Dodaj do ulubionych

AirPolonia Wrocław-Paryż

IP: 195.136.251.* 24.02.04, 12:15
Air Polonia zaczęła sprzedaż biletow z Wroclawia do Paryza CDG od kwietnia.
Obserwuj wątek
    • ka-8 Re: AirPolonia Wrocław-Paryż 24.02.04, 17:22
      Chyba zacznie. :) A tak na poważnie, ostatnio pocztą pantoflową dotarło do mnie
      że AP robi nabór osób mówiących po francusku na potrzeby zamawiania biletów.
      Nie wiem ile w tym prawdy, ale to zwiększałoby szanse na połączenie o którym
      mowa. Chyba że ich potrzeby potrzeby wynikają z lotów na brukselskie lotnisko
      Charleroi.
      • Gość: michal Re: AirPolonia Wrocław-Paryż IP: 195.205.108.* 24.02.04, 18:36
        Bilety mozna juz kupowac. Najtanszy z oplatami w dwie strony kosztuje ok. 257
        pln. Loty będą 2x w tygodniu (wtorki i czwartki), poczawszy od poczatku
        kwietnia. Aha i lataja na CDG, czyli na glowne Paryskie lotnisko, a nie na
        Orly, skad operuje wiekszosc tanich linii.
        APN 035 CDG-WRO 14:05-16:15
        APN 034 WRO-CDG 16:45-18:55
        • Gość: Darek Re: AirPolonia Wrocław-Paryż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 21:11
          Rozmowa o Air Polonii

Rozmawiała Ada Kondratowicz 01-03-2004, ostatnia aktualizacja 01-03-2004 20:44

Air Polonia, jedyna tania linia lotnicza w Polsce, zaprezentowała w
          poniedziałek w hotelu Holiday Inn swoje najnowsze plany. Gośćmi byli m.in.
          przedstawiciele biur podróży, z którymi firma chce rozpocząć współpracę

Ada Kondratowicz: Dlaczego w letnim rozkładzie lotów Air Polonii nie ma
          połączeń z Wrocławia do Warszawy?

Wojciech Woźniak, wiceprezes Air Polonii: Będą. Pojawią się za mniej więcej
          tydzień.

Ale teraz ich nie ma.

- To prawda, ale absolutnie nie planujemy likwidacji połączeń na tej trasie.
          Liczbę lotów uzależniamy od kolejnych trzech samolotów, które będziemy mieć w
          swojej flocie. W tej chwili negocjujemy umowy w tej sprawie. Ale wiadomo już,
          że niezależnie od połączeń Wrocław-Warszawa od początku kwietnia uruchomimy
          loty z Wrocławia do Paryża. Już można kupować bilety.

Obłożenie lotów z Wrocławia do Warszawy jest mniejsze, niż oczekiwaliście?

- Do tej pory było na poziomie ok. 50 proc., czyli mniejszym, niż sądziliśmy.
          Ale to było zimą, kiedy jest mniejsze zainteresowanie podróżami. Poza tym nie
          mieliśmy jeszcze w naszej ofercie pełnej gamy produktów.

Taka sytuacja oznacza problemy finansowe firmy?

- Firma nie przeżywa żadnych trudności. Wszystkie zobowiązania płacimy na
          bieżąco. Uruchamiamy kolejne zagraniczne połączenia z Warszawy do Paryża i
          Frankfurtu, z Gdańska do Londynu, a z Katowic do Brukseli, Paryża i Kolonii.

Ponoć szukacie inwestorów.

- Rozmawiamy z kilkoma, którzy zainteresowani są wspólnym projektem.

Wśród nich są włoskie tanie linie Volare.

- Nie mogę tego potwierdzić bez autoryzacji zarządu.

Inwestycją w Air Polonię interesują się także prywatni inwestorzy z Wrocławia.

- Nie zaprzeczam. Kilku wrocławskich biznesmenów jest tym zainteresowanych. Ale
          to rozmowy na poziomie ogólnym.

Co zmieni wejście inwestora do spółki?

- To zależy, czy będzie to inwestor finansowy czy branżowy. W grę wchodzą
          wspólne projekty strategiczne i rozwojowe. A także połączenie Air Polonii z
          inną firmą, włącznie ze zmianą nazwy na odpowiednią dla nowego właściciela
          pakietu większościowego.

Czy to oznacza, że możliwe jest przejęcie Air Polonii przez firmę zagraniczną?

- To także wchodzi w grę.

W zarządzie Air Polonii są ciągłe przetasowania kadrowe. Nie możecie się
          Panowie dogadać?

- To nie jest pytanie do mnie, ale do udziałowców. Ja jestem odpowiedzialny
          tylko za zarządzanie.

• Gość: lolo gdzie mozna kupic bilet? IP: 212.127.95.* 01.03.04, 23:05
            ich strona nieaktywna od dawien dawna
            • Gość: erni Re: gdzie mozna kupic bilet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:49
              Airpolonia.com - tam mozna kupic bilety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka