na100procent 11.09.11, 16:53 Święto Lasu - Bachmann napisał coś inteligentnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Klaus Bachmann: Wprowadźmy zakaz zakazywania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 17:07 Brawo Klaus!! Świetny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Klaus Bachmann: Wprowadźmy zakaz zakazywania IP: *.hsd1.fl.comcast.net 11.09.11, 18:27 Wypisz wymaluj. Plywam od przeszlo 50 lat i sportowo i rekreacyjnie (obecnie). Upodobalem sobie plywanie dlugodystansowe. Warunki do tego mam fantastyczne - poludnie Florydy. Woda ciepla prawie przez caly rok. A rekiny? Kto sie tym przejmuje. One zyja w wodzie a ja plywam po wodzie. Jakkolwiek to nie rekiny sa problemem ale meduzy parzace. Ale i z tym mozna sobie jakos dac rade. Pisze o tym poniewaz plywam w akwenie wodnym jakim jest ocean - ogromny i pelen niespodzianek. W tym roku pojechalem w leszczynskie. Jak wielu wie sa tam piekne jeziora. Pogoda dopisala ( 30 C), slonecznie wiec do wody! Ups! Ogrodzone kapieliska z tysiacem glow chetnych schlodzenia sie. Mysle, ze dobrze bedzie wejsc do wody gdzie nikogo nie ma. I tak tez zrobilem. Po kilku minutach slysze jakies gwizdy ale nie zwrocilem uwagi i plynalem swoim tempem. Przede mna lustro niezmaconej wody. Po jakiejs chwili dopadli mnie ratownicy na lodzi. Ba, lodz z silnikiem! Krzycza do mnie, ze tutaj jest zakaz plywania. Pytam dlaczego? Bo takie sa przepisy odpowiada jeden z nich. Mowie do nich bedac w wodzie, ze przepisy musza miec jakies swoje uzasadnienie. Widac, ze jednemu z ratownikow bylo juz za duzo tej wodnej pogawedki i krzyknal do mnie: - k....a wylaz z wody! Odpowiedzialem, ze wyjde jak doplyne do brzegu a lodka nie bede plynac bo jestem uczulony na chorobe morska. Odplynalem w strone brzegu odalonego o jakies 500m. Myslalem, ze ktorys z tych WOPR-cow wskoczy mi pomoc wejsc do lodzi... Dobrze, ze tego nie zrobili dla swojego bezpieczenstwa. Dali mi pisemna nagane za nie przestrzeganie przepisow na kapielisku. Ale ja bylem poza kapieliskiem? To byla moja sprawa gdzie plywam. Nieprawdaz? Plywalem na wlasne ryzyko. W Polsce i tak kazdego roku sie topi wiecej osob majac na uwadze istniejace przepisy niz w krajach gdzie takich przepisow nie ma. Uszczesliwiaja na sile ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Niemiecki punkt widzenia 11.09.11, 18:05 Powiedzcie teraz, że niemiecki, cywilizowany sposób patrzenia na nasz trochę jeszcze dziki kraj, nie jest nam wszystkim potrzebny. Musimy sobie przypomnieć zasady cywilizacji europejskiej i wyrzucić azjatycko-sowieckie naleciałości z lat zaborów i PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Bachmann, ty polityczny matole, ty niczego nie.... 11.09.11, 19:23 ....rozumiesz..... ty powinienes propagowac ustawienia zakazow nad wszystkimi zbiornikami wodnymi a potem wpuscic tam piranie.... a Polak i tak zakaz zignoruje..... i cielica Angela da ci medal...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik zapomnieliśmy, ale na pewno coś z tym zrobimy IP: *.opera-mini.net 11.09.11, 20:35 Trzeba mieć żal do Najwyższego, że podarował tablice tylko z X Przykazaniami. Nie wziął pod uwagę potrzeb pokoleń żyjących w XXI wieku :(( Gdyby jedenaste Przykazanie było w stylu " Kąpiesz się na własne ryzyko", takiej dyskusji byśmy tu nie prowadzili. I życie stałoby się prostsze !! isap.sejm.gov.pl/VolumeServlet?type=wdu&rok=2011 isap.sejm.gov.pl/VolumeServlet?type=wdu&rok=2011 Ale ustawodawcy nie śpią. Oni codziennie, powtarzam codziennie publikują kolejne Dzienniki Ustaw. Dzień po dniu. Każdego dnia, bez przerwy, systematycznie. Namnożyli tego niemiłosiernie. W tym roku już mamy 1120 pozycji. No ale popatrzcie, nic na temat letnich kąpieli. Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1109 Ustawa z dnia 28 lipca 2011 r. o zmianie ustawy o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej oraz ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1110 Ustawa z dnia 28 lipca 2011 r. o zmianie ustawy o gospodarce nieruchomościami oraz niektórych innych ustaw Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1111 Ustawa z dnia 28 lipca 2011 r. o zmianie ustawy o organizacji i funkcjonowaniu funduszy emerytalnych Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1112 Ustawa z dnia 28 lipca 2011 r. o zmianie ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1113 Ustawa z dnia 28 lipca 2011 r. o zmianie ustawy o Funduszu Kolejowym oraz ustawy o transporcie kolejowym Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1114 Ustawa z dnia 29 lipca 2011 r. o ratyfikacji Drugiego Protokołu do Konwencji o ochronie dóbr kulturalnych w razie konfliktu zbrojnego, podpisanej w Hadze dnia 14 maja 1954 r., sporządzonego w Hadze dnia 26 marca 1999 r. Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1115 Ustawa z dnia 29 lipca 2011 r. o ratyfikacji Protokołu między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Malty o zmianie Umowy między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Malty w sprawie unikania podwójnego opodatkowania i zapobiegania uchylaniu się od opodatkowania w zakresie podatków od dochodu, sporządzonej w La Valetta dnia 7 stycznia 1994 r., podpisanego w Warszawie dnia 6 kwietnia 2011 r. Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1116 Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 września 2011 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie nakładania grzywien w drodze mandatu karnego Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1117 Rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 24 sierpnia 2011 r. w sprawie szczegółowego zakresu obowiązku potwierdzania danych dotyczących wytwarzanego biogazu rolniczego wprowadzonego do sieci dystrybucyjnej gazowej Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1118 Rozporządzenie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 24 sierpnia 2011 r. w sprawie sposobu prowadzenie przez publiczne szkoły i placówki artystyczne dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentacji Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1119 Rozporządzenie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 30 sierpnia 2011 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w publicznych szkołach i placówkach artystycznych Dz.U. 2011 nr 187 poz. 1120 Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 1 września 2011 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie komisji egzaminacyjnej II stopnia przy Ministrze Sprawiedliwości do spraw odwołań od wyników egzaminu notarialnego Odpowiedz Link Zgłoś
p.w.l.k Re: zapomnieliśmy, ale na pewno coś z tym zrobimy 15.09.11, 14:40 www.mikrobiogazownie.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
patrzyciel Klaus Bachmann-przemówił ludzkim głosem...BRAWO 11.09.11, 20:54 Proponuje się teraz w podobny sposób zająć: - bezsensownymi ścieżkami dla rowerów (ich oznakowanie,stan techniczny,bezkres początków i końców,dla czego cześć rowerzystów jeździ po chodnikach - które są dla nich alternatywa bezpieczeństwa) -przebieganiem pieszych przez jezdni z powodu genialnych ustawień świateł -parkowaniem a raczej zmorą parkowania - bo miasto buduje wszystko prócz tego co kierowcą potrzeba najbardziej. Zamiast obsranych trawników gdzie nic nie rośnie prócz chwastów, a które są przy jezdni można wybudować tam parkingi -dla czego Straż Miejska nie sprawdza tego co uchwaliła Rada Miasta? I dla czego mimo tak szczytnego celu ta sama Rada Miasta po uchwaleniu uchwały nie kupiła strazniką sprzętu aby mogli egzekwować przepisy. W tym mieście mam pan duże pole do popisu... mam nadzieje że się pan w końcu obudził i zacznie sensownie pisać. Trzymam KCIKI;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: Klaus Bachmann-przemówił ludzkim głosem...BRA IP: *.e-wro.net.pl 11.09.11, 21:23 a na koniec wyjaśnić dlaczego Niemcy wysadzali Wrocław w marcu 1945 roku skoro wiadomo było, że Hitler kaput? Dlaczego Niemcy realizowali rozkazy psychopaty do samego końca? Dlaczego tak bardzo zniszczyli Wrocław, okradali samych siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Dlaczego? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 12.09.11, 04:52 Bo juz wtedy Niemcy wiedzieli, ze przyjda na te tereny Polacy. Nie psychopaci ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Zakazami przejawia się socjalistyczna troska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 23:18 władzuni o obywatela. Ponieważ ten, wg kasty politykiersko-urzędniczej jest zbyt głupi, żeby mógł decydować o tym, co robi, a broń Boże podejmował jakieś ryzyko na własną rękę. Dlatego właśnie wiszą sobie tablice z zakazem kąpieli, a nie z informacją o kąpieli na własne ryzyko. Toż to władza przecież wie najlepiej, co dla obywatela jest lepsze, bezpieczniejsze, korzystniejsze, niż on sam. A swoją drogą, to urzędnik czuje się chyba niespełniony życiowo, gdy czegoś nie zakaże, nie podreguluje, bądź w jakikolwiek inny sposób nie obrzydzi życia innym. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Klaus Bachmann: Wprowadźmy zakaz zakazywania ką... 12.09.11, 08:07 Ech, Panie Profesorze, a jakby tak zamienić jedną godzinę tygodniowo religii na jedną godzinę OBOWIĄZKOWEJ nauki pływania ? Ma się rozumieć w grupach jednopłciowych, ze święceniem czepków, kostiumów i pływalni ? Dałoby się to chyba nawet podciągnąć pod ścisłe przestrzeganie V przykazania. Odpowiedz Link Zgłoś
koma110 Klaus Bachmann: Wprowadźmy zakaz zakazywania ką... 12.09.11, 08:35 Doskonaly tekst, ale zupelnie nieprzydatny. W tym kraju ludzie sami potrzebuja zakazow jak powietrza - bo to by moc je lamac i pozniej przechwalac sie o tym przy grillu. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Klaus Bachmann: Wprowadźmy zakaz zakazywania ką... 12.09.11, 08:42 Pamiętam, że kiedyś bywały takie tablice : Kąpielisko nistrzeżone, kąpiel na własną odpowiedzialność". Ale poznikały, widocznie ktoś uznał, że nowe tablice, z zakazem kąpieli, spowodują zmniejszenie liczby utonięć. Od starszych Wrocławian słyszałem, że kiedyś można było się kąpać w Odrze i nie było masowych utonięć. Prawdopodobnie te wszystkie tablice z zakazami to jest przejaw magicznego myślenia urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
rprp44 Re: Klaus Bachmann: Wprowadźmy zakaz zakazywania 12.09.11, 15:22 w przeciwieństwie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś