Gość: KIBIC IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 18.06.01, 14:30 Nowym trenerem ma być Czech, który nigdy nie był pierwszym trenerem w żadnej drużynie. Jeśli nie dał rady Wójcik to może jakiś amator coś wymyśli. Tak naprawdę to się zaczynam bać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szef Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.01, 15:12 Masz racje. Cymanek znow wymyslil sobie ze chce miec trenera z zagranicy. Efekty tego beda oplakane. Jesli ten Czech nie trenowal nigdy druzyny w 1 lidze to dlaczego powierzono mu trenowanie Slaska? Znacznie lepszy bylby pomysl zatrudnienia Tarasiewicza. Pomysl z trenerem obcokrajowcem bedzie znow wykpiony przez dziennikarzy po paru gladkich porazkach Slaska w nowym sezonie. Mam nadzieje ze sie jednak bede mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek M Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 18:36 Stawiam na Putyrę.Śmiałymi decyzjami o odsunięciu warszawiaków pokazał,że wie co robi,mimo ,że dużo ryzykował.Panie prezesie Cymanek dajmy mu szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:08 Gość portalu: Misiek M napisał(a): > Stawiam na Putyrę.Śmiałymi decyzjami o odsunięciu warszawiaków pokazał,że wie > co robi,mimo ,że dużo ryzykował.Panie prezesie Cymanek dajmy mu szansę. Moim skromnym zdaniem, to "Bajernowi" - (CHCIAŁ ZROBIĆ ZE ŚLĄSKA BAYERN)CYMANKOWI zaczyna coraz bardziej odbijać palma. A może nowym trenerem niedługo zostanie Pan Kaziu - cieć zza rogu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:10 Trenerem miał zostać Rysiu Tarasiewicz, ale Cymanek najwyrażniej bał się jego niezależności I TEGO, ŻE JEST BLISKIM KUMPLEM wALDKA pRUSIKA, A TEGO OSTATNIEGO ZE ŚLASKA WYWALIŁ PRZECIEŻ nie kto inny jak sam Cymanek !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:13 I na koniec jeszcze jedno. Jak wiadomo Tarasiewicz dobrze zna się na piłce, był znakomitym zawodnikiem i wie w czym rzecz. Wg mnie Cymanek bał się , że Taraś mógłby podważać jego "nieomylność" i "bajkowe pomysły" (z których Cymanek słynie w całej Polsce!!!!!!!! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bars Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 12:31 Ludzie!Zróbmy rewolucję i wywieźmy Cymanka z Wrocławia!Ten facet nie wie co robi.Zatrudnia faceta na stanowisku I trenera,który w swoim kraju był asystentem trenera i to wcale nie jest pewne!!! Tu musi wejść ktos nowy,nowa siła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 19.06.01, 12:39 Rewolucje nigdy nic dobrego nie przynoszą. Pan Cymanek cały czas robi rewolucje. Musi mieć świadomość że zostanie rozliczony ze swoich poczyniań przez kibiców. Mały krok sie udał-wprowadzenie Śląska do ekstralaksy. Teraz stoimy na słabych nogach i albo upadniemy albo bedziemy silniejsi. Zobaczymy do czego nowy trener doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 20.06.01, 07:53 "- Peter Nemec ma opinię najlepszego rzemieślnika w Czechach - powiedział nam prezes wrocławskiego Śląska, Janusz Cymanek. - Mówi się tam, że jest najlepszym drugim trenerem w tym kraju. Taką też rolę będzie pełnił w Śląsku. Jestem przekonany, że podjęliśmy słuszną decyzję, choć jak zwykle są adwersarze. Myślę głównie o niektórych dziennikarzach. Na środowej konferencji prasowej trener Nemec na pewno będzie chciał wyrazić swoje zdanie na temat publikacji prasowych, w których został obrażony zanim jeszcze pojawił się we Wrocławiu. Zresztą, jak mi powiedział, nie udzielał takich wypowiedzi, jakie wydrukował jeden z wrocławskich tytułów prasowych." W sumie to ma trochę rację. Ja znowu uwierzyłem redaktorom z Gazety Dolnośląskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: 10.0.3.* / 213.25.69.* 20.06.01, 08:02 TAK NAPRAWDĘ TO MY TEGO TRENERA ZNAMY TYLKO Z PRASY A W PRASIE (czytaj gazecie dolnośląskiej) NIGDY NIE PISZĄ POZYTYWNIE O ŚLĄSKU. DWIE RÓŻNE GAZETY I DWIE RÓŻNE INFORMACJE. JEDNA GAZETA PISZE ŻE NIE JEST SPECJALISTĄ A DRUGA ŻE JEST. Z taką sytuacją już się kiedyś spotkałem podczas opisu meczu Śląsk - Pogoń. W dwóch różnych gazetach były te same sytuacje przedstawione w różny sposób. JAKI Z TEGO WNIOSEK??? SYTUACJA W ŚLĄSKU JEST TAKA JAK JĄ OPISZĄ GAZETY A NIE TAKA JAK JEST NAPRAWDĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: *.wroc.gazeta.pl 20.06.01, 19:36 Gość portalu: KIBIC napisał(a): > "- Peter Nemec ma opinię najlepszego rzemieślnika w Czechach - powiedział nam > prezes wrocławskiego Śląska, Janusz Cymanek. - Mówi się tam, że jest najlepszym > > drugim trenerem w tym kraju. Taką też rolę będzie pełnił w Śląsku. Jestem > przekonany, że podjęliśmy słuszną decyzję, choć jak zwykle są adwersarze. Myślę > > głównie o niektórych dziennikarzach. Na środowej konferencji prasowej trener > Nemec na pewno będzie chciał wyrazić swoje zdanie na temat publikacji > prasowych, w których został obrażony zanim jeszcze pojawił się we Wrocławiu. > Zresztą, jak mi powiedział, nie udzielał takich wypowiedzi, jakie wydrukował > jeden z wrocławskich tytułów prasowych." > > W sumie to ma trochę rację. Ja znowu uwierzyłem redaktorom z Gazety > Dolnośląskiej. Niestety, KIBIC, nie jest prawdą, że znów uwierzyłeś Gazecie Dolnośląskiej. Jak się czyta to, co piszesz można odniść wrażenie, że cały czas wierzysz na słowo prezesowi Cymankowi. Na dzisiejszej konferencji prasowej nikt niczego nie sprostował, nikt nie zaprzeczył żadnej informacji, która ukazała się w Gazecie. Petr Nemec nigdy nie pracował samodzielnie w roli trenera w I ani w II lidze czeskiej. W III lidze czeskiej prowadził rezerwy jednago z zespołów, a w Austrii drużynę klasy okręgowej. Nie wiem natomiast dlaczego takie informacje, podane przez nas przy okazji pojawienia się w kręgu zainteresowania działaczy Śląska trenera Nemca wywolały taką furię prezesa. Nie napisaliśmy nigdy, że zatrudnienie Nemca to krok dobry albo zły. Po prostu przy okazji newsie o możliwości zatrudnienia Czecha należy podać zweryfikowane informacje o jego przeszłości. Nasi koledzy podali je za Cymankiem. On wciska im kit za każdym razem. My zweryfikowaliśmy przeszłość Nemca zasięgając języka u czeskich dziennikarzy. Pozdrawiam Kibica mim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: 213.76.92.* 20.06.01, 23:27 No, a jednak Cymanek nie jest aż taki niemądry, by powierzyć funkcję 1 trenera jakiemuś Pepikowi, który o trenerce ma pojęcie mniejsze niż przeciętny kibic piłkarski. Dobrze, że Putyra został 1 trenerem, przynajmniej nie będzie takiego wielkiego wstydu dla Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 21.06.01, 08:19 Panie Redaktorze zgadzam się z Panem. Mimo wszystko czuję się trochę manipulowany przez prasę. Słowo Polskie wraz z Panem Cymankiem pisze zawsze że jest dobrze natomiast w Gazecie Dolnośląskiej zawsze wszystko jest złe. Dwie różnie skrajne opinie wywołują we mnie negatywne emocje i złość że we Wrocławiu ludzie nie mogą się ze sobą dogadać w prostych sprawach. Ja nie chcę czytać o konfliktach w zarządzie, niedomówieniach i o tym że ktoś jest zły a ktoś inny dobry. JA TYLKO CHCĘ PIŁKI NOŻNEJ I TO WCALE NIE WIELKIEJ! WYSTARCZY MI TAKA PRZECIĘTNA ABYM MÓGŁ SOBIE USIĄĆ NA NORMALNYM STADIONIE, SPOTKAĆ SIĘ Z KOLEGAMI I POPATRZEĆ JAK ZAWODNICY BIEGAJĄ ZA PIŁKĄ. Wiem też że bez poparcia mediów tej piłki nie będzie. Dlatego właśnie spodziewam się po lokalnych gazetach że to one będą wspierać sport we Wrocławiu. Sam mam do siebie pretensje bo pod wpływem artykułu z Gazety Dolnośląskiej nazwałem Pana Petra Nemeca amatorem. I teraz się zastanawiam jakim prawem ja to zrobiłem? Przecież ja tego Pana wogóle nie znam! Sugerowałem się tylko tym co napisali w gazetach. Obraziłem go i za to go przepraszam. Co do Pana Cymanka można mu dużo zarzucić ale mu naprawdę zależy na sukcesie piłkarzy i za to go cenię!!! Bo stara się coś robić. Nie siedzi i nie czeka aż zrobią to inni. Patrzeć z boku i krytykować jest łatwo a zbudować coś nowego bardzo trudno. Pozdrawiam kibiców piłki nożnej we Wrocławiu i zachęcam redaktorów sportowych do tego abyśmy razem budowali silna piłkę we Wrocławiu. Nigdy nie będzie tak że wszyscy ze sobą się będą zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: 10.40.65.* 24.06.01, 00:00 Gość portalu: KIBIC napisał(a): > Panie Redaktorze zgadzam się z Panem. > Mimo wszystko czuję się trochę manipulowany przez prasę. Słowo Polskie wraz z > Panem Cymankiem pisze zawsze że jest dobrze natomiast w Gazecie Dolnośląskiej > zawsze wszystko jest złe. Dwie różnie skrajne opinie wywołują we mnie negatywne > > emocje i złość że we Wrocławiu ludzie nie mogą się ze sobą dogadać w prostych > sprawach. > > Ja nie chcę czytać o konfliktach w zarządzie, niedomówieniach i o tym że ktoś > jest zły a ktoś inny dobry. JA TYLKO CHCĘ PIŁKI NOŻNEJ I TO WCALE NIE WIELKIEJ! > > WYSTARCZY MI TAKA PRZECIĘTNA ABYM MÓGŁ SOBIE USIĄĆ NA NORMALNYM STADIONIE, > SPOTKAĆ SIĘ Z KOLEGAMI I POPATRZEĆ JAK ZAWODNICY BIEGAJĄ ZA PIŁKĄ. Wiem też że > bez poparcia mediów tej piłki nie będzie. Dlatego właśnie spodziewam się po > lokalnych gazetach że to one będą wspierać sport we Wrocławiu. > > Sam mam do siebie pretensje bo pod wpływem artykułu z Gazety Dolnośląskiej > nazwałem Pana Petra Nemeca amatorem. I teraz się zastanawiam jakim prawem ja to > > zrobiłem? Przecież ja tego Pana wogóle nie znam! Sugerowałem się tylko tym co > napisali w gazetach. Obraziłem go i za to go przepraszam. > Co do Pana Cymanka można mu dużo zarzucić ale mu naprawdę zależy na sukcesie > piłkarzy i za to go cenię!!! Bo stara się coś robić. Nie siedzi i nie czeka aż > zrobią to inni. Patrzeć z boku i krytykować jest łatwo a zbudować coś nowego > bardzo trudno. > > Pozdrawiam kibiców piłki nożnej we Wrocławiu > i zachęcam redaktorów sportowych do tego abyśmy razem budowali silna piłkę we > Wrocławiu. Nigdy nie będzie tak że wszyscy ze sobą się będą zgadzać. KIBIC, zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie wiem dlaczego przeczytałeś w Gazecie, że �wszystko jest źle�. Przy okazji zatrudnienia Nemca w Śląsku wcale nie napisaliśmy, że to zły pomysł. Informacja o dotychczasowym dorobku tego trenera była konieczna. A że jest on taki jaki jest, to już nie nasza wina. Poza tym zgadzam się z Tobą. Też nie chcę pisać o konfliktach w zarządzie klubu, ale one niestety są. �Nie chcem, ale muszem� - jak mawiał klasyk z Gdańska. A jeśli chodzi o Cymanka, to zapewnia KIBICA, że w klubie są ludzie, którzy zupełnie inaczej widzą funkcjonowanie klubu, ale na naprawę jest już chyba dość późno. Długi są ogromne. Poza tym chodzi nam o to samo. Pozdrawiam . MIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Wypowiedź pana Cymanka ze Słowa Polskiego IP: 10.0.3.* / 213.25.69.* 25.06.01, 00:00 To ja nie rozumiem jak to jest w tym klubie. Nasuwa mi się trochę pytań. Jeśli Cymanek jest zły i tak bardzo konfliktowy to czemu nie zostanie zastąpiony kimś innym? Czy nikt w klubie nie jest w stanie go usunąć z tego stanowiska? Nie mogą czy też może nie chcą? Ja nie pamiętam tak energicznego człowieka który by działał dla piłki nożnej we Wrocławiu. Kto dużo robi popełnia też dużo błędów. Takie jest moje zdanie bo nie wiem jak funkcjonuje wrocławski klub od wewnątrz i nie wiem jakie są stosunki między działaczami. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurator Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.06.01, 00:00 Ale ale chwileczke. Co do "trenera" Tarasiewicza to mialbym jeszcze wiecej zastrzezen niz do biednego czecha Nemca. Pilkarz byl to niezly ale czy on jest w ogole trenerem z licencja ? Kogo prowadzil gdziekolwiek ? Natomiast Putyra majacy "do pomocy" obcokrajowca niezwiazanego z zadnymi silami ligi moze cos pokazac. Stawiam ze czech nie bedzie za bardzo mieszal sie do pracy Putyry ale bedzie po prostu terminowal u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hero Re: Nowy trener piłkarzy WKS Śląsk IP: 64.124.150.* 25.06.01, 00:00 Co do trenera Putyry, oto kilka jego „osiagniec”. 1991 rok - mistrzostwo Polski z Zaglebiem, ale wiadomo jak to sie wtedy obdywalo (chcieli mistrza to se zrobili), nie wnikajac jednak czy mistrzostwo wygral, czy kupil popatrzmy na kolejne fekty jego pracy. 1992 rok wyrzucony z Zaglebia, bo mistrz Polski zajal 9. miejsce w lidze, a jeszcze w polowie sezonu byl w okolicach grupy spadkowej! Gdzies po drodze byl mecz Pucharu Intertoto (czy jak to sie wtedy nazywalo), z jakas dunska druzyna przegral 1:8!!!(chyba tyle, ale w kazdym badz razie wysoko). Pozniej juz nie pracowal w ekstraklasie, sposcil Chojnowianke z trzeciej ligi, miedz z drugiej, a z Polkowicami bronil sie przed spadkiem!! Zobaczcie jak te dwie druzyny zaczely sobie radzic, gdy Putyry juz tam nie ma! A poza tym do doskonaly menadzer. Przeciez kupic Macka Kowalczyka (drugoligowego napastnika) za milion zlotych to byl przeciez majstersztyk. Pozdrawiam. Mam mimo wszystko nadzieje, ze Slask z szalonym prezesem i genialnymi trenerami utrzyma sie w lidze Odpowiedz Link Zgłoś