Dodaj do ulubionych

Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg...

01.12.11, 21:29
Lewackie fanaberie. dlaczego mamy nie jeść zwierząt, przecież są z mięsa.
Obserwuj wątek
    • Gość: ms Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.internetia.net.pl 01.12.11, 21:38
      Rodzice mogą sobie mieć i fanaberie i poglądy i styl życia. Ale czy nie jest tak, że w świetle oficjalnej wiedzy medycznej dzieci w wieku rozwojowym powinny, a wręcz muszą jeść mięso ?
      W związku z tym, żaden żłobek publiczny czy przedszkole takiej diety serwować nie może, poza przypadkami dzieci z zaleceniem lekarskim ?
      • camparis Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w 01.12.11, 22:29
        Gość portalu: ms napisał(a):
        > w świetle oficjalnej wiedzy medycznej dzieci w wieku rozwojowym powinny,
        > a wręcz muszą jeść mięso ?

Nie muszą ;) Nawet oficjalna wiedza medyczna stwierdza, że dieta laktoowowegetariańska jest pełnowartościowa i łatwa do stosowania.
        Oczywiście można pytać i starszego pokolenia lekarzy, dla których schabowy kojarzy się z polowaniem a'la prl i wyzwala iście pra-łowieckie instynkta. Ale nie przesadzajmy. Kiedyś medycyna uważała, że upuszczanie krwi jest zdrowe na wszystko ;)
        • Gość: WARZYWKO Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:41
          W koncu rusza taki portal, on jest bardzo nam potrzebny,wiecej warzyw ,sokow i najlepiej przy tym jak sie karmi zwierzeta i czym,lepiej nie jesc miesa.Nierozumiem dlaczego w naszych placowkach nie mozna dostac zwyklej zdrowej potrawy,a serwuje sie mieso, ktore jest nie dla kazdego przyswjalne jako produkt gnilny.Mowi sie o dietach cud itp. nie lepiej od razu zdrowo sie odzywiac i dostarczyc organizmowi to co jest dla niego dobre.Nie znam sie na medycynie,ale jedzienie miesa spowodowalo wiele zlego w moim organizmie i teraz jem dania bez miesne,czuje sie cudownie,zdrowo,mimos wojego wieku wygladam o wiele mlodziej i sprawnosc fizyczna jest o wiele lepsza.Dostarczam organizmowi potrzebne skladniki.SUPER ZE BEDZIE TA STRONKA!!!!!!!!
          • Gość: PAUL Mówiłem, że "nierozumiesz" bo nie jesz mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:44
            aj
          • Gość: dziekan oj, niski cholesterol... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:57
            Niski cholesterol = agresja, niskie libido, niskie IQ
            Jakby natura chciała abyśmy nie jedli mięsa, mielibyśmy żołądki jak krowa.
            • Gość: lililea Re: oj, niski cholesterol... IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:22
              Tak samozwańczy lekarz się znalazł.
          • Gość: doświadczony Jest już wiele stronek o wegetariańskim odżywianiu IP: *.28.248.210.threembb.co.uk 01.12.11, 23:28
            Jest już nie jedna stronka o wegetariańskim odżywianiu, wiele z nich to skarbnice wiedzy na temat odżywiania i zdrowia, zwłaszcza wegedzieciak, forumveg,
      • Gość: obiektywny To nie pierwszy portal dla wege rodziców! IP: *.28.252.218.threembb.co.uk 01.12.11, 23:04
        Istnieje wegedzieciak.pl od lat i działało też veggie.pl

• Gość: Gość Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:20
        No to pokaż mi te badania. Z mojej strony tutaj są odnośniki do wyników badań, które potwierdzają że odpowiednio zbalansowana dieta wegetariańska jest bezpieczna dla zdrowia.
        www.wegetarianie.pl/Article1950.html
        • zetkaf Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w 03.12.11, 09:17
          > No to pokaż mi te badania. Z mojej strony tutaj są odnośniki do wyników badań,
          > które potwierdzają że odpowiednio zbalansowana dieta wegetariańska jest bezpiec
          > zna dla zdrowia.
          nie znaleziono rzekomych badań w sieci - zresztą kliknij sam(a) w tego linka ;)
    • Gość: Raf Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.static.korbank.pl 01.12.11, 21:38
      Człowiek jest istotą wszystkożerną i musi mieć zróżnicowaną dietę.
      • Gość: lililea Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:24
        Wszystkożerną - czyli może czerpać składniki odżywcze i ze zwierząt i z roślin. Nie rozumiem jak można rozumieć wszystkożerny jako taki który musi jeść mięso.
    • funnyrabbit Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg... 01.12.11, 21:46
      - szefie?
      -no...
      -a moge koleżance zrobić za friko reklame strony którą niedługo zrobi?
      -a ch..., niech strace, dawaj - akurat nie ma o czym pisać na głównej, znowu nic sie nie dzieje w tym mieście. Jakiś Barozo tylko pierdoły opowiada na polibudzie.
      • Gość: Paul Założę się że ludzie z wyższym IQ jedzą mięso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 21:50
        jak jest inaczej proszę o dowody. Gwoli ścisłości moje IQ 124 - jem mięso
        • Gość: dziekan :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:34
          Ja nie wiem ile mam, ale coś około 666.
          Jem mięso surowe ;]
        • kadra1 Re: Założę się że ludzie z wyższym IQ jedzą mięso 01.12.11, 23:13
          A ja się założę, że ludzi z wyższym IQ podcierają d... prawą ręką. Nie wiem dokładnie jaki byłby wynik takiego "badania" jak zaproponowałeś, ale zgaduję, że taki jak każdego: średnie IQ wegetarianina wyszłoby takie samo jak przeciętnego mięsożercy, a nawet jeśli byłaby jakaś różnica to i tak nie przekraczałaby odchylenia std. Tak samo było już w przypadku badań zależności IQ od rasy.
          • Gość: KOPA Re: Założę się że ludzie z wyższym IQ jedzą mięso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 23:16
            Wątpię.
        • Gość: lillilea Re: Założę się że ludzie z wyższym IQ jedzą mięso IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:26
          Tak bo Einstein był głupi bo nie jadł, tak jak Darwin, Da Vinci - to są świetne przykłady ludzi którzy byli głupi bo nie jedli mięsa.
    • zetkaf Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w 01.12.11, 22:01
      > Lewackie fanaberie.
      Co gorsza, szkodliwe dla zdrowia... jak podaje lekarz:
      "Nie polecałabym natomiast diety wegańskiej, która w naszej strefie klimatycznej jest zbyt trudna."
      Szkoda, że weganie nie potrafią docenić wpływu strefy klimatycznej na potrzeby żywieniowe - co innego w Indiach, skąd zapewne się wywodzą praktyki wegańskie/wegetariańskie, co innego w Polsce...
      Wbrew pozorom, i wbrew oficjalnym nagabywaniom UE (przekupionej przez Hiszpanię), zalecana jest dieta "lokalna" - a na praktyki żywieniowe powinno mieć wpływ miejsce zamieszkania. W Hiszpanii niech sobie z mięs rezygnują na rzecz oliwy, cytryn i mniejszej ilości mięsa, u nas mięsko, kasza, czosnek i dzika róża - choć tradycyjnych pieczeni W SOSIE nie polecam, trochę jednak nam się styl życia zmienił...
      • Gość: helmut Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.11, 22:17
        słowem, darmowa reklama czegoś, co jest przeciwne naturze homo sapiens. Pewnie redachtór nie jada zwłok, a pożera siano, jak osiołek....
      • Gość: olo Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:49
        Zywnosc weganska dostarcza o wiele wiecej witamin niz serwowany obiad:ziemnioki,golonka.
        Klimat nie ma nic do tego,ale checi i zdrowy styl zycia.Urozmaicenie i wiecej na stole surowek.
        Spojrzecie jak wygladaja ci co nie jedza miesa(zdrow -to znaczy odpowiednie skaldniki,"nie na samej trawie";) )Spojrzcie i zastanowcie sie ,ja mam znajomych ,jakby czas nie ich nie trzymal,nie narzekaja na brak zdrowia,nie chodza po lekarzach ,nie musza,oni zwyczajnie sa szczesliwsi ,bo zdrowsi.Rodzice Kaji promuja to co dobre ,aby tak dalej .bo tacy jak ja potrzebuja zdrowego jedzenia.Wiec czekam na kolejne wiesci
        • Gość: dziekan do golonki i ziemnioków proponuję.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:58
          dużo surówki!
        • zetkaf Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w 03.12.11, 09:13
          > Zywnosc weganska dostarcza o wiele wiecej witamin niz serwowany obiad:ziemnioki
          > ,golonka.
          Bo tylko taka alternatywa istnieje dla nie-wegan? Można zjeść zdrowy obiad z surówkami i mimo to z mięsem.

> Klimat nie ma nic do tego
          Do potrzeb żywieniowych nic nie ma? Jak poczytasz więcej, to może odnajdziesz, że np. smalczyk i kasze są doskonałe na zdrowsze życie zimą, ale już np. latem lepiej odżywiać się lekko. Inne potrzeby ciała, inne dostarczasz składniki. A mówimy nie o zmianie miejsca życia, tylko o kolejnych porach roku.

> Urozmaicenie i wiecej na stole surowek.
          Urozmaicenie oznacza też mięso. No bo jak to, warzywa, owoce, warzywa, owoce - gdzie tu urozmaicenie? ;)

> Spojrzecie jak wygladaja ci co nie jedza miesa
          widzisz, gdzieś widziałem zestawienie - osoba obżerającą się, prowadząca program kucharski i w ogóle nie zdrowo żyjąca i weganka - ta druga wyglądała dużo starzej ;) Oczywiście, wszystko kwestia indywidualnych przypadków. Ale po trosze masz rację - weganie często wyglądają zdrowiej. Nie wynika to jednak z samej eliminacji mięsa, a ze "świadomego żywienia" - wiele osób po prostu odżywia się niezdrowo, wśród wegan chyba na takich nie trafisz? Jednak jeżeli znajdziesz osobę, która równie dużo czasu poświęca doborowi zdrowej żywności co weganie, ale jedzącą mięso, to się okaże, że wygląda równie dobrze ;)

> Rodzice Kaji promuja to co dobre
          pozostaje pytanie, czy dieta bezmięsna jest taka dobra?
      • Gość: x co na to dietetycy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.12.11, 01:44
        Amerykańskie Stowarzyszenie Dietetyczne i Dietetycy Kanady wyrażają stanowisko,
        że odpowiednio zaplanowane diety wegetariańskie są zdrowe, spełniają zapotrzebowanie
        żywieniowe i zapewniają korzyści zdrowotne przy zapobieganiu i leczeniu niektórych
        chorób.
      • Gość: lililea Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:29
        No i ignorujmy wyniki badań na tysiącach ludzi na całym świecie, bo chcemy wmawiać innym ludziom że muszą coś jest, bo jak ja jem mięso to wszyscy muszą (www.wegetarianie.pl/Article1950.html)

LUDZIE PATRZCIE W SWOJE TALERZE
    • Gość: taka prawda Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:21
      Biedne dziecko. Nie dość że urodę odziedziczy po mamusi to jeszcze jakieś zboczenia.
      • Gość: alinka Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:51
        Dziecko bedzie wygladalo pieknie i bedzie sie czulo normalnie bez tych hormonow w miesie.
        Jestem za tym aby sie tak odzywiac ,w koncu ktos to zrobil i napisal o tym.Koniec ciemnogrodu....
        • Gość: dziekan jasne... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:55
          Będzie się paść na modyfikowanej soi, kukurydzy i ziemniakach...
          Myślisz, że to takie proste - mięso jest naszpikowane chemią, a rośliny nie?
          • Gość: lililea Re: jasne... IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:31
            Modyfikowana soja to akurat jest przeważnie dodawana do mięsa.
            Produkty dla wegetarian są robione bez niej.
            Pięknie się piszę bzdury bez sprawdzenia ich.
            • zetkaf Re: jasne... 03.12.11, 10:09
              > Modyfikowana soja to akurat jest przeważnie dodawana do mięsa.
              > Produkty dla wegetarian są robione bez niej.
              > Pięknie się piszę bzdury bez sprawdzenia ich.
              Do tej wypowiedzi brakuje jeszcze zdjęcia najbardziej znanej grupy produktów wegetariańskich: kotlecików sojowych i innych produktów sojowych. Tak w formie ironii ;)
    • camparis Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w 01.12.11, 22:27
      Ludzie też są z mięsa ... a nasi przodkowie pożerali swoich wrogów, czemu więc tego nie robisz?
      • Gość: asswer Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.12.11, 22:36
        az nabralem ochoty na miesko. Pedze do lodowka. A wy pajace zryjcie swe nasionka!
      • Gość: paweł Kukurydze się porozumiewają jedna z drugą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:36
        nie jedz ich
        • Gość: ultraantyczłowiek marchew również kiełuje, rośnie, rozwija się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:39
          myślę, że zjedzenie jej jest błędem, gdyż ona niewątpliwie żyje
          • Gość: jestem za Re: marchew również kiełuje, rośnie, rozwija się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:42
            Proponuję też nie oddychać. Jak można tak nikczemnie wykorzystywać tak drogi wszystkim tlen a oddawać w zamian ten ohydny CO2
          • Gość: lol Re: marchew również kiełuje, rośnie, rozwija się. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:54
            warzywa nam zosatly dane juz dawno temu w Ogrodzie Eden.Wiec ja tez jestem za tym ,aby jesc same warzywa,bo nie widze powodu aby zjesc mieso .
    • Gość: dziekan nie jadłem mięsa przez prawie 10 lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:37
      Na zdrowiu mi to się specjalnie nie odbiło, wręcz przeciwnie,
      ale po tylu latach postu z przyjemnością smażę na smalcu i zajadam się
      gotowanym schabem.

A jak ktoś uważa, że cholesterol mu zaszkodzi, to znaczy, że już ma
      jego niski poziom i mózg mu szwankuje....
      • Gość: alispo Re: nie jadłem mięsa przez prawie 10 lat IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 22:43
        ciekawe..taki portal ,o nazwie WEGEDZIECIAK,jest juz od lat..ma ponad 3700 uzytkownikow.A tu nagle wielka nowosc...szkoda,ze sie ta nowosc promuje artykulem negujacym weganizm..widac,ze jest rzeczywiscie nieco nie na czasie...no ale zawsze jedno miejsce w sieci wiecej,moze i dobrze..
        • Gość: paulik Wegetarianizm może prowadzić do cukrzycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:47
          według mej opinii, gdyż lepiej spalać tłuszcze niźli węglowodany.

• Gość: dziekan wg mej opinii... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:50
            ...to węglowodany zasadniczo są zbędne w diecie.
            Zwłaszcza te proste: makarony, mąki, białe pieczywo...

Wolę zjeść 5 jajek niż 150g makaronu.
          • Gość: lililea Re: Wegetarianizm może prowadzić do cukrzycy IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:34
            U wegetarian cukrzyca występuje znacznie rzadziej niż u osób na standardowej diecie.
            • zetkaf Re: Wegetarianizm może prowadzić do cukrzycy 03.12.11, 10:25
              > U wegetarian cukrzyca występuje znacznie rzadziej niż u osób na standardowej di
              > ecie.
              Dodajmy: na standardowej, niezbilansowanej diecie, prowadzonej w sposób przypadkowy. Wśród "normalnie jedzących" istnieje dużo niższa "świadomość żywieniowa" i może w tym, a nie w mięsie, należy upatrywać przyczyny?
        • Gość: ja Re: nie jadłem mięsa przez prawie 10 lat IP: *.aster.pl 01.12.11, 22:49
          przecież takich portali i blogów jest pełno - wegedzieciak, chusty.info, na gazetowym forum też jest parę. Do tego warto poszukać - blogów nt dzieci bezmięsnych jest w sieci MASA!! po polsku ofc.
      • Gość: ..... o cholesterolu czegoś nie wiesz IP: *.28.248.210.threembb.co.uk 01.12.11, 23:32
        cholesterol nie tworzy się tylko z jedzenia produktów odzwierzęcych
        • Gość: lililea Re: o cholesterolu czegoś nie wiesz IP: 192.100.112.* 02.12.11, 09:36
          Skąd ludzie biorą te rewelacje nie wiem.
          Cholesterol jest TYLKO w produktach pochodzenia zwierzęcego. U wegan organizm sam sobie go wytwarza.
    • lavinka Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg... 01.12.11, 22:47
      Wegetarianką nie jestem i nie zamierzam zostać, ale uważam, że taki portal powinien istnieć. Między innymi po to by młodzi rodzice mądrze odżywiali swoje dzieci, mam nadzieję, że reguła portalu będzie filtrować dietetycznych oszołomów(mam nadzieję, że założycielka zdaje sobie sprawę z ich istnienia). Mięso da się zastąpić, gorzej z nabiałem, myślę że przy polskim permanentnym całorocznym braku słońca to nierealne. Nawet przy diecie mięsnej dzieci potrafią mieć niedobory wapnia i witaminy d3.
      • Gość: dziekan nie mylmy wegan i wegetarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 22:53
        Weganie jedzą tylko kiełki i słomę ;]
        Wegetarianie nie jedzą mięsa, ale nabiał, jajka, mleko tak.
        • Gość: x jestem weganem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.12.11, 23:14
          i w zasadzie kielkow nie jadam... lubie sejtana, falafele, samosy...
          • Gość: homo To sobie wyrwij kły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 23:21
            bo po grzyba Ci. urwij sobie też przyrodzenie bo to też atawizm?
            • Gość: x aha IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.12.11, 01:40
              Powiedz to roslinozernej lamie... tez ma kly i jakos nie jada miesa.Zreszta nie tylko ona...
              Potem swoimi "klami" i pazurami wbij sie w cialo krowy czy swini to pogadamy...

• Gość: PAWEŁEK Proponuję nie jeść mięsa, nie farbować włosów i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 23:10
      nie uprawiać sportów na zanieczyszczonym powietrzu Dolnego Śląska
    • Gość: x Bez mięsa smakuje lepiej i jest zdrowsze IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.12.11, 23:12
      Na Jarmarku Bozonarodzeniowym - pierwsze stoisko na Swidnickiej przy przejsciu podziemnym. Mozna sie na wlasnej skorze przekonac ;)
    • Gość: DW Idę opier..lić coś na ciepło, IP: *.man.tk-internet.pl 01.12.11, 23:27
      schabowego.
    • Gość: zdziwiony rowerzysci, wegetarianie.. eh, ile mozna poswiecac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 01:23
      miejsca takim grupom?

nie ma wazniejszych tematow?
      • Gość: o Re: rowerzysci, wegetarianie.. eh, ile mozna posw IP: *.upc-h.chello.nl 02.12.11, 08:18
        No po prostu bajka, jakie jest jescze źródło zła wszelkiego Twoim zdaniem, zdziwoiny?
        Widzę, że większość wypowiadających się tu jest "mega ekspertami" zarówno w dziedzinie wegetarianizmu i weganizmu, jak i ditetyki jako takiej.
        Jeśli już chcecie koniecznie komentować, to proponuję najpierw zgłębić temat, trochę się douczyć, lub po prostu pisać o swoich odczuciach (bo w pełni akceptuję to, że ktoś lubi i chce jeść mięso), a nie o pradzie objawionej, jakoby mięso miało być koniecznym składnikiem diety.
        W domu prowadzimy dwie diety- ja nie jem mięsa (od ponad 8 lat, za to regularnie oddaję krew, co świadczy o moich badzo dobrych wynikach zdrowotnych), za to mój mężczyzna je je kilka razy w tygodniu. Dieta wegetariańska nie polega tylko na wykreśleniu mięsa z jadłospisu, ale na ZAPLANOWANIU zbilansowanych posiłków. Dzięki temu oboje jemy znacznie więcej np. warzyw strączkowych, które oprócz niemal całkowicie pełnowartościowego białka, zawierają wiele witamin i minerałów, ktorych często brakuje w "mięsnej jadłospisach". Prowadzenie kuchni wege jest nieco trudniejsze, bo znacznie szybciej jest odsmażyć kotleta po przyjściu z pracy, który do społu z makaronem (i byćmoże porcją zieleniny) ma zapewnić główny wkład pokarmowy dnia. Nie znaczy to wcale, że przygotowanie obiadu wege jest jakieś trudne, czy czasochłonne, trzeba się tylko nauczyć. Swoją drogą, jeśli sięgnąć do korzeni kuchni naszego regionu, to podstawę codzinnego wyrzywienia stanowiły raczej kasze i strączki, a mięso było "od święta", lub suszone, stale dostępne, ale w niewielkich ilościach.
        Pozdrawiam i zachęcam do zastanowienia się nad swoją dietą, niezależnie od tego, czy znajduje się w niej mięso, czy nie;)
    • Gość: :) wegedzieciak.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.11, 07:30
      pierwszy to on raczej nie jest - od 2007 istnieje wegedzieciak.pl
      • Gość: taki Re: wegedzieciak.pl IP: *.28.71.210.threembb.co.uk 02.12.11, 20:49
        drobna nieścisłość - wegedzieciak istniał już dużo wcześniej ;) tylko zmienił forum, i jest największym i najcenniejszym serwisem dla wege rodziców
    • lililea Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg... 02.12.11, 09:44
      Jestem wegetarianką od 10 lat. Mam cały czas dobre wyniki badań. Powiem wam że problemem z dietą wegetariańska nie jest wielka trudność w jej zbilansowaniu, coś trzeba wiedzieć ale nie trzeba zostać dietetykiem.

Najgorsza jest banda kretynów którym się wydaje że mogą się wtrącać w czyjąś dietę i komentuje ją przy każdym posiłku który przy nich spożywam. Więc mój postulat dla was samozwańczy lekarze.

PATRZCIE W SWÓJ TALERZ.
    • Gość: ZOOlog Skoro wegetarianie tak bardzo kochają zwierzęta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 09:46
      to dlaczego wyżerają im jedzenie?
    • mandaryn60 Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg... 02.12.11, 10:12
      Pierdu wentu, każdy powinien stosować dietkę dostosowaną do swego organizmu, a nie wg mody, ja np. nie mogę jeść strączkowych i ryb(ponoć takie zdrowe) - zalecenie lekarzy, a mój organizm nie może strawić np. kukurydzy i papryki, więc jem to co mogę, ale czasem sięgam po to czego nie mogę i obserwuję swój organizm. Proponuję więc by dzieci jadły wszystko, a dopiero jak zaczną poznawać swój organizm, przeszły na wybraną przez siebie i lekarzy dietę. PS. W obecnych pokarmach wszędzie jest chemia, chyba że, ktoś mieszka na zadupiu i choduje swoje jedzonko ekologicznie. Pozdrawiam i smacznego! :)
    • highlanderka Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg... 02.12.11, 18:34
      Autorka powinna się wstydzić- albo głośno przyznać, że ma interes popierać i promować powstający portal, który ani nie jest pierwszym ani drugim portalem dla rodziców dzieci wegetariańskich czy wegańskich w Polsce. Dziennikarska przyzwoitość nakazywała by sprawdzić o czym się pisze....
      • Gość: Gość z kosmosu Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 21:20
        Hm... A może autorka wie na czym polega różnica pomiędzy portalem a zwykłym forum? Ew. zauważa różnicę pomiędzy sekciarskim podejściem do tematu a rzetelnym... Może? Kto wie?
    • movah02h Re: Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-w 05.09.12, 20:32
      > Lewackie fanaberie. dlaczego mamy nie jeść zwierząt, przecież są z mięsa.
      A człowiek z czego jest?
    • frebia Rusza pierwszy w Polsce portal dla rodziców-weg... 06.09.12, 12:37
      fajnie, że rusza ale z tym, że pierwszy to spore przegięcie.
      wegedzieciak.pl - prężnie funkcjonujące forum z masą temató
      wegerodzinka.pl -przepisy wegetariańskie i inne takie
      :)
      ale inicjatywa godna pochwały :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka