Dodaj do ulubionych

Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu...

06.11.11, 18:34
Od tego chodzenia.. chyba pójdę zrobić kolację.
Obserwuj wątek
    • kklement Piękny strzał we własną stopę... 06.11.11, 18:47
      Marsz organizowany przez Żydów jako kontra wobec marszu dla uczczenia Święta Niepodległości ???
      Oczom nie wierzę. Takiej wtopy GW nie zaliczyła chyba od czasu pamiętnego rozprutego nieboszczyka na pierwszej stronie Wieży Ciśnień. Płomyki antysemityzmu polano cysterną benzyny. Nie ukrywam, że nawet mnie w tym momencie podniosło się ciśnienie.
      Kim do k... nędzy jest pani Kahan, żeby nas wychowywać ? Żeby decydować co jest patriotyzmem, a co nie ? Czy pani Kahan ma chociaż polski paszport ?
      Ja już wiem na który marsz pójdę. Nie poszedłbym na marsz NOP-u, gdyby nie Gazeta Wyborcza. Gdyby nie haniebna hucpa rok temu i gdyby nie - nomen omen - JUDZENIE w tym roku. Wiem o paru innych osobach, które z dokładnie tych samych pobudek na ten marsz się wybierają.
      Pokażemy panu Sawce i pani Kahan ILU NAS JEST !
      • Gość: Jacek Re: Piękny strzał we własną stopę... IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.11.11, 19:18
        > Marsz organizowany przez Żydów jako kontra wobec marszu dla uczczenia Święta
        > Niepodległości ???

Też tak to odebrałem. To jest niewiarygodne :)
      • Gość: Antoni Re: Piękny strzał we własną stopę... IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 19:24
        Nie uczczenia Święta Niepodległości, ale jego zawłaszczenia. Nota bene, sam Piłsudski pogoniłby łysych na cztery wiatry.
        • kklement Re: Piękny strzał we własną stopę... 06.11.11, 19:32
          Jesteś pewien, że ci co gwizdali w zeszłym roku podczas śpiewania hymnu i ich ideologia i hasła podobałyby Mu się bardziej ?
          • Gość: brbr Re: Piękny strzał we własną stopę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 22:08
            Możemy gdybać. Najlepiej na podstawie tego, co sam marszałek raz rzekł:
            "Naród wspaniały, tylko ludzie ku...."
        • zetkaf Re: Piękny strzał we własną stopę... 06.11.11, 19:44
          > Nie uczczenia Święta Niepodległości, ale jego zawłaszczenia. Nota bene, sam Pił
          > sudski pogoniłby łysych na cztery wiatry.
          Heja, heja, a czy Piłsudski nie był właśnie zwolennikiem nacjonalizmu? Tylko tego prawdziwego, a nie nacjonalizmu idiotów, którzy śpiewają (i to jeszcze w obcym języku) że inny kraj jest wspaniały, a w domyśle - każdy inny (w tym i nasz) jest do du... No cóż, jeśli mówienie że twoja ojczyzna jest do du... nazywasz nacjonalizmem... ;)
        • drugi-skrajniak Re: Piękny strzał we własną stopę... 06.11.11, 20:39
          Gość portalu: Antoni napisał(a):

> (...) jego zawłaszczenia. Nota bene, sam Pił
          > sudski pogoniłby łysych na cztery wiatry.

bez żartów...
          piłsudski to pogonił - jak by nie było legalny rząd, obalił, kosztem konkretnych ofiar... i jakoś o tym nikt nie pamięta - bo to poziom drugi -zawłaszczenie propagandowe jego działań - Piłsudski nie byłżadny prawicowcem! Prawicowców to on wysłał do Berezy! ludzie obuydźcie się i zacznijcie czytać cokolwiek, przecież to nawet w każdym źródle z epoki jest :/

oprócz tego o zaangażowaniu w terorystyczną działalność antypaństwowej (LEWACKIEJ!!)bojówki PPSu też już nikt nie wspomina...

i tak własnie naród staje się ofiarą własnej propagandy... ręce opadają...

a potem czytam że "Pis to partia prawicowa, odwołująca się do tradycji piłsudczykowskiej"... większego logicznego kretynizmu nie czytałem od dawna :/
          • Gość: PsssSs Kim przykładowo jest "faszysta" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 21:11
            dr Bohdan Szucki - Honorowy Prezes Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych, zaprasza na marsz.

W czasie II wojny i komunizmu był nazywany faszystą, z racji swojej walki o Niepodległość Polski.

www.youtube.com/watch?v=jJmkTbVUBsg

Drodzy młodzi lewacy i anarchiści, miejcie świadomość, że JESTEŚCIE WYKORZYSTYWANI PRZEZ STARYCH KOMUNISTÓW.
        • wielki_czarownik Amigo 07.11.11, 00:37
          Gdyby za czasów Piłsudskiego ktoś 11 listopada zaczął gwizdać podczas śpiewania hymnu, to by nie dożył drugiego gwizdnięcia.
      • drugi-skrajniak dokładnie 06.11.11, 20:42
        a w ramach smaczku doniesienia medialne o "pielgrzymce" niemieckich lewaków do Warszawy - aby 11 listopada pokazali nam jak się walczy z faszyzmem... żenada :/

wstyd i hańba... poziom skretynienia pewnych mediów powoduje że a i owszem - ja również mam daleko do NOPu, ale na ich marsz - pójdę... czekając n a błaznów z gwizdkami... którzy nie mają na tyle rozumu, by zastanowić się przez kogo są manipulowani :/
      • Gość: judasz Re: Piękny strzał we własną stopę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 21:36
        op. cit "Zsowietyzowani komuniści — po stalinowsku, za swoimi sowieckimi przyjaciółmi i jednocześnie nadzorcami — nienawidzili Polaków i twierdzili, jak np. pisał to Anatol Fejgin, że: “Trzeba zabić polską dumę, rozstrzelać patriotyzm”. Dopóki też mogli — to polskich patriotów masowo mordowali, roztrzeliwali oraz wywozili do swojego ukochanego Związku Sowieckiego.

Od śmierci tow. Stalina, następcy bandytów z PPR i towarzysze z PZPR — przez lata lata zabijali polską dumę i roztrzeliwali patriotyzm — już nie tak, jak wcześniej czynili to ich towarzysze i komunistyczni bandyci w masowych morderstwach — lecz najczęściej zniekształcającymi prawdę lub wręcz zakłamanymi tekstami artykułów, czy programów radiowych i telewizyjnych. Dlatego w latach 80. XX wieku w PRL bardzo popularne wśród antykomunistycznego społeczeństwa było hasło: "TV kłamie"."
        KŁAMIE, KŁAMIE I KŁAMIE!!!!!!!

• Gość: gość Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.finemedia.pl 06.11.11, 18:53
      Redaktorze, zorganizuj pod taki sam marsz w Tel Avivie i Jerozolimie, problemy dokładnie takie same a przemoc i zbrodnie na dzień dzisisejszy zdecydowanie większe.
    • Gość: chórek ssawka Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 19:02
      a niech sobie idzie 9 listopada, komu to przeszkadza? ale szkalowanie święta niepodległości to wlasnienawiazanie do faszymu i komunizmu, Niepodległość Polski widze kłuje w oczy niektorych... w marszu 11 listopada udzial wezma oczywiscie faszysci, burzuje, kulacy, żydzi, słowianie i inna hołota prezentujaca przywiazanie do Polski a to przeciez niewybaczalne!!! to zdrada!!! jestesmy przeciez europejczykami, musimy promowac dewiacje seksualne, konsumpcyjny styl zycia, materializm, atezim i inne nowoczesne trendy, święto niepodleglosci (tak jak boze narodzenie, popielec, święto 3 maja, boże ciało, obchody 1 i 17 wrzesnia oraz święto mikolaja trzeba zlikwidowac, moze byc tylko halloween, parada rownosci, big brother, faszystowskie bojowki antify i wysmiewanie sie z polskosci-zasciankowosci, w koncu Polacy to genetycznie niebezpieczny naród, trzeba zwalczać tę zgniliznę; sluchac trzeba komisarzy ludowych z brukseli, palikota i autorytety moralne z gw, dla których polskość=smród
    • wer-1 Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 06.11.11, 19:02
      Cuda, cuda ogłaszają - właśnie dzięki GW (G... Wartej) dowiedziałem się, że jestem nieprzyzwoitym. Może niech B. Khan w swej ojczyźnie nauczać zacznie tolerancji.
      • Gość: qwerty Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 19:12
        kto to jest Bente Kahan??
        • Gość: SSawka Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 21:14
          wehrwolf :-)
      • Gość: c.m. Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.e-wro.net.pl 06.11.11, 19:14
        bente kahan przewraca sie w glowie - mitomanka jedna !
    • aa.6 Polacy świętują niepodległość a żydzi i Gazeta ... 06.11.11, 19:12
      Każdy świętuje jak chce. Polacy świętują dzień niepodległości swojego kraju a żydzi i Gazeta Wyborcza będą wspominać historię swojego narodu. Cieszę się że Gazeta kolejny raz pokazała po której jest stronie.

• Gość: Nieprzyzwoity Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.internetia.net.pl 06.11.11, 19:35
      J. Sawka: "Trzeba pójść 9 listopada, żeby pokazać, że nie wyrażamy zgody na groźny, miarowy stukot glanów o wrocławski bruk."
      Takich typów jak ten?:
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,35771,6634568.html?i=1

• rand-all Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza 06.11.11, 19:49
        no to Sawka grubo.
        Słit focia jako zomowiec to teraz słit focia jako SS-man!
        • kklement Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza 06.11.11, 19:53
          Jako... SZMALCOWNIK ;)))))
    • Gość: Mihau IDĘ!!! IP: *.static.korbank.pl 06.11.11, 19:46
    • piesiec81 Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 06.11.11, 19:53
      (...)Hannah Arendt w „Korzeniach totalitaryzmu” analizuje język ruchów odwołujących się do totalitarnych ideologii. Dla Arendt jego cechą charakterystyczną jest brak trwałego znaczenia słów. W zależności od potrzeby słowa-klucze, będące sposobem określania dystynkcji wróg-przyjaciel, odnoszą się do zupełnie innych desygnatów. Przykładem może być termin „wróg klasowy” w komunizmie czy „komunista” w nazizmie. Określony tymi nazwami mógł być każdy. Zasadą bowiem tego typu ruchów jest postrzeganie rzeczywistości jako ciągłej wojny, więc i potrzeba ciągłego istnienia wroga. Dlatego odziera się pojęcie wyznaczające przeciwnika z realnej treści. W ten sposób, w zależności od interesów ruchu, można określać nim kolejne grupy. Polisemiczny (wieloznaczny) język umożliwia wszelkiego typu manipulacje na pojęciowej rzeczywistości przez ów język określanej.

9 grudnia 2010 na łamach Gazety Wyborczej opublikowano „Oświadczenie Porozumienia 11 Listopada”. Najbardziej rzucającą się w oczy specyfiką języka, który został użyty przez Porozumienie 11 Listopada do opisu rzeczywistości, jest jego wieloznaczność i otwartość. Innymi słowy - terminy, którymi opisuje rzeczywistość manifest Porozumienia 11 Listopada, nie mają żadnego realnego znaczenia. Są one pojęciami „wydmuszkami”, które nabierają sensu w zależności od kontekstu. Kontekst zaś jest określany przez aktualne potrzeby przedstawicieli Porozumienia. Takie podejście do języka umożliwia wymienialność pojęć. Widać to choćby po mieszaniu i utożsamianiu określeń z różnych porządków. Faszyzm, rasizm, neonazizm i nacjonalizm stosowane są zamiennie. Przez cały tekst przewijają się następujące zbitki słów „świętem sprzeciwu wobec faszyzmu i nacjonalizmu”; „Sprzeciwem wobec nacjonalizmu i faszyzmu”; „Po ulicach Warszawy chodzą prawdziwi faszyści, więc my organizujemy prawdziwe blokady. Udało się to w lutym tego roku w Dreźnie, gdzie ponad 10 tysięcy osób skutecznie zablokowało przemarsz pięciu tysięcy neonazistów”. Brak tu miejsca na szczegółowe analizy pojęciowe i historyczne.

Wystarczy jednak elementarna wiedza z zakresu tak historii jak i myśli politycznej, by mieć świadomość, że tego typu zabiegi opierają się na rozmywaniu sensów i ahistorycznym ujęciu. Nacjonalizm jest sposobem legitymizacji systemu politycznego, odwołującym się do narodu. Definiować zaś naród można różnie - poprzez krew, ale i poprzez obywatelstwo. Nie należy stosować określenia nacjonalizm jako pejoratywnego. Nacjonalizm nie musi mieć nic wspólnego z rasizmem. Nacjonalistami byli rewolucjoniści francuscy, istniał nacjonalizm komunistyczny, ruchy nacjonalistyczne Ameryki Łacińskiej doprowadziły do zniesienia niewolnictwa. Dzisiejsze rządy Francji czy Wielkiej Brytanii także odwołują się do narodu. Faszyzm zaś nie musi łączyć się z rasizmem (Mussolini pogardliwie określał teorie rasistowskie jako trafne tylko w przypadku hodowli psów). Miał faszyzm także duży potencjał internacjonalistyczny i rewolucyjny.

Problemem nie jest jednak ignorancja członków Porozumienia 11 Listopada. Takie przedstawianie rzeczywistości nie jest efektem głupoty - służy celowym manipulacjom. Dzięki pozbawianiu pojęć ich realnej treści, Porozumienie 11 Listopada może osiągnąć dwa cele niezbędne dla jego praktyki działania. Z jednej strony do pustego pojęcia można wrzucić dowolne treści. I tak czytamy: „Zebrane w Porozumieniu 11 Listopada organizacje mają różną motywację do sprzeciwiania się neofaszyzmowi. (…) homofobia, rasizm, islamofobia, antysemityzm, przyzwolenie na izraelską politykę apartheidu na terytoriach palestyńskich, (…)narodowa i militarystyczna polityka historyczna - to tylko niektóre zjawiska, których korzenie tkwią w ideologii nacjonalistycznej, w tradycji rasistowskiej, ksenofobicznej i totalitarnej oraz autorytarnego państwa”. Okazuje się, że faszyzmem (a więc nacjonalizmem, rasizmem, nazizmem i tym wszystkim, co jeszcze przyjdzie reprezentantom ruchu 11 Listopada do głowy) jest „przyzwolenie” na politykę Izraela. Niechęć do osób homoseksualnych jest tożsama z rasizmem, zaś „polityka historyczna” to nazizm. Pomieszanie pojęć z różnych porządków jest uderzające. Jest ono na tyle mocne, że tekst manifestu nie posiada treści, poza wskazaniem wroga. Są nimi Ci wszyscy, którzy nie podzielają aktualnych poglądów ruchu 11 Listopada. Np. w kwestii oceny polityki Izraela. Są rasistami, nazistami i neofaszystami.(...)

Link do całego artykułu: fzp.net.pl/opinie/11-listopada-wrocmy-do-tego-tematu
      Artykułu, którego fragmenty przytoczyłem nie napisali żadni narodowcy, pisowcy, Fronda itp. tylko zamieścił Żyd na forum Żydów polskich
    • jl_warszawa Nieśmiało przypomnę, 06.11.11, 19:55
      że noc kryształowa miała miejsce w III Rzeszy, nie w Polsce. Żydów nie wypędzali z III Rzeszy NOPowcy, bo ich nawet nie było - organizacja powstała jako antykomunistyczna w Stanie Wojennym. Jakie te łyse pały by nie były, porównywanie ich wprost do niemieckich nazioli, którzy hołdowali przekonaniom i niższości Słowian jest nie tylko nadużyciem a jawną propagandą lewacką. Więc jeszcze jedno nieśmiałe przypomnienie. Obecni skrajni nacjonaliści w Europie wroga upatrują wśród nieasymilujących się, często wrogo nastawionych muzułmanów. Żydów i Izrael tępią natomiast organizacje lewackie, wspólnie z muzułmanami. Jeśli ktoś dziś by chciał urządzać noc kryształową w Europie to nie NOP a fundamentaliści islamscy i lewacy.
      • Gość: Urlich Katmann Re: Nieśmiało przypomnę, IP: *.e-wro.net.pl 06.11.11, 20:10
        ja nie lubic Polaken!
        Ja od 1945 r. lubic Jude!
    • piesiec81 Pójdźmy z Bente Kahan... jeszcze mała złośliwość 06.11.11, 20:07
      "(...)Żeby naprawdę pokazać radykalnej prawicy, że nie stanowi siły, że jej nacjonalistyczna, rasistowska oferta jest anachroniczna i nie ma szans na społeczną akceptację, potrzebny jest masowy sprzeciw zwykłych obywateli. Ale ci nie pójdą rzucać kamieniami i ganiać się po ulicach. Dlatego potrzebny jest marsz alternatywny, pokojowy, taki właśnie jak Marsz Wzajemnego Szacunku. Żeby miał on potężną siłę obywatelskiej niezgody na zło, warto wziąć w nim udział."

Zapomniał Pan, Panie Redaktorze wspomnieć, czy obecność na tym marszu będzie obowiązkowa. Sądzę, że taka informacja jest ważna dla wielu pracowników wrocławskiego oddziału Gazety Wyborczej. Poza kilkoma, może kilkunastoma - powiedzmy - kontrowersyjnymi osobami pracuje tam z pewnością duża liczba zwykłych dobrych ludzi mających gdzieś marsze faszystów, antyfaszystów, szacunku i różne "szczytne" inicjatywy. Szkoda, gdyby miały ich spotkać jakieś nieprzyjemności (nagana, obcięcie premii) za nie wzięcie udziału w marszu...
    • maura0712 Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 06.11.11, 20:11
      Ludzie zastanówcie się co piszecie i jak myślicie.Noc z 9 na 10 listopada jest przecież rocznicą Nocy Kryształowej z 1938 r. dlatego w tym czasie obchodzi się Międzynarodowy Dzień Walki z Faszyzmem i Antysemityzmem, więc nic tu na złość Nopowcom ich marszom 11 listopada nie jest.Odniesienie się do tej daty i tego marszu z 11 listopada jest oczywiste, ponieważ właśnie 2 dni po 9 listopada, najwięcej tych co chcą wyjawić publicznie swoją miłość do faszyzmu się gromadzi i drze mordę wyjawiając swoje mikromózgowe przemyślenia debili.Każdy sznujący się człowiek nigdy nie powinien iść w parze z takimi idiotami dla samej zasady i obciachu ....przyrównania do prostaczków w glanach
      • kklement Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza 06.11.11, 20:16
        A czytałaś co redaktor Sawka napisał ? Bo my tak. Tobie też polecam. Wtedy pisz.
      • Gość: faszysta? Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 21:08
        Retoryka wprost lewacka. Ty nie piszesz, że DLA CIEBIE: "każdy sznujący się
        > człowiek nigdy nie powinien iść w parze z takimi idiotami dla samej zasady i o
        > bciachu" ale stawiasz to za sprawę jasną i oczywistą. Wręcz tautologia. Ale debilu tak nie jest. Dla mnie świętowanie Niepodległości MOJEGO państwa nie jest "obciachem" i właśnie dla samej zasady każdy Polak kochający swój kraj powinien tam pójść.

A to, że Żyd we Wrocławiu czy Niemiec w Warszawie będzie mi mówił co mam obchodzić w swoim kraju, za jaką partią polityczną mam być jest istną paranoją i lewakom się w głowach poprzewracało. Za to powinny osoby pójść przed sąd i odpowiedzieć za to. WSTYDEM jest, że polski rząd milczy.
        Ja też nie miałem iść na marsz, dzięki kochana gazeto, że mnie zmobilizowałaś, abym poszedł i przeciwstawił się działaniem obcych ludzi dla Naszego kraju. Dzięki!
      • Gość: Raf Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.static.korbank.pl 07.11.11, 01:04
        Wielu prostaczków w glanach, tylko nieco bardziej kudłatych i mniej higienicznych będzie po waszej stronie barykady.
        • Gość: faszysta? Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.11, 01:23
          Mniej higienicznych? Mówisz o tych zaćpanych brudasach w dreadach ze squatów?
          • Gość: Raf Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.static.korbank.pl 07.11.11, 15:27
            Tak.
      • piontakolumna Ja już się zastanowiłem 07.11.11, 09:45
        i uważam, że Ty też powinnaś się jeszcze raz zastanowić nad tym co napisałaś, bo nie mniejszą siarą iść w marszu za p. Kahan, która głosi nie mniej nienawistne hasła, jak wspomniane "łyse pały". Żeby nie być gołosłownym polecam artykuł na Forum Żydów Polskich, który w sposób rzeczowy opisuje, to o co chodzi niektórym z organizatorów Marszu Pamięci, bo jakoś to ciężko nazwać marszem wzajemnego szacunku. Pozdrawiam.
    • katonzwybiorczej Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza 06.11.11, 21:10
      Izrael: Wojna jest już pewna. Będzie atak na Iran.

Planują "wiele operacji".

Atak na Iran ze strony Izraela i innych krajów jest coraz bardziej prawdopodobny – powiedział prezydent Izraela Szimon Peres.

www.sfora.pl/Izrael-Wojna-jest-juz-pewna-Bedzie-atak-na-Iran-a37482
      --------------------------------------

LUDZIE! 9 LISTOPADA KRZYCZYMY GŁOŚNO O POKOJU, O ZASTOPOWANIU AGRESYWNYCH ZACHOWAŃ IZRAELA, KTÓRY CHCE CHYBA ROZPOCZĄĆ III WOJNE ŚWIATOWĄ!

MAM PYTANIE DO ŻYDÓW: CO WY W OGÓLE CHCECIE?!!!
      JAKIE MACIE PLANY W STOSUNKU DO TZW. GOJÓW (NIE-ŻYDÓW)?
      ALE SZCZERZE....
      DZIĘKUJĘ ZA MERYTORYCZNE WPISY ŻYDÓW I ICH POPLECZNIKÓW!
      • miejski_glupek Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza 06.11.11, 21:54
        katonzwybiorczej napisał:

> Izrael: Wojna jest już pewna. Będzie atak na Iran.

> Atak na Iran ze strony Izraela i innych krajów jest coraz bardziej prawdopodobn
        > y – powiedział prezydent Izraela Szimon Peres.

> DZIĘKUJĘ ZA MERYTORYCZNE WPISY ŻYDÓW I ICH POPLECZNIKÓW!

Nie jestem Żydem, nie jestem nawet obrzezany, ale lubie słuchać co inni mają do powiedzenia.
        Z dedykacją dla Ciebie i innych miłujących pokój ludzi - rabbi Szalom Berger z Miszkolca
    • drugi-skrajniak nowy "trynd"... 06.11.11, 21:18
      patriotyzmu, wskazywania kto jest faszystą (co to w ogóle za ściema? faszyzm to był we Włoszech) i wykładni owego słowa będą Polaków uczyć w tej kadencji: Bente Kahan oraz czarno-czerwone bojówki z Niemiec...

o tempora, o mores...

zapewne na dodatek lekcję tolerancji i "prostowania postrzegania wiezów międzyludzkich" przeprowadzi też za niedługo nowy korespondent GW - za przeproszeniem Państwa - "poseł" Biedroń

gdyby to nie było straszne - to pewnie byłoby śmieszne... :(
    • krasnaladamu bez patriotyzmu 06.11.11, 22:06
      "Przyzwoici ludzie wybiorą Marsz Wzajemnego Szacunku"

Bzdura. Przyzwoici ludzie zostaną w domu albo pójdą najwyżej na normalne obchody, 11 listopada, za dnia.

"skrajnie nacjonalistycznego Narodowego Odrodzenia Polski"

To autor artykułu popada w skrajność. Bliższe prawdy byłoby określenie "świry nawołujące do przemocy".

"apelowałem (...), żeby (...) marsz narodowców wygwizdać"

Tak, pokażmy, że jesteśmy cywilizowani - wygwiżdżmy ich. Najwyższa forma wyrażania opinii. Międzynarodowy poziom.

"potrzebny jest marsz alternatywny, pokojowy, taki właśnie jak Marsz Wzajemnego Szacunku"

Ale w jakiej sprawie ten marsz? NOP maszeruje patriotycznie, 11 listopada. Alternatywą ma więc wg redaktora być marsz antyfaszystowski? Czyli mamy nie wyrażać patriotyzmu?
      • Gość: Szechter Re: bez patriotyzmu IP: *.e-wro.net.pl 06.11.11, 22:18
        patriotyzm=faszyzm

NIE ZROZUMIAŁEŚ TEGO, GAMONIU?!

Musimy zbudować społeczeństwo bezklasowe, bezpłciowe, bez religii i bez rodziny!
        Aby tego dokonać atakujemy kościół, wspieramy gejostwo, wolne związki, konsumpcjonizm, a patriotów nazywamy faszystami i generalnie manipulujemy społeczeństwem.
        • Gość: Antoni Re: bez patriotyzmu IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 22:29
          Łyse karki to karykatura patriotyzmu. Ideologia szukania elementów obcych klasowo, rasowo czy religijnie i wykluczania ich ze społeczeństwa, tak, to właśnie faszyzm.
        • zetkaf Re: bez patriotyzmu 06.11.11, 23:14
          > patriotyzm=faszyzm
          > NIE ZROZUMIAŁEŚ TEGO, GAMONIU?!
          > Musimy zbudować społeczeństwo bezklasowe, bezpłciowe, bez religii i bez rodziny
          Społeczeństwo, które gdzieś ma swój naród, które nie ma żadnych świętości, żadnych norm, w którym każdy patrzy tylko na swoje potrzeby? Nie tędy droga.
          Patriotyzm i faszyzm to nie to samo, pora to zrozumieć. Patriotyzm - tak, faszyzm - nie.
    • kklement Z Sadistica bardzo a propos 06.11.11, 22:33
      Enjoy :)

www.sadistic.pl/pics/bb5c4ecba1cc.jpg
    • wielki_czarownik Nie rozumiem 07.11.11, 00:36
      Jeżeli 11 listopada będę świętował Dzień Niepodległości, to przestanę być porządnym człowiekiem?
      • kklement Re: Nie rozumiem 07.11.11, 00:41
        Jeśli będziesz świętować bez użycia gwizdka to wg Sawki właśnie tak, przestaniesz ;)
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Nie rozumiem IP: *.ip.netia.com.pl 07.11.11, 01:08
          Ja też mam wątpliwości, to 9 listopada mam świętować sukces organizatorów nocy kryształowej?
      • Gość: gaax Re: Nie rozumiem IP: *.ppp.polbox.pl 07.11.11, 06:54
        Zaczynasz łapać :)
    • Gość: WK Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.internetia.net.pl 07.11.11, 00:36
      Niewątpliwie Niemcy mają powody do wstydu za Noc Kryształową i niech demonstrują, że się od tego swojego dziedzictwa odcinają. Ale to nie jest polski wstyd. W owym czasie rodzice i dziadkowie dzisiejszych wrocławian mieszkali obok Żydów w polskich miastach, chodzili razem do szkoły i nie palili żydowskich synagog.
      Na świecie jest mnóstwo rocznic, świąt, ważnych dla konkretnych społeczeństw. Nie świętujemy przecież amerykańskiego Dnia Weterana ani Święta Dziękczynienia, chińskiego Nowego Roku, francuskiej rocznicy zburzenia Bastylii, angielskiej rocznicy próby wysadzenia ich Parlamentu, toteż nie ma powodu byśmy specjalnie obchodzili Noc Kryształową, która jest sprawą Niemców i niemieckich - nie polskich - Żydów. To nie nasze dziedzictwo w przeciwieństwie do rocznicy odzyskania niepodległości. Prowokacja Sawki jest oburzająca.
    • ten55 Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 07.11.11, 00:41
      9 -tego świętują porządni czyli antyfaszyści, a 11-tego ? faszyści? pewnie za rok redaktor napisze, żeby zlikwidować święto narodowe? !
    • bobdywro Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 07.11.11, 06:24
      Ale jaja ! Wyborcza łączy Święto Odzyskania Niepodległości z rocznicą Nocy Kryształowej .
      Za kilka lat będzie to jedno święto , Święto Pogromów Żydów w Dniu Odzyskania Niepodległości przez Polskę - czy o to chodzi ?
      • Gość: larry taksówkarz obydwa IP: *.internetia.net.pl 07.11.11, 07:25
        w dupie obydwa swieta mam

oraz celebrujacych je
        • bobdywro Re: obydwa 07.11.11, 07:40
          Dlatego larry jesteś idealnym czytelnikiem Wyborczej .
          Dla jasności , ja ciebie mam tam gdzie ty masz oba swięta .
    • pawel_zet Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 07.11.11, 07:08
      Ciekawi mnie, czy Bente Kahan 9 listopada będzie wyrażać również szacunek dla Palestyńczyków, pozbawionych wszelkich praw przez rząd Izraela nieszczęsnych prawowitych mieszkańców Izraela.
    • Gość: kalendarz Sawka, a dzisiaj (7.11.) nie maszerujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 09:03
      rocznica wybuchu Rewolucji Październikowej jest:
      pl.wikipedia.org/wiki/Rewolucja_pa%C5%BAdziernikowa
    • zorroonline Szcunek dla narodu palestyńskiego 07.11.11, 09:49
      W marszu nie może zabraknąć nawiązań do zbrodniczej polityki współczesnego Izraela w stosunku do narodu palestyńskiego.
      Wtedy nawiązania do kryształowej Nocy Kryształowej będą nawet miały sens i przywołają w pamięci np. masakry w palestyńskich obozach Sabra i Shatila. Kiedy Palestyńczycy walczą o uznanie ich państwa w ONZ, Izrael wyciąga zgraną kartę faszyzmu, judzi do rozpętania kolejnej wojny oraz intensyfikuje rugowanie Palestynczyków z ich ziemi.
      Wracaj do domu Bente K. i tam walcz o pokój i zakończenie izraelskiej polityki apartheidu wobec Palestyńczyków.
      • Gość: ? Re: Szcunek dla narodu palestyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.11, 11:25
        Żydzi we wroclawiu protestuja przeciwko przesladowaniom Żydów w 1938 roku przez Niemców oraz przeciwko obecnemu państwu Izrael a także przeciwko państwu polskiemu, dlugo myslalem dlaczego nie protestuja przeciwko piwu warzonemu przez potomkow czeskiego rodu panujacego we Wrocławiu kilkaset lat temu, przeciez wtedy rzadzacy byli tak okrutni, truli wlasnych braci...na dokladke socjalisci zapraszaja Niemców aby protestowali w Warszawie przeciw niepodległości Polski, mamy czekac na 24-godzinne ultimatum rzadu szwedzkiego, natychmiastowego oddania Częstochowy? to taka niespodzianka, ktora uruchomicie dopiero 10 listopada?a moze w Gdansku zaprotestuja jacys Holendrzy przeciw rasistowskiej i nacjonalistycznej polityce rzadu holenderskiego, jako reakcji obronnej na sytuacje ,w ktorej biali Holendrzy (nie jestem rasista ale sami zafundowali sobie te chora sytuacje) stanowia mniejszosc w swoim kraju? czy moge liczyc na jakas ssssyczaca odpowiedz panie SSawka?
    • filtz_mischa Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Szacu... 07.11.11, 12:29

"11 listopada, Narodowe Odrodzenie Polski będzie demonstrować zdrowy, czysty, prawdziwie polski patriotyzm" - porownanie Narodowego Odrodzenia Polski do prawdziwie polskiego patriotyzmu jest prawdziwie zydowskim przewrotem i bezczelnoscia.

• katonzwybiorczej Proste pytania do Żydów 07.11.11, 13:20

Mam takie proste pytanka do Żydów.

-Dlaczego szykujecie się do ataku na Iran? Dlaczego tak bardzo pragniecie wojny?
        -Czy chcecie aby do tej wojny włączyło się jak najwięcej państw?
        -Czy państwa/narody, które będą neutralne będziecie uważać za antysemickie, a być może nawet faszystowskie?

• Gość: ewa Re: Pójdźmy z Bente Kahan w Marszu Wzajemnego Sza IP: *.static.korbank.pl 07.11.11, 15:10
      Brawo redaktorzyno - pożal się Boże - Sawka. Jeszcze tylko kilka takich szlachetnych akcyi, a stanę się antysemitką, z cała pewnością. Aczkolwiek nigdy bym nie przypuszczała. Spożytkuj Pan swoją energię na coś pożytecznego.
      • Gość: Marek W moim przypadaku antysemityzm, którego się IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.11.11, 23:44
        nabawiłem po kilkunastoletnim czytaniu tego GWna, leczę tylko wiedzą o tysiącach polskich Żydów - polskich patriotach. O nich sekta z Czerskiej nigdy nie napisze lub jeżeli już napisze to skłamie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka