Gość: rabuch10 IP: 195.136.251.* 24.02.04, 12:15 Air Polonia zaczęła sprzedaż biletow z Wroclawia do Paryza CDG od kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka-8 Re: AirPolonia Wrocław-Paryż 24.02.04, 17:22 Chyba zacznie. :) A tak na poważnie, ostatnio pocztą pantoflową dotarło do mnie że AP robi nabór osób mówiących po francusku na potrzeby zamawiania biletów. Nie wiem ile w tym prawdy, ale to zwiększałoby szanse na połączenie o którym mowa. Chyba że ich potrzeby potrzeby wynikają z lotów na brukselskie lotnisko Charleroi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: AirPolonia Wrocław-Paryż IP: 195.205.108.* 24.02.04, 18:36 Bilety mozna juz kupowac. Najtanszy z oplatami w dwie strony kosztuje ok. 257 pln. Loty będą 2x w tygodniu (wtorki i czwartki), poczawszy od poczatku kwietnia. Aha i lataja na CDG, czyli na glowne Paryskie lotnisko, a nie na Orly, skad operuje wiekszosc tanich linii. APN 035 CDG-WRO 14:05-16:15 APN 034 WRO-CDG 16:45-18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: AirPolonia Wrocław-Paryż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 21:11 Rozmowa o Air Polonii Rozmawiała Ada Kondratowicz 01-03-2004, ostatnia aktualizacja 01-03-2004 20:44 Air Polonia, jedyna tania linia lotnicza w Polsce, zaprezentowała w poniedziałek w hotelu Holiday Inn swoje najnowsze plany. Gośćmi byli m.in. przedstawiciele biur podróży, z którymi firma chce rozpocząć współpracę Ada Kondratowicz: Dlaczego w letnim rozkładzie lotów Air Polonii nie ma połączeń z Wrocławia do Warszawy? Wojciech Woźniak, wiceprezes Air Polonii: Będą. Pojawią się za mniej więcej tydzień. Ale teraz ich nie ma. - To prawda, ale absolutnie nie planujemy likwidacji połączeń na tej trasie. Liczbę lotów uzależniamy od kolejnych trzech samolotów, które będziemy mieć w swojej flocie. W tej chwili negocjujemy umowy w tej sprawie. Ale wiadomo już, że niezależnie od połączeń Wrocław-Warszawa od początku kwietnia uruchomimy loty z Wrocławia do Paryża. Już można kupować bilety. Obłożenie lotów z Wrocławia do Warszawy jest mniejsze, niż oczekiwaliście? - Do tej pory było na poziomie ok. 50 proc., czyli mniejszym, niż sądziliśmy. Ale to było zimą, kiedy jest mniejsze zainteresowanie podróżami. Poza tym nie mieliśmy jeszcze w naszej ofercie pełnej gamy produktów. Taka sytuacja oznacza problemy finansowe firmy? - Firma nie przeżywa żadnych trudności. Wszystkie zobowiązania płacimy na bieżąco. Uruchamiamy kolejne zagraniczne połączenia z Warszawy do Paryża i Frankfurtu, z Gdańska do Londynu, a z Katowic do Brukseli, Paryża i Kolonii. Ponoć szukacie inwestorów. - Rozmawiamy z kilkoma, którzy zainteresowani są wspólnym projektem. Wśród nich są włoskie tanie linie Volare. - Nie mogę tego potwierdzić bez autoryzacji zarządu. Inwestycją w Air Polonię interesują się także prywatni inwestorzy z Wrocławia. - Nie zaprzeczam. Kilku wrocławskich biznesmenów jest tym zainteresowanych. Ale to rozmowy na poziomie ogólnym. Co zmieni wejście inwestora do spółki? - To zależy, czy będzie to inwestor finansowy czy branżowy. W grę wchodzą wspólne projekty strategiczne i rozwojowe. A także połączenie Air Polonii z inną firmą, włącznie ze zmianą nazwy na odpowiednią dla nowego właściciela pakietu większościowego. Czy to oznacza, że możliwe jest przejęcie Air Polonii przez firmę zagraniczną? - To także wchodzi w grę. W zarządzie Air Polonii są ciągłe przetasowania kadrowe. Nie możecie się Panowie dogadać? - To nie jest pytanie do mnie, ale do udziałowców. Ja jestem odpowiedzialny tylko za zarządzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo gdzie mozna kupic bilet? IP: 212.127.95.* 01.03.04, 23:05 ich strona nieaktywna od dawien dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: gdzie mozna kupic bilet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:49 Airpolonia.com - tam mozna kupic bilety Odpowiedz Link Zgłoś