Dodaj do ulubionych

Święto Wrocławia

IP: *.acn.waw.pl 02.06.04, 22:52
Jak czytam o obchodach święta Wrocławia to zaraz myślę o święcie mojej
Warszawy- 21 kwietnia. Ta konfrontacja jasno pokazuje, że od wieków Warszawie
do Wrocławia cywilizacyjnie jest cały czas tak samo daleko !
Mam jeszcze jedno pytanie: w którym miejscu stanie pomnik Chopina i czy to
będzie cała postać czy tylko popiersie ? Tak w ogóle to świetny pomysł, bo
moim zdaniem macie nad Odrą za mało pomników- tym razem w przeciwieństwie do
mojego miasta :-).
Obserwuj wątek
    • Gość: ro-ro Re: Święto Wrocławia IP: *.wro.cdp.pl / 62.111.222.* 03.06.04, 07:17
      Niechze "zdrojewsko-dutkiewiczowe" wladze zaprzestana tych igrzysk, a forse
      przeznacza na dozywianie biedakow, zapewnienie ich dzieciakom wakacji,
      schorowanym emerytom mozna by dolozyc do lekarstw, ktorych nie wykupuja, bo nie
      maja za co, itd, itp. Ale nie, panowie wladcy urzdzaja sobie europarlamentarna
      kampanie wyborcza pod plaszczykiem "troski o rozrywke dla ludu". A propos - ile
      zaplacil Protasiewicz za reklame wlasnej facecji w rynku, co? Tajemnica
      (handlowa)? Ejze wy, chachmety miejskie!
      • Gość: BIZNESS DOŚĆ PIJAKÓW I BIEDAKÓW IP: *.crowley.pl 03.06.04, 13:07
        DO ROBOTY !! Ani grosza MENTY z kasy miasta - WON DO SCHRONISK !! Brawo WROCŁAW
        to miasto Europejskie a WROCŁAWIANIE do OBYWATELE EUROPY SZANUJĄCY GODZIWĄ
        ROZRYWKĘ. PO TO PŁACE GIGANTYCZNE PODATKI OD PENSJI 18 000 PLN miesięcznie by
        mieć powód do dumy jaka wynika z mieszkania w tym wspaniałym mieście . Nie mam
        ochoty dofinansowywac PIJUSOW I NIEROBOW - DO IRAKU ICH !!
    • Gość: jan Re: Święto Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 08:25
      biedne dzieci, bezdomni izabawana święto miasta,powinno starczyć na jedno
      jak i drugie,swoja drogą imponujący program dni wrocławia zadowoli
      chyba wszystkich
    • Gość: podatnik pomoc społeczna IP: *.KSZ.K.pl 03.06.04, 13:32
      akurat we Wrocku tych co wiecznie potrzebują pomocy wydaje się więcej niż w
      innych gminach . Budżet MOPS-u to 15 mln. zł w 2003 roku . Dla porównania na
      pogotowie ratunkowe we Wrocku poszło 10 mln. zł na straż miejską 5 mln. zł a
      dofinansowanie policji 20 mln. wię bezdomni kosztują nas prawie tyle co nasze
      bezpieczeństwo . Jestem za zmniejszeniem kasy dla nierobów bo tylko ją
      przepijają brudasy a jak najbardziej popieram wydatki na rozrywkę i kulturę dla
      społeczeństwa
      • Gość: polonus Re: IP: 138.227.189.* 03.06.04, 16:45
        Jedno drugiemu nie przeszkadza. Bogate zycie kulturalne , w szczegolnosci
        latem, przyciaga turystow do W-wia, a ci zastawiaja w nim mase forsy, ktora
        czecsiowo trafia do kasy miasta. Wiec nie widze w tym zadnego bledu, ze wladze
        miasta dbaja o wizerunek i kase Wrocka. Mam nadzieje, ze w lipcu tez sie bedzie
        cos ciekawego dzialo.
    • Gość: $ Re: Święto Wrocławia IP: *.rozanka.wroc.pl 04.06.04, 10:21
      www.infochopin.pl/artykuly.php/41 -pomnik stanie w parku Południowym.
    • Gość: Ben Re: Święto Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.04, 21:59
      Jest takie prawda ze najlepsza promocje miasta robia jego pozytywnie nastawieni
      mieszkancy w kontaktach z otoczeniem. I tak pojawil sie fajny pomysl (zobaczymy
      jak z realizacja?) a na roznych forach(krakow, warszawa, poznan) pojawily sie
      teksty promujace to swieto. Fajne to.

• Gość: czaruś Re: Święto Wrocławia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 22:59
        tez widziałem. I nie tylko tylko tam, ale też na tych "blizszych" - Legnica,
        Wałbrzych itp. Cieszy. Zgadzam sie, że nie ma lepszej promocji niz pozytywnie
        zakreceni ludzie, którzy przekonuja innych do walorów swojej "małej ojczyzny".
        Oby więcej takich ludzi. I więcej takich imprez!! :)
        • Gość: Ben Re: Święto Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 08:23
          kurde, tez zaraz rusze w Polske...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka