IP: 198.138.227.* 01.03.02, 18:09
skoro watek speed! cieszy sie powodzeniem wiec za ciosem:

czy dostajecie mandaty i w jakiej wyskosci;
jak narazie raz zostalem wyrozniony przez troopera w wysokosci 97$ za "olanie"
schoolbusa (tutejsze swiete krowy), oczywiscie nie zostalo to zauwaznone przez
troopera ale przez obywatelke ktora szybko pobiegla na posterunke i zlozyla
doniesienie, co jest tu powszechne i uznawane za czyn praworzadny i obywatelski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzyżak Re: Mandaty! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 20:58
      Powiem Ci Polonus tak.Dostałem chyba z 15 w zeszłym roku,ale wszystkie
      skończyły sie na pouczeniach.:)
      • Gość: polonus Re: Mandaty! IP: 198.138.227.* 01.03.02, 22:25
        Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> Powiem Ci Polonus tak.Dostałem chyba z 15 w zeszłym roku,ale wszystkie
        > skończyły sie na pouczeniach.:)

150-cie co Ty po chodnikach jezdzisz samochodem???

• robert_wl Re: Mandaty! 02.03.02, 08:53
          Ile w ogóle mandatów dostałem, tego nie pamiętam. Kiedyś wracając z Poznania
          dostałem 2 mandaty, co się na tak krótkim odcinku nie często kierowcą zdarza.
          Mam zasadę, że z gliniarzami nigdy się nie kłócę, bo to tylko pogarsza sytuację.
    • Gość: Jonek Re: Mandaty! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 23:28
      Gość portalu: polonus napisał(a):

> skoro watek speed! cieszy sie powodzeniem wiec za ciosem:
      >
      > czy dostajecie mandaty i w jakiej wyskosci;
      > jak narazie raz zostalem wyrozniony przez troopera w wysokosci 97$ za "olanie"
      > schoolbusa (tutejsze swiete krowy), oczywiscie nie zostalo to zauwaznone przez
      > troopera ale przez obywatelke ktora szybko pobiegla na posterunke i zlozyla
      > doniesienie, co jest tu powszechne i uznawane za czyn praworzadny i obywatelski
      > .
      No to widzisz, choć pod jednym względem w Starym Kraju jest lepiej. Tutaj
      policji nawet do głowy by nie przyszło dać ci mandat, jak cię nie złapali sami na
      gorącym uczynku. Zasada brzmi: Nie ma policji, nie ma przestępstwa. (No, chyba,
      że kogoś rozjedziesz.)
      A mandaty spokojnie biorę i równie spokojnie nie płacę, dopóki nie zgłosi się
      komornik. Jak wynika z moich wyliczeń, zaoszczędziłem w ten sposób ok. 60%
      ogólnej sumy.
      Wyrzutów sumienia też nie mam, bo praktycznie wszystkie te mandaty są złapane
      standardowo: policja zaczaja się na prostej drodze z jakimś ograniczeniem
      prędkości i łapie tych, co się zagapią. Czysta złośliwość. Na szczęście rzadko w
      tej formie występująca w Toruniu.
      • Gość: polonus Re: Mandaty! IP: 198.138.227.* 04.03.02, 15:25
        Gość portalu: Jonek napisał(a):

> No to widzisz, choć pod jednym względem w Starym Kraju jest lepiej. Tutaj
        > policji nawet do głowy by nie przyszło dać ci mandat, jak cię nie złapali sami
        > na
        > gorącym uczynku. Zasada brzmi: Nie ma policji, nie ma przestępstwa. (No, chyba,
        a tu dzieci w szkole zamiast matematyki uczone sa ze nalezy donosic do wladz i ze
        nie donosza tylko zli obywatele, wiec ci dobrzy robia o moga!!! (2 razy ju zna
        mnie doniesli, sa naprawde oddani)

>
        > standardowo: policja zaczaja się na prostej drodze z jakimś ograniczeniem
        > prędkości i łapie tych, co się zagapią. Czysta złośliwość. Na szczęście rzadko
        > w
        > tej formie występująca w Toruniu.
        tu nie stoja jezdza i po prostu doganiaja delikwenta jak jastrzebie nigdy nie
        wiesz czy ten z tylu na ogonie to nie trooper, stresujace, stesujace....
      • krotoss Re: Mandaty! 04.03.02, 15:38
        Gość portalu: Jonek napisał(a):

> A mandaty spokojnie biorę i równie spokojnie nie płacę, dopóki nie zgłosi się
        > komornik. Jak wynika z moich wyliczeń, zaoszczędziłem w ten sposób ok. 60%
        > ogólnej sumy.

A mozesz powiedziec jak to wyliczyles? Powiedzmy ze jestem zywotnio
        zainteresowany, bo lubie dmuchac na zimne :o))) (w swoim 4'o letnim stazu
        kierowcy zaplacilem tylko 2 mandaty i to jeden raczej nie z mojej winy ale eh...)

KroTosS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka