Dodaj do ulubionych

Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu

01.10.11, 21:15
WOW! To było coś! Mnóstwo ludzi, ryk silników, niesamowity stadion. Nawet jak nie było idealnie, to ja przyznaję 5.

Jednak najlepsze były akrobacje motorów i quadów. Jazda bez trzymanki! Czekam kiedy Red Bull zawita do Wrocławia!!! :) :)

Obserwuj wątek
    • Gość: meredith Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.11, 22:09
      dokładnie! czekamy na freestyle mx! Ogólnie impreza na 4+. Czy ktoś potrafi odpowiedzieć dlaczego dołem sektorów 220-1-2 nie można było przechodzić? Tyle miejsca a ochrona nie przepuszczała... co za cymbał tak sobie wymyślił???
      • Gość: realista Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.opera-mini.net 01.10.11, 22:15
        chleb jest.
        szynka jest.
        piwo jest.
        wodka jest.
        papierosy sa.
        nawet marycha bedzie dozwolona !!

czego brakuje ?

brakuje IGRZYSK.
        niech zyja nam wspolczesni bohaterowie aren.
        adamek, monster jam, george, doda, ....

i o to chodzilo. o to walczylismy. prosimy co tydzien. co tydzien wiecej. co tydzien wyzej, dalej, glosniej !!

bo chleb jest. brakuje igrzyska.
        a chleba nawet jest za duzo, bo populacja coraz grubsza, coraz ciezsza, coraz wieksza.
        dobrze sie nam powodzi.
        a pamietacie przynajmniej komu to zawdzieczacie ?? za tydzien idziecie do urn, wiec pamietajcie i podziekujcie dobroczyncom !!!

• Gość: Misiek Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.11, 22:55
          A gdzie chłopcze zgubiłeś polskie znaki diakrytyczne? Najłatwiej siedzieć sobie gdzieś za granicą, narzekać będąc z dala od wydarzeń i podpuszczać innych.
          • zat4ra Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim 02.10.11, 01:04
            1. Niemadre jest zwracanie sie do osoby ktorej nie znasz, na necie, per "chlopcze".
            Moze to siwy 60-latek, tego nie mozesz wiedziec. Osmieszasz sie wiec.

2. Jeszce gorzej o twoim rozumie swiadczy to, ze nie zdajesz sobie sprawy z faktu ze dostep do WWW (a wiec i do tego forum) daja nie tylko "komputery" ale dziesiatki innych urzadzen, z roznymi OSami, na ktorych nie ma mozliwosci uzycia polskich znakow diakrytycznych. Takich jak przerozne PDAs, telefony, smartfony, tablety, czy cholerny Ipod Touch nawet!
      • Gość: ąćżłęźń Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.11, 23:29
        wymyślił to cymbał który zjadł zęby na MT i wielokrotnie widział trucki lub ich latające części wbijające się w pierwsze rzędy.
        Na szczęście jeszcze cymbały mają większą wyobraźnię niż stado owiec oglądające show.
        • Gość: meredith Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.11, 13:21
          człowieku, przeciez 50-30-5 cm dalej siedzieli ludzie. z bezpieczenstwem to raczej nie mialo nic wspolnego, bo nie mozna było tamtedy przechodzic caly czas. ja rozumiem, ze w trakcie zawodow moze to byc zabronione, ale przed? gdy ludzie szukaja swoich miejsc w celu ich zajecia?
    • mamadwojga Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu 01.10.11, 23:03
      I ja tam byłam, Coca colę piłam.
      Największe wrażenie zrobili na mnie jednak nie kierowcy Monstertraków ale ci młodzi ludzie skaczący na motocyklach i quadach. Aż mi dech zaparło i włosy stanęły dęba. SZACUN.
      A jeśli chodzi o stadion, to ...
      dużo jeszcze tam do zrobienia jest.
      Oj dużo...
    • cyfer Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu 02.10.11, 00:59
      Bardzo amerykańskie widowisko. Szkoda jednak, że tę atmosferę na siłę usiłował tworzyć spiker. Ludzie na trybunach i bez jego "popędzania" bawili się wystarczająco dobrze.

Monstery - coś pięknego. Jet car - dał po uszach wszystkim. Ale największy podziw dla młodzieńca w biało - niebieskim kombinezonie, który na swoim quadzie udowodnił, że grawitacja to fikcja. Wielkie brawa.

Organizacyjnie OK, choć mogło być jeszcze trochę lepiej. No ale to jednak wciąz obiekt w budowie. Poza zakończeniu imprezy również wysokie noty się należą za sprawną organizację ruchu widzów i - paradoksalnie - pochwała dla MPK za organizację przewozów po imprezie.

Sam stadion też robi wrażenie jak najbardziej pozytywne i bardzi się cieszę, że pomimo tak wysokich kosztów jednak powstał. No a teraz pooproszę "akrobatów" ze stajni Red Bulla i jakiś porządny koncert. Na początek może być U2. :)
    • bamapo Ciekawe jak tam teraz trawa na stadionie... 02.10.11, 01:11
      Uchowała się jakimś cudem pod warstwą uklepanej przez kołacze ziemi? Czy może trzeba będzie posadzić nową?
      • Gość: kolo Re: Ciekawe jak tam teraz trawa na stadionie... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.10.11, 09:18
        Tam gdzie siedziałem był kawałek trawki odsłonięty... Niestety widać że poprzednie imprezki dały jej ostro w kość - suche wypalone sianko... Ewidentnie murawa do wymiany...

Przy okazji, stadion i okolica to jeszcze plac budowy (nawet bardzo)...
        Dopuszczenie do użytku grubymi nićmi szyte...
      • dzielanski Znowu o tej trawie? 02.10.11, 10:21
        Ile kosztuje odtworzenie murawy na takim stadionie? Na imprezę przyszło około 30 tysięcy osób, średnia cena biletów, nawet uwzględniając promocje, nie spadła chyba poniżej stówy. Popcorn kosztował 30 zł za kubek, a kolejka była taka, że nie można było się dopchać. Do tego sprzedawane w wyśrubowanych cenach gadżety, bez których dorosły z łatwością się obejdzie, ale dziecko już niekoniecznie. Nawet jeżeli większośc z tej kasy poszła dla firm związanych z Monster Jam, to stadion dostał tyle, że oprócz wymiany murawy na płycie mógłby sobie fundnąć jeszcze jeden trawniczek - na parkingu, po uprzednim zdarciu betonu.
        • Gość: Closer Re: Znowu o tej trawie? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.11, 10:38
          Się ekonomista odezwał...
          Oczywiście ten popcorn robiło i sprzedawało miasto, gadżety i coca-colę też.
          Miasto ma pod UM taką mała manufakturę i trzaska gadżety na takie imprezy. Pod miastem ma pola kukurydzy, żeby jeszcze więcej zarabiać na popcornie.
          Stadion oczywiście ochraniali po godzinach pracownicy budżetówki, a za kierownicami pojazdów siedzieli w ramach nadgodzin kierowcy autobusów.
          Dzięki temu oszczędności poczyniono wielkie i imprezę można uznać za udaną....
          • dzielanski Re: Znowu o tej trawie? 02.10.11, 16:26
            Gadżety zapewne trzaskają Chińczycy w cenie 1 USD za sztukę. Nie wiem, jaką część marży dostały firmy związane z Monster Jam, a jaką właściciel stadionu. Jeśli Ty wiesz, to łaskawie podziel się tą wiedzą.
        • bamapo Re: Znowu o tej trawie? 02.10.11, 12:35
          Dobrej jakości murawa piłkarska kosztuje 100 tys. euro - pisano o tym jak ją kładziono w czerwcu. Wtedy mówiono dyrdymały że jest duża szansa że trawa przetrwa najazd monstersów. Teraz jak już widać że jest rozjechana i trzeba będzie pewnie całą wymienić to ciekawe kto za to zapłaci? Właściciel obiektu (miasto) czy operator (SMG)?
          • dzielanski Wpływy z samych biletów były 7-8X wyższe 02.10.11, 16:23
            Jak pisałem wyżej, same wpływy z samych biletów wyniosły ponad 3 miliony - być może nawet za 4. Może spytaj urząd miasta, jak to zostało podzielone. Moim zdaniem na wymianę trawy spokojnie powinno wystarczyć.
    • topix kolejne milony wyciągnięte z kieszeni Wrocławian 02.10.11, 01:13
      już trzecia impra polegająca na wyciąganiu kasy, 15 baniek zabrał Adamek, zasłużył, 30 mln Kliczko zasłużył, pracownicy samorządoawych spółek milony, tez zasłużyli, tylko politycy dali ciała bo nasadzili nas na kilka milardó złotych w nikomu niepotrzebne konsumpcyjne wydatki typu stadion.
      • Gość: cwiara Re: kolejne milony wyciągnięte z kieszeni Wrocław IP: *.internetunion.pl 02.10.11, 07:16
        Skoro tobie wystarcza spacer do parku i niedzielna msza święta..szanuje twój wybór...inni mieszkańcy wolą,Adamka,koncerty,i ciężarówki na wielkich kołach-a po to te imprezy żeby ten stadion zarobił na siebie i żebyś nie musiał płacic z własnej kieszeni za jego utrzymanie-nikt na siłę nie każe ci uczestniczyć w tych imprezach -tyle w temacie
        • Gość: w Re: kolejne milony wyciągnięte z kieszeni Wrocław IP: *.internetia.net.pl 02.10.11, 09:01
          impreza z adamkiem wyszla dla miasta na zero
          • dzielanski Pogadamy za kilka lat 02.10.11, 10:09
            Ba! Będzie pewnie nawet kilka imprez, w których miasto wyjdzie na minus. Ale po trzech tygodniach to mogą Ci się zwrócić spekulacje na Forexie.
        • Gość: Tolek Re: kolejne milony wyciągnięte z kieszeni Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.11, 16:27
          Prawie wszyscy są zachwyceni imprezami na nowym stadionie. Niektórzy tylko narzekają, że stadion jest jeszcze nie wykończony i żałują zielonej murawy. Właśnie! To przecież jest stadion przeznaczony do gry w piłkę nożną! Nie jest to obiekt dla imprez typu "cyrk". Czy tak trudno to pojąć? Być może dla niektórych tak. Nie wiem jak można tego typu obiekt, który jest jeszcze niewykończony, oddać w ręce pazernych firm, którym jest obojętne na jakim obiekcie będą trzepać kasę. Jeżeli o takim przeznaczeniu stadionu myśleli nasi decydenci to tylko pogratulować.
          • dzielanski Wrocławianie zafundowali Wam ten stadion? 02.10.11, 16:32
            Na tym stadionie ma być tylko piłka nożna, tak? Do lekkiej atletyki nie nadaje się on z definicji, ale do monster trucków nadaje się świetnie. Jednak Twoim zdaniem wolno tam organizować tylko mecze piłki nożnej, tak? Dla 8-10 tysięcy kibiców? A płacić za to będziemy my wszyscy: także ci, którzy w piłkę nożną wolą pograć sami, niż patrzeć, jak robią to inni?
            Gratuluję pazerności.
      • pazza.eu Re: kolejne milony wyciągnięte z kieszeni Wrocław 03.10.11, 09:40
        topix napisał:

> już trzecia impra polegająca na wyciąganiu kasy, 15 baniek zabrał Adamek, zasłu
        > żył, 30 mln Kliczko zasłużył, pracownicy samorządoawych spółek milony, tez zasł
        > użyli, tylko politycy dali ciała bo nasadzili nas na kilka milardó złotych w ni
        > komu niepotrzebne konsumpcyjne wydatki typu stadion.

Jak rozumiem - ty nie dales sie naciac!? :)))
        I pewnie - twoim zdaniem - lepiej bylo zainwestowac w najwieksza na swiecie figure lub jakis monstrualny przybytek przyciagajacy miliony od rozmodlonych???
        Di gustibus, kochany! ;)
        PS. A tak a propos: sądzac po stylu twojego posta ty (jak na razie) nie dolozyles sie jeszcze do tych kilku miliardow, ani do zadnych innych wspolnych nakladow... nieprawdaz?
        Wiec jak nie dales, to badz cicho, bo na razie ja i mnie podobni traca kaske na takich jak ty!
    • Gość: Stasiek Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.static.ptr.magnet.ie 02.10.11, 01:56
      Oby wiecej takich moto-atrakcji!
      ----------------
      Wygraj weekend z Toyotą Yaris! Konkurs na Fanklub Toyota.
      www.fanklubtoyota.pl/konkurs-yaris
    • topix wszyscy z tym prezydentem dzieciaczki jesteście 02.10.11, 03:58
      do piaskownicy barany
      • Gość: CWIARA Re: wszyscy z tym prezydentem dzieciaczki jesteśc IP: *.internetunion.pl 02.10.11, 07:20
        a ty do kościoła przypominam msza za 40 minut !!! A po mszy dalej rozsiewaj jad na wszystko i wszystkich-Amen
    • pssz Ucieranie nosa 02.10.11, 07:52
      To już trzecia udana impreza na stadionie. I to w krótkim czasie. Imprezy były różne, czyli stadion się rozkręca. Wychodzi na to, że decyzja o takim stadionie i o sposobie zarządzania była trafna?
      • Gość: Closer Re: Ucieranie nosa IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.11, 10:32
        Udana? Nudy na pudy. Kilka głośnych samochodzików jeżdżących w kółko na placu budowy, który poza cenami nie przypomina w żaden sposób stadionu
        • wesoly_emigrant Re: Ucieranie nosa 02.10.11, 14:31
          pewnie nie poszedles bo cie nie stac, a krytykujesz tych, ktorym to sie podoba i jest to najlepsza okazja do typowego pustego polskiego narzekania

a ja nie bylem, nie uwazam, ze to super impreza ale ciesze sie stadion funkcjonuje a ludzie nabieraja doswiadczenia przed euro, minusow tutaj nie widze
    • Gość: księgowy wkrótce listopad i skończą się imprezy IP: *.internetia.net.pl 02.10.11, 08:21
      Stadion zapadnie w długi sen zimowy i będzie stał miesiącami bezczynnie, czego nie będzie można powiedzieć o kredycie do spłacenia.
      Długi nigdy nie śpią.
    • monia-49 Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu 02.10.11, 09:47
      CIEKAWE ,CZY KIEDYKOLWIEK DOPROWADZI SIĘ PŁYTĘ BOISKA PIŁKARSKIEGO DO NORMALNEGO STANU I JAKIM KOSZTEM? GŁUPOTA DO POTĘGI !!!!!!
      KTO DOPUŚCIŁ DO TAKIEJ DEWASTACJI ?.....
      • dzielanski Nie pisz Caps Lockiem, bo Ci żyłka pęknie 02.10.11, 10:30
        Oglądałem kiedyś mecz NBA na stadionie (z zasuwanym dachem), na którym miesiąc wcześniej też były pokazy monster trucków - ciekawe, że im się, kurna, parkiet zregenerował w tak krótkim czasie.
        Zanim włączysz Caps Lock, pomyśl.
    • figa55 Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu 02.10.11, 09:55
      Współczuję mieszkańcom sąsiednich ulic: ryk silników i publiczności, zgrzyt stali, spaliny ...Super, po prostu super!!!
    • com.bi-nerki Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu 02.10.11, 10:09
      Ciekaw jestem czy naśladowcy wczorajszych mistrzów zaszaleją niebawem w naszych lasach, parkach, na łąkach?
    • Gość: Turysta Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.11, 10:44
      Żeby nie wyjść na malkontenta powiem, że impreza .... taka sobie. Przed rokiem w Chorzowie o niebo lepiej.
      Przerażony jednak byłem tym jak wygląda stadion. Jakim cudem toto dostało pozwolenie na użytkowanie ???
      No i organizacja parkingów, dojazdów ... żenada, że-nu-ją-ce.

Macie stadion - ale znajdźcie mi w mieście chociaż jeden znak, który pokazuje drogę do stadionu? Nawet na ulicy Lotniczej go nie znajdziecie.

A przy samym stadionie? Ktoś wie gdzie zaparkować?

Dla mnie organizacyjna porażka. Musicie się jeszcze duuuużo nauczyć....
      • Gość: Adolf Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.azylnet.com 02.10.11, 22:58
        Zaparkowałem pod stadionem, na ładnych parkingach, stuardzi mnie podprowadziili na miejsce, potem wskazali drogę do wyjścia...
        o co c'mon?
        • Gość: er Re: Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim IP: *.internetunion.pl 03.10.11, 21:10
          jest kilka znaków. właśnie na lotniczej i na zjeździe z autostrady.
          przejedź się. sprawdź.
          może jednak byłeś na innym stadionie?
    • Gość: abcd trawa za 100tys euro (430tys zl) do wymiany IP: *.centertel.pl 02.10.11, 12:11
      super pomysl miala z ta trawa ekipa dudkiewicza! Kurcze co za nie gospodarnosc, slask raz tylko mial trening - dla picu bo mogl to robic i na obecnym stadionie.

Nic mnie tak nie wkurza jak topienie kasy w blocie, doslownie! 100tys euro a euro caly czas sie umacnia. Spoko Rafale D. UEFA ze swoimi ociekajacymi tluszczem i kasa czlonkami (cos jak PZPN ale nie wiem czy i oni lataja pod wplywem....) na pewno byli pod wrazenmiem murawy i nie dokonczonego stadionu.

Wiecej mojego glosu miec nie bedziesz - juz Pan sobie szykuje bezpiecnza przystan w senacie he? Nie glosujacie na jego liste!!!

Na mojej ulicy dziruy, brud i pozapadane chodniki - a podobno Wroclaw ma byc dla mieszkancow a nie PZPNOW, UEF, spolek euro2012 itd.
      • Gość: Jonek Re: trawa za 100tys euro (430tys zl) do wymiany IP: *.e-wro.net.pl 03.10.11, 15:29
        Trawa nie ucierpiała. Oczywiście nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo gdybyś czytał to byś wiedział że murawę można skutecznie zabezpieczyć przed taka imprezą i tak właśnie zrobiono we Wrocławiu. No ale po co czytać skoro lepiej popluć jadem na forum. Na całym świecie organizuje się takie imprezy na stadionach ale to wcale nie oznaczą, że wymienia się murawę co tydzień.
    • robertdebelem Monster Jam: samochodowe show w amerykańskim stylu 02.10.11, 12:26
      czy tym razem P. Dutkiewicz tez uroczyscie otwierał stadion - czy moze w koncu dał sobie spokój?
    • grzesiek_rr na stadionie woda mineralna 0,5l za 8 zł 03.10.11, 09:01
      Impreza z dziećmi OK, stadion robi także fajne wrażenie.
      Jednak ceny napojów są po prostu skandaliczne. Na stadion nie wolno wnosić swoich napojów, kontrola i wyrzucania jak na lotnisku. OK można zrozumieć kwestie bezpieczeństwa.

Ale potem cena picia jest skandaliczna. 8 zł na 0,5 l wody mineralnej lub coli jak się pójdzie na stadion.
      Dodam że jedzenie także ohydne, np. twarde, żylaste i pół zimne szaszłyki po 24 zł.
    • adgawor Monster Jam: parkowanie 03.10.11, 09:33
      Niestety z imprezy na impreze oraganizacja parkowania dla osób przyjezdnych jest coraz gorsza. Z okazji poprzednich imprez były blokaowane wjazdy na ulice sąsaiadujce ze stadionem, co trochę oraniczało mozliwosc parkowania po osiedlacch i ulicach wokół stadionu . W sobotę każdy mógł wjechać prawie pod stadion, co poskutkowało tym ze okoliczna zieleń na osiedlach i skwerach została rozjeżdzona przez gości z innych miast. Wyjazd z naszego siedla "słonecznego" był zablokowany po impezie przez kilka godzin. A parking dla autobusów był pusty. Stadion jest przy autostradzie a więc kierowcy parkowali jak najbliżej stadionu. Przy stadionie jest wiele terenów aby przeznaczyć na parkingi dla osób przyjeżdżajacych z Polski . Dziękujemy Policji i Staży miejskiej za "zabezpieczenie" naszych osiedli.
      • twoboredmen.blogspot.com Re: Monster Jam: parkowanie 03.10.11, 09:55
        Nasza krótka relacja z MJ, zdjęcie, film + dwa zdania o nowym stadionie. Zapraszamy do lektury i komentowania :)

twoboredmen.blogspot.com/2011/10/sobotnia-niespodzianka.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka