Dodaj do ulubionych

Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie

13.09.09, 14:59
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.Biskupin.wroc.pl 13.09.09, 16:27
      Cichobiegi firmy Szelest.
    • Gość: wrc Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 16:43
      Wygrali ci sami co w ubiegłym roku. nawet numery startowe mieli stosowne: 1 i 2.
      Może nagrody należy dawać dopiero od trzeciego miejsca?
    • Gość: pieszy ważne że dzień był bez blachosmrodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 16:58
      To cieszy. Oby więcej takich imprez.
      • Gość: Kennedy Re: ważne że dzień był bez blachosmrodów IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.09.09, 17:22
        I był to też dzień bez komunikacji zbiorowej. W zasadzie był to dzień, w którym można było się poruszać tylko pieszo i rowerem. Dzień paraliżu miasta.

Dzień bez blachosmrodu to dzień, który powinien czegoś uczyć. W tym wypadku w ogóle. Był to dzień bez żadnej alternatywy wobec samochodu.
        • troll_koronny Re: ważne że dzień był bez blachosmrodów 13.09.09, 17:26
          Gość portalu: Kennedy napisał(a):

> W zasadzie był to dzień, w którym można było się poruszać tylko pieszo i rowerem.
          > Był to dzień bez żadnej alternatywy wobec samochodu.

Przeciez pieszo i rowerem, to jak najbardziej alternatywa :)
          • Gość: Kennedy Re: ważne że dzień był bez blachosmrodów IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.09.09, 19:01
            Spróbuj otworzyć swój umysł szerzej i wyobrazić sobie, że nie wszyscy są w stanie jeździć na rowerze. Nie wszyscy są w stanie przejść kilka km pieszo.
            • Gość: bsss Re: ważne że dzień był bez blachosmrodów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.09.09, 22:20
              Jeśli nie jesteś w stanie - powienieneś się leczyć.
    • Gość: Paweł Z. Deklaracja IP: *.as.kn.pl 13.09.09, 17:58
      W następnych wyborach samorządowych zagłosuję na ugrupowanie,
      którego działacze zapowiedzą, że po objęciu władzy maraton zostanie
      zlikwidowany.
      • Gość: wschodniak Re: Deklaracja IP: *.e-wro.net.pl 13.09.09, 18:25
        Jestem za! Dzisiaj przejechałem 10 km w 2 godziny. Chciałem wyjechać na północ
        od Wrocławia, niestety, wszystkie wyjazdy na Poznań czy Warszawę były
        zakorkowane! Brawo, prezydencie Dutkiewicz! Ciekawe, czy magistrat znowu nie
        wiedział o ważnej imprezie sportowej. Nie było żadnego oznakowania objazdów,
        zero informacji! Brawo policja, która zamyka osiedlowe uliczki i odmawia
        udzielania informacji ("Nie jestem informacją!" - tak przy mnie wypowiedział się
        dzisiaj policjant stojący na skrzyżowaniu Konopnickiej/Pola).

Obecna władza kolejny raz kompromituje się totalnie!
        • Gość: pededro Re: Deklaracja IP: *.chello.pl 13.09.09, 18:52
          a oni w tym samym czasie (2h) ile przebiegli? Czyżby więcej?
          A tak poważnie, to rzeczywiście idiotyczne paraliżować miasto z okazji imprezy
          dla biegaczy. Mogli by sobie biegać po wałach. I zdrowiej i nerwów mniej. A
          zachowanie policjanta świadczy tylko o tym, że zapomniał zdaje się, kto mu płaci
          i po co jest policja. Mundur zmienia nawet inteligentnych, nie mówiąc już o tych
          mniej.
        • Gość: Neo[EZN] Re: Deklaracja IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 18:57
          Zero informacji? Od paru dni trąbią o maratonie w prasie, radiu i w
          internecie. Dodatkowo na słupach ogłoszeniowych były informacje o
          maratonie. Jedyna osoba do której możesz mieć pretensje to do samego
          siebie o to, że nie interesujesz się tym co się w mieście dzieje. No
          ale - jak to ktoś gdzieś napisał - trauma spowodowana tym wydarzeniem
          spowoduje, że za rok już o tym będziesz pamiętał.
          • Gość: wschodniak Re: Deklaracja IP: *.e-wro.net.pl 13.09.09, 20:33
            Ciekawe, jak wytłumaczysz to przejezdnym! Nie dało się przejechać Pomorską,
            Trzebnicką, Jedności Narodowej, Wyszyńskiego, Sienkiewicza/Plac Grunwaldzki. Nie
            pierdziel mi o informacji, bo taka, o ile była, to nie trafiała do mieszkańców.
            Było jej za mało! Nie postawiono tymczasowych znaków z mapkami objazdu. Bieg
            zaplanowano przez CAŁE miasto!

Owszem, będę pamiętał o dzisiejszym dniu, ale nie przy kolejnym biegu, tylko
            przy urnie wyborczej! :) Mam nadzieję, że dużo osób będzie to pamiętać i szybko
            pożegnamy obecną władzę!
        • kasina7 Re: Deklaracja 14.09.09, 16:23
          Jezeli uważasz że za mało było informacji o tym ze jest maraton to
          napisz do organizatorów, a ja już mówię w przyszłym roku w drugi
          tydzien września bedzie znowu maraton. Maraton bedzie też w
          poznaniu, warszawie, katowicach, krakowie, łodzi toruniu,
          gdańsku.....Chcecie żeby tylko Wrocław został bez takiemjimprezy na
          którą z roku na rok przyjeżdza coraz wiecej ludzi?
          • 45rtg Re: Deklaracja 14.09.09, 16:28
            Tak! Tak!
      • kasina7 Re: Deklaracja 14.09.09, 16:12
        Jak trzeba być ograniczonym żeby tak napisać. To co ty zrobisz
        biedny głupi człowieku jak będzie EURO 2012, myślisz ze nie będzie
        wtedy korków? Nie rozumiesz że kazda taka impreza to promocja
        miasta. Jak były korki pod Halą ze względu na euro w koszykówce to
        tez protestujesz? Gdybyś trochę się interesował co się dzieje w
        Twoim miescie to wiedziałbyś ze jest maraton. Na stronie maratonu
        mozna było pobrac mapkę jak biegnie trasa i ominąc ulice gdzie
        biegną ludzie. Zobacz sobie ilu biegaczy startuje w Londynie Paryżu,
        Berlinie. Pomyśl co tam się dzieje. Naprawdę żal mi Ciebie,
        biedactwo na zakupy do marketu się spóźniło
      • texas331 Re: Deklaracja 14.09.09, 22:21
        Wiesz Pawle Z. jest mi ciebie żal.
        Jesteś za mały żeby to zmienić:)i maraton pobiegnie .

Gość portalu: Paweł Z. napisał(a):

> W następnych wyborach samorządowych zagłosuję na ugrupowanie,
        > którego działacze zapowiedzą, że po objęciu władzy maraton zostanie
        > zlikwidowany.
    • jarojak Cholerne lemingi znowu zaatakowały wrocław :-/ 13.09.09, 18:18
      Jak już koniecznie chcą się zmęczyć do nieprzytomności i być z tego dumni to
      niech sobie biegają dookoła jakiegoś stadionu albo po jakichś lasach.
      • Gość: maratonczyk Re: Cholerne lemingi znowu zaatakowały wrocław :- IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.09, 18:52
        a TY siedz w domu i gnuśniej
        • Gość: pededro Re: Cholerne lemingi znowu zaatakowały wrocław :- IP: *.chello.pl 13.09.09, 18:57
          Siedzenie w domu nie musi być wcale gnuśnieniem. To, że dla Ciebie forma
          fizyczna jest taka ważna, nie oznacza jescze, że inni tez ją stawiaja na
          pierwszym miejscu. I zamiast biegać wolą poczytać książkę. Albo pograć w szachy.
          Albo w brydża. Albo porozmawiać. Nie dawaj się zaślepić ideologii joggingu. Może
          być fajny, ale tylko tak długo, jak nie będzie cholernym obowiązkiem. I nie
          będzie przeszkadzał innym.
          • Gość: maratonczyk Re: Cholerne lemingi znowu zaatakowały wrocław :- IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.09, 21:21
            rok ma 365 dni i nie gadaj ze jeden dzien w roku jest dla wszystkich wroclawian tak wazny bo akurat w tym dniu wszyscy chca gdzies jechac i z tego powodu wylewaja zale ze mieli problem
            ok czytaj ksiazki graj w szachy i brydza a jak bedziesz mial 60 lat to pogadamy o Twojej kondycji
            ps. w tygodniu jak pracujesz korki tez sa i wszyscy tez narzekamy
      • Gość: papamobile Re: Cholerne lemingi znowu zaatakowały wrocław :- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:06
        pod warunkiem ze koscielne pielgrzymki rowniez beda dookola stadionow albo kosciolow
    • Gość: skalp ehh IP: *.e-wro.net.pl 13.09.09, 18:33
      polaczki... umeicie tylko narzekac, obrazac innych i wieszac na kims psy.
      • Gość: x LUDZIE! Maraton jest raz w roku... dajcie na luz! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.09, 18:55
        o co wam chodzi? co to na piechote czy rowerem nie mozna?
        • Gość: Neo[EZN] Re: LUDZIE! Maraton jest raz w roku... dajcie na IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 19:00
          No nie można jak widać ;) Nie było informacji (czyt. nie chciało im się
          przeglądać lokalnej prasy / internetu), dziadka do szpitala trzeba było
          zawieźć, dzieci odebrać, na zakupy pojechać, żona rodziła, kwiaty
          więdły. Toż to istna katastrofa bo nie dali przez 2 godziny w roku
          autem po paru ulicach pojeździć ;)
          • Gość: Kennedy Re: LUDZIE! Maraton jest raz w roku... dajcie na IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.09.09, 19:09
            >Toż to istna katastrofa bo nie dali przez 2 godziny w roku
            >autem po paru ulicach pojeździć ;)

A mi się wydaje, że nie dało się jeździć po wszystkich ulicach we wszystkich kierunkach. Kompletny paraliż miasta przez 2 godziny. Nie dało się jechać żadnym tramwajem. W pewnym momencie po Legnickiej nie jechał żaden tramwaj w kierunku centrum. Przecież dało się wytyczyć maraton w jakiś lepszy sposób.
        • Gość: Kennedy Re: LUDZIE! Maraton jest raz w roku... dajcie na IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.09.09, 19:04
          Chodzi tylko o organizację. Można było tak to zorganizować, żeby tramwaje jeździły, żeby samochody przepuszczać co jakiś czas po trasie maratonu itp. W zeszłych latach nie było takiej tragedii jak dzisiaj. Mi tam akurat rybka - wbiłem się na siłę na jakimś zakazie i przejechałem w 15 min tam gdzie chciałem.
          • pssz Swięto Biegania 13.09.09, 19:24
            Prawie każde liczące się miasto europejskie ma swó marato. Np w
            Berlinie biegne 40 tys ludzi, a chętnych jest o wiele więcej.
            Podobnie Londyn, Paryż, Bruksela, Sztokcholm, Petersburg i kilkaset
            innych miast. W kazdym taki maraton to jest Święto Biegania i w tym
            czasie nie ma miejsca dla samochodów.
            Wrocław, a także prawie wszystkie większe polskie miasta próbują
            zorganizować coś podobnego. We Wrocku w tym roku frekfencja prawie
            się podwoiła w porównaniu do poprzednich lat, czyli wreszcie się coś
            ruszyło.
            Niedługo będą oddane obwodnice więc przejazd będzie łatwiejszy,
            niestety Wrocław nie ma metra.
            Organizacyjnie Maraton Wrocław poprawia się z roku na rok i mam
            nadzieję, że uda się zmniejszyć niedogodności wywołane biegiem.
            I, ze za rok będzie mniej narzekań.
            Bieganie to wspaniała przygoda, ca 80% ludzi, którzy ukończyli
            maraton biegnie następny raz.
            Zachęcam, rok wystarczy aby się dobrze przygotować.
            • Gość: Kennedy Re: Swięto Biegania IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.09.09, 19:47
              > W kazdym taki maraton to jest Święto Biegania i w tym
              > czasie nie ma miejsca dla samochodów.

Ale dlaczego nikt nie puszczał tramwajów? Przez to wiele osób czekało na Legnickiej na tramwaj, który stał (przez chyba godzinę) na Lotniczej. Jeden tramwaj przepuszczony na 5 minut jakoś by nie wpłynął na maratończyków.

> Niedługo będą oddane obwodnice więc przejazd będzie łatwiejszy,
              > niestety Wrocław nie ma metra.

Ale co z tego, że będą obwodnice, skoro maraton był wyznaczony po obwodnicy? Na nic one się zdadzą. Trasa mogłaby być wyznaczona w jakiś mniej inwazyjny sposób.

> Organizacyjnie Maraton Wrocław poprawia się z roku na rok i mam
              > nadzieję, że uda się zmniejszyć niedogodności wywołane biegiem.
              > I, ze za rok będzie mniej narzekań.

Ja też mam nadzieję, że w przyszłym roku trasa maratonu będzie wyznaczona jakoś bardziej sensownie, tak żeby chociaż tramwaje w jakiś sposób mogły jeździć po mieście.
              • Gość: brawo Święto korków brawo dla władz miasta masakra IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 21:46
                to nie można bylo tego zrobic na peryferiach Wrocka
                • Gość: pieszy Re: nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 22:15
                  Po co blachosmrody w niedzielę jadą do centrum?
                  • Gość: Martix Maratończyk Re: Durni przeciwnicy maratonu,istna ciemnota! IP: 78.8.9.* 13.09.09, 22:26
                    Mieszkasz w mieście,to pamiętaj zrzędo,że jest w nim organizowany
                    maraton.Jak ci się nie podoba to wyprowadż się na wieś a nie karz
                    biegaczom biegać po wałach bo oni to robią cały rok a maraton to
                    maraton-zawody uliczne organizowane po głównych ulicach miast na
                    całym świecie.Jak jesteś na tyle ciemny że tego nie wiesz to twój
                    problem.Po drugie-jak nie słuchasz komunikatów o maratonie i mimo
                    wszystko na hama musisz swoje cztery litery wozić samochodem to też
                    twój problem.Stój sobie w korku na własne życzenie.
                    I po trzecie-nie ośmieszajcie się bo nigdy nie znajdziecie władzy
                    która zlikwiduje maraton a przeciwnie będzie go rozwijać jak to
                    robią wszędzie na swiecie zgodnie z realiami.I już teraz pamiętaj,że
                    za rok o tej porze będzie 28 Maraton HASCO LEK Wrocław.
                    Popatrzcie na ludzi kibicujących nam na trasie,jest ich coraz
                    więcej.A biegacze też mają samochody ale nie są tak uzależnieni jak
                    nie jeden malkotent tu piszący!
                    • 45rtg Łżesz, martix 14.09.09, 10:26
                      Zablokowaliście komunikację miejską. Gardzę takimi jak wy, którzy
                      uważają innych za podludzi tylko dlatego, że inni nie biegają w
                      maratonach.
                      • sprintek Re: Łżesz, martix 14.09.09, 14:18
                        Gardzę takimi, co uważają jednych ludzi za lepszych a jednych za gorszych.
                  • Gość: wrocławianin Re: nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 07:42
                    > Po co blachosmrody w niedzielę jadą do centrum?

Nie jesteś z Wrocławia. Sparaliżowali całość.
                    Nawet z małpią złośliwością ul. Milenijną tak aby krajową piątką nie móc się
                    przebić. Sparaliżowali Dworzec PKS by ludzie spoza Wrocławia też musieli
                    pocierpieć. Pewnie gdyby mogli to by biegali po przejazdach kolejowych ale tu na
                    szczęście PKP nie podlega władzom miasta.

Arogancja wobec przejezdnych typowa dla organizatorów pochodów pierwszomajowych.
                    Wtedy też tak robiono by nie można było nic zrobić oprócz pójścia na pochód.
                • Gość: coco jambo Re: Święto korków brawo dla władz miasta masakra IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.09, 15:33
                  a Ty nie mogłeś jeździć po peryferiach??
            • Gość: Jerremy Re: Swięto Biegania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.09, 23:18
              Nie wiem czy jesteś kierowcą, czy też nie, ale trasa maratonu przebiegała po obwodnicy, więc nowopowstające odcinki dróg niczego nie naprawią (Gądowianka). Co do informacji, to jestem "aktywnym obywatelem" i staram się być na bieżąco ze wszystki niusami, ale o dzisiejszej imprezie dowiedziałem się stojąc w korku. Komunikacyjna porażka. Niech sobie biegają, ale organizatorom życzę większej wyobraźni i umiejętności przewidywania!
    • kolejowyblog Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 13.09.09, 22:31
      Czemu nie wspomnieliście o paraliżu komunikacyjnym CAŁEGO MIASTA?? Z Bielan do
      Mirkowa jechałem ledwo 2 i pół godziny.
      • Gość: Martix Maratończyk Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: 78.8.9.* 13.09.09, 22:38
        Pisanie o maratonie w aspekcie utrudnień to nieporozumienie.Na to
        polują tylko durni szukający sensacji biegacze.Maraton to promocja
        zdrowego i bezstresowego stylu życia,tego co piękne.A to że są
        utrudnienia podczas maratonu to takie są wszędzie.Są tylko
        nasiewiecie bardziej zdyscyplinowani ludzie,którzy wszystko robią by
        nie napotykać na te utrudnienia{wytycza sobie objazd,do hipermarketu
        jedzie po maratonie a na grzyby wcześniej jeszcze przed!} i potem
        swoich żali nie wylewać na maratończyków i nie tylko,samemu nie
        komplikować sobie dnia!
      • Gość: Martix Maratończyk Re: Sprostowanie IP: 78.8.9.* 13.09.09, 22:40
        Oczywiście gafa nie durni biegacze a durni dziennikarze! Przebiegłem
        maraton i mogę błędnie pisać ze zmęczenia!
        • Gość: Łoś_bimbacz nie gafa, a prawda...a Hasco niech się zastanowi IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.09, 00:21
          > Oczywiście gafa nie durni biegacze

durni, durni, zawzięci, egosityczni biegacze, te żałosne teksty o
          wożeniu dupy itp.. więcej o was mówią niż propaganda zdrowego??
          chyba złośliwego trybu życia w waszych agitkach.

>Przebiegłem
          > maraton i mogę błędnie pisać ze zmęczenia!

A Hasco niech się zastanowi, w aptekach półki są szerokie i będę
          omijał ich produkty z daleka.Innym "zadowolonym" z dzisiejszej
          niedzieli też polecam bojkot sponsora:))) Z durnymi biegaczami nie
          ma sensu dyskutować, trzeba elininować sponsorów...
          Btw. kto zapłacił za pracę 250 policjantów oraz innych służb w
          czasie tej katastrioflanej niedzieli???? miasto z podatków
          zakorkowanych blachosmrodziarzy????
          • bombowa_kluska Re: nie gafa, a prawda...a Hasco niech się zast 14.09.09, 00:34
            Wiedziałem o maratonie, ruszyłem dupę z blachsmrodu i świadomie, z premedytacją poszedłem na przystanek. Do celu i tak dotarłem spóźniony, ponieważ komunikacja (he he) miejska była wstrzymywana tak samo jak "cywilne" pojazdy na kursach kolizyjnych z trasą człapaków. Świadomie nie piszę o biegaczach, bo ni cholery nie można nazwać biegaczami dyszących jak lokomotywy i ledwo powłóczących nogami osobników... A i spacerowiczów też było widać.

Bojkot głównego sponsora bardzo mi przypadł do gustu i z pewnością się do niego zastosuję. Zaś do organizatorów mam postulat: na mecie bierzcie przykład z Filippidesa...
            • Gość: gosciu Re: nie gafa, a prawda...a Hasco niech się zast IP: 77.255.189.* 14.09.09, 01:16
              niestety do calej idei maratonu zrazilam sie po spoznieniu sie do pracy 3
              godziny. to co dzialo sie dzis na miescie to byla parodia.dla jakis ludzi ktorzy
              chca sobie pobiegac zamkneto na kilka godzin kilka najwazniejszych ulic w
              miescie. nie lepiej w nst roku zorganizowac maraton na Sepolnie czy Biskupinie?
              a moze na wyspie Opatowickiej? - tam przynajmniej nie spowoduje to nie tylko
              niepotrzebnych nerwow wsrod mieszkancow a i widzowie beda mogli kibicowac a nie
              zlorzeczyc osobom biegnacym w nim. dziwie sie takze radnym ktorzy wyrazili zgode
              na ten maraton po takiej trasie - to ze oni w niedziele nie pracuja nie znaczy
              ze inni nie pracuja.
              do tego brak jakiejkolwiek informacji w miescie na plakatach czy na przystankach
              - nie kazdy slucha radia!duzy minus
              • Gość: Martix Maratończyk Re: nie gafa, a prawda...a Hasco niech się zast IP: 78.8.9.* 14.09.09, 08:50
                DO GOŚCIU!
                Jak ty dostrzegasz ideę maratonu tylko w sferze utrudnień to już
                twój problem.Popatrz sobie na swoje koleżanki które w nim
                startowały,to twarde i odważne dziewczyny na pewno zdrowsze od
                ciebie i optymistyczniej nastawione na świat niż ty!
                Maraton na Wyspie Opatowickiej dla 1700 osób.Bójcie się Boga,już nic
                gorszego nie można było wymyśleć!Lepiej się nie osmieszja ze swoja
                znajomością sportu!
                "Widzowie będą kibicować"-komu o godz.9.00 będzie chciało się
                przyjść na Wyspę Opatowicką?
                "W niedzielę pracują"-ale pracuje mniej i nie oznaczo to że oniu w
                tym dniu pracują to raz w roku przez parę godzin maratonu ma nie
                być.Bo maraton to światowa impreza i zwraca uwage na miasto w oczach
                swiata.Na pewno nie na Wyspę Opatowicką!
          • Gość: Martix Maratończyk Re: nie gafa, a prawda...a Hasco niech się zast IP: 78.8.9.* 14.09.09, 08:28
            Ty łosiu bimbaczu już pokazałeś na tym forum swój jad i głupotę!
            Zadaj sobie pytanie:
            -Czy to maratończyk wyznacza trasę biegu?
            -Czy dla złośliwych ujadaczy,małp takich jak ty którzy nie rozumieją
            jak ty ideii i piękna maratonu{wsopółczuję że cię to przerasta}
            maratończyk ma raz w roku z odległego miejsca nie przyjechać do
            Wrocławia i potem mieć zdanie że Wrocław jest niegościnny i zacofany
            a inne miasta co organizują maraton lepsze?
            -Kto tu jest złósliwy?,maratończyk czy taki jak ty malkotent.Ederz
            się w pierś i popatrz na siebie!
            Bojkot wyrobów HASCO LEK.Śmieszne to i głupie.Po pierwsze bez
            waszego złósliwego bojkotu{bełkotu} firma sobie poradzi a po drugie
            kupując wyroby tej firmy popiera się mieszkańców naszego miasta
            którzy mają tu pracę.Popioera się i same miasto bo firma płaci do
            kasy miejskiej podatki.Także zupełnie nie myślicie!
            "Z durnymi biegaczami nie ma sensu".Wczoraj przebierając się po
            maratonie w szatni mówiliśmy to samo ale w inną stronę,z durnymi
            przeciwnikami maratonu,ciemnotą i egoistami.Uznaliśmy że takimi jak
            ty nie ma co sobie psuć nerwów a trzeba było pójść na trasę i
            zobaczyć że coraz więcej ludzi nam kibicuje,wesołe grupki
            krzyczące:"Dawaj z siebie wszystko,meta już jest blisko"itd!To jest
            piękne i szlachetne.
            Pisz sobie co bedzie maratończyk to ma w dupie tego typu wypociny!
            • Gość: Łoś_bimbacz bezprzedmiotowe...a Hasco niech się zastanowi... IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.09, 16:41
              > Ty łosiu bimbaczu już pokazałeś na tym forum swój jad i głupotę!

dziękuje za uznanie:))!

> -Czy to maratończyk wyznacza trasę biegu?

Nie sądze by teraz znależli się "mondrzy" inaczej, którzy
              wyznaczyli trasę gądowianką, osobowicką, Hallera, są tam jakieś
              ukryte zabytki, które koniecznie trzeba pokazać tuptaczom???? A
              może trzeba jak najbardziej dać się we znaki blachosmorodziarzom,
              by wreszcie uznali piękno maratronu:))???

> -Kto tu jest złósliwy?,maratończyk czy taki jak ty malkotent.Ederz
              > się w pierś i popatrz na siebie!

jesteście pefidnie złośliwi, a mózgi wasze wytrzęsione na bruku
              nnie pojmują, że bliźnim należy się też odrobina empatii i
              sszacunku. Mniej kontrowersyjna trasa, przepuszczanie pojazdów w
              ppoprzek trasy. Nie można na chwilę zatrzymać herosów w
              slipkach??? co za różnica w wyniku 4'51 godziny czy 5,03
              godziny????? To niemożliwe, ale zamknąc kilkadziesiąt tysięcy osób
              na pętli lub w tramwajach lub w domu to oczywiste!

> Bojkot wyrobów HASCO LEK.Śmieszne to i głupie.

Dyskusja z wami, organizatorem, który wymyślił super
              złośliwą dla mieszkanców trasę jest bezprzedmiotowa, więc
              przyjrze się liście sponsorów i będa unikał ich usług i
              produktów.

>Pisz sobie co bedzie maratończyk to ma w dupie tego typu wypociny!

Nie mam złudzeń, że herosi w splikach nie bedą zniżali się do
              uzgodnień i dialogu z niedojrzałymi do piękna maratonu i aresztu
              domowego. Dlatego atak na skarbonkę sponsorów jest jedynym
              środkiem obrony przed szlachetnym pięknem maratonu na
              gądowiance:)))

• fankoli Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 08:11
      Szkoda, że miasto zapomniało poinformować mieszkańców o tym fantastycznym
      wydarzeniu...bardzo dziękuję za uniemożliwienie dojazdu z Sępolna na Traugutta
      w celu wykonania badań mojej ciężarnej żony. Dziękuję też za totalnie nic nie
      wiedzących policjantów. Zastanawiam się dlaczego oni nie mogą biegać np, po
      bocznych drogach za miastem? A już wiem: sponsor by się nie znalazł. W takim
      np. Londynie przed tego typu eventami pojawia się kampania informacyjna, która
      pokazuje przebieg imprezy i sugeruje konkretne rozwiązania komunikacyjne. A u
      nas wiadomo. Czekam na EURO 2012 lol
      • Gość: as Re: Maraton wam przeszkadza a chcecie Euro 2012! IP: 78.8.9.* 14.09.09, 08:16
        Ten wczorajszy maraton to nic przed tym co bedzie w 2012 roku.
      • Gość: Martix Maratończyk Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: 78.8.9.* 14.09.09, 08:35
        Miasto nie zapomniało.Ludzie nie czytaj.ą gazet i nie słuchają Radia
        a potem zaskoczenie.Sami sobie jesteście winni i wara od maratonu!
        Kogo obchodzi że ty musisz jechać w niedziele na badania swojej żony
        i to w godzinach maratonu.Maraton skończył się po 3-ciej i po 3-ciej
        trzeba było z nią jechać,co nie wytrzymała by.Co to za
        argumenty?"Nie mogą biegać po bocznych drogach za miastem" - bo
        maraton nie da się zepchać na margines.To nie bieg "podwórkowy" na
        10,15 km,a takie odbywają się na obrzeżach.I to ci wyjaśniam.ZBogiem!
        • 45rtg Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 10:32
          Gość portalu: Martix Maratończyk napisał(a):
          >

Nie myślałem że komuś coś takiego napiszę, ale wal się, maratoński
          faszysto. Tacy jak ty pakowali ludzi do obozów tylko za to, że nie
          chcieli maszerować w nakazanym rytmie.
        • dott84 Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 11:04
          Nie czytam gazet bo to samo a nawet i więcej mam w internecie. Radia nie słucham
          bo mam w aucie odtwarzacz mp3, telewizje oglądam sporadycznie bo i tak nic w
          niej nie ma.
          Na mieście nie widziałam plakatów reklamujących te wielkie święto paraliżu
          Wrocławia.

Piszesz: Kogo obchodzi że ty musisz jechać w niedziele na badania swojej żony
          i to w godzinach maratonu.

A ja się pytam a kogo obchodzi, że ktoś chce sobie pobiegać po głównych ulicach
          miasta??

Może ta kobieta dawno miała zaplanowane badania na ten dzień i godzinę. A może
          jej ciąża jest zagrożona i musiała jechać sprawdzić czy wszystko jest ok??
          A gdyby rodziła?? To co też byś napisał "a kogo obchodzi, że musiałeś zawieść
          rodzącą żonę?"
          Ogarnij się człowieku, to że chciałeś sobie pobiegać mnie nie obchodzi. I tak
          samo to nie obchodzi większości mieszkańców Wrocławia i okolic.
          Bez sensu by paraliżować całe miasto dla garstki biegających.

Niech wyznaczą trasę maratonu na około Wrocławia po bocznych ulicach a nie w
          centrum miasta!!
          • Gość: kibicka_maratonu Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 14:10
            >
            > Może ta kobieta dawno miała zaplanowane badania na ten dzień i
            godzinę. A może
            > jej ciąża jest zagrożona i musiała jechać sprawdzić czy wszystko
            jest ok??
            > A gdyby rodziła?? To co też byś napisał "a kogo obchodzi, że
            musiałeś zawieść
            > rodzącą żonę?"

W takiej sytuacji wzywa się karetkę. Wszystkie karetki były
            przepuszczane.
            • 45rtg Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 14:29
              Nie ma to jak ugrzęznąć w niespodziewanym korku podczas porodu i
              musieć wzywać karetkę. Miodzio. Rodząca kobieta o niczym innym nie
              marzy, jak o przejażdżce karetką. Gratuluję pomyślunku. Zwłaszcza
              _kobiecie_.
              • Gość: kobieta Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.09, 16:32
                Też jestem w ciązy i jakoś sobie nie wyobrażam robić badań w
                niedziele.Hm do głowy mi nei przychodzi cóż to mogły być za badania,
                które nie mogą pcozekać do poniedziałku. A karetki są i były
                przepuszczane. Z resztą kibicowałam na trasie i widziałam
                te "wielkie korki" jak były jakies przerwy to przeciez samochody
                były przepuszczane. Jak wy EURO 2012 przeżyjecie, przeciez to bedzie
                trwało kilka tygodni....
      • Gość: Gość Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.hasco-lek.pl 14.09.09, 10:48
        Na całej trasie maratonu mieszkańcy byli informowani, na mojej ulicy było
        mnóstwo ulotek i wiedziałam o której mniej więcej może przebiec ostatni
        zawodnik. Taka impreza jest raz w roku. A jeśli chodzi o bieg przez miasto to
        właśnie powinieneś się cieszyć, że przyjeżdżają ludzie z całego świata i mogą
        zobaczyć piękne zabytki Wrocławia. Tegoroczna trasa była naprawdę piękna.
        Następnym razem przyjdź i posmakuj tej atmosfery. Denerwujące jest takie wieczne
        malkontenctwo. Wielki szacunek dla osób, które pokonały dystans 42 km. Jakbyś
        był na mecie i zobaczył choć kilka osób, może nabrałbyś szacunku dla takich
        wyczynów, bo to nie jest bieg na sto metrów, to jest prawdziwy wyczyn i
        pokonanie własnych słabości.
    • krzysztofczyz Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 08:35
      Może zawodowo zajmują się roznoszeniem poczty w kraju gdzie nie ma
      dróg a co dopiero samochodów?
      • Gość: Martix Maratończyk Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: 78.8.9.* 14.09.09, 08:43
        Mylisz się maratończycy też mają samochody,mam go i ja{VW
        PASSAT}.Trzeba było wczoraj przyjść na Olimpiski i zobaczyć ilu
        przyjechało autami.Potem był problem z wyjazdem ale wszyscy byli
        uprzejmi,przepuszczali się nawzajem i nikt na nikogo nie trąbił!I
        wszyscy współczuliśmy tym co stali w korkach choć wiemy że w
        większości są sami sobie winni!Dla maratończyka ważniejsze jest
        bieganie od czterech kółek i dla tego jest zdrowszy,samochód
        potrzebny jest w pracy i na dojazd na zawody.
        Po drugie maratończycy reprezentuja różne grupy zawodowe-od zwykłych
        robotników po pracowników naukowych,lekarzy,prawników itd. I co
        powiecie jak "mądry" Łoś Bimbacz że są głupi! Mają po prostu inny i
        lepszy punkt widzenia i myślenia bo maraton to nie tylko bieganie
        ale pewna filozofia.Dużo człowiek przy nim myśli!
        • Gość: wrocławianin A kiedy organizatorzy przeproszą za ten maraton? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.09, 08:57
          I za utrudnienia spowodowane brakiem DOBREJ organizacji?

Gość portalu: Martix Maratończyk napisał(a):

> bo maraton to nie tylko bieganie ale pewna filozofia.Dużo człowiek
          > przy nim myśli

moze masz na mysli biegaczy, bo organizatorach nie da się tego
          powiedziec.

• Gość: Martix Re: A kiedy organizatorzy przeproszą za ten marat IP: 78.8.9.* 14.09.09, 09:18
            Maratończykowi organizacja się podobała,jest ona pod nowym
            przewodnictwem-od 26 edycji lepsza niż poprzednia-do 25-ej!
            Pretensje raczej można mieć do władz miasta,że nie zadbali o
            odpowiednią informację,bo była ona za słaba.Choć byli i tacy co
            omaratonie wiedzieli ale mimo tego wyjechali na miasto i potem
            tkwili w korkach!
            • Gość: wrocławianin Re: A kiedy organizatorzy przeproszą za ten marat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.09, 11:45
              2 scenki:

I. na Traugutta młody chłopak przywozi ok. 10.00 bułki do sklepu
              Lewiatan:
              szefowa: - Co tak poźno dzisiaj?
              dostawca: Objazdy przez marato były, szefowo :-/

II. Wielki plakat informujący o maratonie przy przystanku autob.
              Legnicka/Kwiska został naklejony...od strony krzaków (sic!) i był
              zupełnie niewidoczny.

Przykłady mozna by mnożyć.
          • Gość: coco jambo Re: A kiedy organizatorzy przeproszą za ten marat IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.09, 15:37
            haha ludziska organizacja była perfekcyjna!

może organizator miał wysłać 600 tys listów by wszystkich
            poinformować, że 13 września biegamy??
            • 45rtg Re: A kiedy organizatorzy przeproszą za ten marat 14.09.09, 15:41
              Nie. Wystarczyłaby czytelna informacja na przystankach komunikacji
              oraz czytelne oznaczenia objazdów.

No i organizator okłamał Wrocławian. Mówił że ruch będzie puszczany
              w poprzek trasy, a nie był.
    • syczes Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 09:54
      jak czytam komentarze pod artykułami,nie tylko pod tym,to 90% to same narzekania:
      -stadion NIE
      -remonty dróg NIE
      -imprezy typu Euro 2012 NIE
      wszystko wam ludzie przeszkadza Polacy to naprawdę naród MARUDERÓW
      • essimoza Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 11:01
        syczes napisał:
        >wszystko wam ludzie przeszkadza Polacy to naprawdę naród MARUDERÓW

Oj nie przesadzałabym, po prostu MARUDERZY są bardziej widoczni, bo głośno
        ujadają i pchają się na wszystkie fora. Poza tym jak komuś coś nie przeszkadza
        to nie będzie zakładał o tym wątku:P Ja ciągle wierzę, że w Polsce nie jest tak
        źle, i że mieszka tu wielu optymistycznie nastawionych do świata ludzi. Niestety
        takich cham, arogant czy krzykacz bardziej rzuca się w oczy, czy to na forum
        internetowym, czy gdziekolwiek indziej. A najgorsze jest to, że rości sobie
        prawa do wypowiadania się w imieniu całego społeczeństwa. Najlepszym tego
        przykładem jest wątek "Pier... lemingi znów zablokują miasto ", gdzie
        niektórzy frustraci bronią 600 000 wrocławian przed
        terrorystami-maratończykami:P (*) A potem powstają stereotypy, że wszyscy Polacy
        to narzekacze.

(*)
        forum.gazeta.pl/forum/w,72,100174009,100200558,Re_Nie_podoba_wam_sie_zycie_w_miescie_to_wypad_.html
      • Gość: kibicka_maratonu Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 14:22
        W takim razie, analogicznie należałoby zakazać organizowania
        wszelkich imprez, które powodują utrudnienia w ruchu i komunikacji,
        np. koncertów w Hali Ludowej, meczów piłki nożnej (nie dość że
        korki i obstawa policji, to jeszcze wiele zniszczeń w mieście),
        pielgrzymek i wizyt papieży, itp.

Przypomnijcie sobie, jak w ubiegłym roku kongres kardiologów w hali
        sparaliżował Wielką Wyspę i to w roboczy dzień, gdy tysiące
        Wrocławian nie dojechało do pracy.

Trzebaby założyć, że miasto jest tylko sypialnią dla ludu
        pracującego, a komunikacja służy wyłącznie poruszaniu się do pracy.
        A kultura, sztuka i sport nie są potrzebne masom, a
        tylko "garstce". Dla mnie to koszmarna wizja.

• wickedway666 Punkt widzenia przejeżdżającego tranzytem 14.09.09, 14:16
      Jestem z Wielkopolski. Średnio raz w miesiącu przejeżdżam przez
      Wrocław tranzytem bo ma druga połówka pochodzi z Dolnego Śląska.
      Jeżdże przez Wrocek bo mimo wszystko jest najbliżej i najszybciej bo
      ominąć Wrocka by nie nadrobić przynajmniej 50 km się nie da (tak mi
      z mapy wynika). Wczoraj przez Wrocław jadąc od Kłodzka w stronę
      Poznania przejeżdżałem dokładnie 1:50 w godzinach około 11:00 -
      13:00. Zwyczajowo jadąc w niedzielę zajmuje mi to około 30 minut. I
      skąd ja miałem wiedzieć że będzie akurat Maraton? Gdybym wiedział,
      nadłożyłbym drogi (około 70-80km)i pojechał przez Legnicę - zapewne
      byłoby szybciej.
      Ja nie mam nic do Maratonów ale kto wymyślił że muszą one iść
      ulicami przez które prowadzi tranzyt przez miasto??? Nie macie
      parków, terenów nadodrzańskich czy innych ulic nie będących
      tranzytowymi??? To co się wczoraj działo to było chore. Oznakowanie
      jak objazdy prowadzą fatalne, Policja nie interesująca się
      kierowcami tylko biegaczami - kto to wymyślił???
      Jako człowiek i kierowca życzę wam i sobie jak najszybszego
      ukończenia AOW - chociaż wiem że to dopiero koniec 2011...
      • Gość: Pewien maratończyk Re: Punkt widzenia przejeżdżającego tranzytem IP: 78.8.9.* 14.09.09, 16:22
        Zapewne należysz do tych co niszczą nasze drogi wjeżdżając do miasta
        ciężkimi pojazdami zamiast jechać zalecanymi objazdami omijającymi
        Wrocław.Jak była we Wrocku powódż to wszyscy jakoś omijali
        Wrocław,teraz za to pchają się do niego bo im szybciej.
        Ciekaw jestem,czy gdyby nawet na rogatkach postawić tablice,ze w
        dniu 13 września od godz.9.000 do 15.00 będzie maraton i w związku z
        tym zaleca się objazd przez takie i takie miejscowości to czy
        wszyscy by się do tego stosowali? Na pewno nie,a potem były by i tak
        narzekania i kłótnie z kierującymi policjantami bo Polak do tego
        zdolny,oczywiście nie wszyscy ale tacy są!
        Słyszałem,że pewien gość-kierowca dostał niezły mandat za
        niestosowanie się do poleceń Policjanta.I bardzo dobrze.Dla takich
        debilów nie ma pobłażania.A tak się złożyło,że komisarz naczelny
        Drogówki jest znanym i dobrym biegaczem i szczególnie na takich
        utrudniających policjantom pracę w czasie maratonu jest uczuluny!W
        czasie maratonu to biegacz jest uprzywilejowany i niektórzy do
        swoich mózgownic nie mogą sobie tego przyswoić.
        Najwięcej narzekają ci co są aspołeczni,nikomu nie pomogą,są
        nietolerancyjni,wszystko im przeszkadza tylko nie własna pycha i
        głupota jak np nijaki Łoś Bimbacz!
        • wickedway666 Re: Punkt widzenia przejeżdżającego tranzytem 16.09.09, 14:42
          kolego

Widzę że nie umiesz czytać - nigdzie na napisałem ani nie dałem do
          zrozumienia że jeżdżę ciężarowym sprzętem przez Wrocław - a fakt że
          napisałem że jeżdże tranzytem oznacza tylko że Wrocław jest dla mnie
          miastem przelotowym a nie docelowym. I jako osoba przejeżdżająca nie
          widzę żadnej przyjemności w przejeżdżaniu prawie 2 godziny przez
          miasto. Do Maratończyków nic nie mam ale są inne ulice a nie
          tranzytowe i drogi krajowe do uprawiania sportu. To samo się tyczy
          pielgrzymek Bożocielnych, pielgrzymek do Częstochowy itp.
          Owszem w Poznaniu będzie Maraton - różnica taka że Poznań ma chociaż
          obwodnicę Wschód - Zachód (A2 a dla niepłacących dk92) a droga
          północ - południe też nie będzie zablokowana przez biegaczy. Jedno
          co to dk5 na Gniezno, Toruń Inowrocław zablokują. A nie CAŁE MIASTO
          że nie dało się przejechać przejeżdżającym dla których Wrocław był
          kolejną mijaną miejscowością.
          Gdybym wiedział że tak to wygląda leciałbym przez Legnicę - 70 km
          dalej ale pewnie tego dnia byłoby szybciej.
          I nie możesz mieć pretensji akurat do mnie że się wkurzam - sam też
          byś się wkurzał gdybyś jechał i stracił2 godziny a nie zaplanowane
          30 minut na przejazd przez miasto które akurat mijasz.
      • Gość: kobieta Re: Punkt widzenia przejeżdżającego tranzytem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.09, 16:36
        do wickedway666. Informuję Cię kolego że w stolicy Twojego regionu
        bedzie maraton 11.10.2009 www.marathon.poznan.pl/. Juz teraz
        sprawdź sobie trasę
        • Gość: Pewien maratończyk Re: Punkt widzenia przejeżdżającego tranzytem IP: 78.8.9.* 14.09.09, 16:57
          Tak jest! I też po głównych ulicach miasta Poznania.W dodatku bedzie
          zamknięty na dłuzej pewien odcinek bo są dwie a nie jedna pętla jak
          we Wrocławiu.Będzie to 10 Poznań Maraton i biegaczy będzie jeszcze
          więcej,również ja tam będę!
    • markona Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 21:31
      To skandaliczne, że przy tak juz rozbabranym miescie utrudnia się
      życie jakimiś maratonami. Ta historia powtarzą się rok po roku.
      Jacyś kretyni włądowują imprezę sportową do środka miasta,
      paralizując doszczętnie ruch w mieście. Akurat córka przyjechała z
      zagranicy, a tu gdzie się nie ruszyć to zablokowane. Nawet na
      cmentarz dojechać nie można. Niech ich szlak... Tyle miejsca w
      parkach, lasach. Np. bory Żagańskie, tak wielkie, że jak w 45-tym
      Ruscy wleżli to dopiero koło 90 roku wyleźli. Tam mogą ganiać ile
      wlezie, bez szkody dla innych
      • texas331 Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie 14.09.09, 22:30

No tak ,może z powodu przyjazdu twojej córeczki z zagranicy maraton trzeba
        odwołać. Żałosna jesteś markono.

markona napisał:

> To skandaliczne, że przy tak juz rozbabranym miescie utrudnia się
        > życie jakimiś maratonami. Ta historia powtarzą się rok po roku.
        > Jacyś kretyni włądowują imprezę sportową do środka miasta,
        > paralizując doszczętnie ruch w mieście. Akurat córka przyjechała z
        > zagranicy, a tu gdzie się nie ruszyć to zablokowane. Nawet na
        > cmentarz dojechać nie można. Niech ich szlak... Tyle miejsca w
        > parkach, lasach. Np. bory Żagańskie, tak wielkie, że jak w 45-tym
        > Ruscy wleżli to dopiero koło 90 roku wyleźli. Tam mogą ganiać ile
        > wlezie, bez szkody dla innych
        • texas331 Odwołać procesje bożego ciała !!! 14.09.09, 22:42
          Do wszystkich przeciwników maratonu w mieście. Może także zakazać procesji w boże ciało ,wierni też blokują ruch uliczny? I też dzieje się to corocznie.
          Może zakazać organizacji meczów ,koncertów i innych imprez masowych?
          Ludzie co wy pierdziulicie?!!
          Miasto,czy to jest w czasie maratonu ,procesji czy w zwykłym dniu i tak jest zakorkowane.Jest to wynik wieloletnich zaniedbań i systemu w którym nasz kraj się przez 50 lat znajdował.W Berlinie w maratonie startuje nie 2000 osób a 40 000. W Nowym Jorku startuje 100 000 biegaczy i nikomu z mieszkańców do głowy by nie przyszło mimo częściowego paraliżu tych miast wycofania się z takiej imprezy !!!
      • Gość: coco jambo Re: Kenijczycy najlepsi we wrocławskim maratonie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.09, 13:39
        czy biegacze komuś zrobili krzywdę, człowieku nikt tu kretynem nie
        jest i nie obrażaj innych, my tylko aktywnie spędzamy czas, a czy
        coś by się stało jakbyś na cmentarz podjechał rowerkiem... czy musi
        to być samochód?? A szlak to Cię weźmie (bo za dużo nerwów w Twoich
        postach) a nie nas maratończyków! Pozdrów córkę i kup buty do
        biegania a za rok zobaczysz jakie to fajne a nie będziesz siał jadem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka