ingapol 27.07.07, 10:22 czy usg bioderek mają wszystkie maleństwa ??? kiedy najlepiej jest zrobić to badanie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaska_29 Re: usg bioderek 27.07.07, 10:53 Badanie bioderek powinno się przeprowadzić najlepiej w ciągu dwóch tyg od urodzenia. Niestety w mojej przychodni są kolejki i muszę miesiąc poczekać do 10 sierpnia. Odpowiedz Link
aurinko Re: usg bioderek 27.07.07, 12:45 Moja lekarka twierdzi, ze badanie to robi się po raz pierwszy w 5 tygodniu, ja robię prywatnie i bez kolejki. Odpowiedz Link
e-millie Re: usg bioderek 27.07.07, 13:01 nasza pediatra też powiedziała, że badanie powinno się wykonać między 4 a 6 tygodniem, a szczepienia po 6 tygodniu życia. na bioderka idziemy dzisiaj - czyli tak jak aurinko w 5 tygodniu - prywatnie, więc bez kolejki, ale niestety płacimy... z tego, co wiem, badanie bioderek z usg powinno mieć zrobione każde dziecko. pozdrawiam, e-millie Odpowiedz Link
mirinda80 Re: usg bioderek 28.07.07, 20:42 Według lekarzy usg powinno być zrobione między 4 a 6 tygodniem życia. Z tego co słyszałam usg powinny mieć robione wszystkie dziewczynki, a nie wiem co w takim razie z chłopcami - może jak lekarz badając bioderka podczas wizyty kontrolnej zleci takie badanie? Moja Tosia miała robione usg w 5 tygodniu. Wynik jest w dolnej granicy normy dla wieku, dlatego została skierowana na powtórne badanie po 6-8 tygodni od tego. Zlecono jej też pieluchowanie. My miałyśmy skierowanie, bo mała jest wcześniaczkiem i jest pod opieką poradni, która ma możliwość wystawienia skierowania. Odpowiedz Link