poborowy102 01.01.12, 00:38 zabawa zapewne przednia!!! Józek już puścił pawia, haha, a pan Mietek próbuje panią Jolę za cycja złapać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Bal na Titaniku! IP: *.internetia.net.pl 01.01.12, 00:45 Od jutra spłacanie długów. Odpowiedz Link Zgłoś
sobek128 Re: Bal na Titaniku! 06.04.12, 01:48 W zeszłym roku miałem okazję zawitać do Wrocławia po raz pierwszy. Szczęśliwy traf chciał, że akurat w Sylwestra. Nie mogłem znaleźć wolnych miejsc jednak kolega polecił mi serwis Sylwester Wrocław i po krótkim przeglądzie ofert znaleźliśmy wolne miejsca! Polecam Wrocław! Świetne miasto pełne studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.12, 00:49 Czy to Romek Piasecki gra z Dżemem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.12, 00:54 Pardon, to nie Wrocław... Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ 01.01.12, 00:56 Nie wiem ile dostali dźwiękowcy za pracę, ale zdecydowanie przepłacono. Takiej chały dźwiękowej, kakofonii i piszczenia to jeszcze nie słyszałam! Aha - prowadzących słychać nie było w ogóle ... Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ 01.01.12, 01:00 I jeszcze jedno - chciałabym "podziękować" kibolom ze skrzyżowania Pomorskiej z Dubois (Wrocław), którzy o godzinie 0:30 zaatakowali samochód stojący na czerwonym świetle tylko dlatego, że miał blachy z Poznania! Dzięki takim wspaniałym "lokalnym patriotom" wstydziłam się, że moje blachy rozpoczynały się od DW ... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff wstyd Wrocław!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 01:11 Takiego syfu ,takiej szmiry dawno w naszym mieście nie było.Wieje nudą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Niestety bydła nigdzie nie brakuje... :/ n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.12, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ 01.01.12, 11:37 Fakt w wielu miejscach słychać było do kitu. Dopiero w okolicach wylotu Przejścia Garncarskiego zaczynało to brzmieć sensownie. Najlepiej było stanąć z boku sceny: nagłośnienie dobre, widok na telebim i tłum stosunkowo rozrzedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
macharras2 Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i się... 01.01.12, 01:08 Syf , kiła , mogiła . Dno . Gorzej już być nie może, zatem pewnie będzie lepiej . Po ch.. ten głupek z tabletem z wadą wymowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.01.12, 02:05 Kto zaprosił takich dennych wykonawców? To jest sylwester i ludzie muszą się bawić, śpiewać, tańczyć, a nie słuchać krzyków i wycia!!! Dudziak, od zawsze tylko ten bucząco-piszczący nibyprzebój...Kaya-porażka z dychawicą oskrzelową też wyła te swoje od lat te same "kawałki", o reszcie już nie wspomnę. Wszyscy ubrani jak kloszardzi. Scenografia jak na wiejskim odpuście. Życzenia prezydenta też pozostawiły niesmak, a gdy jeszcze pocałowal córkę, która żuła gume jak koń, to już nic dodać. Publiczność bardzo kulturalna, że nie wygwizdała tego całego "towarzystwa" Na Polsacie, Warszawa super...scenografia, elegancko ubrani prowadzący i wykonawcy, repertuar dla wszystkich, publiczność się bawiła, śpiewała, gdyby nie Rodowicz i Kora, to byłoby perfect. Nasz Wrocek-wiocha totalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 02:10 Denni wykonawcy pewnie z braku funduszy,to w takim razie po licho było taka kaszane robić?Jakis folklor i ta Kalinka,totalna wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polodisco Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 20:19 Taaa, Wrocek to wiocha bo nie zaprosił gwiazd disco polo, którego większość tutaj wypowiadających się słucha po stodołach od rana do nocy. Gratuluję "dobrego" smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.12, 15:45 No ale ossochozzii? Przeca był "online na fejsie", a to takie "kuuul", no nie? I można było się "zalajkować"... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
rotez15 Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i się... 01.01.12, 09:06 Jako Wrocławianin przepraszam wszystkich widzow TVP 2 za to co musieli oglądać w noc sylwestrową. Takiego muzycznego dna nikt się nie spodziewał, nie mówiąc już o prowadzących, których ględzenie doprowadzało do szału. Brawo publiczność, która powinna to wszystko wybuczeć a pokazała dużą klasę. Panie prezydencie, wstyd pokazywać sie z córką obrzydliwie żującą gumę na oczach całej Polski. Przykre...Zapomnieć jak najszybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.01.12, 09:25 Cóż pokaz sztucznych ogni był delikatnie pisząc słaby, wykonawcy kwestia gustu,ale bywało lepiej ... ogólnie najgorszy sylwester na wrocławskim rynku w którym uczestniczyłem. NAgłośnienie coś strasznego. Ludzie... eh bydło nie ludzie zmieszane z normalnymi ludźmi... Jakim @#$%^ trzeba być aby wśród ludzi rzucać petardami ? palić papierochy w tłumie? i jeszcze machać łapą z kiepem to tylklo chwila i komuś leci oko lub wypali dziurę w kurtce ... zero wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.12, 11:19 Bo to w ogóle nie jest dobra formuła. Trzy utwory na koncercie ledwie wystarczają, by nawet dobry wykonawca dopiero zaczynał złapać rytm. Publiczność też właśnie wtedy zaczyna się rozgrzewać - a tu po max trzech utworach koniec, i następny proszę... Na temat nagłośnienia się nie wypowiadam, bo imprezę oglądałem tylko fragmentami w telewizji, a ta sobie jakoś poradziła, ale rzeczywiście coś musiało być na rzeczy - np. na fantastyczny występ Oreki publiczność w ogóle nie zareagowała, najwyraźniej nic nie słyszeli. Cóż, Baskowie nie mieli gitar elektrycznych ani keyboardów, widać akustycy nie wpadli na to, jak nagłośnić na cały Rynek ksylofony wyglądające na zrobione ze sztachet z płotu. No, ale - jak już wspomniałem, tv sobie poradziła, więc można było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.12, 13:28 Gdyby jeszcze ta kulturalna inaczej pannica od Dutkiewicza publicznie nie krzywiła gęby, miętoląc w niej - otwartej - żujogumę, nie byłoby takiego absmaku... Ble... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.static.tvk.wroc.pl 01.01.12, 09:59 Ja też mam takie wrażenie że Wrocław wypadł blado a ta młoda Dudkiewiczówna to żuła chyba trawę a nie gumę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Żucie gumy ! Wstyd!! IP: *.dialog.net.pl 01.01.12, 10:36 Panie Prezydencie, wiem, że każdy ojciec kocha swoje dzieci i chciałby wynagrodzić im jakoś czas, kiedy nie ma go w domu, bo zajęty jest Pan pracą i innymi przyjemnościami (różnymi od wychowywania dzieci). Tym razem zdecydował Pan przedstawić bawiącym się na pięknym wrocławskim Rynku oraz milionom telewidzów córkę. Chwała Panu (jako tacie) za to. Lecz... Dziś nikt nie pamięta co Pan powiedział na scenie. Większość pamięta stojącą u Pańskiego boku młodą dziewczynę, która w dość nieładny sposób żuła gumę. (Używam łagodnego określenia, bo mam szacunek dla Pana i Pańskiego dziecka). Musi Pan jednak wiedzieć, że osoby pełniące funkcje publiczne i ich rodziny są na świeczniku i są baczniej obserwowane niż przysłowiowy Kowalski. Mógłbym dalej udzielić Panu kilku wskazówek, ale wiem że nie ma to sensu. Mleko się wylało i pewnie jakieś wnioski zostaną z tego faktu wyciągnięte. Szczęśliwego Nowego Roku ! Telewidz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja_wrocław Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.internetia.net.pl 01.01.12, 18:12 Przestań przepraszać pomiocie. Nie poniżaj się! Nie jesteś z Wrocławia to po pierwsze, nie było Cię na rynku to po drugie. Warszawiaku! Zostań w Warszawie i odwal się od Wrocławia. Sylwester we Wrocławiu po raz pierwszy miał poziom. Bez cholernej Dody Srody i innej wiochy warszawskiej. Był klimat, nastrój i widać, że ktoś się bardzo postarał żeby wszystko było spójne i miało klasę. Pierwszy raz nie muszę się wstydzić. BRAWO WROCŁAW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontent Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 20:26 Dokładnie! Zgadzam się z tą opinią. Nareszcie był jakiś poziom, którego nie muszę się wstydzić. Ale widać, że większość tęskni za kiczowatą Dodą i jej majtkami. Ale cóż, to świadczy o "wyrobieniu" kulturalnym komentujących. Gratuluję organizatorom! Natomiast żująca gumę córka prezydenta rzeczywiście popsuła trochę widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
rwaku Narcyz... 01.01.12, 10:36 ...z córką, bez żony. Co to znaczy? A przy okazji: gdzie te gwizdki i wuwuzele? Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Narcyz... 01.01.12, 17:13 rwaku napisał: > ...z córką, bez żony. Co to znaczy? A przy okazji: gdzie te gwizdki i wuwuzele? O to samo chciałam zapytać, bo taki zaskakujący manewr wykonał didżej puszczając jakiś totalny ryk przed wejściem Dutkiewicza. Czyżby miał zadanie zagłuszyć antydynamistow? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ 01.01.12, 11:03 Ech, narzekacie na wykonawców - a poczytajcie trochę w sieci, Waw-ka nam zazdrościła wykonawców, Kraków w ogóle dał ciała. Ale co tam, trawa bardziej zielona tam gdzie nas nie ma? Ale wspaniale nie było. Ścisk tragiczny. Zabawa sylwestrowa jest po to żeby się bawić? Ciężko się bawić, gdy nie można zająć normalnej postawy pionowej, a co tu mówić o bujaniu się. Wrocławski rynek jest ZA MAŁY!!! A jak za tobą stanie kaszalot, co ciągle pcha do przodu, żeby więcej powietrza po Torbickiej powdychać, bo przecież to takie wspaniałe odczucie, żeby chociaż jedną cząsteczkę jej powietrza wdechnąć, choć przez chwilę poczuć (namiastkę) życia gwiazdy... A dwójkę to proszę pogonić, odliczanie o godzinie 21:30 a nie o północy? O ciągłym przerywaniu koncertu reklamami konkursu sms-owego i facebookowego profilu dwójki to lepiej nie wspominać, bo totalnie rozwaliło ideę koncertu... Że prowadzących nie słychać? I bardzo dobrze, bo chyba sobie "na boczku" jakieś wstawki kręcili, jakby jeszcze oni mieli przerywać artystom śpiewanie, to w ogóle koncert stanowiłby 1% całości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.12, 15:38 Tak się niestety złożyło, że w ostatniej chwili musieliśmy zrezygnować ze wspólnej zabawy w Rynku, więc zostało pstrykanie w telewizorni i skromna lampka szampana (bo rano trzeba było siadać za kółko). Ale miałem okazję porównać to co działo się na scenie w Warszawie i Wrocławiu, a wyniki porównania nie wyszedł dla nas korzystnie, niestety. Warszawa miała tym razem zdecydowanie lepszy repertuar, wykonawców i sposób prowadzenia, co z przykrością przyznaję :( Świetny był występ Basków, ale chyba słabe było nagłośnienie, bo nie porwał publiczności, chociaż moim zdaniem powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ 01.01.12, 16:45 > Ale miałem okazję porównać to co dz > iało się na scenie w Warszawie i Wrocławiu, a wyniki porównania nie wyszedł dla > nas korzystnie, niestety. Warszawa miała tym razem zdecydowanie lepszy repert > uar, wykonawców w kwestii repertuaru i wykonawców: Wrocław wie, jak zorganizować ciekawego Sylwestra Ze 4 ciekawych wykonawców bym znalazł, za to co najmniej 2 mnie odrzuca - ale każdy ma prawo lubić discopolo ;) > i sposób prowadzenia, co z przykrością przyznaję Mam nadzieję, że na przyszłość Wrocław zdecyduje się na Sylwester BEZ dwójki, bo niestety zrobiło to sieczkę z imprezy. Ale nie będę się powtarzał, o tym już pisałem ;) Generalnie, impreza w tej formule z założenia nie mogła być udana... > ł występ Basków, ale chyba słabe było nagłośnienie, bo nie porwał publiczności, > chociaż moim zdaniem powinien. Twoim zdaniem... widzisz, publiczność porwały "wielkie gwiazdy", taka już kultura masowa... Baskowie nie byli znaną nikomu gwiazdą, więc jak mieli porwać? Poza tym, na NORMALNEJ imprezie, zachowywany jest jakiś standard: nawet jeśli muzyka zmienia się jak w dyskotece i odchodzi się od koncertowej zasady "artysta po artyście" to stara się utrzymać ciągłość zabawy - a nawet jeśli się ja przerywa, to nie co 3 piosenki żeby wspomnieć o konkursie sms-owym i o facebooku. Zobacz, że najlepiej publiczność bawiła się przed 12-tą - o ile dobrze pamiętam, to od 23:15 nie było mowy o facebooku czy mercedesie. Jeśli chodzi o nagłośnienie - nie wiem, jak z boku, przed sceną wszyscy wykonawcy mieli podobne nagłośnienie, pomijając skromny fakt, że po 23-ej sprzęt (zdaje się, że jeden konkretny mikrofon, który zamiast wymienić wciśnięto kolejnemu "głównemu wykonawcy") zdawał się być mocno zmęczony i niedysponowany, co ewidentnie artykułował okropnym piskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa [...] IP: *.play-internet.pl 01.01.12, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.12, 11:26 A mnie się podobało. Właśnie ze względu na wykonawców. Tak bardzo wam brakuje gołego tyłka Dody? Występ Dutka żenujący. On naprawdę boi się wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.12, 12:42 Jak finaliści "the voice of poland" zaczęli "śpiewać" "show must go on" to myślałem, że puszcze pawia. Tak to jest jak beztalencia profanują świetny utwór ... Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ 01.01.12, 17:19 A w Warszawie "Show must go on" zaśpiewał młody Cugowski. To było to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sylwester na wrocławskim Rynku. Zabawa trwa [ IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.12, 17:23 Pierwszy raz poszliśmy na wrocławski Rynek zobaczyć jak wgląda ten rozreklamowany, największy i najpiękniejszy Sylwester... :) Moje wrażenia: nie było żadnej atmosfery zabawowo-sylwestrowej, nic co poderwałoby ludzi do tańca, czy do śpiewu. Za mało wykonawców, no i ta Kalinka...żenada i wstyd że cała Polska to "widowisko" oglądała. Dobrze że można było przełączyć się na Polsat i oglądać Sylwester w Warszawie! No a poza tym... to spotkało nas szczęście bo nagle stojący przed nami jegomość odwrócił się i zaczął z niecierpliwością rozpinać rozporek, wykrzykując żeby się odwrócić (jaki kulturalny), i zaczął...sikać zdążyliśmy odejść-stąd mowa o szczęsciu że nas nie olał!Tak więc "fajnie" było, nigdy więcej!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
xswedc Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i się... 01.01.12, 17:53 Byłoby może fajnie, gdyby nie ogłuszający huk walący z głośników. W miarę dobra jakość i dająca oddychać głośność dźwięku była odbierana dopiero na ul. Oławskiej. Niestety, tam już nie było nawet widać sceny, tylko długi rząd kibli z jeszcze dłuższą kolejką do nich i nachlanych imprezowiczów szczających wśród ludzi prosto na chodnik 5 metrów od patrolu policji. Niezły poligon! Odpowiedz Link Zgłoś
barex77 Sylwester na wrocławskim Rynku. Tak grali i się... 01.01.12, 18:15 czy nikt z szanownych "red." nie sprawdza tekstów przed ich puszczeniem w sieć, czy także szanowni "red." wciąż praktykują na gazeta.pl kopiuj/wklej, i kleją bez sensu wszystko, co wcześniej napisali? cytuję:"Na scenie występy zaczęły się ok. godz. 20. Najpierw wystąpił zespół Vavamuffin oraz L.U.C. Ok. 21 na scenie wystąpiła Urszula Dudziak oraz Zakopower. Lech Janerka zaśpiewał "Konstytucje" a T.Love "IV Liceum Ogólnokształcące". Po północy zaśpiewały Monika Brodka." a dalej? cytuję:"O godz. 21.35 swój przebój "Konstytucje" zaśpiewa Lech Janerka, a chwilę potem jego "Jezu jak się cieszę" usłyszymy w wykonaniu Damiana Ukeje, zwycięzcy "Voice od Poland". Przed północą aktorzy Teatru Muzycznego "Capitol" zaserwują publiczności hity z musicalu "Hair", a L.U.C (...)". coś mi się wydaje, że autorki NIE BYŁO na wrocławskim Rynku. takie "pseudorelacje" to jednak specjalność "dziennikarzy" (sic!) z gazeta.pl. pora zmienić zajęcie, bo za taką pracę zawodową powinni z miejsca zwalniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Super się bawiłem :) IP: *.static.tvk.wroc.pl 01.01.12, 18:18 Super się bawiłem :) Wrocławianki jesteście piękne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Pytanie do tych którzy spędzili Sylwestra na forum IP: *.static.tvk.wroc.pl 01.01.12, 18:24 Mam pytanie do tych którzy spędzili Sylwestra na forum. Pogięło was? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Pytanie do tych którzy spędzili Sylwestra na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 19:06 Chyba lepiej było na forum niż na wrocławskim rynku lub z telewizyjną dwójką. Odpowiedz Link Zgłoś
pikpok25 jakie 220tys.? 01.01.12, 20:31 jakie 220 tys ludzi? kto to obliczył? jak? Przyjmując że zapełniona była zachodnia częśc rynku tzn 200m*50m, licząc 4 osoby na metr kwadratowy daje to 40 tys osób. Skąd 220 tys? Może wliczono ludzi jadących autami i autobusami obok rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
poczt_a Re: jakie 220tys.? 01.01.12, 20:36 Też uważam, że to jakaś pomyłka. Może jednak 22 tysiące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: jakie 220tys.? IP: *.pl 01.01.12, 20:48 wcześniej na GW podawali, że wg policji było ok. 10tyś ludzi i po zdjęciach na tyle by wyglądało! 220tyś to 1/3 Wrocławia, śmieszni są ci co podają taką liczbę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pikpok25 Re: jakie 220tys.? 01.01.12, 22:35 Dokładnie, gdyby miało być 200 tys. to najpierw byłby paraliż komunikacyjny całego Wrocławia, ludzie musieliby się zjeżdżać chyba od południa. 1/3 wrocławia hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
rusure Re: jakie 220tys.? 06.04.12, 12:08 Ja byłem i według mnie trochę przeszacowali. Wcale takich tłumów nie było. No ale w końcu porządną imprezę zrobili. Pewnie sporo ludzi pojechało w góry albo nad morze. Pozdrawiam, Sylwester Odpowiedz Link Zgłoś
barex77 220 tysięcy osób bawiło się na Rynku podczas sy... 01.01.12, 20:38 o! redaktorzy otrzeź/wytrzeź... i zmienili tytuł, lid i kawał tekstu. gratuluję! kilka błędów stylistycznych zostało, ale...grunt, że zachowano poprawny czas. i o to chodzi! naprawdę tylko o to?... Odpowiedz Link Zgłoś
mnovack Proszę o poprawną odmianę przez przypadki. 01.01.12, 21:06 Miasto Kędzierzyn-Koźle. Więc pani Małgorzata przyjechała z Kędzierzyna-Koźla. Proszę o odrobinę szacunku dla wielotysięcznej kędzierzyńsko-kozielskiej diaspory we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
strangeday 220 tysięcy osób bawiło się na Rynku podczas sy... 01.01.12, 22:09 Współczuję tym, którzy twierdzą że w Warszawie byli lepsi wykonawcy... Tam 3 razy wchodził zespół Boys i - jak było widać - przy tym publika się bawiła najlepiej... We Wrocławiu zdecydowanie za dużo czcasu dano Kayah (nie ten głos), i T.Love (nie dziwie się że nie chcieli zagrać w Wwie) - też już nie ten głos. Szkoda że tak mało czasu dostał Janerka, który w odróżnieniu do powyższych jest z Wrocławia i jest w świetnej formie - co pokazały koncerty na Off festivalu i dziś w Trójce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: 220 tysięcy osób bawiło się na Rynku podczas IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.12, 22:37 W wawie byla na pewno lepsza zabawa. U nas oprawa b. słaba (szczególnie choreografia), dźwięk był skopany aż dziw, szczególnie akutyska na rynku, bo w tv miało się wrażenie że jest ok. Panu Imieli już nigdy bym nie powierzył dużego przedsięwzięcia, niech się uczy od profesjonalistów... Co do zespołów to poza: Brodką, Zako, T-love b. słabo. Janerka zaspiewał dwa hity i dobrze. Fajnie wypadło ale reszta jego utworów jest znana chyba tylko hobbystom. Zespoły z zagranicy przygrywały smętnie. LUC na sylwestra to porażka. Generalnie najgorszy sylwester od lat. Nie wiem kto podał te 220 000 osób ale dla mnie było max 100 000 osób. tłumek jedynie pod sceną do wysokości ratusza. Frekwencja mówi za siebie. Sylwester ma być huczny, wesoły, głośny, wystrzałowy i profesjonalnie zaplanowany. Wyszło poza nielicznymi wyjątkami na odwrót. Dużo by pisać, żałuję, że nie spędziłem do w stolicy. Może tam było rubasznie i jak chcą niektórzy prostacko ale był FUN i super atmosfera, bez nadęcia (teatralny IMIELA, niszowe zespoły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR kolejna liczba wzięta z kosmosu... IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.12, 22:59 wiadomosci.onet.pl/regionalne/wroclaw/tysiace-osob-przywitaly-nowy-rok-na-rynku,1,4986481,region-wiadomosc.html Ze wstępnych ustaleń wynika, że w szczytowym momencie zabawy na Rynku przebywało ok. 10 tys. osób" - mówił policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 220 tysięcy osób bawiło się na Rynku podczas sy... 01.01.12, 23:03 www.tuwroclaw.com/wiadomosci,folkowo-ludowo-energetycznie-sylwester-na-wroclawskim-rynku,wia5-3266-9706.html Ostatni akapit... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do krzykaczy ! Do krytyków i znawców od liczenia widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 23:24 Powiedzcie mi drodzy znawcy, gdzie macie napisane, że na wrocławskim rynku bawiło się JEDNOCZEŚNIE 220 tysięcy widzów ? Ja tego nie wyczytałem, ale jakbyście troche pomyśleli, i poczytali w internecie, to zrozumielibyście, że od rozpoczęcia zabawy do jej zakończenia, przwinęło sięprzez rynek 220 tysięcy ludzi !! A poza tym, nie wiedziałem, że na sylwestrze we Wrocławiu, mogą się bawić tylko Wrocławianie - to a propo argumentu, że 220 tysięcy ludzi to 1/3 Wrocławia. Zastanówcie się ile ludzi było z poza granic Wrocławia, z okolicznych (i nawet nie) wiosek, miasteczek, czy miast. Myślenie naprawdę nie boli, krzykacze - narzekacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tym sęk do krytyka krytyków (dane z palca) IP: 176.31.222.* 01.01.12, 23:35 nikt nie mówi, że to sami wrocławianie bo to wiadomo, że nie prawda. Była masa osób spoza. Ale pisanie o 220 000 i 1/3 populacji miasta to porównanie, gdybyś nie zauważył bystrzaku... Kto przyjezdza do wroc na sylwestra żeby pójść na rynek na 2 godziny i pojechać do domu przed 24? Jak się przyjeżdża to żeby się bawić do końca. Dlatego jak przewinęło się ze 100 000 osób to raczej góra. A nie powiesz mi, że była taka rotacja bo byliśmy na końcu i widziałem ile osób wchodzi i wychodzi przez ok 2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek 220 000 ?! wolne żarty IP: 176.31.222.* 01.01.12, 23:28 To chyba kpina z czytelników. Jak była połowa tego czyki 110 000 osób to i tak wg mnie za dużo w szacunkach. Dość powiedzieć, że policja podaje że było 10 000 osób i to jest realne. Najmniejsza frekwencja od lat i najgorszy sylwek od lat. Żenujący poziom gości z zagranicy, fatalny dźwięk, nawet prezydent z pociechą się nie popisał... PS. pisanie artykułów zza biurka nie jest wskazane. Podpowiem, że tłumek telewizyjny był jedynie do wysokości fontanny koło BZWBK były już spore luźne place wolnej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 220 tysięcy osób bawiło się na Rynku podczas sy... 02.01.12, 04:02 "Małgorzata z Kędzierzyna Koźle" Pani rechdaktor to chyba nawet kozioł nie jest. Ona jest baran - polonistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Propaganda sukcesu? 02.01.12, 08:36 Oto informacja zamieszczona wczoraj nt sylwestra w rynku ".... policja podaje że było 10 000 osób ....." ................ Czyli podczas imprezy publiczność, w całości, wymieniła się ponad 20 razy? ;);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Nie, zwyczajne kłamstwo IP: 156.17.73.* 02.01.12, 12:15 Oczywiście 220 tys. ludzi nie miałoby nawet jak na Rynek dotrzeć. Do tego potrzeba byłoby ok. 2 tys. kursów autobusów lub tramwajów (nie ma tylu kursów do centrum), sporo mogłoby przyjść ale przecież nie 1/3 liczby mieszkańców miasta. To taki typowy przykład rzucenia liczby mającej gawiedzi zaimponować, z założeniem, że większość nie pomyśli, czy liczba w ogóle jest realna. Pamiętam 80 tys. ludzi na Powstańców Śląskich na zakończenie Kongresu Eucharystycznego - cały obszar miasta od estakady kolejowej do Kamiennej był zamknięty dla ruchu dla pomieszczenia tej masy ludzi. 40 tys. kibiców po meczu blokuje Pilczyce i Legnicką a tu rzekomo 220 tys. i luzik dookoła Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Ale się wymacałem tyłków i cycków ! Za darmo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 09:26 Lubię darmowe imprezy we Wrocławiu, spędy ludzi. Chodzę potem po tłumie i macam laski po tyłkach i cyckach. Udany Sylwester ! Dzięki Wrocław ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia ty zbuku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 11:52 ja mam aż siniaki na tyłku i piersiach od takich jak ty degeneratów i zboczeńców ! Odpowiedz Link Zgłoś
sobek128 220 tysięcy osób bawiło się na Rynku podczas sy... 06.04.12, 01:16 Sylwester we Wrocławiu to gwarancja szampańskiej zabawy! Byłem w tym wspaniałym mieście już wielokrotnie, jednak nigdy nie miałem okazji tu być w ten szczególny wieczór sylwestrowy. Polecam serwis Sylwester Wrocław , bo to właśnie tam znalazłem bardzo ciekawą ofertę, która pozwoliła mi spędzić najlepszego sylwka w roku! Telewizja Polska uprzyjemniła nam wieczór akompaniamentem gwiazd polskiej muzyki estradowej. Każdemu kto chciałby się świetnie zabawić w Sylwester gorąco polecam to miasto pełne studentów! Odpowiedz Link Zgłoś