Dodaj do ulubionych

WESELE we Wrocławiu.....

07.03.02, 16:20
...Już 27 marca premiera WESELA w reż. Grabowskiego...
Ktoś się wybiera jutro o 16.30 na spotkanie z panem reżyserem w Teatrze Polskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarosz Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.vogel.pl 07.03.02, 16:31
      Szkoda... O tej porze to jeszcze pracuję :-(((
      • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 07.03.02, 16:36
        Obiecuję, że jeśli będzie coś ciekawego to podzielę się tym na forum...

ps. Mam do Ciebie pytanie.. jak myśłisz czy można już zarezerwować sobie bilety
        na premierę WESELA?
        • Gość: Jarosz Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.vogel.pl 07.03.02, 16:40
          Z całą pewnością tak, jeśli oczywiście zostały jeszcze jakieś wolne miejsca. Na
          dzwonienie do Działu Marketingu to już dziś za późno (może ewentualnie do kas,
          jeśli są czynne), no ale spróbuj skorzystać z formularza rezerwacji na stronie
          teatru. Powodzenia! :-)))
          • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 07.03.02, 21:10
            Dziękuję za rady. Dzwoniłem do kas ale niestety jeszcze panie nie mogą
            rezerwować miejsc... chyba dopiero od jutra...
            • kinga!!! Re: WESELE we Wrocławiu..... 07.03.02, 22:27
              postmodern napisał(a):

> Dziękuję za rady. Dzwoniłem do kas ale niestety jeszcze panie nie mogą
              > rezerwować miejsc... chyba dopiero od jutra...

nie od jutra tylko musiasz sie bardzo bardzo starcć by na premierę wejśc i
              najlepiej za tydzień sie dowiedzieć czy wogóle będzie mozliwość kupienia biletów
              na premierę...... szkoda ...mam nadzieje że mi sie uda zdobyc choć jeden bilet na
              premierę.
              Jutro oczywiście że ide na spotkanie z Panem Grabowskim w teatrze, niemoggłabym
              opóścić takiego spotkania...

• postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 09.03.02, 10:59
                .. i jak wrażenia??? Opowieści pana reżysera o swoim awangardowym zespole były
                zaskakujące i zarazem interesujące..

ps. tzn., że musieliśmy się widzieć!!!???
                • kinga!!! Re: WESELE we Wrocławiu..... 09.03.02, 22:07
                  postmodern napisał(a):

> .. i jak wrażenia??? Opowieści pana reżysera o swoim awangardowym zespole były
                  > zaskakujące i zarazem interesujące..
                  >
                  > ps. tzn., że musieliśmy się widzieć!!!???

jestem pod duzym wrażeniem , nie spodziewałam sie że to taki sympatyczny człowiek
                  poza tym bardzo interesujący, tak jego opowieści wzbudzały chęc słuchania i
                  dowiedzenia sie czegoś więcej o pracy rezysera-aktora-dyrektora...

ps. nie bywale tak musielismy sie minąc, niewiele było osób więc nie sposób sie
                  nie wiedziec :)Pozdrawiam gorąco!

• postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 11.03.02, 16:28
                    Zapewne... ;)
                    • Gość: Janek Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 17:36
                      Postmodern. Nie gniewaj się. Tytuł wątku zasugerował mi, że o koszty wesela we
                      Wrocławiu Ci chodzi. Pora też jest odpowiednia do organizacji tego
                      przedsięwzięcia. :)))
                      • Gość: magician Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 20:48
                        MUZYKA - JAN KANTY PAWLUŚKIEWICZ
                        JAK POMYŚLĘ O TYM TO NIE WIEM CO MAM ROBIĆ ŻEBY NIE LICZYĆ DNI DO PREMIERY!!!

Kinga:
                        Ty weź te swoje wtyki wykorzystaj i dla paru jeszcze osób załatw na premierę
                        wejścia, a nie tak sama.Samej to nudno ;)))))))).

pozdrawiam!!!

Marta
                        • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 11.03.02, 21:24
                          .. jak chcesz to bardzo możliwe, że będzie można wejść na próbę generalną (za
                          darmo).. Na spotkaniu z panem reżyserem załatwiła to nam Sz. P. Hannowa...
                          Myślę, że nie będzie problemu... ;)
                          Pozdr.
                        • kinga!!! Re: WESELE we Wrocławiu..... 11.03.02, 21:36
                          Gość portalu: magician napisał(a):

> MUZYKA - JAN KANTY PAWLUŚKIEWICZ
                          > JAK POMYŚLĘ O TYM TO NIE WIEM CO MAM ROBIĆ ŻEBY NIE LICZYĆ DNI DO PREMIERY!!!
                          >
                          > Kinga:
                          > Ty weź te swoje wtyki wykorzystaj i dla paru jeszcze osób załatw na premierę
                          > wejścia, a nie tak sama.Samej to nudno ;)))))))).
                          >
                          > pozdrawiam!!!
                          >
                          > Marta

MArtuś , jutro wszystko ci wyjaśnię w mailu, to ze mna pójdziesz na próbe
                          generalną 26, załatwi się. NA premierę? ten 'wtyk' niestety jest ostatnio
                          nieosiągalny ale będe próbować... jeszcze aż/tylko 16 dni do premiery....bu:DDD
                          k.

• Gość: Jarosz Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.vogel.pl 13.03.02, 15:09
                          Gość portalu: magician napisał(a):

> MUZYKA - JAN KANTY PAWLUŚKIEWICZ
                          > JAK POMYŚLĘ O TYM TO NIE WIEM CO MAM ROBIĆ ŻEBY NIE LICZYĆ DNI DO PREMIERY!!!

Martuś, łudzisz się, że on coś tam skomponuje? Raczej tylko przearanżuje
                          krakowiaki i melodię "Stary niedźwiedź mocno śpi" (a raczej "Miałeś, chamie,
                          złoty róg"), bo do tego się na ogół sprowadza inwencja kompozytorów muzyki
                          do "Wesela". No chyba że się wystawia "Wesele" na awangardowo - to i disco polo
                          się zmieści (patrz: mistrz Hanuszkiewicz albo drugi mistrz, Józefowicz).
                      • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 11.03.02, 21:26
                        Gość portalu: Janek napisał(a):

> Postmodern. Nie gniewaj się. Tytuł wątku zasugerował mi, że o koszty wesela we
                        > Wrocławiu Ci chodzi. Pora też jest odpowiednia do organizacji tego
                        > przedsięwzięcia. :)))

No przestań.. jeszcze nie mam zamiaru... ;)
                        A tak poza tym to co się z tobą działo...??? Tak szalałeś na redakcyjnej
                        mrezie???
                        Pozdr. :)
                        • Gość: Janek Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 22:08
                          Od czwartku do dzisiaj czeskiego się uczyłem w Harrachovie. Znaczy się
                          bohemistą pragnę zostać. Jak Twój wątek zobaczyłem to zdębiałem. Ale w
                          ogłoszeniach parafialnych zapowiedzi nie było. :)))
                          • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 11.03.02, 22:12
                            ... i całe szczęście! :)
      • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 16.03.02, 13:56
        :)
        • kinga!!! Re: WESELE we Wrocławiu..... 16.03.02, 14:03
          postmodern napisał(a):

> :)

:))))))) :D
    • Gość: Jarosz Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.vogel.pl 18.03.02, 17:21
      Widzieliście repertuar na kwiecień? Nieźle się zapowiada - na powrót do naszego
      miasta lekko już zapomnianego teatru lektur szkolnych z obowiązkowymi spędami
      szkół. Drugi i trzeci spektakl "Wesela" po premierze idzie o... 10:00. Zero
      przyzwoitości. Współczesny za dyrekcji Lesienia na tryb poranny przechodził w
      miesiąc-dwa po premierze. Szkoda, że premiery nie grają na poranku.
      • szpiro Re: WESELE we Wrocławiu..... 18.03.02, 20:37
        Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Widzieliście repertuar na kwiecień? Nieźle się zapowiada - na powrót do naszego
        >
        > miasta lekko już zapomnianego teatru lektur szkolnych z obowiązkowymi spędami
        > szkół. Drugi i trzeci spektakl "Wesela" po premierze idzie o... 10:00. Zero
        > przyzwoitości. Współczesny za dyrekcji Lesienia na tryb poranny przechodził w
        > miesiąc-dwa po premierze. Szkoda, że premiery nie grają na poranku.

Repertuar w Kameralnym wola o pomste do nieba.
        Wicznie te same farsy od stu lat te same.
      • Gość: Janek Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.02, 20:48
        Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Widzieliście repertuar na kwiecień? Nieźle się zapowiada - na powrót do naszego
        >
        > miasta lekko już zapomnianego teatru lektur szkolnych z obowiązkowymi spędami
        > szkół. Drugi i trzeci spektakl "Wesela" po premierze idzie o... 10:00. Zero
        > przyzwoitości. Współczesny za dyrekcji Lesienia na tryb poranny przechodził w
        > miesiąc-dwa po premierze. Szkoda, że premiery nie grają na poranku.

I bardzo dobrze. Maturzyści nie mają czasu czytać to pooglądają. Natomiast
        forumowicze z II i III zmiany nie muszą opuszcząc forum, bo oglądną sobie
        wszystko z rana. Pozdrawiam. :)))
        • kinga!!! Re: WESELE we Wrocławiu..... 18.03.02, 21:20
          TAk zauważyłam że repertuar na kwiecień, jest powiedziłabym....hm...mało
          interesujący, na "wesele " idę oczywiście, (pewnie nie tylko na próbe
          generalną) ale co później... trzeba sie bedzie wybrac do innych teatrów.
          pozdro.
    • postmodern Re: WESELE we Wrocławiu..... 18.03.02, 23:20
      A czy ktoś wie czy będą jeszcze grali Przypadek KLARY???
      • Gość: Jarosz Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.vogel.pl 19.03.02, 11:26
        Tak, najbliższe spektakle od 24 do 28 kwietnia.

Przypuszczam ponadto, że to właśnie "Klara" pojedzie w maju do Torunia na
        Festiwal KONTAKT - organizatorzy zapowiedzieli, że wystąpi nasz T. Polski, ale
        nie podali żadnego tytułu. Równocześnie poinformowali, że w tym roku chcieliby
        się skupić na najnowszej dramaturgii. Czyli wynikałoby stąd, że prawdopodobnie
        zaproszono "Przypadek..." - bo chyba raczej nie nieudane "Imię"...
        • samozycie Re: WESELE we Wrocławiu..... 19.03.02, 15:53
          A tak a propos biletow bylam pytalam wylam i nic... Ni ma :(
          • Gość: magician Re: WESELE we Wrocławiu..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.02, 17:51

"Imię" - dziwię się że to grają. A swoją drogą to niezły ten repertuar... farsy
            od ośmiu lat te same + Imię. Tylko "Sztuka" robi swoje!!! Reczek, Dracz, Niebudek
            są doskonali!!!!
            ach

M
        • postmodern do Jarosza... 19.03.02, 21:15
          pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka