Dodaj do ulubionych

Podklad Liquid Coverage Catrice

08.08.24, 12:36
Myslę nad zakupem tego podkładu. Jestem teraz na wakacjach, trochę się opaliłam, a w domu same jasne podkłady, więc potrzebuję czegoś ciemniejszego. Nie chcę iść w jakąś drożyznę ( bo to na krótki okres czasu), a musi być coś kryjącego, więc wymysliłam sobie ten. Możecie ( jeśli któraś używa) coś o nim napisać? Jaką ma konsystencję, jak się rozprowadza, jak kryje i czy matuje? Dajcie jakieś opiniesmile
Obserwuj wątek
    • novembre Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 08.08.24, 19:24
      Mam. Jest gesty, bardzo mocno kryjacy, okreslilabym go jako dosc ciezki. Kupilam przed wakacjami, ale wlasnie na lato odstawilam, zamieniajac na krem bb Miya, duzo lzejszy i lepszy na te pore roku. Ale do catrice na pewno wroce jesienia.
      • evening.vibes Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 09.08.24, 17:48
        novembre napisała:
        > Mam. Jest gesty,

Gęsty? Przecież ona ma konsystencję wody i jest w butelce z pipetą...
    • lignum-vitae Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 08.08.24, 22:31
      Kupiłam też na wyjeździe, głównie dlatego, że nie było nic innego, a słyszałam o nim dobre rzeczy. Mocno matuje i mocno kryje, łatwo o efekt maski i takiego płaskiego matu. Konsystencja bardzo płynna, dozownik w formie pipety. W moim przypadku potwornie wysuszał skórę i zbierał się na tych suchych skórkach. Ale ja mam suchą i wrażliwą skórę. Próbowałam do niego wrócić parę razy w ciągu roku, nadal się nie lubimy. Jeśli jednak musi być coś kryjącego, a masz inny rodzaj cery to możesz mieć diametralnie inne odczucia.
      • daniela34 Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 08.08.24, 22:41
        U mnie było tak samo z tym wysuszaniem, a to sztuka, bo skórę mam raczej tłustą.
        U mnie ten podkład się kompletnie nie sprawdził.
      • muffinka1980 Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 09.08.24, 17:07
        lignum-vitae napisała:

> Kupiłam też na wyjeździe, głównie dlatego, że nie było nic innego, a słyszałam
        > o nim dobre rzeczy. Mocno matuje i mocno kryje, łatwo o efekt maski i takiego p
        > łaskiego matu. Konsystencja bardzo płynna, dozownik w formie pipety. W moim prz
        > ypadku potwornie wysuszał skórę i zbierał się na tych suchych skórkach. Ale ja
        > mam suchą i wrażliwą skórę. Próbowałam do niego wrócić parę razy w ciągu roku,
        > nadal się nie lubimy. Jeśli jednak musi być coś kryjącego, a masz inny rodzaj c
        > ery to możesz mieć diametralnie inne odczucia.

Mam cerę mieszaną, ale trochę przesuszoną.
    • mysiulek08 Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 08.08.24, 22:46
      raz sie skusilam, bo tez potrzebowalam na szybko i tanio, masakra to byla

jak chcesz na krotko, kryjace, nie robiace maski to moze po prostu loreal?

www.lorealparis.pl/true-match/nude-skoncentrowane-serum-w-podkladzie/0-5-2
    • evening.vibes Re: Podklad Liquid Coverage Catrice 09.08.24, 17:51
      Było wiele razy. Dla mnie najlepszy, mocno kryjący ale ma bardzo wodnistą konsystencję dlatego można nałożyć dosłownie kilka kropel. Wyrównuje, nie robi maski, nie czuć go na twarzy a jest bardzo trwały. Jedyny minus to uboga gama kolorystyczna dostępna w PL (ja muszę 010 traktować rozjaśniaczem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka