Dodaj do ulubionych

w imię historii

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 12:41
Żądam przywrócenia figurki kata, fontanny Neptuna, pomnika cesarza Wilhelma
przy Świdnickiej i wielu, wielu innych rzeczy, np. pomników wrocławskich
naukowców sprzed wojny, a nie zapyziałych pseudokrasnoludków.
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: w imię historii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 22:19
      Gość portalu: cruella napisał(a):

> Żądam przywrócenia figurki kata, fontanny Neptuna, pomnika cesarza Wilhelma
      > przy Świdnickiej i wielu, wielu innych rzeczy, np. pomników wrocławskich
      > naukowców sprzed wojny, a nie zapyziałych pseudokrasnoludków.

Podpisuję się pod tym ,ale do krasnoludów nic nie mam.

• Gość: koala Re: w imię historii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 22:24
        Gość portalu: kinga napisał(a):

> Gość portalu: cruella napisał(a):
        >
        > > Żądam przywrócenia figurki kata, fontanny Neptuna, pomnika cesarza Wilhelm
        > a
        > > przy Świdnickiej i wielu, wielu innych rzeczy, np. pomników wrocławskich
        > > naukowców sprzed wojny, a nie zapyziałych pseudokrasnoludków.
        >
        > Podpisuję się pod tym ,ale do krasnoludów nic nie mam.

A ja tez sie podpisuje.. I czy moze mi ktos powiedziec co jest w wieza widkowa w
        lesie osobowickim czy jakos ta??? chyba tez cesarzw wilhelma... piekna byla i
        widzialem ja tylko w ksiazce o starym wrocławiu ale tam nie napisali czy zostala
        zniszczona czy jak... byla taka smieszna, podwojna jakby, z lukiem posrodku...
        A ze mnie gapa straszna, bo bylem na swidnickiej pare razy od czasu postawienia
        krasnoludka ale zafascynowany innymi sprawami zupelnie o nim zapomnialem i go nie
        zauwazylem:)))))) twierdze wiec ze jest nieszkodliwy i nic tesz do niego nie
        mam:)))))))) hah, co za....
        >

• Gość: Manon Re: w imię historii IP: 10.0.3.* / 212.244.56.* 15.06.01, 14:08
          Wieza zostala zburzona zaraz po wojnie. Jedne zrodla podaja, ze nie dalo sie
          jej juz odbudowac, a drugie - ze to przez nazwe :)
          Wieza jak z bajki:) projekt K.Klimm.

tez jestem za odbudowaniem starych pomnikow.Za koszt fontanny na golebim mozna
          by bylo przywrocic przynajmniej 3 z przed wojny:)

Pozdr.
          • Gość: koala Re: w imię historii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 19:35
            Gość portalu: Manon napisał(a):

> Wieza zostala zburzona zaraz po wojnie. Jedne zrodla podaja, ze nie dalo sie
            > jej juz odbudowac, a drugie - ze to przez nazwe :)
            > Wieza jak z bajki:) projekt K.Klimm.
            >
            > tez jestem za odbudowaniem starych pomnikow.Za koszt fontanny na golebim mozna
            > by bylo przywrocic przynajmniej 3 z przed wojny:)
            >
            > Pozdr.

no, niestety.. taka piekna wieza... oni wtedy nie wiedzieli co piekne...
            chociaz..moze dobrze sie stalo, bo Max Berg to tesz byl swir i jak dzis
            przejezdzalem kolo Poczty Glownej i przypomnielem sobie ze takie cos, tylko ze
            wyzsze mialo zastapic rynek... a moze to ludzie wprowadzaja panike, bo to pewnie
            byly tylko jakies szkice koncepcyjne... oczywiscie nie mowie ze to jest
            brzydkie... ale zamiast rynku...

• Gość: jaga Re: w imię historii IP: 213.76.92.* 15.06.01, 15:23
      Racja, ale krasnoludek i zwierzaki na Jatkach niech zoastaną,
      • Gość: Roberto Re: w imię historii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 18:52
        ......może bez tego Wilhellma..........
        • Gość: BreslY Re: w imię historii IP: *.chem.ou.dk 15.06.01, 19:45
          Gość portalu: Roberto napisał(a):

> ......może bez tego Wilhellma..........

A co ci Wilhelm przeszkadza? Jakby jeszcze byl w pikelhaubie, to juz by bylo calkiem fajnie..

• Gość: wędzonka Re: w imię historii IP: 156.24.231.* 18.06.01, 09:07
            Poki co nawet darmowy Chrobry ma klopoty z poparciem Wroclawian. Wytlumaczcie
            mi, prosze, skad sie bierze taka sklonnosc do stawania okoniem wobec
            wszystkiego? :)
            • Gość: Odra Re: w imię historii IP: 156.17.123.* 18.06.01, 10:30
              Wieki przyzwyczajenia przekazywanego w ramach spadku z ojca na syna.
            • Gość: BreslY Re: w imię historii IP: 130.225.149.* 18.06.01, 11:51
              Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Poki co nawet darmowy Chrobry ma klopoty z poparciem Wroclawian. Wytlumaczcie
              > mi, prosze, skad sie bierze taka sklonnosc do stawania okoniem wobec
              > wszystkiego? :)

To jest powazniejsze niz by sie zdawalo. Brak zaufania spolecznego. Identyfikacja na poziomie rodziny a
              potem narodu. Brak szczebli posrednich. Jak ktos cos zamierza - to widocznie chce nakrasc. Jak ktos cos
              zrobil pozyteczengo ale wbrew naszej woli - to Zyd.
              Z drugiej strony uwazam ze miasto, ktore zrodzilo PA, nie moze sobie pozwolic na brak pomnika z postacia
              w pikelhaubie. Czy jest szansa na pomnik kogos w pilotce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka