lumpenproletariackimalkontent 17.12.09, 20:52 I rodzi się pytanie, czy Paris hilton przybędzie na otwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerry Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.chello.pl 17.12.09, 21:29 Kazda sroczka swój ogonek chwali. Już raz takie wtopienie w tkankę miejską mieliśmy w Holiday INN na na tej samej ulicy. Ten projekt wygląd ciut lepiej, ale brakuje mi tu informacji podstawowej jak duży bedzie parking? Skoro maja tam być biura, mieszknia i hotel to musi powinien być spory. W innym razie Bogusławiskiego będzie zawalona autami. PS. Tych neonów i świateł to Manhatan mógłby nam pozazdrościć buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok architekt winiej sie nazywać loser 18.12.09, 11:56 kolejna ohyda na dostojnej ulicy Ogrodowej.......... No tak, ale w mieście cierpiącym na brak architektów nie ma sie co spodziewać czegoś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: 82.160.255.* 18.12.09, 17:42 rzeczywiście wtopi sie ten kto wydał zgodę na taki budynek,na pewno nie w architekturę Piłsudskiego. Przecież tu są piękne stare budynki, a tu nagle szkło i neony ni w pięć ni w dziewięć, zepsuje cały charakter ulicy, Gdyby chociaż fasada nawiązywała do stylu architektonicznego Postawienie tego na przeciw NOT-u jest nieporozumieniem, co nie znaczy że ten hotel mi sie nie podoba tylko nie w tej lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz-wroc Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel Hi... 17.12.09, 21:35 ja będę musiał Ci wystarczyć...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.toya.net.pl 17.12.09, 23:20 O wymienili Krakow mozna tak ma swoj oddział gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 23:38 Paris Hilton nogi by w takim hotelu czterogwiazdkowym nie postawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.chello.pl 17.12.09, 23:41 Nie wiadomo, ale być może w jej zastępstwie przyjedzie London Hilton, Stockholm Hilton albo Tirana Hilton ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.09, 11:13 Fajnie, teatr się rozbudowuje itp., ale gdyby tak jeszcze artystycznie się polepszał, a z tym niestety chyba tak nie jest. Mam wrażenie, że od paru lat ten teatr to taka wydmuszka. Marketing mają niezły i bardzo aktywny, ale jak już zobaczymy spektakl, to czujemy się jakby nas ktoś nabrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: York Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 18:12 Główny architekt miasta musi być ślepy i bez wyobraźni, albo dostał w kieszeń za zgodę na realizację takiego projektu w tej lokalizacji. Sam projekt nie jest najgorszy, ale nie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.09, 13:19 Hotel koło Capitolu? Ciekawe… Ludzie będą mieli bliżej na spektakle. Będą mogli posłuchać jak wygląda kultura i poziom językowy w teatrze (mam na myśli słownictwo typu k**wa, ja pier**le itd. Oraz tzw. częstochowskie rymy). Przy okazji będą mogli popatrzeć na zestarzałe genitalia i zobaczyć poziom wykonawczy tych wszystkich “pseudoartystów” no ale w sumie czego innego się można po tych ludziach (bez teatralnego i muzycznego wykształcenia spodziewać)? Brawa dla pomysłodawców!!! Mam nadzieje że hotelowi goście odwiedzą inne miejsca kultury bo mamy m.in. Wspaniałą Operę Wrocławską i inne teatry którymi możemy się poszczycić ale mamy też Capitol za który się wstydzimy. Kiedyś ktoś pięknie nazwał Capitol “CAPITALNYM BURDELEM” i właśnie koło takiego burdelu będzie stał wspaniały Wrocławski hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagide Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 21:27 Mądry prezydent nigdy nie dopuścił by do likwidacji istniejącej 50 lat placówki kulturalnej, która była chętnie odwiedzana przez melomanów (nie tylko Wrocławskich). Można było zmienić dyrektora jeżeli się nie podobał a nie likwidować cały teatr nic w zamian nie dając. Bądźmy szczerzy, władze mają gdzieś teatr i ludzi którzy w nim pracują i jest im obojętne czy spektakle są kulturalne czy nie natomiast zależy im na ludziach ,(o podobnym poziomie intelektualnym) których powołują do placówki na stanowiska dyrektorów. GŁUPOTA natomiast nie zwalnia od myślenia i władze powinni właśnie domyślić się, że kiedyś przyjdzie czas w którym widzowie się zbuntują i zaczną głośno wyrażać swoje niezadowolenia z tego co się w teatrze dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmela Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel 20.12.09, 21:32 Tak na dobrą sprawę, to ci ludzie którzy są zatrudnieni w tym teatrze nie są niczemu winni. To władze miasta (Pan prezydent Dudkiewicz, pan dyrektor wydziału kultury Jarosław Broda) które przez tyle lat tolerowały i tolerują ich spektakle (które ja bym spektaklami nie nazwała) pozwoliły na to, żeby ci artyści uwierzyli w swój talent wykonawczy bo przecież trudno żeby amator wzięty z ulicy miał świadomość swojego kunsztu artystycznego “Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.” — Cyceron . Nie ma się co dziwić jakością wykonawczą spektakli bo żaden wykształcony i szanujący się artysta nie zniży się do poziomu jaki prezentuje sobą Capitol. Natomiast można się dziwić władzą, które odpowiedzialne są za funkcjonowanie teatru i biorą za to pieniądze. Jeżeli już sami wiedzą a jak widać nie widzą co to jest teatr to powinni zasięgnąć pomocy merytorycznej wśród autorytetów których zresztą we Wrocławiu nie brakuje a jeżeli nie mają ochoty radzić się innych to przynajmniej niech zajrzą do słownika aby dowiedzieć się i poznać definicję “teatr muzyczny”. Z drugiej strony wiadomo przecież od dłuższego czasu że nie chodzi o kulturę, poziom i to co w tym teatrze jest wystawiane tylko o to żeby koleś miał ciepłą posadkę. Mam jednak nadzieję że władze się zmienią i pójdą po rozum do głowy. “Urodzić się głupcem to nie wstyd. Wstyd tylko głupcem umierać.” — Erich Maria Remarque (Paul Remarque) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolitka Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 20:55 Brawa dla WROCŁAWIANKI!!! Takich ludzi nam trzeba. Wstyd budować hotel koło takiego dna. Rozumiem że chamstwo i wulgaryzmy są teraz na topie ale nie musimy się tym chwalić. Zamiast pokazywać się ludziom z jak najlepszej strony pokażemy im najnowsze trendy we współczesnym słownictwie i zachowanie na poziomie ??? psychiatryka???. Niech w takim razie przynajmniej ci ludzie uprzedzeni zostaną z czym mają do czynienia. Dla os wrażliwych i kulturalnych powinna zawisnąć kartka ???trzeźwym wstęp wzbroniony???. A hotel w sumie ciekawy pomysł tylko niech najpierw zburzą tą ruinę (bo ja bym tego spektaklem nie nazwała). Wtedy wszyscy będą szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Hotel? Ok. ale jak w teatrze kultura będzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.09, 22:56 Kościelniak miał stworzyć teatr na miarę XXIw a stworzył teatr na miarę nizin społecznych. Ma to swoją zaletę: ludzie tępi, wulgarni i niewykształceni mogą przyjść na spektakl bo tylko takie przedstawienia są w stanie zrozumieć. Przy okazji mogą sobie popatrzeć na zestarzałe, obwisłe jądra i prostytucje . Od 7 lat wrocławska publiczność karmiona jest pseudospektaklami, (chamstwem, wulgaryzmami itd.) i to na dodatek za nasze pieniądze. Reasumując Kościelniak zamiast zreformować teatr zdeformował go całkowicie. Mam nadzieję, że z chwilą powstania hotelu powstanie też teatr, którego nie będziemy musieli się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Hotel? Ok. ale jak w teatrze kultura będzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.09, 11:49 Dopisuje się do poprzedniego komentarza. Dodam jeszcze, że deformacja dokonała się za przyzwoleniem prezydenta i pana dyrektora kultury- Jarosława Brody. Zmarnowali teatr nie dając nic w zamian mieszkańcom. Miejmy nadzieje, że aktualne władze pójdą po rozum do głowy a jeżeli będzie to niemożliwe to chociaż niech przyszłe władze (a do wyborów już nie daleko) stworzą prawdziwy teatr i wtedy owszem, pomysł aby zbudować hotel będzie jak najbardziej słuszny . Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro studniak i studniak 20.12.09, 14:23 studniak aktor i stidniak rezyser.Ten teatr na czs remontu nalezy zamknac.Zespol artystyczny rozgonic i znalezac nowe kierownictwo. Nikt rozsadny nie powierzy nowo zbudowanego teatru miernotom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: studniak i studniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 18:10 Racja ludzie!ten teatr to jedna, wielka pomyłka. Dziwi mnie to, że kierownik tegoż "wspaniałego" budynku zgadza się na pokazywanie ludziom tak demoralizujących spektakli. Tu nie ma naprawdę czym się szczycić. Czy nasza kultura to ciągłe wulgaryzmy i prostytucja? ja sądzę, że nie. Jednak z tego co widać inni są innego zdania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icce Re: studniak i studniak IP: *.147.203.104.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.12.09, 18:12 Ten teatr to już dawno temu powinien zostać zamknięty a tu dalej SZMIRA i ŻENADA króluje. Ludzie!!! Ile można na to patrzeć i tolerować ten cyrk? Przez ten teatr Wrocław ma zaniżony poziom kultury, wykonawstwa itd.. Wszystko ma swój koniec i mam nadzieje że koniec Capitolu nastąpi niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Niech żyje Studniak! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.09, 21:54 A przed nami kolejny “WIELKI SUKCES” teatru Capitol- premiera musicalu Hair. Reżyserować go będzie znakomity aktor i reżyser (którego “cudne” jądra mieliśmy już okazję podziwiać podczas spektaklu IDIOTY.) Cezary Studniak. Ciekawe czym będzie się chciał jeszcze pochwalić. Jedno jest pewne; inteligencją i wykształceniem to się on poszczycić na pewno nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian hemar dajcie spokój!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 08:01 Już dajcie spokój. Tam pracuje moja żona. Jak zamkną teatr to umrzemy z głodu. A Studniaki jak przyszli, tak i pójdą. Cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
degrippant re: dajcie spokój!!! 21.12.09, 08:54 no tak, ale te Studniaki też mają rodziny. I te rodziny też muszą coś jeść. Pewnie dlatego zatrudniają sami siebie nawzajem: Adaptacja scenariusza i reżyseria: Cezary Studniak, Choreografia: Małgorzata Fijałkowska-Studniak, . Pewnie dobrze to musi rozumieć ktoś, kto zamawia nowe premiery do i zatwierdza je do realizacji, czyli dyrektor. Dyrektor Naczelny i Artystyczny: Konrad Imiela, Tłumaczenie: Agnieszka i Konrad Imielowie. SPEKTAKL TYLKO DLA WIDZÓW DOROSŁYCH więc na golasa także sami siebie będą oglądali... wszystkie dane pochodzą z zapowiedzi teatru. Nie znam libretta, ale gdyby potrzebne było szczekanie, to tez mam kandydata: Szczekanie: Pies Studniak Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro z koncem sezonu to towarzytwo rozgonia 21.12.09, 16:12 ciekawy jestem czy dobrze wywrozylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: re: dajcie spokój!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.09, 18:53 Zatrudniają sami siebie nawzajem bo mało kto chce tam pracować więc trzeba stworzyć pozory że niby ekipa porządna jest. Pewnie myślą że publiczność głupia i nie zauważy, że to rodzina bo przecież im więcej ludzi tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmela Re: re: dajcie spokój!!! 21.12.09, 22:05 Tam więcej jest małżeństw/par: 1)kierownik muz. Adam Skrzypek , który zatrudnił swoją żona Magdalena Skrzypek (dyplomowaną altowiolistkę, obecnie zajmującą się kształceniem wokalnym wykonawców) 2)Piotr Dziubek (kompozytor ongiś pan kierownik muz i “dyrygent)” oraz jego ukochana Magdalena Kumorek (aktorka) 3)Pani Ilona Prasał (koordynator pracy artystycznej w teatrze) i Michał Juzoń (producent piosenki aktorskiej) To są tylko przykłady tego “interesu rodzinnego” a można by wymieniać jeszcze więcej. Miejmy nadzieje, że chamstwo szybko się skończy a “rodzince” pozostanie tylko oglądanie swojej golizny nawzajem. Niech patrzą i radują się tym widokiem bo publiczność na goliznę patrzeć nie ma zamiaru a tak to przynajmniej wszystko zostanie w “rodzinie“. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doxxmeli Re: re: dajcie spokój!!! IP: *.146.234.130.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 22:40 Eee, to znowu nic takiego znowu złego. W wielu firmach pracują małżeństwa. Pamiętam taką parę w Operetce: Państwo Klanieccy. Albo Baranowicz. To co i w tym złego? Gorzej, gdy mąż-kierownik zleca swojej żonie i samemu sobie wykonie prac na umowę o dzieło w firmie, której szefuje. Chyba, że wszystko w ramach oszczędności bez dodatkowego honorarium. Jedną pensję (dwie?) już bierze (biorą). W kwestii formalnej - Piotr Dziubek, jak i Magdalena Kumorek sa wolnymi strzelacmi i moga pracować gdzie, z kim i za ile chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmela Re: re: dajcie spokój!!! 21.12.09, 23:09 Ja chciałam tylko zwrócić uwagę na to, że dużą część tego zespołu stanowią pary (czyli jeden pomaga drugiemu). I od razu dopisuję się do degrippanta, który słusznie zauważył, że rodziny same zatrudniają się nawzajem. W zasadzie nie ma się co dziwić skoro doświadczonych aktorów brakuje (mało który szanujący się artysta weźmie udział w czymś takim) a niestety amator czy “człowiek z ulicy” jak kto woli nie wykaże się wysokim poziomem wykonawczym jeżeli nie ma w tym kierunku wykształcenia. Jeżeli chodzi o teatr i to na dodatek Teatr Muzyczny to wykształcenie jest niezbędne. Tu już nie chodzi tylko o niekulturalne i wulgarne spektakle ale również o ich jakość która na chwilę obecną jest żenująca:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany_meloman Re: Sodoma i Gomora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 08:23 W ramach politycznej zemsty na dyr. Rosteckim, który głosując w sejmiku przeciw swoim kolegom doprowadził do upadku marszałka Waszkiewicza, zniszczono teatr z 50-letnią, piękną tradycją. Teatr, który na trwałe wpisał się w powojenne dzieje Wrocławia i był jedną z nielicznych scen operetkowo-musicalowych w Polsce. Wystarczy nadmienić, że jedynie "Skrzypek na dachu", który przez krytyków uważany był za najlepszą adaptację tej sztuki w naszym kraju wystawiany był we Wrocławiu oraz w całej Polsce kilkaset razy, zawsze przy kompletach publiczności. A co mamy obecnie? Pokaz żenującej amatorszczyzny niezrównoważonych, rozchwianych emocjonalnie ludzi, którzy nie mając odpowiedniego wykształcenia, wizji oraz podstawowej wiedzy o funkcjonowaniu teatru próbują tworzyć jakąś bliżej nieokreśloną "trzecią" drogę, nazywając ją szumnie i dumnie (a wychodzi durnie) postmodernizmem. Nie można byłoby się do tego właściwie przyczepić, gdyby ludzie ci robili to za własne pieniądze albo pieniądze prywatnych sponsorów, niestety za ich zabawy płacimy my, wrocławscy melomani, których reprezentuje w tej sprawie urząd miasta. Niestety prezydent nie chce się przyznać do swojego karygodnego błędu, nie wie, jak wybrnąć z tej sytuacji i chyba czeka na moment, w którym będzie mógł pod pretekstem przebudowy całego kompleksu teatralno-hotelowego ten żałosny teatrzyk zamknąć. Nie ma się jednak co łudzić, że w jego miejsce wróci stary, dobry teatr muzyczny. Dopóki Wrocławiem rządzą ludzie niekompetentni, którzy tolerują bezhołowie dekadenckich koterii w obecnym Capitolu, nie ma co liczyć na jakiekolwiek zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro bez zlosliwosci,ale... 22.12.09, 14:06 ....premiera wspanialego musicalu jakim jest Hair ,nigdy ,níe powinna byc oddana w rece studniaka.Jest chyba w Polsce wielu utalentowanych ludzi,ktorzy potrafia rzetelnie wyrezyserowac spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: bez zlosliwosci,ale... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.09, 17:00 Żadna premiera nie powinna być oddana w ręce Studniaka. Jeżeli niekompetentni ludzie rządzą teatrem to te teatr będzie na takim samym poziomie jak jego właściciele Odpowiedz Link Zgłoś
xxmela Życzenia noworoczne:D 01.01.10, 14:57 Z okazji Nowego Roku życzę szybkiej likwidacji tego Capitolnego burdelu. Zmiany dyrekcji Capitolu (w sumie gorsza już być nie może więc może być już tylko lepiej) i przywróceniu Teatru Muzycznego z prawdziwego zdarzenia. Jako że wybory niedaleko, życzę jeszcze lepszego wyboru prezydenta. Co do najnowszej premiery Hair, Panu Studniakowi życzę ambicji do nauki bo wstyd żeby “reżyser” nie posiadał wykształcenia. Na studia zawsze jest czas. Niestety na dzienne trzeba mieć chociaż minimalną inteligencje (a niestety nie każdy się nią może pochwalić) ale są jeszcze przecież studia zaoczne (lepszy rydz niż nic) a chyba szanownego Pana Studniaka stać na taki wydatek. Panu dyrektorowi Imieli życzę bo poszedł po rozum do głowy i zauważył jaki poziom sobą reprezentuje bo jaki teatr taki właściciel. Ja wiem, że kto się wróblem urodził kanarkiem nie umrze ale ponoć ludzie się zmieniają i ja w to głęboko wierzę. Panu prezydentowi życzę by zastanowił się na co powala bo wydaje mi się, że porządny prezydent nigdy nie pozwolił by na zniszczenie teatru a jeżeli już by się tak stało to przynajmniej próbował by to naprawić. Wszystkim formułowiczom natomiast życzę zdrowia, szczęścia, powodzenia a Capitolowi DOWIDZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: Życzenia noworoczne:D 01.01.10, 15:35 Na czs remontu Capitolu nalezy rozgonic obecna trupe aktorska. Powolac nowa dyrekcje i zorganizowac zespol od podstaw.Na klasyczna operetka szkoda pieniedzy ,ale nowoczesny Teatr Muzyczny, wystawiajacy swiatowe musicale jest Wroclawiowi potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmela Re: Życzenia noworoczne:D 01.01.10, 22:58 "Na klasyczną operetkę szkoda pieniędzy..." Czy ja wiem. Ja tam lubiłam przychodzić do operetki bo w niewielu miejscach można na tego typu przedstawienia popatrzeć. Miała ona OGROMNĄ ilość zwolenników ale nie mam też nic przeciwko światowym musicalom. Są zwolennicy i przeciwnicy operetki ale mimo tego prawie wszyscy są za tym żeby pozbyć się Capitolu i to nas łączy. Wszystko mi jedno co tam ma powstać byle by miało to poziom zarówno wykonawczy jak i językowy bo na to co teraz się w teatrze dzieje patrzeć spokojnie nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Życzenia noworoczne:D IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.10, 10:38 Mało kto na to może patrzeć spokojnie. Oczywiście poza prezydentem i dyrektorem kultury którym burdel, chamstwo i brak dobrego smaku najwyrazniej nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina hieny!!! IP: *.146.91.244.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 13:36 Wiadomość z ostatniej chwili: pod wpływem Waszej żałosnej krytyki w internecie reżyser Studniak Cezary załamał sie kąpletnie psychicznie i zrezygnował z dalszej reżyserii musikalu "Hair". Co Wyście najlepszego zrobili? Niczemu winny człowiek ma teraz kłopoty ze zdrowiem. Gratuluję! Szukaja teraz kogoś, ktoskończy reżyserować i stad ta zmiana premiery. Wy HIENY Padlinożerne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Karolinki Re: hieny!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.10, 14:39 Trudno uwierzyć w to co pisze Pani Karolinka bo wątpię żeby szanowny pan Studniak przejmował się tymi komentarzami. Jak chciała Pani żarcik napisać to chyba nie wyszło. Wątpię czy ktokolwiek z Capitolu czyta te posty (a szkoda bo przydało by się. Może wreszcie zaczęli by coś tym teatrze zmieniać). Każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania i nie ma nic w tym złego. Jakoś jeżeli chodzi o teatry we Wrocławiu to objeżdżany jest przede wszystkim Capitol bo reszta teatrów wie co to jest kulturalna sztuka o dobrym smaku. Nic się nie dzieje bez przyczyny, jeżeli spektakle były by dobre to tego typu komentarzy by nie było a jeżeli ludziom się coś nie podoba to po to jest właśnie forum żeby o tym napisać. Skoro negatywnych komentarzy w internecie jest sporo to może warto się zastanowić i zmienić coś aby było ich mniej ale niestety w tym teatrze władze nic zmienić nie chcą bo mają w głębokim poważaniu nas-wrocławską publiczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: hieny!!! IP: *.147.104.196.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 19:41 no, niestety. Czytajcie jutro gazety i cieszcie sie, ze zaszczuliscie wrazliwego czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz Re: Sodoma i Gomora IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.10, 23:40 ale postmodernizm jest passe, to trend lat 90:) wiec niech sie tak nie podniecaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I centrum miasta będzie betonowym bunkrem 03.01.10, 20:05 Kolejny zielony skwerek diabły wzięły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Diabły wcielone IP: *.146.112.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.10, 22:28 Czujecie sie dobrze po tym, jak zaszczuliscie wrażliwego młodego reżysera? Bo nie chciał pedalsko-baletkowych "Xsiężniczek Czardasza"? Tylko miał odwage po swojemu Hair zrobić? Nie wstyd wam, człowiek przez was o mało do czubków nie trafił... Wesoło Wam, internetowi zwyrodnialcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany_meloman Re: do karolinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 07:10 Bronisz tego Studniaka jakbyś była jego kochanką. I co ci tak przeszkadzają te baletki? A może baletnice to też pedały? Idź leczyć nogi, bo na głowę to już za późno. A kolega Studniak niech wraca tam, skąd przyszedł, Wrocław po nim płakać nie będzie. Widocznie to dla niego za wysokie progi, bo pokazywanie c... na scenie i darcie ryja w pseudostylu Toma Waitsa to trochę za mało. Okazuje się że w teatrze muzycznym z prawdziwego zdarzenia trzeba coś jednak umieć. Na tle żałosnych pokazów trupy p. Imieli, Kościelniaka i Studniaka twoje pedalskie baletki jawią się jak zamierzchły, piękny, kolorowy sen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina do kochanek Studniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 08:09 Czy bycie kochanką Studniaka jest czymś złym? (pomijając oczywiście problem relacji z żoną.) Ale tu określenie "kochanka Studniaka" jawi się jako najgorsza obelga. Dziewczyny! (zakładam, że Studniak jest hetero) Napiszcie coś, brońcie się! Czyżby tak pięknie zbudowany, wysoki mężczyzna był w łóżku kompletnym zerem? No, bo tak rozumiem obelgę, że skoro on jest zerem, a Ciebie stać tylko na takiego kochanka, to Ty też jesteś zerem... A w ogóle, to co tu ma za znaczenie kto z kim sypia? Przedstawienia sie chyba liczą? Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: I centrum miasta będzie betonowym bunkrem 05.01.10, 19:07 hummer napisał: > Kolejny zielony skwerek diabły wzięły. Urocze miejsce:). Udeptana dzika ścieżka, zdewastowane ławki, trawnik na którym było więcej chwastów niż trawy oraz buda dla nałogowych hazardzistów. Okoliczne obszczymurki będą załamane. Nie dziwię się, że będzie ci tego miejsca brakowało. W końcu gdzie się podziejesz kiedy żona wyrzuci cię z domu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: I centrum miasta będzie betonowym bunkrem 24.01.10, 15:26 nowy hotelhummer napisał: > Kolejny zielony skwerek diabły wzięły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 08:02 zaraz, zaraz! artykuł był o hotelu Hilton. Gdzieście doszli w tej swojej frustracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poetka Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:23 Nie ma co się kłócić ludzie. Ten ???teatrzyk??? jest do bani Zdradzę wam też tajemnicę: wszyscy tam są porąbani. Burdel, chamstwo i żenada na tej scenie wciąż panuje. Wszędzie pełno wulgaryzmów bo melina tu króluje. A Pan Broda i prezydent na to wszystko pozwalają bo kulturę we Wrocławiu obydwoje w??? nosie mają W tym teatrze przecież rządzą Pan Kościelniak i Imiela. Ludzie proszą o kulturę Lecz to do nich nie dociera. ???Gadaj z d??? to cię osra??? Bardzo mądre jest to zdanie. Więc dlatego ja wciąż czekam aż się koniec cyrku stanie. Bo dyskusja no i walka z tymi ludźmi sensu nie ma. Fakt, że obiecują zmiany to jest jedna wielka ściema. Karolinka wciąż powtarza: ???Biedny Studniak, pokrzywdzony. To reżyser jest genialny???. To nic że niewykształcony. Na spektaklu nago lata, ludzi wcale się nie wstydzi. Nie obchodzi go, że jego przyrodzenie innych brzydzi. Kiedyś była operetka teraz teatr jest do d??? I wszystko co się tam dzieje za nic nie trzyma się kupy. Banda świrów jest na scenie, nie wiadomo o co chodzi. Wiem, że bardzo się starają ale im to nie wychodzi. Czytałam wasze opinie, wyraziłam zdanie swoje. Mam do tego pełne prawo stąd te wszystkie słowa moje. Taki oto mój komentarz. Trochę dziwny bo z rymami Już mi się jednak znudziło tak więc żegnam ja się z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin to ja już wolę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 08:08 te przytaczane co chwila w postach gołe fiuty, od takiej poezji. Rozumiem, ze zwolennicy operetek podpiszą sie pod tym utworem literackim, ba! być może powstanie nawet z tego kuplecik? Gratuluję poetce! Wspięła się na wyżyny twórczości operetkowej. Jezeli takiego repertuaru broni xxmela, meloman i zazaenowana, ro ja jestem przeciw. Jeśli stać Was na coś lepszego, macie lepszy gust- to przeprszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liuzzi Re: to ja już wolę IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.10, 08:46 Uwielbiam was:) internetowe szczury, pluje, cała chmara codziennie:) Jak tylko pojawi się jakis dyskusyjny temat, od razu jazda:))) Internet: oaza dla frustratów, co mogą anonimowo pluć na cały śwat. Jesteście żałośni i nieszczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poetka Re: to ja już wolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 19:52 Napisałam wierszyk bo normalne słowa wypowiadane na forum co do niektórych nie docierają. Skoro nie rozumieją to trzeba szukać innych metod. Nie każdy może pochwalić się inteligencją więc to było pisane z troską o nich. Pracuje w przedszkolu i wiem z własnego doświadczenia że dzieciakom takie wierszyki pomagają zrozumieć wiele spraw bo są proste, czytelne i nieskomplikowane a że niektórym do poziomu dziecka nie wiele brakuje postanowiłam im pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Przy teatrze Capitol powstanie kolejny hotel IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.10, 09:21 a zwróciliscie uwagę na samochody na wizualce - żadnego starego rzęcha ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny_meloman Odnośnie wcześniejszej wypowiedzi melomana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.10, 17:57 Meloman napisał wcześniej powody zniszczenia teatru i ja się pod tym podpisuję Polityka weszła do teatru rozwalając go. Zemścili się na dyrektorze Rosteckim, który to prawda zagłosował przeciwko platformie a zemsta polityczna jest krwawa i okrutna tylko dlaczego to wszystko kosztem niczemu niewinnych ludzi? Cóż oni byli winni że dyrektor przeskakiwał z kwiatka na kwiatek zmieniając barwę polityczną? Odpowiedz Link Zgłoś
zwolniona Re: Odnośnie wcześniejszej wypowiedzi melomana 05.01.10, 18:14 Zauważyłam że co niektórzy ujadają tu na wrocławską operetkę i tych wypowiedzi jest parę. Uwzięliście się czy co?! Ten teatr nie wystawiał tylko i wyłącznie operetek a światowej klasy musicale, które były przedstawiane po kilkadziesiąt razy przy PEŁNEJ widowni. Dajcie wreszcie spokój tej operetce bo nie tylko ona byłą tam wystawiana a jak ktoś nie czytał repertuaru to przytoczę parę pozycji: “Cabaret”, “Skrzypek na dachu”, “Zorba”, “Hello, Dolly”, “Sztukmistrz z Lublina”, “Chcicago” i wiele innych. To są operetki?!!! Chyba się komuś pod sufitem poprzestawiało skoro nazywa to operetką. Radzę poczytać foldery jubileuszowe teatru a tam uzyskacie pełne programy. Zmieniając temat to nie da się budować teatru złożonego z amatorów jak się wydawało Kościelniakowi. MUSZĄ być artyści z odpowiednim wykształceniem. To nie jest działalność teatrzyku przy Domu Kultury. To Panu Kościelniakowi z swego czasu nie wyszło (koniec lat 90 w Imparcie) nie udało się dlatego koledzy (m.in. Szanowny Pan Dutkiewicz i kolesie z platformy) w nagrodę dali mu teatr do rozwalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro zwolniona informuje 23.01.10, 15:15 zwolniona informuje,ze nie bedzie juz operetki w Hotelu Hilton. Ciekawe jak wypadnie premiera Hair? Odpowiedz Link Zgłoś