Dodaj do ulubionych

Skandaliczne zachowanie się powodzi!

26.05.10, 20:41
To już jest draństwo PRzebrzydłe do sześcianu a nawet do 100%!
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7938890,_Kozanow_mozna_bylo_uratowac_.html
"Prezydent Rafał Dutkiewicz podczas akcji ratunkowej przyznał, że worków na Kozanowie faktycznie nie było w momencie, kiedy wał został przerwany. - Bo nikt się nie spodziewał tego uderzenia dokładnie w tym momencie - tłumaczył Dutkiewicz"

Jak ta woda mogła PRzerwać wał i dynamicznie uderzyć w słabiznę bez uPRzedniego ustalenia miejsca i terminu z władzami miasta? Teraz StuPRocentowy Rafał i Starszy Brygadier muszą się tłumaczyć przed niePOważnymi dziennikarzami i odPOwiadać na zarzuty niePOkornych wojskowych, którzy wyraźnie nie POjmują idei Dynamizmu!

Za karę nie wpuścimy wody ani na EURO ani do Tramwaju Plus (co ma drzwi z obu stron i nie POtrzebuje pętli ale i tak ją ma)! Mało! Nie wpuścimy jej na stadion nawet na mecze towarzyskie. Nauczy się i tyle!
A! I karty miejskiej też nie dostanie i będzie musiała jeździć na jednorazówkach!
Obserwuj wątek
    • sas125 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 01:07
      znowu pada..
    • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 07:40
      Jeszcze jakiś czas temu pisałeś na różne tematy, raz mądrzej raz mniej, ale od
      niedawna pier..lisz jak map4, same debilizmy i nędzne prowokacyjne narzekactwa.
      Czy ktoś inny loguje się pod tym nickiem?
      Czy może się coś stało?
      Stary Wielki_Czarowniku... gdzie jesteś?
      • embriao Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 08:09
        Dobrze napisał, tylko niektórzy nie są w stanie zrozumieć ;)
        • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 08:18
          Sam nie jesteś w stanie zrozumieć co napisałem...
          Wielki_Czarownik nigdy nie był czyimś pieskiem, ale ostatnie posty wyraźnie
          wskazują, że stał się sługusem map4
          • kklement Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 09:32
            Wykluczasz możliwość, że ktoś samodzielnie dojdzie do wniosku, że
            rządy Jego Dynamicznej Mości Rafała Dutkiewicza zaczynają wychodzić
            miastu bokiem ?

Ja kiedyś popierałem rządzącą miastem ekipę, broniłem jej na forum.
            Ale miarka się przebrała. Nie chcę pieprzonego stadionu dopóki
            wrocławskie ulice przypominają powierzchnię Księżyca !
            • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 09:47
              Tak tak, zmiana jak u Kaczyńskiego.

A prawda jest taka, że popieranie władz jest wyjątkowo nieodpowiednie na forum
              więc trzeba się dostosować.
              • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 10:50
                Za cieniutki jesteś aby zrozumieć na czym polega zmiana u Kaczyńskiego.
                • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 10:53
                  Za głupi jesteś, by zrozumieć, że Kaczyński się nie zmienił. Zresztą sam
                  to przyznał.
                  • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 10:58
                    Gość portalu: as napisał(a):

> Za głupi jesteś, by zrozumieć, że Kaczyński się nie zmienił. Zresztą sam
                    > to przyznał.
                    >
                    A Ty za „mądry” aby pojąć na czym polega ta zmiana.
                    • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 11:04
                      Ah już wiem! Na niczym...
                      • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 11:13

> Ah już wiem! Na niczym...
                        >
                        No właśnie, tego można było się po Tobie spodziewać.
                        Nie jesteś w stanie nawet tego zrozumieć .
                        Nie ten poziom biedaku.
                        Ja Ci niestety nie pomogę zrozumieć , musisz sam wlać do swojej głowy troczę oleju.
                        Albo poczekaj , w porę się dowiesz.
                        • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 11:15
                          Nawet jakbym uprzejmie Cie poprosił o wytłumaczenie zmian JK, bo nie napisałbyś
                          nawet jednego zdania. Dlatego o nic nie poproszę - oszczędzę Ci pewnej
                          kompromitacji.
                          • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 11:39

> Nawet jakbym uprzejmie Cie poprosił o wytłumaczenie zmian JK, bo nie napisałbyś
                            > nawet jednego zdania. Dlatego o nic nie poproszę - oszczędzę Ci pewnej
                            > kompromitacji.
                            >
                            Dziękuję Ci za Twoją troskę i wspaniałomyślność, że oszczędzisz mi mojej
                            kompromitacji.
                            To miło z Twojej strony, ale o siebie potrafię się sam doskonale troszczyć.
                            Błądź więc dalej w ramach swojej fantazji.
              • Gość: Paweł Z. Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 08:28
                Różne są drogi ewolucji osobniczej. Ja na przykład przez całe lata
                pisałem sobie na tym forum o tym i o owym, mało zajmując się miejską
                polityką, aż w końcu - gdy urodziło mi się dziecko - nagle
                dostrzegłem, że zarząd Wrocławia prowadzi absolutnie kretyńską
                politykę oszczędzania na edukacji, równocześnie przewalając ogromne
                pieniądze na bzdurne i partacko realizowane inwestycje. Dotknęło
                mnie to personalnie. I w tym momencie wpadłem w objęcia mapa tak
                bardzo, że dziś często pijemy sobie z dzióbków jak bracia Kaczyńscy
                za życia Lecha.
                Od dawna uważam, że polityka to nie jest miejsce dla przyzwoitych
                ludzi, ale to, co we Wrocławiu robi sitwa PO+PiS+Dutkiewicz,
                przekracza granice zupełnie elementarnej przyzwoitości.
            • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 09:52
              Ah zapomniałem o Tobie przecież.
              Też ostatnio zacząłeś sr... żarem na forum, a kiedyś tak przyjemnie się czytało
              twoje wpisy, przemyślane, celne, a teraz? W większości gó.wno
              • Gość: {latformers Re: Szambo się kłania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 10:02
                Skoro jesteśmy przy szambie to trzeba wspomnieć, że zapowiadane szumnie
                zakończenie w maju br. kanalizacji na Złotnikach zostało przesunięte w czasie.
                Włodarze miasta stwierdzili, że z powodu powodzi i nieprzewidzianych w związku z
                tym wydatków, zabrakło środków do organizacji w Złotnikach tańca na rurze.
                Kolejny termin zakończenia prac to rok 2014 czyli oktawa od rozpoczęcia. A nowe
                rury kanalizacyjne przydadzą się do oczyszczenia atmosfery po historycznym EURO.
                • Gość: tiktak Re: Szambo się kłania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.10, 13:36
                  Sami tak wybraliście-to do kogo macie pretensje.
                  JACY WYBORCY-TAKIE WŁADZE.
              • Gość: do asa nad asy Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 10:15
                widzę , że dynamiści wyciągnęli asa z rękawa. Ataki personalne, zero
                argumentów, słownictwo dość dynamiczne.

Sternikowi gratulujemy adwokata ;)
                • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 10:22
                  hehe, piękny przykład obłudy, doprawdy :)

A tak swoją drogą, pokaż mi wypowiedź w której bronie prezesa.
              • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 10:56

> Ah zapomniałem o Tobie przecież.
                > Też ostatnio zacząłeś sr... żarem na forum, a kiedyś tak przyjemnie się czytało
                > twoje wpisy, przemyślane, celne, a teraz? W większości gó.wno
                >
                Ponieważ są niezgodne z Twoim światopoglądem, prawda.
                Widzisz, tylko twardogłowi nie reagują na wydarzenia, i z tymi wydarzeniami
                związane konkluzje.

Ale to nie dziwota, niedosyć żeś twardogłowy, to jeszcze to tego ciągnie Ciebie
                jak wilka do lasu z tymi epitetami.
                • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 11:06
                  Nie chodzi o światopogląd czy zachwalanie władz, chodzi o to jak niektórzy
                  pisali, a jak piszą teraz - zmiana jest widoczna i niestety na gorsze.
                  • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 11:17

> Nie chodzi o światopogląd czy zachwalanie władz, chodzi o to jak niektórzy
                    > pisali, a jak piszą teraz - zmiana jest widoczna i niestety na gorsze.
                    >

W Twojej ocenie zmiana jest na gorsze.
                    A od kiedy Ty jesteś w tej dziedzinie alfą i omegą, aby Ciebie można uważać za
                    autorytet ?
                    Tylko nieboszczycy nie zmieniają swoich poglądów.
                    • Gość: as Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 11:29
                      > W Twojej ocenie zmiana jest na gorsze.
                      > A od kiedy Ty jesteś w tej dziedzinie alfą i omegą, aby Ciebie można uważać za
                      > autorytet ?

Nie muszę być "alfą i omegą" w tej dziedzinie, żeby wyrażać swoją opinie i nikt
                      nie musi mnie uważać za autorytet.
                      (o to samo mogę spytać Ciebie - jakim "autorytetem" jesteś, ze twierdzisz, że JK
                      się zmienił)

> Tylko nieboszczycy nie zmieniają swoich poglądów.

Ehhh aleś ty niekumaty, więc powtórzę
                      "Nie chodzi o światopogląd czy zachwalanie władz, chodzi o to jak niektórzy
                      pisali, a jak piszą teraz"
              • ddyzma5 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 12:00

>
                > Nie muszę być "alfą i omegą" w tej dziedzinie, żeby wyrażać swoją opinie i nikt
                > nie musi mnie uważać za autorytet.
                >
                Cytat:________________________________________

Też ostatnio zacząłeś sr... żarem na forum, a kiedyś tak przyjemnie się czytało
                twoje wpisy, przemyślane, celne, a teraz? W większości gó.wno

Twoja forma wyrażania opinii opowiada bardzo wiele o Tobie.
                Z niej wynika bardzo wiele.
                Ty możesz się z poglądami zgadzać albo nie. Ale tak jak Ty to robisz, odbiera
                tobie wszelkie kwalifikacje brania takich wypowiedzi poważnie.
                Poza tym nie tylko forma jest tu problemem , również stosunek do innych userów
                jest odzwierciedleniem Twojej mentalności.
                >
                > (o to samo mogę spytać Ciebie - jakim "autorytetem" jesteś, ze twierdzisz, że J
                > K
                > się zmienił)
                >
                Ja niegdzie nie napisałem że się zmienił, ale napisałem, że Ty nie wiesz na
                czym polega ta zmiana. A to nie to samo . Być może Ty nie widzisz tu sensu w
                takiej wypowiedzi, i dla Ciebie jest to nawet sprzeczne.
                Nie zmieni to jednak nic. Po prostu ja nie każdy może czuć pewne subtrlności.

A więc interpretuj sobie dalej według własnych możliwości.
                Mój post niekoniecznie jest adresowany do …………………
    • map4 Re: Skandaliczne zachowanie się powodzi! 01.06.10, 10:44
      wielki_czarownik napisał:

> "Prezydent Rafał Dutkiewicz podczas akcji ratunkowej przyznał, że worków na
      > Kozanowie faktycznie nie było w momencie, kiedy wał został przerwany. - Bo nikt
      > się nie spodziewał tego uderzenia dokładnie w tym momencie - tłumaczył Dutkiew
      > icz"

Czarowniku, praktycznie cała gospodarka działa dziś na zasadzie dostaw "just in
      time", czyli dostaw realizowanych dokładnie w momencie, w którym podzespoły są
      potrzebne.

Klasycznym przykładem takiego gospodarowania jest firma BMW, która już w cztery
      dni po zamknięciu nieba nad Europą musiała przerwać produkcję samochodów.
      Powodem był brak skrzyń biegów oraz wiązek przewodów elektrycznych, które do
      samochodów montowanych w fabryce w Deggendorfie (dolna Bawaria) docierają
      samolotami z fabryk podzespołów umieszczonych w USA. Również fabryka BMW w
      Spartanburgu, w Południowej Karolinie montująca modele X5 i Z4 stanęła po
      tygodniu, ponieważ zabrakło silników produkowanych w Monachium.

Prezydenciunio szlifował się przecież w biznesie. Nie można mieć mu za złe, że
      nie przygotował miasta do wielkiej wody. Woda się nie zapowiedziała. Nie
      przysłała prezentacji w PowerPoincie, z której wynikałoby gdzie i o której
      zamierza sobie poszaleć. Ta dostawa wody zdecydowanie nie była "just in time",
      więc nie dziwne, że nie została przyjęta z typowo wrocławską gościnnością. Mimo
      tego dostawa worków i piasku na Kozanów została fantastycznie zaplanowana,
      dokładnie na moment przerwania wałów (brawo, prezydent Dutkiewicz!), niestety
      ciężarówki utknęły w korku. A jak powszechnie i od lat wiadomo, wrocławskie
      korki są silniejsze nawet od urzędu miasta Wrocławia i nawet od samego prezydenta.

Po trzecie - składana bariera na Kozanowie wcale nie miała chronić tego osiedla
      przed powodzią, ona miała mentalnie wesprzeć okolicznych mieszkańców. Powódź
      bezczelnie przetestowała tymczasowy wał nieprzeznaczony do ochrony przed wodą.

To nieprawda, że wał zawiódł ! Wał na Kozanowie spełnił swoją rolę. Wsparł
      morale mieszkańców i zapewne przysporzy głosów sternikowi w nadchodzących
      wyborach. Przekaz magistrackich po powodzi jest jasny: zły rząd centralny dał
      ciała, dobry samorząd próbował jakoś to ratować. A że nie wyszło ...
      no cóż, z Expo też nie wyszło. Shit happens.

Najpierw po zamianie Zdrojewskiego na Dutkiewicza miało być lepiej. Potem
      słyszałem, że w drugiej kadencji Sternika poprawione zostaną błędy popełnione
      podczas rozgrzewki (znaczy się pierwszej kadencji). Teraz słyszy się, że po
      ME2012, po wybudowaniu AOW, OŚ, oczyszczalni na Janówku i kanalizacji na
      osiedlach (czyli w trakcie trzeciej kadencji) wszystkie problemy znikną.

Jak tak dalej w tym tempie prezydenciunio będzie realizował obietnice wyborcze,
      to gdzieś tak w piątej kadencji całe miasto wraz z mieszkańcami żywcem zostanie
      wzięte do nieba.
      • Gość: Platformers Re: V-ta kadencja owszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 11:46
        Ale pani Konopnicka napisała: ".... Jaś nie doczekał"
    • Gość: scenic Mają budować wał na Kozanowie - z worków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 18:40
      Szwedzka zapora którą ustawiali ludzie bez przeszkolenia, "...nie
      zdała egzaminu...". Nie, ci którzy ja bez sensu stawiali - tylko
      zapora. Wszędzie się sprawdza tylko u nas nie. Wredna zapora.
      • ddyzma5 Re: Mają budować wał na Kozanowie - z worków! 01.06.10, 18:50
        Trzeba ją podać do sądu, naturalnie wodzie Dutkiewicz też powinien wytoczyć proces.
        • Gość: scenic Re: Mają budować wał na Kozanowie - z worków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 20:15
          Wał na kozanowi od jutra beda stawiac - z 220.000 worków - czyli
          bedie to kosztowało znowu jakies 200.000zł. Jasna cholera - znowu
          żeby ukryć ze dali dupy wydadzą kupe kasy. Nie mozna szybko
          przezkolić ludzi i postawić kilometra wału za kilka tysięcy złotych -
          przecież on lezy i czeka w magazynach!
          • ddyzma5 Re: Mają budować wał na Kozanowie - z worków! 01.06.10, 21:46
            Ci zakichani lokalni politycy patrzą tylko na własną kasę .
            A do kasy publicznej nie mają szacunku, za ich błędy mieszkańcy miasta będą musieli i tak zapłacić. Nie ma odpowiedzialności bo nie ma konsekwencji za karygodne błędy.
            Wygląda na to, że być może taczka z gnojem by tu była najskuteczniejsza.
            • Gość: gość Re: Mają budować wał na Kozanowie - z worków! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 12:19
              Sternik powinien powołać miejską spółkę z wysoko opłacanymi
              stanowiskami (i koniecznie z terenową amfibią ze zmieniarką DVD) o
              nazwie np. "Wrocław - Powódź 20xx". Wtedy wszyscy bylibyśmy
              bezpieczni.

Swój osąd opieram na obserwacji tego jak wspaniale spółka "Euro
              2012" nadzoruje budowę mauzoleum sternika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka