Dodaj do ulubionych

Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpiec...

08.12.10, 14:24
2011, 2012 , 2013 a dziś w dalszym ciągu (śnieg nie pada od 10 dni) muszę przedzierać się przez breję na całej długości ul. Braniborskiej....

Obserwuj wątek
    • pssz Myślenie magiczne? 08.12.10, 14:30
      Powołanie instytucji poprawi bezpieczństwo? Pożyjemy, zobaczymy. Ciekawe ile nowych etatów powstanie w tej instytucji?
      • Gość: zen Re: Myślenie magiczne? IP: *.siemens.pl / 10.243.6.* 08.12.10, 15:07
        Na pewno powstanie dużo etatów kierowniczych i zarządzających, a na ulice nie będzie miał kto wyjść.
        • wykidajlo5 Re: Myślenie magiczne? 09.12.10, 09:31
          Kadra kierownicza właśnie została przyjęta:
          www.strazmiejska.wroclaw.pl/pdf/nabory/wynik.pdf
          Są tam chyba synowie i córki ludzi piastujących już wysokie stanowiska, więc poradzą sobie z trudami dowodzenia.
          Porównajmy nazwiska z nazwiskami z listy (wszelkie podobieństwo jest zapewne przypadkowe, ale zacząłem od nazwisk mało popularnych):
          dyrektor żeglugi śródlądowej:
          www.tzswroclaw.lap.pl/readarticle.php?article_id=19
          dyrektor sanepidu:
          wssewroclaw.pis.gov.pl/?kontakt=1
          Dalej nie chciało mi się szukać, ale pamiętacie sprawę z nasza spółeczką na euro 2012 - kto tam pracuje? Był taki wątek na forum kiedyś.
      • Gość: lfc Re: Myślenie magiczne? IP: *.static.cable.virginmedia.com 08.12.10, 15:23
        Przeczytaj jeszcze raz. Mają połączyć istniejące sztaby.

Policjanci strzegący naszego bezpieczeństwa, tu się zgadzam, ale 300 strażników miejskich, oni niczego nie strzegą, chyba że krawężników, czy leżą ułożone jak dnia poprzedniego
        • Gość: strażnik Na zdjęciu pan strażnik ogląda kwiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 20:44
          a na drugim monitorze pewnie jakiegoś torrenta to ściągania filmików ma.
    • g625 Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi 08.12.10, 14:32
      Skoro strażnicy nie reagują teraz na parkowanie na zakazach i nieodśnieżanie koło Rynku, to nic to nie zmieni.
      • straznik.wroclawski Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi 08.12.10, 15:21
        Działalność Straży Miejskiej kosztuje w tym roku mieszkańców 16,5 mln zł, w 2011 ma kosztować 15,7 mln zł. - Chętnie przeznaczylibyśmy te pieniądze na policję, ale to nie jest możliwe - mówił prezydent Rafał Dutkiewicz. - Moglibyśmy, gdyby w Polsce mogła działać policja municypalna.
        Myślę, że idea, by nieustannym ograniczaniem środków doprowadzić do zwolnienia się wszystkich pracowników Straży Miejskiej, bez konieczności jej rozwiązywania i wypłacania odpraw, bierze w łeb, bowiem ciągle znajdują się nowi chętni do pracy za 1200 złotych.
        • Gość: gość Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 16:50
          dobrze napisane...... nie dziwię się że nie reagują na nie które rzeczy za taką kasę
    • dfgfdg A w 2007... 08.12.10, 14:47
      A w 2006 miała powstać północna część Obwodnicy Śródmiejskiej
      A w 2007 miała powstać Oś Inkubacji
      A w 2008 miała być wdrożona karta miejska
      A w 2009 miała powstać wypożyczalnia rowerów
      A w 2010 T+ i obwodnica Leśnicy
      A w 2011 ...
    • remster Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpiec... 08.12.10, 14:48
      Przeciez Wroclaw jest bezpieczny. Nie wiem o co wam chodzi.
      Nie wiem czy bylem w miescie, w ktorym czulem sie bezpiecznej.
      • Gość: \\//\\//\\//\\// Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 14:59
        remster napisał:
        > Przeciez Wroclaw jest bezpieczny. Nie wiem o co wam chodzi.
        > Nie wiem czy bylem w miescie, w ktorym czulem sie bezpiecznej.

Zapytaj K. Imielę, czy podziela twoje zdanie.
      • Gość: zen Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: *.siemens.pl / 10.243.6.* 08.12.10, 15:05
        To chyba baaardzo mało bywasz na mieście...
        • Gość: remster Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: 172.25.215.* 08.12.10, 15:46
          > To chyba baaardzo mało bywasz na mieście...
          To byc moze prawda, ale ja zaryzykuje pospekulwac, ze moze ty zbyt malo przebywasz poza rzeczonym miastem aby poznac punkty referencyjne i wyrobic sobie statystyczny poglad.
          • Gość: chór wujów Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: 87.99.20.* 08.12.10, 17:43
            Zgadzam się z przedpiścą. Kiedy tylko pogoda pozwala (czyli niemal codziennie, oprócz zimy), jeżdżę nocami po Wrocku na rowerze (w dzień nie mam czasu). Nigdy nie miałem żadnych problemów, a kiedy złapałem gumę i prowadziłem mój wehikuł, od razu znalazł się policyjny patrol w nieoznakowanym radiowozie, sprawdzający, czy komuś go nie podprowadziłem. Policję mamy całkiem sprawną, i bardziej, niż spotkania nocnych zbójców, boję tego nacisku na bezpieczeństwo. Bo kiedy w spokojnym mieście znajdzie się nagle dodatkowa ekipa nudzących się stróżów prawa, to będą chcieli koniecznie udowodnić zasadność swego istnienia, ścigając różne drobne, a nikomu nieszkodzące występki, typu picie piwa na ławce albo grillowanie nad Odrą. I całą luzacką atmosferę miasta diabli wezmą...
            • turbo_wesz Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi 08.12.10, 22:34
              luzacką atmosferę poczujesz jak policjanci będą się bali we dwójkę interweniować w celu powstrzymania grupki gó...arzy przed demolowaniem przystanku (nie mówiąc już o poważnych przestępstwach - przy tak niskich płacach, to wiadomo jak służby mundurowe dorabiają).

potem tak po luzacku rano chcesz sobie sprawdzić rozkład, a tu jakiś luzak go w drobny mak rozpiżdżył, tak po luzacku
              • Gość: chór wujów Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: 87.99.20.* 09.12.10, 00:47
                A mógłbyś mi może wytłumaczyć, jaki widzisz związek między grillowaniem i piciem piwka w plenerze a demolowaniem przystanków? W mojej okolicy te dwie pierwsze "zbrodnie" zdarzają się nagminnie, a wszystkie przystanki są całe i rozkłady jazdy czytelne. Zauważyłem zresztą, że nadmierne "przykręcanie śruby" wywołuje odwrotny skutek od zamierzonego. Przykład: kiedy graficiarze byli ostro ścigani, na budynkach, zwłaszcza świeżo wyremontowanych, wciąż pojawiały się nowe malunki. Kiedy zaś znaleziono miejsce dla nich na różnych obskurnych murach i płotach - przestali niszczyć te odnowione. Ot, taka umowa społeczna. Można tak? Można...
    • wielki_czarownik Uuuu... Zaczyna się obiecywanie. 08.12.10, 15:21
      Wierzycie w to lemingi? Pewnie, że tak. Wy we wszystko wierzycie.
    • Gość: edek Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: 78.9.97.* 08.12.10, 15:37
      no zobaczymy co z tego wyniknie, zawsze dużo mówią a mniej robią, ale kto wie może ten system okaże się przełomowy, kilka info jest tez na wroclove2012.com/pl/artykul_o_wroclawiu/id_1175
    • trombozuh Pozdrowienia dla oficerka rowerowego 08.12.10, 16:45
      Kolejny urząd, który służy tylko do tego, żeby jakiś pierdzistołek miał ciepłą posadkę z laptopem i komórką. Kilka lat mija, odkąd zacząłem jeździć po Wrocku rowerem, i stwierdzam jedno - oficerek rowerowy nie robi kompletnie NIC. Nic. Gdyby chociaż zatrudnili jakiegoś ciecia, który codziennie chodziłby po mieście z wiaderkiem i cementował nierówności przy krawężnikach - byłby jakiś pożytek z tego etatu. Ale gdzie tam. Mamy za to pana oficera, który potrafi robić mądre miny do kamery. A teraz będziemy mieć kolejną instytucję do robienia pozorów.
    • kupalnik Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpiec... 08.12.10, 17:58
      Po wykonaniu przez wrocławskich policjantów sztafety do Watykanu, to druga tak wspaniała inicjatywa - rozmodlona policja+Centrum zarządzania... od razu czuję się lepiej i bezpieczniej. Oby jeszcze mieli sprawne fury i pełne baki i nie musieli oszczędzać na AC. Spokojnej służby!
    • koloko2 Piesze patrole. 08.12.10, 18:14
      Nic bardziej nie podnosi bezpieczeństwa okolicy jak piesze patrole. Poza ścisłym centrum spotkanie pieszego patrolu można porównać do spotkania jednorożca.
      Radiowóz nie wszędzie wjedzie, jest drogi w utrzymaniu, z jego ciepłego wnętrza nie usłyszy się wołania o pomoc. Także sam widok policjanta na rogu działa kojąco na kierowców i pieszych lecących na czerwonym. Nie mówię, żeby zrezygnować z patroli zmotoryzowanych - one także są potrzebne, jednak trzeba postawić na patrole piesze.
      Żadne współprace na papierze (szczególnie z magistratem) i inne pierdoły nie zwiększą bezpieczeństwa...
      • Gość: rikitiki bulszittttttt IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 08.12.10, 22:15
        bezpieczne miasto?
        to to samomiasto w ktorym straz miejsa ma posterunek w ratuszu, a kiedy 50 metro dalej pod fredra masakruje sie 2 palatnow, krew sie lej eporzadnie, 400 osob w tym polowa staruszkow turystow sie przyglada - a straznik miejski wzywa patrol policji?
        ten sam straznik miejski odmawia wyjscia i przemowienia do rozsadku 2 idiotom obijajacym sobie ryje 50 metrow obok, co rejestruje cholernie drogi monitoring.

rzecznik strazy miejskiej klamie bezczelnie mowiac ze kamery niczego nie zarejestrowaly

2 gaqmonie obijaja sie doszczetnie,opadaja z sil, policja przybywa po pol godzinie

i tak wyglada bezpieczenstwo we wroclawiu

na rynku

moze ktos opowie jak wyglada na muchoborze, ksiezu malym, soltysowicach i tak dalej?

• patrzyciel czytaj ze zrozumieniem!!!! 08.12.10, 22:39
          W przyszłym roku miasto będzie tradycyjnie już wspomagać finansową wrocławską policję. W tym roku Wrocław wyda na ten cel 1,5 mln zł, w przyszłym - 1,6 mln zł. Miejskie pieniądze policja przeznacza głównie na rozbudowę i remont bazy lokalowej, dodatkowe patrole, zakup samochodów, kierowanie przez policjantów ruchem na skrzyżowaniach oraz działania prewencyjne. - Planujemy też zmiany w strukturze komendy, które spowodują, że policjanci będą szybciej i skuteczniej interweniować - obiecuje komendant miejski Mirosław Potocki.
          Działalność Straży Miejskiej kosztuje w tym roku mieszkańców 16,5 mln zł, w 2011 ma kosztować 15,7 mln zł. - Chętnie przeznaczylibyśmy te pieniądze na policję, ale to nie jest możliwe - mówił prezydent Rafał Dutkiewicz. - Moglibyśmy, gdyby w Polsce mogła działać policja municypalna.
          Strażnik jest od sprzątania psich kup a nie od bezpieczeństwa - od tego k...wa jest POLICJA która ma broń!!!, Której k...wa jest 2000!!! Która nie płaci ZUSU i po pietnastu latach idzie na emeryturke. Czy to ku..a jasne?

• Gość: Pan SZOK Dupkiewicz - w twarz tylko Tobie napluć IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.10, 22:45
      Jak można coś takiego powiedzieć.
    • Gość: aaa Re: Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 22:49
      A czy Straż Miejska nie jest utrzymywana z kasy miejskiej?
      Czy pracownicy Straży nie są w pewien sposób urzędnikami?
      Więc jaki problem zdyscyplinować pracowników?
      A może pracodawca ma głęboko w d.... co robią jego pracownicy?
      U nas Straż Miejska jest bardziej zajęta od policji, jeżdżą na wszelkiego rodzaju interwencje sąsiedzkie, uczestniczą w postępowaniach np związanych z nielegalną wywózką odpadów, spalaniem, zaśmiecaniem, objeżdżają parki gdzie młodzieży urządza pijackie burdy – no, ale moja gmina ma mniej mieszkańców niż jedna dzielnica Wrocławia, i strażników jest aż 4.
      • Gość: jonasz jest bezpiecznie, pod latarnia IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.10, 22:52
        wroclawska wies jest bardzo bezpieczna... starczy opo 22.00 pojechac na peryferie, w poblize knajp piwnych. Nie ma zmiluj.........A Dudka i jego lizodoopy twierdza, ze jest bezpiecznie!
        • pingwiniarz Re: jest bezpiecznie, pod latarnia 08.12.10, 23:24
          Jeśli ten nowy organ ma działać jak dotychczasowe centrum zarządzania kryzysowego to..
          zawracanie głowy, nic się nie zmieni.
          Pod koniec sierpnia bodaj, kiedy oddawano do użytku wiadukt nad Al. Sobieskiego, najpierw wyłączano z ruchu jezdnię Alei w kierunku Oleśnicy a potem centrum, albo na odwrót, nieważne. W każdym razie pełno było tam znaków drogowych postawionych na trawniku pomiędzy jezdniami w przeciwnych kierunkach. Pewnego sierpniowego wieczoru, po burzy i silnej wichurze jechałem tamtędy od centrum w kierunku Oleśnicy. Późny wieczór, ciemno.
          O mało się nie zabiłem, bo na skrajnym lewym pasie leżały powalone przez wiatr wspomniane znaki drogowe. Ledwo dałem radę je ominąć- hamowanie nie miało sensu. Lekko się spociłem, po czym wykręciłem 997 i poinformowałem policję o tym niebezpiecznym miejscu. Dyżurna , wyraźnie wściekła, odpowiedziała mi że jestem bodaj SETNY który to zgłasza a pierwsze zgłoszenie w tej sprawie miało miejsce ponad 2 h temu i zostało przekazane do centrum zarządzania kryzysowego. Ponoć po kolejnych zgłoszeniach monitowali rzeczone centrum tej sprawie co kwadrans.
          Ręce opadają, do tej pory nie wiem co o tym myśleć.
    • Gość: Mirek Mrozek a Bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:28
      Panie Radny Rady Miejskiej Wrocławia MROZEK z PIS !
      W Kampanii wyborczej do Rady Miejskiej jako główne hasło podał Pan BEZPIECZEŃSTWO
      Zadaję pytanie :
      Dlaczego w tej kadencji nie ma Pana w Komisji Bazpieczeństwa i Praworządności ?
      Dlaczego w poprzedniej kadencji też Pana nie było w tej komisji gdzie też szedł Pan z hasłem BEZPIECZEŃSTWO do wyborów ?
      Czy dlas Pana Bezpieczeństwo to tylko lep na wyborców?
      Jeżeli tak to bardzo brzydko Panie Radny Mrozek
      Mirek
    • piotr_ze_wsi Wrocław w 2011 roku ma stać się miastem bezpiec... 09.12.10, 15:00
      Czyli do tej pory Wrocław był niebezpieczny? Jakie to szczęście, że wybraliście Dutkiewicza - on jest lekarstwem na całe zło.
    • Gość: strażnik Prawda o normalności - bez ściemy IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.10, 17:10
      Pan Dutkiewicz znowu zabrał kase dla SM...wiec jaki jest wniosek:

kto wie ile jest strażników miejskich we Wrocławiu? (Warszawa 1700, Kraków 600, Wrocław...i...?) odp. niby 300 ale to etaty. Mała historia i fakty ze SM w ciągu 4lat odeszło 130 strażników, pensja początkującego aplikanta to 1800zł brutto, po zdaniu 6 miesięcznego okresu przygotowawczego mają szanse na podwyżkę do kwoty 2000 brutto. Niestety podwyżka ostatnia była 4 lata temu. W 2011 budżet SM znowu zmalał. Na obecną chwile problemy są z oponami zimowymi do radiowozów... Jakie mogą się nasuwać wnioski biorąc pod uwagę że to ty jesteś strażnikiem? Mała pensja, mała motywacja, chęć zahaczenia się na jakiś czas póki nie znajdzie się lepszej roboty. W dodatku żaden strażnik nie ma płaconej mundurówki, nie ma płaconych dodatków za święta, prace w weekendy...tak jak każdy odprowadza ZUS i pracuje na obecną chwile do 65roku życia. Lecz nie można się żalić niektórzy pracują dla idei - ale wołając ciągle o pomoc do miasta - v-ce Adamski, i Dutkiewicz obcinają im budżet. Z tych pieniędzy zakupowane są środki biurowe, znaczki, wypłaty i wszystko to co jest potrzebne do funkcjonowania. Na obecną chwile każdy musi sobie kupić własne długopisy którymi ma wypisywać mandaty. Drugą sprawą są poważne zaniedbania sanitariaty na oddziałach remontowane na początku powołania SM czyli 19 lat temu, jest tam pleśń, ściany są brudne jeżeli ktoś nie wierzy niech zajrzy na ulice Wysoką - szarość ogarnia wszystko.
      - Proszę policzyć ile jest znaków zakazu zatrzymywania, ile zakazu postoju, zakazu ruchu, ile pasów wyłączonych z ruchu, ile przejść dla pieszych, ile samochodów (według TomTom Wrocław to 3 najbardziej zakorkowane miasto w Europie) wykonanie tego zadania taką ilością osób jest nie możliwe. Poza tym proszę pamiętać że strażnicy to ludzie a nie maszyny...oni także mieszkają we Wrocławiu i zderzają się z taką samą codziennością jak każdy mieszkaniec. Gdyby od nas to zależało to przede wszystkim postawilibyśmy na budowanie normalności, zdrowej atmosfery w mieście. Są potrzebne parkingi - jest masa miejsc w których można je zrobić, wykorzystać przestrzeń miasta na budowanie parkingów wielo poziomowych które podobnie funkcjonowały by jak te w marketach. 1 godzina gratis, następne 1zł lub 2 zł - proszę ocenić na podstawie parkingu w Galerii Dominikańskiej jaki by to był zysk dla miasta, jakie rozwiązanie problemu, jaka normalność przyjeżdzam i mam gdzie postawić samochód - nikt mnie nie ściga. Straż Miejska ma możliwość podjęcia interwencji w stosunku tylko do tzw "leserów" - nie budzi to kontrowersji nikogo i wkraczamy w prawdziwą demokracje i poczucie że mieszkamy w mieście które jest dla nas!!! Jeżeli ktoś ma problem z ustaleniem takich miejsc to podpowiadam BYŁY PLAC PO PKS, DALEJ PLAC NA WPROST NOT-U, DALEJ ZIELIŃSKIEGO MIASTO POMAGAJĄC KUPCOM (zamiast wybudować stadion stawia tam budynek w którym sprzedają w normalnych warunkach ludzie, a nad nimi jest parking który napewno zarobi na swoje utrzymanie - i nie bedzie obciązał kasy miasta), Teren przed AQUA PARKIEM, OBOK PLAC KOŁO ARENY KTÓRY OBSŁUGIWAŁ BY TAKŻE UNIWERSYTET EKONOMICZNY. TAKICH MIEJSC SĄ SETKI. Ludzie muszą mieć gdzie parkować. GAZETA WYBORCZA DZIAŁA BARDZO ŹLE, NIE PRZEDSTAWIA OBJEKTYWNEJ PRAWDY ZAPOMINA ŻE W TYM MIEŚCIE JEST JESZCZE 2200 POLCJANTÓW... i proszęmi powiedzieć kto widział jak zakładają blokady. Pozdrawiam...i pamiętajcie Strażnicy nie są przeciwko wam są dla was i są takimi samymi ludzmi jak Wy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka