Dodaj do ulubionych

Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z kom...

12.06.10, 08:49
Nie wiem za co tytuł doktorski dostała Katarzyna Rydzanicz skoro pleci bzdury
o Niemcach. "Niemcy mają 2,5 mln euro, żeby pozbyć się owadów na terenach
zalewanych przez Ren i dodatkowo pieniądze pochodzące z podatków mieszkańców".
To te 2,5 mln w przekonaniu pani doktor wydrukowano sobie czy może jednak też
wyciągnięto z kieszeni podatników?
Obserwuj wątek
    • hawk75 Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z kom... 12.06.10, 08:57
      Może gdzieś tam i pryskają, ale jak wczoraj o północy byłem na BP pod Ołówkiem, to komarow na stacji było tyle, że bieda dziewczyna przy kasie nie mogła pracować, bo atakowały wszystkich a ją w szególności. Masakra to była.
      • Gość: erwino Bojkot BP za zniszczenie Zatoki Meksykańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 14:48
        na tych stacjach powinny być wyłącznie komary
    • Gość: aspo plaga Komorów? IP: *.bluel.net 12.06.10, 10:51
      z komorami trzeba walczyć! to dopiero plaga!
    • niestaly_czytelnik Opatowice, Trestno, Blizanowice 12.06.10, 13:04
      Wczoraj po 21 zrobiłem rowerowy objazd tych okolic - od Niskich Łąk
      do budowy "Via Romana" k.Siechnic. Przez całe 10km smród czegoś
      gnijącego a poza tym DESZCZ komarów. Słychać było jak grad tych
      stworzeń uderzał w kask. Każde zatrzymanie groziło dotkliwym
      pogryzieniem, mimo zabezpieczenia środkiem p-komarom, dlatego prawie
      20km jazdy bez postoju. Bezludna okolica, zmrok, przejmujący
      popowodziowy smród i te drapieżniki - to lepsze niż horror w tv :-)

• Gość: kajda Re: Opatowice, Trestno, Blizanowice IP: *.lan.bermudy.net 12.06.10, 21:28
        Niskie łąki koniecznie!!!!!!!! Tam jest strasznie
    • Gość: jozefk Re: Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z k IP: *.Sztabowa.korbank.pl 12.06.10, 14:45
      Nie znasz kontekstu to sie nie wypowiadaj. W niemieckich gminach jest specjalny
      podatek - kazdy mieszkaniec gminy w której jest wprowadzony płaci jakąś kwotę na
      odkomarzanie - cos jak podatek od posiadania psa w Polsce. A dodatkowo oprocz
      tego podatku maja 2,5 mln euro
      • Gość: janka Protestuję przeciwko opryskom na moją głowę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 12:58
        Nie zgadzam się aby władze opryskiwały mnie trucizną za moje pieniądze!!! Skutki
        takiego działania są straszne. Komary może zginą ale przy okazji giną inne owady
        i zwierzęta. Pitolenie o nie szkodliwości środków owadobójczych jest tak samo
        prawdziwe jak mówienie, że opryski truskawek są nieszkodliwe dla ludzi. Czy nie
        lepiej teraz trochę pocierpieć niż potem umierać w męczarniach na raka
        wywołanego przez środki owadobójcze! A może swoje działania ukierunkować na
        zwiększenie populacji jerzyków, jaskółek i nietoperzy które to skutecznie
        pożerają komary.
        • Gość: szalony_ivan Re: Protestuję przeciwko opryskom na moją głowę ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.10, 13:46
          Trochę pocierpieć ? Droga Janko, komary również są nosicielami różnorakich
          infekcji.
          • Gość: do ivana Re: Protestuję przeciwko opryskom na moją głowę ! IP: 62.233.161.* 14.06.10, 15:05
            Przesadzasz... komary jak komary. Komary są absolutnie nieszkodliwe.

to komarzyce (czyli samice komara) są takie wredne.
    • Gość: pogryziona Re: Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z k IP: *.lanet.net.pl 12.06.10, 17:32
      Byłam dziś przez 3 południowe godziny na działce na Ołtaszynie Jestem cała w
      bąblach. Krwiopijce są już w całym mieście.
    • uni25 Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z kom... 12.06.10, 21:29
      A co z sepolnem? Tu jest masakra! Nie mozna wyjsc z domu,bo tna jak
      oglupiałe.W aptekach nie ma juz specyfikow na komary.
      • Gość: Kasia Re: Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z k IP: *.as.kn.pl 13.06.10, 10:47
        Szczera prawda ! Wczoraj w drodze do tramwaju ok.godz. 17, tak mnie
        atakowały i gryzły i to w słońcu, że musiałam cały czas się odganiać !!!!!!
    • jacek.killman Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z kom... 13.06.10, 09:58
      Na komary najskuteczniejsze są małe ostre nożyczki. Trzeba takiego
      (taką?) krwiopijcę złapać i odciąć mu (jej?) narzędzie zbrodni.
      Potem można go (ją?) wypuścić. Trzeba wtedy widzieć, jaką komary
      (komarzyce?)mają głupią minę!
      • Gość: gosia Re: Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z k IP: *.lanet.net.pl 14.06.10, 01:15
        po co te dziwne znaki zapytania i rozwazania o płci komarów?? przeciez
        tylko samice sa krwiopijcami, samce zywia sie nektarem z kwiatow
    • Gość: Gość Re: Dolny Śląsk wyrusza na popowodziową wojnę z k IP: *.srv.volvo.com 14.06.10, 14:07
      A co z Ołtaszynem. Nie był zalany bo w tym rejonie to nie jest możliwe. Kiedyś
      komary tam nie istniały, teraz po południu nie da się wyjść z domu. W
      okolicznych aptekach brakuje środków odstraszająch komary i łagodzących objawy
      pogryzienia.

Co z Karłowicami? Czy zostały lub zostaną opryskane - są wzdłuż Odry ale ich nie
      zalało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka