Dodaj do ulubionych

Jest wniosek o kasację uniewinnienia działaczy NOP

14.02.11, 12:58
Nauczcie się, że na tym polega demokracja, że każdy ma prawo wyjść na ulicę i krzyczeć co mu się podoba. I geje i narodowcy. Nie nawoływali do bicia czarnych i wieszania arabów? Nie mieli swastyk? Nie hailowali? Ślizgali się po granicy prawa, ale go nie złamali? To przełknijcie z jakimś honorem tą gorzką pigułkę, że jest w tym kraju ktoś, kto ma inne poglądy od was. Na tym właśnie, powtórzę, polega demokracja.
Obserwuj wątek
    • Gość: C8 Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz IP: *.saint-gobain.com 14.02.11, 13:08
      O ile mi wiadomo nawoływanie do nienawiści rasowej nie jest ślizganiem sie na granicy prawa tylko jego złamaniem.
      • Gość: lolek a zniewaga hymnu państwa czym jest??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.11, 14:13
        dlaczego prokurator nie ściga z urzędu tych co gwizdali w dniu 11 listopada 2010 r?
        pozdrawiam
        • Gość: C8 Re: a zniewaga hymnu państwa czym jest??? IP: *.saint-gobain.com 14.02.11, 14:38
          A co ma jedno do drugiego? Czy z tego powodu że ktoś się nieodpowiednio zachowywał w Święto Niepodległości powinniśmy pobłażać narodowcom?
          • nikodem_73 Re: a zniewaga hymnu państwa czym jest??? 14.02.11, 15:00
            Wiesz.. jeżeli pobłażamy jednym którzy łamią prawo (ba, a nawet pochwalamy to!) to czepianie się innych, że łamią prawo jest hmm... hipokryzją? Taka "moralność Kalego"?
          • pal666 Re: a zniewaga hymnu państwa czym jest??? 14.02.11, 18:17
            Co to za pytanie : Czy mamy pobłażać narodowcom ? A kim my jesteśmy: Chińczykami, Francuzami, Polinezyjczykami czy może (uwaga : będzie trudne słowo w kręgach GW) POLAKAMI ?
        • Gość: Lubelski Potrafisz sprecywoać o co ci chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:55
          Potrafisz konkretniej się wyrazić?
        • Gość: bolek Potrafisz sprecyować o co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:55
          O co ci konkretnie chodzi?
      • Gość: karoryfel Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.02.11, 15:29
        Problem w tym, że sąd nie potrafił im udowodnić tego rzekomego nawoływania nienawiści, tak samo jak jakiegokolwiek powiązania z faszyzmem. Póki co mamy w Polsce domniemanie niewinności, więc panowie, fajni czy nie, są czyści. To, że gazeta nazywa ich faszystami i pisze, że nawołują do nienawiści rasowej nie jest jeszcze prawomocnym wyrokiem.
      • jeruzalem51 Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz 15.02.11, 13:34
        Gość portalu: C8 napisał(a):

> O ile mi wiadomo nawoływanie do nienawiści rasowej nie jest ślizganiem sie na g
        > ranicy prawa tylko jego złamaniem.

to rasy musza sie kochac,jak w Zimbabwe?
    • xvart fajna kasacja 14.02.11, 13:20
      oparta za zarzucie proceduralnym i obrazie przepisów o wspósprawstwie.
      Jak zrozumiałem z artykułu zarzutu, obrazy prawa materialnego polegającego na błednym uznaniu, że działania oskarżonych nosiły znamiona nawoływania do nienawiści rasowej w kasacji nie ma?
      ;)
    • Gość: Krasnal Adamu Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz IP: *.poltegor.pl 14.02.11, 14:25
      Gdyby na tym polegała demokracja, to nie mielibyśmy w konstytucji potępienia faszyzmu i komunizmu (które, swoją drogą, jest tylko traumatyczną reakcją na historię XX-wiecznej Polski). A jeśli pominąć prawne zapiski, to ważniejszy od wymienionych przez Ciebie symboli, wręcz podstawowy jest szacunek dla drugiego człowieka, a tego narodowcy nie przejawiają.

=====
      http://www.emite.wordpress.com
      • nikodem_73 Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz 14.02.11, 14:57
        Szacunek do drugiego człowieka nie jest wpisany do konstytucji. Kultura osobista takoż. Nie ma tam nic o puszczaniu wiatrów w miejscach publicznych, ani o pluciu na ulicach. No sorry.

Zaś artykuł 13 (o którym zapewne myślisz) nie potępia systemów totalitarnych jako-takich. Po prostu nie może. Stałby w tym momencie w sprzeczności z artykułem 54 pkt. 1 i art. 32 pkt. 2.

Dlatego jeżeli wymyślisz jak urządzić np. komunizm bez stosowania metod i praktyk totalitarnych - droga wolna. Nikt Ci tego zabronić nie może. Dlatego np. Piotr Ikonowicz jeszcze nie siedzi (i bardzo dobrze, że nie siedzi, bo skazywanie za poglądy to skrajna głupota i nieodpowiedzialność).

"Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć."
        • krasnaladamu Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz 14.02.11, 15:27
          Ależ ja właśnie napisałem, że prawo to jedno, a szacunek - drugie. Szacunek jest jedną z podstawowych wartości tzw. człowieczeństwa. Stąd wniosek, że narodowcy ludźmi nie są - są jakąś gorszą rasą, zwierzętami. Ale to już filozoficzne rozważania. Wracając do senda: nie pisałem o (nie)słuszności wyroki/kasacji, tylko o tym, że ta cała akcja narodowców nie powinna mieć miejsca w cywilizowanym kraju. A na plucie na ulicy to akurat jakiś paragraf chyba by się znalazł.

Faktycznie lekko przekręciłem art. 13, dzięki za poprawkę. Jednak po jego ponownym przeczytaniu mam wrażenie, że nakazuje on zlikwidować NOP jako organizację, której działalność dopuszcza nienawiść rasową.
      • sverir Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz 16.02.11, 08:13
        Potępienia faszyzmu i komunizmu w zasadzie w Konstytucji RP. W tejże Konstytucji nie ma nawet zakazu istnienia partii faszystowskich, komunistycznych czy nazistowskich. Istnieje jedynie zakaz istnienia partii i organizacji, które odwołują się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu. Podkreślam: odwołują się w programach do metod i praktyk.
        Dzięki takiej interpretacji w Polsce legalnie może funkcjonować np. Komunistyczna Partia Polski. Dlaczego?

• Gość: Dud a jednak gej_zeta IP: 62.233.251.* 14.02.11, 14:32
      a jednak gej_zeta chce i może forować wyroki :(
      wielka jest siła różowych faszystów :(
      • Gość: Dorota Re: a jednak gej_zeta IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.11, 16:50
        "różowi faszyści" lol. Ci różowi faszyści utrzymują takie NOPowskie dzieci żeby te mogły pójść pokrzyczeć na rynek.
        • Gość: Dud Re: a jednak gej_zeta IP: 62.233.251.* 15.02.11, 08:25
          Wyobraź sobie że ja tez płace podatki i wychowuje w normalnej rodzinie syna i z moich podatków milicja ochrania "dewiantów" na rynku jak manifestują swoje prawa do stosunków analnych, adopcji dzieci, prawa homoseksualnych nauczycieli dla mnie to jest chore :(
          kiedyś homoseksualizm to była choroba
          teraz to wyróżnienie ... wg niektorych medi
          co będzie jutro ?
          • Gość: Dorota Re: a jednak gej_zeta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 09:16
            A co w tym chorego? Ty troszczysz się o swoje dzieci, daj innym troszczyć się o swoje.
            Czego konkretnie tu się tak bać? Geje to najwyraźniej nie Twoja sprawa, więc podaj przeciwko nim jakieś konkrety chłopie. Wiem że jest ciężko, w szczególności w tym pięknym kraju, ale trochę odwagi nie zaszkodzi, życie jest krótkie. Niestety, coraz więcej ludzi zaczyna się barykadować przed światem. Tu nie chodzi tylko o ten biedny Wrocław w biednej Polsce, ani o gejów czy i inne grupy, które zastąpiły dawne czarownice. Świat jest chory, ale w dużo szerszy i poważniejszy sposób niż tutaj sugerujesz. i sam sie jak dla mnie do tej choroby zaliczasz.
          • krasnaladamu Re: a jednak gej_zeta 15.02.11, 09:35
            "Wyobraź sobie że ja tez płace podatki (...) z moich podatków milicja ochrania "dewiantów"
            (...)
            kiedyś homoseksualizm to była choroba
            teraz to wyróżnienie"

W społeczeństwie jest kupa neurotyków i chorych na depresję. Wg pewnej teorii nawet ok. 90% ludzi to paranoicy. W takim razie o każdym, kto ma inne poglądy niż ja, mogę zaryzykować stwierdzenie, że ma coś nie tak z głową, np. jest paranoikiem lub neurotykiem, który boi się homoseksualistów, Rosjan, Niemców, metalowców, ateistów, liberałów, gospodarki opartej na zasobach, bezdomnych, brudnych klamek i bezładnie porozrzucanych w parku liści - i na tej podstawie mogę się domagać, aby odebrano mu prawo głosu, a najlepiej zamknięto w zakładzie. Zgadza się?

Rada: przestań płacić podatki.
            • Gość: Dud Re: a jednak gej_zeta IP: 62.233.251.* 15.02.11, 10:38
              Dobre rady zawsze w cenie zwłaszcza redaktora z gazety "wielki świat kuchenny blat" ale idąc twoim tokiem myślenia też masz jakies fobie boisz się normalnych hateryków ? no ale nadchodzą czasy dla ciebie dobre czasy dyktat różowej mniejszości na większością normalną bedziesz miał prawo dla ped... sory gejów czy jest uruchomiony jakiś nowy projekt ze zmianą nazewnictwa tego schorzenia teraz bedzie Gejuś tak aby było bardziej miękko i łatwo przyjęło sie w przedszkolach ;(
              • krasnaladamu Re: a jednak gej_zeta 15.02.11, 10:50
                Z mniejszości to ja akurat jestem religijnej, ale dzięki za próbę dobrej wróżby :)

Pewnie, że mam różne fobie. Przede wszystkim nie toleruję nietolerancji. Niech każdy zajmuje się sobą, a nie czepianiem się innych.

Nie strasz zmianami nazw. Np. dla mnie obóz w Oświęcimiu to Oświęcim. Niemcy niech mówią Auschwitz - ja nie mam obowiązku posługiwać się obcym językiem. Tzw. polityczna poprawność często jest przesadna.
                • jeruzalem51 Re: a jednak gej_zeta 15.02.11, 13:41
                  krasnaladamu napisał:

> Z mniejszości to ja akurat jestem religijnej, ale dzięki za próbę dobrej wróżby
                  > :)
                  >
                  > Pewnie, że mam różne fobie. Przede wszystkim nie toleruję nietolerancji. Niech
                  > każdy zajmuje się sobą, a nie czepianiem się innych.
                  >
                  > Nie strasz zmianami nazw. Np. dla mnie obóz w Oświęcimiu to Oświęcim. Niemcy ni
                  > ech mówią Auschwitz - ja nie mam obowiązku posługiwać się obcym językiem. Tzw.
                  > polityczna poprawność często jest przesadna.

bredzisz,dla ciebie "tolerancja" oznacza .co ty tolerujesz.Kiedy dzialal oboz koncentracyjny, to byl w Auschwitz,a nie w Oswiecimiu, ktory zniknal wtedy z mapy, podobnie jak Polska
                  • krasnaladamu Re: a jednak gej_zeta 15.02.11, 14:39
                    > bredzisz,dla ciebie "tolerancja" oznacza .co ty tolerujesz.

Skąd ten wniosek?

> Kiedy dzialal oboz koncentracyjny, to byl w Auschwitz,a nie
                    > w Oswiecimiu, ktory zniknal wtedy z mapy, podobnie jak Polska

W takim razie "powstanie warszawskie" jest jakąś pomyłką językową, bo wtedy nie było Warszawy, tylko Warschau. Nie powinniśmy też tłumaczyć "Festung Breslau" na polski - żadne tam "Twierdza Wrocław". Również nie Niemcy, tylko Deutschland. Bredzenie.
                    • jeruzalem51 Re: a jednak gej_zeta 15.02.11, 18:48
                      krasnaladamu napisał:

> > bredzisz,dla ciebie "tolerancja" oznacza .co ty tolerujesz.
                      >
                      > Skąd ten wniosek?
                      >
                      > Typowe dla nowej podkultury, globalizmu

> > Kiedy dzialal oboz koncentracyjny, to byl w Auschwitz,a nie
                      > > w Oswiecimiu, ktory zniknal wtedy z mapy, podobnie jak Polska
                      >
                      > W takim razie "powstanie warszawskie" jest jakąś pomyłką językową, bo wtedy nie
                      > było Warszawy, tylko Warschau. Nie powinniśmy też tłumaczyć "Festung Breslau"
                      > na polski - żadne tam "Twierdza Wrocław". Również nie Niemcy, tylko Deutschland
                      > . Bredzenie.

Nie, tak Niemcy nazywali ten oboz i jest do dodatkowa mozliwosc podkreslenia komu zawdziecza sie oboz koncentracyjny, nie nieokreslonym blizej "nazistom' ale wlasnie Niemcom i ich pomocnikom.Do dzisiaj Niemcy nie zgadzaja sie na zmiany historyczne,ktore przyniosla wojna,a w zwiazku z tym i terytorialne,ale bardzo chetnie w przypadku Oswiecimia godza sie na polska nazwe,dlaczego?
                • Gość: Dud Re: a jednak gej_zeta IP: *.e-wro.net.pl 15.02.11, 18:32
                  Skoro mienisz się osobą nie tolerującą nietolerancji to dlaczego nie tolerujesz poglądów NOP poki nie biją ludzie mają prawo wypowiadać swoje poglądy choc jedna gej_zeta twierdzi inaczej
                  • kadykianus Re: a jednak gej_zeta 15.02.11, 22:24
                    Są poglądy dobre i poglądy złe.
                    Jeżeli stanę i powiem, że wszyscy ludzie są równi to mówię coś dobrego. Jeśli zaś krzyknę, że ja jestem lepszy od innych i wytykam tych INNYCH paluchem, to rodzi się zło. Bo jutro przyjdzie ktoś i uderzy. Kiedy zobaczą, że można bić, przestaną tylko mówić i zaczną to robić. Później zabiją, bo się któremu wypsnie i za mocno uderzy. Rozumiesz? Od słów się zaczyna. Dlatego NOP powinno być zdelegalizowane i powinno się zabronić mowy nienawiści.
                    Doskonale wiadomo do czego to prowadzi, bo świat to przerabiał w XX wieku.
                    • jeruzalem51 Re: a jednak gej_zeta 16.02.11, 02:00
                      kadykianus napisał:

> Są poglądy dobre i poglądy złe.
                      > Jeżeli stanę i powiem, że wszyscy ludzie są równi to mówię coś dobrego. Jeśli z
                      > aś krzyknę, że ja jestem lepszy od innych i wytykam tych INNYCH paluchem, to ro
                      > dzi się zło. Bo jutro przyjdzie ktoś i uderzy. Kiedy zobaczą, że można bić, prz
                      > estaną tylko mówić i zaczną to robić. Później zabiją, bo się któremu wypsnie i
                      > za mocno uderzy. Rozumiesz? Od słów się zaczyna. Dlatego NOP powinno być zdeleg
                      > alizowane i powinno się zabronić mowy nienawiści.
                      > Doskonale wiadomo do czego to prowadzi, bo świat to przerabiał w XX wieku.
                      >
                      a kto ocenia, co jest dobre,a co zle? Zydzi i homoseksualisci?
                      • kadykianus Każda zdrowa osoba. 16.02.11, 10:35
                        Każda zdrowa psychicznie osoba potrafi odróżnić dobro od zła.
                        Wkurza cię, że przyszło ci żyć w czasach, w których nie wolno ustawiać sobie INNEGO w roli wroga i jechać po nim. Mogę to zrozumieć.
                    • sverir Re: a jednak gej_zeta 16.02.11, 08:26
                      Nigdy nie słyszałem o masach katolików, którzy po niedzielnej mszy lub audycji radiowej wychodzą na ulicę i ścigają grzeszników paląc ich na stosie. A przecież bez problemu można natknąć się na kazanie (lub jakąś formę publicystyki) dzielącą ludzi na dobrych i złych, odpowiednich i nieodpowiednich, na nich i na nas.

Świat przerabiał w XX wieku, Polska też, ale Polacy żadnych nauk nie wyciągnęli. Kochają mity, uproszczenia, legendy, nie lubią samodzielnie myśleć. I dlatego tak łykają skróty myślowe, często fałszujące obraz. W mediach funkcjonuje wnioskowanie: Hitler zaczynał od niewielkiej organizacji - doprowadził do holokaustu ergo niewielka grupka rasistów też może doprowadzić.

Idąc tym tropem: bolszewicy zaczynali od związków zawodowych i doprowadzili do wielkiego głodu, nie mówiąc o innych ofiarach. Czy NSZZ Solidarność też aby do tragedii nie doprowadzi?

To co piszesz, to charakterystyczny dla komunizmu determinizm historyczny. W zasadzie powinieneś, zgodnie z logiką dominującą w mediach, być ścigany za propagowanie komunizmu. Wszystko jedno czy jesteś komunistą, czy nie, ale prezentujesz fragment komunistycznej ideologii. A Świat przerabiał komunizm w XX wieku.

• kadykianus Re: a jednak gej_zeta 16.02.11, 10:48
                        Kazanie, które dzieli ludzi na dobrych i złych, odpowiednich i nieodpowiednich, na "nas" i na "nich" to nie jest kazanie chrześcijańskie. Wiem, że takie kazania się zdarzają ale wygłaszają je ludzie nie mający z Jezusem nic wspólnego. Takie kazanie byłoby zaprzeczeniem Ewangelii.

Nie jestem komunistą i nie wyznaję determinizmu historycznego. Powiedzenie, że ludzie są wolni i równi to nie to samo co powiedzenie, że ideał społeczeństwa to społeczeństwo bezklasowe. Stoję raczej po stronie autorów Deklaracji Niepodległości USA niż po stronie marksistów.
                        • sverir Re: a jednak gej_zeta 16.02.11, 12:20
                          Podobnie i ja mógłbym twierdzić, że hasła dzielące Polaków na dobrych i złych wg ich orientacji seksualnej czy rasy nie mają nic wspólnego z klasycznym faszyzmem. Ale przecież, jak twierdzą obrońcy liberalnej demokracji, liczy się współczesne pojmowanie, a nie historyczne. Dlaczego więc katolicyzm, dość powszechnie kojarzony w Polsce z dzieleniem na grzeszników i świętych, ma być wolny od takiej oceny?

Ale to temat na ewentualną inną dyskusję.

Kazania w polskich kościołach często zawierają olbrzymią dawkę antysemityzmu, antyliberalizmu, antykomunizmu (co w zasadzie z grubsza odpowiada faszyzmowi przedstawianemu w mainstreamowych mediach). Pomimo tego nie widzę i nie słyszę o masowych napadach na ludzi niepoprawnych religijnie. Nie mamy inkwizycji, nie mamy krzyżowców, łowców czarownic, nawet notuje się liczebny wzrost laickiej mniejszości.

Dlaczego więc podobne hasła: antysemickie, antyliberalne, antykomunistyczne, głoszone okazjonalnie przez łysych, miałyby doprowadzić do powtórki z XX wieku? Czy łysi na rynku mają większą siłę przebicia? Czy potrafiliby zmusić naród do głosowania za jakąś partią? Czy potrafiliby zebrać miliony złotych na fikcyjne przedsięwzięcie? Czy potrafiliby zmusić naród do uznawania ich za równych Bogu?

Odnośnie komunizmu, to nie podejrzewałbym Cię o to. Zwracam jedynie uwagę, że taki sposób myślenia dominuje w mediach. Jeden przejaw jednej z cech jakiejś ideologii czyni z Ciebie zwolennika tejże.

• pal666 Gadxzinówka GW pisze o tym z satysfakcją 14.02.11, 18:15
      No comments.
    • kadykianus Miłośnicy glanów. Kryptogeje. Łyse pały. 14.02.11, 18:55
      Łyse trepy z hasłami skierowanymi przeciwko INNEMU. Seksualne zera. Miłośnicy glanów, męskiej siły i dominacji. Nie rozumieją, że zło zawsze zaczyna się od słów. Tak samo jak zaczynało się w latach 30-tych od słów. Skończyło się na komorach gazowych. To tylko kwestia tego, ile władzy gnoje dostaną. Później już samo leci, niepowstrzymane.

Sędzia Zbych może się zdziwić, kiedy go (łysi) wywloką na ulice i zastrzelą. Ciekawe, czy przypomni sobie swoje durnowate uzasadnienie o klasycznych doktrynerach. On nawet nie wie (a może wie?), że te pały, choć cieszą się z uzasadniania, kompletnie nic z niego nie rozumieją. Nie odróżnili by "doktrynera" od "kontenera".
      • Gość: qwertty Re: Miłośnicy glanów. Kryptogeje. Łyse pały. IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 21:13
        kadykianus, tutaj Ty pokazujesz swoją historyczną ignorancję. Pewnie wiedzę historyczną czerpiesz z "Koszernej".
        • kadykianus Ty nicponiu. 14.02.11, 21:54
          Pisałem o rodzeniu się zła w latach 30-tych XX w. w III Rzeszy.
    • gniewnyleonard I taki zakurfiel pcha się do Kult.StolicyEuropy? 14.02.11, 18:57
      Breslau breslau ueber alles? Tfeee!
    • josif47 Jest wniosek o kasację uniewinnienia działaczy NOP 14.02.11, 20:27
      ROBERCIO ZDYCHA ?...
    • wesoly_emigrant W Polsce jest prawdziwa wolność 14.02.11, 21:34
      do:
      - popierania jedynej postepowej i nowoczesnej partii
      - pozwalania koszernym do robienia wszystkiego na co maja ochote, wlacznie z wykupowaniem kraju
      - promowania pedalstwa
      - krytykowania patriotyzmu bo to nie z duchem narodu
      - otwartego wyzywania i krytykowania kosiciola i ksiezy
      - wyzywania wlasnego narodu
      - itd
      • gniewnyleonard I pisania bez polskich znaków 16.02.11, 13:57
        W Anglii pewnie nie wolno krytykować księży otwarcie?
    • baalsaack Zdelegalizować NOP? 15.02.11, 00:39
      Należałoby to rozważyć, biorąc pod uwagę, że jest to organizacja nawiązująca do tradycji faszystowskich.

Jeśli chodzi o ten przypadek, czyli głoszenie publicznie haseł rasistowskich, to nie ma tu nic do rozważania, wyrok powinien być skazujący. Wcześniejsze uniewinnienie (i jego uzasadnienie) to kompromitacja polskiego wymiaru sprawiedliwości.
      • Gość: lolek zdelegalizować "nigdy wiecej" IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 07:02
        za co oj Oni już wiedzą za co
        a różowym zakazać pokazywania się na ulicy bo małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny a nie dwóch osób tej samej płci
        ps. czy ktoś normalny popiera tych co sobie w du.upę wzajemni ładują i chwalą się tym na lewo i prawo ???
        pozdrawiam
        w szczególności ćpunów wyznawców che guevary i innej maści lewaków
        heheh
        • baalsaack Re: zdelegalizować "nigdy wiecej" 15.02.11, 12:18
          Również pozdrawiam.
    • kalam07 wygwizdywacze za kraty !!! 15.02.11, 07:55
      skandal !!! pozamykac nalezy homoprzebierańców, którzy 11 listopada gwizdami bezcześcili polska flage i hymn narodowy
    • map4 Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz 15.02.11, 10:06
      karoryfel napisał:

> Na tym właśnie, powtórzę,
      > polega demokracja.

Na tym polega wolność wypowiedzi. Demokracja to sposób podejmowania decyzji większością głosów. Tak naprawdę demokracja istnieje w zaledwie kilku państwach świata, w których ustrój polityczny przewiduje podejmowanie decyzji politycznych przez wyborców bezpośrednio. Do grona tych państw niestety nie zalicza się Polska.

Co do wyroku: jakkolwiek oceniam go pozytywnie, to jego uzasadnienie jest ... co najmniej dziwne. I chyba dlatego terroryści z GazWybu postanowili go zwalczać, bo sędzia sam się do strzału wystawił.
    • jeruzalem51 dzialacze NOP 15.02.11, 13:44
      wyrazaja tylko spontanicznie, co czuje kazdy normalny Polak, nie polskojezyczny homoseksualista,czy Zyd.
      • Gość: ??? Re: dzialacze NOP IP: *.e-wro.net.pl 15.02.11, 14:27
        właśnie! NOP to organizacja Polaków, a nie np. lewackiej międzynarodówki.
        Dlaczego GW tak bardzo nienawidzi NOP-u? Bo śpiewali hymn naszej Ojczyzny 11 listopada?
        • jabir Re: dzialacze NOP 16.02.11, 11:43
          Po 1989 nastąpiła plaga "prawdziwych polaków" . Wcześniej jakoś kwilenia umęczonej ojczyzny słychać nie było ? Dzisiaj walczą o szczęście narodu z czarnymi i gejami !???
    • Gość: willy Re: Jest wniosek o kasację uniewinnienia działacz IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 15:49
      Sawka i jego gazwyb, kłamcy i manipulanci. Dlaczego Sawka nie odbiera pozwów sądowych? forum.gazeta.pl/forum/w,72,121860715,,Pytanie_do_redakcji_redaktora_naczelnego.html?v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka