Dodaj do ulubionych

Zima znów zaskoczyła drogowców

07.01.04, 21:25
to co się działo dzisiaj to kompromitacja służb w tym ZDIk-u na wrocław
spadło raptem kilka cm śniegu i proszę jaki efekt

Z rozbawiem i złością zarazem obserwołem za to jeżdżace po mieście pługi i
piaskarki w sylwestra- wszystkie drogi były czarne, śniegu na nich
praktycznie ani grama- bo była odwilż, za to sprzęt szalał- ciekawe ile
miasto zapłaciło za te bezsensowne rajdy? Kto wysłał ten sprzęt, kto
kontrolował gdzie i po co jeździ? Co panie Kiniorski, zostało dużo
pieniędzy do puszczenia w starym roku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Devil Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.KSZ.K.pl 07.01.04, 21:51
      Musimy sie zlozyc na Tv dla drogowcow bo chlopaki pewnie pogody nei ogladaja i
      przez to ta zima ich co roku zaskakuje :D
      • Gość: telewidz Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.hist.uni.wroc.pl 08.01.04, 10:23
        Uwaga do komentatorów: Gdybyście oglądali w telewizji cokolwiek poza MTV, to
        wiedzielibyście, że teraz jest zima i wszędzie w świecie w takiej porze roku są
        gorsze warunki niż latem. Nikt nigdzie nie jest w stanie usunąć na bieżąco
        śniegu podczas opadów, wię zdobądżcie się kretynu raz w życiu na oryginalność i
        przestańcie się żalić na drogowców.
        • Gość: Karlo Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 10:32
          debil?
    • dziewial Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 07.01.04, 23:13
      No tak.. zaskoczyła ich zima bo kto by sie spodziewal ze w styczniu moze snieg
      spasc?? :)))
    • Gość: Spóźniony Skarga na MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 23:27
      To, co działo się rano to był istny horror. Jechałem prawie godzinne do pracy,
      bo nikt nie był łaskawy powiadomić ze zerówka nie jeździ swoja trasa przez
      Pułaskiego (jedynie pan motorniczy z linii 16 powiedział żeby nie czekać, bo
      zerówka nie będzie) a ludzie sobie czekali aż cos przyjedzie. Podobnie było
      przed dworcem PKP, ludzie czekali na przystanku i zadanej informacji tylko to
      ze 2, 11 skręcały w Teatralna, co było widać na dalekim horyzoncie. A to, co
      działo się później na powstańców koło poltegoru to inny temat wszystkie
      tramwaje stały, bo ruch blokował jakiś uszkodzony  a trwało to jakieś 15 min
      a jak zapytałem się, czemu autobusy nie zatrzymują się na przystanku i nie
      zabierają ludzi to pan z nadzoru ruchu mpk (numery na samochodzie służbowym 029
      i 1283) powiedział ze "nie wie, czemu" miał cieplutko w samochodzie i nie
      interesowali go ludzie, co sobie stali i czekali oraz dzwonili do pracy ze się
      spóźnią. Taka jest ta nasza polska rzeczywistości i nie udolność służb
      miejskich, MPK nie potrafiących świadczyć żadnych usług na poziomie
      europejskim.
    • Gość: piesza Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.04, 00:32
      nie wiem w jaki sposób firma Pedon dba o Stare Miasto, jeśli w godzinach
      popołudniowych trudno było przejść po zasnieżonych chodnikach w Rynku i w
      okolicach
    • Gość: Sprawiedliwy Re: Nie narzekajmy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.04, 00:33
      Pamiętajmy, że ludzie nie tylko pracują. Należy im się chwila rozrywki. Dlatego
      ważną sprawą było zabezpieczenie przez władze miasta sprawy odśnieżenia tafli
      lodowiska w Rynku. Po uporaniu sie z tym problemem sztab kryzysowy zajął się w
      trybie pilnym sprawą odśnieżania ulic. To po pierwsze. Po drugie: sprawa ulic z
      uwagi na nadchodzące ocieplenie została rozwiązana bez ponoszenia zbędnych
      kosztów. Zaoszczędzone środki można przeznaczyć na zimowy wypoczynek dzieci i
      młodzieży.
    • Gość: dana Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 08.01.04, 07:55
      A ja chciałabym wiedzieć dlaczego Straż Miejska wręczyła tylko 19 mandatów.
      Upomnienia niczego nie zmienią. Na Krzykach buło cały czas fatalnia np.
      Powstańców Śląskich, Halera.
    • Gość: pio Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.s3group.com.pl 08.01.04, 08:58
      Wczoraj jechałem tzw. obwodnicą (ok Kleciskiej do Armii Krajowej) i rano w ogóle
      tam nie było odsnieżone (pewnie jak wszedzie w mieście). Ale co ciekawe przez
      cały dzień też tego nie zrobili bo wieczorem na każdym skrzyżowaniu było mnóstwo
      śniegu (bo tego samochody już nie zdołały rozjeżdzić). SKutek - prędkość
      maksymalna znowu 40 km/h. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć że przy bałaganie
      nie udało im się odsnieżyć rano (choć jest to skandal) to sytuacja wieczorem nie
      ma żadnego wytłumaczenia.
    • Gość: TP Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.wemif.pwr.wroc.pl 08.01.04, 10:54
      Gdy snieg pada tak intensywnie, trudno jest utrzymac chodnik przed domkiem w
      nalezytym stanie.

Kurde, ludzie. Jest zima! Co Wy chcecie? Jak latem pada deszcz nikt nie wymaga
      zeby drogowcy wycierali jezdnie!

A korki sa efektem braku zimowych opon oraz braku umiejetnosci jazdy. Mi zadne
      kola nie buksowaly, nie mialem najmniejszych problemow z ruszaniem. Byle tylko
      ruszac spokojnie i z 2. biegu. Jezeli tylko mialem wolna droge moglem jechac
      swobodnie. Z mniejsza predkoscia niz zwykle ale jak pada deszcz to tez sie
      wolniej jezdzi, prawda?

Odczepcie sie od drogowcow. Jezdzilem wczoraj troche po miescie i co chwila
      widzialem plugopiaskarke stojaca razem z wszystkimi w korku.
      • lola211 Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 08.01.04, 13:45
        > Odczepcie sie od drogowcow. Jezdzilem wczoraj troche po miescie i co chwila
        > widzialem plugopiaskarke stojaca razem z wszystkimi w korku.

A to ciekawe, bo ja na odcinku od ul.Nowowiejskiej do Ostatniego Grosza nie
        widziałam ani jednej.Jechałam o godz 14, cała droga zasniezona, na Legnickiej
        odsniezony tylko kawałek, reszta rozjezdzona.
      • Gość: tigem Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 14:51
        Na podjeździe do Hallera od skrzyżowania z Jastrzębią co roku jest ten sam
        cyrk - najwyraźniej nikt ze ZDiKu w okolicy nie mieszka. Ok. 7:30 jechałem
        dalej przez pl.Postańców itd. za pl.Grunwaldzki, ulice były nietknięte żadnym
        sprzętem. Po to płacimy podatki, by takie sytuacje się nie zdarzały.Tych,
        ktorzy uwazaja, ze bylo O.K.,zapraszam za Ural.Tam piescie takie standardy, a
        od swiata, w ktorym wymaga sie od tych co biora NASZA forse, by cokolwiek w
        zamian zrobili, trzymajcie sie z dala.
        • Gość: TP Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 08.01.04, 17:53
          Jezeli gdziekolwiek bym sie wynosil to tylko dlatego ze w Polsce pelno jest
          malkontentow narzekajacych na wszystko, m. in. na to ze pada snieg. Jak Ci nie
          pasuje snieg to jedz tramwajem!

Ulice byly nietkniete powiadasz. A po czym to poznajesz? Bo przy wczorajszych
          opadach po godzinie od przejazdu pluga nie bylo widac efektu jego pracy. A ile
          czasu zajelo by Ci wczoraj przejechanie miasta w kolo? 20h? pewnie wiecej.
          Dlaczego piaskarka ma dac rade przjechac szybciej?

Wczoraj padalo intensywnie. Jak odgarnialem snieg z samochodu, to zanim
          skonczylem to juz na dachu byla go znowu sporo. W takich warunkach nawet w USA
          czy Niemczech drogi nie sa czarne.

A mi te cale piaskarki sie nie podobaja - ja lubie jezdzic po _sniegu_. A nie
          tej brazowej brei ktora powstaje po polaniu go solanka.
          • Gość: tigem Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 19:43
            Nie wiesz, po czym to się poznaje? Ano po tym, że po bokach ulic nie było
            zwałów odgarniętego śniegu; nawet jak przysypie je świeży, i tak je widać.
            Było równiutko i płasko... A co do pługopiaskarki, to bynajmniej nie pragnę,
            by kręciła się w kółko po całym Wrocławiu, nawet gdyby teraz miało ich być aż
            3 na cały Wrocek. Chcę by ich ilość była WYSTARCZAJĄCA. Czy zaś wystarcza ich
            teraz, każdy widzi...
            • Gość: TP Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 08.01.04, 21:02
              Na Legnickiej na lewym brzegu jezdni byla grubsza warstwa sniegu - zatem plug
              tamtedy przejechal. A na jezdni i tak byla kilkucentymetrowa warstwa sniegu. Po
              prostu przy pewnej intensywnosci opadow i dosc niskiej temperaturze jezdni (byl
              przeciez niezly mroz przez pare dni wczesniej) nie da rady zeby bylo lepiej.

Piaskarek jest tyle, na ile wystarczy pieniedzy. A to ze jezdza moge stwierdzic
              po jeszcze jednym. Przez pare lat dosc czesto przejezdzalem Lowiecka i Skladowa
              - przy bazie Transformers. O rozmaitych porach. I zarowno w dzien, wieczorem,
              pozno w nocy i nad ranem, o ile padal snieg, Skladowa, most mieszczanski i
              okolice byly zawsze ruszone plugopiaskarka. Wyjezdzaja one zatem z bazy w miasto.

Moim zdaniem ono robia tyle, na ile miasto ma pieniedzy a oni sprzetu. Nie stac
              nas na trzymanie 5x wiekszej armii piaskarek tylko po to, zeby przez 1 dzien w
              roku mialy co robic.

Poza tym wydaje mi sie, ze nawet wtedy nie daloby sie zapewnic czarnych jezdni
              na glownych ulicach miasta przy takich opadach, jakie byly we wtorek.
          • Gość: tigem Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 19:55
            Też uwielbiam jeżdzić i chodzić po tym prawdziwym, najprawdziwszym śniegu. Nie
            denerwuj się, może spotkamy się na nim np. gdzieś w okolicach Toronto?
            A tramwajem też bym nie dojechał, widziałem jak stoją sobie grzecznie w
            taaakim ogonie. Zyczenia dla WSZYSTKICH na Nowy Rok: obyśmy jeździli po Wrocku
            po suchym: albo śniegu, albo ulicy!
    • zadyma.pl Zima zawsze zaskakuje drogowców ;) 08.01.04, 14:32

• Gość: Marek W. Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.dialup.telenergo.pl 08.01.04, 15:50
      taki żart: czemu nie było wczoraj pługów i solniczek na drogach? nie
      zdążyły wrócić z promocji Wrocławia na kolejne EXPO.
    • Gość: kate Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.sympatico.ca 08.01.04, 17:20
      Nikt nie jest w stanie utrzymać suchej nawierzchni, kiedy pada śnieg - broni
      swojej firmy rzecznik prasowy ZDiK Krzysztof Kiniorski.

A to juz jest bardzo ciekawe.Nie bede sie upierac ze wszedzie chodniki sa
      odsniezone, ale ulice( poza jakimis malenkimi bo te to na ostatku lub przez
      prywatne firmu sa obslugiwane) to raczej sa odsniezone.Nie mowie ze suchutkie
      ale nie ma na nich tony sniegu jak to jest w Polsce.No i coz za piekne
      stwierdzenie ktore my wszyscy tak dobrze znamy -ZIMA ZASKOCZYLA DROGOWCOW.
      W styczniu..
      • lola211 Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 08.01.04, 17:32
        Kiniorski w cyrku powinien pracowac, widac lubi sie wygłupiac.
        Raptem 2 raz tej zimy nasypało, a oni poradzic sobie nie moga.Jakby conajmniej
        caly miesiac padał naokragło snieg.Zero pługa, zero piaskarki, ciekawe gdzie
        oni odsniezali?
        • Gość: Drogowiec Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: 80.51.29.* 08.01.04, 20:22
        • Gość: Kierowca Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: 80.51.29.* 08.01.04, 20:24
          A w którym momencie należy odśnieżać twoim zdaniem: jak śnieg już leży czy jak
          jeszcze jest w powietrzu? A może uchwalić pzepis, że w kraju między Odrą a
          Bugiem śnieg nie może padać na jezdnię? Na całym śiwecie jeździ się po śniegu
          i nikt nie mapretensji,że leży żimą na jezdni - radzę pooglądać trochę
          wiadomości ze świata.
          • Gość: Ania Re: Kierowco! IP: 80.54.180.* 09.01.04, 01:03
            W takim razie proponuje w ogóle nie zaprzatac głowy drogowcom zima, gdy pada
            snieg.Po cholere w takim razie są pługi, no po co, pytam sie?
    • Gość: ona Re: Zima znów zaskoczyła drogowców IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.01.04, 20:52
      I wszyscy oni dostaną za dobra pracę nagrody, trzynastki, której ja będę
      pozbawiona, bo dotarłam do pracy z 2 godzinnym opóznieniem.
    • Gość: Tommi Nauka jazdy IP: *.finemedia.pl 08.01.04, 22:21
      Jedźcie wszyscy na nauke jazdy po śniegu do Karpacza albo Szklarskiej Poręby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka