borsuk07 28.04.10, 08:01 Szpitale nie mogą wykonywać operacji, ludzie nie moga sie sami leczyć - coś ten polski liberalizm nawala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wotywa321 Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych d... 28.04.10, 08:18 O ile wiem wrocławski NFZ jest okupowany przez PIS,który przez "swojego" prezydenta bronił zasad socjalizmu w zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych IP: 78.133.167.* 28.04.10, 08:22 to nie liberalizm, tylko porazka fikcji tzw. bezplatnej i powszechnej opieki zdrowotnej :( kolejna banda urzedasow siedzaca na dupach i grzejaca stolki za nasza kase, ktora zarzadza w sobie tylko znany sposob. i oczywiscie typowe podejscie - nie podejma decyzji, zeby sie nie narazac - beda czekac zeby ktos inny to zrobil. taki zawod - urzednik panstwowy - szkolony przez lata zeby sie nie wyhylac i robic tylko to, co napisano - zwolniony z myslenia i odpowiedzialnosci. siedzi i trwa zgodnie z prawem, ktore przygotowuje kolejna banda zawodowych pajcow z Wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych d... 28.04.10, 09:02 Rozwiązać NFZ. Pieniądze zwrócić obywatelom. Won z mojego Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Re: Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych IP: *.ap.siedlce.pl 28.04.10, 19:45 Aha, a oni te pieniądze przejedzą i przepiją. Wiadomo, że nie stać nas na leczenie wszystkich chorób na najwyższym poziomie. Trzeba oskładkować rolników, niepracujących współmałżonków i dzieci, wtedy wystarczy. NFZ tu nic nie winien, z pustego nie naleje. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych 28.04.10, 21:40 Gość portalu: LuriTuri napisał(a): > Aha, a oni te pieniądze przejedzą i przepiją. Wiadomo, że nie stać > nas na leczenie wszystkich chorób na najwyższym poziomie. Trzeba > oskładkować rolników, niepracujących współmałżonków i dzieci, wtedy > wystarczy. NFZ tu nic nie winien, z pustego nie naleje. Wystarczy odciac czarna mafie koscielna od koryta ktorej konkordat gwarantuje po kilkanascie miliardow zl rocznie a te pieniadze przeznaczyc na sluzbe zdrowia. Ale te pasibrzuchy nie maja sumienia i wyciagaja reke po panstwowa kase jakby dojenie mocherow juz im nie wystarczylo. A jakby ich opodatkowac na rowni z innymi zaloze sie ze starczylo by na leczenie na ludzkim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Re: Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych 29.04.10, 08:50 Dziurawego wiadra stu Salomonów nie napełni. OC komunikacyjne jest obowiązkowe. Sam wybieram gdzie pójdę z moimi pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medea mniemania IP: *.chello.pl 28.04.10, 21:32 ...się Ciebie tylko wydaje, że to Twój kraj. Nie sądzę byś w ramach prywatyzacji nabył majątek Najjaśniejszej. To co Ci zostało to tylko mniemanie, że Najjaśniejsza jest Twoją własnością. To ty stajesz się własnością, zasobem tych, którzy Cię będą eksploatować. A jeśli już jesteś zbędnym dla gospodarki zasobem - zostawią na marginesie głównego nurtu dziania się... Polaku porzuć mrzonki że to Twój kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
suzanax Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych d... 28.04.10, 20:38 No i macie przykład całej prawdy o polityce. Popłaczcie sobie jeszcze i kierowani żalem dokonajcie wyboru. Dzieci w poważnym stanie, grożącym nawet śmiercią muszą czekać na decyzje bo takie są procedury. Ale przecież to są TYLKO ZWYKŁE DZIECI a nie dzieci ofiar wypadku, którym w niedzielę zabrakło schabowego i kawioru w lodówce.Tym wyjątkowym DZIECIOM I RODZINOM w expresowym tempie załatwiono wszystkie formalności, pomijając procedury itd. Przecież nadludziom należy się wszystko a reszta w tym kraju to podludzie. Hitler też prowadził taką politykę - o ile ktoś zapomniał, a widać że wielu zapomniało.Do diabła zróbcie coś, bo wykończą nas wszystkich.Przecież oni żyją za nasze pieniądze, z naszej ciężkiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr_2 Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych d... 28.04.10, 23:12 zapytanie czy potrzebuja lek o nazwie(fr) MOPRAL... czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Nie mogą nawet kupić leków dla swoich chorych IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.10, 16:22 Myślę, że chodzi o Humirę lub Remicade. Brałem ten pierwszy przez 5 lat i mogę potwierdzić, że działa. Oczywiście nie działa na wszystkich znam osoby na które nie działał w takim stopniu jak na mnie. Nie znane są też późniejsze skutki zażywania tego leku przez tak długi okres. Ale na mnie zadziałał rewelacyjnie, prawie przez cały okres kiedy go przyjmowałem miałem tylko drobne problem. Wcześniej normą były hospitalizacje od 1 do 3 w roku, raz spędziłem w szpitalu 3 miesiące. Mogę potwierdzić, że jest problem z lekami biologicznymi we wrocławskim NFZ, ja czekam na przyznanie leku od stycznia 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr_2 gazeta nie blokowac... 28.04.10, 23:14 czy potrzebuja lek (fr) MOPRAL.... CZEKAM NA ODPOWIEDZ Odpowiedz Link Zgłoś