Dodaj do ulubionych

głupi pan od psa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:37
co zrobić z właścicielem psa biegającego codziennie po chodniku bez smyczy i
kagańca i obszczekującego przechodniów. gdzie to mam zgłosić???
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: głupi pan od psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 22:21
      Mój piesek też biega sam po osiedlu. Otwieram mu drzwi i leci sobie. A jak chce do domu to zawsze raz zaszczeka pod drzwiami od bramy i się go wpuszcza. Bardzo często wpuszczają go też sąsiedzi. Nie ma ANI JEDNEJ osoby, która miałaby coś przeciwko. Wszyscy go lubią, witają się z nim i rozmawiają. Nikomu nie przeszkadza, nie szczeka, nie gryzie, nawet psy go nie interesują.
      Czy pies, o którym mówisz tylko szczeka czy czujesz z jego strony zagrożenie?

Może warto przymknąc oko co?
      • Gość: meg Re: głupi pan od psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:32
        może Twój piesek jest miły i ma sympatyczny wygląd, ten o którym piszę jest
        wielki.kiedy np. jego pan robi zakupy, pies stoi przed sklepem i wtedy już nikt
        tam nie wejdzie, bo szczeka i warczy, ludzie się go boją. wydaje mi się, że
        duży i agresywny pies powinien chodzić w kagańcu, tym bardziej po chodniku
        między ludźmi.
        • Gość: s Re: głupi pan od psa IP: *.as.kn.pl 12.03.07, 23:20
          Otruj sku..syna!
          • Gość: Aneta Re: głupi pan od psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:47
            Sam jesteś sku***syn! I gdybym już była do tego zdolna wolałabym otruć ciebie
        • Gość: Aneta Re: głupi pan od psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:50
          No to w takim razie rzeczywiście powinnaś coś z tym zrobić. Tak się składa, że mam znajomą w straży miejskiej i ona zawsze radzi, żeby zanim się wezwie policję zrobić psu zdjęcia jak biega sam, i np jak szczerzy kły. Bo zanim oni przyjadą psa może już nie być. A zdjęcie to zawsze dowód. Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać ten problem tak, żeby nikomu nie stała się krzywda, nawet psu. Bo to że on taki jest to wina właściciela a nie jego. Może kiedy ten człowiek zapłaci mandat i będzie musiał zapłacić za odbiór psa ze schroniska to zmądrzeje.
      • Gość: ewa Re: głupi pan od psa IP: *.akron.net.pl 13.03.07, 08:20
        Słuchaj a skąd ja mam wiedzieć,że ten Twój pupil jest łagodny i grzeczny.
        Kilka lat temu pogryzł mnie taki biegający piesek. Też wyglądał b.sympatycznie.
        Od tego czasu boję się wszystkich psów i nic na to nie poradzę.
        Jest przepis mówiący ,że psy mają chodzić na smyczy i koniec.Nie ma o czym
        dyskutować. Ja sobie nie życzę żeby jakikolwiek pies się do mnie zbliżał-nawet
        w przyjaznych zamiarach. Ja się go poprostu boję!!!!!!!!!!!
        • Gość: Aneta Re: głupi pan od psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:46
          Rozumiem Ciebie. Mnie pogryzły dwa psy ale się ich nie boję. Mieszkam na naprawdę dużym osiedlu z bardzo wieloma mieszkańcami i NIKT nie zwrócił mi uwagi. Ja jestem szczęśliwa, że mam mądrego psa, on jest szczęśliwy, że nie musi chodzić na uwięzi i nikomu to nie przeszkadza :) Także jedna osoba tego NIE zmieni ;)
          Ale Twoje racje rozumiem :)
          Pozdrawiam
    • texas331 Re: głupi pan od psa 13.03.07, 16:24
      Zdecydowanie musisz zadzwonić po straż miejską lub na policję.Masz prawo czuć
      się bezpieczna chodząc po ulicach. A służby w/w muszą przyjąć skargę i
      zareagować. Dobrze by było gdybyś ustaliła właściciela tego psa. Właściciel musi
      psa wyprowadzać na smyczy , jest na to nawet przepis prawny.
      • Gość: meg Re: głupi pan od psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:20
        serdeczne dzięki za podpowiedzi. właśnie nie byłam pewna, czy straż miejską to
        zainteresuje. drażni mnie postawa właściciela, ponieważ pies biegnie sobie parę
        metrów przed nim, podbiega do ludzi, szczeka ,a ten gość nie reaguje. aż
        dziwne, że nie miał jeszcze żadnych problemów w związku z tym. będę działać.
        pozdrawiam.
        • texas331 Re: głupi pan od psa 14.03.07, 16:46
          Działaj , powodzenia. Prawo jest po twojej stronie.
          Napisz za jakiś czas jak się skończyła ta sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka