witek7205 20.07.10, 21:54 Dzikie kapieliska po to sa dzikie, zeby zadna wladza do majtek nie zagladala. Od..cie sie od dzikich kapielisk a zacznijcie wreszcie te nie dzikie budowac chocby we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1410_tenrok po zbudowania akwapargu 20.07.10, 22:12 zamknięto szereg kąpielisk, aby konkurecja była mała! Dobra koncepcja???? Nie sądzę!!!! Odwalcie sie od ludzi, który nie zamierzają płacić za wasze fanaberie! Ponadto skandalem i bezczelnością jest zamknięcie olbrzymiego areału wypoczynkowego, jakim jest obszar "dzikiej Oławki" jedynie z powodu wydobywania tam wody pitnej! Kiedy ktoś zacznie rządzić tym miastem w stylu przyjaznym dla jego mieszkańców? Kiedy to urzędnicze bydło pójdzie wreszcie precz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław p . ie r d o ll cie sie IP: 174.123.7.* 21.07.10, 01:08 Niech władza sie o d p .. ie rd oli! Odpowiedz Link Zgłoś
pssz To są kąpieliska niestrzeżone 21.07.10, 06:42 Kąpiel na własną odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordpartynic Krzyki IP: *.magma-net.pl 21.07.10, 08:02 upał niemiłosierny, tego nie trzeba chyba GW objasniac, lekarze wrecz zalecaja schladzanie woda lub klimatyzacje, do tej ostatniej wiekszosc ludzi nie ma dostepu, wiec - woda. Na Krzykach szukam wody:). Chce wody z ratownikiem, strzezonej, moze byc kryta. Najblizej i najłatwiej - ide na Racławicka na basen - nieczynny do wrzesnia!!!! Szukam innej - jest cos na Oporowie i na Skarbowcow - cudowny teren woda, trawa, drzewa - nic z tego, "wstęp wzbroniony". Akwapark na Gaju - drogi i daleko - nie po to chce sie ochłodzic by przez pol miasta popitalac potem autobusem=saunobusem. Lepszy dojazd mam chyba na Teatralną, bo wsiadam w jeden tarmwaj 6/7 i podwozi mnie pod basen. Ale 6 i 7 to nowe skody=sauna. Reszta kapielisk i basenow gdzies tam na polnocy - Klakoczyce, Wejherowska, Pilczyce, Morskie Oko. Super ekskluzywna dzielnica Krzyki oprocz tegop ze ma skupisko żuli koło petli tramwajowej to jeszcze nie ma basenu! skad te idiotyczme ceny mieszkan? ps. nie dziwi mnie ze ludzie w takim niemilosiernym upale chca sie schlodzic, wrecz sa takie zalecenia. czesc z nich nie umie plywac, bo gdzie maja sie nauczyc? w szkole? (hahaha, nie ma czegos takiego) czy na super-drogim basenie? trzeba wziac pod uwage ze nie kazdego stac przy zarbokach normalnych 1200- 1700 netto i kredycie 500-1000/mies na wyjscie na basen za 100 złotych dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Krzyki 21.07.10, 10:44 Gość portalu: lordpartynic napisał(a): > upał niemiłosierny, tego nie trzeba chyba GW objasniac, lekarze > wrecz zalecaja schladzanie woda lub klimatyzacje, do tej ostatniej > wiekszosc ludzi nie ma dostepu, wiec - woda. > Na Krzykach szukam wody:). Chce wody z ratownikiem, strzezonej, moze > byc kryta. Najblizej i najłatwiej - ide na Racławicka na basen - > nieczynny do wrzesnia!!!! Szukam innej - jest cos na Oporowie i na > Skarbowcow - cudowny teren woda, trawa, drzewa - nic z tego, "wstęp > wzbroniony". > Akwapark na Gaju - drogi i daleko - nie po to chce sie ochłodzic by > przez pol miasta popitalac potem autobusem=saunobusem. Lepszy dojazd > mam chyba na Teatralną, bo wsiadam w jeden tarmwaj 6/7 i podwozi > mnie pod basen. Ale 6 i 7 to nowe skody=sauna. > Reszta kapielisk i basenow gdzies tam na polnocy - Klakoczyce, > Wejherowska, Pilczyce, Morskie Oko. Super ekskluzywna dzielnica > Krzyki oprocz tegop ze ma skupisko żuli koło petli tramwajowej to > jeszcze nie ma basenu! skad te idiotyczme ceny mieszkan? > > ps. nie dziwi mnie ze ludzie w takim niemilosiernym upale chca sie > schlodzic, wrecz sa takie zalecenia. > czesc z nich nie umie plywac, bo gdzie maja sie nauczyc? w szkole? > (hahaha, nie ma czegos takiego) czy na super-drogim basenie? trzeba > wziac pod uwage ze nie kazdego stac przy zarbokach normalnych 1200- > 1700 netto i kredycie 500-1000/mies na wyjscie na basen za 100 > złotych dla rodziny. Kiedyś na Krzykach właśnie było 6 odkrytych basenów. Za niewielkie pieniądze można było spędzić dzień nad wodą, a otaczające baseny tereny były urocze. Dzisiaj nie ma ani jednego, czyżby obawiano się, że będą konkurencją dla aquaparku? To skandal, by istniejące kiedyś obiekty niszczały i były dewastowane, a 200tys. mieszkańców nie ma żadnej możliwości skorzystania z "luksusu" i spędzenia dnia na świeżym powietrzu, nad odkrytym basenem. Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 Ludzie, czekajcie grzecznie w rozgrzanych 21.07.10, 07:40 chałupkach, aż władza się opamięta i łaskawie pomyśli, czy by oprócz tych 4 legalnych kąpielisk nie wymodzić 5-tej prowizorki, co w znacznym stopniu ulży mieszkańcom Wrocławia i okolic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaro65 A dlaczego władzunia na każdym kroku... 21.07.10, 10:16 A dlaczego władzunia na każdym kroku zakazuje nam czegoś ?! Może to dla przeciętnego urzędnika jest to trudne do wyobrażenia, ale ja osobiście uważam się za człowieka odpowiedzialnego i jestem w stanie podjąć decyzję, czy w danym miejscu kąpać się, czy też nie. Mam dość bycia traktowanym przez władzunię jako skończony debil, któremu na każdym kroku trzeba czegoś zabraniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosc Re: A dlaczego władzunia na każdym kroku... IP: *.wroclaw.mm.pl 21.07.10, 17:52 Wadzunia wie lepiej i pewnie premie bierze za takie zakazy. To się nazywa solidarne państwo, przyjazne obywatelowi. A tak na koniec to woda nie jest do polewania się, tylko do oglądania obrazków wygenerowanych na mgiełce. Każdy we Wrocławiu powinien tą oczywistą prawdę zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: A dlaczego władzunia na każdym kroku... IP: *.chello.pl 22.07.10, 20:22 Popieram całkowicie! Moja sprawa gdzie się kąpie. Niestety nasz kraj zaczyna przyjmować modele zachodnio-skandynawskie gdzie ludzi się traktuje jak debili i za każdym razem uszczęśliwia na siłę. Aż się dziwię, że władza nie zaleca siedzieć w domu bo przecież na chodniku też można zginąć. Odczepcie się wreszcie od ludzi i dajcie żyć. Niedługo nic nie będzie mozna robić w tym kraju :( To bardziej apel do dziennikarzy niż władz bo to oni ciągle takie pierdoły nagłaśniają. Jest ryzyko jest przyjemność jak glosi stare dobre powiedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: A dlaczego władzunia na każdym kroku... IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 20:51 A ja chodzę na dzikie kąpieliska bo chcę się utopić. Jeszcze co prawda "w życiu się nie utopiłem", ale niech mi władza w tym nie przeszkadza. Utopienie się jest legalne. Hawk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: A dlaczego władzunia na każdym kroku... IP: *.chello.pl 23.07.10, 16:19 No raczej :) Nasmiałem się po przeczytaniu :) - niezłe spostrzeżenie ;P Odpowiedz Link Zgłoś