Dodaj do ulubionych

Blachosmrody na ścieżce rowerowej

17.04.04, 21:09
Pytanie do Pani Rzecznik. Czy nadejdzie kiedyś taki dzień, że będę mógł
spokojnie jechać ścieżką rowerową, bez zjeżdżania na ulicę?
Otóż - w każdy wolny dzień - ścieżka jest nagminnie okupowana przez kierowców
samochodów. Rzecz dzieje się na ul. Mickiewicza, a w szczególności naprzeciw
Ogrodu Japońskiego, aż do ul. Parkowej. Czy Straż Miejska jest zainteresowana
bezpieczeństwem rowerzystów w tamtym rejonie? Pouczaniem, karaniem
kierowców - łamiących przepisy? Odnoszę wrażenie, że nie.
Chyba już sobie odpowiedziałem.
Obserwuj wątek
    • woo-cash Re: Blachosmrody na ścieżce rowerowej 18.04.04, 01:00
      sledzik4 napisał:

> Pytanie do Pani Rzecznik. Czy nadejdzie kiedyś taki dzień, że będę mógł
      > spokojnie jechać ścieżką rowerową, bez zjeżdżania na ulicę?

Proponuję wziąć sprawy w swoje ręce! Jako że to okolica parku, to myślę że
      zakup kilograma owsa powinien rozwiązać sprawę. Dzioby ptaków bywają bezlitosne
      dla tych ślicznych lakierów samochodowych... ;-)

Ja oczywiście nie namawiam do niczego złego... Tylko mówię, że ptaki lubią
      owies. Lubią też... Hmmm... Jakby to ładnie powiedzieć... Robić kupkę, gdy
      jedzą? ;-) To wzmacna efekt działania owsa. ;-)

Pozdrawiam,
      Woo.

PS. Zauważyłem, że SM ma skłonność do akcyjności. Jeden dzień w roku łapie
      rowerzystów, którzy jeżdżą po chodnikach przy Św. Jadwigi. Jeden dzień w roku
      łapie właścicieli psów ganiających po wałach bez smyczy. Ostatnio widziałem
      jeden raz, jak SM zakładała blokady przy Prusa, na odcinku gdzie jest zakaz
      zatrzymywania. Wnioskuję zatem, że teraz być może jeden raz SM odwiedzi
      Mickiewicza i założy blokady. ;-)

PPS. Ścieżka na Mickiewicza w obecnej postaci jest pomyłką. Nawet ZDiK chyba
      tak uznał, stawiając na niej przystanek autobusowy. ;-) O niebiosa! Państwo
      absurdu!
      • pluto10 Re: Blachosmrody na ścieżce rowerowej 18.04.04, 15:31
        > PS. Zauważyłem, że SM ma skłonność do akcyjności. Jeden dzień w roku łapie
        > rowerzystów, którzy jeżdżą po chodnikach przy Św. Jadwigi. Jeden dzień w roku
        > łapie właścicieli psów ganiających po wałach bez smyczy. Ostatnio widziałem
        > jeden raz, jak SM zakładała blokady przy Prusa, na odcinku gdzie jest zakaz
        > zatrzymywania. Wnioskuję zatem, że teraz być może jeden raz SM odwiedzi
        > Mickiewicza i założy blokady. ;-)

Też coś takiego zauważyłem.Wstyd,zza biurek by się ruszyli pochodzili po
        osiedlach nie tylko w dzień,ale i w nocy,porozdawali by trochę mandatów dla
        kierowców którzy źle parkują,dla pisków którzy se bezpańsko biegają po niby
        trawnikach,przelegitymowali trochę straganiarzy,bezdomnych wywieźli do
        schroniska (jeśli tego chcą)... Tyle rzeczy,a oni tylko za biurkami i za
        biurkami i gadają,że roboty papierkowej jest dużo.
        ------------------------------------------------------
        pluto10
    • stworzek Stragany....... 19.04.04, 12:02
      To dorzuce jeszcze taka sprawe: skrzyzowanie ulic KAsprowicza i Broniewskiego -
      tam gdzie jest przystanek tramwajowy - od pewnego czasu instaluja sie tam
      stragany, taki maly plac targowy sie robi. I nawet by mi to nie przeszkadzalo (
      mimo ze wyglada obrzydliwie) gdyby nie fakt ze czesc tych straganow rozstawia
      sie na sciezce rowerowej!!!! Albo tuz obok - tak ze chcac tamtedy przejechac
      trzeba przeciskac sie miedzy kupujacymi ktorzy namietnie stoja na sciezce :/
      Mozna tez zjechac ze sciezki i staranowac pare osob na przystanku :) Czy
      targowisko tworzace sie w tym miejscu jest legalne?? BO plac jest duuuuuzy i
      miejsca jeszcze sporo ;P Pozdrawiam
      • tomek854 Ja wiem co robi SM 20.04.04, 13:01
        Dzisiaj ok 11:30 dwoje straznikow bylo w Archiwum UWr. Jezeli dobrze uslyszalem
        fragment rozmowy, kiedy przechodzilem, bynajmniej nie w celach sluzbowych.

Jest to i dobra wiadomosc - niektorzy straznicy studiowali na UWr :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka