Dodaj do ulubionych

Powódź na Odrze zapowiedzieli naukowcy-2 lata temu

14.06.10, 13:53
Do tegorocznej powodzi na Odrze można było się lepiej przygotować. Wystarczyło
posłuchać naukowców z Uniwersytetu Wrocławskiego, którzy ryzyko wystąpienia
powodzi w 2010 r. zapowiedzieli ponad dwa lata temu!

wroclawzwyboru.blox.pl/2010/06/Tegoroczna-powodz-na-Odrze-zapowiedzieli-naukowcy.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Powódź na Odrze zapowiedzieli naukowcy-2 lata IP: 62.233.161.* 14.06.10, 15:18
      żartujesz Waść,

Sternik miał się "lepiej przygotować"? On zawsze jest najlepiej
      przygotowany

Sternik miał kogokolwiek posłuchać? NIE. A dlaczego? Bo nie i basta.

Nie będzie się Sternikowi żaden bloger wtrącał do tego jak ma
      rządzić miastem i walczyć z powodzią.

PS: a już na poważnie - gratuluję doskonałego blogu (bloga?)
    • wielki_czarownik Bo widzisz 14.06.10, 15:23
      W Polsce nikt nie słucha naukowców. Na naukę przeznacza się grosze, a jak ci ludzie coś z tych ochłapów zrobią to i tak władza ma to w dupie, bo przecież jest najmądrzejsza i nie będzie im jakiś profesorek mówił kiedy będzie powódź a kiedy nie.
      Ale sami sobie wybraliście takich polityków.
      • Gość: judyta Re: Bo widzisz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.06.10, 16:20
        www.wroclaw24.net/news.php?id=46541&PHPSESSID=f68c1e7408c4641a05e49f154e738317
        Rozmowa z hydrologiem prof. Szczegielniakiem też wiele wyjaśnia. Ja jednak się zastanawiam, czy przystąpiono już do jakiś prac, żeby zabezpieczyć Wrocław i jego okolice przed kolejną katastrofą powodziową? Tymbardziej, że pan profesor nie wyklucza kolejnej wysokiej fali i to jeszcze w tym roku.
        Osobiście nie wierzę w żadne wyliczenia, co 7, co 14, lub powódź stulecia, dziesięciolecia i takie tam bzdety. Równie dobrze może nas zalewać za każdym większym 10-minutowym opadzie, a ja chcę się czuć bezpieczna zawsze, a nie zaskoczona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka