Dodaj do ulubionych

Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kliniki

30.03.10, 23:00
Musi jest w PO, to gwarancja nietykalności nie tylko w przypadku tej osoby,
tej sprawy. Na wielu obszarach są zaniedbania okrutne, ale nic się nie da
zmienić, bo władcami czy włodarzami są należący lub namaszczeni przez PO. Taki
czas... .
Obserwuj wątek
    • kluska11 Byle do 15 czerwca... 30.03.10, 23:02
      j.w.
    • Gość: nadgajowy Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 23:22
      Jaki Twój nick taki komentarz !! Głupi i uparty !! Jak zwykle w
      wypowiedziach PiSowskich baranoof zero argumentu !!!!
    • je-basia Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kliniki 30.03.10, 23:29
      Wszystkich tych zacnych zacnych kolegow wymienionych w Waszym
      artykule znam. Bylismy na jednym roku, na jednym wydziale. Jakie to
      dla mnie szczescie, ze wyjechalam za ocean i nie mam z nimi nic do
      czynienia. Przescigali sie w swinstwach najpierw w ZSP(Zw. stud.
      Pol.), potem w SZSP(Socjal. Zw. Stud. Pol.) Jak dalego byli w
      partyjnych organizacjach to bog jeden raczy wiedziec. Jego
      Magnificencje pamietam z "Blizniaka" i innych panow obecnych
      profesorow. Ja bylam przecietna, pol-glupia studentka. Teraz jest mi
      wstyd, ze z mojego grona, akurat te Postacie piastuja takie
      stanowiska. Sama jestem z prowincjuszka imieszkalam w "Jebilatce".
      wiem, ze miejscowi z Wroclawia, koledzy z innymyi horyzontami byli
      celowo odsuwani, aby buraki z partyjnych tatusiow mogli robic tzw.
      kariery naukowe. Miejscowi, kto zyl uciekal z Wroclawia, a na
      uczelni ostal sie jeno chlam...I nie nauczyl sie, ze "miales chamie
      zloty rog..."
      Komisja rektora sklada sie z takich samych jak rektor i ci, ktorych
      uniewinnia...
      Wartosciowi ludzie... moze to sie zmieni... kiedys...
      • Gość: kolega z roku Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.10, 00:09
        Ała, ała, ojej, to boli, ale to wszystko prawda...tylko kto z
        naszych naprawde ma z tym cokolwiek wspolnego...? Gronostaje i
        katedy nie zakryja głupoty i korupcji i ... szkoda słow... ale to
        całe odium spada na nas, normalnie pracujacych. Na szczescie juz
        niedlugo do renty. Kto dozyje. Ratuj sie kto moze...
        • Gość: Czarno widzę! Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 00:32
          Sposób przeprowadzenia sprawy i zachowanie rektora skandaliczne. Ale ten
          człowiek przyzwyczaił nas do swoich grubiańskich standardów. Uczelnia pogrąża
          się w kryzysie i w chaosie.
          • Gość: Jezus pyta Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: 139.48.25.* 31.03.10, 07:04
            Jak Grybos moze "kierowac" na operacje skoro sam nie operuje?

• Gość: kk Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 09:42
              Mądrze robi - uznał zapewne, że wiek na operowanie nie pozwala, ma kilku młodych
              operatorów z pewna ręką, i im się pozwala rozwijać - wolę tak, niż trzęsące
              rączki profesora ze skalpelem raczące mnie operować na Dyrekcyjnej. Nie każdego
              stać na taki ruch, i za to cenie prof. Grybosia
              • Gość: Szczyty! Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 15:16
                Czy znacie drugą taką uczelnię lub instytucję w której rozmawia się z
                pracownikami w obecności protokólanta, nagrywa rozmowy na magnetofon, ale nie
                świeci się jeszcze ostrym światłem w oczy? Dr Andrzejak uciekł, a nie wyszedł z
                tego spotkania. Szczyty!!!
                • Gość: tosiek Re: Komisja rektora AM uniewinniła kierownika kli IP: *.chello.pl 31.03.10, 23:18
                  Wrocławska AM to feudalny folwark polskiej medycyny.Plagiat -pod dywan ,nadużycia badan -ze szkodą dla pacjentek -pod dywan !Bałagan w klinikach -pod dywan ! Gdzie są władze DŚ -marszałek i inni ? Głusi i ślepi ? Przysięga Hipokratesa obowiązuje wszystkich lekarzy - po pierwsze nie szkodzic ....
    • Gość: ua Re:monitoring tvnowski IP: *.182.71.21.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.10, 00:49
      Co prawda TVN czatuje na seksuologów z topu rankingów, focus Wrocek i Stolica,
      ale giny też Sensatów TVN mogą zaintrygować i podsłuchy i podglądy i prowokacje
      i podstawienia Pacjentek są (być może) możliwe.
      • Gość: Skandal Re:monitoring tvnowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.10, 14:07
        Skandalem jest to że taki nieudacznik jak Gryboś jest kierownikiem
        kliniki. Większym skandalem i kpiną Polskiej nauki jest to że ten
        człowiek ma Habilitację oczywiscie "lewą", ale ma. To jes tragedia w
        jaki sposób Rektor kryje swojego przydupasa i broni przed wyjsciem
        sprawy na jaw. Jak to możliwe że komisja Rektorska jest Cała
        Skorumpowana!!!! w 21-wieku w środku Europy!!! Sprawą powinna zająć
        się Prokuratura ale krajowa!!!
        • Gość: Skandal-bis Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 15:58
          Masz rację. Nie zaglądam na strony AM zbyt często. Ale dzisiaj zaglądnąłem, po
          zachęcie kolegi. Tekst niejakiego Ferstera. Skandal! Jajeczko u R. Andrzejaka.
          Czy w Wielkim Tygodniu nie można się obejść bez alkoholu? Skandal-bis!!!
          • Gość: cvc Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 18:16
            A co chlali?
            • Gość: cvcv Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 18:19
              Chlali w godz. pracy?
              Mam nadzieję, że za swoje, a nie za moje!
              • Gość: dooda Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 18:21
                Żal mi tych ludzi. Większość to porządni urzędnicy. Gdyby A.
                wiedział co mówią o nim to pewnie by się zesr...
                • Gość: Apel Re:monitoring tvnowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.10, 19:40
                  Najwyższy czas zwolnić Mariana Grybosia! z funkcji kierownika
                  kliniki i podać do prokuratury za zrujnowanie Ginekologii i
                  narażanie zdrowia i życia chorych kobiet. Przerwać tarczę ochronną
                  kolegi Rektora i ekipy PZPR-u.
                  • Gość: wkurw...y Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 08:50
                    Ta cała ekipa s.. w gacie przy każdej okazji. Boją się oglądnąć za
                    siebie, bo myślą, ze czyha na nich Związek Solidarność80, który w
                    ostatniej swojej gazetce wytknął między innymi pomysł zwiększenia
                    wynagrodzenia rektora o 2500 zł. Nie zgadzam się w tym przypadku z
                    Solidarnością. Rektor jest "bardzo zapracowany i zajęty" różnymi
                    sprawami - plagiatem, sądami pracy - musi mieć środki na adwokatów i
                    radców prawnych, którym chyba ostatnio się dobrze wiedzie. Szykują
                    się następne sprawy sądowe ginekologów z Dyrekcyjnej i
                    Chałubińskiego, bo tylko sąd jest w stanie "wyprostować" mózgi
                    niektórym Panom.

Artykuł świetny - najlepszy tytuł
                    komisja rektora......, a nie konisja rektorska - ta drobna różnica
                    świetnie oddaje "sposob" dochodzenia do prawdy w tych sporach.
                    R. zasłania się komisjami, których składu nie ujawnia.
                    W obu sprawach gniekologicznych społeczność akademicka oczekuje
                    wszczęcia postępowania dyscyplinarnego przeciwko Z i G., a nie
                    przeciwko ludziom, którzy mięli odwagę zwrócić uwagę na
                    nieprawidłowości............
                    Żądam, aby minister nakazał rektorowi postępowanie zgodne z
                    przepisami a nie wykorzystywanie publicznych pieniędzy na sprawy
                    sądowe, do których dochodzi z powodu tego, że rektor zajmuje się
                    tymi, którzy zgłaszają nieprawidłowości a nie tymi których dotyczą
                    zarzuty... . Czy ktoś zna wyniki postepowania dyscyplinarnego
                    przeciwko Z. o mobing albo o plagiat i oszustwo naukowe przeciwko G.

Rzecznik na stronie pisze, że klinka G funkcjonuje świetnie - opiera
                    się na opinii dziekanki - mowa jest o tym, ze w ostatnim czasie w
                    klinice G osoby otrzymały 2 tytuły naukowe i 1 toku: prof. zostali
                    prof. Karmowski i Gabryś, którzy zgłaszają zarzuty a w toku G,
                    ktorego oskarżono o plagiat. To zresztą zostało potwierdzone, ale
                    plagiat nazwano "złym smakiem". Obawiam się, że "tytuł profesora w
                    toku" będzie długo trwał.
                    Panie Doktorze Wroński - G ma szansę na tytuł czy na wznowienie
                    postepowania habilitacyjnego podobnie jak A.?

• Gość: doszydła Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 10:03
                      Szemrane towarzysto kurw...ć!
                      Dobra ta Ja-basia. Żałuję, że nie mieszkałem w Bliźniaku.
                      Zamieniłbym literę a na e!.....Ja-basia możesz dać namiary...!
              • Gość: Uczestniczka Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 12:00
                Bądź pewny, że za Twoje. Przyjmij do wiadomości, że wiele lampek wina pozostało
                nietkniętych, ludzie mają poczucie szczególnego czasu i innej kultury. Ja mam
                tego dość, nie chcę uczestniczyć w tych spotkaniach, ale muszę, bo nie znajdę
                szybko innej pracy.
                • Gość: ??! Re:monitoring tvnowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.10, 16:21
                  I co oszusta uniewinniono????!!! Piękna jest na tej uczelni
                  korupcja. Facet to kompletny oszust i nieudacznik a Rektor uważa że
                  wszystko jest ok!! Człowiek naraża od lat kobiety na niewłaściwe
                  diagnozy, nie ma pojęcia o operacjach ginekologicznych i jest
                  kierownikiem kliniki!!! Kurwa co to za kraj.
                  • Gość: Spółka z.o.o. Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 13:03
                    Komisje badają, badają...i co? I nic. Wstyd za uczelnię, która utrzymuje takiego
                    rektora i spółkę z.o.o.
                  • Gość: *** Re:monitoring tvnowski IP: *.internetunion.pl 14.04.10, 22:12
                    A inni w tej klinice nie narażają? Wierzę Ja-Basi. Nie bronię
                    Grybosia, ale walka przeciw niemu nie wynika z troski o pacjentki,
                    tylko o wpływy, władzę i kase, kasę, kasę. Brzydzę się tymi ludźmi.
                    • Gość: Nie wierzę Re:monitoring tvnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 22:47
                      Nie wierzę, że Gryboś walczy o pieniądze. On nie potrafi zadbać o środki z NFZ
                      na funkcjonowanie kliniki, nie wiem czy potrafi napisać rozsądne pismo, bo pracy
                      habilitacyjnej chyba nie. Jedyne co potrafi to ślinić koniunkturalnie rączki.
                      Obrzydliwe.
                      • Gość: !!! Re:monitoring tvnowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.10, 12:58
                        Tak to ciekawe bo pieniądze z fundacji gdzie są??? Rozpłynęły się w
                        powietrzu, o własny interes to potrafi dobrze zadbać i własną
                        rodzinkę Grybosiowi chodzi tylko o pieniądze , które może wyciągać z
                        funkcji kierownika bo przecież kliniki nie rozwija do cholery!!!!
                      • Gość: *** Re:monitoring tvnowski IP: *.internetunion.pl 15.04.10, 15:05
                        Nie chodziło mi o Grybosia, ale o tych "zatroskanych" przyszłością
                        kliniki protestujących współpracowników. Jeżeli Gryboś jest za
                        słaby, to kierownikiem powinien zostać ktoś z zewnątrz i wyczyścić
                        tą stajnię Augiasza - jeżeli to wogóle możliwe. Ale ponoć już
                        jednego przepędzili, bo psuł interes prywatny.
                        • Gość: !!! Re:monitoring tvnowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.10, 19:04
                          Tak jest to jest myśl!!! a najlepiej Zlikwidować ten przestarzały
                          obiekt nie spełniający norm Unii Europejskiej i otworzyć Nowoczesną
                          połonczoną Klinikę na Borowskiej jedną Katedrę i Klinikę. Tylko kto
                          byłby Kierownikiem. We Wrocławiu nie ma Profesora ginekologii
                          spełniajacego nowoczesne normy.
                          • nomina Nie rozumiem 15.04.10, 21:28
                            Wciąż nie rozumiem, jak decydować o winie mogła komisja przy AM, a nie
                            prokuratura? Przecież jeśli sprawa nie zostanie rozstrzygnięta (jakkolwiek)
                            przez prokuraturę, przy tych zarzutach, które padły, to wszelkie działania AM
                            kierowane przeciwko ginekologom stwarzają podejrzenie pomówienia. Czy ja coś
                            przeoczyłam?
                            • Gość: Pecunia non olet Re: Nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 11:08
                              Andrzejak i jego sitwa zdegenerowali życie na uczelni. Temu panu i jego wasalom
                              dziękujemy. Dużo wody będzie musiało upłynąć w Odrze, zanim zostanie przywrócony
                              ład etyczny i normalne życie.
                              • Gość: ? Re: Nie rozumiem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 16:57
                                To ten oszust i nieudacznik Gryboś dalej jest kierownikiem????, a
                                myślalam że już dawno go odwołano z funkcji dla dobra Akademi i
                                pacjentek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka