embriao 13.03.12, 13:09 403 Po skróceniu tej linii stanie się ona klasycznym muchowozem w przeciwieństwie do bijącej rekordy 103. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaz121 Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia z ... 13.03.12, 13:22 To może jednak MPK niech przedłuży kurs 403 do Dworca PKP. A nie pozostawia mieszkańców Pracz bez połączenia ale za to dwoma przesiadkami - przepraszam teraz do pracy będe miała trzy przesiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.12, 13:31 a co ma MPK do tego ? to nie MPK ustala trasy linii i ich częstotliwość. Pisz to Wydziału Transportu UM lub do pana Czumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia 13.03.12, 15:46 Do Czumy to trzeba lekarza wysłać, a nie poważnego człowieka z poważną sprawą do załatwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 homo sovieticus vratislaviensis 13.03.12, 13:47 W starych, dobrych czasach mojej młodości tego rodzaju listy pisało się do pierwszego sekretarza miejskiego komitetu polskiej zjednoczonej partii robotniczej. Wiadomo: nie było wtedy demokracji, nie było samorządności, nie było wolnych wyborów. Nasłany z partyjnej centrali buc, naczalnik obkomu kompartii był panem życia i śmierci poddanych. Jak tupnął nóżką, to urzędasy w trymiga puszczali nową linię autobusową. Dwadzieścia lat po rewolucji Wrocław nadal zamieszkują homo sovieticusy w wersji vratislaviensis: Zamiast do pierwszego sekretarza błagalne listy ślą do Wielce Szanownego Pana Prezydenta Wrocławia, Jaśnie Wielmożnego Rafała Dutkiewicza, za pośrednictwem "Trybuny Ludu", tfu, "Gazety Wyborczej" Tak długo, jak długo lemingi pozwolą na pomiatanie sobą, tak długo magistrat będzie robił z nimi i ich liniami autobusowymi, co będzie mu się żywnie podobało. Komuna również długo pomiatała ludźmi, aż się ludzie wzięli i wkurzyli. Jak widać obchodzenia się z władzą wrocławski homo sovieticus nie nauczył się nawet na własnym przykładzie z roku 1989. To już nie jest przypadek, to trzeba leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Jak do centrum miasta? Spacerkiem, na wcisk lub... 13.03.12, 14:03 Aaaaaale przecież nikt 103 nie skraca :^P A oczywiście 403 zamiast na Kozanów było trzeba na Kuźniki posłać, nie traciłoby połączenia z Legnicką, a i 126 by nie było trzeba takiej durnej trasy robić. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Jak do centrum miasta? Spacerkiem, na wcisk l 13.03.12, 14:14 Tylko 155: www.wroclaw2011.pl/2012/01/rycho-w-czas.html !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sstes 155 to chyba nie to. 13.03.12, 18:34 Przestańcie z tym 155. Fajna idea dowozowca, ale to nie będzie zbyt popularne (patrzcie - 126), bo niejasne dla pasażerów (Plac Solidarności na wyświetlaczu byłby przez większość trasy wprowadzający w błąd - no chyba, że na tablicy będzie najbliższy węzeł - ale czy u nas "da się"?). Ja bym osobiście chętnie zobaczył od Was (Ty, matomi, svarte_sjel, fajnie jak w dyskusji z TUMW) jakiś kompleksowy pomysł na to, co mamy teraz i, co będziemy mieli na pewno nieługo. Potem - co powinien Wrocław robić. Macie tyle świetnych pomysłów. Wasza krytyka ma zwykle ręce i nogi. Zbierzcie to do kupy i WYPROMUJMY TO! Myślę, że trzeba spróbować. Jeśli teraz zaczniemy, to może do następnych wyborów będzie to chociaż temat poważnej dyskusji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 14:55 Na Legnickiej wypadki, awarie i sytuacje losowe się nie zdarzają. Wszytko to jest wroga propaganda. Dlatego w pełni popieram pomysł naszego kochanego magistratu pozbawienia tej ulicy jakiejkolwiek komunikacji autobusowej. (od końca marca - po skróceniu 403, zmianie trasy 122,103, LIKWIDACJI "E" - skromnie nazwanej zawieszeniem linii). Niech żyje jedynie słuszny tram+ i oby jechało się lepiej - niekoniecznie szybciej i wygodniej :) Z pozdrowieniami dla przyszłych pieszych pasażerów i tych z korka tramwajowego na Kazimierza Wlk...... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Boże jak Ci ludzie czytają 13.03.12, 15:14 1 103 będzie jeździło Przez ulicę Popowicką do pl. Solidarności, co oznacza zmianę a nie skrócenie trasy. 2 do Maślic tramwaj dojedzie ale, tylko do stadionu 3 403 zostanie skrócony do Maslic 4 Co ma linia E do maślic, jak przeciez do nich nie nie dojeżdża. Rozumiem , ze jak zlikwidują E to ta Pani z Maslic będzie jeździć autem 5 "Rozumiem, iż władze miasta nie przewidują absolutnie żadnych wypadków, zdarzeń losowych czy awarii wzdłuż Legnickiej i uważają, że alternatywa w postaci autobusów nie jest potrzebna. Jak można pozostawić tak długi odcinek jednej z głównych arterii komunikacyjnych miasta bez takiej alternatywy?" Na powstańców śląskich, Krakowska , opolska jest podobnie i jakoś nikt tam problemu nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Boże jak Ci ludzie czytają 13.03.12, 15:49 Czyli co? Chcesz powiedzieć, że wszystko jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Boże jak Ci ludzie czytają 13.03.12, 20:08 pit_sam_pras napisał: > Czyli co? Chcesz powiedzieć, że wszystko jest OK? a gdzie ja coś takiego mówie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as 3. 403 zostanie skrócone do Kozanowa. IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 13.03.12, 15:58 3. 403 zostanie skrócone do Kozanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej ostateczne rozwiązanie kwestii Maślic! 13.03.12, 16:24 UWAGA! Problem Maślic musi być raz na zawsze rozwiązany! UWAGA! ACHTUNG!*Die endgültige Lösung der Maślice!*ACHTUNG! MAŚLICE ZOSTANĄ TERENEM ZALEWOWYM! JUŻ NIKT WIĘCEJ NIE BĘDZIE NARZEKAŁ, ŻE... A TO KURS AUTOBUSU JEST ZA KRÓTKI, A TO, ŻE NOWY, PIĘKNY STADION JEST ZA BLISKO, A TO, ŻE KORKI, A TO, ŻE SIKAJĄ POD OKNAMI, A TO , ŻE DROGA JEST PONIEMIECKA I MA DZIURY! Odpowiedz Link Zgłoś
awas_awas Re: ostateczne rozwiązanie kwestii Maślic! 13.03.12, 22:48 chyba sam się zalałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katik Re: Boże jak Ci ludzie czytają IP: *.internetia.net.pl 13.03.12, 16:14 Ad 1, 2, 3 - podejrzewam, że w tekście dokonano skrótów i stąd te nieścisłości (103 przeniesione, a 403 skrócone) Ad 4 - jak wyżej - tu zresztą popieram autorkę - jak każdy wyjazd "do miasta" będzie się wiązać z przesiadką, to też rozważę przesiadkę na własny środek lokomocji Ad 5 - czy pośpieszna linia D nie jeździ przypadkiem Powst. Śl??? Przy Legnickiej sytuacja jest analogiczna. Rejonu KrakoWska - Opolska nie znam. Zresztą: czy wszyscy muszą mieć GORZEJ??? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Boże jak Ci ludzie czytają 13.03.12, 20:17 "> Ad 4 - jak wyżej - tu zresztą popieram autorkę - jak każdy wyjazd "do miasta" b > ędzie się wiązać z przesiadką, to też rozważę przesiadkę na własny środek lokom > ocji" ale to nie zmienia faktu, że E na maslice nie jeździ, więc ponawiam pytanie. "> Ad 5 - czy pośpieszna linia D nie jeździ przypadkiem Powst. Śl??? Przy Legnicki > ej sytuacja jest analogiczna. Rejonu KrakoWska - Opolska nie znam. Zresztą: czy > wszyscy muszą mieć GORZEJ??? " Tak tyle że D ma przystanek koło Ronda, a następny jest dopiero pod arkadami. Tramwaj na tej trasie staje dwa razy i dla kogoś jadącego np z Krzyk na Wielką D nie jest alternatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Boże jak Ci ludzie czytają 13.03.12, 20:20 No jak nie jest - od przystanku D do wielkiej jest jakieś 200 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Boże jak Ci ludzie czytają 13.03.12, 20:23 embriao napisał: > No jak nie jest - od przystanku D do wielkiej jest jakieś 200 metrów. Wierz mi, że dla niektórych to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Boże jak Ci ludzie czytają IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 00:33 > Na (1) powstańców śląskich, (2)Krakowska , opolska jest podobnie i jakoś nikt tam pro > blemu nie widzi. 1.) A (oraz kilka innych poprzecznych) 2.) 114, (134, 120, 90x) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Boże jak Ci ludzie czytają IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 00:34 punkt 1. oczywiście D Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Boże jak Ci ludzie czytają 14.03.12, 15:03 "> 1.) A (oraz kilka innych poprzecznych)" no tak tyle, że A nie jeździ skolei do Ronda. "> 2.) 114, (134, 120, 90x)" no fakt o tym zapomniałem, ale i tak to nie zmienie faktu że Traugutta jest bez autobusów, a 134 zakręca praktycznie za księżem, a 901 jeździ raz na godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia IP: *.internetia.net.pl 13.03.12, 17:04 ja uważam, że polityka miasta zniechęca ludzi do KM, o czym świadczą petycje przeciwników likwidacji różnych linii czy listy do prasy takie jak te. Ja również wolę stać w korku w moim cieplutkim, wygodnym, ślicznym autku i nie martwić się, że mi ktoś wisi nad głową, że jakaś jejmość o poważnej nadwadze i wieku poprodukcyjnym będzie mnie trącać siatą, bo chce usiąść (po jakże męczącym sprincie do tramwaju i rozpychaniu innych młodych w natarciu do pojazdu), tudzież innego menela, który psuje powietrze w pojeździe. Od maja wzrosną ceny biletów, więc tym bardziej będę szczęśliwa opuszczając komunikację miejską na rzecz mojego samochodu. KM jest brudna, niebezpieczna, wolna, zawodna i zatłoczona, nierzadko jest miejscem pobytu dla bezdomnych i świrów. Ja za takie coś dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
awas_awas Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia 13.03.12, 18:47 ...a do tego w KM można złapać wszystkie wirusy i bakterie świata! To jest centrum epidemiologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia 13.03.12, 20:18 awas_awas napisała: > ...a do tego w KM można złapać wszystkie wirusy i bakterie świata! To jest cent > rum epidemiologiczne. wirusa, czy bakterię możesz złapać dosłownie wszędzie więc to nie jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
awas_awas Re: Maślice chcą nadal bezpośredniego połączenia 13.03.12, 22:47 ...szczegolnie podczas epidemii grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
edmun Jak do centrum miasta? Spacerkiem, na wcisk lub... 13.03.12, 21:59 ja się tylko dziwię jak to jest, że w Anglii KM działa sprawnie, korzystam z niej każdego dnia i jestem w stanie dojechać wszędzie, każdego dnia, na czas. Mieszka tu ponad milion mieszkańców, linii autobusowych (czynnych) jest ponad 60, a firm obsługujących komunikację jest sześć. I jakoś się da. Puścić autobusy tak, że na przystanku nie czekasz dłużej niż 5-7 minut na przesiadkę w ciągu godzin dziennych (od 11 do 19:00) Odpowiedz Link Zgłoś