der1974 24.08.10, 09:08 Zapomniano dodać, że pracował kilka lat w firmie Impel SA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasnal_miejski Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutkiew... 24.08.10, 09:14 Szkoda że nie wybrali Pana Jacka Protasiewicza. Mam nadzieję że nie stchórzył jak to on ma w zwyczaju. Natomiast Panu Piechocie gratuluje i życzę merytorycznej kampanii i dyskusji na temat Wrocławia gdyż tylko taka kampania wzmocni nasze miasto i mocniej pchnie je w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Protasiewicz bał się druzgocącej klęski więc IP: *.wroclaw.mm.pl 24.08.10, 18:17 PO wystawiła zająca :) A było zadzierać z Rafałkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.wcss.wroc.pl 24.08.10, 18:39 Piechota to psychopata , który ma syndrom wózka , a kłamczuch ... że hej ! Jaki wiceprezydent ?! Był członkiem zarządu gminy ,a nie wiceprezydentem , strażników straży miejskiej uważał za swoich lokai i kazał nosić swoje truchło na posiedzenia rady miejskiej , bo nie mógł rzekomo wózkiem dojechać . Karierowicz i darmozjad , radca prawny - pożal się Boże ! Ile szkody ludziom wyrządził ! Trzeba mieć tupet ! On na prezydenta ?! Nigdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Jacek Uczkiewicz na przydenta IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 00:54 Stchorzyl Protasiewicz albo szkoda mu kasiory z EU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lec Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 01:12 > Stchorzyl Protasiewicz albo szkoda mu kasiory z EU Przegrywając za dużo by stracił, to zwykła kalkulacja lub jak wolisz tchórzostwo. Nie kandydując niczego nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: 25.08.10, 16:27 no własnie - spękał... czyli polityczna kalkulacja wygrała szerokorozumianym dobrem regionu i miasta :/ bezsensu-platformiaki czepiają sie Dudkiewicza,ale jak przychodzi co do czego to nawet kandydata wystawiają jakiegoś takiego... małoprzekonującego... nie ma mowy-Pan Piechota mojego głosu nie zdobędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaga Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.magma-net.pl 25.08.10, 10:24 Protasiewiczowi nie opłaca się startować na urząd Prezydenta Wrocławia. Wiadomo, że nie wygra, a miażdżąca przegrana osłabi jego wpływy w PO. Gdyby jakimś cudem, choc to nierealne, wygrał, to musiałby zrezygnować z Parlamentu Eućopejskiego, a to byłaby wielka, finansowa strata. Jest tam już druga kadencją, a po jej zakończneiu nabędzie prawa do europejskiej emerytury. Widać więc wyraźnie, że start w wyborach do prezydenckiego fotela jet zupełnie dla tego pana nieopłacalny. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 16:28 już to pisałem ale powtórzę - tak to własnie bywa z politykami zwiazanymi silnymi więzami z partią... silniejszymi z partią niż z regionem... cwaniactwo polityczne najwyższego rzędu... i dlatego Dudkiewicz to lepszy wybór bo przynajmniej nie ma jakiegoś mitycznego Tuska czy innego Schetyny wobec którego musi być lojalny... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.xdsl.centertel.pl 24.08.10, 09:29 Byle nie Protasiewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
awanti2 Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutkiew... 24.08.10, 09:38 Jest podobno bardziej człowiekiem Marszałka, a więc może i oto chodzi? Pan Dutkiewicz jest bardziej dynamiczny, również bardziej "na zewnątrz" czyli ekspansywny, a czy nie o to chodzi w najblizszych latach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzannabr Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: 79.110.197.* 24.08.10, 19:23 odpusc z tym dynamizmem... pociag do nieba to typowy dynamicznt projekt... kradziez praw autorskich instytucji charytatywnej, fałszerstwo, zalezny rzeczoznawca pozwalajacy zniszczyc zabytek i autorzy obrazka oddanego na instytucje charytatywna starszeni smiercia ... do tego z setka innych wyjasnianych przez urzedy ,,pomyłek" przynoszacych dynamicznym przyjaciołom prezydenta olbrzymie zyski jesli włodarz miasta pozwala na takie przestepstwa, sygnowane mianem działań kulturalnych.... to rzeczywiscie w całej Polsce bandytka i kumoterstwo wytepione, Festung Breslau poddaje sie ostatni... jak o nas mówia w całej Europie...w kontekscie aquaparku, stadionu itp... waniliowaarchicomedia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaax Protasiewicz to zbyt kontrowersyjna kandydatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 09:39 A z Piechotą będzie inaczej. Faktycznie ma szansę powalczyć z "Dynamicznym". Pytanie tylko jaki program nam przedstawi. Jeśli będzie to program mocno społeczny to niestety chyba nie trafi w wyborczy gust wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Protasiewicz to zbyt kontrowersyjna kandydatu IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 10:09 A co on teraz moze. Kredytow mamy na 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 09:49 Katastrofa na całej linii - nie chciałam głosować na Dutkiewicza, bo to co robi we Wrocławiu coraz mniej mi się podoba, właściwie w ogóle już mi się nie podoba. Ale biorąc pod uwagę taką alternatywę, będzie jak podczas lipcowych wyborów prezydenckich - trzeba będzie głosować na mniejsze zło, czyli na Dutkiewicza. Piechota jest tak bezwzględny i zapatrzony w siebie i tak kompletnie nie liczy się z potrzebami mieszkańców miasta, że nawet Dutkiewicz mu nie dorówna, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix dutkiedwiczowski debilizm trwa jeszcze z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 10:32 od kiedy to jajowa zaraza jest mniejszym złem? ... jeszcze tylko 2 m-ce ... podstawy wrocławskiej kampanii: PO 49%, PiS 25 %, SLD może nawet 20 %, PSL, pozostałe i niezrzeszeni 5%, reszta na debilizm... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: dutkiedwiczowski debilizm trwa jeszcze z kork 24.08.10, 22:29 Co SLD 20 % we Wrocławiu chuba jakieś żarty żeby mieli 12 % to było by coś , nikt przy zdrowych zmysłach nie głosuje na beton z SLD . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.wr.energiapro.pl 24.08.10, 14:03 No to może Jacek Uczkiewicz? jest alternatywa dla ich obu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olok Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.181.186.232.static.crowley.pl 24.08.10, 14:55 To ten co wrócił z Luksemburga i jego głównym przemyśleniem było, że tam sa lepsze drogi? Oj widzę, że "młodzi aktywni" z SLD się będą próbowali przebić z tym bezbarwnym kandydatem:) Powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 17:03 to nie jest alternatywa dla nikogo... już cichutko-nalegam na powrót do swiata realnego - ewidentny przykład "goscia przywiezionego znikąd" - w domyśle - w teczce... w domyśle - teczce TW i tyle w temacie tego egzotycznego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaga Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.magma-net.pl 25.08.10, 10:30 Karolina o jakiej katastrofie piszesz? Usiadź spokojnie i bez emocji pomyśl jak wygladał Wrocław 8 lat temu - infrastruktura drogowa, substancja mieszkaniowa, inwestorzy i rynek pracy, oferta kulturalna, poziom życia, ilość turystów, któzy odwiedzają naesz miasto i zostawiają tu pieniądze, i wiele innych obszarów. Zastanów się ja było, a jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 09:57 Partyjny funkcjonariusz. Dla takiego priorytetem zawsze bedzie spolegliwość wobec karmiącej go ręki z Centrali i każdy interes miasta poświęci lekko dla uśmiechu Tuska czy Schetyny. Kandydat może być polityczny ale niech będzie lokalny - w wyborach samorzadowych partiom trzeba dać kopa; aparatczyk dowolnej barwy rzadko będzie dobrym prezydentem. A dodatkowo wrocławscy to bladzi wyrobnicy partytjni bez osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.wroclaw.mm.pl 24.08.10, 10:53 Otóż to! Dutkiewicz i jego ekipa nie są idealni. Ale w wyborach samorządowych chodzi o wybór WŁADZ LOKALNYCH, a nie pionków słuchających instrukcji z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 17:12 ależ wszak wybory uzupełniające w miliczu i czerstwy tekst pani kandydatki z PełO (bodaj, że "jak jej nie wybiorą to nie bedzie kasy w mieście bo jej rywal nie załatwi nic") - na szczescie społeczność Milicza przejrzała na oczy, kopneła ją w tyłek, miasto sobie radzi... oby tak dalej we Wrocławiu i w sejmiku... dajmy wreszcie rzadzic samorządowcom,a nie partyjnym cwaniaczkom niskiego szczebla... howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_bez_inwektyw Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutkiew... 24.08.10, 09:58 Biorąc pod uwagę problemy komunikacyjne w naszym mieście, najlepiej iść na Piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_76 tzn. że nic sie nie zmieni na dobre... 24.08.10, 10:02 Widać, że kolejny raz Schetyna rozdaje karty... Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: tzn. że nic sie nie zmieni na dobre... 24.08.10, 18:30 nawet nie wiesz jak duzo wroclaw i region zawdziecza Schetynie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremi Re: tzn. że nic sie nie zmieni na dobre... IP: *.chello.pl 25.08.10, 07:40 Schetynie? No tak: Radio Eska, upadły koszykarski Śląsk i Zdzisia Sobiesiaka. Zdecydowanie Schetyna ma kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: tzn. że nic sie nie zmieni na dobre... 25.08.10, 16:36 ppysznik napisał: > nawet nie wiesz jak duzo wroclaw i region zawdziecza Schetynie.... > chyba sobie żarty czynisz!! szczyt bezczelności!! to już jest przegięcie pały w sposób ewidentny!! tak - zwłaszcza Śląsk, piłkarski i koszykarski tudzież cholera ciężka żużel!! co za bzdura! chyba że masz na mysli pewnego Sobiesiaka i to z jego perspektywy piszesz - wtedy się zgodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutkiew... 24.08.10, 10:26 Może uda się rozpocząć dyskusję o Wrocławiu. O szansach i zagrożeniach. Z Dudkiewicz z Protasiewiczem walili by się po głowach, a nie rozmawiali o programach. Tak jak PiS z PO. Wydaje mi się że obecna ekipa się już wypaliła i jeśli ktoś przedstawi dobry program. Dodatkowo zainwestuje w kampanię medialną. Zaprezentuje "sukcesy" ostatnich 4 lat pracy Dudków to ma szansę na wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewqa Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: 79.110.195.* 24.08.10, 10:57 Panie Piechota dobrze pan wie jak pracuja niepelnosprawni w tzw ZPCH jako sprzataczki i ochroniarze w jakich warunkach ,jakie powierzchnie ogromne sa do sprzatania i za jakie pieniadze zawsze tylko minimum i pan bedzie kandydowala na przedenta miasta a nie zadbal pan o ludzi niepelnosprawnych bo mial pan inne profity a teraz nastepne uklady ,moze trzeba pana tak potraktowac jak panscy koledzy trakuja osoby niepelnosprawne do najgorszej pracy i za najnizej ( bo to juz inna kategoria ludzi)to moze lepej PELNOSPRAWNEGO KANDYDATA aby wizulanie lepiej reprezentowal miasto bo ludzie niepelnosprawni tacy jak pan zostali zepchnieci na margnes bo sie nie nadaja do niczego i zaklady ich nie zatrudniaja a potworzono ZPCH (glownie sprzatanie i ochrona ) ,daje sie niepelnosprawnym po 1000m do sprzatanie po 3-5 gr za m przy minimalnym wynagrodzenieu zawsze aby nabijac ogromna kase w wlasciciela ,nie komtroluje sie przetargow gdzie wygrane kwoty nie sa w stanie pokryc minimalnego wynagrodzenia i kosztow ,oszukuje sie lekarza medycyny pracy i nie opisuje stanowiska bo nie wydalby zgody inwalidzie na taka prace ,nigdzie nie ma kontroli w zadnym zakladzie jak pracuja pracowny i tak naprawde nie sa kontrolowane doplaty z PEFRON co z num sie dzieje i cy pracownicy cos z tego maja faktycznie ,mam nadzieje,ze bedzie wystawiony jeszcze inny kandydat.Tego pan pownno sie tak samo potraktowac jak traktuje sie u nas osobe niepelnosprawna bo bedzie problem a tak sprawna osoba fizycznie ma mniej ograniczen i jest reprezentacyjna .Tak napawde to panstwa nie interesuja osoby niepelnosprawne tylko jak niektorzy moga zrobic na nich biznes i miec tania sile robocza a ten pan nic dla takich ludzi nie zrobil bo zaszkodziby swoim znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko pan na piechotę IP: *.54.16.190.static.telsat.wroc.pl 24.08.10, 10:58 Raczej nie. To jest chorągiewka, tak mówi, jak zawieje przez wiele lat budował zaplecze w oparciu o wrocławski sejmik osób niepełnosprawnych gdy mu się sprzeciwili, zapomniał o nich i prawie ich zniszczył. Kampania Wrocław bez barier jego pomyslu była i jest banka mydlana nie niosąca nic ze sobą. Wole jednak dutkiewicza. Wózek inwalidzki piechoty tutaj nie ma tu nic do gadania. Franklin Delano Roosewelt wygral wybory w USA bo go nie pokazywano na wozku, tylko od pasa w gore i zawsze siedzial na fotelu. Posel Piechota zapowiadal wielkie pozytywne zmiany w ustawach jakie wyplyna z komisji spraw spolecznych i nic stamtad ciekawego nie wyszlo Nie chce takiego prezydenta wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamyslony Re: pan na piechotę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 11:25 Może jakieś konkrety koko, skoro rzucasz oskarżeniami na prawo i lewo. Rozumiem, masz prawo wyboru, jak każdy z nas, ale rzucanie pustymi sloganami jest nie na miejscu. Skoro ma być merytorycznie, niech będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: pan na piechotę IP: *.54.16.190.static.telsat.wroc.pl 24.08.10, 11:32 do zamyślonego: Miastem trzeba potrafić zarządzać, pan Rafał Dutkiewicz nie jest idealnym prezydentem ale ma to coś czego panu Piechocie brakuje. Jestem życzliwy PO ale mój głos oddam na Rafała Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: pan na piechotę 24.08.10, 15:32 Oj Dutkiewicz umie zarządzać, oj umie. Plac Grunwaldzki najlepszym przykładem dobrego zarządzania i nadzoru. Budowa kanalizacji na Ołtaszynie też... Co za sukcesy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Jacek Uczkiewicz IP: *.wr.energiapro.pl 24.08.10, 14:06 Jest alternatywa dla Dutkiewicza i Piechoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Jacek Uczkiewicz IP: *.181.186.232.static.crowley.pl 24.08.10, 15:00 próbuj dalej Asiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Jacek Uczkiewicz 24.08.10, 17:24 Aśka ! Pierwszy Sekretarz Komitetu Dzielnicowego PZPR Wrocław - Śródmieście Towarzysz Jacek Uczkiewicz ;) Naprawdę, chcesz takiego Prezydenta ? Wstydź sie, Dziewczyno ! Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow Jacek Uczkiewicz na prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 00:59 Ale ile jest znanych nazwisk zasiadajacych w polityce z przeszloscia PZPR poczynając od PO kończąc na SLD Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Jacek Uczkiewicz na prezydenta 25.08.10, 01:53 Aparadczyk czyli człowiek reżimu komunistycznego a nie szeregowy PZPRowiec choć to też nie jest powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
sapere NIE za MOJE pieniądze!!! 24.08.10, 22:00 Asiu, regularnie płacę rachunki za prąd i KATEGORYCZNIE NIE ŻYCZĘ SOBIE, aby kampania kandydata SLD była uprawiana przez pracowników EnergiiPro w godzinach, w których powinni zajmować się moim prądem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: NIE za MOJE pieniądze!!! 25.08.10, 16:29 szacun na dzielni :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Jacek Uczkiewicz 25.08.10, 16:25 raczysz żartoweać Asiu, albo nie wiesz o kim mówisz... przykro mi,ale Dudkiewicz na tyle odsadza całą "resztę" że nawet SLD nie chce wystawić Lidki na polityczna zagładę :) :) :) nie ukrywam że niezwykle mnie to cieszy... kurde jeszcze takiego kolesia jak Pan Jacek na stolcu prezydenckim by brakowało... szczyt bezczelności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzannabr Re: Jacek Uczkiewicz IP: 79.110.197.* 25.08.10, 19:26 skrajniak a moze koniec obciachu... bo ja juz nie mam ochoty płacic za jego sponsorowane artykuły.... i sie wstydzic jak ktos z 2 konca swiata przyjedzie i sie az tak rozczaruje(na obchody solidarnosci nikt nie przyjedzie.... bo Dutkiewicza nazwisko jest na zaproszeniach) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Jacek Uczkiewicz 25.08.10, 21:28 nieno to jest bzdet... przyjeżdża koleś w teczce z lichtensteinu czy innego luksemburga i okazuje sie prezydentem... ? bezsensu... jakie on ma ogarnięcie problemów regionu, jesli siedział z abiurkiem cholera wie ile (chyba z 8 lat) nie wiadomo gdzie (chyba w luksembourg ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 11:12 Ale jaja. PO wypycha do walki o prezydenturę Wrocławia faceta osobiście odpowiedzialnego za czternastoletnie opóźnienie w budowie autostradowej obwodnicy Wrocławia. Co tak naprawdę oznacza, że Grześ się już z Rafałkiem dogadał. Sławek po wyborach dostanie jakąś konfiturę (celowałbym w wojewodę dolnośląskiego) a lemingi dostaną to, czego potrzebują, czyli kartkę do głosowania z wieloma nazwiskami, tak jak reguły demokracji nakazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 13:39 Szkoda, że sie nie dogadali inaczej, Rafałek byłby lepszym kandydatem na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lec Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 22:06 Lepszym byłby też Rafał, ale Jurkowlaniec, tylko że on nie należy do PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pV Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.08.10, 22:20 Jak mi się to podoba, że ludzie niemający pojęcia co to są lemingi ciągle o nich trąbią nazywając tam ludzi, którzy nie wierzą w jedyną "prawdziwą prawdę". Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 22:35 Co ty nie powiesz a ja myślę ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW i inne drogi bo jak rządził SLD czy PIS to mięliśmy wielkie G ale debile twijego pokroju tego nie kumają bo tęsknią za syfem PRLem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW IP: 109.243.235.* 24.08.10, 23:20 POpier...sobie synku. A potem poczytaj : pl.wikipedia.org/wiki/Autostrada_A8_%28Polska%29 # 15 kwietnia 2003 wojewoda dolnośląski wydał decyzję lokalizacyjną dla autostrady A8. # W roku 2005 rozpoczął się wykup gruntów pod inwestycję, który miał być zakończony do końca sierpnia 2006. Małopolska Grupa Geodezyjno-Projektowa zajmująca się wykupem na zlecenie GDDKiA w umownym terminie wykonała zadanie jedynie w 70%. # Kwiecień 2007 wojewoda dolnośląski Krzysztof Grzelczyk wydał pozwolenie na budowę Mostu Rędzińskiego w ciągu Autostradowej Obwodnicy Wrocławia A8. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW 25.08.10, 01:51 Tak panowie z piSu i SLD latami bawili się papierkami aż nastał ten "parszywy" rząd Tuska i nareszcie zaczęło się BUDOWANIE no i znalazły się PIENIĄDZE na inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 09:38 Misiu kolczasty, tylko że to jest proces długotrwały. Jak ty mi chcesz powiedzieć, że bez tego początku opisanego w przytoczonym cytacie byłoby to możliwe toś albo naiwny, żeby nie rzec inaczej, albo działacz PełO. A co do tego jak i po co robi się pewne rzeczy odsyłam do wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8291543,Kontrakt_bez_przetargu__Dla_zony_ministra.html Już PełO umie robic sobie dobrze. I żeby było jasne. W życi (to z gwary ślaskiej) mam PIS taki jaki jest. Tym bardziej SLD Z różnymi betonami z PZPR. Ale kuźwa tak jak robi to PełO to tylko można przytoczyć jako komentarz końca jedno zdanie z "Greka Zorby": "Jaka piękna kattrofa".... Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW 25.08.10, 16:54 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Misiu kolczasty, tylko że to jest proces długotrwały. Jak ty mi > chcesz powiedzieć, że bez tego początku opisanego w przytoczonym > cytacie byłoby to możliwe toś albo naiwny, żeby nie rzec inaczej, > albo działacz PełO. > A co do tego jak i po co robi się pewne rzeczy odsyłam do > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8291543,Kontrakt_bez_przetargu__Dla_zony_ministra.html > Już PełO umie robic sobie dobrze. I żeby było jasne. W życi (to z > gwary ślaskiej) mam PIS taki jaki jest. Tym bardziej SLD Z różnymi > betonami z PZPR. Ale kuźwa tak jak robi to PełO to tylko można > przytoczyć jako komentarz końca jedno zdanie z "Greka Zorby": "Jaka > piękna kattrofa".... e tam zaraz katastrofa... ci co mieli dostać - dostana... bo społeczeństwo przecież kocha PO... skandal... i dzięki za linka... może kogos otrzeźwi... w życiu na PIS nie głosowałem i pewnie nie zagłosuje, ale akurat w wypadku samorządu sprawa jest prosta - każdy byle nie PO - a ze mam komfortową alternatywę w postaci "stronnictwa Dudkiewicza" to tylko się cieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW 25.08.10, 10:45 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > POpier...sobie synku. A potem poczytaj : Wikipedia nie wspomina o wyroku NSA, który w 1997 roku unieważnił decyzję lokalizacyjną wydaną na wniosek m.in. pana Sławomira Piechoty, ówczesnego radnego rady miejskiej Wrocławia. AOW w wersji 1.0 miała być wybudowana w latach 1996-1997 a przebiegać na zachód od osiedla kosmonautów. NSA stwierdził, że AOW pociągnięto cmentarzem. Adwokaci strony przeciwnej twierdzili, że cmentarz poszerzono nielegalnie. A tak naprawdę poszło o to, że żaden z urzędników radośnie malujących autostrady na mapie Wrocławia nie ruszył dupy na wizję lokalną. Wzięli stare plany, pomazali trochę kresek i na tej podstawie chcieli wybudować autostradę. Wypada jeszcze dodać, że proboszczowi, który nielegalnie zaczął grzebać ludzi w nienależącej do niego ziemi do dziś włos z głowy nie spadł. Sławomir Piechota również nie poniósł żadnej odpowiedzialności za swe czyny i dzisiaj ośmiela się nawet startować na sołtysa Wrocławia. To jest Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 12:00 Za to kolejny "sołtys", jak go nazywasz, wszczął budowę stadionu na gruntach o które się miasto spiera z Krzywdami - chodzi o grunt pod płytą stadionu a nie pod ten parking. Czyli mamy następstwo inteligentów przy kolejnej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW 25.08.10, 12:07 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Za to kolejny "sołtys", jak go nazywasz, wszczął budowę stadionu na > gruntach o które się miasto spiera z Krzywdami a u was to murzynów biją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xemen Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:50 Teren pod stadionem jest własnością skarbu państwa a nie Krzywdów cwaniaków którym już dawno powinny się zająć odpowiednie organa albo ktoś inny ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW 25.08.10, 17:06 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Za to kolejny "sołtys", jak go nazywasz, wszczął budowę stadionu na > gruntach o które się miasto spiera z Krzywdami - chodzi o grunt pod > płytą stadionu a nie pod ten parking. > Czyli mamy następstwo inteligentów przy kolejnej decyzji. noi co? no i bardzo dobrze... sorry, ale ich (owych krzywdów) tudzież mataczenie i prawne numery zmierzajace do postawienia miasta (de facto-wszystkich mieszkańców) pod scianą negocjacyjną... bardzo dobrze zrobił i tyle. popieram go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzannabr Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW IP: 79.110.197.* 25.08.10, 19:37 a niby grunt pod ,,instalacje-czyste przestepstwo) na strzegomskim oddano legalnie/ poczytaj sobie... aha i przy ,,nowym symbolu Wrocławia na ESKultury" niexle tez zarobił niejaki Gerber, który juz raz namotał z dotacja z Uni az tak, ze ja musiał oddać...a związany z nim rzeczoznawca dopuscił do zniszczenia zabytku(niezalezny nie ył, wiec jakiejkolwiek ekspertyzy ppisać nie mógł) dalej wymieniać, jakie listy dostaje prokuratura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xemen Re: ze to właśnie dzięki PO mamy nareszcie AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:46 Jak jakiś debil zaplanował AOW na cmentarzu to tylko dobrze świadczy o sądach i Piechocie że nie pozwolili na PRLowskie praktyki ale co tu po próżnicy strzępić język i tak w tamtych czasach nie było pieniędzy na autostrady w tym i na AOW bo komuszki musiały odbić sobie PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lec Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 23:01 Nie sądzę żeby Schetyna dogadywał z Dutkiewiczem kandydaturę Piechoty, ale faktycznie PO może nie wierzyć w swoją wygraną w konkurencji z Dutkiewiczem i chodzi jedynie o przypomnienie nazwiska Piechoty, by po wyborach wsadzić go na jakiś wyższy stołek. Wątpię też by chodziło o stołek wojewody. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Najgorzej jak Piechota zatrzyma budowe stadionu... 24.08.10, 11:27 .......i kaze przeprojekowac, aby do kazdego miejsca mozna bylo dojechac wozkiem....Boze, dlaczego tak karzesz Wroclaw....najpierw mielismy kilku niepelnosprawnych umyslowo....teraz genialnych politykow na kolkach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Najgorzej jak Piechota zatrzyma budowe stadio IP: *.54.16.190.static.telsat.wroc.pl 24.08.10, 11:34 Nie zatrzyma budowy, stadion będzie miał 200 miejsc dla ludzi poruszających się na wózkach inwalidzkich. Na szczęście pan Piechota nie zna się na piłce nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia 45 PO zwariowało do końca !! IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 12:01 Co ten Piechota reprezentuje? Siedział w samorzadzie tyle lat i czym moze sie pochwalic? Pierdział w stołek tyle lat /przepraszam w wozek/ i co z tego wynikneło?dodam ze przeciez zero prezencji i zwykle ludzie niepełnosprawni sa bardzo zakompleksieni i trudni do wspołzycia miedzyudzkimi.Platoforo zastanow sie jeszcze raz nad wyborem innego kandydata bo znow wygra pan Dukiewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
uniwr Natalka zwariowała do końca !! 24.08.10, 12:54 Ludzie, skąd w was tyle żółci? Czy wyście w ogóle widzieli Piechotę na oczy? W 90% nie, a pyszczycie. Zakompleksieni i trudni we współżyciu to Polacy owszem bywają, ale akurat nie ten Polak. A co do pierdzenia w stołek, to właśnie podsumowuje poziom przeciętnego wyborcy. Przeciętny wyborca nie ma bladego pojęcia o tym jak działają instytucje i co w ich ramach można zrobić a czego nie, ale swoje wie - jeśli ktoś robi swoje i nie gania po telewizjach z wibratorami i świńskimi ryjami, to pewnie pierdzi w stołek bo go nie widać. A potem zamiast merytorycznych polityków mamy takich, jakich mamy. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Natalka zwariowała do końca !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 13:57 Ja go widzialem i wspolpracowalem z nim. Mam zle zdanie na temat jego dzialan. Odpowiedz Link Zgłoś
uniwr Re: Natalka zwariowała do końca !! 24.08.10, 23:46 No to się różnimy, bo ja mam dobre. Ale niezależnie od tego że zagłosujemy inaczej, tak to możemy rozmawiać. Bo ulubione przez większość społeczeństwa przerzucanie się stereotypami, insynuacjami i inwektywami jest żałosne :) Odpowiedz Link Zgłoś
rotmistrz.pilecki Piechota nie ma szans. 28.09.10, 21:26 Jeszcze teraz p. Ilona Antoniszyn-Klik kandyduje, zatem Pan Sławomir nie przejdzie nawet do drugiej tury. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Najgorzej jak Piechota zatrzyma budowe stadio 24.08.10, 18:32 nie ma to jak pełnosprawni tobie-podobni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hammond Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 11:59 Pan Piechota jest histerykiem i awanturnikiem kreaującym się dzięki swej niepełnosprawności... Niech się zajmie sprawami innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam-x Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutkiew... 24.08.10, 12:11 Jeśli to się potwierdzi, to wielka szkoda. Głosowałam na Sławomira Piechotę w ostatnich wyborach do sejmu, miałam nadzieję, że chce działać jako poseł, a nie szukać nowych stanowisk przed zakończeniem kadencji...Ta maniera brania udziału w różnych wyborach przez tych samych polityków co rok lub dwa budziła od zawsze moj niesmak. Bo świadczy, moim zdaniem, o lekceważeniu wyborców. Miałam jednak wrażenie, że akurat ten polityk jest od tego wolny. A może to tylko dziennikarska plotka, która się nie potwierdzi? Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 A kto to jest Piechota? Jakoś nie słyszałem. 24.08.10, 12:11 Z tego cv nic tu nie wynika. Może i porządny człowiek - ale zaraz po wyborach może się okazać moherowaty. No i cosik on o tym socjalu za dużo bałaka. On chyba do SLD bardziej pasuje. A może jest za tym, żeby basiory związkowe brali w KGHM po milioniku? My wiemy, że jeden taki, bardzo skoczny, radził ukraść pierwszy milionik. No i to wykonał. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: A kto to jest Piechota? Jakoś nie słyszałem. 25.08.10, 19:04 j-50 napisał: > Z tego cv nic tu nie wynika. Może i porządny człowiek - ale zaraz po > wyborach może się okazać moherowaty. No i cosik on o tym socjalu za > dużo bałaka. On chyba do SLD bardziej pasuje. A może jest za tym, > żeby basiory związkowe brali w KGHM po milioniku? My wiemy, że jeden > taki, bardzo skoczny, radził ukraść pierwszy milionik. No i to > wykonał. wery najs :) swoją drogą ciekawe czy ktokolwiek kiedykolwiek weźmie za d u p ę tzw. działaczy zwiazkowych, bo to co się dzieje zwłaszcza w KGHM-ie przechodzi ludzkie pojęcie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
garym Polityk PO: 24.08.10, 14:15 Dla Sławka to szansa na przypomnienie swojego nazwiska przed przyszłorocznymi wyborami parlamentarnymi. i chyba wszystko na ten temat. PO odpuściła sobie wybory prezydenckie we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polityk PO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 14:26 > PO odpuściła sobie wybory prezydenckie we > Wrocławiu. na to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Polityk PO: IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 24.08.10, 14:50 Każdy będzie lepszy, niż Dutkiewicz. A fakt, że pan Piechota jest osobą niepełnosprawną daje nadzieję na zwrócenie większej uwagi na rzeczywiste problemy mieszkańców, a nie fontanny, parkingi pod fosą i inne kosmodromy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polityk PO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 15:03 > Każdy będzie lepszy, niż Dutkiewicz. Prawda > A fakt, że pan Piechota jest osobą > niepełnosprawną daje nadzieję na zwrócenie większej uwagi na rzeczywiste > problemy mieszkańców, a nie fontanny, parkingi pod fosą i inne kosmodromy... Tylko czy to nie będą jedynie rzeczywiste problemy mieszkańców niepełnosprawnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Polityk PO, czy warto takiemu wierzyc?: IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.10, 17:32 a jakie to sukcesy w Sejmie ma pan Piechota? Czy on nie leci na fali pozornego sukcesu PO? Jedni juz lecieli.... Ja nie wierza politykom z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzannabr Re: Polityk PO: IP: 79.110.197.* 25.08.10, 19:44 jak na razie wpiera sie niepełnosprawnych intelektualnie takich jak Walczak(styczen 2009 pomówienia w mediach na instytucje charytatywna, białe fredzelki przy butach, srebrne BMW, wulgarne szantaze i pomówienia) czy F Majchrowski(którego brat karmił pracowników,, białymi tabletkami dla piłkarzy" zeby wydajniej pracowali, chłopcy musieli buty krasć, bo tak marnie zarabiali) czy Jarodzcy(jeden nawet publicznie chwali sie ze ma klopoty z głową, co mu pomaga unikać kłopotów ze skarbówka, a promuje sie go z miejskich pieniedzy) więc moze nowy prezydent miasta zajmie sie takze niepełnosprawnymi fizycznie... co w tym złego??? Odpowiedz Link Zgłoś
cioran89 Re: Polityk PO: 25.08.10, 02:02 garym napisał: > Dla Sławka to szansa na przypomnienie swojego nazwiska przed > przyszłorocznymi wyborami parlamentarnymi. > > i chyba wszystko na ten temat. PO odpuściła sobie wybory prezydenckie we > Wrocławiu. Prawda. PO wie, że nikt nie ma szans z Dutkiewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
nototrue No i po wyborach, 24.08.10, 18:35 jeśli to prawda, to skończyło się tak, że nie ma nikogo na kogo można oddać swój głos. Mój wybór to głos nieważny, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 20:20 Wobec braku poważnej konkurencji,Rafał Dutkiewicz ponownie zostanie prezydentem Wrocławia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wrazz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 20:48 .. otrzyma 51% głosów urzędników...haha.... do roboty, najwyższy czas to zmienić, wrocławianie maja swoją madrość - ja żałuję że głosowałem na niego i skorzystam z każdej okazji żeby to naprawić. A jako ciekawostka znam wielu wrocławian, ale ŻADEN... Ż A D E N ponownie już nie zagłosuje na obecnego prezydenta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławski Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wrazz z korkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 21:17 Gość portalu: Matrix napisał(a): >.. otrzyma 51% głosów urzędników...haha.... do roboty, najwyższy > czas to zmienić, wrocławianie maja swoją madrość - ja żałuję że > głosowałem na niego i skorzystam z każdej okazji żeby to naprawić. A > jako ciekawostka znam wielu wrocławian, ale ŻADEN... Ż A D E N > ponownie już nie zagłosuje na obecnego prezydenta ! Tak, tak ci wszyscy twoi znajomi zagłosują na ciebie - sławnego wrocławskiego geja z ulicy Gwarnej - matrix mój ty mały internetowy napinaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Pora zbierać kasę na ogłoszenie IP: 109.243.235.* 24.08.10, 21:20 Treść: "Poszukiwany kandydat na prezydenta Wrocławia. Wymagania: uczciwy, w miarę inteligentny, z doświadczeniem w zarządzaniu (ale nie firmą z tych typu "kapitalizm polityczny" albo "kapitalizm koleżeński"). Oferowana ciężka robota i odgruzowywanie miasta. Robota wręcz typu stajnia Augiasza - trzeba dużo nawozu naturalnego usunąć. Pomarzyć wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wrazz z korkami 25.08.10, 16:58 ach och nie pęknij tylko i uważaj bo w gacie popuścisz... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutkiew... 24.08.10, 22:12 Wart Pac pałaca, a pałac Paca. Obaj panowie są świetnie znani wrocławianom jako osoby nadające się do kierowania co najwyżej budką z hot-dogami, a nie wielkim miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 22:41 Każdy jest lepszy od aparadczyka z czasów PRL czy obecnego wychowanka SLD no chyba ze to jest przygłup z PiSu ale to inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 23:52 Nie bardzo mogę się zgodzić. Lepszy chyba byłby już na przykład aparatczyk z czasów PRL niż gangster z Pruszkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 01:45 Aparadczyk z okresu PRL stał się gagsterem i to nie tylko z Pruszkowa ha ha ha . Więc nie ma wyboru no chyba że się bardzo tęskni z PRLem ale to jest zboczenie ha ha ha . Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 08:04 Zboczenie? Do PRLu tęskni całkiem sporo osób. Powiedzmy byli pracownicy PGR, którzy nie mogą odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Aparatczycy z okresu PRL to natomiast - podobnie jak inni aparatczycy - dość zwyczajni ludzie. Aideologiczni, pragnący zrobić w zastanych warunkach karierę (bez chęci zmieniania świata). IMO całkiem wielu ich w dzisiejszych partiach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xemen Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:41 Co apartczyk PZPRu w innych partiach poz SLD coś ci się pomyliło szeregowy członek może ale funkcyjny ? Nigdy PZPRowcy którzy nie załapali się na SLDoskie stołki działają teraz w czarnej strefie poza prawem. Tęsknij dalej za PRL widocznie straciłeś stołek . Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 22:58 Strasznie niegramatycznie napisałeś i nic nie rozumiem poza tym, że próbujesz chyba mnie obrazić. W związku z powyższym serdecznie dziękuję za Twój niezwykle ważny głos w dyskusji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kif Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.centertel.pl 24.08.10, 22:54 hmmm. nie rozumiem wiekszosci wypowiedzi. ten sie nie podoba, tamten tez. ale samemu spróbować coś zmienić to nie łaska. Ja osobiście wspolpracowalem tak z RD jak SP. i zdecydowanie bardziej "ludzki" i merytoryczny jest Piechota. najwazniejsze ze nigdy nie budowal wokol siebie wiezy z kosci sloniowej. w przeciwienstwie do milosciwie nam panujacego ... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 24.08.10, 23:54 Jak to "nie łaska"? Przecież sam siebie na prezydenta Wrocławia nie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 07:36 Gość portalu: kif napisał(a): > hmmm. nie rozumiem wiekszosci wypowiedzi. ten sie nie podoba, tamten tez. ale s > amemu spróbować coś zmienić to nie łaska. > Ja osobiście wspolpracowalem tak z RD jak SP. i zdecydowanie bardziej "ludzki" > i merytoryczny jest Piechota. najwazniejsze ze nigdy nie budowal wokol siebie w > iezy z kosci sloniowej. w przeciwienstwie do milosciwie nam panujacego ... Może współpracowałeś. Ale czy próbowałeś coś załatwiać z Piechotą z pozycji mieszkańca miasta, któremu bardzo na czymś zależy? Kiedy p.Piechota uparł się, żeby to zniszczyć, bo on ma inną koncepcję? Ja miałam tę nieprzyjemność - czas pokazał, że to my mieliśmy rację, ale to p.Piechota z pozycji siły postawił na swoim. Szczerze mówiąc, byłam zaskoczona, jak bardzo nie cierpi ludzi i jak bardzo jest głuchy na naprawdę racjonalne argumenty. O tym, jak bardzo nieprzyjemny jest w kontaktach i jakimi ludźmi się otacza, to nawet nie wspomnę :( Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 08:07 Cieszę się, że napisałaś, bo pamiętam, że kiedyś wspominałaś swoją walkę z panem Piechotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławski Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 23:59 pawel_zet napisał: > Wart Pac pałaca, a pałac Paca. > Obaj panowie są świetnie znani wrocławianom jako osoby nadające się > do kierowania co najwyżej budką z hot-dogami, a nie wielkim miastem. pawełku a ty do czego się nadajesz? do marszczenia freda codzień rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Jacek Uczkiewicz na przydenta IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 00:56 Obecny prezydent nie odpusci sobie PO i jest szansa na innego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Jacek Uczkiewicz na przydenta 25.08.10, 01:47 Tylko nie SLD i nie PiS reszta może być czyli Dutkiewicz albo Piechota innego kandydata na razie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Jacek Uczkiewicz na przydenta 25.08.10, 08:37 Miejmy nadzieję, że ktoś jeszcze się pojawi. Dutkiewicz versus Piechota - żaden to wybór. Lepiej już zostać w domu niż wybierać między takimi kandydatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Jacek Uczkiewicz na przydenta IP: 109.243.136.* 25.08.10, 20:41 Dżuma i cholera? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Jacek Uczkiewicz na przydenta 25.08.10, 23:01 Tak jakby. Największą bzdurą jest głosowanie zgodnie z zasadą mniejszego zła, na co wielu się nabiera. Na zło się nie głosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
obyw_atel I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 01:57 PO nie wystawiła Protasiewicza, bo bała się druzgocącej klęski. Pomimo tego, że Piechota jest silniejszym kandydatem niż Protasiewicz, to i tak z Dutkiewiczem nie ma szans. Dutkiewicz zrobił tak wiele dla Wrocławia, że w ogóle nikt nie ma z nim szans w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.opera-mini.net 25.08.10, 08:14 Od dawna mówiłem, że Dutkiewicz powinien mieć lektykę i kilku mocnych do jej noszenia. ( A tak między nami, to kilku mocnych już ma, ale na razie nie dostali uprawnień na lektykę ). Ale żeby od razu zmieniać i Prezydenta, i mocnych i lektykę, to chyba za dużo na raz. W każdym bądź razie, zero szans dla Piechoty i jego nosicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 08:22 obyw_atel napisał: > PO nie wystawiła Protasiewicza, bo bała się druzgocącej klęski. Pomimo tego, > że Piechota jest silniejszym kandydatem niż Protasiewicz, to i tak z > Dutkiewiczem nie ma szans. Dutkiewicz zrobił tak wiele dla Wrocławia, że w > ogóle nikt nie ma z nim szans w tym mieście. Tzn co konkretnie dobrego (oprocz PR) zrobil Dutkiewicz dla Wroclawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.opera-mini.net 25.08.10, 08:48 W strategii sprzedazy polityka, kladzie sie nacisk na wyglad i odbior psychologiczny. Ksztaltowany jest nie tylko wizerunek polityka w terazniejszosci, ale i przeszlosci - konieczne jest posiadanie niekontrowersyjnego zyciorysu. Zyciorys polityka jest odpowiednio przedstawiany, by uwypuklic korzystne fakty i ukryc niewygodne. Choc unika sie oczywistych klamst, to stosowane sa niedomowienia i selekcja informacji, a takze korzystna inerpretacja. Istotna role odgrywa wizerunek, który jest czesto konstruowany na potrzeby kampanii i podlega uogólnieniu. Nie jest istotne to, jaki polityk jest naprawde, lecz jak jest postrzegany. Nie jest istotne to, jaki polityk jest naprawde, lecz jak jest postrzegany. Nie jest istotne to, jaki polityk jest naprawde, lecz jak jest postrzegany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 09:45 No to tak wygląda zarządzanie wg Dutkiewicza wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,8232784,Miasto_walczy_o_54_mln_zl_zaleglych_oplat_czynszowych.html. Dodam, ze to nie koniec tej bajki. Drugi koniec to różne lokale użytkowe stojące latami puste - patrz np. na skrzyżowaniu Kniaziewicza i Dąbrowskiego. Dodam, że w ramach remontu ma nową wylewkę stropu do piwnicy, gdzie jest magazyn. Na podłodze położono też płytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumowy kij Gość na wózku inwalidzkim prezydentem miasta?? IP: *.as.kn.pl 25.08.10, 11:01 Pomijam wszystkie inne aspekty tej beznadziejnej kandydatury.Czy naprawde w Platfomie nie ma innego ,inteligentnego z odpowiednią prezencją kandytata na fotel przydenta tak duzego miasta?Jest jakies inne miasto w polsce czy europie ktorym kieruje człowiek z wózka inwalidzkiego? Nie miałem ochoty głosowac na Dutkiewicza ale po raz kolejny będe zmuszony wybrać tzw mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamyslolny Re: Gość na wózku inwalidzkim prezydentem miasta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 11:21 Widać jak bariery, tkwią w ograniczonych umysłach niektórych ludzi. Czy to, że porusza się na wózku ma go wykluczać w jakichś sposób? Bardzo mi przykro, ale takie wypociny, które nie wnoszą kompletnie nic nowego do dyskusji są żenujące. Wrocław potrzebuje gospodarza, takiego, który faktycznie zajmie się Wrocławiem, sportem w mieście, jego rozwojem, sprawną komunikacją miejską - a nie, wydawaniem pieniędzy na rzeczy, które nie przynoszą zysków. Poczytaj trochę, spotkaj się z różnymi ludźmi..także z wózkowiczami, bo śmiem twierdzić, że nigdy nie miałeś z nimi kontaktu. Zapewniam Cię, to tacy sami ludzie jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Gość na wózku inwalidzkim prezydentem miasta? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 11:57 "...który faktycznie zajmie się Wrocławiem, sportem w mieście, jego rozwojem, sprawną komunikacją miejską..." Sportem, czy reakreacją? Bo ja nie mam żadnej ochoty, żeby z moich podatków inwestowano kasę w kopaczy Ślaska. W inne żużle. Chcę mieć ścieżki rowerowe żeby móc jeździć na rowerze i dojechać do każdego parku czy nad Odrę, chciałoby się boisk do kosza itd. Póki co tego nie ma. A każdy wolny kawałek podórka jest obsr...przez masy psów. I z tym też nikt nic nie robi. Psy biegają po piaskownicach i jedyne co zrobił ZZK to stawianie płotków. Takoż i tablic w parkach - np. koło konsulatu niemieckiego. A co robią obiboki ze straży? Ano nic. A psy robią swoje.. Co do komunikacji miejskiej. Za kupno autobusów ze szczelinami strzelniczymi zamiast okien i bez klimy ktoś winien dostać w łeb. I odpowiedzieć za to FINANSOWO! Tego nei zrobią ani obecny prezydent ani pan Piechota. Jak wyglada nastepstwo w UM było widać po Kozanowie. Mister Zdrojewski zaczał opracowywać budowę domów komunalnych na terenach zalewowych, mister Huskowski podjął decyzję o budowie, a budowano za kolejnego. Więc te partyjniaki skoro nie potrafią zapanować na urzędasami (bo zaraz będzie ze prezydent sam nie robi wszystkiego) niech spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 11:19 obyw_atel napisał: > Dutkiewicz zrobił tak wiele dla Wrocławia, że w > ogóle nikt nie ma z nim szans w tym mieście. Nadchodzące wybory samorządowe we Wrocławiu są bez znaczenia. Na koniec bieżącego roku gmina Wrocław zadłużona będzie na ponad 67% dochodów, co oznacza wprowadzenie przez premiera zarządu komisarycznego gdzieś tak na wiosnę przyszłego roku. Tak naprawdę to wrocławianie jesienią wybierać będą ostatniego prezydenta miasta pochodzącego z wyboru powszechnego, co ma znaczenie wyłącznie historyczne. Następni burmistrzowie Wrocławia będą przywożeni z Warszawy w teczce a ich oficjalny tytuł brzmieć będzie "zarządca komisaryczny". Na naszych oczach kończy się lokalna demokracja we Wrocławiu, zastąpiona ona zostanie znanym jeszcze z zaborów systemem naczelników mianowanych przez centralę. Po dwudziestu latach samorządu sztandar we Wrocławiu można wyprowadzić. Wrocławianie nie dorośli do demokracji, dlatego też prawo głosu zostanie im odebrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.147.111.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.10, 11:58 map4 napisał: Na koniec > bieżącego roku gmina Wrocław zadłużona będzie na ponad 67% dochodów, co oznacza > wprowadzenie przez premiera zarządu komisarycznego gdzieś tak na wiosnę > przyszłego roku. Takich bzdur to ja dawno nie czytałem. Zadłużenie Wrocławia jest na poziomie 46%, a więc bezpiecznie. Cały post jest wyssany z palca. To jest trollowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 12:06 Jasne. I dlatego kredyty na różne inwestycje zaciąga już nie Ratusz a spółki miejskie? Dlatego dzo dziś sa dziury nie "zalepione" po zimie? A jak z prognozowaniem kosztów utrzymania tej "areny imperatora"? Zmień sobie nick. Najlepiej na Urban. On też się starał. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 12:26 Gość portalu: Erich napisał(a): > Takich bzdur to ja dawno nie czytałem. Zadłużenie Wrocławia jest na > poziomie 46%, a więc bezpiecznie. Cały post jest wyssany z palca. To > jest trollowanie. Radzę przeczytać dwa oficjalne dokumenty: według "budżetu gminy Wrocław na 2010 rok" dostępnym pod adresem http://bip.um.wroc.pl/wps/portal/bip/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hHFwt_y2AXYwMLo2AXA0_nMCNXFw8XYwtXc30_j_zcVP1I_ShznKpCzfUjc1LTE5Mr9Quy3RwB21HWlw!!/dl3/d3/L0lJSklna21BL0lKakFBRXlBQkVSQ0pBISEvNEZHZ3NvMFZ2emE5SUFnIS83X0FEOE85U0QzMDgyU0QwSUNWMkVESEQzOFU3L0VETFRwNDAxNzAwMjI!/?PC_7_AD8O9SD3082SD0ICV2EDHD38U7_WCM_CONTEXT=/wps/wcm/connect/bip_pl/BIPSite/SerwisBIPArea/FinanceSiteArea/ dochody miasta wyniosą 3,282 mld złotych, zaś w "prognozie zadłużenia gminy Wrocław na lata 2010-2037" będącej załącznikiem numer 12 do powyższej uchwały RM Wrocławia dostępnym pod adresem wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/bbf705a7-f99a-44d4-b07c-2ac42229024f/Zal_12_2010.pdf znaleźć można (w pozycji VI tabelki na pierwszej stronie) "całkowite zadłużenie", które na koniec roku wyniesie 2,223 mld złotych. 2,223 mld złotych to ponad 67% z 3,282 miliarda. Zdefiniowana w ustawie o finansach publicznych granica dopuszczalnego zadłużenia gmin w wysokości 60% ich rocznych dochodów zostanie zatem o dobre siedem procent przekroczona. W takiej sytuacji burmistrz gminy i rada miejska są zwalniani z zajmowanych stanowisk a władzę w gminie przejmuje komisarz, wyznaczany przez premiera. To tyle w temacie trollowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.147.111.76.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.10, 13:11 Do map4: Przeoczyłeś, że w tej tabelce jest kwota podlegająca wyłączeniu 0,346 mld zł, po odjęciu tej kwoty zadłużenie wynosi 57,2% - na dole pierwszej strony. Ta sama tabelka przedstawia wyraźnie, że z każdym rokiem zadłużenie będzie maleć. Bez zobowiązań związanych z programami finansowanymi z UE wskaźnik zadłużenia wynosi 45,9 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 14:30 SUPER!!! 1.Źródło Ty wiedzy! Ale że tak zapytam co podlega wyłączeniu? Bo jakos w uchwale budżetowej nie mogę się doszukać. 2.Niezależnie masz jeszcze do tego koszt obsługi zadłużenia - po tych wyłączeniach 9,6% dochodów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemix fraszki dutkiewicza IP: *.ch.pwr.wroc.pl 25.08.10, 17:11 tabelka a rzeczywistość - kolejna fraszka dutkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 19:10 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > SUPER!!! > 1.Źródło Ty wiedzy! Ale że tak zapytam co podlega wyłączeniu? Bo > jakos w uchwale budżetowej nie mogę się doszukać. Może gdybyś w ustawie o finansach publicznych poszukał to byś się kiedyś doszukał. Jeśli jednak ustawy lektura cię zmorzy uderzaj next time do mapcia - on ci oczy otworzy! > 2.Niezależnie masz jeszcze do tego koszt obsługi zadłużenia - po > tych wyłączeniach 9,6% dochodów!! Niesamowite!! ... tyle tylko, że wskaźnik obsługi zadłużenia nie „liczy” dodatkowego obciążenia miasta lecz pokazuje ile razy dochody w danym roku pokrywają wydatki związane ze spłatą kapitału (częściowo już uwzględnione w kalkulacji wskaźnika zadłużenia) oraz odsetek w okresie tego samego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: I tak wygra Dutkiewicz IP: 109.243.136.* 25.08.10, 20:37 hmmm chciałbym zwrócić uwagę, że obsługa zadłużenia (konkretnie odsetki) jest zapisem WIBOR + marża. Niezależnie od tego - dalej nie wiem czy w zapisie budżetu ujęto RÓWNIEŻ zadłużenie spółek miejskich. Sorry ale nie znam zasady konstruowania budżetu samorządowego. W jaki sposób ujęto dochody z użytkowania wieczystego - ponoć jest "trochę" spraw w sądzie z racji nawet kilkukrotnej podwyżki tegoż podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: I tak wygra Dutkiewicz 26.08.10, 20:45 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Niezależnie od tego - dalej nie wiem czy w zapisie budżetu ujęto RÓWNIEŻ > zadłużenie spółek miejskich. Skonsolidowanie budżetu gminy i ujęcie w nim zadłużenia spółek zależnych spowodowałoby, że zadłużenie to wzrosłoby do co najmniej 3,5 miliarda złotych. Co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 18:36 Gość portalu: Erich napisał(a): > Do map4: > Przeoczyłeś, że w tej tabelce jest kwota podlegająca wyłączeniu > 0,346 mld zł, po odjęciu tej kwoty zadłużenie wynosi 57,2% - na dole > pierwszej strony. Ta sama tabelka przedstawia wyraźnie, że z każdym > rokiem zadłużenie będzie maleć. Bez zobowiązań związanych z > programami finansowanymi z UE wskaźnik zadłużenia wynosi 45,9 %. Map4 to notoryczny, marny manipulator danymi serwowanymi ku uciesze garstki frustratów & malkontentów, zwanych również lemingami (z uwagi na to, że łykają każą bzdurę napisaną przez króla nieudaczników) harcujących na tym forum. Pomijając jego traumatyczne wspomnienia związane z Wrocławiem (zanim dał nogę do Bawarii jak szczur za serem) i kłopoty z odnalezieniem się w rzeczywistości jaka nastała po upadku komuny jego problem nie polega na przeoczeniu czegokolwiek tylko na permanentnej nieumiejętności zrozumienia sposobu liczenia wskaźnika zadłużenia. Jest to tym dziwniejsze, że powołuje się na niego średnio w co drugim wpisie na tym forum. A potem się dziwi kiedy okazuje się, że komisarz jakiego sobie uroił nie pojawia się i wypisuje jakieś brednie na temat końca demokracji. PS. Nie pisz o aktualnym wskaźniku zadłużenia na poziomie 45.9% bo facet jeszcze dostanie zawału:) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: I tak wygra Dutkiewicz 25.08.10, 16:34 czy mam rozumiem, że przed tą tragedią, która zapewne spotka nas 12 tego grudnia 2012 roku może nas ochcronic jedynie pewna POstaPOkapitalistyczna banda z marszałkiem na czele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 11:10 Popieram PO od kilku lat. W wyborach prezydenckich byłem skłonny acz niechętnie poprzeć także PO. Jednak jak zobaczyłem pana Piechote to wszelkie moje wątpliwości się rozwały. Z całą pewnością zagłosuję na Dutkiewicza. Pan Piechota niestety nie wykazał się ani jako prawnik, ani jako menadżer w firmie Impel, ani nawet jako poseł w mojej ocenie. Uwielbia stwarzac pozory jakim to jest dobrym czlowiekiem, podczas gdy ja mam calkowicie odmienny odbior jego osoby. Wydaje mi sie ze to cyniczny zly czlowiek. Mialem okazje z nim pracowac dodam gwoli scislosci. Każdy inny kandydat jest wg mnie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wok Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 11:24 Może jakieś konkrety? Bo na razie to puste słowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:52 Wyraznie napisalem, ze nie ma sie czym pochwalic. Jesli uwazasz ze jest inaczej to podaj osiagniecia posla Piechoty. Na pewno wiele zdzialal na polu stworzenia przepisow prawa finansujacych zaklady pracy chronionej. Dlaczego? Pewnie przypadkiem jest ze pracowal w firmie Impel? Na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki IP: *.as.kn.pl 25.08.10, 11:26 I kolejny nowy etat w magistracie.W dobie kryzysu trzeba bedzie zatrudnic kogos do pchania wózka z panem Piechotą.Ale co tam...Jestesmy bogatym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
rotmistrz.pilecki Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 28.09.10, 21:31 Zgadzam się z przedmówcą Gość portalu: O. napisał(a): > Popieram PO od kilku lat. W wyborach prezydenckich byłem skłonny acz > niechętnie poprzeć także PO. Jednak jak zobaczyłem pana Piechote to > wszelkie moje wątpliwości się rozwały. Z całą pewnością zagłosuję na > Dutkiewicza. > > Pan Piechota niestety nie wykazał się ani jako prawnik, ani jako > menadżer w firmie Impel, ani nawet jako poseł w mojej ocenie. > Uwielbia stwarzac pozory jakim to jest dobrym czlowiekiem, podczas > gdy ja mam calkowicie odmienny odbior jego osoby. Wydaje mi sie ze > to cyniczny zly czlowiek. Mialem okazje z nim pracowac dodam gwoli > scislosci. > > Każdy inny kandydat jest wg mnie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista "POjedynek" pod publiczkę, POzory demokracji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 11:46 Wystawili rywala pro forma, a po cichu i tak się dogadają. Sławek dostanie za to, jak ktoś napisał wcześniej, jakies "konfiturki" na POcieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Protasiewiczowi szkoda kasy z UE IP: *.147.98.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.10, 12:05 Protasiewiczowi szkoda kasy z UE, a po drugie stchórzył. Myślicie, że Protasiewicz umie zarządzać miastem? On zna się tylko na zarządzaniu partią polityczną, a to są dwie zupełnie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Sławomir Piechota będzie rywalem Rafała Dutki 25.08.10, 16:22 łiiiiii tam - kurde cwaniaczki z PO nie wystawiły Protasia?? a to szkoda... został by rozjechany... :/ nic dziwnego - chłop się pewnie nie zgodził, bo z wynikiem jaki moze zrobić tylko by sie zbłaźnił... a tak - Piechocie to nie zaszkodzi - poradzi sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jsiek Jacek Uczkiewicz na przydenta IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 23:14 I co z tego, ze Piechota pracowal w Impelu? Protasiewicz wykalkulowal, ze jemu sie nie oplaca startowac we Wroclawiu, bo straci kasiore. Dosc PiSu i podbnych oraz PO. Wole czlowieka, ktory bylw PZPR, bo dla mnie nie ma to znaczenia. Ja nie znam PZPR-u bo bylem az mlody i nie chce ciagle kombatanctwa i zaslug za walke. Wole wybrac jak to mowia komucha niz tych co pracowali w Impelu. Komuch byl przesem NIK-u, vce ministrem finasow, kontrolowal w UE finase, to mnie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys nie wierzcie piechocie IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.10, 20:54 se tak mysla, co to Piechota byndzie lansowac siem jak tyn, co walcowal w sejmie lo Wrocek i jego mieszkoncow. Nie wierza Piechocie, bo juz Okudzawa spiewol, co by to "Nie wierzyc piechocie", Je toki sam jak jego kumple z PO. Sami swoi i swoich forowac. Nie chca tego partyjnego czynownika, bo jest nieprowdziwy! Uczkiewicza znom i facet jest normolny, a nie kryncony jak PO i swojacki jak Jackiewicz, co to dryngnol faceta, a tyn siem som wykopyrtnal i puscil ducha! Jyszcze nom trzyba z pisu tokiego, co mozy drygnonc kogos, gdy tyn siem ni spodobo! Odpowiedz Link Zgłoś