pawmet 28.09.09, 13:15 Czy orientuje się ktoś ile zarabia strażnik miejski we Wrocławiu na początek??? prosze o wszelkie informacjie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: q Re: Kto wie i mi powie, ile zarabaia straznik mie IP: *.e-wro.net.pl 28.09.09, 13:27 ...nawet nie próbuj. Jak tak bardzo chcesz i musisz idź do policji albo wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Tak. Za dużo. IP: 188.33.38.* 28.09.09, 22:05 strażnicy miejscy to gorsze kanalie niż się spodziewałam. Tydzień temu postawiłam auto na odrzańskiej w rynku na dosłownie 15 min. Kupiłam bilecik, wsadziłam do auta, żeby kanalie widziały i poszłam na Uwr po wpis. Załatwiłam, podchodzę do auta a tu nespodzianka na kole :/ za szybą kartka- zadzwoniłam na 986, przyjechało ich dwóch. Postawiłam samochód nie po tej stronie ulicy co powinnam, ale do cholery nie byłam sama- taką blokadę miało z 20 innych aut. Nie moja wina, że w rynku na parkowaniu równoległym kierowcy parkują skośnie czy jeszcze mają inne metody ;) no ale do rzeczy... Panowie ze straży miejskiej wytłumaczyli mi na czym polegało moje wykroczenie, spisali i wystawili mandat. Nie pomogło mi tłumaczenie, że jazda po rynku jest cholernie ciężka, że raczej patrzyłam, żeby kogoś nie potrącić, nie wymusić etc. Pozostał mendziarz nieugięty i wypisał mandat. miałam przy sobie 70zł- chciałam mu dać (mandat dostałam na 100zl- mysalałam, ze się dogadamy;)) stąd tak jak Kklement wyżej napisał muszą zarabiać za dużo skoro nawet ''łapówek'' od studentek nie chcą ;) ajjjj wytępiłabym to cholerstwo :p Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ten strażnik zapracował na swoją pensję 28.09.09, 22:18 Bardzo dobrze się zachował. Ty zaś powinnaś dostać zarzut korupcji. Jeśli nie umiesz panować nad samochodem i potrafisz albo bezpiecznie jechać, albo dobrze parkować, to oddaj prawo jazdy i zasuwaj rowerkiem (trójkołowym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: 188.33.38.* 28.09.09, 23:43 ;) Preferuję pojazdy czterokołowe ;D więc ten rowerek to nie jest dobra opcja dla mnie :D strażnik miejski wypisałby wystarczającą ilość mandatów ( z 20 aut na tej Odrzańskiej jak nie lepiej to stało), wiem, że mogłabym dostać zarzut korupcji (studiuję prawo ;D); chciałam tego Pana uprosić, żeby nie pisał tego mandatu, ale nie mówiłam ''dam panu 70zl a pan nic nie wypisze''- aż tak wielkim czarnownikiem to nie jesteś skoro nie umiesz pomyśleć co się robi w takich sytuacjach. zresztą post dotyczy zarobków tych ufozjadów, więc żeby wątku nie tracić wciąż sądzę, że zarabiają zdecydowanie za dużo! nawet jeśli jest to średnia krajowa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję 28.09.09, 23:56 Po prostu jestem uczciwy i nie płaszczę się za 100 PLN. Mam wielką nadzieję, że studiów nie skończysz. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.09.09, 00:03 Jesteś _prawdziwym_ Polakiem. Uczciwym, uprzejmym i życzliwym. Ach, gdyby każdy był taki...taki _prawdziwy_. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.09.09, 01:51 Ty niezapominajka i ty studiujesz prawo?!!! Dobrze cię potraktował strażnik miejski. Łamiesz przepisy, nie potrafisz zaparkować i jeszcze gardzisz ludźmi, którzy są na służbie....Mam nadzieję, że tych studiów nie ukończysz..uchowaj nas panie od takich prawników. Najbardziej nie mogę ci wybaczyć tej pogardy. Nie stać cię na mandaty, to zasuwaj pieszo, bo rowerem też trzeba umieć kulturalnie jeździć i znać przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izydor Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.09, 14:20 Kiedyś strażnik miejski opowiadał mi, że najbardziej upierdliwi są studenci prawa. Jest na I lub II roku i wydaje mu się, że wszystkie rozumy pozjadał - a ledwie logikę zaliczył :)))). Podobno najszybciej załatwia wtedy sprawę wzmianka o wniosku do sądu grodzkiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.e-wro.net.pl 04.10.09, 03:07 > Jesteś _prawdziwym_ Polakiem. Uczciwym, uprzejmym i życzliwym. Ach, gdyby każdy > był taki...taki _prawdziwy_. To by SM mogła zająć się czymś innym np bezdomnymi , jeśli tacy by byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajk Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: 188.33.181.* 29.09.09, 17:34 hehehe dzięki za te życzenia, ale jestem na V roku i już raczej skończę te studia ku Twojemu oburzeniu :) a tak pozatym o 100PLN też nie płaszczyłam się.. po prostu zapytałam grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: 188.33.181.* 29.09.09, 17:37 zresztą nie znacie mnie.. czemu od razu osądzacie kim powinnam a kim nie powinnam zostać. człowiek wspomni tylko o tym co robi/czym się zajmuje i od razu psy wieszacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.e-wro.net.pl 29.09.09, 18:20 > zresztą nie znacie mnie.. ...i nie chcemu znać. umiesz pływać? to SPŁYWAJ!!! człowiek wspomni tylko o tym co robi/czym się > zajmuje i od razu psy wieszacie do człowiek to ci daleka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan-wro Chłopie wyluzuj się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 20:13 Rozumiem że jestes mędrcem tego świata, ale i tobie moze zyłka peknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Chłopie wyluzuj się! 30.09.09, 02:41 A potem się dziwimy, skąd takie a nie inne opinie o studentach naszego wydziału.. pewnie studiujesz prawo zaocznie, wpadasz na uczelnię rzadko, ale wstyd robisz przed dużą ilością osób.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: Chłopie wyluzuj się! IP: 94.254.243.* 01.10.09, 00:24 pudło ;D dziennie :] *tak na marginesie, to jesteście tak dziwni, że oceniacie człowieka po jednym poście. To się aż w głowie nie mieści. Wykształciuchy...eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Jeden post mówi więcej o człowieku niż się zdaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 07:44 wystarczy niezapominajko z V roku rzucić okiem na tytuł wątka "ZARABAIA" i już wiadomo, że to się w głowie nie mieści :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: Jeden post mówi więcej o człowieku niż się zd IP: 94.254.154.* 02.10.09, 11:58 buahahaha :D no tak, bo nie można się pomylić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Przecież od początku twierdzę, żeś pomylona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 14:27 buahahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berliner nie baw sie ptakiem IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.09, 19:37 Przecież od początku twierdzę, żeś pomylona Autor: Gość: Piotrek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 14:27 buahahaha :D Zbyt czesto masturbujesz sie w miejscach publicznych, a to wplywa na ilosc zwojow mozgowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek spokojna głowa niemiecka ptaszyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 23:14 zajmij się lepiej swoimi piórkami Reichsadler i przestań mnie śledzić, bo jak widać wywiad kiepsko działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Essen Polak Re: spokojna głowa niemiecka ptaszyno IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.09, 23:31 Gość: Piotrek IP: zajmij się lepiej swoimi piórkami Reichsadler i przestań mnie śledzić, bo jak widać wywiad kiepsko działa... Ty nas, polskich obroncow prawa mozesz co najwyzej cmoknac w Arsch. Tobie podobnych, polaczkowych frajerow, mnostwo u nas. Kazdy, tobie podobny, moze sprzatac w mej firmie.... gooowna, gdyz twa inteligencja na nic innego nie pozwala. Grüße aus Deutschland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek następna germańska wrona z kompleksami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 23:43 Cmokaj się Herr z berlinerem (gdzie popadnie, w końcu to nie moja sprawa) i wyjaśnij po co miałbym gdziekolwiek jeździć do Republiki, zwłaszcza w celach zarobkowych? Co do Arsch/gooowna/inteligencji od dawna wiadomo, że Volksdeutscher to ni Niemiec, ni cudzoziemiec po prostu ni pies, ni wydra. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek niezapominajka? Zatem koniecznie nie zapomnij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 19:20 nie pracować w zawodzie, bo dość już lebieg o wątpliwym kręgosłupie moralnym w palestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.finemedia.pl 29.09.09, 17:57 Przeczytaj raz jeszcze swoje wypowiedzi od początku. Nie kompromituj się już i nie pogrążaj. Tylko zapytałaś grzecznie, czy za 70 nie wypisze mandatu. Bo 100 zł nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.e-wro.net.pl 04.10.09, 03:12 > hehehe dzięki za te życzenia, ale jestem na V roku i już raczej > skończę te studia ku Twojemu oburzeniu :) > > a tak pozatym o 100PLN też nie płaszczyłam się.. po prostu zapytałam > grzecznie. Pisz tak dalej a w poniedziałek dam wniosek do swego szefa aby załatwił ci usuniecie z uczelni i odpowiedzialnosc karną jeśli się potwierdzi że te 70 zł oferowałaś. Sprzedałaś swoja godność za 30 zł. Jak będziesz prawnikiem na usługach mafii to jak się będziesz cenić ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa cham "uczciwy" 02.10.09, 18:58 wielki_czarownik napisał: > Po prostu jestem uczciwy i nie płaszczę się za 100 PLN. > > Mam wielką nadzieję, że studiów nie skończysz. Naprawdę. Ty sie nie plaszczysz za sto zlotych, ty sie plaszczysz za min. 101 zlotych. Twa uczciwosc jest rodem z knajpy "Pod Jeleniem", taka nasza, polska, pijaczkowa! A cham z ciebie erste Klasse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ten strażnik zapracował na swoją pensję IP: *.e-wro.net.pl 04.10.09, 03:06 > Po prostu jestem uczciwy i nie płaszczę się za 100 PLN. > > Mam wielką nadzieję, że studiów nie skończysz. Naprawdę. Polska bandytyzmem stoi bo prawnikami chcą zostać ci co wiedzą że robią coś za co grozi 5 lat i jeszcze się tym chwalą publicznie. tak zdegenerowany to nie jest nawet gangster bo stara się swymi przestępstwami nie chwalić. To co chciałaś zrobić to zbrodnia. To co zrobiłaś to też zbrodnia bo kwalifikacja jest ta sama. Już za samo przyznanie się ze studiujesz prawo należałoby cię odszukąć. Myślę ze kolegom przyjdzie to łatwiej znając nie tylko IP z logów providera , ale i kierunek studiów. Powiedz tylko czy zdarzenia miało miejsce dokładnie tydzień temu bo to zmniejszy kilkakrotnie ilość mandatów do sprawdzenia ? Zresztą koledzy ze SM będą pamiętali kto się tak głupio tłumaczył że nikogo nie potrącił. Nałożone punkty karne i tak są w bazie policji tak więc nie trzeba będzie chyba pytać SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pominaj Re: Tak. Za dużo. IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.09, 14:15 "...postawiłam auto na odrzańskiej w rynku..." A moze niezapominajka wyjasni nam, gdzie w rynku jest odrzanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: Tak. Za dużo. IP: 94.254.194.* 03.10.09, 23:31 odrzańska... boczna więziennej (chyba), ale jest to przy światłach już prawie jak się wyjeżdza z rynku. z wrocławia nie jestem, więc odsyłam do map internetowych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Tak. Za malo zapłaciłam IP: *.e-wro.net.pl 04.10.09, 02:55 > strażnicy miejscy to gorsze kanalie niż się spodziewałam. Dlatego że cie złapali na łamianiu prawa ? > Tydzień temu postawiłam auto na odrzańskiej w rynku na dosłownie 15 > min. a tam jest wyłaczenie na zakazie parkowania ze obowiązuje powyżej 15 minut? >Kupiłam bilecik, wsadziłam do auta, żeby kanalie widziały i > poszłam na Uwr po wpis.To już wtedy wiedziałas ze to kanalie ? Załatwiłam, podchodzę do auta a tu > nespodzianka na kole :/ za szybą kartka- zadzwoniłam na 986, > przyjechało ich dwóch. To dobrze ze ci nie kazali kilka godzin czekać. >Postawiłam samochód nie po tej stronie ulicy > co powinnam, A dlaczeo nie zaparkowałaś na środku jedni ? Przynajmniej nie blokowałabys ruchu pieszym tylko kierowcom. >ale do cholery nie byłam sama- taką blokadę miało z 20 > innych aut. To znaczy jak sku...syństwo robi się w grupie to powinno byc uznawane za normę ? Wiesz Twoje auto z pewnością by nikomu nie przeszkadzało. Ale dwudziestu gnoi na jednej stronie ulicy to przesada. Zapewne dlatego ludzie zadzwonili pod 986 aby was usunać lub ukarać. >Nie moja wina, że w rynku na parkowaniu równoległym > kierowcy parkują skośnie czy jeszcze mają inne metody ;) To wina egzaminatora na kursie prawa jazdy że cie nie nauczył parkowania zgodnie z prawem. > Panowie ze straży miejskiej wytłumaczyli mi na czym polegało moje > wykroczenie To strata czasu. Powinni wypisać tylko numer art KW i PORD na mandacie.Ten czas mogli wykorzystać na ukaranie następnych co zastawiają Wrocław. Nie pomogło mi tłumaczenie, > że jazda po rynku jest cholernie ciężka, że raczej patrzyłam, żeby > kogoś nie potrącić, nie wymusić etc. Rotfl. Namawiałaś ich aby złamali prawo i odstąpili od karania tylko dlatego że nikogo przez ostatni kwadrans nie zabiłaś lub nie okaleczyłaś autem ? >Pozostał mendziarz nieugięty i > wypisał mandat. Dziwne , przecież ci wytłumaczył na czy polegało wykroczenie a ty dalej twierdziłaś ze nic się nie stało ? Jak tak to ci powinien wystawić wniosek do Sądu Grodzkiego a nie tani mandat abyś sobie przekonywała sędziego że wiesz lepiej co wolno a co nie. > miałam przy sobie 70zł- chciałam mu dać (mandat dostałam na 100zl- > mysalałam, ze się dogadamy;)) To wcale nie dziwi.Ludzie o twojej mentalności zaczynają od wykroczenia a kończą na przestępstwie. To dowód ze należy karać bezwzględnie za nawet drobne wykroczenia aby ludzi nie demoralizować pobłażliwością. To co piszesz jest już przyznaniem się do przestępstwa. Nie musiałaś mu dawać łapówki wystarczy zę zaproponowałaś. Będę jutro na komisariacie na nocnym dyżurze to przeglądnę wystawione mandaty przez SM i porównam z numerem IP ,może piszesz tam gdzie jesteś zameldowana.Możesz podać numer rejestracyjny albo markę auta bo mandatów było tydzień temu ponad 90 z czego 1/3 na Odrzańskiej ? > stąd tak jak Kklement wyżej napisał muszą zarabiać za dużo skoro > nawet ''łapówek'' od studentek nie chcą ;) "Łapówka" to to co chciałaś dołożyć do tych 70 zł czy w zamian ? > ajjjj wytępiłabym to cholerstwo :p Tępienie właśnie się odbywa np za pomocą blokad. Cześć aut jest wywożona. Ty się ciesz ze nie przekroczyłaś 24 pkt Poinformowano cię za limit punktów ci się powiększył ? Poinformowali cię że za łapówkę grozi ci 5 lat ? Wiesz ze teraz zostałaś wpisana do rejestru i będziesz tam figurować dwa lata ? Wiesz że przy następnym wykroczeniu lub wypadku sąd sprawdzi rejestr ? To jakim jesteś kierowcą może mieć wpływ na ocenę sądu co do Twej przyszłej przewiny. Dzięki twojej głupocie miasto zarobiło na pensję dla strażników których tak nie lubisz. To dzięki Tobie z werwą po otrzymaniu premii za ilość skutecznych interwencji, przystąpią do karania następnych nieumiejących korzystać z auta w mieście. Pensje gonią UE i już niedługo nie zapłacisz 100 zł ale np 120 euro. Już niedługo nowy taryfikator mandatów i czuję że zapoznasz się z nim szybko bo wygląda, że nie wyciągnęłaś wniosków . Co tam 100 zł . Przy takiej kwocie to można się pośmiać ze SM zamiast ze swojej głupoty. A Odrzańska to kopalnia pieniędzy dla UM. Ilu jeszcze potrzeba głupców aby UM zarobił ok 100 mln na budowę parkingu . Szkoda, że te mandaty idą tylko na pensje dla SM. Sm jest bardzo wyrozumiała .Kosztuje gminę 15 mln a wystawia tylko mandatów za 4 mln. No ale ilość wykroczeń na drogach tak wzrosła że ilość mandatów rośnie corocznie o kilkadziesiąt procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: Tak. Za malo zapłaciłam IP: 94.254.240.* 04.10.09, 21:09 ok, masz rację. Słusznie zostałam ukarana i już zakończmy ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: Kto wie i mi powie, ile zarabaia straznik mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 13:55 Strażnik miejski na początku swej kariery zarabia 1800 brutto, czyli około 1100 złotych "na rękę". Po kilkunastu latach pracy ma niewiele więcej, bo podwyżek tu nie ma zbyt często, a do 2012 roku (EURO) nie będzie już żadnej. Nie marnuj sobie życia zatem. Rozpocznij ściezkę kariery w innej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Kto wie i mi powie, ile zarabaia straznik mie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 13:57 1800 brutto to 1240 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kto wie i mi powie, ile zarabaia straznik mie IP: *.finemedia.pl 29.09.09, 17:47 1800 brutto to 1320 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laremid Re: Kto wie i mi powie, ile zarabaia straznik mie IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 01:36 1800 brutto, to 2134 brutto brutto. Tyle płacimy na tych łosi z naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś