Dodaj do ulubionych

Saad: Takie miejsca jak wasz "trójkąt" są wszędzie

24.06.11, 13:03
wooooooooooooooow
Obserwuj wątek
    • Gość: fjureczek Re: Saad: Takie miejsca jak wasz "trójkąt" są wsz IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.11, 14:34
      Masakra, co my teraz zrobimy? ja sie przeprowadzam, nie bede mieszkal w takim miejscu i nawet wiedza, ze w innych miastach ( na boga- w Londynie tez?!) ludzie tak moga jednak mieszkac nie odwiedzie mnie od przeprowadzki
      • piotr_ze_wsi Re: Saad: Takie miejsca jak wasz "trójkąt" są wsz 24.06.11, 18:11
        Ot, kilku pijaczków, którzy siedząc na przystankach, z uwagą przyglądali się człowiekowi innej rasy.
        I kto tu, córwa, jest rasistą? "Dziennikarze" Gazety nazywają Saada Murzynem, czrnoskórym, człowiekiem innej rasy, ba! GATUNKU! Ja rozumiem, że mikarowi mogło przyjść na myśl, by pokazać pijaczków jako tych, którzy widząc dzikiego, patrzą na niego jak na UFO, ale może wcale nie to było ich intencją? Może to szopka, jaką odwalają wokół Noora dziennikareczki, wzbudziła ich zainteresowanie?
        Ten niespełna 20-latek nie jest z pewnością niespełna rozumu, ale z winy Wyborczej takim mi się jawi.
    • wroclawianka87 Saad - wyrocznia 24.06.11, 16:04
      Proszę was, wyluzujcie z tym czarnoskórym Anglikiem, bo już niedługo wszyscy czytelnicy wrocławskiej Wyborczej będą mieli go dosyć i zdobędziecie materiał do kolejnego odcinka waszej wyolbrzymionej akcji "jesteśmy rasistami". Najpierw ogólnomiastowa dyskusja o tym, gdzie Saada można zabrać, a gdzie nie, bo to wstyd (i tu wyskoczyliście np. z propozycją estakady na Placu Społecznym jako niegodnej pokazania), teraz ten niezwykły gość odwiedził jednak jedno z tych wstydliwych miejsc i jego werdykt brzmi "nie martwcie się, u nas też są brzydkie miejsca", uff, odetchnęliśmy z ulgą, to może jednak na jego przyjazd w przyszłym roku nie trzeba będzie malować listków na zielono.
    • Gość: gość O co chodzi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.11, 16:09
      Dlaczego na forum jest tak dużo tematów dotyczących tego człowieka? Nie jest wielką i znaną osobowością, specjalnie rozgarnięty raczej też nie (najpierw się dziwi, że ludzie mieszkają, a potem twierdzi, że wszędzie są miejsc gdzie ludzie mieszkają w takich warunkach) - gazeta naprawdę nie ma ciekawszych i ważniejszych tematów?
      • Gość: Szechter Re: O co chodzi? IP: *.e-wro.net.pl 24.06.11, 16:21
        zamknij się Polaku i pewnie... katoliku!
        On jest Murzynem!
        A ty kim jesteś?
        • Gość: gość Re: O co chodzi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.11, 16:36
          hehehe człowiekiem - ani katolikiem, ani Murzynem. I na pewno nie wrocławskim celebrytą jak ten student.
          • Gość: Uhn czarnoskory Anglik??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.11, 19:22
            nie slyszalem w zyciu o kims takim
        • Gość: Tomek Re: O co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 23:26
          Jestem polakiem i tak - katolikiem. I również nie widzę powodów, by specjalnie traktować ludzi o innej karnacji - ani traktować specjalnie lepiej, ani też by ich poniżać.

Może ktoś mi powiedzieć, o co dokładnie chodzi z tą akcją? Póki co to widzę tylko listę artykułów nt. wymienione przez przedmówcę. Czemu Gazeta Wyborcza (i tylko ona) tak zacięcie relacjonuje jego przyjazd do Polski?
    • Gość: Big Ben Re: Saad: Takie miejsca jak wasz "trójkąt" są wsz IP: *.internetia.net.pl 24.06.11, 20:55
      Jeszcze gorsze wrażenie zrobiła na nim jedna z klatek w kamienicy przy ul. Komuny Paryskiej. Była otwarta, więc Saad zajrzał do środka i zobaczył, jak bardzo jest obskurna. - To ludzie tu mieszkają? - zapytał zdziwiony. Zdumiał się także widząc kraty w oknach i słysząc dobiegające z niektórych pomieszczeń krzyki. - To wygląda trochę jak w więzieniu - stwierdził niespełna 20-latek. Saad zwrócił uwagę na poniszczone podwórka i dzieci bawiące się między rozwalonymi murami. - One nie mają tu ciekawej okolicy. Wolałbym nie mieć takiego widoku z okna. Rozumiem, dlaczego czytelnicy mi to miejsce odradzali, choć mogę powiedzieć, że w Londynie podobnych również nie brakuje.

A te w Londynie są niezamieszkane?

• Gość: Sępolno Saad sim-city IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 21:48
      Czy w Gazecie powariowali? Skąd oni wzięli tego człowieka i po jakiego grzyba nas informują co on robi, mówi i myśli? Strach wejść na to forum, niedługo będzie wyskakiwać ludziom z lodówek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka