Dodaj do ulubionych

WSZiB Wrocław pytanie

17.09.10, 10:25
Możecie mi powiedzieć jak to jest z rekrutacją na studia w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości we Wrocławiu? Bo na ich stronie www.wszib.poznan.pl/14-rekrutacja.html pisze, ze przeprowadzają rekrutację letnią i zimową? Co to oznacza? Że mogę złożyć papiery w zimie i zacznę sobie studia od II semestru? A co z I semestrem? Nie za bardzo to rozumiem. Chciałabym tu sobie zrobić niestacjonarnie II kierunek, ale dopiero niedawno wpadłam na to, żeby studiować coś dodatkowo, a na innych uczelniach już po rekrutacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: WSZiB Wrocław pytanie IP: *.swps.edu.pl 17.09.10, 10:30
      Nie na wszystkich już jest po rekrutacji. SWPS Wrocław wciąż prowadzi rekrutację na socjologię, dziennikarstwo i komunikację społeczna oraz psychologię.
    • liwiaaa Re: WSZiB Wrocław pytanie 17.09.10, 12:08
      semestr zimowy zaczyna się w październiku, czyli jak teraz złożysz papiery, to będziesz studentem od października
    • Gość: kaska Re: WSZiB Wrocław pytanie IP: *.centertel.pl 18.09.10, 23:21
      To oznacza, że pierwszy semestr możesz zacząć w październiku, albo w lutym. Czyli zacząć studia w semestrze letnim lub zimowym. Nabór na niestacjonarne mają dwa razy w roku. Na dzienne tylko we wrześniu, chyba że coś się zmieniło.

Jak chcesz studiować dodatkowo na tej uczelni, to przygotuj się, że egzaminy i zaliczenia są tylko w dwa weekendy. Często się zdarza, że w jeden weekend masz np. trzy egzaminy i dwa zaliczenia. Na zaliczenia pisze się najczęściej prace zaliczeniowe, z których cię odpytują w czasie sesji. W jaki sposób, to zależy od wykładowcy. Czasem na wyrywki z całej pracy, albo rozmowa na temat pracy, albo tylko jedno pytanie. Zajrzyj na strone internetową uczelni, można znaleźć programy na wszystkie semestry, terminy egzaminów, a teraz również terminy sesji poprawkowej. Zobaczysz jak to wygląda na kierunku, który cię interesuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka