wroclawrules 08.06.11, 17:50 sklep na olszewskiego - delikatesy - na biskupińskim "ryneczku" i piekarnia na przeciwko na rogu to chyba dwa najdroższe sklepy we wrocławiu. bułka słodka 2,5zł, kubuś 1,80zł masakra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E. Re: drożyzna na biskupinie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.11, 09:02 to samo na Sępolnie... niestety myślę, że to efekt braku w pobliżu dużych i tańszych sklepów typu Lidl, Biedronka, Netto... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: drożyzna na biskupinie ! 09.06.11, 09:13 Oho. Urabianie opinii po to by sprzedać zajezdnię dąbie a następnie wybudować tam blaszak już się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Tesko zajezdnia IP: 149.156.14.* 09.06.11, 10:57 dokładnie, zaraz narzekający będą mieli piekny wielki blaszak tesko zamiast zajezdni - tanio i przyjemnie :) bedzie gdzie spedzac czas z rodzina, i zaparkowac na wizyte przy fontannie :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Tesko zajezdnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 16:18 A co to jest Tesko?? Słyszałem tylko o Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: drożyzna na Biskupinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 14:05 Nie trzeba likwidować zajezdni, wystarczy postawić hipermarket na miejscu (lub obok) obecnego targowiska na Bacciarellego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: drożyzna na Biskupinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:15 jestem za. Dobrym miejscem jest też teren po placu zabaw dawnego Przedszkola przy ul. Olszewskiego - od wielu lat nic tam nie ma, teren jest przy głównej ulicy, zrobić ładny zjazd, wybudować Biedronkę i będziemy mieli wreszcie tanie zakupy bez konieczności robienia dalekich wycieczek do marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: drożyzna na Biskupinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 09:20 Potwierdzam, na Biskupinie jest koszmarnie drogo. O ile jajka lub pietruszkę mozna kupić od baby z koszyka przed sklepem, to co z resztą produktów? Tak to jest, jak w pobliżu nie ma konkurencji. Personel tych sklepów jest tego świadomy. Nie wysilają się. Wiedzą, że klient nie ma wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: drożyzna na biskupinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 10:37 jest drogo dlatego, że jest mała konkurencja. Nie ma Biedronki, Żabka jest w dużej odległości. Dlatego co parę dni ładuję rodzinę w samochód i jedziemy do Reala - zawsze są promocje. To co zaoszczędzę, mam na paliwo :) Na Biskupinie kupujemy tylko produkty najbardziej podstawowe, codziennego użytku. Gdyby była Biedronka - mieliby tu prawdziwe eldorado, wszyscy mieszkańcy by tam biegali na zakupy. Nie wiem czemu szefostwo nie weźmie tego pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: drożyzna na biskupinie ! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.11, 10:54 żabka jest przecież na olszewskiego w kierunku bacciarallego po prawej za pętlą tramwajową, ale czy można mówić o żabce tania ? raczej nie, ale i tak ceny tam to sa super w porównaiu do delikatesów na olszewskiego/michałowskiego bo tam nawet z kartą rbatową 5% to jest kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: drożyzna na Biskupinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 11:15 Trochę taniej jest jedynie w "Chacie Polskiej" przy pętli. Ponieważ większość ludzi z Biskupina pracuje poza swoim osiedlem, to chyba jedynym rozwiązaniem robienie zakupów po drodze z pracy do domu. Emeryci, którzy mają darmowe przejazdy, masowo jedżą po sprawunki do różnych hipermarketów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: drożyzna na Biskupinie ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.11, 11:22 Emeryci, którzy mają darmowe przejazdy, masowo jedżą po sprawunki do różnych hipermarketów. . emeryci mają darmowe przejazdy komunikacją miejską???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: drożyzna na Biskupinie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 11:53 > emeryci mają darmowe przejazdy komunikacją miejską??? Tak, jeśli skończyli 70lat mogą jeździć za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: drożyzna na biskupinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:17 racja z tą lokalizacją Żabki, ale w jakiej jest odległości sklep Społem? Już jest kawałeczek piechotą, co prawda w linii prostej, ale jednak. W sumie tam, gdzie Żabka to już jest "koniec drogi", ceny różne, plus za to, że otwarta w święta jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luba Re: drożyzna na biskupinie ! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.11, 10:58 Piekarnia na Biskupinie przy delikatesach to miejsce dla bogaczy. Głupi chleb, bułki sa droższe niż gdzieś indziej, nawet w sklepie obok. A taka starsza pani co tam obsługuje, zawsze wygląda i zachowuje się jakby ją skazali na tę pracę. Aż człowiek się boi że go zaraz opieprzy albo się obrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
kokowalski Re: drożyzna na biskupinie ! 09.06.11, 11:27 Zgadza się :-( Od dawna widzę że Biskupin (a w zasadzie cała Wielka Wyspa) to największa drożyzna w mieście. Nie tylko w tych nielicznych sklepach, ale także na tym mini targowisku przy Baciarellego. Powodem jest wg mnie mała ilość placówek handlowych (w zasadzie uległa zmniejszeniu w ciągu ostatnich lat). Przydałby się gdzieś na uboczu pawilon Lidla, nie jest to żaden duży hipermarket, a ceny przystępniejsze i wyroby relatywnie niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok podziękujcie za to 09.06.11, 12:12 Piotrusiowi Kucz. z PiS i jemu podobnym. Gdyby na Biskupinie był supermarket, to ceny spadłyby, a tak................ rosną, rosną, rosną. Chata Polska/Hewea czy Delikatesy społem w porównaniu do Renomy, to paskarskie biznesiki! Tak wycina się konkurencję i żyję się spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: podziękujcie za to 09.06.11, 20:35 A ja myślę, że to nie nasz radny jest winny, lecz Rafał Dutkiewicz i jego Miejskie Biuro Konserwatora Zabytków, które zakazuje wznoszenia jakichkolwiek budowli, które mogłyby zniszczyć historyczną wartość tej ziemi... Stąd żaden super- ani hipermarket tutaj nie powstanie. Podziękujmy zatem Rafałowi Dut. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: drożyzna na biskupinie ! 09.06.11, 13:39 Ekskluzywne osiedle, to i ekskluzywne ceny. Przecież czynsze za lokale użytkowe też są na Biskupinie ekskluzywne. Jeśli dla kogoś Biskupin jest zbyt drogi, to proponuję przeprowadzić się na drugą stronę rzeki, na Psie Pole. Szczególnie jego stara część oferuje o wiele tańsze nieruchomości wraz z o wiele tańszymi sklepami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaW Re: drożyzna na biskupinie ! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.11, 13:49 Biskupin ekskluzywny ? zeżarłeś coś niezdrowego czy się na głowy z gorylem pozamieniałeś, albo raczej z kaczką przecież to osiedle jak każde inne, syf, kiła i mogiła i psie sraki wszędzie, nie wiem co powoduje że tak mówią, podajcie mi jakiś argument bo mój światopogląd tego nie ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok od kiedy map4 krytykuje mosty w poprzek rzeki 09.06.11, 13:57 nie ma co z nim gadać, ma eksluzywny mózg! Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: drożyzna na biskupinie ! 09.06.11, 14:56 Gość portalu: AnkaW napisał(a): > Biskupin ekskluzywny ? > zeżarłeś coś niezdrowego czy się na głowy z gorylem pozamieniałeś, albo raczej > z kaczką > przecież to osiedle jak każde inne, syf, kiła i mogiła i psie sraki wszędzie, Porównaj sobie zabudowę na takiej chociażby ulicy Olszewskiego do zabudowy ulicy Krzywoustego, zaraz po zjeździe z alei Sobieskiego w kierunku Kiełczowskiej. Porównaj gęstość zabudowy, jej stan, stan nawierzchni, ilość terenów zielonych, linii tramwajowych i tak dalej. Jak już będziesz w tamtych rejonach, polecam Ci spacer spokojną osiedlową uliczką, chociażby ulicą Tylną. Dopiero wtedy zrozumiesz, dlaczego Biskupin jak na wrocławskie realia jest ekskluzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: to są bajki 09.06.11, 15:53 1410_tenrok napisał: > po prostu bajki. Jak zwykle. Byłeś na ulicy Tylnej, widziałeś ją ? Porównaj ją zatem chociażby do ulicy Grottgera, a potem się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: to są bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 16:20 Nie dyskutuj z 1410_tenrok przecież to typowy internetowy przygłupek co wie wszystko najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to, że tu - na WW - nie ma tylnej nic nie oznacza. 10.06.11, 11:00 a ty poczytaj są wpisy tego idioty na temat "idiotyzmu budowania mostów w poprzek rzeki" lub inne swietlane pomysły dotyczące "przebicia trasy komunikacyjnej przez osiedle mieszkaniowe zamiast prze ogródki działkowe". Istnieją też inne wykwity jego intelektu, z których nie tylko ja sie nabijam. A odnośnie WW - nie jest to osiedle eksluzywne, wystarczy tu pomieszkać, aby to szybko pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger zacytuję PRezydenta 09.06.11, 15:06 Jak za drogo - to nikt ci mieszkać we Wrocławiu nie każe! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_35 Re: zacytuję PRezydenta 09.06.11, 16:00 dopóki ludzie będą kupować to będzie drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser A gdzie są (bez)radni z Biskupina?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 12:57 Za co pieniądze biorą? Jak osiedle z tyloma tysiącami mieszkańców może funkcjonować bez hipermarketu?! Odpowiedz Link Zgłoś