Dodaj do ulubionych

Tramwaj na Tarnogaj pojedzie w weekend, ale za ...

01.09.11, 19:41
Ktoś zdziwiony?
Obserwuj wątek
    • callypsso Re: Tramwaj na Tarnogaj pojedzie w weekend, ale z 01.09.11, 20:35
      wiedziałam... to się po prostu zbyt pięknie zapowiadało... :-((
    • pleple.pl Ja jestem zdziwiony. Serio. 01.09.11, 20:45
      Ale z innego powodu.
      Był już śnieg i mróz w zimie.
      Był upał w środku lata.
      Był deszcz w dżdżystą jesień.

A teraz coś nowego jest powodem. No, chyba że nawet technika klęka przed JNP i działa z nim ręka w rękę.

-------------------------------------
      To jest mój kraj,bo tu się urodziłem i tutaj pewnie umrę.
      Ale dlaczego mam się cieszyć z tego, że ...
      To jest mój kraj, bo tu się urodziłem i tutaj pewnie umrę.
      • Gość: wert Re: Ja jestem zdziwiony. Serio. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 01.09.11, 20:56
        Ja jestem jeszcze bardziej, bo tu chodzi o Gaj, a nie Tarnogaj.
        • Gość: fghj Re: Ja jestem zdziwiony. Serio. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.11, 08:48
          Co oni p.....lą? Torowiska są zapiaszczone i zardzewiałe! Nikt nie planował otwarcia w ten weekend!
          • Gość: tiktak Re: Ja jestem zdziwiony. Serio. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.11, 11:33
            A czy ktoś wie co kuriozum zbudowali na Glinianej i jak będzie wyglądał ruch na tej ulicy?????
            Bo jak narazie to widze że na środku ulicy zbudowali 20cm krawęznik??????????
            • embriao Re: Ja jestem zdziwiony. Serio. 02.09.11, 15:30
              Gość portalu: tiktak napisał(a):

> A czy ktoś wie co kuriozum zbudowali na Glinianej i jak będzie wyglądał ruch na
              > tej ulicy?????
              > Bo jak narazie to widze że na środku ulicy zbudowali 20cm krawęznik??????????

W zupie byłeś i gumę widziałeś. Toć to zwykła antyzatoka po to byś z prawej tramwaju nie wyprzedzał jak on ludzi wysadza. Bardzo dobry pomysł.
        • Gość: Alina z Ołtaszyna Serio to jeszcze raz przeczytaj. IP: 78.8.136.* 02.09.11, 09:23
          Te tory na Hubskiej prowadzą na Gaj i na Tarnogaj, dokąd jedzie "8".
          Poza tym powtórz sobie tysiąc razy cytat Wielkiego Partacza: "NIC SIĘ NIE STAŁO". Lepiej?
    • map4 WI sp z o.o. 02.09.11, 12:22
      embriao napisał:

> Ktoś zdziwiony?

"Prace związane z wymianą torowiska opóźnią się, bo zepsuła się maszyna do gięcia szyn, które układa się na łukach."

No i co z tego ?

Wykonawca przecież zawarł umowę z właścicielem drugiej maszyny, która jest dostępna właśnie na wypadek, gdyby pierwsza się zepsuła. Wykonawca zdecydował się na ten dodatkowy wydatek, bo doskonale wie, że jeśli da ciała z terminem, to spółka Wrocławskie Inwestycje sp z o.o. zrealizuje gwarancje bankowe, które musiał przedłożyć aby zabezpieczyć roszczenia inwestora na wypadek obsuwy w terminie.

Krótko rzecz ujmując: dzięki trosce, dalekowzroczności i ścisłemu nadzorowi firmy Wrocławskie Inwestycje sp. z o.o. wykonawcy torowiska bardziej opłaca się ściągnąć na budowę drugą maszynę płacąc za nią spotowe stawki, niż zawalić termin. WI sp. z o.o. puści go bowiem z torbami, zapaskudzi mu opinię i przez pięć najbliższych lat nie dopuści do miodu, jeśli tylko dojdzie do opóźnienia z winy wykonawcy.

... a potem się obudziłem.
      • radeberger Jak śmiesz? 02.09.11, 13:12
        forum.gazeta.pl/forum/w,72,125082960,125098911,Re_Adamek_Kliczko_i_Michael_otworza_stadion_na.html
        Taki użytkownik Gobi pracując we Wrocławskich Inwestycjach przecież się nie rozdwoi w pracy. Ściąganie sprzętu na budowę, albo wyszukiwanie średniowiecznych kantat.. no z czegoś trzeba zrezygnować dla zachowania równowagi, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka