Dodaj do ulubionych

Nieudana akcja Platformy na placu Solnym

15.11.10, 00:49
A czemu to miało służbyć? Ludzie wy nie macie co robić w niedziele tylko takie pierdoły!!! Dzieci;-))) Jak bedzie Kaczyńskiego to co? Ważne by było aby go dobrze zrobili i był przejezdny - a reszta mnie nie obchodzi
Obserwuj wątek
    • Gość: stodola Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 15.11.10, 05:44
      Skoro "no to co" to po kiego grzyba nazywac ten plac imieniem tego bałwana? Niech zostanie jak jest, byleby byl przejezdzny i pozbawiony codziennych korków.
      • Gość: Ewelina Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 07:16
        A czy to nie on powiedział o naszym mieście i prezydencie, że jesteśmy faszystowskimi Niemcami? I, że nie wystąpi w Hali Ludowej bo to symbol faszyzmu?
        • piotr_ze_wsi Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym 15.11.10, 07:40
          Dla Lecha Hala była, wedle twych jedynie słów, symbolem faszyzmu. Dla ciebie zaś ciągle jest symbolem komunizmu - nie ma bowiem Hali Ludowej - jest Hala Stulecia.

Co się zaś tyczy samego organizatora protestu, pana Karola Przywary, napalonego na władzę i koryto karierowicza, tak bardzo rozczarowanego absencją członków Prawa i Sprawiedliwości, to czyżby nie wiedział on, że z głupim nie należy się kłócić, bo ktoś obserwujący zajście z boku mógłby nie zauważyć różnicy?
          Dlatego nie stawił się nikt, kto z Karolkiem chciałby wejść w polemikę - trudno trafić z argumentem do człowieka schowanego za tubą nagłąśniającą, wykrzykującego jak mantrę wszystko to, co mu nakładli łopatą do głowy starsi stażem działacze/wyjadacze.
          • pawel_zet Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym 15.11.10, 15:55
            > nie ma bowiem Hali Ludowej - jest Hala Stulecia.

Jesteś pruskim militarystą, że tak bardzo podoba Ci się nazwa czcząca niemieckie zwycięstwo nad Napoleonem i sprzymierzonymi z nim Polakami?
            Co do pana Karola, trudno mi polemizować, bo nie znam faceta. Większość polityków to karierowicze, lewusy i lenie, więc nie zdziwiłbym się, gdyby pan Karol także posiadał takie cechy. Cechy te jednak nie są obce także znacznej części jego politycznych oponentów.
            • piotr_ze_wsi Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym 15.11.10, 16:08
              To przecież wspaniała historia i bez znaczenia już jest, kto przeciwko komu walczył.
              Zauważ, że w czasie rekonstrukcji Bitwy pod Grunwaldem część uczestników-Polaków wciela się w rolę rycerzy Zakonu, stojących przecież w tamtych odległych czasach po załej, wedle naszej oceny, stronie mocy.

Przy mym zaś sprostowaniu wypowiedzi poprzedniczki chodziło bardziej o jej niekonsekwencję - ganiąc Lecha za niechęć do Jahrhunderthalle, nie dostrzega, że pisze o Hali Ludowej, która to nazwa, tak jak i Polska Ludowa, kojarzy się z okresem błędów i wypaczeń ustroju totalitarnego, którego swego czasu zmuszeni byliśmy doświadczać.
        • Gość: andy83 Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.e-wro.net.pl 15.11.10, 12:26
          > A czy to nie on powiedział o naszym mieście i prezydencie, że jesteśmy faszysto
          > wskimi Niemcami? I, że nie wystąpi w Hali Ludowej bo to symbol faszyzmu?

Co insynuujesz ?
          Jesteś faszystką ?
          Trup cię nie może podać do sądu za pomówienia , więc odważna się zrobiłaś ?
          Nie będę nazywał twoich cech ale stawiają cię one wśród cech negatywnych czyli tam gdzie miejsce na faszyzm.
          W hali stulecia motłoch poszedł za głosem hitlera który tam kilkakrotnie przemawiał.
          Mieszkańcy Breslau poparli najmocniej w całych Niemczech hitlera, który tu zdobył zdaje się 38% głosów.
          No swej polityki nie nazywał "polityką miłości" ale o dziwo potrafił z ludzi wydobyć nienawistny.
          Te wiedzę posiadają socjolodzy , którzy zapewne zaproponowali PO podsycanie nienawiści jako skutecznej formy kampanii wyborczej.
          Owczy pęd , psychologia tłumy, chęć szukanie kozła ofiarnego, to silne bodźce ale na tym nie można wygrywać bez końca.
          W końcu przychodzi ochłoniecie i refleksja. Dlatego PO ciągle podsyca konflikty aby emocje jak najpóźniej opadły.
          To skuteczna metoda ale powodująca ogromne spustoszenie w psychice ludzi , którzy w przyszłości zrozumieją jak byli manipulowani.
          Ja szanują swojego prezydenta Komorowskiego choć na niego nie głosowałem.
          Wygrał więc jest nasz.
          Jak go jakiś szaleniec zabije będę zadowolony jak mu będą stawiać pomniki i place.
      • gazeciorek Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym 15.11.10, 07:26
        Akcja nie wypaliła, bo tacy są internauci: mocni w klawiaturze.
        Przeważyło przykręcenie do stołka przy komputerze w domu. Po co wychodzić, skoro najpóźniej jutro zobaczę w necie co się działo. Ktoś napisze na forum, ktoś wrzuci fotki a ja sobie posiedzę i popiszę nie ruszając d.. z domu.

Nie piszę tego, żeby komuś przywalić. Sam też taki jestem...

A zmiana nazwy placu: mnie to nie interesuje. Proponuję nowemu (czy staremu) prezydentowi wdrożenie projektu zmiany nazw ulic na nazwy typu 'hamerykańskiego':
        Piąta Aleja, Dwudziesta pierwsza Dziurawa Aleja, Trzynasta Wyboista Aleja,
        Sto Dziesiąta Zakorkowana Aleja.
        Nikt nie będzie miał wtedy pretekstu i się nie poFOTYGUJE zmieniać nazw.

Miłego dnia
        Gazeciorek
        • Gość: andy83 Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.e-wro.net.pl 15.11.10, 12:30
          > Akcja nie wypaliła, bo tacy są internauci: mocni w klawiaturze.
          > Przeważyło przykręcenie do stołka przy komputerze w domu. Po co wychodzić, skor
          > o najpóźniej jutro zobaczę w necie co się działo. Ktoś napisze na forum, ktoś w
          > rzuci fotki a ja sobie posiedzę i popiszę nie ruszając d.. z domu.
          >
          > Nie piszę tego, żeby komuś przywalić. Sam też taki jestem...
          >
          > A zmiana nazwy placu: mnie to nie interesuje. Proponuję nowemu (czy staremu) pr
          > ezydentowi wdrożenie projektu zmiany nazw ulic na nazwy typu 'hamerykańskiego':
          > Piąta Aleja, Dwudziesta pierwsza Dziurawa Aleja, Trzynasta Wyboista Aleja,
          > Sto Dziesiąta Zakorkowana Aleja.
          > Nikt nie będzie miał wtedy pretekstu i się nie poFOTYGUJE zmieniać nazw.
          >

Widać POpłuczyny w twej wypowiedzi.
          Najlepiej zapomnieć o wszystkich wielkich Polakach.
          Amerykanie wytaczając ulice na Manhattanie nie mieli wielu bohaterów narodowych .My też niedługo nowych nie będziemy mieć, co wnoszę przeglądając fora.
          Po co nam oni w końcu jesteśmy Europejczykami .
        • pawel_zet Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym 15.11.10, 16:00
          Problem w każdej zmianie nazwy ulicy jest taki, że nie jest to operacja bezpłatna. Płacą firmy (wymiana pieczątek i wizytówek, ale też bardziej złożone rzeczy: np. aktualizacja oprogramowania GPS), płacą zwykli ludzie (wymiana dokumentów). Dlatego programowo jestem przeciwny zmianom nazw ulic. Są pilniejsze wydatki. Co innego nadanie uczczenie zasłużonej osoby poprzez nadanie jej nazwy jakiejś nowej ulicy.
      • Gość: andy83 Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.e-wro.net.pl 15.11.10, 12:09
        > Skoro "no to co" to po kiego grzyba nazywac ten plac imieniem tego bałwana? Nie
        > ch zostanie jak jest, byleby byl przejezdzny i pozbawiony codziennych korków.

Sam jesteś bałwanem i idiotą, a twoja matka była .....
        Skoro uważasz, że Tobie wolno obrażać ludzi to dlaczego ja nie miałbym obrażać ciebie i twojej rodziny ?
        Obrażając prezydenta wybranego demokratycznie przez większość Polaków zaświadczasz ze jesteś kretynem.
        Prawdopodobnie jesteś tez osoba podatną na sugestię i włączyłeś się w "politykę miłości" lansowaną przez Tuska i PO.
        Tuska można zrozumieć bo pluł na prezydenta aby zwiększyć swoje szanse na fotel prezydencji. Jednak bał się drugi raz przegrać z Kaczyńskim i się z wyborów wycofał.
        Pewnie gdyby wiedział, że Ruskim uda się zabić L.Kaczyńskiego to by nie zrezygnował.

Uważam ze pomysł nadania nazwy L.Kaczyńskiego dla pl.Społecznego jest bardzo dobry bo to będzie jeden z reprezentacyjnych placów i jeden z głównych deptaków na tym placu powinien dostać nazwę zamordowanego prezydenta. Obecna zmiana nazwy nie będzie powodowała konieczności zmiany adresów w tym pieczęci, druków firmowych, bo na tym placu na razie nie ma żadnych posesji.

A co do PO to szmatława partia, która walczyła z prezydentem za jego życia ( co uważam za gnojostwo) ale co gorsza walczy z pamięcią o nim.
        Ludzie to rozumieją i od PO się odwrócą przy następnych wyborach.
        Oddanie śledztwa sprawcom katastrofy miało tylko zyskać na czasie i opóźnić ogłoszenie wyników polskiego śledztwa.
        Mam nadzieję że po ogłoszeniu jego wyników będzie wysyp ulic i instytucji imieniem L.Kaczyńskiego i pozostałych męczenniku o sprawy Polski, których pozbawiono życia.
        Dobrze by było należeć do grona miast które potrafiły docenić naszych patriotów lecących do Katynia zanim będzie udowodniona zbrodnia Smoleńska.
        Potrafiliśmy uczcić ofiary zbrodni Katyńskiej zanim Rosja przyznała się do tej zbrodni, więc i potrafimy i teraz.
        PO trochę to opóźni ale nie powstrzyma.
        Niestety idioci, których PO wciągnęła do opluwania prezydenta będą jeszcze długo ziać nienawistnością i niewykluczone, że będą się wyżywać na tabliczkach.
    • wer-1 Nieudana akcja Platformy na placu Solnym 15.11.10, 09:50
      Zobaczyli jak ich wielu i ze wstydu skryli się w redakcji GW
    • Gość: bbkk Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 10:52
      Nie chodzę na żadne demonstracje i nawet nie wiedziała, że taka będzie. Osobiście wolałabym podpisać w internecie jakąś petycję. No ale musiałabym wiedzieć, że gdzieś ona jest.
    • Gość: Bodek Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.10, 11:06
      Nawet nie wiedziałem o takiej akcji. Ale nawet gdybym wiedział, to bym nie przyszedł - piękna pogoda, więc wybrałem się za miasto.

Natomiast mam już dosyć tego jak Kaczyński wpycha się w moje życie. Jestem zdecydowanie PRZECIWNY realizacji takiego pomysłu i podobnie jak poprzednicy chętnie się podpiszę pod taką petycją.

Pozdrawiam
      • Gość: andy83 Re: Nieudana akcja Platformy na placu Solnym IP: *.e-wro.net.pl 15.11.10, 12:32
        > Natomiast mam już dosyć tego jak Kaczyński wpycha się w moje życie. Jestem zdec
        > ydowanie PRZECIWNY realizacji takiego pomysłu i podobnie jak poprzednicy chętni
        > e się podpiszę pod taką petycją.

Wiesz komu się wpychasz i w co ?
    • Gość: Uhn Demonstracja PO pod redakcja GazWybu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.10, 15:16
      No to daleko z pracy nie mieli?:-D
    • Gość: andy83 Ewcia siewca IP: *.e-wro.net.pl 15.11.10, 15:41
      > Osobiście nie życzę sobie, aby Kaczyński był patronem czegokolwiek we Wrocławiu

A kto się ciebie pyta?
      Nikt ja jestem skarżypyta.

Przyklej sobie zdjęcie byłego prezydenta i pluj sobie na niego w łazience.
      Ale nie wchodź na forum tylko po to aby udawać psychiczną.

> . PiS nigdy tu nie wygrał i mam nadzieję że nie wygra
      Jak sama przyznajesz nie masz pewności a tylko nadzieję.
      Znaczy że potrafisz jednak trochę myśleć.
      Ale co am przyszła wygrana PIS do upamietnienia tego wielkiego Polaka ?
      To ze go nie szanujesz nie ma nic do rzeczy.

Wskażę, wiele osób które plują na papieża a mimo to nikt się na idiotów nie oglądał jak imieniem papieża nazwano główny plac we Wrocławiu.
      Nie chowaj się w internecie.
      Wyjdź na manifestację i wykrzycz kogo nienawidzisz.
      Nie zdziw się tylko gdy odpowiedzą ci nienawiścią pod adresem Twojej osoby bez oglądania się że jesteś kobietą.

>- nie chcemy w mieście ni
      > enawiści
      O widzę, że się rozmnożyłaś :)
      Apele o braku nienawiści szczególnie przez nienawistne osoby są bez sensu.

>którą oni sieją dookoła
      Proponuję przestań siać .
      :kwiat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka