Dodaj do ulubionych

Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławiu

18.12.10, 22:09
E... Zaraz jakoś przy pierwszych mrozach a to już spory kawałek czasu, na naszej wiosce z tramwajem zamarzł jeden z tutejszych bezdomnych. Właściwie, to najbardziej bezdomny z naszych bezdomnych, który konsekwentnie odmówił wszelkiej pomocy i został rano znaleziony z zastygłym uśmiechem i niedopita flaszką w garści. I nie pojawi się już na żadnej osiedlowej imprezie po darmowa kiełbaskę... Będziemy o nim pamiętać przy każdym ognisku... "Majster Bieda..."
Obserwuj wątek
    • Gość: Uhn Herr Thusk! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.10, 22:17
      Co pan na to ?
      • Gość: taka prawda Re: Herr Idiot! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 22:27
        A co, może Tusk ma niańczyć bezdomnych alkoholików? Chyba cię jełopie pogięło. Sam se takiego żula pod dach przyjmij, kup mu flaszkę, a na dobranoc pogłaskaj jeszcze po główce.
        • Gość: Premier Tusk IP: *.hsd1.fl.comcast.net 19.12.10, 04:31
          A co ma Tusk wspolnego z tym bozonarodzeniowym wydarzeniem przy smietniku? Czy dal mu Donald polowke metanolu po ktorej ciec sie nigdy nie obudzil? A dlaczego nie jest to wina Pana Boga? Albo tych purpurantow katolickich? Przeciez to oni (tak im sie wydaje) decyduja o zyciu moralnym Polakow. Zycze kolesiowi, ktory nie doczekal ranka Zdrowch i Wesloych Swiat, troche spoznionych ale z serca plynacych zyczen. A gdzie to "serce" jest? Sami sobie odpowiedzcie.
      • Gość: pozdrawiam Re: Herr Thusk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 12:12
        Nie szczekaj emigracyjny nieudaczniku.
    • Gość: sdf4565 Re: Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławi IP: *.siec.astro-net.pl 19.12.10, 08:25
      Budujcie domy dla bezdomnych i jadłodajnie...
    • Gość: somekind_homeles Re: Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławi IP: *.siec.astro-net.pl 19.12.10, 08:29
      jestem za tym żeby takich domów więcej budowano - bo może i mnie się przyda. Jestem ze wsi i we Wrocku nie mogę dostać dobrej pracy. Na razie jestem na utrzymaniu rodziców, mam 24 lata i...nic mi się nie chcę robić. O kasę na wszystko proszę starych i mi na razie dają... A ja nic nie robię tzn. mógł bym pójść do pracy ale tak na prawdę to mi się nie chcę i żyję sobie tak z dnia na dzień i jest mi dobrze. Czasami tylko myślę sobie co będzie jak starszych zabraknie. Czy pójdę do pracy czy będę dalej kontynuował mój dotychczasowy tryb życia( czyli przewracanie się z boku na bok ).
      Tak sobie myślę o tym że jak zabraknie rodziców to pójdę do takiego domu. Jak nie w Polsce to za granicę wyjadę( w Niemczech przynajmniej dobrze jeść dają i jest się gdzie wyspać). Sam widziałem w telewizji jak pokazywali jak bezdomni jedzą szynkę w niemieckich domach:
      Tekst linka

To jest dopiero życie i po co mam pracować.. jak i tak mogę sobie przeżyć z dnia na dzień. o zakładaniu rodziny nie myślę bo po co miałbym karmić jakieś tam bachory i żonę. Wolę zdobywać jedzenie dla siebie i żyć sobie do śmierci w schronisku.

Potem rzekł do swoich uczniów: "Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o życie, co macie jeść, ani o ciało, czym macie się przyodziać. 23 życie bowiem więcej znaczy niż pokarm, a ciało więcej niż odzienie. 24 Przypatrzcie się krukom: nie sieją ani żną; nie mają piwnic ani spichlerzy, a Bóg je żywi. O ileż ważniejsi jesteście wy niż ptaki! 25 Któż z was przy całej swej trosce może choćby chwilę dołożyć do wieku swego życia? 26 Jeśli więc nawet drobnej rzeczy [uczynić] nie możecie, to czemu zbytnio troszczycie się o inne? 27 Przypatrzcie się liliom, jak rosną: nie pracują i nie przędą. A powiadam wam: Nawet Salomon w całym swym przepychu nie był tak ubrany jak jedna z nich.
      • piotr_ze_wsi Re: Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławi 19.12.10, 16:14
        Nie stoisz na straconej pozycji. Poczytaj jedynie odrobinę o interpunkcji, o "kontynuuj dalej", o "mógłbym" i "naprawdę", a pracę z pewnością znajdziesz.
        • Gość: ojeja Re: Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławi IP: *.siec.astro-net.pl 19.12.10, 16:46
          wielkie dzięki za wsparcie :)
          • Gość: Uhn No prosze :-))) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.10, 22:52
            Psy lancuchowe Merkelowego lokaja juz ujadaja .
        • Gość: wroclawianka Re: Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławi IP: *.sip.mia.bellsouth.net 19.12.10, 23:24
          Szkoda czlowieka. Jak czlowiek pijany i chory na alkoholizm (jak ktos tutaj nazwal takiego czlowieka "zul") odmawia pomocy lub jest agresywny to trzeba wziasc pod uwage ze ten czlowiek moze miec encefalopatie alkoholika, Wernicke-Korsakoff, lub delirium tremens, lub byc pod wplywem innej substancji niz etanol. Takze w zimie trzeba brac po uwage ze samo schlodzenie na ktore te osoby sa szczegolnie narazone (mniej tkanki tluszczowej, nieodpowiednie ubranie, zla dieta i niedobory, itp) takze moga doprowadzic i to dosyc szybko, zaburzen swiadomosci poczucia czasu lub utraty swiadomosci itp. Jednak straz na miejscu nie jest tego w stanie zdiagnozowac, (jedynie zespol medyczny) wiec warto dwa razy pomyslec zanim straz miejska pozwoli sobie odejsc od czlowieka pijanego, sepleniacego, zataczajacego sie ktory odmawia pomocy. Ten czlowiek moze byc nie wstanie sobie pomoc lub ocenic stan swojego zagrozenia. Ale moze plan miasta dla takich ludzi nie jest nastawiony na ratunek ich, opieke i zapewnienie im bezpieczenstwa, przynajmniej w zimie, ale raczej moze liczy na naturalna selekcje?
          • Gość: dfg4564 Re: Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławi IP: *.siec.astro-net.pl 20.12.10, 08:08
            lepiej żeby nie liczył na naturalną selekcję ...bo co będzie ze mną ?
    • richardsorge Pierwsza śmiertelna ofiara mrozów we Wrocławiu 24.12.10, 17:34
      Brednia dziennikarska, bo przecież już 03 grudnia br. w wiacie we Wrocłąwiu przy ul.Żywopłotowej znaleziono zamarzniętego mojego znajomego Józefa Musiałczyka (61 lat), który skonał w temperaturze -17 st.C pod drzwiami domu własnego brata. Podobno był "pod wpływem"... Skąd zatem informacja o pierwszej ofierze mrozów? Józka Musiałczyka zabiły upały! To jedyne wytłumaczenie...
      • Gość: Anka21 Druga ofiara zimna rządów pułTuska IP: *.internetia.net.pl 24.12.10, 18:11
        no to mamy obiecana Irlandie.Ludzie zamarzają na ulicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka