Dodaj do ulubionych

Tysiące wrocławian na ulicach - protest przeciw...

25.01.12, 18:51
DONALD, NA KOLANA I PRZEPRASZAJ POLAKÓW! A POTEM...WYPAD Z POLSKI!
Obserwuj wątek
    • Gość: duren.z.lubina optyka wybiorczej IP: *.internetia.net.pl 25.01.12, 19:00
      Manifestanci zablokowali kompletnie ruch w rejonie Urzędu Wojewódzkiego. Tramwaje i samochody stoją w korku, protestujący idą środkiem ulicy. Żeby nie powodować zbyt dużych utrudnień manifestanci omijają trasę WZ i idą wzdłuż parku na tyłach Galerii Dominikańskiej. Krzyczą "Tusk, gdzie jest twój mózg". Jest już około 3,5 tysiąca protestujących.

No to teraz przyznać się ładnie ile było na Marszu Patriotów 11 listopada czosnkowe kłamczuszki.
      • Gość: miki Re: optyka wybiorczej IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.12, 19:08
        Nie mogłam pójść :( Opiekuję się chorym 24/24...
        Ale całym sercem jestem z Wrocławiem pod Urzędem i wszędzie indziej...
        Dawno nie byłam dumna z Mojego Miasta.
        Dziś jestem.
    • jureek Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec 25.01.12, 19:12
      katonzwybiorczej napisał:

> DONALD, NA KOLANA I PRZEPRASZAJ POLAKÓW! A POTEM...WYPAD Z POLSKI!

W sprawie ACTA PiS i PO były zgodne:
      wyborcza.pl/1,75248,11017884,ACTA__Lista_hanby_i_chwaly.html#ixzz1kJJRWEEB
      • Gość: x PO i PiS to jedno i to samo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.12, 19:37
        >
        > W sprawie ACTA PiS i PO były zgodne

Mądry Polak po szkodzie!
      • Gość: Gniewomir Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.dynamic.mm.pl 26.01.12, 10:00
        PiS-owska propaganda trafiła wreszcie do segmentu społeczeństwa, do którego nie miała dostępu - jako tako myślących i coś tam zarabiających.
        Pogratulować tylko.
        • jureek Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec 26.01.12, 11:25
          Gość portalu: Gniewomir napisał(a):

> PiS-owska propaganda trafiła wreszcie do segmentu społeczeństwa, do którego nie
          > miała dostępu - jako tako myślących i coś tam zarabiających.

To nie pisowska propaganda. To rząd sam się podkłada. Słyszałeś chociażby te brednie Grasia, że to żaden atak tylko zwiększone zainteresowanie stronami rządowymi.
          PiS tylko korzysta z okazji i się podłącza. To są cyniczni gracze więc nie przeszkadza im, że sami wcześniej byli za ACTA.
          Jura
    • Gość: pytam się Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 19:38
      A ZA CO KATOTŁUKU MA PRZEPRASZAĆ, ZA TO ŻE ZŁODZIEJE W KOŃCU PO TYŁKU DOSTANĄ??
      • Gość: lol Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 19:50
        Hahaha też się cieszę, zaraz zaczynam wiersze pisać. I niech ktoś bez mojej zgody zacytuje albo umieści, to będe walczyć o odszkodowanie!!!!!!!!

paranoja hahahahhaha
        • sverir Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec 25.01.12, 22:05
          > Hahaha też się cieszę, zaraz zaczynam wiersze pisać. I niech ktoś bez mojej zgo
          > dy zacytuje albo umieści, to będe walczyć o odszkodowanie!!!!!!!

Dlaczego nie robisz tego już teraz?
      • Gość: odpowiadam Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 22:46
        nie za ACTA geniuszku - tylko za sposób w jaki została przepchnięta i za kretyńskie upieranie się przy swoim wbrew woli większości.

św. Boni(facy) z (Pół)tuska zapomniał o tym, że wybraliśmy ich po to, aby służyli narodowi, a nie międzynarodopwym korporacjom. Widać coś ich motyuwuje, aby dalej w to brnęli. Ciekawe co?
      • Gość: jojo Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 09:18
        Za co ma przepraszać? Za butę, za kłamstwa, za brak dialogu. Jest tylko wynajętym, na całe szczęście na czas określony, urzędnikiem, a nie "ojcem narodu". Jeśli nie stać go było na ustępstwo w postaci kilkutygodniowego przesunięcia podpisania dokumentu, aby przeprowadzić PRAWDZIWE konsultacje, bo jego wizerunek ucierpi to niech spada. Taki narcyz na czele rządu to szkodnik.
      • Gość: qe4 Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 10:36
        I myśleliście, że jak wyjdziecie i zablokujecie ruch to Tusk powie.. o jezus centrum Wrocławia stoi nie podpisujemy ACTA. 90 % ludzi, które wyszło protestować nie ma nawet pojęcia o zapisach i sugeruje się bredniami pseudo znawców (blogerów w większości, specjaliści za 5zł) albo namówili ich znajomi znajomych z Facebooka. Te protesty były totalnie bez sensu bo i tak było wiadomo, że podpiszą ten dokument. Chcieli to zrobić i zrobili. 7 rano dokument podpisany. I teraz uważajcie co piszecie bo wszystko wykorzystają przeciwko wam, beka w opór.
        • lestek35 Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec 26.01.12, 11:11
          NO, ty piszesz po linii jedynie słusznej opcji. A kto przeciw PO i Tuskowi, ciemogród pisowiec i moher. Wrocławska PO jest z ciebie dumna, dobrze odrobiłeś zadanie. Brawo1 Teraz może dostąpisz zaszczytu i uśiciszniesz rękę samemu Schetynie, czy Tuskowi!
          Dobry piesek, uważaj tylko żeby przy okazji nie zaślinić się jak buldog. Często aportujesz?
          • Gość: qe4 Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 11:32
            Akurat z polityką mam tyle wspólnego co Ty z czytaniem ze zrozumieniem - czyli nic. Nie popieram ani PO ani PIS ani żadnej innej partii jaka jest zarejestrowana w tym kraju. Nie biorę udziału w wyborach. Uważam to za mydlenie oczu, obiecywanie a następnie koszerne objadanie się nie licząc się z ludźmi, którzy głosowali. Próbuje Ci uświadomić, że rządu nie obchodzi to ile osób wyszło protestować, po co wyszli protestować itd. Ich zdanie społeczeństwa nie interesuje. Chcieli podpisać ACTA to podpisali i nic ani nikt ich od tego nie powstrzymało.
            • lestek35 Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec 26.01.12, 12:08
              A Ty umiesz zrozumieć, ze nie wszyscy protestujący to młodzi fejsbukowcy czy inni portalowcy? Nie jestem i nie zamierzam byc w żadnym z fejsów czy twiterów. Nie obchodzi mnie to, kto chce jego sprawa. Ja również nie jestem za żadną z partii, lecz ten ruch był potrzebny.
              Tusk praktycznie stał się despotą nie liczącym się z opinią nie tylko ludzi ale i GUIDO czy inych organizacji. To podpisanie, to jak szczeniacka zabawa- ja nie podpisze, ja się poddam?
              Niedoczekanie! Po prostu Tusk zachował się jak gó...arz gorszy niż szczeniak, On wygrał bitwę a na pewno nie wojnę i strzelił sobie w stopę, bo obudził środowiska przeciw sobie.
              Skoro w Warszawie przeciw ACTA wystapili RAZEM radykalna lewica ja i radykalna prawica, to znak że jest coś co ich łączy bardziej niż pogądy, czyli wolność wypowiedzi w sieci, brak wielkiego brata, który siedzi ci nad karkiem i prewencyjnie wali pałą w nery abyś nie pomyślał o jakimkolwiek filmiku na tubce czy piosence od kolegi. A propo, czy jak kupujesz krzesło czy fotel w przypadku oddania go komuś innemu musisz drugi raz płacić za jego oddanie? A takie rzeczy w ACTA są. Pomyśl, taka rzecz jak protest obudził ludzi, a to jest już początek.
              • Gość: qe4 Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 13:51
                Wydaje mi się, że mimo tak licznych protestów itd rząd i Tuskowicz nie obudzą się i powiedzą: "To co zrobiliśmy zakrawa na wariactwo, czas porozmawiać z polakami i dogadać się" Takiego scenariusza nie będzie i to mnie przeraża. Nie zdają sobie sprawy z tego, że oni są dla nas a nie my dla nich. Obietnice i jeszcze raz obietnice, natomiast w momencie podpisywania ACTA nie liczą się z nikim. Pojęcie 'dialogu' omijają szerokim łukiem i nawiązując do Twojej wypowiedzi rzeczywiście, jest to bardzo skuteczny i precyzyjny strzał w stopę. Jaki by nie był rząd w naszym kraju zawsze coś będzie nie tak. Inna partia u władzy mogła by nie podpisywać ACTA, jednak podpisali by inną ustawę, która oburzyłaby polaków i też się by z tym nie liczyli. Przydałby się nam teraz Piłsudski.
    • muzzyczny Tysiące wrocławian na ulicach - protest przeciw... 25.01.12, 19:45
      tu demonstracje nei pomogą tu trzeba walki
      • Gość: Edek Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.lublin.mm.pl 25.01.12, 20:51
        tak mi się skojarzyło:
        pl-pl.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/319413244770241
        • Gość: czapla to takie proste jest ! IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 23:15
          poczytałem i zapamietam:

"ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy. Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest."

thx za linka
    • pssz Strzał w ? 25.01.12, 19:45
      Zadyma z receptami na leki to był, jak pisano, strzał w kolano. A teraz: w co sobie strzelił premier? ;)
      • Gość: kog Re: Strzał w ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.12, 21:20
        Teraz to przyłożył sobie lufę do skroni... I znając jego głupotę sobie w nią strzeli
      • Gość: Paweł Re: Strzał w ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.12, 22:13
        Tym razem w "ptaszka", więc wstyd się mu przyznać.
      • czterdziestyiczwarty Re: Strzał w ? 25.01.12, 22:23
        Gdyby tusk (celowo a malej litery bo to b.maly czlowiek) mial honor to powinien sobie strzelic w leb. Ale on nie wie co to honor wiec strzeli sobie w dupe.
    • Gość: JJ Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: 79.162.130.* 25.01.12, 19:46
      Było dużo więcej niż 5tyś osób. Demonstranci szli oławską blokując szewską przez 30 minut. Cały rynek się zapełnił. Rynek mieści około 50tyś ludzi więc proszę nie kłamać.
    • Gość: ms Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.internetia.net.pl 25.01.12, 20:01
      Tak na marginesie tej hucpy- zgromadzenie było zgłoszone ? Trasa przemarszu uzgodniona ?
      • jureek Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec 25.01.12, 20:11
        Gość portalu: ms napisał(a):

> Tak na marginesie tej hucpy- zgromadzenie było zgłoszone ? Trasa przemarszu uzg
        > odniona ?

Tak. Właśnie po to, żeby zdążyć z formalnościami przesunięto demonstrację z wczoraj na dzisiaj. Pisała o tym prasa. Nie zauważyłeś?
        Jura
        • Gość: ms Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.internetia.net.pl 25.01.12, 20:20
          Nie zauważyłem. Teraz sprawdziłem. Manifestacja pod UW owszem zgłoszona/legalna. Przemarsz- raczej nie.
          • Gość: loki Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.dynamic.mm.pl 25.01.12, 20:35
            no i niestety sie mylisz klakierze. Przemarsz byl legalny. Chcesz dowodow zeby Cie jeszcze bardziej pograzyc ?
            • Gość: ms Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.internetia.net.pl 25.01.12, 20:52
              Ależ proszę, zalinkuj, chętnie się dowiem.
              Pogrążyć ? Nie mam nastu lat jak większość manifestujących, żeby pogrążało mnie zdobywanie wiedzy.
              • Gość: loki Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.dynamic.mm.pl 25.01.12, 21:20
                jak zacznie normalnie dzialac facebookowa stronka to Ci zalinkuje. Bo poki co dziala nienormalnie bo wszyscy ja zapychaja z podniecenia;)
                • Gość: gość Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: 195.68.192.* 26.01.12, 08:46
                  coś wydaje mi się, że jednak przemarsz był nie legalny. Że niby stronka, podnieceni - hmmm tak to już jest w internecie można wiele powiedzieć ale, żeby udowodnić swoje wypowiedzi to już hmmm - bez komentarza.

TAK za ACTA, NIE za sposób wprowadzania.
    • Gość: Johnny Mnemonic Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.internetia.net.pl 25.01.12, 20:42
      Brawo!
    • Gość: czester Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskowi IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 20:47
      A frustracja rodzi agresję. Tu nie chodzi tylko o ACTA, tu już chodzi o całokształt. Widzą, że to wszystko pada już na mordę.

Tusk to żałosna miernota, człowiek niebywale małego formatu, nic nie umiejący. Wiadomo to o nim od 20 lat. Młodzi jeszcze wtedy w pieluchy robili a starszych słuchać nie chcieli (zabierz babci dowód).

Teraz rozumieją jak zawodowo zostali orżnięci przez pozbawionego skrupułów zdemoralizowane blagiera, którego cechuje jedynie patologiczne parcie na władze bez liczenia się z nikim.

Myślę, że już widzimy koniec Tuska, żałosnego bajeranta, który tylko z uwagi na niebywała głupotę swoich wyborców pociągnął na bajerze 5 lat.
      • Gość: FreakyMisfit Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 20:51
        Idź wybierz Kaczuszkę, która będzie wiecznie roztrząsała katastrofę smoleńską.
        Idź wybierz zielone gumiaki na hektarach.
        Idź wybierz czerwone pająki komusze.

Taki masz wybór.
        • Gość: czester Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 20:59
          Przecież komuchy, PO i Palikot to jedna rodzina :DDD No i ZSL.

Oficerowie prowadzący i ich agentura. Trzeba być skończonym jełopem, żeby jeszcze tego nie zajarzyć.

Także pracuj nad sobą, póki co jesteś w lesie.
          • Gość: uzupełnienietreści Re: zapomniałes o piss, syny marnotrawny. IP: *.man.tk-internet.pl 25.01.12, 22:36
        • Gość: Johnny Mnemonic Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.internetia.net.pl 25.01.12, 21:00
          Obecnie wybór widzę taki: wszyscy, byle nie PO.
          • Gość: czester Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 21:19
            Jak napisałem, PO, SLD, Palikot, PSL to jedna rodzina. Dawna tzw. Nocna Zmiana.

Ale jest coś szczególnego. Żaden rząd wcześniej nie był tak pozbawiony dziennikarskiej kontroli jak rząd Tuska. SLD raz wywrócił się na niefortunnej wypowiedzi Cimoszewicza w sprawie powodzi (tak by wygrał wybory), drugi raz wywalił się na Rywinie. A to było marne 17 mln USD, w dodatku człowiek bez partyjnej legitymacji. Ale to wystarczyło, żeby zadołować partię.

Rudemu wszystko uchodzi na sucho, sprawy znikają po paru dniach z wizji a w takim TVN24 ważne jest tylko to co powiedział Kaczor. Ja się nie dziwię, że on od pewnego momentu poczuł się całkowicie bezkarny i uwierzył, że może robić wszystko i mieć wszystkich w dupie.

Ale ... każda dobra passa ma swój koniec. Ten tandetny bajer przestaje już działać a realne problemy nabrzmiewają z niespotykaną siłą.
            • Gość: Antoni Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 21:44
              Zwłaszcza Palikot był w parlamencie, gdy posłowie odwoływali Olszewskiego (notabene, wyjątkowo nieudolny) - a podobno paranoja jest uleczalna?
              • Gość: czester Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 21:59
                > Zwłaszcza Palikot był w parlamencie, gdy posłowie odwoływali Olszewskiego (nota
                > bene, wyjątkowo nieudolny) - a podobno paranoja jest uleczalna?

Wiem, że najprościej jest udawać wariata, ale nikt rozsądny chyba nie wierzy w to, że Palikot jest kimś samodzielnym. To figurant.

naparkiecie.pl/ftopic12015.html
                Dlatego napisałem, że jest swój i ma poparcie tych samych ludzi co Tusk albo Miller. To jest właśnie Nocna zmiana, która swoje interesy realizuje poprzez agenturę. Kto normalny wystawiłby się na medialny strzał? Szefowie Tuska czy Palikota siedzą w ukryciu i stamtąd pociągają za sznurki a to są tylko pacynki, które jak tylko się zużyją są odstrzeliwane.

Wynaleziono Palikota, żeby przejął bezpański elektorat SLD, który nie chce do niego wrócić. Proste i skuteczne. 10% jełopów dało się nabrać.
                • Gość: Antoni Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 22:08
                  Tak jak myślałem, klasyczna paranoja - jeśli ktoś nie wyznaje gorliwie prezesa PiS, to uczestniczył w "nocnej zmianie". Cały świat opiera się na spisku, a rządzi nami wszechpotężny, zamaskowany Układ.
                  A ta miityczna "nocna zmiana" to normalna w demokracji procedura odwołania nieudolnego rządu, który nie miał większości parlamentarnej.
                  Kiedyś taka sama "nocna zmiana" odwoła prezesa PiS. Chyba, że wzorem Kim Dzong Ila, zostanie zapisane w statucie, że władzę w partii będzie sprawować dożywotnio.
                  • Gość: czester Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 22:14
                    Paranoję trzeba mieć, żeby nie dostrzegać rzeczy oczywistych.

Polecam zacząć lektury od początku lat 90tych kiedy to negatywnie weryfikowani funkcjonariusze SB opanowywali ówczesne banki. Tak się właśnie rodziły biznesy ludzi takich jak Kulczyk, synek oficera polskiego kontrwywiadu.

To są podstawy Antoś. Dobre sowieckie wzory z tą różnicą, że w Rosji umieszczono oficera kadrowego KGB na stołku prezydenta a teraz premiera. U nas jest troszkę więcej kamulfażu.

To są Antoś oczywistości a ściemniać swoimi wypocinami to możesz co najwyżej dzieci w przedszkolu.
                    • Gość: poszedł ty Re: sio pissdzielcu. IP: *.man.tk-internet.pl 25.01.12, 22:37
                      • Gość: czester Kolejny cyngiel ma kleksa w gaciach IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 22:48
                        bo trochę prawdy o agenturalnym rządzie Tuska napisałem?
                        To komu służy Rudy jest już aż nadto widoczne.
                    • Gość: Antoni Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 22:40
                      Dam Tobie dobrą radę - przed pójściem spać sprawdź, czy spod łóżka nie wydobywa się czerwony dym...
                      • Gość: czester Dam ci radę IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.01.12, 22:47
                        Na Czerskiej pracuje na etacie taki cyngielek. Czuchnowski się nazywa, największy tropiciel teorii antyspiskowych i obrońca Maleszek i Garlickich.

Mam wrażenie, że w tej chwili nie wyrabia się z robotą. Wszystko pieprzy się na całego i nie da rady wspierać Rudego na wszystkich frontach.

Zgłoś się, potrzebni są tacy zaangażowani.
      • Gość: emk6 Re: Młodzi widzą jak dali się wydymać PO i Tuskow IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 22:16
        To nie Tusk!!! Zawiodl caly dotychczasowy establishment od 89 roku. Jego trzeba wywalic.
    • masofrev Protesty nic nie dadzą 25.01.12, 22:06
      Protesty nic nie dadzą, trzeba brać sprawy w swoje ręce! Polska Partia Piratów z prostym programem: koniec z posłami - marionetkami swoich partii, demokracja prawdziwa (a nie poprzez przedstawicieli) - czyli ważne sprawy rozstrzygane w powszechnych referendach, prowadzonych przez Internet. Koniec z decydowaniem przez władzę za nas!
      • masofrev Re: Protesty nic nie dadzą 25.01.12, 22:41
        To jest chyba dobry początek:
        www.referendumacta.pl
      • Gość: rrr Re: Protesty nic nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 22:50
        nie dla ACTA nie dla GMO , PRECZ Z TUSKIEM -PACYNKA KORPORACJI !!!!!
      • Gość: ubawiona Re: Protesty nic nie dadzą IP: *.centertel.pl 25.01.12, 23:09
        A jak będą głosować ci, którzy nie mają internetu?
        Wykluczasz ich z demokracji?
        • masofrev Re: Protesty nic nie dadzą 25.01.12, 23:14
          Gość portalu: ubawiona napisał(a):

> A jak będą głosować ci, którzy nie mają internetu?
          > Wykluczasz ich z demokracji?

Tak, jak teraz - tylko zamiast w komisji stawiać X na kartce, postawią go na ekranie. Nikogo nie chcę eliminować, zresztą za 10 lat Internet będzie tak powszechny, jak telewizja.
          • Gość: ubawiona Re: Protesty nic nie dadzą IP: *.centertel.pl 25.01.12, 23:53
            Pierwsze 30 lat życia spędziłam we Wrocławiu, więc rozumiem Twój punkt widzenia. Jednak od 20 lat mieszkam na Podlasiu i mam wrażenie, że dla tutejszych ludzi, z drobnymi wyjątkami, powszechny internet za 10 lat, to S-F. Pozdrawiam rodzinne miasto :-)
    • sverir Tysiące na ulicach - protest przeciw ACTA [FOTO... 25.01.12, 22:06
      Zabawna sprawa. Twórcy (czy inni posiadacze praw autorskich) już teraz mogą ścigać "piratów", mogą wnosić o zabezpieczenie powództwa, policja już teraz może łapać wrednych złodziei własności intelektualnej. A jednak potrzebny był utajniony dokument, żeby internauci się obudzili. Cieszyć się, że wreszcie coś do nich dotarło czy raczej martwić się, że bez nagłośnienia sami na nic by nie wpadli?
      • Gość: dobrotliwie Re: bo w ACTA nie chodzi o piractwo tylko o IP: *.man.tk-internet.pl 25.01.12, 22:34
        założenia kagańca na internet, matołku. walka z piractwem to tak tylko przy okazji jako zasłona dymna i pretekst.
        • sverir Re: bo w ACTA nie chodzi o piractwo tylko o 26.01.12, 06:28
          Matołku, a weź mi wskaż ten kaganiec wprowadzany dopiero przez ACTA, a nie już istniejący lub taki, który powinien istnieć (np. niewykonane przez Polskę dyrektywy UE).
      • Gość: miki Re: Tysiące na ulicach - protest przeciw ACTA [FO IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.12, 22:36
        Na marginesie:

wiadomosci.wp.pl/title,Szwedzki-europosel-polski-rzad-klamie-w-sprawie-ACTA,wid,14198851,wiadomosc.html?ticaid=1dcde
        • Gość: Łoś_bimbacz to młodość POpiera POmpatyzm!:) IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.12, 22:59
          > wiadomosci.wp.pl/title,Szwedzki-europosel-polski-rzad-klamie-w-sprawie->ACTA,wid,14198851,wiadomosc.html?ticaid=1dcde

czy POmpatycy wystawią jeszcze Niesiołowskiego do zwalczania piratów i złodzieji? będzie wesoło/ załośnie:)
          • Gość: miki Re: to młodość POpiera POmpatyzm!:) IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.01.12, 13:37
            Cholera.
            Antycypujesz? :-) DZIŚ wystawili..... (Niesiołowskiego...)
    • bilko78 Tysiące na ulicach - protest przeciw ACTA [FOTO... 25.01.12, 23:09
      Brawo rodacy, jestem z was dumny. Brawo, tak trzymać!! Ciekawe czy Tusk już się spakował na dłuższe wakacje?
    • lestek35 Tysiące na ulicach - protest przeciw ACTA [FOTO... 25.01.12, 23:53
      Ludziska, tak jak to było w Warszawie, bez względu na opcje i lewica i prawica, kibice, związkowcy zorganizujmy się i umówmy np. Na pl Solnym w sobotę 28 lutego 2012. Nie pozwólmy, aby sprawa "rozeszła się po kościach" Kto za????
      Jeśli za, to skrzyknijmy się na portalach, powrzucajmy termin spotkania?
      Niestety, ktoś musi załatwić pozwolenie, najlepiej ci, co już załatwiali.
      Czy ktoś będzie chętny na POKOJOWĄ manifestacje rożnych środowisk przeciw ACTA? Ona, jak wiecie, nie ma tu opcji politycznej.
      Sobota 28 luty 2012 godz 15 lub 16.
      • rocco-siffredi akcja - "napisz do ministra" 26.01.12, 00:13
        Pan Minister Zaprasza:

Bogdan.Zdrojewski@sejm.pl
        biuro@zdrojewski-bogdan.pl
        minister@mkidn.gov.pl

telefony:
        tel.(71) 34 30 441
        tel. (22) 42 10 251

mozna nawet fax wyslac:
        fax (22) 826 75 33

Pan minister sam zaprasza do kontaktu, wiec jako obywatele zatroskani tym co sie dzieje napiszcie do Pana Ministra z prosba o wyjasnienie. Pan Minister na pewno sie ucieszy z kilkunastu tysiecy maili i telefonow od zatroskanych obywateli.

Pamietajcie:
        Nawet po tym, jak ambasadro w Japonii podpisze co ma podpisac - przeglosowac to jeszcze musza poslowie

Proponuje wiec zapytac sie posla z Twojego okregu jak zamierza glosowac?
        www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/poslowie.xsp?type=A
        Lista poslow i dane kontaktowe

mysle, ze warto poswiecic chwile i podeslac maila do reprezentanta narodu i zadac kilka pytan

• Gość: gosc Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: 89.174.56.* 26.01.12, 01:05
      www.facebook.com/events/363956483631179/
      Moi drodzy przyjaciele
      ACTA (Umowa handlowa dotycząca zwalczania obrotu towarami podrabianymi) tak naprawdę została stworzona przez producentów film, muzyki, gier i programów komputerowych oraz przez sklepy działające w sieci i poza nią. Generalnie przez biznes rozrywki i mediów.
      Jeżeli nie podoba ci się ACTA możemy zacząć protest. Ale nie powinniśmy skupiać się tylko na naszych rządach, powinniśmy także uderzyć w cały biznes rozrywki który ACTA stworzył. Dlatego też proponuję:
      • zaprzestać z kupowania filmów, muzyki i gier
      • zaprzestać chodzenia do kina
      • zaprzestać kupowania jakichkolwiek gadżetów z filmów/muzyki/gier typu kubki, koszulki, plakaty itd.
      • Zaprzestać chodzenia na koncerty
      • itd
      Jeżeli oni mają nas gdzieś i obchodzą ich tylko zyski dlaczego my mielibyśmy przejmować się nimi. Nie sądzę by gwiazdy kina czy muzyki byli biednymi ludźmi.
      Rozpoczęcie protestu 01.02.2012 i powinien on trwać aż ACTA będzie anulowana. Przekonaj swoją rodzinę i przyjaciół by do nas dołączyli. Także jeżeli możesz przetłumacz tą wiadomość na swój język I rozpowszechnij ją.
      PS Jeżeli myślisz że nie możesz żyć bez takiej rozrywki i będziesz się nudził to spróbuj: wyjść i spotkać się ze znajomymi; pograć w planszówki, pójść do teatru lub opery, pograć w piłę, kosza, siatkówkę czy inną grę którą lubisz bądź lubiłeś; odkopać stare i dobre piosenki i filmy oraz jeszcze raz wyjdź i spotkaj się ze znajomymi w rzeczywistym świecie.
      • Gość: miki Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.01.12, 13:38
        POPIERAM!!!!
    • Gość: Olek Re: Tysiące wrocławian na ulicach - protest przec IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 01:58
      Wojciech Cejrowski na face book
      Na temat ACTA myślę tak: ZAGROŻENIE.

Należy zwalczać ten akt prawny, należy zwalczać władze, które chcą ACTA wprowadzać.
      Zwalczać... mało powiedziane! Władze, które wpadają na takie pomysły są niebezpieczne i należy je obalić, bo nawet jeśli dziś powstrzyma się ACTA, to jutro oni wymyślą coś następnego.
      Już teraz pełno jest kamer w miastach, pełno śledzenia obywatela w internecie, w sklepie, w zbliżeniowej karcie kredytowej, w komórce, w odciskach palców na granicy, w skanerach całego ciała przed wejściem do samolotu, w tych numerach pesel i NIP, które nam nadają, w kolczykowaniu każdej krowy na Twoim polu, w numerowaniu jajek w sklepie, znacznikowaniu każdego telewizora i komputera w fabryce, w montowanych na stale GPSach, które śledzą ruchy Twojego auta zawsze, chcesz, czy nie, w czytnikach do oka, które mają zastępować klucze do drzwi, w identyfikatorach głosu, które mają być "ułatwieniem dla Ciebie", do obsługi "wyłącznie Twojego sprzętu"... Tęczówka, siatkówka, fale muzgowe, odciski palców, pomiary izometryczne głowy, kod kreskowy przypisany do obywatela... ZAGROŻENIE.

A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa.

A piractwo w sieci?
      Z piractwem się nie wygrywa zakazami - z piractwem należy walczyć poprzez wyprzedzanie piratów na zakrętach.
      Steve Jobs - ten od firmy Apple - wyprzedził piratów, gdy zaczął sprzedawać legalnie piosenki po 99 centów za sztukę. Skończyło się nielegalne kopiowanie , bo większość ludzi woli za dolara kupić sobie porządny plik z piosenką, okładką, opisem, niż niepewny od pirata za... no właśnie - za ile piratowi się opłaca, w sytuacji, gdy legalnie można kupić za 99 centów?

W podobny sposób należy zwalczać piractwo we wszystkich miejscach - to znaczy, należy legalny towar oferować tanio w dobrej jakości.
      Pirackiej płyty DVD w USA się już nie kupi.
      Dlaczego?
      Bo nie ma klientów. Nie ma chętnych na pirackie kopie.
      A nie ma dlatego, że można sobie za 9 dolarów miesięcznie wykupić usługę NETFLIX, podłączyć internet do telewizora i oglądać wszystkie filmy świata w ramach tych 9 dolarów miesięcznie. Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa, jestem w Meksyku - działa, a teraz jestem w USA na prerii, i też działa - odpalam laptopa, podłączam kabelek do telewizora i oglądam na co mi akurat przyjdzie chęć. Stare programy telewizyjne, stare filmy czarno-białe, najnowsze filmy z kina, wczorajszy mecz futbolowy... co tylko mi się podoba.

ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy.
      Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest.

I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie.
      I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno.
      A ponieważ władza raczej nie zrezygnuje sama, to trzeba jej pomóc - OBALIĆ.

Nawet lewacy zaczynają się orientować, że Tuski to zagrożenie. Nawet lewacy zaczynają się orientować, że wrogiem nie jesteśmy my katole, narodowcy, homofoby, tylko władza. Z lewakiem mogę żyć na jednym osiedlu; nie lubię go, nie cenię jego poglądów ani stylu życia i tu się kończy konflikt. Wojna między nami zaczyna się dopiero wtedy, gdy ponad nami pojawia się władza. To władza napuszcza ludzi na siebie. To władza jest inżynierem konfliktów. To władza wydaje zezwolenia na dwie manify na tej samej ulicy o tej samej porze. To władza jednym wydaje licencję na nadawanie, a innym nie daje. To władza ustawia starych ludzi w kolejkach do aptek. To władza zabrania Ci zatrudniać tanią ukraińską sprzątaczkę. To władza każe Ci zapłacić cło za komputer, który chcesz sobie sprowadzić z USA. To władza za twoje pieniądze zamawia autostradę u Chińczyków, ale jednocześnie ta sama władza nigdy w życiu nie kupiłaby swojej własnej córce chińskiego samochodu, ani chińskiej liny alpinistycznej, ani niczego, od czego zależy bezpieczeństwo i zdrowie. To władza produkuje dziesiątki tysięcy magistrów i zapewnia im zero miejsc pracy. To władza obiecuje Ci konkretne rzeczy w exposee premiera, a potem nigdy nie rozlicza się z ich wykonania.

Obudziłeś się lewaku, lemingu, czy kim tam chcesz być?
      Widzisz już, gdzie jest Twój wróg?
      To nie ja, nie Jarosław, nie Dyrektor - my mamy po prostu radykalnie odmienne poglądy w większości spraw. A wrogiem Twoim, moim, naszym jest ta władza.
      I nawet nie proszę Cię byś mi ją pomógł obalić - po prostu obalaj ją sam ze swojej strony, a ja z mojej.
      Będę wdzięczny, jeśli ktoś popchnie tę władzę w tym samym czasie, gdy ja popycham.
      Zacznie się kiwać, raz w lewo, raz w prawo i w końcu runie w cholerę.
    • koralgolka100 Tysiące na ulicach - protest przeciw ACTA [FOTO... 26.01.12, 10:05
      protest protestem. zamiast tego lepiej sie poczuczyc i zostac dyrektorem :)

www.gazetawroclawska.pl/artykul/498086,ile-zarabiaja-dolnoslascy-dyrektorzy,id,t.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka