ensomhet
17.09.10, 08:04
Stare LOWE majace juz 4 lata wysluzyly sie do reszty wiec ruszylem w miaso na zakupy. Wymagania niewielkie. Powyżej kostki, goretex, wygodne, kolor szary, brązowy lub jakis inny sensowny (nie pomarańczowy). Outlet, Skalnik i inne sklepy zaoferowały mi NIC. Kilka par obuwia w cenie okolo 700 zl miernej jakości. Wszystko oczywiscie MADE IN CHINA w porywie MADE IN VIETNAM.
Wybrałem sie zatem do Drezna do sklepu GLOBETROTTER przy Freiberger Straße 39. W sklepie 1360 róznych modeli obuwia , 83 firm z calego świata. Od salomona, North Face do Zamberlan, Trezeta, LaSportiva czy Meindl. Wszystkie kolory i rozmiary. Pelen asortyment. Na zapleczu sklepu ruchomy chodnik tak aby mozna bylo sprobowac pochodzic. Wszystko w cenach znacznie niższych niz w Polsce. Za 139 euro kupiłem buty , które w Polsce kosztuja znacznie ponad 1000 zl! W zwiazku z tym ze to Meindl gwarancja w Polsce obowiazuje takze. Buty MADE IN GERMANY z gwarancja na 5 lat! W Polsce 2 lata . Noga sie nie poci, model 2010 a butów nie czuje sie na nogach. W ramach prezentu otrzymalem 3 pary skarpet do butow za ktore w Polsce musze zaplacic po 28 zl za pare. Pozdrawiam wszystkich "górali" i serdecznie polecam sklep w Dreznie.
Pozdrawiam