Dodaj do ulubionych

Zarobki aplikantów adwokackich

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 14:43
Interesuje mnie ile może zarobić aplikant adwokacki w
kolejnych latach swojej pracy. Chodzi mi o wiarygodne
źródła. Jakie są różnice i od czego zależą? Słyszałem
że dostają 350 zł. a później nieco więcej z
substytucji tj. ok. 1500 zł. Jak bardzo to polega na
prawdzie? jakie są stawki w innych miastach?
Obserwuj wątek
    • Gość: jajaccek Re: Zarobki aplikantów adwokackich IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 23.06.01, 00:00
      Nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mam $830 tygodniwo, z tym, ze nie
      pracuje w zawodzie.Gdybym pracowal to 15mnin. porada np.sprawy immigracyjnej
      $350.
      • Gość: MKK Re: Zarobki aplikantów adwokackich IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
        Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> Nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mam $830 tygodniwo, z tym, ze nie
        > pracuje w zawodzie.Gdybym pracowal to 15mnin. porada np.sprawy immigracyjnej
        > $350.

Znam lepsze źródlo zarobkowania. Np. w Ministerstwie...
        Wystarczy pisać glodne kawałki dla Frani Cegielskiej, a dostaniesz 209 tysięcy
        zlotówek pod choinkę. Konsultant zagraniczny brał w ub.r. 500$ dziennie, krajowy
        tylko 150$, zaś wykładowca szkolący pracowników kas chorych - 600 dolców.
        Dolce vita.

Więc kolega z Chicago to ubogi krewny ? ;)
        • Gość: karbol Re: Zarobki aplikantów adwokackich IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
          Gość portalu: MKK napisał(a):

> Gość portalu: jajaccek napisał(a):
          >
          > > Nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mam $830 tygodniwo, z tym, ze
          > nie
          > > pracuje w zawodzie.Gdybym pracowal to 15mnin. porada np.sprawy immigracyjn
          > ej
          > > $350.
          >
          > Znam lepsze źródlo zarobkowania. Np. w Ministerstwie...
          > Wystarczy pisać glodne kawałki dla Frani Cegielskiej, a dostaniesz 209 tysięcy
          > zlotówek pod choinkę. Konsultant zagraniczny brał w ub.r. 500$ dziennie, krajow
          > y
          > tylko 150$, zaś wykładowca szkolący pracowników kas chorych - 600 dolców.
          > Dolce vita.
          >
          >
          > Więc kolega z Chicago to ubogi krewny ? ;)

Nie zapomnij, że na szwagra w MZ trzeba sobie zapracować. Haj.
          • Gość: hrabia Re: Zarobki aplikantów adwokackich IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
            Dać aplikantom po 20 dychy i będzie spoko. Dywagacje o 300 zł sa nie na
            miejscu. Potem, po aplikacji sami się postarają o swą przyszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka