marek84_wro 14.11.11, 16:02 i kolejne koszty dla mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogon.jeltz Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 14.11.11, 16:07 > i kolejne koszty dla mieszkańców... Jesteś człowiekiem czy maszyną do lokalnego zmniejszania entropii i wytwarzania PKB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obum82 Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.opera-mini.net 14.11.11, 17:16 Co za bełkot. Po ustaleniu sprawców należy ich obciążyć pełnymi kosztami usuwania efektów wandalizmu - i tak do skutku, zanim wesołe towarzystwo w ramach rozwoju form ekspresji procesów myślowych zacznie na przykład podpalać autobusy - w końcu taki autobus też jest niczyj, a jaka entropia się zrobi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaNóż Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.internetia.net.pl 14.11.11, 17:28 Przestań stary Palić !!!!!!!! ]:-o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.finemedia.pl 14.11.11, 18:11 dlaczego? mądrze gada to niech sobie pali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 09:56 Ponieważ zaklejanie sygnalizatorów to nie wykroczenie a przestępstwo, policja powinna w pierwszej kolejności przesłuchać autora artykułu za tytuł promujący marihuanę. Z pewnością jest zamieszany w przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 10:24 porabalo was wszystkich :D sygnalizacja jest nadal widoczna i w pelni dzialajaca. zostal tylko zamieniony symbol z idacego ludzika na lisc - z przyzwyczajenia nie patrzymy na ludzika tylko na kolor sygnalizacji, kierowcy na ten pzyklad nie maja zadnego symbolu jedynie kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 11:29 z okna autobusy inaczej wszystko widać, zaklejane są światła dla samochodów a nie dla pieszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 12:00 > porabalo was wszystkich :D > sygnalizacja jest nadal widoczna i w pelni dzialajaca. zostal tylko zamieniony > symbol z idacego ludzika na lisc - Czyli została zniszczona sygnalizacja ? Niezależnie ile % znaku zostało zasłonięte, zawsze jest to przestępstwo i narażenie na katastrofę w ruchu lądowym. Bardzo się zdziwi sprawca jak się dowie ile za to grozi lat. Bardzo się zdziwi, że go złapali bo nie podejrzewa nawet na ilu skrzyżowaniach policja ma swoje kamery. > z przyzwyczajenia nie patrzymy na ludzika ty > lko na kolor sygnalizacji, kierowcy na ten pzyklad nie maja zadnego symbolu jed > ynie kolor. Wypadków we Wrocławiu codziennie setka .Wspaniały sposób na odszkodowanie do sprawcy zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teoretyk a może to tylko konopie włókniste? IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 00:18 a może to tylko konopie włókniste? wam się zaraz wszystko z jednym kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x_X_x Alkoholu! Więcej alkoholu! IP: *.static.korbank.pl 15.11.11, 07:20 O jacy wszyscy oburzeni! Ale gdyby ktoś nakleił krzyże na sygnalizatorach to nie było odważnego żeby podnieść rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Alkoholu! Więcej alkoholu! IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 09:57 > O jacy wszyscy oburzeni! Ale gdyby ktoś nakleił krzyże na sygnalizatorach to ni > e było odważnego żeby podnieść rękę. Nie będą się oburzać też gdy na twoim grobie postawia krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Alkoholu! Więcej alkoholu! 15.11.11, 21:36 : edi napisał(a): > > O jacy wszyscy oburzeni! Ale gdyby ktoś nakleił krzyże na sygnalizatorach Ciekawy pomysł! To mogłoby zadziałać, pod warunkiem wszakże umieszczenia krzyża na CZERWONYM świetle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.11, 09:41 NIe słyszałem jeszcze żeby ktoś po marichuanie podpalił autobus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 10:00 > NIe słyszałem jeszcze żeby ktoś po marichuanie podpalił autobus... Może używał cichej zapalniczki. Jak pożyjesz dłużej, bo sądzę żeś dzieciakiem w wieku szkolnym który nie nauczył się jeszcze ortografii , to zobaczysz do czego są zdolne ćpuny. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 13:49 Szczegolnie kofeinisci i nikotynisci to bardzo grozna banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Widać że jarać może i lubią ale wiedzy to brak IP: *.clt.clearwire-wmx.net 14.11.11, 21:59 Gandka ma 7 listków a nie 5. Więc następnym razem niech opatrzą info zanim zrobią szablon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Widać że jarać może i lubią ale wiedzy to bra IP: *.cable.mindspring.com 14.11.11, 22:36 to pewnie z "przyczyn technicznych" - taka nalepka nie trzymałaby się kupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edukacja Re: Widać że jarać może i lubią ale wiedzy to bra IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 22:55 udowodnisz? bo ja ręczę, że są 3,5,7, a nawet 9-cio palczaste liście konopii indyjskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsior nawet 2 ;) IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 23:18 jak kielkuje to ma 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balooo Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.connecta.pl 14.11.11, 16:11 Zapłacisz ... przejmujesz się?? A tak przynajmniej się coś dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 10:02 > Zapłacisz ... przejmujesz się?? A tak przynajmniej się coś dzieje skocz z mostu, będzie ciekawie. Widziałem ostatnio jednego co chciał skoczyć z mostu. Akurat przepływał statek i się rozkwasił idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant no jest najlepszy dowód 14.11.11, 16:16 na to co palenie zioła robi z mózgu... bezpieczeństwo innych nieważne, liczy się tylko chwilowy odlot Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 16:19 wesoly_emigrant napisał: > na to co palenie zioła robi z mózgu... > bezpieczeństwo innych nieważne, liczy się tylko chwilowy odlot Jakie znowu bezpieczeństwo?! Przecież mimo naklejonego listka dokładnie widać, że pali się zielone. Jeśli brak ci pomyślunku, żeby to rozpoznać i reagujesz tylko jak pies Pawłowa na najprostsze wzorce, to znak, że nie powinieneś w ogóle zostać dopuszczony do kierowaniem pojazdem mechanicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: no jest najlepszy dowód IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 16:31 Przyklej sobie taką lampkę do swojego niskiego czółka. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 16:39 vogon.jeltz napisał: > > Jakie znowu bezpieczeństwo?! Przecież mimo naklejonego listka dokładnie widać, > że pali się zielone. Jeśli brak ci pomyślunku, żeby to rozpoznać i reagujesz ty > lko jak pies Pawłowa na najprostsze wzorce, to znak, że nie powinieneś w ogóle > zostać dopuszczony do kierowaniem pojazdem mechanicznym. > Ty chyba piszesz o sobie biedaku i nie potrafisz rzeczowo myśleć. Jakiekolwiek przysłonienie światła sygnalizującego może być problemem, jeśli są niekorzystne warunki otoczenia. Może dojść nawet do wypadku z tego powodu . Czasami jak zaświeci słonko to nie widać nawet które światło się świeciło, taki mocny odblask dają wszystkie światła. No ale jak widać Ty widzisz rzeczywistość przez pryzmat człowieka o zaćmionym mózgiem przez marihuanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: no jest najlepszy dowód IP: 192.100.112.* 14.11.11, 17:21 Wydaje mi się, że niezauważenie zapalonego zielonego światła raczej nie grozi śmiertelnym wypadkiem. Gorzej by było, gdyby listki przykleili na świetle czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 18:25 Gość portalu: gosc napisał(a): > Wydaje mi się, że niezauważenie zapalonego zielonego światła raczej nie grozi ś > miertelnym wypadkiem. Gorzej by było, gdyby listki przykleili na świetle czerwo > nym. > Z pewnością, jednak fenomenu optycznego złudzenia można wyciągnąć również odwrotne skutki. Poza tym nic nie może usprawiedliwić jakąkolwiek manipulacje czy przesłonę znaków drogowych czy świateł. Taki delikt powinien być stanowczo bez pardonu surowo karany. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 19:00 ddyzma5 napisał: > Poza tym nic nie może usprawiedliwić jakąkolwiek manipulacje czy przesłonę znaków > drogowych czy świateł. Oj już nie fetyszyzuj tych znaków i świateł. Większość z nich jest całkowicie zbędna, o czym przekonałem się wracając z wojaży po Ukrainie. Tam znaki drogowe stosowane są oszczędnie i jak taki już stoi to znaczy, że naprawdę trzeba na niego zwrócić uwagę. Po przekroczeniu granicy polskiej uderzyła mnie istna kakofonia znaków, z których większość była kompletnie nieistotna i po 5 minutach włączyła mi się zdolność do ich olewania. To dotyczy też świateł, które niejednokrotnie stoją w takich miejscach, że doskonale można by się bez nich obejść - z tym, że światła ciężej olać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziks Re: no jest najlepszy dowód IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.11.11, 21:53 O kurcze! Ta akcja może mieć jakiś pozytywny efekt! Kilku oburzonych kierowców, w ramach protestu, dla odmiany może zacząć stosować się do znaków! ... Po namyśle. Jednak nie, bo jaki kilku będzie przestrzegać znaków, gdy cała reszta ich nie przestrzega, to może się to skończyć katastrofą komunikacyjną. Czyli z musu dołączam się do przaśnego chóru ryczącego: Na pohybel degeneratom! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 18:09 ddyzma5 napisał: > Jakiekolwiek przysłonienie światła sygnalizującego może być problemem, jeśli s > ą niekorzystne warunki otoczenia. Może dojść nawet do wypadku z tego powodu . > Czasami jak zaświeci słonko to nie widać nawet które światło się świeciło, taki > mocny odblask dają wszystkie światła. Bzdura. Światła służą głównie do upłynniania ruchu, na bezpieczeństwo mają niewielki wpływ. Ich działanie lub niedziałanie nie zwalnia też z obowiązku zachowania rozsądku i zasady ograniczonego zaufania na drodze. Najprościej mówiąc: jeśli nie jesteś pewien jakie pali się światło - musisz zachowywać się tak, jakby świateł nie było. Chyba, że jesteś jednym z tych kolesi co jeżdżą "na pałę". Zróbmy proste sprawdzenie empiryczne: czy zdarzyła się jakaś kolizja, której powodem była rzeczona naklejka? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 18:46 vogon.jeltz napisał: > > Bzdura. Światła służą głównie do upłynniania ruchu, na bezpieczeństwo mają niew > ielki wpływ. Ich działanie lub niedziałanie nie zwalnia też z obowiązku zachowa > nia rozsądku i zasady ograniczonego zaufania na drodze. Najprościej mówiąc: jeś > li nie jesteś pewien jakie pali się światło - musisz zachowywać się tak, jakby > świateł nie było. Chyba, że jesteś jednym z tych kolesi co jeżdżą "na pałę". > > Zróbmy proste sprawdzenie empiryczne: czy zdarzyła się jakaś kolizja, której po > wodem była rzeczona naklejka? > Mówi się , że o oczywistych sprawach nie powinno się pisać. Każdy znak drogowy i świetlny powinien posiadać podaną przez Ciebie funkcję, to nie podlega dyskusji. Tak samo każda manipulacja przy znakach lub światłach może ograniczyć jego widoczność a więc przyczyni się do ich błędnej interpretacji przez użytkowników drogi. Nie ma to nic wspólnego z zasadą ograniczenia zaufania do wspólnych użytkowników drogi. Są miejsca na drodze gdzie nie wolno umieszczać bilbordów , reklam, a to dlatego ponieważ odwracają uwagę w szczególnie niebezpiecznym miejscu. Przypadek ograniczenia widoczności znaków na drodze nie może być traktowany jako kawalerski delikt. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 21:15 > Jakiekolwiek przysłonienie światła sygnalizującego może być problemem, jeśli s > ą niekorzystne warunki otoczenia. Może dojść nawet do wypadku z tego powodu . Jak ktoś zauważył, raczej nie dojdzie do wypadku bo nie zauważyłeś zielonego. Na czerwonym nie nakleili. Jeśli jednak się upierasz przy pełnych szkłach, to napisz do ZDiUMu, niech pousuwają wszystkie ludziki i rowerki na przejściach/przejazdach czy kierunkowe strzałki dla samochodziarzy - stosunek części zaczernionych i nie zaczernionych jest chyba podobny, co przy lisku gandzi, i nikt nie narzeka że mu coś zasłonięto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: no jest najlepszy dowód IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 18:41 > Jakie znowu bezpieczeństwo?! Przecież mimo naklejonego listka dokładnie widać, > że pali się zielone. Jeśli brak ci pomyślunku, żeby to rozpoznać i reagujesz ty > lko jak pies Pawłowa na najprostsze wzorce, to znak, że nie powinieneś w ogóle > zostać dopuszczony do kierowaniem pojazdem mechanicznym. ty z pewnoscią jeździsz tramwajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: no jest najlepszy dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.11, 16:27 Rzeczywiście straszna historia. Bandytów (a może terrorystów ?), którzy dopuścili się zamachu na bezpieczeństwo publiczne należy jak najszybciej pojmać i przykładnie ukarać ! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 16:42 Gość portalu: Jaro napisał(a): > Rzeczywiście straszna historia. Bandytów (a może terrorystów ?), którzy dopuści > li się zamachu na bezpieczeństwo publiczne należy jak najszybciej pojmać i przy > kładnie ukarać ! > To są raczej nieświadome szczeniaki silące się na oryginalność. W każdym razi powinny ponieść karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielarz Re: no jest najlepszy dowód IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 21:51 kare to ty poniesiesz bo nie jarasz ziola a to samo zdrowie baranie Odpowiedz Link Zgłoś
jamstirling Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 16:40 najlepszym dowodem na debilizm jestes ty baranie Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 16:44 jamstirling napisał: > najlepszym dowodem na debilizm jestes ty baranie > A Ty człeku potrafisz napisać coś konkretnego, czy mama nauczyła Ciebie tylko bluzgać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigtom187 Re: no jest najlepszy dowód IP: *.centertel.pl 14.11.11, 16:48 ty durny moherze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: no jest najlepszy dowód IP: 80.51.71.* 14.11.11, 17:43 podejrzewam, ze masz 60 lat i nosisz moherowy beret Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 19:22 spokojnie półgłówku, mam trzydzieści lat i sporo doświadczenia życiowego w Polsce i za granica, do mohera mi daleko, lubię imprezy i dobrą zabawę, ale wiem gdzie jest granica, a to jest ewidentne jej przekraczanie rób sobie co chcesz w swoich 4 kątach, pal co chcesz, bierz dopalacze, posuwaj kolegę, nic mi do tego, ale nie przenoś swoich wynaturzeń na ulice czy szacunek dla prawa i innych ludzi to oznaka słabości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielnik polski thc IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 21:55 juz pora zebys wyemigrował frajerze takich jak ty cwaniaczków tu nie chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: thc 14.11.11, 22:03 a to może my nie chcemy takich jak ty, hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wesoly emigrancie IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 22:38 "czy szacunek dla prawa i innych ludzi to oznaka słabości?" bardzo dobre pytanie czy szacunek dla prawa III rzeszy to była oznaka słabości? jesli prawo jest glupie to nic dziwnego ze ludzie je olewaja problem tylko kto bedzie ustalał ze prawo jest głupie ja z kolega nie moge zagrac w pokera na pieniądze w domu bo to juz "wielkie" przestępstwo das zdizecku klapsa to przestepstwo ba samo powiedzenie sie "uspokoj sie bo dostaniesz lanie "jest zagrozone kara do roku wiezienia jak chce koledze pożyczyć 10000 to musze od tego zaplacic podate jak kupie opodatkowany uzywany samochod za ciezko zarobione opodatkowane pieniadze to tez musze zaplacic podatek i jak ja mam szanowac prawo które mnie n kazdym kroku dyma? odpowiadajac na twoje pytanie to tak szacunek dla prawa w tym zalosnym kraju to jest oznaka slabosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsior 10/10! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 23:22 > odpowiadajac na twoje pytanie to tak szacunek dla prawa w tym zalosnym kraju to > jest oznaka slabosci Szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: wesoly emigrancie 14.11.11, 23:27 no i właśnie potwierdzasz moją tezę o przyczynie nieudolności Polski jako kraju, każdy jest mądrzejszy od innego no i oczywiście od prawodawców, jeżeli nie podoba ci się prawo to jedyną drogą do jego zmiany jest zmiana prawodawcy a nie olewanie i łamanie prawa bo właśnie to powoduje słabość państwa, jest to przykład szlacheckiego szlachcic na zagrodzie, równy wojewodzie, zobacz do czego to doprowadziło pomijając debilność twojego stwierdzenia: czy szacunek dla prawa III rzeszy to była oznaka słabości? odpowiem, NIE, ludzie w III podporządkowali się machinie, czytaj prawu i stworzyli silne państwo, które zdominowało resztę europy, taki jest efekt posłusznego działania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x wracaj na zmywak emigrant IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 23:52 > czy szacunek dla prawa III rzeszy to była oznaka słabości? > odpowiem, NIE, ludzie w III podporządkowali się machinie, czytaj prawu i stworz > yli silne państwo, które zdominowało resztę europy, taki jest efekt posłusznego > działania WON naziolu na zmywak! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: wracaj na zmywak emigrant 15.11.11, 00:27 i widzisz gamoniu, jakbys tyle nie palil to bys zrozumial moje slowa, nie pochwalam III rzeszy tylko pisze, ze poslusznosc obywateli wobec prawa czy panstwo silnym nie pal tyle bo ci to gowno zżera resztki mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: wracaj na zmywak emigrant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:47 >> poslusznosc obywateli wobec prawa czy panstwo silnym głupie Polaki nie chcieli słuchać prawowitego zaborcy i urządzili sobie powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eniooooooooooo Re: no jest najlepszy dowód IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 19:39 Zajebi.....a inicjatywa poczytajcie a nie myslicie ze trawka to coś złego !!! Palenie trawki nie szkodzi tak jak alkohol czy tytoń! Sadźić palić ZALEGALIZOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 20:05 właśnie ta inicjatywa pokazuje, że palenie powinno być ścigane i eliminowane, niszczy mózgi a później ludzie robią takie głupoty dlaczego liczysz, że z moich podatków chcę opłacać twoje leczenie z uzależnienia i jeszcze ci na to pozwalać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek łańcuszek Re: no jest najlepszy dowód IP: *.v-net.com.pl 14.11.11, 21:48 Przez takich ludzi jak ty, coraz wiecej ludzi w tym kraju pije 1) dajesz im powod 2) nie dajesz im zielonej alternatywy. Nie twierdzę, że masz aż taką moc sprawczą, ale jesteś szpileczką w maczudze, kamyczkiem w lawinie, ogniwem w łańcuszku, częścią składową masy z wmówionymi zagrożeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 21:55 o widzę, że już paliłeś i włączyła się wena, uważaj żebyś nie wyfrunął przez okno moj najlepszy przyjaciel palił trawe przez 15 lat codziennie, teraz jest wrakiem, na trawie sie nie skonczyło, przyszedł czas na dopalacze, ekstazy, amfetaminę no i teraz świat realny jest dla niego nie do zniesienia, paranoje i życie w świecie po buchu stały się jego rzeczywistością, zmarnował majątek rodziców i podejrzewam, że zostało mu nie więcej jak rok dwa lata egzystencji, więc przestań pierd*lić o zielonej alternatywie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziolo dla wszystki posluchaj emigrant buraku IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 21:59 Ć.P.A.Ć trza umieć Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: posluchaj emigrant buraku 14.11.11, 22:02 przynajmniej używasz właściwych słów, mimo, że mnie obrażasz życzę ci zebyś nie skończył jak on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: posluchaj emigrant buraku IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 02:20 Cieszy mnie twoja postawa ze nie życzysz mu źle. Problem w tym ze wszystko jest dla ludzi ale nie dla idiotów. Ja pale mniej lub bardziej regularnie od 8 lat. Mam normalne życie, pracuje, nieźle zarabiam, na zdrowie też nie moge narzekać (w przyszłym roku planuje przebiec pierwszy w życiu maraton - na razie jestem na etapie ok 20-25km ciągłym biegiem). Istotne jest nie tylko z czego korzystasz ale i jak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: posluchaj emigrant buraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:49 no i najprostszy, najbardziej oczywisty, i najbardziej trafny argument: kontrola państwa przynajmniej da możliwość ograniczenia spożycia u dzieci i młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 22:13 Twój przykład, a raczej twojego kolegi pokazuje, że są ludzie, którzy przy pomocy używek zje*ią sobie życiorys. Ale jak to się ma do tematu wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtwdc Re: no jest najlepszy dowód IP: *.promax.media.pl 14.11.11, 22:41 "rób sobie co chcesz w swoich 4 kątach, pal co chcesz, bierz dopalacze, posuwaj kolegę, nic mi do tego, ale nie przenoś swoich wynaturzeń na ulice" Czyli jakby posuwał koleżankę na ulicy, to by Ci to nie przeszkadzało? "moj najlepszy przyjaciel palił trawe przez 15 lat codziennie..." Oczywiście, gdyby dzień w dzień chodził nawalony jak student na juwenaliach, to by było wszystko w porządku z jego mózgiem i innymi organami. Myślę, że można by podać przykład Twojego kolegi jako argument za legalizacją - zalegalizowana marihuana byłaby kontrolowana, kontrolowana byłaby mniej szkodliwa. Nie mówię, że nie byłaby szkodliwa, że nie byłoby podobnych przypadków, ale raczej byłoby ich mniej. Zresztą, skoro rzeczony kolega kupował marihuanę u dilera, to możliwe, że ten mu proponował, żeby wziął i spróbował trochę amfy. "dlaczego liczysz, że z moich podatków chcę opłacać twoje leczenie z uzależnienia i jeszcze ci na to pozwalać?" Podejrzewam, że te koszty mogłaby pokryć akcyza. Pamiętaj, że (prawdopodobnie) z Twoich podatków jest też opłacane leczenie z uzależnienia od alkoholu. Chyba też śmierć z wypalenia zbyt dużej ilości jointów jest mniej prawdopodobna (o ile w ogóle to się kiedyś zdarzyło) niż śmierć z przepicia (4% śmierci na świecie jest właśnie tym spowodowanych). Na sprawę można też spojrzeć w ten sposób, że gdyby te młodziaki silące się na oryginalność byli pod wpływem alkoholu to pewnie by to zielone światło rozbili. Sam paliłem chyba pięć razy, ale nie działało to na mnie specjalnie, paru moich znajomych sporadycznie sobie przypaliło i, jeśli ich przyrównać do osób, które w tym samym akademiku imprezowały z alkoholem, bawiły się gaśnicą, rozbijały butelki w łazience, to siedząc na swoich krzesłach i śmiejąc się ze słowa "defibrylator" byli zdecydowanie mniej szkodliwi. Zresztą, jadąc samochodem widać wyraźnie (jeśli się patrzy pod odpowiednim kątem), jakie światło świeci się dla pieszych, więc wątpię, żeby taka naklejka mogła spowodować, że ktoś nie zauważyłby zielonego światła, niemniej nie byłbym przeciwny ukaraniu sprawców w myśl istniejących przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Dwie sprawy 14.11.11, 22:53 Sprawa pierwsza - przez 15 lat jarał codziennie, pomimo że nielegalne. Czyli jak ktoś chce, to i tak z siebie zrobi wrak człowieka. Legalność czy nie jest tu bez znaczenia. Sprawa druga - ile ludzi stało się wrakami przez legalny alkohol? Ile osób pije alkohol, a wrakami nie jest? Nie każdy pijący jest alkoholikiem i nie każdy jarający zioło jest narkomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 23:12 Podejrzewam, ze wolisz aby spedzil czesc tego czasu w wiezieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: no jest najlepszy dowód IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 02:17 A mój pił przez 4 lata codziennie i już go nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Widzisz ukazywanie gandki jako alternatywy dla... IP: *.clt.clearwire-wmx.net 14.11.11, 21:56 ...alko nie pokazuje wad obu. Jedynie że gandka zamula a alko może powodować 'nieśmiertelnego.' Tyle że ja naj...ny nigdy nie miałem terminatora. Więc jaka różnica między gandką i alko? Pomijając fakt że wg krucjaty marihuany jestt o środek niepowodujący żadnych szkód. S...anie w banie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Widzisz ukazywanie gandki jako alternatywy dl 14.11.11, 23:10 > Pomijając fakt że wg krucjaty marihuany jestt o środek niepowodujący żadnych sz > kód. S...anie w banie. No coz, kawa tez szkodzi. Tak samo srodki przeciwbolowe. Oba dostepne bez ograniczen. O innych narkotykach nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlo Re: no jest najlepszy dowód IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 22:47 dlaczego liczysz, że z moich podatków chcę opłacać twoje leczenie z uzależnieni > a i jeszcze ci na to pozwalać? to czemu nie chcesz zakazania alkoholu i miesa? czemu z moich podatkow maja byc leczeni alkoholicy? czemu z moich podatkow maja byc leczeni grubasy ktore codziennie wpieprzaja mieso a potem koncza z miazdzyca i zawalem serca? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 23:30 > to czemu nie chcesz zakazania alkoholu i miesa? co ma do tego mięso? > czemu z moich podatkow maja byc leczeni alkoholicy? nie podoba mi się, że z moich są leczeni > czemu z moich podatkow maja byc leczeni grubasy ktore codziennie wpieprzaja mie > so a potem koncza z miazdzyca i zawalem serca? masz rację, powinni być kierowani na przymusowe diety i ćwiczenia, a jak się nie zgłoszą powinni tracić prawo do darmowego leczenia powyżej kwoty swoich składek Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 23:08 > dlaczego liczysz, że z moich podatków chcę opłacać twoje leczenie z uzależnieni > a i jeszcze ci na to pozwalać? Jesz tlusto ? A moze uprawiasz sport ? Albo chodzisz bez czapki ? Przechodzisz przez jezdnie ? Siedzisz przed komputerem ? W kazdym z wymienionych przypadkow moze ci sie cos stac. Dlaczego liczysz na to, ze z moich podatkow chce oplacac twoje leczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: no jest najlepszy dowód IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 02:16 Wiele jest różnych inicjatyw i nie dotyczą konkretnie używek - i alarmu nikt nie podnosi. Mi tam się średnio podobają akcje tego typu (mimo że popieram legalizację) bo ufo i jezusy doklejane do znaków czy takie naklejki na światłach wiadomo ze bedą demontowane. Dalszych argumentow nie rozumie, dlaczgo np. ja mam płacić na leczenie twojego uzależnienia od nikotyny i alkoholu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: no jest najlepszy dowód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.11, 09:31 > właśnie ta inicjatywa pokazuje, że palenie powinno być ścigane i eliminowane, n > iszczy mózgi a później ludzie robią takie głupoty > > dlaczego liczysz, że z moich podatków chcę opłacać twoje leczenie z uzależnieni > a i jeszcze ci na to pozwalać? Wobec tego należy zabronić jeszcze spożywania alkoholu i palenia tytoniu. Szczególnie po tym pierwszym ludzie robią niezłe głupoty, a leczenie skutków spożywania i jednego i drugiego nieźle kosztuje społeczeństwo. Myślę, że gdyby pomyśleć, to znalazłoby się więcej zajęć, które należałoby zabronić, ponieważ ich skutki są potencjalnie kosztowne... może zabronić posiadania samochodu, bo można spowodować wypadek, zranić, czy zabić siebie, bądź kogoś... może jedzenia tłustych rzeczy, bo leczenie zawałowców jest kosztowne. Dlaczego na to wszystko pozwalać ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: no jest najlepszy dowód IP: *.isp.tvkg.net 14.11.11, 21:41 nie przesadzaj, całkiem nie zakryli , spokojnie było widać że jest zielone śiatło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exodus Re: no jest najlepszy dowód IP: *.home.aster.pl 14.11.11, 22:19 ...i zostan tam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 22:26 wesoly_emigrant napisał: > na to co palenie zioła robi z mózgu... > > bezpieczeństwo innych nieważne, liczy się tylko chwilowy odlot Osobiscie bezpieczniej czuje sie wsrod ludzi palacych, niz wsrod narodowych socjalistow (PiS) z gniewnymi mordami, zakrytymi kapturami, demolujacych polskie miasta i kopiacych po glowach polskich obywateli...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: no jest najlepszy dowód IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 10:04 > Osobiscie bezpieczniej czuje sie wsrod ludzi palacych, W przysżłosci poczyjesz sie jeszcze bezpieczniej jak ci akftan załozą. > niz wsrod narodowych soc > jalistow (PiS) z gniewnymi mordami, zakrytymi kapturami, demolujacych polskie m > iasta i kopiacych po glowach polskich obywateli...;DDD lewactwo trzeba tępić a nie kopać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: no jest najlepszy dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 23:00 Weź się gościu wyluzuj! Przecież to żart. Jakiś pozytywny znak w poniedziałek rano, a nie nudne zielone światło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: no jest najlepszy dowód IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 18:43 > Weź się gościu wyluzuj! Przecież to żart. Jakiś pozytywny znak w poniedziałek r > ano, a nie nudne zielone światło. Aby ci ktoś strzelił w twarz dla żartu. Przecież to przestępstwo. Nie jesteś w stanie tego pojąc ? Odpowiedz Link Zgłoś
mitoogorkach Re: no jest najlepszy dowód 14.11.11, 23:17 a co slepy jestes i zielonego nie widzisz ? Fajnie to wyglada :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsior Re: no jest najlepszy dowód IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 23:19 > bezpieczeństwo innych nieważne, liczy się tylko chwilowy odlot jak masz slby wzrok to sie na tramwaj przesiadz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psb Re: no jest najlepszy dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 23:28 gó... wiesz jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wJ Re: no jest najlepszy dowód IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 15.11.11, 00:56 Po czym wnosisz, że to jest niebezpieczne ? po tym, że zamiast zielonego światła w postaci okrągłej jest zielone światło w postaci listka konopi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Polak Re: no jest najlepszy dowód IP: 163.244.62.* 15.11.11, 01:43 Może zajmij się swoimi sprawami sprzedawczyku za euro albo funciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant debilu jeden 15.11.11, 11:15 eksportuję swoją pracę bo żyję w Polsce i pieniądze wydaję tutaj, dla dobra narodu przestań tytułować się Rodowity Polak bo przynosisz wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw86 Re: no jest najlepszy dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:37 Musiałby ktoś być takim głupcem jak ty, żeby nie zauważyć, że się pali zielone. Albo tak pijany jak Ci uzależnieni od alkoholu z wypranymi telewizją mózgami. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: no jest najlepszy dowód 15.11.11, 11:17 nie widzieć światła z powodu głupoty??? gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nojasne Re: no jest najlepszy dowód IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 08:39 jak światełko nie jest okrągłe to masz problem z kolorami biedactwo Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: no jest najlepszy dowód 15.11.11, 11:20 światełko ma być okrągłe i tyle, nic nie usprawiedliwia wandalizmu, równie dobrze można powiedzieć, że odkręcając ci jedną srube od koła nic sie nie stanie po zostanie jeszcze 3 i to wystarczy, chodzi o przywidywanie i eliminowanie a nie leczenie i gaszenie pożarów, ale wiem, że takie myślenie większości społeczeństwa sa obce tak samo jak przestrzeganie procedur, a tragiczne skutki wielokrotnie mogliśmy ogladać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerappa Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: 62.159.77.* 14.11.11, 16:20 na trzebnickiej tez cos takiego dzisiaj rano widzialem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_green_light Na Jedności Narodowej 14.11.11, 16:30 koło mostu warszawskiego też jest taki liść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palipies Re: Palikoty atakują ! Kryć się ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 16:43 Oszołomy z targetowo wykreowanej partii oszołoma Palipsa atakują Wrocław. Jeszcze by brakowało by poranna mgła helowo-smoleńska na ulicach Wrocławia okazała się sztucznie wygenerowanym wydmuchem Skunka no 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nezsens Re: Palikoty atakują ! Kryć się ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.11, 17:14 to tak swoją drogą, że mgła była paskudna dziś rano. Takie mleko, że dalej jak za chodnik nie dało się nic rozpoznać, na ulicach trochę lepiej (autka 'przejeździły' trochę tunele i rozwiały opary). Niemniej klub miłośników letniego ogumienia również bardzo aktywnie dzisiaj uczestniczył w życiu drogowym, bardzo się wszyscy szanują i tych porąbanych kierowców, którzy zmienili już opony na zimowe elegancko cmoknęli w tyłek. Zdarzyło się to: 1) pod mostem na pwst. śl 2) na borowskiej/armii krajowej 3) na borowskiej - akademia medyczna 4) koło ferio gaju 5) na piłsudzskiego A to tylko bilans jednej jazdy przez kawałeczek miasta. Strach pomyśleć ile tych kolizji było dzisiaj, ale na pewno całkiem sporo. Zielony liść to tylko zasłona dymna przed prawdziwym problemem (oblodzona/gołoledź jezdnia + brak służb sypiących sól + letnie opony + mgła + brak wyobraźni u kierowców). Zazwyczaj jeżdżę zupełnie zrelaksowany po mieście, ale dzisiaj jak zobaczyłem drugi wypadek (och, przepraszam - kolizję) to jechałem jak na szpilkach, bardzo długo dohamowywałem, aby ten za mną na pewno zareagował etc. Koszmar komunikacyjny to we wro codzienność, dziś zwyczajnie zmienił się w 'zielone' piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Re: Wolne Konopie atakują! Kryć się! 14.11.11, 19:45 Obstawiam raczej ruch Wolne Konopie. To ich studencko-juwenaliowy poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.11, 16:42 Super! Odpowiedz Link Zgłoś
smrodek71 Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 14.11.11, 18:41 a nikt nie skumał jakie to fajne?tylko oburzać się przed kompem potraficie Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant nie widzę w tym nic "fajnego" 14.11.11, 19:25 przyklej sobie takiego liścia na czoło, przywdziej worek po ziemniakach z napisem "jestem debilem" i udaj się na rynek - TO BĘDZIE FAJNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chill Re: nie widzę w tym nic "fajnego" IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 21:35 Super... kraj samych sztywniaków. Co wam się stanienie ,przecież światło się świeci. Wyluzujcie - to nic złego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: nie widzę w tym nic "fajnego" IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 18:40 > Super... kraj samych sztywniaków. Co wam się stanienie ,przecież światło się św > ieci. > Wyluzujcie - to nic złego :) A co się stanie jak ktoś się rozpierd*li przecież będzie można przejechać drugim pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: nie widzę w tym nic "fajnego" IP: *.korbank.pl 14.11.11, 21:45 Człowieku, jesteś tak żenujący, że aż wstyd, że się wśród nas uchowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smrodek71 Re: nie widzę w tym nic "fajnego" IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 22:41 wśród kogo? kiboli, chłopaczków z blokowiska? nie - ja nie mam wyższe wykształcenie, własną firmę, mniej niż 15 letni samochód, mieszkanie jakoś się uchowałem.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nie widzę w tym nic "fajnego" IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.11.11, 00:10 > mniej niż 15 letni samochód, mieszkanie wow i mamy teraz sie klaniac ;) zyj sobie na kredyt niewolniku... plac podatki i odsetki bankierom ja tam wole ŻYĆ :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: nie widzę w tym nic "fajnego" 15.11.11, 00:28 swoim dzieciom też tak powiesz, jak się zapytają dlaczego mieszkacie w baraku, albo dlaczego macie grzyb na ścianie? odpowiedzią taty będzie: bo ja chce życ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 21:34 fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 18:45 > fajne :) Jak ci nasrają na wycieraczkę dla żartu to tez powiedzą że fajny numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pannax Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 22:11 mi się też podobało, rano jak to zobaczyłam to az się sama do siebie uśmiechnęłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 18:38 > a nikt nie skumał jakie to fajne?tylko oburzać się przed kompem potraficie Chyba cię pogięło alboś dzieciak Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 14.11.11, 21:46 ZALEGALIZOWAC marihuane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 16.11.11, 11:16 > ZALEGALIZOWAC marihuane!!! karać ćpunów i przymusowo leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 16.11.11, 23:54 Pijesz herbate ? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 14.11.11, 21:57 Przypomina mi to pewną subwersywną przeróbkę reklamy, której jeszcze na początku lat 90. dokonała bodaj grupa Front Wyzwolenia Billboardów. "Napadnięta" tablica reklamowa składała się niejako z dwóch części. Nad właściwą tablicą znajdował się duży neon: "HILLSDALE" - jak przypuszczam, to nazwa reklamowanego centrum handlowego i pewnie też nazwa własna miejsca. Poniżej, na samej tablicy, plakat przedstawiał miły, elegancki, pastelowy rysunek wystaw sklepowych wraz z hasłem reklamowym: "The Beginning of Something Wonderful". Autorzy przeróbki musieli się jakoś "dobrać" do sterowania światłem - nie wiem, jak, nie znam się na tym - w każdym razie wygasili część liter i zostało: "LSD - The Beginning of Something Wonderful" Wpiszcie hasło w szukajkę, a łatwo znajdziecie zdjęcia owej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thc zalegalizowac jaranie IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 22:14 jaranie jest stanowczo za drogie i za maly dostep powinno byc w kazdym kiosku jak paczka szlugow opodatkowane spore zyski dla panstwa. Jarajmy to samo zdrowie raz w tygodniu wskazane ale tylko najlepsze gatunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewo Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.acn.waw.pl 14.11.11, 23:07 a wiesz jakie koszty generują ludzie siedzący w wiezieniach za zapalenie jointa? nie popieram wandalizmu, ale w koncu trzeba skonczyc z durnymi restrykcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 14.11.11, 23:32 to jakie według ciebie jest rozwiazanie problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 12:01 > a wiesz jakie koszty generują ludzie siedzący w wiezieniach za zapalenie jointa > ? Takie same jak każdy inny przestępca. >nie popieram wandalizmu, ale w koncu trzeba skonczyc z durnymi restrykcjam Zamknijmy wiezienia będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x na czerwono butelka alkoholu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 23:17 jakim prawem zabrania sie palenia NATURALNYCH darow Boga, a alkohol promuje sie jak tylko mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: na czerwono butelka alkoholu 14.11.11, 23:33 NATURALNYCH darow Boga paliles juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: na czerwono butelka alkoholu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.11.11, 23:54 Czy ja pale? Ja pale naokraglo... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: na czerwono butelka alkoholu 15.11.11, 00:29 no i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: na czerwono butelka alkoholu IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 10:05 > NATURALNYCH darow Boga > > paliles juz? Nie , chlał Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant zauważyłem jedną prawidłowość 14.11.11, 23:35 do godziny 18, komentarze były stonowane i poważne, pisali je ludzi normlani z pracy, po 18 poszli do domu i zajęli sie rodzinami, sportem, układaniem spraw po 18 gó...arstwo wrócilo ze szkół, pokolenie straconych studentów dorwało sie do komputerów no i mamy pochwałe ćpania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: zauważyłem jedną prawidłowość IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.11.11, 00:05 Zmywanie zapewne lepiej ci idzie emigrant niz wyciaganie wnioskow. Jestem zwolennikiem ziół w tym Marihuany, odwiecznego leku na wiele schorzen. Bramie do wyzszej swiadomosci - o ile umiesz obchodzic sie z darami tego swiata (grzyby halucynogenne, marihuana, San Pedro, Pejotl... wielu juz rzeczy probowalem w roznych zakatkach swiata). Juz dawno nie jestem studentem, na szczescie nie jestem niewolnikiem systemu i nie pracuje jak niewolnik 8 godzin dzien w dzien tylko mam wlasna dzialalnosc,ktora w kazdej chwili moge zamknac i otworzyc kiedy mam ochote... wyjechac z tego chorego kraju, ale nie na zmywak, tylko by odpoczac od tej szarosci umyslowej, ktora u nas panuje. Polski rzad - jakikolwiek wybierzesz - wyzyskuje (bardzo wysokie podatki, ZUS), oszukuje, zmusza do bycia niewolnikiem, uwaza za idiotow, wysyla nasze wojska na wojny okupacyjne wbrew woli Narodu... ja mam gdzies takie panstwo. Szacunek dla wszystkich, ktorzy sie nie dali! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: zauważyłem jedną prawidłowość 15.11.11, 00:35 a dziękuję za szacunek, udało mi się być wolnym, na zachodzie zdobyłem kontakty a teraz mam własną działalność i doradzam wielkiej korporacji jak robić rzeczy dla innych wielkich, pracuję z domu, kilka dni pracy na miesiąc przynosi mi bardzo przyzwoity dochód, więc chyba jestem wolny, w przeciwieństwie do ciebie nie ćpam i nie potrzebuję bram do innej świadomości, interesuję się OBE i zaginionymi cywilizacjami, więc twój stereotyp pada, za kilka lat zmienisz swoj stan swiadomosci na stale i pozostaniesz w innym wymiarze oderwany od rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: zauważyłem jedną prawidłowość 15.11.11, 11:06 Gość portalu: x napisał(a): > Zmywanie zapewne lepiej ci idzie emigrant niz wyciaganie wnioskow. Jestem zwole > nnikiem ziół w tym Marihuany, odwiecznego leku na wiele schorzen. Bramie do wyz > szej swiadomosci > Ty przyjacielu masz rzeczywiście schorzenia . Z Twojego postu wynika , że Twoja psychika potrzebuje masturbacji publicznej. To jest oznaka deficytu w Twojej osobowości. Co do świadomości człowieka, to Ty masz z tym poważne problemy. Nie oszukuj sam siebie , Ty po prostu uciekasz od świadomości , która musi być dla Ciebie bardzo ponura. Tą Twoją ucieczkę od świadomości nazywasz „ wyższą świadomością ” . Czegoś takiego to nie ma , są stany podświadome i świadome, no i stany odurzające własny umysł poprzez środki narkotyczne , halucynogenne i im podobne. Cóż, dla mnie świadomość jest zbyt wartościowa i zarówno piękna, więc nie potrzebuje ucieczki od niej. A więc pozostaje mi tylko Tobie współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
enfitta Re: zauważyłem jedną prawidłowość 15.11.11, 00:17 I faszyzmu w twoim wykonaniu, nazisto. Ta pochwała faszyzmu w twoim wykonaniu powędruje gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: zauważyłem jedną prawidłowość 15.11.11, 00:39 oj oj oj, jak już się obudzisz i opary gandzi wyparują, przeczytaj jeszcze raz moj post, juz jednemu matolowi odpowiedzialem, ale powtorze: posluszeństwo wobec prawa czyli panstwo silnym, a anarchia rozklada siłę państwa kto nie znami ten przeciwko tak? nie jestem lewakiem wiec musze byc nazista, jestes dopiero na poczatku indoktrynacji czy oni staraja sie jak moga a twoj dziurawy mozg nie moze nic zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierz Re: zauważyłem jedną prawidłowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 11:02 Rucham ci matke Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 15.11.11, 00:16 Gimnazjum głosujące na poligłupa pokazuje na co je stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 18:09 jełopie, gimnazjum nie ma praw do głosowania, po pierwsze to instytucja, a po drugie gimnazjaliści <18. Nie kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub M. Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.11, 09:58 Oczywiście, bo Polska ma być biedna, ale katolicka, TWU!!! Jak można głosować na takie zero, jak kaczka :P Wszelkie skrajności cechują idiotów, a nie mężów stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
serauga Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 15.11.11, 00:28 hahahahuya super pomysł :))))))))))))))))))))))) Gratzy dla autorow!! yebac psiarnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 00:42 eeeeehh, a zeby cie kiedys tak dorwali jakims ciemnym zaulku to pierwszy z mama za raczke polecisz do panow policjantow na skarge Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 00:40 kladz sie spac bo sie do szkoly spoznisz i pani bedzie krzyczala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robakus Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.11, 10:25 Oj ludzie, nie widzicie ze ziomek trolluje? Az tak tepi jestescie? Na ch*j karmicie trolla? Ziomek pewnie ma takie same poglady, tylko ma wybitna pompe. Nie karmic trolla! NIe odpisywac na jego posty. SIMPLEZ! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 11:36 mylisz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robakus Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.11, 13:07 Szszszszszaaa troll! Sio pod most! Juz! www.russiablog.org/DontFeedtheTrolls.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dandelionfairy Zielone światło 15.11.11, 07:01 Widziałam takie na skrzyżowaniu Skłodowskiej-Curie i Norwida. Światło bardzo rzucało się w oczy , powiedziałabym , że było widoczne nawet bardziej niż zwykłe i od razu poprawiło mi humor.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogumil.w Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 15.11.11, 07:57 Znów kłania się znajomość naszego języka u dziennikarzy(n): zaświeciły zielone listki konopi. . A co to jest konopa? Gdyby chodziło o konopie, byłoby napisane konopii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 10:07 > Znów kłania się znajomość naszego języka u dziennikarzy(n): zaświeciły zi > elone listki konopi. . A co to jest konopa? > Gdyby chodziło o konopie, byłoby napisane konopii. A co to jest konopia ? Odpowiedz Link Zgłoś
janukas Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 15.11.11, 08:25 Hihiiiiii...100 pkt w skali 10-cio punktowej, rewelka........ Odpowiedz Link Zgłoś
awas_awas Zielone światło dla marihuany na wrocławskich u... 15.11.11, 09:39 Wrocław podoba mi się coraz bardziej. Świetny happening. To jest właśnie pokojowe przedstawienie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 10:08 > Wrocław podoba mi się coraz bardziej. Świetny happening. To jest właśnie pokojo > we przedstawienie sprawy. Przecież to przestępstwo a nie happening. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.srv.volvo.com 15.11.11, 12:51 no właśnie i o to chodziło , a tu jak zwykle rozgorzała dyskusja :) troche luzu i radości chociaż tak sobie myślę, że przecież takie są założenia happeningu:P- więc można uznać ,że cel osiągnięty !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 13:14 nie mam nic przeciwko happeningom, wręcz przeciwnie uważam je za rzecz potrzebna i pożyteczną, ale sa pewne zasady których się nie łamie, a tutaj ewidentnie granica jest przekroczona, rozumiem, że zadymione towarzystwo tego nie zrozumie bo kieruje się innymi wartości i zasadami, jak to napisał jeden z nich operują w "innym wymiarze" Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 15.11.11, 18:52 Mam kolegę we wrocku , który jest daltonistą . Taki kawał ze światłami to jest dla niego poważny problem, skutkiem którego ktoś albo on mógłby stracić życie. On biedak nie rozróżnia kolorów od dzieciństwa, a jeździ już autem ponad dwadzieścia lat bez wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 21:21 20 lat bez wypadku? pewnie dlatego ze wie iz swiatlo czerwone jest zawsze na gorze:) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich 16.11.11, 11:13 Gość portalu: toja napisał(a): > 20 lat bez wypadku? pewnie dlatego ze wie iz swiatlo czerwone jest zawsze na go > rze:) > Zapewne , ale przytłumione światło zielone może oznaczać dla niego jazdę na ryzyko . Ponieważ dla niego w tej konstelacji światła zielonego nie ma . Do tego elementu można dodać fakt, że prawie u każdego człowieka z wiekiem widoczność i koncentracja nie jest jak za młodych lat . Dlatego jak zsumujemy te wszystkie elementy , które występują u ludzi i negatywnie wpływająca widoczność , niepoważne wydaje się stwierdzenie „ happeningu ” . To jest nic innego jak szczeniackie stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.e-wro.net.pl 15.11.11, 18:46 > no właśnie i o to chodziło , a tu jak zwykle rozgorzała dyskusja :) > troche luzu i radości > chociaż tak sobie myślę, że przecież takie są założenia happeningu:P- więc możn > a uznać ,że cel osiągnięty !!!!!! a ile radości ma bomber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiciarz Re: Zielone światło dla marihuany na wrocławskich IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 16.11.11, 20:46 na tych naklejkach to ja widzę 5 listków a nie 7 ..... Odpowiedz Link Zgłoś
oels <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Ja7a1ie1Zf0&feature" targe 16.11.11, 23:58 Zanim zaczniecie komentować polecam obejrzeć www.youtube.com/watch?v=Ja7a1ie1Zf0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz ;) zobacz to na <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Eeh" targe IP: *.static.korbank.pl 17.11.11, 00:33 www.youtube.com/watch?v=Eehh6kX9N2Y Odpowiedz Link Zgłoś