Dodaj do ulubionych

usg bioderek

27.07.07, 10:22
czy usg bioderek mają wszystkie maleństwa ???
kiedy najlepiej jest zrobić to badanie ?
Obserwuj wątek
    • joaska_29 Re: usg bioderek 27.07.07, 10:53
      Badanie bioderek powinno się przeprowadzić najlepiej w ciągu dwóch tyg od
      urodzenia. Niestety w mojej przychodni są kolejki i muszę miesiąc poczekać do
      10 sierpnia.
      • aurinko Re: usg bioderek 27.07.07, 12:45
        Moja lekarka twierdzi, ze badanie to robi się po raz pierwszy w 5 tygodniu, ja
        robię prywatnie i bez kolejki.
        • e-millie Re: usg bioderek 27.07.07, 13:01
          nasza pediatra też powiedziała, że badanie powinno się wykonać między 4 a 6
          tygodniem, a szczepienia po 6 tygodniu życia. na bioderka idziemy dzisiaj -
          czyli tak jak aurinko w 5 tygodniu - prywatnie, więc bez kolejki, ale niestety
          płacimy... z tego, co wiem, badanie bioderek z usg powinno mieć zrobione każde
          dziecko.
          pozdrawiam,
          e-millie
    • mirinda80 Re: usg bioderek 28.07.07, 20:42
      Według lekarzy usg powinno być zrobione między 4 a 6 tygodniem życia. Z tego co
      słyszałam usg powinny mieć robione wszystkie dziewczynki, a nie wiem co w takim
      razie z chłopcami - może jak lekarz badając bioderka podczas wizyty kontrolnej
      zleci takie badanie?
      Moja Tosia miała robione usg w 5 tygodniu. Wynik jest w dolnej granicy normy
      dla wieku, dlatego została skierowana na powtórne badanie po 6-8 tygodni od
      tego. Zlecono jej też pieluchowanie. My miałyśmy skierowanie, bo mała jest
      wcześniaczkiem i jest pod opieką poradni, która ma możliwość wystawienia
      skierowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka