Dodaj do ulubionych

Pedzace auta....

30.03.04, 06:11
nie macie wrazenia, ze drogowka we wroclawiu nic nie robi, zeby samochody tak
nie pruly po prostej ??? dziwne ale mnie sie w glowie nie miesci, z jaka
predkoscia jezdza auta na powstancow sl.,grabiszyńska, hallera. na zegarku to
maja chyba sredio ponad 80. a drogowki jak nie bylo tak nie ma, TAK TRZYMAC
OFICEROWIE!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Pedzace auta.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 18:37
      no wlasciwie zauwazylem, ze ostatnio ich nie zauwazam;). mogliby stanac sobie w
      strefie, np. na ul. Odkrywcow. tam jest strefa 30km/h, a co niektorzy kretyni
      jezdza tam z 80 (szczegolnie w nocy).
      pzdr.
      • Gość: kotbehemot Re: Pedzace auta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 18:50
        To prawda, ze jak sie na Powstancow czy na Legnickiej przestrzega przepisów to mozna zostac zatrąbionym na smierc. 80-90 to minimum
      • Gość: almac Re: Pedzace auta.... IP: *.e-wroc.com 31.03.04, 03:44
        ostatnio widziałem panów policjantów na Dokerskiej pedzących na oko 80-90-tką w
        miejscu gdzie jest ograniczenie do 40 km/h (przejście dla pieszych i to
        specjalnie oznakowane bo obok jes szkoła)
        • Gość: mimi Re: Pedzace auta.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.03.04, 06:43
          Proste, jacy ludzie, taka policja, taki kraj...
          A to masowe przejeżdżanie przez czerwone?
          A to nieużywanie kierunkowskazów?
          A to wyprzedzanie na lub przed przejściami?
          Jacy ludzie...
    • emyak Re: Pedzace auta.... 31.03.04, 07:08
      drogówka we Wwiu jeździ na tzw. zdarzenia drogowe oraz sobie kontroluje
      dowolnie wybranych użytkowników ruchu drogowego. Nie sprawdzają szybkości - bo
      nie mają radarów - oprócz - fotoradaru. Stąd taka sytuajca na drogach w
      mieście. A poziom wyobraźni kierowców to niestety zupełnie inna bajka..., która
      nigdy nie kończy się radośnie. Też mnie wkurzają rozpędzeni mistrzowie
      kierownicy, którzy "siedzą" ci na zderzaku i prowokują do szybszej jazdy. A
      najgorsze jest- jak taki jełop nie wpadnie na pomysł, że człowiek zwalnia, bo
      chce przepuścić ludzi na przejściu - a ten wtedy zmienia pas...
      • Gość: Leon Re: Pedzace auta.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 16:17
        U nas jak nawet policja stanie z radarem, to "kierowcy" się ostrzegają i efekt
        jest taki, że złapią kilku roztargnionych, postoją trochę i się zwijają.
        Zastanawia mnie fakt, że nawet nie planuje sie zastosowania fotoradarów w
        ruchliwych miejscach. Radar robi fotkę i po pewnym czasie kierowca dostaje do
        domu mandat. W Niemczech to normalka. Myślę, że problem polega na tym, że w
        momencie zastosowania fotoradarów mogłaby zostać udokumentowana jazda osób,
        którym byłoby to wybitnie nie na rękę - policja, włodarze miasta, ZDiKowcy itp.
        To chyba jedyne racjonalne wytłumaczenie, bo raczej nie ma to nic wspólnego z
        kosztami montażu radarów (w świetle np. budowy lodowiska w rynku). Póki co
        przechodząc przez jednie trzeba mieć oczy dookoła głowy - nawet na przejściu i
        na zielonym świetle.
        Pozdro.
    • Gość: akoś Re: Pedzace auta.... IP: *.neting.com.pl 31.03.04, 16:24
      już nie pamiętam ile lat temu widziałam policję z radarem we wrocku. Póżnym
      wieczorem na Krzywoustego samochody zapier.....ą jak wściekłe a dziury są tu
      makabryczne, co dzień nowe i o wypadek nie trudno
    • Gość: JacekPlacek Re: Pedzace auta.... IP: 195.20.110.* 31.03.04, 16:31
      Dużo by mówić, a raczej pisać....
      Ostatnie widziałem Panów Policjantów przy stłuczce na rogu Zachodniej/Młodych
      Techników. Z Młodych techników wyjeżdżały samochody na pełnych obrotach - a oni
      n i c!!! A na Techników jest Strefa spokojnego ruchu, ale co tam!
      TIRy tamtędy skracają drogę i nie jadą 30 czy 40 km/h, ale o wiele więcej.
      Dziś rano np. jechała (gnała) tamtędy "gruszka" z betonem, kierowca nawet nie
      zwalniał aby ustąpić pierwszeństwa z prawej strony.

Może Panowie Policjanci ew. Straż Miejska zobaczyli, co tam sie dzieje????
    • tomek854 Re: Pedzace auta.... 31.03.04, 16:48
      g_biskup napisał:

> nie macie wrazenia, ze drogowka we wroclawiu nic nie robi, zeby samochody tak
      > nie pruly po prostej ??? dziwne ale mnie sie w glowie nie miesci, z jaka
      > predkoscia jezdza auta na powstancow sl.,grabiszyńska, hallera. na zegarku to
      > maja chyba sredio ponad 80. a drogowki jak nie bylo tak nie ma, TAK TRZYMAC
      > OFICEROWIE!!!!!!!!!!!!!

Po Hallera to nic dziwnego. Sam tak jezdze. Bedzie zielona fala na 60 zaczne
      jezdzic 60. A na razie albo 80 albo jak rowerem jade to tez mam w sam raz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka