darla152 08.09.10, 08:41 Czepili sie dziewuchy po dyskotece ! Prokurator niech weźmie pod uwagę, że prawie całe społeczenstwo myśli własnie tak jak ta dziewczyna !!!!!!! Powinna być nagrodzona ! nie ukarana ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afiag Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 09:05 Prawie całe społeczeństwo chce palić polską flagę kretynko? Prawie całe społeczeństwo myśli tak o byłym prezydencie? Liczba głosów oddana na jego brata mówi co innego. Nie zdziwiłbym się gdybyś była tą naćpaną gó...arą z artykułu. Szkoda że w sądzie zabrakło odwagi do bronienia swoich "poglądów". - Z głupoty wysoki sądzie . Ja nie chciałam, ja po prostu głupia jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.jzo.com.pl 08.09.10, 09:10 Wreszcie trzeźwy post, ale czytelnicy "Wybiórczej" i tak go nie docenią. Oni wolą wsadzać polskie mini-flagi w psie kupy i nazywać to sztuką p.s. oskarżona sama się zgłosiła na policję? coś tu śmierdzi, chyba dopiero po piśmie z prokuratury itp., ale z pewnością nie poszła sama na policję i nie zawiadomiła jej o swoim czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Pijana prostaczka 08.09.10, 12:44 Drogi panie doktorze Adamie Bodnar. Nie wiem, czy wie pan, kogo chce pan bronić. Odnoszę wrażenie, że nie, wobec czego spieszę z wyjaśnieniem: broni pan kobiety, która w sztok pijana używała słownictwa przystającego prostakom. Czy używa pan podobnego słownictwa, skoro w jej zachowaniu nie widzi pan nic zdrożnego? Czy i pan lubi wyjść, będąc napitym, w miasto, by siać zniszczenie, skoro pochyla się pan nad losem pijaczki? Wstyd, panie doktorze, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Pijana prostaczka 08.09.10, 13:10 Uważasz, że "pijanej prostaczce" nie przysługuje prawo do obrony? Adwokatom broniącym gwałcicieli i morderców też insynuujesz, że sami gwałcą i mordują? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr ze wsi Re: Pijana prostaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 20:28 Czym innym jest "papuga" opłacony przez sprawce, czym innym zaś Fundacja Helsińska, która powinna zajmować się niewiniątkami pokrzywdzonymi przez wymiar sprawiedliwości, nie zaś tracić czas na obronę tej kobietki. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Pijana prostaczka 09.09.10, 10:17 Jeżeli ograniczne jest czyjeś prawo do obrony, to jest to jak najbardziej sprawa dla Fundacji Helsińskiej niezależnie od tego, jakich zbrodni dopuścił się oskarżony. A teraz zgodnie z Twoją demagogiczną logiką zacznij insynuować, że lubię upijać się w sztok i używać prostackiego słownictwa. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer A gdy prof. Legutko nazwał smarkaczami licealistów IP: *.icpnet.pl 19.09.10, 11:45 To o ile pamiętam ta sama Fundacja chciała im wynająć adwokata żeby go postawić przed sądem. Ogólnie wiadomo że to jest organizacja lewacka, o charakterze antychrześcijańskim i antynarodowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz eksperyment: niech POwtórzy to w Turcji IP: *.ip.netia.com.pl 08.09.10, 09:21 z ich flagą.... konsul będzie negocjował o wydanie zwłok "odważnej performerki":)))) ale my nie umiemy się szanować.... Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: eksperyment: niech POwtórzy to w Turcji 08.09.10, 17:09 święte słowa!! proponuję ewentualnie stwierdzenie np "Kemal to swinia" wygłoszone publicznie... dziś żyjący ludzie nazbyt rzadko sięgają do historii... a stosunkowo niedawno - jak dla historyka ;) - pewien Polak powiedział: "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor"... uważam osobiscie, iż działania owej durnowatej pani aspirują do wyczerpania definicji działań, które ów honor - narodu - podkopują a wręcz niszczą... szczyt głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betewu Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 09:35 1/4 społeczeństwa głosowała na Kaczora v2.0, to nie jest nawet połowa polaków... A w pierwszej turze to jeszcze mniej ludzi oddało na niego głos. Po drugie, oburzający jest fakt, że prokuratura odmówiła jej obrońcy. Myślałem, że taka sytuacja jest nie do pomyślenia w wolnym kraju a tu niespodzianka. Mam nadzieję, że dziewczyna wygra i tym razem, z obrońcą, wywalczy korzystniejszy dla siebie wyrok! (btw, ciekawe co Ci którzy tak nie lubią "wybiórczej" robią na tym portalu?) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:30 Gość portalu: Betewu napisał(a): > 1/4 społeczeństwa głosowała na Kaczora v2.0, to nie jest nawet połowa polaków.. > . A w pierwszej turze to jeszcze mniej ludzi oddało na niego głos. ta, jasne, a ja mam teraz mówić że Gajowy nie jest moim prezydentem, bo na niego nie głosowałem? przestań... właśnie przez takie naiwne gadanie i naiwne argumenty nie mamy szans na wyrobienie społeczeństwa obywatelskiego :/ > Po drugie, > oburzający jest fakt, że prokuratura odmówiła jej obrońcy. Myślałem, że taka sy > tuacja jest nie do pomyślenia w wolnym kraju a tu niespodzianka. Mam nadzieję, > że dziewczyna wygra i tym razem, z obrońcą, wywalczy korzystniejszy dla siebie > wyrok! to kaczka dziennikarska. nie można tak zrobić. > (btw, ciekawe co Ci którzy tak nie lubią "wybiórczej" robią na tym porta > lu?) stary - rozumiem, że Ty jako wyrobiony wielbiciel wyborczej czytasz tylko owe medium, ale każdy rozgarnięty człowiek (wykształcony, a nie tylko "z dyplomem" - bo jest to dlamnie róznica) jak to się fachowo mówi "dywersyfikuje źródła i sposoby pozyskiwania informacji" - poczytaj sobie o dezinformacji prasowej i nie tylko - to siedowiesz czemu normalny człowiek jednemu medium nigdy nie zawierza, więcej nawet - często czyta gazety z pogladami których się nie zgadza- w końcu trzeba (prosze wybaczyć najbanalniejszy argument) - wiedzieć z czym chce się polemizować... najbzdurniejszy argumento jakim słyszałem, typu: "jak ktos tam jest przeciwko UE to czemu wystawia kandydatów do parlamentu europejskiego?" - ano właśnie temu że w demokracji w ten sposób przedstawia się do dyskusji swe poglady... do ksiażek generalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: 78.8.145.* 08.09.10, 09:44 Niektórzy woleli by spalić siedzibę PiSuaru na Nowogrodzkiej w Warszawie. Nie można natomiast wybić wszystkich zwolenników kaczyzmu, bo reszcie społeczeństwa potrzebna jest tania siła robocza do zasuwania w kopalniach, wywożenia szamba, prac polowych, sprzątania ulic i innych równie odpowiedzialnych zadań... Nie płakałem po kaczce! Ani po schabowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
7.symbol Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże sk... 08.09.10, 09:10 Panie Prokuratorze a może by tak się zabrał pan do pracy i prawdziwych przestępców tak gorliwie chciał wsadzać za kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 09:56 Ja na pewno nie jestem zwolennikiem palenia flagi mojej ojczyzny, jeżeli Ty uważasz że to ok to powinnaś się wstydzić. Za tą flagę i barwy zginęło wielu Twoich przodków.A gó...ara, która zrobiła taki wybryk powinna zostać przykładnie ukarana i nie rozumiem po co fundacja miesza się w takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynierwojtek Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 15:42 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Ja na pewno nie jestem zwolennikiem palenia flagi mojej ojczyzny, jeżeli Ty uwa > żasz że to ok to powinnaś się wstydzić. Za tą flagę i barwy zginęło wielu Twoic > h przodków.A gó...ara, która zrobiła taki wybryk powinna zostać przykładnie uka > rana i nie rozumiem po co fundacja miesza się w takie sprawy. ========================================================= Twoja odpowiedz, jak i wielu innych tutaj przypomina mi mentalnosc muzulmanow, ktorzy zabija nawet za rysunek z mahometem. Kazdy powinien miec prawo do wlasnych pogladow i ich wypowiadania. Dziewczyna chciala spalic polska flage, gdyz uznala, ze Polska z Kaczynskim i z ludzmi jego pokroju nie jest Polska taka, w jakiej chcialaby zyc. Znajac polskie realia zadecydowala, ze jedyna rzecza jaka moglaby ulzyc jej frustracji bylo spalenie flagi. Wedlug mnie nie popelnila ona zadnego przestepstwa zas postepowanie prokuratora mozna by uznac za normalne tylko w kilku krajach takich jak Arabia Saudyjska, Iran, Afganistan, Irak i t.p. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 18:13 mogła spalić fotkę owego człowieka i nie PISnąłbym słowa... upaprapa polską flagę... tak jak powiedział przedmówca - ludzie ginęli za to że mieli taką flagę na ramieniu, albo chcieli ja wywiesic - w różnych epokach. nie godzi się, aby jakaś durnowata panieneczka wykorzystywała narodowy symbol - z własnej głupoty żeby nie było - za akcję ze wsadzaniem polskiej flagi w kupę swego czasu - skazałbym na batożenie... zgodnie z zasadą: "przez du..ę do rozumu" Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:26 Dziewczyna chciala spalic polska flage, gdyz uz > nala, ze Polska z Kaczynskim i z ludzmi jego pokroju nie jest Polska taka, w ja > kiej chcialaby zyc. Znajac polskie realia zadecydowala, ze jedyna rzecza jaka m > oglaby ulzyc jej frustracji bylo spalenie flagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 22:01 Z całym szacunkiem ale nie zgadzam się z Tobą! Nie sądzę, że duma z barw narodowych od razu stawia mnie w jednym szeregu z fanatycznymi muzułmanami. Ja szanuje inne nacje chciałbym tylko, żeby szanowano ważne dla mojego kraju symbole. Jeżeli nie dostrzegasz różnicy to znaczy i flaga Twojego kraju nic dla Ciebie nie znaczy to przykro mi, że mam takiego rodaka. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 09.09.10, 10:22 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Z całym szacunkiem ale nie zgadzam się z Tobą! Nie sądzę, że duma z barw narodo > wych od razu stawia mnie w jednym szeregu z fanatycznymi muzułmanami. Ja szanuj > e inne nacje chciałbym tylko, żeby szanowano ważne dla mojego kraju symbole. Rozumiem, że potępiasz karykatury Mahometa, tak? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Jak można znieważyć materiał tekstylny? 08.09.10, 10:02 Czy jeśli ktoś uszyje sobie z flagi gacie, a następnie je założy na tyłek i zacznie w nie pierdzieć - to znieważy flagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Jak można znieważyć materiał tekstylny? IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 10:50 Czy jeżeli ktoś myśli, że jest szalenie dowcipny a wprowadza jedynie w zażenowanie, to nie lepiej żeby sobie dał spokój z komentarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-50 Re: Jak można znieważyć materiał tekstylny? IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 11:05 Drogi Pawle! Prawo powinno być logiczne i konsekwentne aż do bólu. Dla Polaka nasza flaga powinna być przedmiotem dumy. Jeśli Polak niszczy polską flagę, to powinien być pozbawion czci i honoru. I tyle - nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Jak można znieważyć materiał tekstylny? 08.09.10, 17:14 wg kodeksu honorowego Boziewicza człek pozbawiony honoru i godności nie był godzien do dawania satysfakcji... za to można było go o ile dobrze pomnę - wypłazować szabla po d..ie kurację ową uważałbym w tym wypadku za zbawienną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Jak można znieważyć materiał tekstylny? IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 21:57 Nie chodzi mi o kwestie prawne , są one w tym momencie drugorzędne. Natomiast, tak jak sam napisałeś jest to sprawa honoru a niestety widzę, że liczne są komentarze bagatelizujące całe zdarzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Gniot prawny 08.09.10, 10:07 Chciałbym zauważyć, że "przestępstwo" tej pani polegało na zupełnie czym innym. Po dokonaniu wpisu na fladze utraciła ona swe funkcje flagi - gdyż przepisy jasno określają jak ma polska flaga wyglądać i nie przewidują na niej jakichkolwiek napisów. W związku z tym należało ją obciążyć jedynie kosztami zakupu nowej flagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flagowy Jak to dobrze, ze nie plazuje w Polsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.09.10, 07:22 bo mam w kapielowkach jedna (lewa) nogawke biala, a druga (prawa) czerwona, a szew idzie idealnie przez ta, no, wiecie..... Ciekawe, czy policmajster plazowy by mnie na takim przykladowo Helu aresztowal, gdybym lezal na prawym boku za obraze polskiej flagi, a olal by, gdybym lezal na lewym, bo co jemu do Monako. A wieksza kara by mnie spotkala za lezenie na brzuchu czy tez na.... powiedzmy plecach? A popierdywanie bez zdejmowania gaci to juz obraza i wiezienie, czy tylko przykry wypadek, zagrozony pracami publicznymi? O odlewaniu sie w morzu nawet nie wspomne, bo jestem dobrze wychowany i tego nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flagowy Re: Jak to dobrze, ze nie plazuje w Polsce P.S. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.09.10, 07:27 I jeszcze jedno pytanie mnie dreczy. Czy jak rano je wciagam na doope a wieczorem opuszczam to mam spiewac hymn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flagowy A co grozi za zbeszczeszczenie hymnu???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.09.10, 07:43 A jesli mam spiewac, to czy musze przyjac postawe zasadnicza i salutowac, gdy mam oficjalne moherowe nakrycie glowy, czy tez moge to robic na spocznij oburacz gdy swiece lysina? A jesli spiewajac hymn zbeszczeszcze go falszujac i wyjac niemilosiernie, jednoczesnie belkoczac blizej nie znane frazy o jakims " powrocie do Wolski", to jaka kara mnie czeka? Pytam tak z ciekawosci, bron Boze nie w imieniu prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Czyż naszych flag nie wyrzuca się na szmaty? 08.09.10, 10:18 Jeśli jakaś polska flaga ulegnie zużyciu, to domyślam się, że zostaje wyrzucona jako szmata na śmieci. No chyba, że istnieje procedura jej zdeponowania np. na Wawelu z towarzyszeniem orkiestry honorowej. Proponowałbym prawnikom dostrzec ten aspekt sprawy, by z prawa nie robić jaj. Przepisy powinny zatem określić kiedy flaga przestaje być flagą. Moim zdaniem, poprzez dokonanie tego napisu flaga ta przestała być flagą polską. I to jest jedyny logiczny aspekt czynu, który powinien być ujęty w prawie. Tu powinna być zwykła kara administracyjna: mandat za niszczenie mienia oraz mandat za napis z użyciem słów uważanych za niedopuszczalne w miejscu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radar Gdyby to była sprawa o flagę Izraela, HFPC by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 10:35 palcem nie kiwnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Gdyby to była sprawa o flagę Izraela, HFPC by 08.09.10, 18:04 Mossad by o to zadbał... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże sk... 08.09.10, 10:42 "na poprzedniej decyzją prokuratury została pozbawiona prawa do obrońcy z urzędu" To prokuratura decyduje o prawie do obrońcy z urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-50 Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 10:54 Też ten absurd zauważyłem. Każden oskarżony powinien mieć prawo do obrońcy z urzędu i prokuraturze nic do tego - bo to pachnie Stalinem i Hitlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 18:06 nieno to ściema jakaś... każdemu przysługuje obrońca z urzędu... to jakieś jaja, albo "pisarz-dziennikarz" nie doczytał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wyborczo, fajne pokolenie wychowałaś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 11:04 Jeśli z niej dzielna nonkonformistka, dlaczego teraz z płaczem przybiega do Gazety i fundacji? Prawda jest taka, że to nie odwaga (bzdura z tym własnym zgłoszeniem się na policję), tylko głupota. I efekt wychowania przez Wyborczą i TVN, według których miara przynależenia do "elity intelektualnej" jest atakowanie PiS. Tyle że po katastrofie smoleńskiej te same media ustawiły się w pierwszym szeregu żałobników, a brudną robotę zostawiły Palikotowi oraz swoim wychowankom, jak Monika albo ci którzy pijani i odważni w grupie obsikali krzyż i znicze pod Pałacem Prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Wyborczo, fajne pokolenie wychowałaś... 08.09.10, 18:08 słusznie prawisz, gorzej tylko że generalnie taka "niepostępowa" częśc społeczeństwa (zdrowomyśląca chciałoby sie rzec - a już na pewno nie ta, która solidaryzuje się z ową "performerką" wątpliwej odwagi i inteligencji) uważa że jedyną "patriotyczną i prawicową" partią jest wspomniany PiS... a to nie prawda... bo patriotyzm to tam moze jest, ale jednostkowy za to na pewno nie jest to partia prawicowa (sami się przyznają do powiązań ideologicznych z Piłsudskim, który - czy nam się to podoba czynie - był socjalistycznym terrorystą)... Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Wyborczo, fajne pokolenie wychowałaś... 08.09.10, 18:09 przy czym oczywiście z tekstem o wychowaniu "pokolenia wyborczej i tvnu" zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Ten prokurator powinien kopać rowy 08.09.10, 12:12 Ciekawy jestem, jakich kar domaga się ten sam prokurator dla sprawców pobicia albo włamania. Zapewne umarza takie sprawy z powodu znikomej szkodliwości lub innych bzdur. Polski system prawny jest bezwzględny wobec słabych, i słabiutki wobec bezwzględnych. Nauczycielkę, która wpisała błędny NIP do formularza prokurator ciągał po sądach przez lata, ale chuliganów, bandytów i złodziei wypuszcza się masowo, bo nikt nie chce od nich dostać po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 12:21 Miliony ludzi ginęło za tę flagę, a teraz paru "intelektualistów" do spóły z pijanym bydłem chce tę flagę pohańbić. Pokolenie kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 14:13 Gość portalu: malkontent napisał(a): > Miliony ludzi ginęło za tę flagę, a teraz paru "intelektualistów" do spóły z pi > janym bydłem chce tę flagę pohańbić. Pokolenie kundli. Miliony ludzi ginely chyba raczej w wiekszosci nie za flage. Raczej gineli nieszczesliwie w czasie walki o to, by sami i ich rodziny mogli zyc bezpiecznie i swobodnie. Za flage, prorokow, hasla, idee, symbole gina najczesciej terrorysci i inni fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 14:44 Oczywiście, dla bezideowego pokolenia $$$, każdy kto walczy w imię idei, jest terrorystą aka fanatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 14:55 Gość portalu: malkontent napisał(a): > Oczywiście, dla bezideowego pokolenia $$$, każdy kto walczy w imię idei, jest t > errorystą aka fanatykiem. Nie bylo mowy o walce za idee, a o ginieciu. No i zalezy, co uwazasz za "idee". Jesli idea jest kawalek materialu, dwie zbite belki lub wszystko jedno jak obszerna ksiazka, a przede wszystkim, jesli ginie sie za idee (a nie walczy o lepsze zycie i nieszczesnym trafem ginie) to owszem, moze byc mowa tylko o fanatykach. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:01 jako zadeklarowany patriotai katosceptyk czuję sie obrażony przez twoje porównanie krzyża do symbolu narodowego... pomieszanie z poplątaniem - nie wiesz o czym mówisz i mieszasz podstawowe pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 14:58 Człowieku, jeżeli chcesz sobie walczyć, to walcz, ale innym daj święty spokój. Ja za marszałka Leppera, prezia Kwaśniewskiego ani Kaczyńskiego ani za Rycha i Zbycha nie mam ochoty walczyć, rozumiesz? Mało ci powstania warszawskiego, gdzie w imię chorych idei zginęło 200k niewinnych osób, które wcale nie miały ochoty ginąć? A polską flagą (i każdą inną) to mogę sobie podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 19:36 Zrob mi tą satysfakcję kretynie i podetrzyj się zatem nią publicznie, albo i w zaciszu domowym, ale zanieś ją na ladę policyjnego posterunku Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:00 jesteś niepoważny, głupi albo po nienormalny... albo wszystko na raz... po prostu absurd... wyjaśnij mi skąd się biorą takie pacany? jesli dla ciebie kraj, to ruchu, zbychu i te inne mordy w tiwi, to jesteś niedouczony, albo po prostu niedokońca ogarniety... żal po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:03 owszem za flagę.za to żeby np móc ją wywiesić. vide casus Generalnej Guberni :/ Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy84 Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże sk... 08.09.10, 13:05 A tak przy okazji to się zapytam - co ona takiego złego zrobiła? Zabiła kogoś? Pobiła? Ukradła coś komuś? Zszargała czyjeś dobre imię? Lech Kaczyński był osobą publiczną i powinien się liczyć z tym, że będzie przez ludzi obrażany. Głupie mamy to prawo jak nie wiem. Na wyroku nikt nie zyska. Są tylko osoby, które na nim stracą. I gdzie tu sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 17:12 art 28 Konstytucji RP, punkt 4: "Godło, barwy i hymn Rzeczypospolitej Polskiej podlegają ochronie prawnej." zszargała godło państwowe - dla mnei jest to uwłaczajace. powinna posiedzieć ze 30 dni, to by jej debilizmy zełba wyszły... poprzewracało się w głowce z dobrobytu... Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:06 żadne tam "prawie" przestań głupkowato prowokować - uważam że nie powinno się owej pani specjalnie do odpowiedzialności pociągać... wystarczyło by 50 kijów - staropolską metodą... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 08.09.10, 21:51 To smutne, ile krzywd potrafi wyrządzić nacjonalizm. Czy nie wystarczy nam całkiem niedawny przykład Jugosławii, by zrozumieć, że należy odrzucić precz poczucie przynależności narodowej i jej skompromitowane symbole? Nie nie łączy mnie z prymitywami, którzy wywijając polską flagą, krzyczą "Polska dla Polaków". Łączy mnie za to wiele z innymi przyzwoitymi ludźmi - z Rosji, Czech czy Trynidadu. Polskie symbole narodowe są dziś wykorzystywane przez prymitywną prawicę, która stara się budować dla siebie poparcie, odwołując się do obcych współczesnym ludziom symboli. Jej ikoną stał się kiepski jako prezydent Lech Kaczyński. Zginął on w katastrofie samolotowej, do której sam się być może przyczynił. Uważam, że pochowanie go na Wawelu jest ogromnym nadużyciem. Podobnie jak szkodliwe jest wciąganie w to wszystko symboli narodowych. Przykre, że prokuratura postanowiła poprzeć polską prawicę, domagając się surowej kary za coś, co w większości cywilizowanych krajów nie jest nawet przestępstwem. Panowie prokuratorzy chyba nie mają wiele do roboty, skoro mają czas składać apelację w tej sprawie. Ministerstwo Sprawiedliwości powinno chyba przeprowadzić kontrolę w tej prokuraturze, bo panowie chyba się tam nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.as.kn.pl 08.09.10, 22:06 Światły człowieku XXI wieku czytając Twoją wypowiedź nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Pozdrawiam prawicowy oszołom - nacjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże 09.09.10, 10:31 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Światły człowieku XXI wieku czytając Twoją wypowiedź nie wiedziałem czy śmiać s > ię czy płakać. Czemu nie wiedziałeś? Bo instrukcji nie miałeś? A bez instrukcji ani rusz? Oczywiście, że nacjonalizm to zło i nie będzie bliższy mojemu sercu polski gwałciciel tylko dlatego, że jest moim rodakiem, od jego ofiary będącej na przykład Rosjanką. Poza tym jestem katolikiem, a już św. Paweł przestrzegał przed nacjonalizmami upominając, że dla Boga nie ma Żyda, Greka, Rzymianina. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy83 Re: Znieważenie flagi: Helsińska Fundacja pomoże IP: *.e-wro.net.pl 09.09.10, 14:47 > Prokurator niech weźmie pod uwagę, że pra > wie całe społeczenstwo myśli własnie tak jak ta dziewczyna !!!!!!! No jeśli jest tak jak mówisz to powinna pójść do wiezienia. Kara to nie zemsta a ma działać profilaktycznie i odziaływać nie tylko na przestepcę ale pokazac innym ze rpawo w Polsce obowiazuje a jego złąmanie spotka sie z karą zapisana w kodeksie. Skoro jest tak źle jak piszesz to akra powinna być z górnego zakresu a nawet maksymalna jaka jest przewidziana dla tego rodzaju przestępstwa. Pobłażliwość tylko zalegalizuje powszechność bezprawia o którym piszesz i zachęci pozostałych do popełniania podobnych przestępstw. >Powinna być > nagrodzona ! nie ukarana ! A tego nie rozumiem . Przecież piszesz o kompletnej degrengoladzie wśród społeczeństwa . Sam jesteś tak zepsuty ze myślisz ze wszyscy myślą tak jak ty . Jesteś kompletnie zaślepiony . Jesteś prawdopodobnie chwiejnego charakteru i podatny na sugestie platformiarzy , którzy za pomocą obelg i pomówień starają się jak najdłużej pozostać przy korycie (zresztą jak wszyscy inni). Rusz głową a nie zachowuj się jak owca ( baran). Dziś więcej popiera PO , a w wkrótce będzie to mniejszość. Ale jeśli ktoś popiera PO to nie znaczy ze jest debilem jak sugerujesz i nienawidzi Polski i byłego prezydenta. Ci co go zabili być może go nienawidzili. Wielu w to nie wierzy. Są też tacy którzy do niedawna nie wierzyli w zbrodnie Katyńska czy w zabicie premiera Sikorskiego z powodów politycznych. Wiesz wśród kogo szuka się osób zdolnych do takich czynów ? Wśród niepolaków, których wielu zapewne znasz. Odpowiedz Link Zgłoś