Gość: zonk IP: 213.25.69.* 17.05.10, 20:44 Czas Tarasiewicza w Śląsku dobiega końca. Czas na zmiany. Artek jak zwykle trafia celnie i mocno ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k. Urażona duma króla Śląska IP: *.chello.pl 17.05.10, 20:44 za całym szacunkiem dla trenera Tarasiewicza, on już więcej z naszym klubem nie osiągnie. Trzeba trenera z wizją i spokojem, który w dobrej grze w piłkę widzi rozwój klubu, a nie tylko w słowach "że wszystko idzie dobrze". Ja stawiam na Ulatowskiego - dobry fachowiec, który daje się rozwijać młodzieży. Ewentualnie pozostje trener z zagranicy, bo innych kandydatów nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:29 Żadko tu piszę, ale z całym szacunkiem do ciebie, to pozwolę mieć inną opinię i wierzę że jednak osiągnie więcej. Z innym podejściem władz klubu, nieco większą presją, lepszą organizacją i z mocniejszym składem, to moje zdanie w które wierzę, a już sporo lat chodzę.. Widziałem, zdaje się twój post sprzed paru dni w którym krytykujesz Tarsiewicza za to że nie spełnił obietnic,o koncertowym graniu i o pucharach. O ile rzeczywiście to pierwsze było niespełnionym postulatem to chyba odnośnie pucharów wkładasz cudze slowa trenerowi do ust, bo jest to nieprawdą... Zresztą po co nam kolejny fachowiec? Po to tylko aby tacy jak ty za kilka miesięcy ponownie go odesłali na drzewo niezadowolonych po kilku meczach i jakichś tam błędach? Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Urażona duma króla Śląska 18.05.10, 01:09 co za tępy plotkarsko-straganiarski artykuł. nie mówiący ani słowem o sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totu Re: duma króla Śląska, a Groklin ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 13:23 Czy ktoś dzisiaj pamięta jakim fanem stworzenia Groclinu Wrocław był nasz prezydent Rafi ? Taraś był zdecydowanie przeciw. Kto miał rację ? Odpowiedzcie sobie sami, krytycy Ryśka. Gdzie jest dzisiaj Polonia/Groclin - może tutaj pan autor pomanipuluje tabelą :). Wyborcza też była orędownikiem stworzenia dziwoląga pt. Groclin Wrocław (pamietam !)za nic mając tradycję wrocławkiej jedynastki i zdanie kibiców. "Diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni" - Prezydencie i Wyborczo. Rysiek musi zostać to po pierwsze. Można się z nim dogadać, ale jak słusznie twierdzi nie może być niewolnikiem mitycznego dyr. sportowego. Kolejna rzecz działania organizacyjne na, które Tarasiewicz nie ma wpływu. Pierwsze z brzegu - konieczne wieksze zróżnicowanie cen biletów ... mamy kryzys w kieszeniach jakby bardziej pusto. Barcelona tu doskonałym przykładem tam bilety są dla wszystkich w eleganckich lożach dla bogatych, za eurocenty w mniej atrakcyjnych miejscach trybun Nou Cump dla tych z mniejszą kaską. Po drugie nie można czekać na otwarcie mitycznej galerii handlowej na Maślicach poważne transfery potrzebne są dzisiaj. Tego Taraś też z własnej kieszeni nie sfinansuje. Ponoć blok defensywny był naszą wizytówką, ale wypadł Fojut i co klapa. Ile razy w kadrze meczowej było 15-16 piłkarzy w tym rez.bramkarz. Tak być nie może jeśli mamy walczyć o górną połowkę tabeli potrzebne jest 4-5 porządych transferów nie muszę dodawać głównie w ofensywie. I nie takich odchodzi Garnek - przychodzi PePe bo to zamienił stryjek siekierkę na kijek. Jest jeszcze wiele innych spraw organizacyjnych, za które działacze muszą walnąć się we własne piersi np. nie postawienie przed zespołem w tym roku żadnego konkretnego celu .... w domyśle utrzymanie się w ekstralidze. No to jesteśmy na 9 miejscu. O co chodzi więc panie dziennikarzu ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Re: duma króla Śląska, a Groklin ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 22:11 w końcu ktoś mądry ,kto się zna na tym bałaganie brawo....pan dzienikarz nie wspomina 9 miejsca przed Zagłębiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.awf.wroc.pl 18.05.10, 14:56 tempy to jest twój komentarz. Tarasiewicz jest w Śląsku kilka lat i już wystarczy. ta runda to była istna katastrofa i niech dziękuje bogu,że nie spadł do pierwszej ligi.szanowny pan trener zachowuje się jakby postradal wszystkie rozumy. wielka to była legenda i proszę niech już tak zostanie. nie chcę sobie do końca psuć opini o Panu Tarasiewiczu. zwolinić trenera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 22:17 ups....z tak krótką ławką wszystko było możliwe ,a jednak skończyliśmy na 9 miejscu przed Zagłębiem ....a gdzie skończyła Polonia z wozem Drzymały .Ludzie odrobinę logiki ,kto decyduje o kasie na transfery..otóż Rada Nadzorcza tam kierować pretensje Te komentarze to przekrój naszego społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Urażona duma króla Śląska IP: 193.0.242.* 18.05.10, 09:07 próbowałem odnaleźć ten wywiad z Tarasiem, w którym mówił, że spróbuje walczyć o puchary, ale mi się nie udało. Ponieważ nie mam na to żadnych dowodów, to cofam wypowiedzianą krytykę w tym zakresie. Ale nadal podtrzymuje swoje stanowisko, iż Taraś nie jest trenerem, który może zapewnić Śląskowi przeskok na wyższy poziom grania. A najgorsze jest to, że nie uczy się na własnych błędach. Tymczasem (faworzyzowany przeze mnie) Ulatowski, w trakcie rudny jesiennej, gdzie źle przygotował zespół, zauważył swój błąd i potrafił zmienić drużynę, tak aby ta zaczęła wygrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:23 Śląsk też jesienią zaczął źle, a poźniej zaczął wygrywać. Tzn., też się trener czegoś nauczył. Ja sobie przypominam niedawny wywiad obecnie właściciela Lechii, Andrzeja Kuchara, który stwierdził, że u nas zanim trener się czegoś nauczy to już mu dziękują, bo popełnił błąd i nie dali go poprawić. Do ilu błędów musiałby dojść Ulatowski (każdy trener je popełnia)abyś zmienił zdanie że to nie jest trener? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio czas na zmiany! zmiany w myśleniu!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.10, 10:57 czas na zmiany! ale zmiany w myśleniu! kompletnie nie rozumiem, dlaczego jedyną receptą na poprawę sytuacji jest zwalnianie trenera??? gorzej idzie= zwolnić trenera. niestety tropem tym podąża także redaktor. a przykład klubów w Polsce, które zwlaniały trenerów, a potem na tym kiepsko wychodziły jest bez liku. nie ma natomiast żadnego przykładu, jak radził sobie trener, kiedy go nie zwolniono po słabszym sezonie. o tym redaktor nie pisze. jedyne co mu przychodzi do głowy, to zwolnić trenera, albo zatrudnić dyrektora sportowego, czyli kogo? Jacka Bednarza? Mirosława Trzeciaka? a może lepiej zatrudnić dobrych skautów? albo dobrego specjalistę od przygotowania napastników? albo wzmocnić sztab medyczny? (czy redaktor zliczył wszystkie kontuzje w klubie? czy przeanalizował ile punktów Śląsk zdobywał z Sotirovicem i Milą w składzie, a ile bez? Nie. dlatego poziom artykułu uważam za bardzo niski. A co trenera. Popełnił błędy i to jeszcze przed rozpoczęciem rundy wiosennej. Podstawowy i najważnieszy. Już po jesieni było widać ile znaczy Sotirović dla siły rażenia Śląska. Nie zabezpieczono przodu na wypadek jego kolejnej kontuzji. Tu niestety trzeba było sypnąć groszem. To także obciąża prezesa, choć bardziej trenera. Kolejny. Brak przygotowania szybkościowego. Śląsk był wolny. Kiedy zabrakło Gancarczyków, to nie było komu szarpać gry do przodu. Krótka ławka, za częste kontuzje, co niestety jest związane także z krótką ławką. Słabe analizy pomeczowe, choć jeśli trener publicznie nie atakował swoich piłkarzy a w szatni im swoje powiedział, to w sumie nie jest to uwaga. i tak dalej i tak dalej. uwagi są. może błędne, może nie. może nie wszystkie, nie wiem, piszę to tylko 15 minut. tylko trzeba umieć z nich wyciągnąć wnioski. trzeba myśleć. trzeba rozmawiać. ale nie zwalniać trenera, panie redaktorze pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Urażona duma króla Śląska IP: 193.0.242.* 18.05.10, 15:14 szanuję Twoją opinię, myślę, że na tym forum się nie przekonamy do własnych racji. Myślę, że tu nie o ilość błędów chodzi, a o tendencję w grze drużyny, a tu niestety widzę regres zaczynający się od zeszłej (2009)wiosny i to mnie martwi najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 22:07 problem leży po stronie wlodarzy wystarczy zadać pytanie, ile wydali na transfery...obiecywali oj obiecywali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 20:56 Problem jest w 80% w kopaczach, którzy jak to w cłąej Polsce są 5-krotnie przepłacania jak na swoje umiejętności. Prosty system finansowy:panowie spisujecie, dostajemy punkty jedziemy w górę tabeli - wielka kasa; jesteście patałachami bez motywacji - żadna kasa bez możliwości odejścia i transferów chyba że wywalenia na pysk. Kopaczom robi wodę z mózgu kasa która zabija najbardziej elementarną ambicję a może i układy. Czy to jakiś przypadek że Śląsk tak bardzo nie mógł kopnąć zwycięskiego meczu dla siebie akurat wtedy gdy zatrzymali krętacza (ten fajans z Lubina poprzednio) wśród jego szeregów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.54.18.90.static.telsat.wroc.pl 17.05.10, 20:58 Taa, w przeciwieństwie do wszystkich innych, którzy trafiają niecelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Urażona duma króla Śląska IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.10, 21:01 Brzozowskiego można lubić lub nie ale piszę prawdę, czas Tarasiewicza właśnie się skończył a zachowuje się jak gwiazda.Sam się nie poda do dymisji i inne plecie dyrdymały.Nie musi się podawać do dymisji bo za niedługo wyleci z hukiem z klubu a z nim cała ta sitwa kolegów zwana kopaczami przyjdzie nowy trener i zrobi porządek w Śląsku i bardzo dobrze a moim faworytem jest Rafał Ulatowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Urażona duma króla Śląska IP: 195.164.30.* 17.05.10, 21:06 To już drugi dziwny artykuł jaki czytam na temat śląska i sytuacji z trenerem. Chciałbym żeby ów autor sięgnął wstecz wysilając pamięć aby przypomnieć sobie jak to się wszystko zaczynało. Moje pytania są proste : 1. ile wyłożono od czasu wejścia z ligi niżej do extraklasy aby klub mógł nawiązać realną walkę? 2. ile talentów udało się sprowadzić do klubu? 3. czy grając graczami którzy mieli poziom na 2 ligę a ambicją (tak, mają ją-to że nie wygrywali wiosną to jedno. ale nie dali się silniejszym ekipą wychodząc z remisem.Oczywiście nie wszystkim) zrównali się z jakimś poziomem ekstraklasy osiągnięto za mało? 4. czy Tarasiewicz miał ściągnąć oldboyów i udawać że drużyna ma ofensywnych napastników? (np. Frankowskiego-zawodnika na jeden sezon)?? Obiektywnie oceniając drużyna miała i ma bardzo przeciętny skład adekwatny do budżetu. Osiągnięcia są takie jakie były możliwości. Skromne ale nie słabe. Gdzie jest Zagłębie z możnym sponsorem??? To nie był budżet realu i głupie transfery żeby winić trenera. Dyscyplina w klubie jest, wola walki również. Trzeba wyłożyć kasę i robić coś na poziomie młodzieży żeby wszystko zaczęło pracować na efekt. Zmiana trenera nic nie da. A wieszanie psów na trenerze jest oznaką prostactwa i braku obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAMIL Z BAŻIN Re: Urażona duma króla Śląska IP: 109.243.86.* 17.05.10, 21:26 W pełni się zgadzam z Twoją oceną, ale przyznaj, że Tarasiewicz po tak beznadziejnej rundzie powinien wykazać trochę pokory. Do pewnego okresu frustrowała mnie gra WKS-u (przez kilka meczów nie potrafili oddać celnego strzału na bramkę), od jakiegoś czasu zdecydowanie frustruje mnie sposób bycia trenejro. Myślę, że jeśli poleci, to głównie dlatego, że nie potrafi się zachować w trudnych chwilach. To co czasami opowiada, ta buńczuczność i zadufanie wzbudzają najzwyklejszą w świecie złość u kogoś kto myśli, a nie jest w niego ślepo zapatrzony. Takich zresztą ostatnio coraz mniej. PS. Mili też trochę odbija, jego wypowiedź po ostatnim meczu, że już by nie miał skrupułów?? A co to były za skrupuły?? Mieszka w ładnym, ucywilizowanym mieście, trzepie świetną kasę, a zachowuje się jakby robił łaskę, że wychodzi na boisko. Pomimo, że ostatnie mecze miał dobre, to osiągnięcia z całego sezonu nie powalają na kolana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 22:00 No tak a jakże przecież zapłaciłeś 20 zł za bilet i tym samym nabyłeś prawo do obrażania innych ludzi. W związku z tym powinni położyć uszy po sobie i słuchać racji pryszczatych dziewic. Przypomnij sobie jak bardzo zirytowałeś się gdy kibice Amiki pokazali transparent na meczu. Dodam tylko prawdziwy. Zero dopingu ciągły kwik oto nasz kibiców Sląska obraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: Urażona duma króla Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:30 dziwisz się Tarasiewiczowi? przecież na konferencjach prasowych musi tłumaczyć typom pokroju brzozowskiego na czym polega piłka nożna. a i tak wszystko przekręcą żeby tylko uzasadnić tezę postawioną przez siebie już wcześniej. wyniki rundy wiosennej były słabe - to prawda, ale gra nie była wcale gorsza od ubiegłego sezonu. Śląsk zawiódł w meczu z jagielonią, koroną i w drugiej połowie meczu z lechem/amicą. w pozostałych wyglądał nie gorzej niż przed rokiem, ale zabrakło szczęścia, które zespół miał w poprzednich rozgrywkach choćby w meczach z bełchatowem u siebie, czy z górnikiem w zabrzu. tego szczęścia zabrakło, szczególnie w kluczowym chyba meczu z lechią. gdyby mecz skończył się 4:1 dla Śląska nikt nie mógł by mieć o nic pretensji. ale Śląsk ten mecz przegrał i stracił nie tylko punkty, ale i pewność siebie, co tak drastycznie było widać w meczu z koroną. Tarasiewicz nauczył przeciętnych piłkarzy gry jako drużyna, za ich indywidualne błędy nie można go obarczać winą, bo nie trener decydował o tym jakich zawodników będzie miał do dyspozycji. może więc warto dać mu szansę (i środki) na zbudowanie własnej autorskiej drużyny, a nie teraz pod naciskiem ludzi obrażonych i zawistnych jak red. brzozowski rezygnować z trenera, który wyraźnie wybija się ponad przeciętność polskiej piłki nożnej. red. brzozowski od początku sezonu albo milczy (woli pisać jakie świetne jest zagłębie), albo prowadzi krucjatę przeciwko Śląskowi. dziś odsłania nieco motywy swojego działania. Są to pieniądze jakie miasto wydaje na Śląsk. panie brzozowski niech pan wyjawi o co panu chodzi, do kogo według pana powinny miejskie pieniądze trafić, z czego byłby pan zadowolony, jakie idee pan popiera. bo że Śląskowi piłkarskiemu źle pan życzy, to jasno można z pańskich artykułów odczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEX& Odp.Brak słów. IP: *.182.128.189.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 22:55 Kolego poszukaj ile kasy włożono w Śląska transfery, to nie jest ciężkie. Sporo ponad 4 miliony na dzień dobry dało miasto po awansie a niektórzy mówią że i 6. Potem zapewniono płynność i stabilność finansową coś czego nie było w naszym klubie latami. Talentów mamy na koncie zeroooooo !!!!!! bo każdy jaki by się pojawił i tak nie dostanie szansy aby się pokazać. Natomiast nie tak dawno sam nasz Trener przyznał że Lewego nie zauważył wcześniej nim pojawił się w kuchenkach. Jakoś kibice zauważyli i pisali o lewym wcześniej. Ilu ja się pytam zostało tamtych graczy z III ligi 3 osoby. To ja odbiję piłeczkę ilu kopaczy to mało trafione transfery ilu już poszło precz a kasę za nich zapłaciliśmy??. A ilu z tych co nie nadają się nawet teraz jeszcze u nas jest??. Prawie wszyscy bo nikt nie chce dać za nich tyle co my zapłaciliśmy tylko wyciągają ich jak kończą się kontrakty. Jedyni na których można zarobić to Milowy i Martin. Ten budżet o jakim piszesz to 25 milionów złotych 4 lub 5 budżet ligi i co najważniejsze budżet realny, wypłacalny a nie wirtualny. Więc nie mów jakiego mamy super trenera, bo naprawdę jest kilku lepszych fachowców nawet u nas na rynku i trochę skromniejszych. Nasz super fachowiec zabezpieczył się kontraktem na odszkodowanie w przypadku zwolnienia i to wcale nie małe. I jakoś dziwnie jestem pewien że w przypadku powiedzenia dziękuję (i nie wypłaceniu odszkodowania) mu przez władze będzie na nas tak jak i na Jagę pisał pisma do PZPN i ciągał nas po Sądach. Do tego nic nie można powiedzieć bo jest beeeeeee. Z tym podejściem nie zapełnimy stadionu na 43 tys. Chodziłem na III ligę jeździłem na III ligę przeżyłem z naszym klubem prawie 30 lat i wiesz co marzy mi się kolejny start w Pucharach a nie wyjazdy III ligowe o jakich wspomniałem. Czas na Zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Śląska Re: Odp.Brak słów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 23:48 Sorki ! Ty jakiś idiota jesteś. Przeczytaj co napisałeś i schowaj się gdzieś przed sobą. A już jutro powiedz szefowi że jak Cię wydyma i wypieprzy z roboty to na pewno nie będziesz upominał się o to co Ci się należy jak psu micha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEX& Re: Odp.Brak słów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:43 No tak jak nie masz argumentów to zaczyna się wyzywanie od idiotów. Wiem co napisałem i wiesz co, jakbym spieprzył tak robotę to sam bym odszedł. W każdej firmie rozlicza się za wyniki a wyników w tym klubie jest brak. Grajki jakie są każdy widzi nie trzeba być omnibusem aby to zauważyć, gramy jakąś archaiczną piłkę na nogach z waty po cudownych przygotowaniach do kolejnego sezonu. Wiesz w czym nasz Trener się nie pomylił ani o jotę, w stwierdzeniu " Zobaczycie Śląsk jakiego jeszcze nie widzieliście" Już nie będę się rozpisywał że jesteśmy zablokowani niektórymi kontraktami wcale nie małymi które musimy płacić czy grajek gra czy też nie, a nie gra bo się odmieniło. Nie napisałem aby naszemu trenejro nie zapłacić, to co ktoś podpisał, ale już bez sentymentów. Klub to wieka firma i aby wyrwać się z prowincjonalizmu naszej ligi wszystko musi chodzić jak w zegarku a niestety gwarancji tego nie ma przy obecnym Trenerze. Więc rozwiązanie jest jedno wypłacić kasę z odszkodowania jakie jest podpisane i poszukać nowego Trenera. Natomiast zawsze będzie miejsce dla Tarasiewicza za to co dokonał w dziale najwybitniejszych piłkarzy końca XX wieku w Muzeum Śląska na nowym stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEX& Re: Odp.Brak słów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:51 No tak jak nie masz argumentów to zaczyna się wyzywanie od idiotów. Wiem co napisałem i wiesz co, jakbym spieprzył tak robotę to sam bym odszedł. W każdej firmie rozlicza się za wyniki a wyników w tym klubie jest brak. Grajki jakie są każdy widzi nie trzeba być omnibusem aby to zauważyć, gramy jakąś archaiczną piłkę na nogach z waty po cudownych przygotowaniach do kolejnego sezonu. Wiesz w czym nasz Trener się nie pomylił ani o jotę, w stwierdzeniu " Zobaczycie Śląsk jakiego jeszcze nie widzieliście" Już nie będę się rozpisywał że jesteśmy zablokowani niektórymi kontraktami wcale nie małymi które musimy płacić czy grajek gra czy też nie, a nie gra bo się odmieniło. Nie napisałem aby naszemu trenejro nie zapłacić, to co ktoś podpisał, ale już bez sentymentów. Klub to wieka firma i aby wyrwać się z prowincjonalizmu naszej ligi wszystko musi chodzić jak w zegarku a niestety gwarancji tego nie ma przy obecnym Trenerze. Więc rozwiązanie jest jedno wypłacić kasę z odszkodowania jakie jest podpisane i poszukać nowego Trenera. Natomiast zawsze będzie miejsce dla Tarasiewicza za to co dokonał w dziale najwybitniejszych piłkarzy końca XX wieku w Muzeum Śląska na nowym stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Re: Odp.Brak słów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 22:25 halo 9 miejsce to dramat ? przed Zagłębiem ,a gdzie Polonia ...zaraz zaraz przekrój naszego społeczeństwa sami fachowcy ....kto decyduje o transferach chyba Rada Nadzorcza tam kieruj pretensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Urażona duma króla Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:09 To już wszystko było mówione, po co to powtarzać? I dlaczego same negatywne rzeczy. To nie jest artykuł obiektywny. Trener skrytykował dziennikarzy to ci wytaczają swoje działa, poświęcając na prywatne porachunki łamy gazety. No trudno. Z częscią faktów możnaby się zgodzic, bo są znane od dawna. Nic nowego. Niemniej ważne że funkcja dyr. sportowego czasem rzeczywiście przekracza kompetencje gdy zatrudniona na tym stanowisku osoba np. podsyła trenerowi zawodników bez porozumienia. Mało to razy w Wiśle Bednarz czy Trzeciak w Legii? Mimo że zgadzam się z ostatnim zdaniem, to nie można trenerowi zarzucić że mniejsza frekwencja to jego wina. I czy rzeczywiście można mówić o wielkim niezadowoleniu? Nawet jak ono jest wielkie to niesprawiedliwie. Żadnych większych obietnic nie było, a wręcz prośba o cierpliwośc do następnych sezonów...Z tym składem, i z takim podejściem (bez celów) to nikt by nie ugrał za wiele. Każdy nowy trener na dzień dobry zarządałby wzmocnień, to i tak sukces że ci piłkarze jeszcze coś w końcówce wygrali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Brzozwoski ! Taraś jest królem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:45 Pan Brzozowski na przestrzeni ostatnich lat nie raz udowodnił że dziennikarzem jest marnym, o piłce wie nie wiele i że zawsze pisze na zlecenie w tym wypadku akurat ludzi z magistratu. Mam nadzieję, że Rada Nadzorcza Śląska nie będzie brała pod uwagę jego co najmniej głupich aluzji i przy decyzji o losie "Tarasia" będzie się kierowała tylko i wyłącznie dobrem klubu i faktami. Walka o przejęcie opieki medialnej nad klubem jest obrzydliwa i mam nadzieję że nawet w przypadku co nie daj Boże zwolnienia trenera nigdy ten szmatławiec GW nie będzie kojarzony ze Śląskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeki Re: Brzozwoski ! Taraś jest królem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:29 Popieram przedmowce ! Brzozowski naogladal sie Ligi Mistrzow i pozniej narzeka, ze Śląsk gra ponizej jego oczekiwan. Znajdz klub, ktory ciebie zatrudni jako trenera i udowodnij, jak sie znasz na pilce pajacu. Pewnie, ze mozna sciagac niewiadomo kogo jako trenera czy zawodnika... ale czy to nie przeczy szanowaniu tych miejskich pieniedzy o ktorych mowa? Za grosze Taras sciaga solidnych zawodnikow. Kelemen sie sprawdza na bramce a ile bylo pisania, ze to czlowiek o ktorego formie nic nie wiadomo i stary i ze nie warto... Z mila checia czekam na kolejny sezon, bez wzgledu na wyniki, byle zawodnicy utozsamiali sie z klubem, grali z zaangazowaniem i szacunkiem do kibicow. To samo tyczy sie trenera. Mam nadzieje, ze nie zwolnia Tarasia. Lepiej niech zwolnia Brzozowskiego. Dziennikarz powinien pisac z dystansem a nie osobistymi kompleksami. Jak Brzozowski nie lubi Tarasia, to niech o nim nie pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: Brzozwoski ! Taraś jest królem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:36 amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Re: Brzozwoski ! Taraś jest królem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 22:28 brawo popieram > szmatławiec i tak delikatnie powiedziane w magistracie młody Mazur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczotka Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.10, 22:35 Ja bym wolał aby Pan kolega dziennikarz podjął krytykę na poziomie szczegółów. Od pół roku żaden z Państwa fachowych obserwatorów nie dokonał żadnej analizy jakości gry poszczególnych formacji taktyki itp. Potraficie dyskutować owszem ale o sytuacji ogólnej.Mam wrażenie że wasza wiedza ogranicza się do mojego poziomu zwykłego kibica.Podejmijcie analizy poszczególnych graczy. A jeżeli tego nie potraficie to zamilczcie. Poziom dziennikarstwa sportowego ograniczył się do wrażeń ps. też wolę Ulatowskiego, ale w tym artykule nie podano żadnych konkretnych argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: 195.164.30.* 17.05.10, 22:45 Tu we Wrocławiu jest dziwnie. Apiłkarska atmosfera Wrocławia? Nie -myślę, że to dziennikarskie wymogi niczym nie uzasadnione dołują całą otoczkę futbolu. Ja nie mówię żeby pisać że jest lux ale obiektywnie. Odnosić się do piłkarzy w sensie umiejętności, techniki, szybkości - porównywac obiektywnie, wskazywać przykłady. A tu co artykuł - Tarasiewicz jest zły. Tarasiewicz obrażony. Bez przesady. O czym ma gadać jak chodzi o to żeby napisać że jest źle??? Robi się już obraz złego kibica na swój zespół (Panie dziennikarzu -myślał Pan o tym czym Pan wypełni stadion na Maślicach jak artykuły będą w tym typie???), pisze się o jakiś cudach w klubie (stanowiska, posady), pisze się że Pan Polsat nie da kasy jak to zobaczy. Pytam po co? To jest promocja futbolu?To jest wizytówka miasta pomagającego ratować futbol dla młodzieży i innych ludzi??? Dlaczego w Poznaniu pokazuje się to inaczej??? Jakby nie było mistrza nikt by słowa nie pisnął. Bo tam się pracuje na sukces drużyna=miasto. A tu we Wrocławiu sukces=nakład GW. Naprawdę chciałbym poczytać coś innego - że wymagano od Ćwieląga ale on jest tylko 1%(optymistycznie)wartości Lewandowskiego - więc zagrał na tyle na ile jest wart. Czy tak trudno zdobyć się na to żeby prześledzić budżety i wartość drużyny?? Wrocław miał drugoligowy skład i prawie zupełnie go nie wzmocnił - kto oczekiwał pucharów?? Mówiąc krótko - Tarasiewicz był tym trenerem który zrobił coś z niczego. Żeby go osądzać i weryfikowac kompetencje i umiejętności trenerskie należało by posadzić go na ławce w klubie z piłkarzami na miarę ekstraklasy. a tak możemy się cieszyć i przestać na niego pluć - uważam, że osiągnął max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: 195.164.30.* 17.05.10, 23:23 No właśnie - zapewniono płynność - to sukces na podstawie którego należy oczekiwać mistrza polski? 25 mln - Lech ma 2x tyle, i potencjał zbudowany wcześniej - Śląsk jest na początku drogi do budowania czegoś z niczego (ok. 6-7 klubów ma budżet większy niż Sląsk i za nimi stoją już wcześniej poczynione wzmocnienia - choćby Legia). Nie chodzi o to żeby powiedzieć że Tarasiewicz to naj trener ekstraklasy. Tylko, że żeby opluwać to chociaż trzeba mieć za co. Śląsk nie był świetnie zorganizowaną "rozpędzoną lokomotywą" z asami ekstraklasy która miała przejechać przez ligę i zając miejsce w pierwszej 3-ce. To zespół zarządzany trochę przez miasto, trochę przez zarząd, mający sponsora który mówi poczekajcie ...a dam jak mi dacie. Tarasiewicz znalazł się w ogniu krytyki za to, że nie ma wysokiego miejsca. Tyle że budowanie oczekiwań powinno być poparte solidnym zapleczem klubowym a to jest ciągle budowane. Strasznie to polskie - jest źle to zniszczyć do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.10, 23:49 Jednego dnia jestes wielki by po chwili stać się kupą gnoju. - coś w tym stylu mówił kiedyś Leo o polskiej piłce. Pan Solorz jak w coś inwestuje to po kilkuprocentowym spadku wartości panicznie się tej inwestycji nie pozbywa. To człowiek świadomy - ma plan i go realizuje. A Wy wszyscy krytycy chcielibyście łatwych pieniędzy, sukcesów, jak ich nie ma to krytykujecie, krzyczycie - zwolnić trenera. Do pracy! Łatwych pieniędzy nie ma! Pytania: W Legii zwolnili trenera i co? Real wydał kosmiczne pieniądze na transfery i co? Odpowiedź: To tylko sport. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.felb Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła 18.05.10, 00:14 no i stało się, redaktorkowi się ulało znowu, tym razem nie udało mi się tego płaczu do końca przeczytać nawet, ale schemat ostatnich tygodni ten sam. Piszę bełkot jakiś poźniej dorzuca kilka przychylnych komentarz i cieszy się jaki on to specjalista jest. Na mecze nie chodzi bo zimno jest i często pada, on chce być sławny niczym filmowy Bruno a jego sposób zawsze ten sam wylać wiadro pomyj na zespół i wejść w anala z działaczami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 00:23 do mej wypowiedzi dodam tylko jeszcze ten krótki film - trailer o reprezentacji Polski. www.youtube.com/watch?v=MMVckwObCkI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wws Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 06:10 Artykuł mówi całą prawdę, a prawda w oczy kole. Tarasiewicz nic w trenerce jeszcze nie osiągnął oprócz tego, że był PRAWIE trenerem kadry.Niech posypie głowę popiołem i powie -przykro mi, nie dałem rady, odchodzę. Trzeba dac szansę innym , młodszym z wizją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanVorden Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: 195.206.126.* 18.05.10, 08:00 Dziwię się opiniom broniącym Tarasiewicza. Byłem na wszystkich meczach we Wrocławiu i oglądaniu naszych gwiazd zawsze towarzyszyło mi poczucie wstydu, niesmaku i zażenowania. Na całym świacie za wynik odpowiada trener. Gdyby miał odrobinę honoru, oddałby się do dyspozycji zarządu. Tarasiewicz powoli staje się "obciachem" Śląska i całego miasta. Oglądam komentarze w C+ czy Orange Sport i wiem, że jego słowa kwitowane są przez dziennikarzy z ironią i rozbawieniem. Profesjonalny upadek tego człowieka jest totalny. Dla Śląska stanowi teraz jedynie kłopot. Powinien odejść wraz z tymi piłkarzami, którzy nie chcą "umierać za Śląsk". Polecam lekturę dzisiejszego PS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:16 Nie chcę specjalnie bronic trenera, ale za jaki wynik ma odpowiadać trener, który przed sezonem dowiaduje się że nie ma żadnych celów. Że trzeba przeczekać. Za jaki wynik ma odpowiadać trener jezeli w składzie ma słabych piłkarzy i już sukcesem jest gra w ekstraklasie? Jeżeli też nie widzisz bo nie chcesz to w tv lubią pokazywać Tarasia bo potrafi się ostro i bezkompromisowo wypowiedzieć. Poczucie wstydu to można było czuć kiedy Śląsk grał w 3 lidze, ale wtedy pewnie ciebie na meczach nie było.. Chyba że od razu ligi mistrzów się spodziewasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanVorden Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: 195.206.126.* 18.05.10, 09:42 Tak, to ja i dziennikarze mówiliśmy o koncentrowym graniu, tłumaczyliśmy graną padlinę: pechem, złośliwością sędziów, nadzwyczajną formą rywali i niewłaściwym zachowaniem kibiców. Zamiast pisać donosy na inne kluby i opowiadać inne głupie rzeczy (np. o Urbanie), Tarasiewicz powinien skoncentrować się swojej pracy. Swoimi "ostrymi" wypowiedziami (debilnymi na ogół)próbował przykryć brak kompetencji. Czy to się nam podoba, czy nie, dzięki trenerowi jesteśmy pośmiewiskiem całej piłkarskiej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:41 ty jesteś pośmiewiskiem, ze względu na opinie które wklepujesz pod każdym tekstem brzozowskiego. wiesz chociaż gdzie jest Oporowska we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:08 Jeszcze jeden kibic który będzie mówił co powinien robić Tarasiewicz. Nie powinien zabierać głosu na temat Urbana itd. Tak na prawdę to co wygadują trenerzy na koferencjach to już inna, dosyć osobliwa historia. Gdybyś tak popatrzył na to co inni trenerzy mówią po meczach to doszedłbyś do wniosku, że każdy błądzi gdzieś w obłokach. Białas, który całą winę ostatnio zepchnął na marnych zawodników, Ulatowski, który zawsze stara się wygładzać opinie aby nikomu nie podpaść i nie powiedzieć nic kontrowersyjnego więc niewiele z tego wynika, Skorża po nieudanych meczach Wisły jesienią, Zieliński po słabym początku jeżdżący mocno po Lewandowskim jak i każdy inny. Jeżeli to cię tak gnębi to chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę o czym mówisz, nie spodziewaj się od trenerów naukowych analiz po meczach. Sądze że trener wiele zastanawiających rzeczy powiedział już kilka lat temu, ale wtedy jakoś to nikomu nie przeszkadzało, dopiero teraz gdy naciska się na zwolnienie stara się zrobić z niego na siłę kogoś niemądrego.. Myślę, że jednak nie wiesz o czym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:11 Jeżeli po tym że ktoś gada bzdury po meczach (bo zdarza się) chcesz zmiany trenera to uważaj abyś nie wpadł z deszczu pod rynnę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanVorden Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: 195.206.126.* 18.05.10, 11:41 Za cały szacunkiem dla Twoich poglądów, uważam, że Tarasiewicz odpowiada za dramatycznie słabą grę Śląska, brak młodych piłkarzy w kadrach meczowych oraz elementarne błędy transferowe. I za to powinien zostać zdymisjonowany. A to że opowiada bzdury tylko potwierdza brak kompetencji i planu pracy z zespołem. Zgadzam się z opinią, że nawet gdyby Solorz kupił do Śląska Messiego, gra nie uległaby poprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:22 nie zgadzam się z tobą, bo na prawdę nawet gdyby Śląsk trenowany był przez Capello czy Mourinho nie osiągnął by więcej. oceniasz zespół po wynikach nie po tym jak grają. pewnie inaczej nie potrafisz siedząc przed ekranem zamiast na stadionie. do tego myślę, że na piłce się po prostu nie znasz. jeżeli jest inaczej możesz to udowodnić zastępując w swoich komentarzach wyświechtane banały a'la brzozowski, faktami i przykładami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanVorden Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 16:38 Polemika z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Gramy w zupełnie innej lidze. Próbujesz rzeczową dyskusję zastąpić bezrefleksyjnym fanatyzmem i obrażaniem adwersaży. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.10, 17:48 Bezrefleksyjnie domagasz się dymisji Tarasiewicza w komentarzach pod wszystkimi artykułami o Ślasku w GW. W żadnym z komentarzy nie piszeszesz niczego konkretnego sądzę więc, że jesteś klakierem red. brzozowskiego, a nie kibicem Śląska. To jest ocena, nie obelga. Jeżeli jest inaczej podejmij rzeczową dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZA Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:41 Myślę że bardzo się przejąłeś i nieco przesadzasz.. Z obecnym składem spodziewałeś się odrobinę za dużo, a teraz żądasz bezmyślnie konsekwencji.. Z tymi piłkarzami to i tak sukces, za który trudno winić trenera.. Weź pod uwagę możliwości i nie sugeruj się do końca wynikiem z ubiegłego roku. Wydaje ci się że jadąc jeszcze na graczach 3 ligowych da się byc faworytem w każdym meczu? Trener wycisnął z nich maksa i żeby chcieć więcej potrzeba wzmocnień. Masz zbyt duże oczekiwania w stosunku do możliwości klubu. Choć po części przyznam, że też mam za złe że miniony sezon potraktowano tak ulgowo, już przed rozpoczęciem... Jestem pewien, że gdyby to nie był sezon o pietruszkę pewnie szybciej by zareagowano i taka seria bez zwycięstw nie miała by miejsca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanVorden Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 16:43 Zarówno Ty, jak i ja mamy prawo wyrażać swoje poglądy na rzeczony temat. Jeżeli tylko mamy na sercu dobro, Śląska wszystko jest ok. Ja jestem szczerze przekonany, że z Tarasiewiczem nie zajedziemy dlaleko, i że jest "obciachem" dla Śląska i miasta. Ale może to Ty masz rację. Za kilka miesięcy się przekonamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 08:51 Jednak król jest nagi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Diagnoza problemu... IP: 89.174.104.* 18.05.10, 09:41 Oto moja diagnoza problemu w Śląsku: 1)PSEUDO WŁAŚCICIELE mamy pecha do właścicieli żaden z nich nie jest z zamiłowania kibicem piłki nożnej (ani Solorz, ani prezydent Dutkiewicz) im wisi tak naprawdę jak gra Śląsk. Solorzowi dlatego że chodzi mu wylącznie o galerię, a prezydent to piłkarski dyletant, o piłce ma tyle do powiedzenia co ja na temat życia mikroorganizmów w morzu Baltyckim. Taki np. Berlusconi prezes Milanu dzień po zakończeniu rozgrywek we Włoszech wyrzucił z klubu Leonardo bo powiedział że 3 miejsce Milanu w rozgrywkach to hańba, 2)KIEPSKI TRENER - trener który nikogo niczego nie może nauczyć. Zespół gra bez wizji, najgorsze jest że Tarasiewicz ze wszystkimi zespołami chce grać w ten sam sposób. Jednakowo np. z Arką i Wisłą czy Lechem. Do tego nie wymagający dla kopaczy. Podobało mi się jak Franciszek Smuda zrobił w Lubinie - wszedł do szatni i powiedział : komu się nie chce grać dla Zagłębia to wyp...ale to już, za godzinę wracam i zaczynamy trening, z tymi którzy zostają...o dziwo wszyscy zostali i proszę jak to podziałało na zespół. Do tego jeszcze 1 kwestia, Tarasiewiczowi można kupić: Rooneya, Messiego, albo Cristiano Ronaldo a i tak wyników nie będzie, może troche pograją na jesień a na wiosnę walka o utrzymanie, 3)MARNI KOPACZE, BEZ AMBICJI - przecież to dokładnie widać, kibiców mają w d..ie, po nielicznych strzelonych golach, w amoku biegną do ławki i ściskają się z Tarasiem, a do kibiców żaden nie podbiegnie. To jest układ, oni jego wspierają, a on im nic nie mówi na to mierne kopanie. Nawet im załatwił premię za remisy. To już największe niedopatrzenie zarządu. Klub powinien premiować za wyniki. Zrobić siatkę premi za poszczególne miejsca (ale tylko od 1 do 5max) i np. za mistrza 3mln do podziału, za drugie 2,5, za trzecie 2 itp. A tak mamy zespół z 12 remisami, na które klub wydał ponad 1,200mln a do końca nie bylo wiadomo czy się utrzymają. Powinno być tak jak w biznesie że premiuje się za osiągane wyniki. 4)NIEWYMAGAJĄCY KIBICE - poza nas garstką perspektywiczne myślących i czujących atmosferę (notorycznie wyzywanych na tym forum) większość to jednak ślepo zapatrzeni w TArasiewicza fanatycy. Tyle że 5-6tys. fanatyków nie zbuduje się klimatu na piłkę i nie wypełni tego budującego się pomnika na Maślicach. Tyle w temacie. Panie Arturze bardzo dobry artykuł, łudzę się jeszcze że jednak w Ślasku coś dzięki temu drgnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j zwykły kibic Re: Diagnoza problemu... IP: 82.160.248.* 18.05.10, 12:26 Prawda jest taka,że Tarasiewicz się kompletnie pogubił.Obwinianie nas kibiców za słabą grę i zły doping jest śmieszne.Wszyscy winni tylko nie on wielki strateg.Kopacze do 70 min.chodzili po boisku to była kompromitacja a nie granie.Panie Mila szybko przeszła panu miłość do Wrocławia i nas kibiców powód się zawsze znajdzie.Chyba się szykuje ciekawy transfer szuka pan powodu do odejścia.Czas na zmiany trenera oraz kopaczy którzy udają,że grają.Prośba do tzw.prawdziwych kibiców.Proszę nie obrażać tych którzy krytykują Ikonę Tarasia my również jesteśmy kibicami/jestem nim od 27 lat chodziłem na 2 i 3 ligę/.Prawdziwy kibic to nie tylko taki który nie krytykuje trenejro, graczy oraz nie zgadza się z artykułami krytykującymi nasz Sląsk.Każdy ma swoje zdanie które ma prawo powiedzieć pozdrawiam wszystkich kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: Diagnoza problemu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:01 jeżeli uważasz, że okrzyki i gwizdy zmotywowały piłkarzy do zwycięstwa nad arką, to nie wiem czego ci gratulować - czy absurdalnego poczucia humoru, czy manii wielkości. wygrali bo walczyli i pokonali własne słabości, które było przez 55 minut meczu widać. w momencie kiedy potrzebowali wsparcia usłyszeli zarzuty braku ambicji. dobrze, że nie słyszeli tych debili na trybunach, którzy mówili, że mecz jest sprzedany. do tej pory mogłem mówić kibicom lecha, z którymi pracuję, że u nas nie pluje się na własny klub i na piłkarzy, nawet gdy wyniki nie są najlepsze. to wzbudzało szacunek - ale to już chyba czas przeszły. jak chcecie to idźcie jak stado baranów za brzozowskim, redaktorem gazety, która jeszcze niedawno pisała o kibicach Śląska, że są nazistami i bandytami. idźcie, każdy ma prawo wybrać źle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala A gdzie ta diagnoza problemu? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.05.10, 07:53 piszesz, że właściciele be, trener be, piłkarze be, kibice be, a gdzie diagnoza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: 195.164.30.* 18.05.10, 10:09 No to jeszcze coś napiszę, bo mnie szczególnie zadziwiła jedna z opinii - "Tarasiewicz nic nie osiągną". Autor wywodzi że należy zmienić trenera... Kasperczak ->osiągnął coś? no raczej prawda. A co się stało w Górniku Zabrze?? za słaby był? ambicji mu zabrakło??? NIe zawsze trener=mistrz polski. Trzeba naprawdę się opanować i zwrócić uwagę, że Śląsk był (mam nadzieje, że to już minęło) klubem organizacyjnie zacofanym. To była struktura na góra 2 ligę. NIe chodzi o piłkarzy, a o samo zorganizowanie klubu. Czy autor tekstów pamięta spłacanie długów, problemy z ZUS itp. historie. Osiągnięto stabilność (sukces - ale to nie sukces ligowy-niczego nie należy oczekiwać), teraz pora na strukturę. Ta budowana jest wolno - mam nadzieję, że konsekwentnie i z wizją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo_wks Re: Urażona duma króla Śląska IP: 188.33.232.* 18.05.10, 10:33 a jakby Jaga zakończyła sezon za amicą poznań i miałaby do tejże amici 6 punktów straty to brzozowski by pisał że jaga jest mistrzem tylko zabrali jej 8 punktów za kupowanie spotkań? Jaga jest za nami w tabeli bo została ukarana prawomocnym wyrokiem za sprzedawanie spotkań piłkarskich brzoza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.nat.tvk.wroc.pl 18.05.10, 10:44 a z czego ulepić coś lepszego,od początku wiadomo że Soloż chce wyciągnąć teren pod galerie a nie inwestować w Śląsk.Sam na początku wypowiedział sie że na piłce sie nie zna a interesuje go wyłącznie biznes.TARAŚ i część chłopaków niestety do ekstraklasy nie pasują- formą, zaangarzowaniem i szacunkiem do kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 13:39 A Ty nie pasujesz do tego forum poziomem swojej ortografii i co z tym zrobimy młody ? Taraś musi zostać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu! A zmian nie "budziet" IP: 79.110.195.* 18.05.10, 14:40 Tak na mój nos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesar Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.149.100.20.adsl.nextra.cz 18.05.10, 16:42 czemu na wp.pl pisza o nowych pilkarzach, a autor wchodzi w gierki personalne z trenerem? moze warto sie ruszyc czasem zza biurka i zobaczyc co sie dzieje w zespole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 21:44 brawo ! 9 miejsce przed Zagłębiem ,uwazam,ze pan Artur ma niską ocenę własnej wartosci ,tak naprawde powinien jeszcze napisać ,ze zagrożenie powodziowe jest przez piłkarzy slaska i ich szkoleniowca ! Artykuł tendencyjny musi ktoś za tym stać i sterować ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: 195.164.30.* 18.05.10, 21:47 Jeszcze raz pozwolę sobie napisać coś w temacie. Dzisiaj tych komentarzy zebrało się więcej i nie wynika z nich wcale jakaś radykalna potrzeba zmiany trenera (dająca gwarancję na zmiany na plus-bo tylko o takiej piszemy). Pan Redaktor napisał, że pora na zmiany, a ja zapytuję z jakimi oczekiwaniami Pan redaktor przychodził na stadion gdy liga ruszała??? 1,2 a może pucharowe miejsce?? Znamy wszyscy skład drużyny - czy był cień szansy? Skąd w GW pojawiły się bzdurne artykuły o oczekiwaniu na puchary?? Winny Tarasiewicz, bo on prowadził politykę transferową - dobre... A kto by za te transfery zapłacił i jakich zawodników można było realnie nabyć (poziom)? Skoro nie tak dawno pojawiły się w GW artykuły o tym, że jakiś "obiecujących" (czytaj kompletnie nie znanych) piłkarzy z republika bananowych kupić się nie da bo są w cenie, to na co może liczyć trener? Na tani transfer jakiegoś oldboya? na przeciętniaka? Tylko po co? Sądzę, że racja była po stronie trenera - jeśli kupować coś co nie pasuje do wizji wzmocnienia ekipy to lepiej nie brać nikogo. Przestańmy żyć legendą, że Pan Polsat stworzył dogodne warunki dla futbolu. Wszystko jest nadal w fazie organizacji i nie wiem czy podąży to w dobrą stronę - oby. Inaczej będzie znów wstyd (jak z Panem od tapicerek samochodowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniu Urażona duma króla piłkarskiego Śląska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 21:55 Niestety od piątku pisze to samo tylko w innej konfiguracji ,ale widać komuś to na rękę....młodzież mowi żal halo....niech zgadnę zajadliwość p.. Odpowiedz Link Zgłoś