Dodaj do ulubionych

Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 19:14
Nowy kompleks mieszkalno-usługowy na ul. Legnickiej

Maciej Miskiewicz 06-06-2004, ostatnia aktualizacja 06-06-2004 18:46

Przy ul. Legnickiej szykuje się kolejna nowa inwestycja. Już za kilka tygodni
ruszy budowa kompleksu Legnicka-Park-Popowice

Nowy kompleks powstanie obok otwartego kilka miesięcy temu biurowca Quattro
Forum. Inwestorem jest spółka Vica Inwest. Prace na budowie powinny rozpocząć
się w lipcu.

Kompleks będzie podzielony na dwie części: biurową i mieszkaniową. Ta
pierwsza będzie usytuowana w części przylegającej do ul. Legnickiej. Od tej
strony wzrok przyciągać będzie kamienno-szklana elewacja o oryginalnym
wzornictwie. - To połączenie nowoczesnych trendów i klasycznej elegancji -
mówi Marek Wiśniewski z biura architektonicznego Bzdęga-Wiśniewski, autor
projektu kompleksu.

W części mieszkaniowej będzie w sumie 212 mieszkań w dwóch kwartałach. Ich
sprzedażą zajmie się spółka Empor. Ta sama, która wybudowała apartamentowiec
na Bartoszowicach.

Antidotum na usytuowanie w pobliżu ruchliwej ulicy ma być duża ilość zieleni.
We wnętrzach kwartałów na poziomie pierwszego piętra powstanie najprawdziwszy
park. Z drzewami, strumykami i małą architekturą. - I wszystkie mieszkania
będą otwarte właśnie na te zielone wnętrza - podkreśla Marek Wiśniewski.

Kompleks został zaprojektowany tak, by odseparować mieszkańców od hałasu i
wielkomiejskiego ruchu. - Stąd też taki trochę pancerny wygląd z zewnątrz -
tłumaczy autor projektu.

Zieleń będzie nie tylko w blokowych wnętrzach, ale też na dachach, które będą
miały formę zielonych tarasów. W podziemiu i w części parteru będzie parking.
Resztę parteru zajmą lokale usługowe i handlowe.

W oczy rzucać się będzie też bursztynowa kolorystyka elewacji. - To odważny
wybór. Ale ta architektura jest adresowana głównie do młodych ludzi -
tłumaczą projektanci budynku, których silnie inspirowała współczesna
popkultura i natura. - Na nasz własny użytek określamy ten rodzaj
architektury mianem ambient - mówią architekci z biura Bzdęga-Wiśniewski.

Budowa kompleksu to niejedyna nowa inwestycja w tej okolicy. W lipcu powinna
ruszyć też budowa centrum handlowego Legnicka Park na terenie dawnej rzeźni. -
Dzięki temu ten kawałek miasta powoli robi się coraz bardziej atrakcyjny -
podkreśla Marek Wiśniewski.
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 19:19
      Pamiętam, że ktoś wstawiał na Wroinwest wizualizacje Legnicka Park. Ze względu
      na to, że chwilowo forum Wroinwest jest niedostępne (poważna awaria serwerów),
      być może ktoś ma te wizualizacje i może je wstawi tu, na forum GW? (tzn linka
      do tych wizualizacji)
      • Gość: erni Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 19:47
        A juz sie obawialem ze to kolejna zapowiedz i projekt bez pokrycie a tu prosze
        zaczynaja za miesiąc!

>Zieleń będzie nie tylko w blokowych wnętrzach, ale też na dachach, które będą
        >miały formę zielonych tarasów.

- w Warszawie beda zlote tarrasy a u nas zielone tarrasy :)
      • Gość: slawek Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:27
        Twoje zyczenie jest dla mnie rozkazem

www.empor.info/
        Nalezy na dole strony wybrać pierwszy obrazek od prawej i kliknąć na
        lokalizacja.
        • Gość: slawek Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:30
          Biurowiec będzie miał sześć kondygnacji a część mieszkalna osiem to całkiem
          sporo.
          • Gość: slawek Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:35
            Aha i to samo biuro architektoniczne projektowało np. EPI Centrum,
            • Gość: slawek Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:41
              Tutaj jest kilka ich wcześniejszych projektów:

babw.com.pl/pliki/epi.jpg
              babw.com.pl/pliki/bwplan2.gif
              babw.com.pl/pliki/bwplan3.gif
              babw.com.pl/pliki/bacciarellego1.gif
              babw.com.pl/pliki/olawska1.gif
              babw.com.pl/pliki/gaj1.jpg
              babw.com.pl/pliki/gaj2.jpg
              Pozdrawiam slawek
        • Gość: ! Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 20:46
          Dzięki. Ale nic nie trzeba na rozkaz :) To nie forum kaprali :))))))))))))))
    • Gość: Rafis Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: 213.199.196.* 06.06.04, 20:44
      Tak juz sporo o tym pisaliśmy. Cieszę sie, że wszystko idzie zgodnie z planem
      (zapowiadali rozpoczecie inwestycji na początek sierpnia). Kiedy przejeżdzałem
      tam ostatnio widac było, że warsztaty, które stoją na działce coraz bardziej
      sie wyludniaja. :)
      Fajna architektura i Legnicka coraz bardziej będzie przypominac miasto.
      Chciałbym aby wszystkie wolne tereny wzdłuz Legnickiej zostały zabudowane w ten
      sposób i taką architekturą.
      Może kotbehemot pokaże nam więcej wizualek, jesli będzie miał zezwolenie? ;)
    • ka-8 Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! 06.06.04, 20:44
      Kiedy planowane ukończenie? Coś wiadomo?
      • Gość: Rafis Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: 213.199.196.* 06.06.04, 20:46
        ka-8 napisał:

> Kiedy planowane ukończenie? Coś wiadomo?

raczej 2006, wbrew pozorom to jest duża inwestycja. Na oko dwa razy wieksza niz
        Quattro :)
      • Gość: ! Historia projektu......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 20:47
        www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=96273&page=1&pp=20
        :)))
        • ka-8 Re: Historia projektu......... 06.06.04, 20:51
          No, no całkiem ładne, przynajmniej mnie się podoba ten pierwotny, ale najlepszy
          chyba ten z wieżowcami o którym na SCity wspominał Antoslaw. :)
          Babka Tower mi się po troszku przypomina. ;) A swoją drogą, jak już jestem przy
          Babka Tower to serdecznie współczuję mieszkańcom jak im teraz megamarket
          Arkadia pod nosem postawią...
    • Gość: kotbehemot Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 23:05
      Projekt jest swietny. Na dysku mam wiele jego wizualizacji w wiekszej rozdzielczosci niz na stronie; jak tylko bede mial chwile to wrzuce, az przyjemnie sie je oglada:)
      • Gość: ! Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 21:11
        Kocie czekamy na twoje wizualizacje
        • Gość: Rafis Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: 213.199.196.* 07.06.04, 21:18
          czekamy :)
          • Gość: adieu Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.lanet.net.pl 07.06.04, 22:19
            I JESTEŚMY CORAZ BARDZIEJ ZNIECIERPLIWIENI :)
            • Gość: kotbehemot Re: Kolejna wielka inwestycja na ul Legnickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:11
              juz zaraz! szukam tej plyty gdzie to mam i nie moge znalezc!:)
    • Gość: kotbehemot wizualki:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:26
      www.startbilder.de/?site=galerie&kategorie_id=9923&userid=3698
      • Gość: ! DZIĘKUJEMY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 23:46
        Dziękujemy.
        • fredrus Re: DZIĘKUJEMY 08.06.04, 21:49
          Projekt mi sie podoba, tylko mam jedno zastrzezenie: brakuje mi tu sklepow na
          parterze, od strony Legnickiej. To jest glowna ulica i moim zdaniem powinna sie
          charakteryzowac ozywieniem, wywolanym ruchem zakupowiczow. Postawienie tego
          kompleksu obok Quotro Forum powoduje, ze ulica na dosc dlugim odcinku bedzie
          martwa. Zestawienie tych dwoch projektow obok siebie przypomina mi centra
          biurowe budowane na przedmiesciach w Stanach - eleganckie, ale martwe i przez
          to - smutne. Wiem, wiem, ze nie daleko, po drugiej stronie powstaje Galeria
          Legnicka, ale to i tak niczego nie zmienia
          • Gość: Rafis Re: DZIĘKUJEMY IP: 213.199.196.* 08.06.04, 22:41
            Postawienie tego
            > kompleksu obok Quotro Forum powoduje, ze ulica na dosc dlugim odcinku bedzie
            > martwa

?? napewno nie bardziej martwa niz teraz. Przeciez Quattro ma sklepy w parterze
            (nawet market Berti).
            Ja natomiast mam nadzieje, że wokół Legnickiej posadzą drzewa!
            • fredrus Re: DZIĘKUJEMY 08.06.04, 22:54
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

>
              >
              > ?? napewno nie bardziej martwa niz teraz. Przeciez Quattro ma sklepy w
              parterze
              > (nawet market Berti).
              Tego nie wiedzialem, ale i tak brakuje mi w tym projekcie sklepow od strony
              Legnickiej.
              > Ja natomiast mam nadzieje, że wokół Legnickiej posadzą drzewa!
              Ja tez bym chcial duzo, duzych dzew
              • Gość: MW Re: DZIĘKUJEMY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 23:22
                wedle życzenia, będą sklepy, będą drzewa, duuużo dużych drzew
                • Gość: Rafis Re: DZIĘKUJEMY IP: 213.199.196.* 08.06.04, 23:25
                  Gość portalu: MW napisał(a):

> wedle życzenia, będą sklepy, będą drzewa, duuużo dużych drzew

To Twój program wyborczy do PE :)
              • Gość: ! parter IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 23:24
                A czy czasem w parterach Legnicka Park Popowice nie będą umieszczone właśnie
                tzw: usługi?
                • Gość: MW Re: parter IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 23:39
                  ! i rafis podajcie adres to wyślę coś ładnego
                  • Gość: Rafis Re: parter IP: 213.199.196.* 08.06.04, 23:43
                    wroclawczyk@gazeta.pl
                    czekam z niecierpliwoscią :)
                    na parterze Legnickiej Park będą usługi też.

pzdr.
                • fredrus Re: parter 08.06.04, 23:50
                  Gość portalu: ! napisał(a):

> A czy czasem w parterach Legnicka Park Popowice nie będą umieszczone właśnie
                  > tzw: usługi?

Przeczytaj jeszcze raz moj post. Chodzilo mi o sklepy od strony Legnickiej. To,
                  ze beda tam sklepy z innej strony, Legnickiej nie ozywi. I sama fasada ze
                  sklepami, stala by sie zywsza i mniej" bunkrowa" (okreslenie - samych autorow
                  projrktu} niz to, co sie buduje. Przypominam, ze projekt ogolnie mi sie podoba,
                  a i nawet sama fasada, ale mimo wszystko, brakuje mi sklepow od strony
                  Legnickiej
                  • Gość: Rafis Re: parter IP: 213.199.196.* 08.06.04, 23:53
                    Bez tej fasady trudno byłoby przekonac ludzi do kupna mieszkania w budynku :)
                    Poza tym Legnickiej nie ożywi jeden budynek ani nawet 5. To musi byc
                    kompleksowa zabudowa całej ulicy od 1 Maja do Ostatniego Grosza.
                    • Gość: ! Re: parter IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:03
                      Fredrus jesteś pewien, że sklepy/usługi będą w tym obiekcie tylko po bokach? Od
                      strony Legnickiej nie?

• Gość: ! do MW - adresik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:05
                        Jeżeli przesyłka nie będzie zbyt wielka objętościową, to proszę wyślij mi ją na
                        ten adres: mawww@wp.pl

Dziękuję i pozdrawiam.
                      • Gość: Rafis MW wysłałes? IP: 213.199.196.* 09.06.04, 00:06
                        w razie czego powtarzam adres:

wroclawczyk@gazeta.pl
                      • fredrus Re: parter 09.06.04, 00:25
                        Gość portalu: ! napisał(a):

> Fredrus jesteś pewien, że sklepy/usługi będą w tym obiekcie tylko po bokach?
                        Od
                        >
                        > strony Legnickiej nie?

Z tego co widac na wizualce, to nasowa sie wniosek. ze raczej nie. Ale jak jest
                        inaczej, to zaczynam juz sie cieszyc
                    • fredrus Re: parter 09.06.04, 00:18
                      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Bez tej fasady trudno byłoby przekonac ludzi do kupna mieszkania w budynku :)

Alez ja rozumie zalozenia projektu - i sie z tym zgadzam. Jak sie domyslam - od
                      strony Legnickiej beda klatki schodowe, aby odseparowac mieszkaqncow od szumu
                      ulicy. Ale przeciez to nie przeszkadza aby na parterze nie mogly byc ulokowane
                      sklepy. Czyz to tak trudno wyobrazic sobie fsade, taka jak jest zaprojktowana,
                      plus pas przeszklonych witryn na parterze?

> Poza tym Legnickiej nie ożywi jeden budynek ani nawet 5. To musi byc
                      > kompleksowa zabudowa całej ulicy od 1 Maja do Ostatniego Grosza.

Absolutnie sie sie z toba zgadzam, tylko ze, calosc sklada sie z czesci i jeli
                      sie nie zadba o pszczegolne czesci, to i calosc wyjdzie fatalnie
                      • Gość: Rafis Dziekuje :) IP: 213.199.196.* 09.06.04, 00:31
                        ale może małe objasnienie bo kompletnie nic nie kumam z tych figur
                        geometrycznych, chyba że to jakas wizja artystyczna parku :)
                        • Gość: MW Re: Dziekuje :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 00:37
                          to już taki projekt
                          proponujemy wrocławianom, wyrazisty w swej idei budynek, mogący być elementem
                          identyfikacji i dumy na początku nowego wieku. Może nie będzie on już
                          pomarańczowy z przed lat, ale na pewno będzie pomarańczowy po latach.
                          • Gość: Rafis Re: Dziekuje :) IP: 213.199.196.* 09.06.04, 00:46
                            Zdaje mi się, że przesłał pan mi jakis niewłasciwy plik :) Bo to co widze
                            raczej nie przypomina budynku. Ostatni raz takie cos widziałem na wystawie
                            sztuki współczesnej :)

pzdr.

> to już taki projekt
                            > proponujemy wrocławianom, wyrazisty w swej idei budynek, mogący być elementem
                            > identyfikacji i dumy na początku nowego wieku. Może nie będzie on już
                            > pomarańczowy z przed lat, ale na pewno będzie pomarańczowy po latach.

Mówi pan o tym budynku na Legnickiej?
                            • Gość: MW Re: Dziekuje :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 00:49
                              miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,2116789.html
                          • fredrus Re: Dziekuje :) 09.06.04, 00:49
                            Hej, MW. A moze bys tak zaprezentowal to " cos ladnego" szerokiemu forum, a nie
                            tylko Wykrzyknikowi i Rafisowi.
                            • Gość: MW Re: Dziekuje :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 00:52
                              rano w GW
                              • Gość: Rafis Re: Dziekuje :) IP: 213.199.196.* 09.06.04, 00:55
                                tylko chodzi o to ze nie jestem w stanie zobaczyc nic na przesłąnym pliku.
                                Trudno, kupie jutro wyborczą.

pzdr.

Co do budynku na Legnickiej to jest bardzo fajny, oby więcej takiej
                                architektury.
    • Gość: kotbehemot do fredrusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:25
      Fredrus- odpowiedz na Twoje watpliwosci:

Legnicka jest martwa i bedzie martwa. Oczywiscie chodzi Ci o to, aby stala sie chociazby POLsrodmiejska ulica, ale to jest poki co niemozliwe. Dopiero, kiedy Legnicka zostalaby zwezona, pojawily sie przecznice (w tej chwili Legnicka to "ulicówa" bez zadnej mozliwosci dojscia z innych ulic). Bez tego, Legnicka zawsze bedzie wygladala jak prowincjonalna glowna ulica przedmiesc:( Przyklad- Quattro- mimo iz parter ma bardo centrotworczy, miejsce to nadal jest puste...

Ja natomiast mam inna watpliwosc- czy od frontu Legnicka Park bedzie chodnik? Wlasnie Quattro najbardziej zjebali tym parkingiem od FRONTU budynku (prowincja!to jak parking przed hipermarketem:(( )..

pozdr
      • fredrus Re: do fredrusa 09.06.04, 14:38
        Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> Fredrus- odpowiedz na Twoje watpliwosci:
        >
        > Legnicka jest martwa i bedzie martwa. Oczywiscie chodzi Ci o to, aby stala
        sie
        > chociazby POLsrodmiejska ulica, ale to jest poki co niemozliwe. Dopiero,
        kiedy
        > Legnicka zostalaby zwezona, pojawily sie przecznice (w tej chwili Legnicka
        to "
        > ulicówa" bez zadnej mozliwosci dojscia z innych ulic). Bez tego, Legnicka
        zawsz
        > e bedzie wygladala jak prowincjonalna glowna ulica przedmiesc:( Przyklad-
        Quatt
        > ro- mimo iz parter ma bardo centrotworczy, miejsce to nadal jest puste...
        >
        > Ja natomiast mam inna watpliwosc- czy od frontu Legnicka Park bedzie chodnik?
        W
        > lasnie Quattro najbardziej zjebali tym parkingiem od FRONTU budynku
        (prowincja!
        > to jak parking przed hipermarketem:(( )..

Kocie, to co piszesz - to jest prawda, ale mysle, ze itak nalezy starac sie
        ozywiac ta ulice.
        • Gość: ! Re: do fredrusa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 15:11
          Kocie Legnicka na odcinku od Bunkra w stronę wylotu z miasta nigdy nie będzie
          śródmiejską ulicą, bo nigdy nią nie była. To nie śródmieście tego miasta! Cała
          Polska jest jedna wielką prowincją.
          • Gość: ! Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 17:53
            A co z projektem EPI Center? Wg mnie to bardzo udany projekt, choć wiele się o
            tym mówi, że niestety nie zostanie zrealizowany (EPI samo na to nie stać, i na
            razie cisza o inwestorach zagranicznych czy polskich, którzy we współpracy z
            EPI mogliby wybudować ten kompleks). Czy nie ma szans przynajmniej na budowę I
            etapu EPI Centrum, czyli zespołu 5 kondygnacyjnych biurowców wzdłuż Swobodnej?
            • Gość: kotbehemot Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 17:58
              Tak, mnie takze bardzo podobal sie projekt epicentrum (takze nazwa mi sie zawsze podobala;))) bardzo by bylo przzyjemnie, gdyby powstal, nawet bez wieży;))
              • Gość: Rafis Re: Pytanie do MW????? IP: 213.199.196.* 10.06.04, 19:39
                Budowa centrum Czarneckiego napewno powoduje ze EPI Centrum staje sie bardziej
                realne. Wreszcie cos zacznie sie dziac w tamtym rejonie.
                • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 19:49
                  Tak. Tym bardziej ze Czarnecki powiedzial ze to bedzie poczatek budowy centrum
                  południowego.
                  • Gość: Rafis Re: Pytanie do MW????? IP: 213.199.196.* 10.06.04, 19:54
                    kiedy tak powiedział? :)
                    • Gość: ! Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 20:00
                      ????????????

To może i ruszy w końcu inwestycja GTC-Orbisu przy skrzyż Powst Śl i Swobodnej,
                      po stronie BP?
                    • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 20:01
                      Jak poszla informacja o budowie centrum. Nie pamietam gdzie to slyszalem, ale
                      zapamietalem :)
                      • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 20:02
                        Ej chłopaki spokojnie. Zawsze sie takie rzeczy mówi podczas podobnych
                        uroczystości. Gdybym był Czarneckim albo Dutkiewiczem to nietakie bym opowiadal
                        historie :)
                        • Gość: ! Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 20:07
                          Akurat Czarnecki mało mówi, dużo robi. A Prezydent obiecuje, ale i zaczyna
                          spełniać swoje obietnice (inwestycje przemysłowe, produkcyjne). Na razie co
                          miesiac mamy info o kolejnej dużej inwestycji we Wrocławiu (firmy, fabryki).
                          Dutkiewicz obiecywał co miesiac jedną, dużą albo znaczącą dla miasta inwestycję
                          (pewną) i tak też się dzieje. Oby tak dalej!
                        • Gość: Rafis Re: Pytanie do MW????? IP: 213.199.196.* 10.06.04, 20:08
                          Czarnecki nic takiego nie mówił bo po prostu nie wypowiadał sie na ten temat :)
                          Jak na razie wszystkie informacje to tylko spekulacje. Ale byłaby porazka gdyby
                          sie okazało, że ten budynek będzie miał 5 pięter ;)Tyle rozbudzonych nadziei...
                          O EPI mówie w kategoriach wielu lat bo mysle ze łatwiej cos zbudowac na pustym
                          gruncie niz na takim co stoi sklep(jego własciciel musiałby z czegos zyc).
                          Co do Dutkiewicza to jak na razie mówi tylko to czego jest pewny więc raczej
                          nie sciemnia. Zreszta po co miałby mówic ze np. zbuduja coś do roku 2006 skoro
                          wtedy będa wybory i zostanie rozliczony z realizacji tych słów ;)
                          • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 20:12
                            Masz racje przeciez wszystko co do tej pory sie dzialo to byly jakies przecieki
                            do prasy. Oficjalnie jeszcze chyba czarnecki sie na ten temat nie wypowiadal.
                            Ale prawda jest taka ze jak zbuduja i bedzie sie krecil biznes, to nastepni
                            szybko przyjda. I dlatego moze to byc zaczatek budowy CP.
                            • Gość: inz.mamon Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:17
                              przecież projekt był prezentowany u prezydenta i w WA, kto chciał ten widział,
                              typowy mall z multikinem, do 25m wysokości z niby wieżą na rogu Swobodnej i
                              Powstańców, ale na tym etapie jeszcze dużo może się zmienić
                              pzdr
            • Gość: MW Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:25
              są szanse, ale tempo nie będzie zbyt wielkie przynajmniej w tym roku
              • Gość: Rafis Re: Pytanie do MW????? IP: 213.199.196.* 10.06.04, 22:28
                ale projekt zostaje ten sam?
                • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:29
                  Czyzby koniec naszej virtualnej wieży? :)
                • Gość: MW Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:30
                  tak
                  • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:36
                    To dobrze. Nie lubie zludzen. Wogole jak to centrum powstanie to bedzie dobrze.
                    Przeciez Czarnecki wladowal teraz kupe szmalu w kupno 2 bankow. Nie wiem jak on
                    chce zfinansowac to centrum. Dlatego sie niedziwie ze bedzie skromniutkie.

MW a czy wogole kiedykolwiek mial byc tam jakis duzy biurowiec?
                    • Gość: MW Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:39
                      moja odpowiedź dotyczyła epicentrum, o Czarneckim oficjalnie nic nie wiem,
                      szczególnie nie wiem co wypisuje niejaki inż.mamoń
                      • Gość: erni Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:44
                        Wogole jakies cholerne zamieszanie sie zakradlo tutaj. Jednoczesnie podjeto
                        kilka inwestycji na raz. Proponuje wpisywac newsy o czarneckim do watku o nim a
                        nie o inwestycji an Legnickiej. Troche porzadku sie przyda tutaj.
                • Gość: MW Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:37
                  z nowości: będzie projekcja na szklane ściany o zmiennej przejrzystości, na
                  Legnickiej też
                  • Gość: Rafis Re: Pytanie do MW????? IP: 213.199.196.* 10.06.04, 22:53
                    erni nie rób mi tu paniki. Z Twojej wypowiedzi przed chwila wynikało, że nie
                    powstanie nawet projekt Czarneckiego :)
                    Pan Wisniewski odpowiedział na moje pytanie czy projekt EPI jest aktualny :)
                    Nie wiem czy pan wie ale pana biuro B-W jest uznawane za forumowiczów za jedno
                    znajlepszych we Wrocławiu :)
                    Tak na marginesie to nie jest pan pierwszym architektem, który tu pisze. Był
                    ostatnio T.Sawa-Borysewicz, na innym forum była projektantka budynku na
                    Białoskórniczej.Mam nadzieje, że nie zniknie pan i czasem podzieli sie
                    informacjami.

pozdrawiam
                    • Gość: MW Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 22:57
                      dziękuję za ciepłe słowa, jeśli to kogoś interesuje mogę donosić o postępach na
                      naszych budowach, słowo pan na forum nie brzmi za dobrze, pozostańmy przy
                      nickach
                      • Gość: Rafis Re: Pytanie do MW????? IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:05
                        Świetnie MW, postępy prac interesuja nas wszystkich. Wogóle interesuje nas
                        wszystko co dotyczy inwestycji, architektury, ekonomii, biznesu i wogóle
                        Wrocławia :) Bedziemy wdzięczni za każda informacje.
                        • Gość: ! Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:15
                          Witam MW. To bardzo dobre wiadomości, że jednak EPIcentrum powstanie, choć w
                          nieco okrojonej wersji. Czy zmieniło się jeszcze coś w tym projekcie. Kolor
                          zielony? Wysokość taka jak na pierwotnych wizualizacjach? Co znajdzie się w
                          miejscu planowanej dawniej wieży przy skrzyż z Powst Śl?

Pozdrawiam.
                          • Gość: kotbehemot Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:17
                            Tak, projekt epicentrum jest swietny. Nawet bez tej wiezy bylby bardzo milym budynkiem w tamtym miejscu:)
                          • Gość: MW Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 23:23
                            projekt pozostaje ten sam, oczywiście z wieżą, tylko trochę wzbogacony o nowe
                            technologie. Proszę sobie wyobrazić ul Swobodną za parę lat (3). Z jednej
                            strony centrum Czarneckiego lekko nawiązujące do epicentrum i samo epicentrum z
                            drugiej. Chyba niezła perspektywa przed rozpoczęciem centrum południowego.
                            Wszystko realne.
                            • Gość: kotbehemot Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:38
                              Tak to fantastyczna perspektywa. Tym bardziej ze podejrzewam ze Czarnecki Centre;) bedzie bardzo estetyczny (Bieniasz). Gorzej tylko ze po drugiej stronie ulicy stanie bardzo slaby Globis i stacja benzynowa BP:(
                      • Gość: kotbehemot Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:14
                        Tak jest, moge tylko powtorzyc to co napisal Rafis;) BABW, Bieniasz to najbardziej na forum doceniane przez nas biura projektowe. Bardzo nam milo MW ze udzielasz sie na forum, to bardzo przybliza ludzi do architektury. We Wroclawiu niestety brak jest otwartej dyskusji o architekturze i bardzo dobrze ze to sie zaczyna- na forum!

pozdrowienia
                        • Gość: ! Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:20
                          No o architekturze Wrocławia (ale nie tylko) sporo jest na
                          www.wroinvest.prv.pl Zapraszamy MW!

Tyle, że trzeba będzie się w ten weekend zabrać za małe przemeblowanie tego
                          forum. Może to sprawi, że znów odżyje? I będę musiał wykasoać kilka
                          niezwiązanych z forum wpisów, obrażajacych ludzi piszących na forum.
                          • Gość: kotbehemot Re: Pytanie do MW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:21
                            To sa tam wogole takie? Mnie sie wydawalo ze na wroinvest byl bardzo wysoki poziom dyskusji (do czasu az pojawili sie ludzie bez argumentow hehe;)))
                            • Gość: ! Re: Pytanie do MW????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:25
                              Nie tyle argumentów, co obrażający innych. Argumenty każdy może mieć swoje, to
                              forum bez cenzury, ale na chamstwo jestem wyczulony. Teraz jak odzyskałem hasło
                              do forum mogę w końcu zrobić porządek, a takze wprowadzić postulowane przez Was
                              zmiany (np pod forum tylko dotyczące ARCHITEKTURY)...

Czekam zresztą cały czas na Wasze propozycje.
                          • Gość: Rafis Darek IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:22
                            MW nie mówił nic o tym, ze projekt EPI został okrojony :)Była mowa o tym ze
                            będzie robiony powoli.Wieza by sie przydała, przynajmniej kilku piętrowa a
                            najlepiej 20 :)!
                            Macie obaj z ernim jakąś skłonność do nadinterpretacji ;)
                            • Gość: kotbehemot Re: Darek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:24
                              Ludzie, co wy macie z tymi wiezami?:) Wieze to fajnie wygladaja w Neuschwanstein!:) Tutaj akurat w tym projekcie wieza jest okej, ale najwazniejsze jest to zeby zniknal pawilon EPI i pojawila sie elegancka pierzeja:)
                            • Gość: ! Podsumujmy - do MW (EPIcentrum) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:30
                              Czyli ustalmy na spokojnie wszystko jeszcze raz. EPIcentrum powstanie, tyle że
                              powoli, etapami jak było to wcześniej planowane, czyli najpierw 5 piętrowy ciąg
                              biurowców od Komandorskiej w kierunku Powst Śl, wzdłuż Swobodnej. Tak? Ten
                              okrągły, bardzo ciekawy narożnik od Komandorskiej, też 5 piętrowy będzie
                              zrealizowany. Kiedy mogłyby ruszyć prace? 2005? Wieża od str skrzyż z Powst Śl
                              jak rozumiem też powstanie, tyle ze w 2 etapie, po zakończeniu 1, moze nawet
                              póżniej, a jej wysokość będzie uzależniona od popytu i zaint wynajmem w niej
                              biur tak?
                              • Gość: MW Re: Podsumujmy - do MW (EPIcentrum) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 23:35
                                miniej więcej się zgadza, jak rozpoczną się prace otworzymy nowy wątek i będzie
                                to wcześniej niż w 2005, na tym kończę temat EPI - żeby nie zapeszyć
                                pozdrawiam
                                • Gość: ! Re: Podsumujmy - do MW (EPIcentrum) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:39
                                  Trzymamy za słowo i pozdrawiamy! Owocnej pracy i kolejnych dobrych projektów
                                  (do tego zrealizowanych).
                                • Gość: Rafis Legnicka IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:41
                                  Jak będzie wyglądał "dziedziniec" komleksu LPP?
                                  • Gość: erni Re: Legnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:43
                                    Ciekawe kto jest inwestorem EPI. ??
                                    • Gość: ! Re: Legnicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:45
                                      Pewnie właściciel EPImarketu plus ew ktoś jeszcze, kto pomoże sfinansować ten
                                      projekt, bo na pewno nie będzie on tani.
                                  • Gość: ! Re: Legnicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:43
                                    Rafisie wizualizacji nie widziałeś? Były w papierowej GW w środę. Ja kupiłem :)
                                    • Gość: Rafis Re: Legnicka IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:47
                                      kupiłem ale oprócz drzew niewiele tam widac a podobno maja byc jakies strumyki
                                      itp. Poza tym jest strasznie mało wizualizacji. Jestem ciekawy jak połącza te
                                      dwie części, jak z bliska będzie wyglądała ta sciana szklana ze wzorkami
                                      (oryginalnymi-to to szkło o róznej przepustowosci swiatła?). Czy będa tam
                                      sadzone od razu tak duże drzewa? Czy od Legnickiej będzie tylko sciana na dole
                                      czy tez punkty usługowe? Jest wiele pytan.
                                      • Gość: ! Re: Legnicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:50
                                        Fakt Rafis. Ja do tej pory nie dowiedziałem się czy od strony Legnickiej, w
                                        parterze znajdą się usługi, sklepy czy nie? MW miał nam coś podesłać na maile,
                                        ale przynajmniej ja dostałem jakieś futurystyczne wzorki zamiast wizualizacji :)
                                        • Gość: erni Re: Legnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:53
                                          Moze to sterogramy? Przypatrz sie dobrze :)
                                          • Gość: Rafis prosba! IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:56
                                            Czy jesli to jest mozliwe moż epan pokazac więcej wizualek Legnickiej PP oraz
                                            EPI. EPI to włsciwie nie mamy teraz wogóle bo stracilismy na to nadzieje.

pzdr.

---------
                                            do Darka
                                            ja tez nie wiem co dostałem na poczte :)
                                      • Gość: Rafis Ta wypowiedz mi pasuje :) IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:52
                                        Dopiero teraz zobaczyłem ta wypowiedz MW:
                                        "projekt pozostaje ten sam, oczywiście z wieżą, tylko trochę wzbogacony o nowe
                                        technologie. Proszę sobie wyobrazić ul Swobodną za parę lat (3). Z jednej
                                        strony centrum Czarneckiego lekko nawiązujące do epicentrum i samo epicentrum z
                                        drugiej. Chyba niezła perspektywa przed rozpoczęciem centrum południowego.
                                        Wszystko realne. "

ehh Jak to zostanie zrealizowane to... :)

• Gość: kotbehemot Re: Ta wypowiedz mi pasuje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:55
                                          Wszystko pieknie, gdyby jeszcze wstrzymano budowe Globe Trade Centre a na to miejsce postawiono cos ladnego:-)
                                          • Gość: ! Re: Ta wypowiedz mi pasuje :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:03
                                            Kocie projekt GTC-Orbis został ponoć zmieniony! Nie widziałem go po zmianach,
                                            ale ponoć jest ciekawszy (i o 2 p wyższy, nie 10 a 12). W tym roku GTC-Orbis
                                            chyba kończy się czas na rozpocz tej inwestycji (budowy),więc albo ruszą,
                                            albo... Jeszcze jest mozliwość negocjacji z miastem przedłużenia terminu
                                            startu...
                                            • Gość: kotbehemot Re: Ta wypowiedz mi pasuje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:05
                                              Nie wiem, nie widzialem nowego projektu. Ale zeby mi sie spodobal musialby zostac calkowicie zmieniony:) Poprzedni wygladal wprost jak gwozdz do trumny CP;)
                                              • Gość: Rafis Re: Ta wypowiedz mi pasuje :) IP: 213.199.196.* 11.06.04, 00:09
                                                GTC wszedł niedawno na giełde i pozyskał troche srodków wiec może część z nich
                                                zostanie przeznaczona na Globis. Wierze, ż ezmiany w projekcie będa dobre.Ale
                                                nie wymagajmy za duzo, mówie o inwestycjach. Trzy takie inwestycje na
                                                przestrzeni 200 metrów to byłaby masakra. Bądzmy skromni. Czarnecki i EPI
                                                najwazniejsze w tym rejonie :)
                                                • Gość: adieu Re: a dla mnie to za mało :)))) IP: *.lanet.net.pl 11.06.04, 00:49
                                                  JA TAM JEDNAK WYKARZE TROCHE ŁAKOMSTWA! SKORO ZANOSI SIE NA TAK DOBRĄ PASSĘ
                                                  TEGO REJONU, TO MOŻE PRZY OKAZJI ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ LUB COŚ I ZAJMIE SIĘ
                                                  KOLEJNYM KWARTAŁEM, KTÓREGO JESZCZE NIE OBDYSKUTOWALIŚMY ?! MIANOWICIE CHODZI
                                                  MI O TEREN OGRANICZONY ULICAMI: Powst.Śl/Swobodną/Zielinskiego/Nasypową! TERAZ
                                                  STOI TAM STARY BIOROWIEC (PODAJRZE CENTERTELA) W KTÓRYM WIECZNIE SĄ NIEWYNAJĘTE
                                                  W 100% POWIERZCHNIE. DALEJ W KIERUNKU Zielińskiego SĄ JAKIEŚ BARAKI I WARSZATY,
                                                  I JEDEN BUDYNEK MIESZKALNY PRZY NASYPOWEJ. RAZEM CAŁY TEN KWARTAŁ WYDAJE SIĘ
                                                  BYĆ WIĘKSZY NIŻ TEREN NA KTÓRYM MA STANĄĆ "CENTRUM CZARNECKIEGO"

WYOBRAŹCIE SOBIE TERAZ TĘ CZĘŚĆ MIASTA: epicentrum,centrum
                                                  czarneckiego,gtc,centrum południowe, spora pierzeja na terenie o ktorym
                                                  pisałem, centrum kupieckie na miejscu placu "zielińskiego",nbp, dokonczony
                                                  parking jedynki wr., rozbudowana operetka, pzu na komandorskiej...
                                                  O CZYMŚ ZAPOMNIAŁEM ??? AHA! ZOSTAJE JESZCZE teren parkingu przy swobodnej,
                                                  między komandorską, a borowską :))))))
                                                  TAKIEGO KAWAŁKA MIASTA POZAZDROSCIŁYBY NAM NAWET NAJLEPSZE WSCHODNIOAZJATYCKIE
                                                  METROPOLIE !!!!!! :) CIEKAWE CZY KTOŚ Z NAS DOŻYJE TEJ CHWILI ?? :) POZDRO
                                                  • Gość: ! Re: a dla mnie to za mało :)))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:55
                                                    Spokojnie Adieu, nie od razu Kraków, o przepraszam Wrocław zbudowano :) Na
                                                    wszystko przyjdzie czas. Na razie cieszmy się z tych newsów o LC Center i
                                                    EPIcenter.
                                                  • Gość: Rafis Re: a dla mnie to za mało :)))) IP: 213.199.196.* 11.06.04, 00:59
                                                    Na razie niech rusza te projekty, które przeciez nie są pewne(EPI)
                                                  • Gość: kotbehemot Re: a dla mnie to za mało :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 09:00
                                                    Tak, kolej, odwrotnie niz w innych miastach polskich, stala sie nie barierą nie do pokonania, ale wlasnie kręgosłupem wokół którego ciągnie sie pas inwestycji.. Gdyby jeszcze gdzies, w któryms miejscu była stacja SKM na przykład;) hehe

Co tam juz mamy- od północy- Parking na rozjezdnym (projekt, z ktorym wiąze wielkie nadzieje, swietnie w tej chwili wygląda, mam nadzieje ze nie spieprzą), PKO czy tam NBP- to male okrągłe cuś;) Dalej planowana hala kupiecka, która mam nadzieje, że w końcu zostanie zbudowana. Następnie Teatr Polski (jak dla mnie najważniejsze ze wszystkich tych miejsc;)) pozniej Holiday Inn. Przechodzimy Swidnicką a tam.. Powstanie już niedługo Teatr Muzyczny drugi rzut!. No i oczywiscie w nasypie mnóstwo knajpek==> klimat srodmiescia:)
                                                    Po drugiej stronie nasypu- ze wschodniej strony zapowiada sie swetnie- EPICENTRUM (piękne!) stojące obok tego starego ładnego budyneczku i ładny zmodernizowany biurowiec dalej na powstańców. Po drugiej str.Swobodnej- Czarnecki Plaza Tower Centre;). Gorzej tylko po drugiej stronie swidnickiej(na zachód) Tam biedny Globe Trade Centre, Parking i stacja BP, ktorych jedyną zaletąjest to ze ktos za nie wziął taką łapówke ze wyzywi rodzine do konca zycia, a po drugiej stronie tekturowy biurowiec z pomnikiem słonia. Ostatnio mu się przyglądałem i "na oko" stoi tak daleko od ulicy, ze spokojnie możnaby go było zabudowac nie wyburzając- oczywiscie o ile przepisy doswietleniowe pozwolą;)
                                                    Tak więc szykuje się, nawet bez CP piękny nowoczesny kawałek miasta (zeby jeszcze archietktura dopisała...). Prawde mówiąc bardziej bym chciał, zeby zostały zabudowane Piłsudskiego, Swobodna, Zielinskiego niz CP- po prostu to lepiej rokuje:)

pozdr
                                                  • Gość: ! Re: a dla mnie to za mało :)))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 12:13
                                                    Kocie i w pierwszej i drugiej wersji projektu GTC zasłoni to centrum BP (od str
                                                    Powst Śl)...
                                                  • Gość: kotbehemot Re: a dla mnie to za mało :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:18
                                                    Nie musisz mi mowic, doskonale znam ten projekt;)
                                        • Gość: ! też to teraz zauwazyłem!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.04, 23:59
                                          W ciągu ostatniej godziny napisaliśmy ponad 100 postów na tym forum i stąd mnie
                                          także umknął ten wpis MW.

MW trzymamy kciuki za to żeby to wszystko co napisałeś się sprawdziło,
                                          zwłaszcza ta twoja wieża, która bardzo mi przypadła do gustu i może stać się
                                          naprawdę symbolem Wrocławia! (Tak jak np wieża PAZIM-u w Szczecinie).

Dodałeś nam dużo wiary informacją o EPIcentrum i o tej wieży. Wielu z nas
                                          przestało już wierzyć w powodzenie tej całej inwestycji, a zwłaszcza w postanie
                                          tej wysokiej wieży od str Powst Śl. Oby była ona jak najwyższa. Przynajmniej 20
                                          piętrowa!
                                      • Gość: MW Re: Legnicka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 00:08
                                        w gazecie przegraliśmy z reklamami. Partery wzdłuż ulic w całości są
                                        przeznaczone na usługi, także od Legnickiej choć tu w nietypowej formie, ale
                                        myślę, że bedzie to interesujące. Szklana ściana miedzy budynkami będzie żyła
                                        dosłownie dzięki zastosowaniu szkła o zmiennej przejrzystości (sterowanie
                                        elektroniczne)i projekcji, bedzie to jakby wielki ekran- monitor. Projekcja
                                        bedzie też na inne sciany głownie od strony Legnickiej. Z innych ciekawostek na
                                        dachach budynków biurowych urzadzenia klimatyzacyjne bedą tworzyły obłoki pary-
                                        mgły. Wszystkie te środki mają na celu dematerializację budynku ;). Na razie
                                        mieści się to wszystko w budżecie.
                                        • Gość: kotbehemot Re: Legnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:11
                                          Brzmi wprost niesamowicie:) Wroclawskie Piccadilly polaczone z parostatkiem:> Mysle ze wtakim wypadku okreslanie tego jako ambientarchitektury moze byc i dobrym pomyslem;) Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie w praktyce;)
                                        • Gość: Rafis Re: Legnicka IP: 213.199.196.* 11.06.04, 00:13

> w gazecie przegraliśmy z reklamami. Partery wzdłuż ulic w całości są
                                          > przeznaczone na usługi, także od Legnickiej choć tu w nietypowej formie, ale
                                          > myślę, że bedzie to interesujące. Szklana ściana miedzy budynkami będzie żyła
                                          > dosłownie dzięki zastosowaniu szkła o zmiennej przejrzystości (sterowanie
                                          > elektroniczne)i projekcji, bedzie to jakby wielki ekran- monitor. Projekcja
                                          > bedzie też na inne sciany głownie od strony Legnickiej. Z innych ciekawostek
                                          na
                                          >
                                          > dachach budynków biurowych urzadzenia klimatyzacyjne bedą tworzyły obłoki
                                          pary-
                                          > mgły. Wszystkie te środki mają na celu dematerializację budynku ;). Na razie
                                          > mieści się to wszystko w budżecie.

Oby zmiesciło sie do konca bo brzmi swietnie. Jak park rozrywki Lucasa-
                                          żartując :) Z tego co mówisz wynika z ebędzie to jeden z najnowoczesniejszych
                                          budynków we Wrocku jesli nie naj.
                                          Szczerze przyznam, że dopiero teraz odkrywam te wszystkie niuanse.Opis w GW nie
                                          przedstawiał tego budynku z tej strony. Mysle ze powinno sie to reklamowac.
                                        • Gość: ! Re: Legnicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:14
                                          Super MW, naprawdę będziemy się mieli czym chwalić w Polsce! Dobrze, że tak
                                          oryginalne projekty powstają w naszym mieście. To dobrze świadczy o naszym
                                          mieście.
                                        • Gość: lolo Re: Legnicka IP: *.rozanka.wroc.pl 14.06.04, 02:08
                                          no no... musze przyznac, ze z lekka wymieklem. Projekcja na budynku... od
                                          zawsze mi sie takie cos marzylo. Wielkie ekrany na wielkich taflach szkla.
                                          Wielkie mrugajace oko albo rozgadane usta...
                                  • Gość: MW Re: Legnicka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 23:55
                                    park - ogród wewnętrzny, a także otoczenie budynku: pełny wypas według
                                    najlepszych wzorów swiatowych (a jednak nasze, wrocławskie). Atrakcyjne
                                    nasadzenia w tym wysoka zieleń, głównie brzozy, woda w ruchu (strumienie,
                                    fontanny, kaskady)dużo drewna, kamienia, iluminacja i odjazdowa kompozycja
                                    którą niektórzy już znają. Mam nadzieję, że będzie co ogladać i gdzie wypoczywać
                                    • Gość: Rafis Re: Legnicka IP: 213.199.196.* 10.06.04, 23:58

> park - ogród wewnętrzny, a także otoczenie budynku: pełny wypas według
                                      > najlepszych wzorów swiatowych (a jednak nasze, wrocławskie). Atrakcyjne
                                      > nasadzenia w tym wysoka zieleń, głównie brzozy, woda w ruchu (strumienie,
                                      > fontanny, kaskady)dużo drewna, kamienia, iluminacja i odjazdowa kompozycja
                                      > którą niektórzy już znają. Mam nadzieję, że będzie co ogladać i gdzie
                                      wypoczywa
                                      > ć

To będzie dostepne dla przybyszów z zewnątrz czy tylko dla mieszkanców?
                                      Jaka powierzchnie ma dziedziniec?
                                      • Gość: ! Re: Legnicka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:01
                                        I czy będą usługi, sklepy na parterze od str Legnickiej?
    • Gość: kotbehemot Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:04
      Moje pytania sa nastepujace, bardzo prosze o odpowiedz:)

- co bedzie od strony Legnickiej- czy tak jak w przypadku Quattro Forum- parkingi, czy tez moze jakos ciekawiej zaaranzowana przestrzen?
      - Czy przetrzen wewnatrz kwartalow (moge to nazwac kwartalami?:)) bedzie calkowicie prywatna czy polprywatna, polpubliczna?
      - interesuje mnie przestrzen POMIEDZY kwartalami- na podst wizualizacji ciezko sie domyslic na co jest przeznaczona??

To wszystkie moje watpliwosci i obawy, prosze o odpowiedz:-)
      • Gość: MW Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 00:16
        od Legnickiej nie bedzie parkingów, będzie atrakcyjna posadzka, drzewa niezłe
        oświetlenie i usługi w parterach - czyli miasto. Park wewnętrzny będzie
        ogólnodostepny choć bedzie miał ochronę ze wzgledu na zainwestowanie (np.
        windy)
        • Gość: kotbehemot Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:18
          Bardzo mnie to cieszy (szczegolnie sprawa tworzenia miasta przed budynkiem!). Zaczynam podejrzewac ze zjawil sie pan na forum tylko po to, zeby zrobic nam przyjemnosc:) (i smaka!)
        • Gość: ! Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:20
          No to projekt chyba wszystkich zadowoli, nawet nasze forumowe "marudy": Kota i
          wro2015 :) Czyli trafiasz MW niejako w bardzo różne gusta i wszystkich tym
          projektem godzisz i zadowalasz. A to naprawdę wielka sztuka. Gratuluję.
          • Gość: kotbehemot Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:23
            No, nie mow za nieobecnych;) Poza tym- znowu zaczynasz z tymi marudami;) Mnie sie tam dobre projekty podobają:)
            • Gość: ! Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:28
              No tak, po wro2015 wszystkiego się można spodziewać :) Jeszcze wynajdzie jakiś
              ukryty schodek na poziomie parteru i co będzie? :)
              • Gość: kotbehemot Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:30
                Smiej sie smiej, ale te schodki to jest rzeczywiscie zmora. W miescie plaskim jak stol, jakim jest Wroclaw, mamy chyba najwieksza na swiecie liczbe schodkow, ramp, murkow i innych kretynskich utrudnien. I nawet nie mozna powiedziec ze to wynika z braku funduszy, biedy itp- bo w zadnym innym PL miescie tego nie widzialy moje oczy:)
                • Gość: wro2015 Re: Pytania dot. Legnicka Park- do MW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.04, 00:20
                  no tak... jak zwykle trafiam tu za pozno jak na dyskusje z Monsieur
                  Wisniewskim... Ach - wykrzykniku - przecierz powinniennes wiedziec, ze tez moje
                  wypowiedzi kieruja sie jakas logika (wiec nie sa zawsze az takie zaskakujace :)
                  BABW zawsze bronilem (pl. Dominikanski/Epi/Legnicka itd.)... Niszcze tylko
                  schodki & tynk.

Wlasnie bylem we wroclawiu i duzo duzo organizowalem... Wiec niestety nie udalo
                  mi sie zniszczyc FIZYCZNIE roznych budynko z tynkie, i wystrzelic w powietrze
                  schodkow. Za to jednak zauwazylem (bo mialem ze soba kolege Luxemburczyka) ze
                  oni reaguja na trese WZ jak na chorobe i sa zawsze absolutnie w tym momencie
                  zdezorientowni (dokad isc? gdzie jest miasto? gdzie jest centrum? juz sie
                  skonczylo? itd.). Nastepnym razem, jak bede mial wiecej czasu, to sprobuje to
                  sfilmowac, tak abysmy mieli jakies materialy badawcze w sprawie dyskusji na
                  temat pieknosci trasy WZ. Kurcze tym razem nawet czasu na sprzedanie zlomu nie
                  starczylo... Ach moze w Lipcu...
                  • Gość: $ Re: Pytania dot.Forum NCC- do MW IP: *.rozanka.wroc.pl 15.06.04, 10:21
                    Dlaczego inwestor zamienił wasz fajny projekt na słabiznę p.Hubki?
                    • Gość: erni Re: Pytania dot.Forum NCC- do MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:20
                      To jest pytanie chyba do inwestora.
                    • Gość: MW Re: Pytania dot.Forum NCC- do MW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 22:41
                      nie mam w zwyczaju źle mówić o inwestorach, a tym bardziej o kolegach
                      architektach ale fakty i stan obecny inwestycji mówią same za siebie. Liczyłem
                      co prawda na wsparcie miasta, skoro w przetargu wygrała oferta przestrzenna,
                      ale tym razem chyba przeważyła płonna nadzieja, że w czasach kryzysu jednak
                      inwestycja ruszy. No cóż trzeba patrzeć do przodu, i brać nauki z doświadczeń.
                      pozdrawiam
                      • Gość: Rafis Re: Pytania dot.Forum NCC- do MW IP: 213.199.196.* 22.06.04, 22:52
                        podobno to miasto blokuje rozpoczęcie inwestycji niechcac się zgodzić na zmiany
                        w projekcie?
                        Czy mamy te opowiesci włożyć między bajki? ;)
                        • Gość: Rafis Legnicka IP: 213.199.196.* 22.06.04, 22:58
                          MW czy mozesz ujawnic szczegóły finansowe tzn ile mniej wiecej będzie
                          kosztowała ta inwestycje?
                          • Gość: MW Re: Legnicka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 23:02
                            wartość inwestycji ok 80 mln, aktualnie odbywa się przetarg na wyłonienie
                            generalnego wykonawcy
                            • Gość: Rafis Re: Legnicka IP: 213.199.196.* 22.06.04, 23:06
                              Świetnie czyli juz niedługo, juz za chwileczke... :)
                              Liczymy na informacje odnośnie postepu "prac" i wszystkich innych newsów.

pzdr.
                              • Gość: erni Re: Legnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:26
                                HUURRRA A !!!! :))))
                                • Gość: ! Do MW >>> IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.04, 23:43
                                  MW orientujesz się co z NCC? Sprzedają działkę?

ps: Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będziesz mógł nas poinformować na tym
                                  forum o rozpoczęciu realizacji kolejnego Twojego i Twoich kolegów projektu,
                                  czyli EPI.

Życzę tego Tobie i nam - mieszkańcom Wrocławia i "maniakom inwestycyjnym" z
                                  tego forum :)

Pozdrowienia.
                      • Gość: kotbehemot do MW- podchwytliwe;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:07
                        Czy moze BABW pracuje teraz nad jakims nowym projektem?:> Niecierpliwie wyczekujemy kolejnych projektow z kilku najlepszych 'stajni';) i BABW do nich bez watpienia nalezy!
                        • Gość: ! Re: do MW- podchwytliwe;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 00:34
                          Kocie trzeba było uściślić, że chodzi o nowe projekty MW we Wrocławiu :)
                          • Gość: $ Re: do MW- podchwytliwe;) IP: *.rozanka.wroc.pl 23.06.04, 14:39
                            ...i mamy nadzieję że wystartujecie(BABW)w konkursie na projekt nowej sali
                            koncertowej A.Muz.na pl.Wolności.Pozdrowionka.
                            • Gość: MW Re: do MW- podchwytliwe;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 15:47
                              gratulacje za Grunwald
                              • Gość: ! Re: do MW- podchwytliwe;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.04, 16:00
                                A ja tylko żałuję, że to nie Twoja MW pracownia wykonuje projekt dla Grunwaldu.
                                Wtedy z pewnością nie byłoby żadnych awantur i robienia tego całego szumu wokół
                                tej sprawy. To nie kurtuazja, Twoje projekty MW nie budzą żadnych negatywnych
                                odczuć i nie są mocno kontrowersyjne. Po prostu dobra architektura we
                                wrocławskim wykonaniu.

Pozdrawiam.

ps: Jak tam EPI, idzie wszystko w dobrym kierunku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka