axamitka1 18.12.10, 21:37 Czy móglby mi ktoś podać cenę karpia w hipermarketach? Ponoć w Realu 14, w Tesco 10. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_ze_wsi Re: Cena karpia 18.12.10, 21:43 Obie sieci podają ceny takich produktów na stronach internetowych, w tzw. gazetkach. Można też zadzwonić, ale to chyba bez znaczenia, czy karp kosztuje 10, czy 14 złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
axamitka1 Re: Cena karpia 18.12.10, 21:45 Jeżeli muszę kupić więcej to chyba oczywiste, że cena ma znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: Cena karpia IP: *.internetia.net.pl 18.12.10, 21:55 Nie, to nie jest oczywiste. Dla m,nie to bez znaczenia, czy kupie 100 kg po 10 pln czy 100 kg po 14 pln. Dla mnie inne parametry mają znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
axamitka1 Re: Cena karpia 18.12.10, 22:03 Po co odpisujesz, jeżeli nie na temat. Nie interesuje mnie co dla ciebie ma, a co nie ma znaczenia. Zapytałam o cenę karpia, a nie o preferencje innych dotyczące karpia. Nie wiesz, nie odpisuj... A forum jest miejscem gdzie można sie pytać. Pytam o cenę, a nie o twoje "parametry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katamaran Cena karpia snietego czy zywego IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 18.12.10, 23:15 Cena karpia snietego czy zywego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: Cena karpia IP: *.internetia.net.pl 19.12.10, 08:36 Napisałaś: "Jeżeli muszę kupić więcej to chyba oczywiste, że cena ma znaczenie... " Jak zauważysz odpisałem na temat, dla Ciebie pewne rzeczy wydają się być oczywistymi, dla innych już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B@rt Re: Cena karpia IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 10:15 Do tego jesli jesz cały rok karpia no to po co to pytanie bo jeśli cały rok to znaczy że kupujesz u zaufanego sprzedawcy ale jeśli raz do roku na święta no to jaki jest sens oszczędzać na jakości ???? żalosne jest to czy kupisz po 14 czy po 10 :-) ccc ! Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Nigdy w hipermarkecie! 19.12.10, 10:32 Nie patrzę na cenę, kupuję w stałym miejscu, u znanego mi człowieka i mam pewność, że na stole będzie smaczna ryba. Sprawdzam przy tym następujące oznaki: czy karp ma błyszczącą skórę, dobrze przylegającą łuskę, czyste oczy, różowe skrzela, to jest ważne, cena na końcu. Zyczę wszystkim zdrowych, radosnych spokojnych Swiąt w milym rodzinnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
axamitka1 Re: Cena karpia 19.12.10, 10:46 A bierzecie pod uwagę, że może nie kupuję dla siebie, a dla biednej, licznej rodziny??? Każda zaoszczędzona złotówka pozwoli kupić im coś jeszcze. Tylko nie piszcie, że żałuję dla nich te parę złotych na kilogramie, bo to już będzie niesmaczne (ach ten smak, jakość i wasze preferencje, parametry) Widać, że nawet nie wiecie ilu jest biednych wokół was. Jakież to ma znaczenie 4 zł na kilogramie, prawda? Czyje wypowiedzi są tu ŻAŁOSNE? Nie mogę się nadziwić tym odpowiedziom. Zapytałam tylko o cenę karpia, nie muszę się na forum od razu tłumaczyć dlaczego potrzebne mi te informacje. Niejako mnie wasze "odpowiedzi" do tego zmusiły. Zwykłe pytanie, a tyle złośliwej "filozofii. I jeszcze jedno. Nigdy nie przyszło by mi do glowy, żeby kogoś oceniać, po tak prozaicznym pytaniu. Znam odpowiedź odpisuję, nie znam nie piszę. Dowiedziałam się już na innym forum, bez żadnego problemu. Bez oceniania mojego prostego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Cena karpia 19.12.10, 10:55 Axamitko, bardzo szlachetne jest to, co robisz, ale nie oceniaj nas tak surowo. Wiesz jak to jest - każdy chce się trochę powymądrzać (mnie nie wyłączając) i popisać znawstwem tematu "karp". Cieszę się, że trafiłaś na forum bez złośliwców, życzę Ci wesołych świąt i szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Cena karpia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 11:14 ignoruj troli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co nie Re: Cena karpia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 12:41 Faktycznie wszyscy cię zignorowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawol karpie w nerwosolu IP: *.wroclaw.mm.pl 19.12.10, 11:48 Autor: axamitka1 a bierzecie pod uwagę, że może nie kupuję dla siebie, a dla biednej, licznej rodziny??? Każda zaoszczędzona złotówka pozwoli kupić im coś jeszcze. Tylko nie piszcie, że żałuję dla nich te parę złotych na kilogramie, bo to już będzie niesmaczne (ach ten smak, jakość i wasze preferencje, parametry) Widać, że nawet nie wiecie ilu jest biednych wokół was. Jakież to ma znaczenie 4 zł na kilogramie, prawda? Czyje wypowiedzi są tu ŻAŁOSNE? Nie mogę się nadziwić tym odpowiedziom. Zapytałam tylko o cenę karpia, nie muszę się na forum od razu tłumaczyć dlaczego potrzebne mi te informacje. Niejako mnie wasze "odpowiedzi" do tego zmusiły. Zwykłe pytanie, a tyle złośliwej "filozofii. I jeszcze jedno. Nigdy nie przyszło by mi do glowy, żeby kogoś oceniać, po tak prozaicznym pytaniu. Znam odpowiedź odpisuję, nie znam nie piszę. Dowiedziałam się już na innym forum, bez żadnego problemu. Bez oceniania mojego prostego pytania. Ty nie karpie sobie kup, a nerwosol! Pomoze i wyciszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Cena karpia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 12:41 A czy ta biedna rodzina już jest na tyle leniwa że sama sobie karpia nie może kupić. Muszą inni za nią to robić. Większość tzw. biednych osób biednych jest z własnej inicjatywy i przez własne lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wnuk Najtanszy karp po 6,99 ale ponoc chiński IP: *.internetia.net.pl 19.12.10, 13:03 Najtanszy po 6,99 ,taki widziałem koło Gajowickiej.Ale niektorzy z kolejki twierdzili ze byc moze to jest z chin,a ten co sprzedawał nie orientował sie skad pochodzi ten karp.Najmniejszy jaki pływał miał około 2,5kg. Odpowiedz Link Zgłoś
straznik.wroclawski Re: Cena karpia 19.12.10, 15:59 Aksamitko. Odpowiedzi na wszelkie zadane przez Ciebie pytania są na wyciągnięcie ręki, wystarczy wiedzieć, w którym z kierunków sięgnąć. I oto tutaj: www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ znajdziesz infformację, że karp w Realu był nawet w cenie niespełna siedmiu złotych. Niestety, należało go nabyć do dnia 15 grudnia, oprawić, zamrozić i cieszyć się jego chłodną obecnością. Spóźniłaś się, niestety, wobec czego, jak czytamy dalej w gazetce, nabyć tę rybę można obecnie w cenie od 14 (z kawałkiem) złotych, w zależności od tego, czego pragniemy: uszek, dzwonek czy tuszek. Podejrzewam, że informację odnośnie cen w Tesco również odszukasz, bazując na otrzymanych wskazówkach. Pozdrawiam serdecznie, życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Nadmieniam, że czuję się po tym co napisałem, niebywale spełniony, bo ideą, która mi przyświeca nie tylko na gruncie zawodowym, jest służyć społeczeństwu pomocą. Służyć y bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Cena karpia IP: *.internetunion.pl / 192.168.8.* 19.12.10, 17:01 kolejny przyklad jak durne jest to forum,juz dawno zeszlo na psy a ja tylko czasem zagladam zeby sie posmiac,sami maruderzy (nie liczac dwoch ostatnich wypowiedzi) i cwaniacy co to oni nie wiedza i nie zrobia lepiej.90% postow jest takich Odpowiedz Link Zgłoś