Dodaj do ulubionych

Trauma u dentysty

IP: 217.153.95.* 14.09.10, 19:44
Postanowiłam pójśc do nowego dentysty u którego nie byłam z różnych powodów; wiem, że mam ósemkę do leczenia:
1. Od wejścia otrzymałam reprymendę,że mam tylko podbitą ks zdrowia a nie jakiś papier zus od pracodawcy (ta książeczka niby jest nic niewarta, pierwsze słyszę, że tak jest, zawsze chodzę tylko z ksiązeczką), no ale z wielką łaską dentysta "zaprosił" na fotel
2. Dentysta odchylił dziąło, zerknął, dosłownie rzucił okem, nawet żadnym przyrządem nie dotkął zęba i od razu stwierdził, że do wyrwania (inny dentysta mówił, że tylko do leczenia)
3. Od razu zaczął rozpakowywać strzykawkę do znieczulenia....z tego co wiem to do wyrwania ósemki należy najpierw zrobić zdjęcie.... podziękowałam i wyszłam
4. Ponadto drzwi do poczekalni były otwarte....trochę sobie nie wyobrażam, żeby przy leczeniu zębów mieć publiczność...

Dla mnie taka wizyta u dentysty to był jakiś koszmar, nie wiedziałam, że coś takiego się dzieje - rzadko chodze po lekarzach. Już sama nie wiem czy ja tego sobie nie wyolbrzymiam i tak standardowo jest u dentystów???? Dla mnie to był szok. A może dlatego takie podejście do pacjenta, brak profesjonalizmu bo chciałam leczyć na NFZ?

Obserwuj wątek
    • Gość: kakało Re: Trauma u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 19:35
      1. Niestety, wymogi jeżeli chodzi o ubezpiezenie są ostre i wcale się nie dziwię. W moim mieście był taki przypadek, że dentysta musiał zapłacić ponad 10 tys z własnej kasy, bo ludzie przychodzili bez ubezpieczenia.
      2. Ósemki raczej się nie leczy.
      3. Niestety inne jest podejście do pacjenta na NFZ a inne pryw:(
    • Gość: amy Re: Trauma u dentysty IP: 90.156.119.* 01.10.10, 14:43
      Może spróbuj prywatnie, takie wizyty zupełnie inaczej wyglądają.
      A co do wyrywania, to ja bym się zastanowiła. Miałam jednego problemowego zęba (ale nie ósemkę). W dwóch prywatnych gabinetach, po zrobieniu zdjęć, polecono go wyrwać.
      Na szczęście poszłam jeszcze gdzie indziej, i tam lekarz dał radę go wyleczyć. I wszystko jest w porządku.
      Po za tym ceny są bardzo różne, jest sporo dentystów którzy liczą sobie bardzo bardzo przyzwoicie za wizytę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka