janusz1069 02.11.09, 21:08 Jakakolwiek działalność poza piciem i jedzeniem wymaga inteligencji i przewidywania. Gratuluję studentom kierunku ścisłego rozumnego pojmowania rzeczywiści. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;-) Re: Falstart w wyborach do samorządu na uniwersyt IP: 85.128.102.* 02.11.09, 21:32 Pan Szef Komisji wyborczej nie jest raczej studentem fizyki... więc studenci kierunku ścisłego nie mają z tym nieporozumieniem nic wspólnego - poza tym, że krócej głosują, bo tak zdecydowano gdzieś tam kiedyś tam ;-) P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Falstart w wyborach do samorządu na uniwersyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 21:41 To nie studenci, to samorząd. To samorząd organizował wybory. Prawdziwi studenci nie mieli z tym nic wspólnego. Samorząd przewidział godziny rektorskie i wykorzystał to, że studentów nie ma. Ci, którzy wiedzieli po co i jak głosować, przyszli. Wybory wygrali ci, którzy powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1069 Falstart w wyborach do samorządu na uniwersytecie 03.11.09, 06:37 Jeśli jest tak jak piszą osoby zabierające głos w odpowiedzi na mój post to jestem przerażony. Upoważnia mnie to do wyciągnięcia wniosku – WSPÓŁCZESNI studenci to zgromadzenie nie tylko nielotów ale też i nie za bardzo uczciwych ludzi. Są to małe niemądre cwaniaczki. Przypomnę fakt- kiedy w 1968 r pojechałem organizować obóz naukowy na wybrzeżu to wszyscy odnosili się do mnie z szacunkiem. Przyjechał do nas Pan Student. Reasumując – to są zupełnie dwa różne studenckie światy. Ten inny nowy świat to dla mnie nasza pani minister zdrowia która chce aby szczepionkę przed wprowadzeniem do Polski zbadano w IV próbie klinicznej (co ze względu na szybkość rozprzestrzeniania niemożliwe) czy rzecznik prasowy spółki IC PKP, który z uśmiechem opowiada o reformie na kolei niszczącej całkowicie relatywnie przyjazny system podróżowania. Górą cwaniaczki. Super. Ja już jestem emerytem i dla mnie może zabraknąć kasy. To też sprawka magistrów nielkotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco z centrali Re: Falstart w wyborach do samorządu na uniwersyt IP: 192.100.112.* 03.11.09, 08:04 Jakbys skonczyl studia, to bys poznał prawdziwe zycie Mgra:)....Gdyby nie ścisłe umysły, to dalej (jak to było kiedy ty studiowałeś) pisałbyś ołowkiem, a nie przedstawiał swoje frustracje w internecie. Pozdrów zone i w koncu napraw ten czajnik...:) chyba ze wezwiesz jakiegośc ścisłego inżyniera :D Odpowiedz Link Zgłoś
valana Falstart w wyborach do samorządu na uniwersytecie 03.11.09, 08:01 Ach, bo to taka stara tradycja UWr, polegająca na informowaniu o różnych atrakcjach typu godziny rektorskie czy dziekańskie niemal w ostatniej chwili, na ogół w przeddzień (zatem obecny tryb to wręcz skok w hiperprzestrzeń!). Nie sposób rozsądnie planować czegokolwiek nie wiedząc, czy 2 listopada będzie wolne- a jeżeli będzie, to do której. Nie doszukiwałbym się w tym żadnych makiawelicznych knowań żądnych władzy, podstępnych młodzieńców płci obojga z samorządu- a starego, dobrego, uczelnianego bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik po co wybory? Juz mamy genialny samorząd... IP: *.e-wro.net.pl 03.11.09, 09:08 16.11 (święto uniwersytetu) tez jest dniem rektorskim i tez nikt nie będzie glosować bo nikogo na wydziale nie będzie a wtedy są wybory na wydziale chemii... Pogratulować tym co układali kalendarz wyborów :) Genialny mamy ten samorząd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybory Bolek i Lolek IP: 156.17.167.* 03.11.09, 10:04 Przeciez ten Milczarczyk to jest kumpel Przywary - tego ktory w ostatnim artykule wybiórczej biadolił "że na uniwersytecie jest taka niska frekwencja", a sam kandyduje na WNSie. Nawet chlopaki se jakies stowarzyszonko zalozyli. www.wroclawpro.pl/mod/art/id/5__Ekipa.html miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7146226,Wroclawskie_uczelnie__studenci_maja_gdzies_samorzad.html "Karolowi Przywarze marzy się frekwencja 50-procentowa. Ale tylko marzy. Wie, że to wynik nierealny." Bo kolege tak poinstruowal jak poustawiac urny i termin wyborow. :D Prawda - ten facet WIE ze to wynik nierealny... Ale nie musimy sie bac ze koledze dosypie pare glosow... w koncu UKW SS jest niezalezna od Samorzadu :D Prokurator leci z nami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybory Re: Bolek i Lolek jak Karol i Michal IP: 156.17.167.* 03.11.09, 10:21 A i na fizyce nie glosujcie na Gacek i Falerowska, to podstawione przez Grupcia figurantki z Geologii. Ciao ! :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: Bolek i Lolek jak Karol i Michal IP: *.chello.pl 03.11.09, 11:33 o jakie dzieci neo napinaja się w internecie . śmieszne pajacyki i wielcy tropiciele. ciao to takie pedalskie powiedzienie nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Bolek i Lolek IP: *.chello.pl 03.11.09, 12:39 a czy Panowie awanturnicy zrobili w życiu cos więcej niż awantura? Łatwo naskakiwac na innych a ja prosze napiszcie co zrobiliscie lub co chccie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Falstart w wyborach do samorządu na uniwersyt IP: 67.159.44.* 03.11.09, 12:56 Lista kandydatow jest dostepna tutaj: wyboryuwr.republika.pl/ Jak ktos by chcial zobaczyc nazwiska kandydatow wczesniej niz przed urna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator Głosowanie demokratyczne na UWr polega na tym, że IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.11.09, 17:47 wszyscy uprawnieni mogą głosować, ale rządzący dbają o to aby o terminie głosowania wiedzieli tylko wybrani. Kiedy Senat Uniwersytetu głosował nad, niepopularnym dla władz Uniwersytetu, wnioskiem Solidarności o kadencyjność dyrektorki Biblioteki Uniwersyteckiej (patrz forum Mobbing w B i b l i o t e c e Uniwersyteckiej forum.gazeta.pl/forum/w,72,91625176,,Mobbing_w_B_i_b_l_i_o_t_e_c_e_Uniwersyteckiej.html?s=0) to punktu o czymś takim nie było w rozesłanym wcześniej porządku obrad. Wniosek upadł bo wnioskodawcy nie zdążyli przeprowadzić przed posiedzeniem Senatu akcji informacyjnej. Natomiast bardzo dobrze byli przygotowani przeciwnicy wniosku. Senatorki i senatorzy niezorientowani w temacie nie mieli w tej sytuacji wątpliwości jak zagłosować. A szkoda bo obecna dyrektorka Biblioteki kwalifikuje się do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś