Dodaj do ulubionych

Nowe centrum Politechniki Wr.

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.04.04, 22:43
"Dzisiaj w auli Politechniki przy wybrzeżu Wyspiańskiego zaczyna się
pokonkursowa wystawa. Obejrzeć można wszystkie prace, które w nim
uczestniczyły." źródło:GW
To fragment o konkursie na nowe centrum Politechniki przy Wybrzeżu
Wyspiańskiego,o ktorym na forum na pewno bedzie jeszcze głośno! Od
poniedziałku 19.kwietnia bedzie można obejrzec projekty konkursowe! Może
komuś uda sie zrobić pare fotek, lub znaleźć je w necie( powinny byc niedługo
na stronach Polibudy) Jak ktoś sie wybiera to niech napisze pare słów o tym
co zobczył :) pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! :D
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Re: Nowe centrum Politechniki Wr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 00:04
      Ja prawdopodobnie wybiore sie tam jutro. Projekt juz widzialem ale nie wiem czy ten co wygrał!
      • Gość: ! Re: Nowe centrum Politechniki Wr. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 00:21
        Jak możesz, to pstryknij kilka zdjęć tym wszytkim projektom.
        • Gość: kotbehemot Re: Nowe centrum Politechniki Wr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 00:39
          oczywiscie, postaram sie:)
    • Gość: architekt#2 Re: Nowe centrum Politechniki Wr. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 14:17
      a na razie link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=12063860
      • Gość: ! Re: Nowe centrum Politechniki Wr. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 15:40
        Wro2015 masz swoje konkursy architektoniczne. Cieszysz się? W końcu wybrano
        obiektywnie najlepszy projekt :) Wro2015 zadowolony? :)
        • Gość: kotbehemot ZMIENIAM ZAPATRYWANIA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 17:18
          Wczoraj napisalem na forum, ze to skandal ze wybrano projekt Wowrzeczki. I zmieniam zapatrywania, po oglądnieciu dzis wszystkich projektów. Tamte 3 pozostałe były ZE_NU_JĄ_CE!!!!!!! po prostu ZENADA. Projekt Wowrzeczki jako jedyny nadawał sie do czegokolwiek, osobiscie powiem ze nawet mi sie podobał;)

Jak obiecałem zrobiłem zdjęcia abyscie takze mogli sie przekonac;) i opatrzyłem krótkim komentarzem

winvest.board.dk3.com/2/viewtopic.php?t=336
          pozdrawiam
          • Gość: ! Re: ZMIENIAM ZAPATRYWANIA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 17:38
            Wielkie dzięki Kocie za zdjęcia. Pozdrawiam.
            • Gość: ! Re: Pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 17:48
              I jeszcze pytanie do zorientowanych. Czy możecie mi powiedzieć w którym
              dokładnie miejscu ma powstać ten nowy kompleks Politechniki?
              • Gość: kotbehemot Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 18:02
                Mniej więcej tutaj:

republika.pl/kotbehemot_zdjecia/centr_mapka.jpeg
                • Gość: ! Re: Pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 18:15
                  Dzięki Kocie. Czyli ten nowy obiekt powstanie w miejscu tych parterowych
                  baraków. Szkoda, że na razie nie zostanie zabudowana lewa strona Norwida na
                  odcinku od skrzyżowania z Wyspiańskiego do skrzyżowania ze Smoluchowskiego.

A zwycięski projekt średnio mi się podoba. Przypomina taśmę perforowaną!
                  • Gość: Rafis Re: Pytanie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.04.04, 18:19
                    ja jeszcze nie oceniam bo mało widze. Nie mam takiego architektonicznego
                    zmysłu ;)
                    Dzieki z azdjęcia i moze umiesciłbyś to na sky? Ja bym umiescił ale ostatnio
                    tez uzyłem Twojej strony i nie wiem czy sie nie wkurzasz. Troche głupio :)
                    • Gość: kotbehemot Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 18:21
                      No po prostu jestem wsciekly:) Jasne umieszcze
                  • Gość: kotbehemot Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 18:21
                    No więc wlasnie- poziom tych projektów jest naprawde słaby. Ten projekt który wygrałjest najlepszy, bo popełnia najmniej błędów. Wydaje mi sie ze w tamtej okolicy jest juz (za przeproszeniem) taki burdel rpzestrzenny, ze budynki, które zupelnie olewają to co sie dzieje wokolo, tworzą własne linie zabudowy i wprowadzają nowe skomplikowane lementy- są nie do przyjęcia (bo bajzel będzie większy!).

Dla mnie ten budynek (tasma perforowana) jest na 4 i jest nadzieją, ze cos tam zostanie "posprzątane", ze swoją prostotą wprowadzi ład w tą okolice...

Co do Norwida, nie liczyłbym na zabudowę:( tam chyba przewidziany jest placyk dla studentów (skwerek?) i kazdy z projektów miał to jakos przewidziec. W wygranym projekcie Norwida zostanie w pewien sposob zagospodarowana, jednak nie będzie to pierzeja tylko nawiązanie do bloku (C6?) i stworzenie tam małego trójkątnego skweru.

pozdr
          • Gość: Adieu18 Re: ZMIENIAM ZAPATRYWANIA!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.04.04, 19:06
            Wielkie dzienx kocie za te fotki, dobrze ze chociaż one sa niezlej jakosci (
            jak na zdjecia makiet oczywiscie:) ) bo same projekty sa mizerne, nawet ten
            ktory wygral nie jest za atrakcyjny! Pomyslany jest faktycznie niezle, pasuje
            przestrznenie, ale ta fasada troche dziwna, ni to w przyszłość ni to w
            przeszłość! Ale nie ma co narzekac, to w koncu budynek dla "tylko" studnetow ;)
            • Gość: erni Re: ZMIENIAM ZAPATRYWANIA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 20:37
              Sluchajcie. Rzeczywiscie dobrze trzyma linie zabudowy ten projekt. Ale.
              Ja nie jestem architektem ale ten budynek(jego fasada) to jakas kosmiczny,
              ksiezycowy koszmar. Czegos rownie ochydnego dawno nie widzialem i te kolorki..
              Ja studiuje na polibudzie i jakos nie wyobrazam sobie czegos takiego w tym
              miejscu. Przeciez to cos wogole nie nawiazuje do architektury otoczenia. To
              jaks pomylka. Moze na zywo bedzie inaczej..
              • Gość: lolo Re: ZMIENIAM ZAPATRYWANIA!!!! IP: 212.127.95.* 20.04.04, 00:07
                zgadzam sie z przedmowca... tez architektem nie jestem ale uwazam, ze
                kolorystycznie i gabarytowo powinno nawiazywac do momumentalnych obiektow
                gmachu glownego i pozostalych budynkow.

• Gość: wro2015 Re: Nowe centrum Politechniki Wr. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.04, 21:44
          Lecz jestem jak najbardziej za konkursami - nie wiem jednak na jakich
          podstawach ten konkurs byl. Nadeszlo bardzo malo prac (a na pewno jest wielu
          zainteresowanych) - no i bno konkurs wypalil z niczego i nigdzie o nim
          wczesniej nie czytalem, domyslam sie ze pewnie nei byl pod patronatem SARPU -
          musze to jeszcze sprawdzic...

Ale obojetnie co, i tak poziom (ciezko mowic o jakims poziomie przy 4rech
          pracach) i tak byl moim zdaniem wyzszsy niz przecietny poziom tego co obserwuje
          co sie buduje we wroclawiu - wiec w takim sensie sie konkurs na pewno oplacil!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka