blogfiles 18.03.12, 07:22 Pan ksiądz nazywa to "niby eksperymentem" - ale jakby przebrano tych młodych ludzi za Jezuska czy Poncjusza Piłata to już by nie było "niby eksperymentu" tylko "scena pasyjna" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: quba Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 07:42 Nie ma nad czym dyskutować : należy uwolnić szkoły publiczne od klechów . Niczego dobrego do nich nie wnoszą . Zatruwają tylko ludzi nienawiścią . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.12, 21:43 A niby na jakiej podstawie tak uważasz? Gdzie jest tu zatruwanie nienawiścią? Ja tu widzę składne i logiczne argumenty, którym nic nie można zarzucić. Najlepiej od razu wysnuć jakieś oskarżenia o "nienawiści" jak się nie ma nic do powiedzenia na dany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Bardzo wyważony, rozsądny wywiad 18.03.12, 08:33 blogfiles napisał: > Pan ksiądz nazywa to "niby eksperymentem" - ale jakby przebrano tych młodych lu > dzi za Jezuska czy Poncjusza Piłata to już by nie było "niby eksperymentu" tylk > o "scena pasyjna" ? "Sceny pasyjne" chyba nie polegają na puszczeniu w tłum na ulicy postaci przebranych w stroje z epoki, co nie ? Ci nauczyciele zrobili z siebie idiotów. To nie był żaden eksperyment, tylko głupawy, pozbawiony polotu happening. To raz. Dwa że świat islamu bardzo intensywnie pracuje nad swoim wizerunkiem, żeby być odbieranym właśnie tak, jak się go u nas odbiera. Trzy - poza garstką zaczadziałych "postępem" lewackich trutni nie ma wątpliwości co do tego, że uprawiania jest zmasowana homopromocja. A celuje w tym GW. Ludzie mają swoje zdanie na ten temat, wbrew pozorom oparte nie tylko na instynktownym odbiorze, ale i na rozsądku. Próby wciskania społeczeństwu książeczek dla dzieci o homoseksualnych adopcjach będzie - bo musi - wywoływać reakcję. Jeśli ktoś w tym kraju czuje się dyskomfortowo, to granice mamy otwarte niech spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kałpa Pieża Re: Bardzo wyważony, rozsądny wywiad IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.12, 14:04 O kolega obeznany w temacie KośKatu widzę... To może mi odpowie na pytanie, które mnie zawsze nurtowało, a mianowicie: czy Jezus się masturbował? Odpowiedz Link Zgłoś
babajednajaga Re: Bardzo wyważony, rozsądny wywiad 18.03.12, 18:00 Podejrzewam, że tak. Poza tym z pewnością był obrzezany. Trudno powiedzieć, czy miałby coś przeciwko adopcji przez pary homoseksualne. Wydaje mi się, że nie. W końcu Sodoma i Gomora to historia z bardzo starego testamentu (jak i zabawy Lota z córkami, ale oczywiście to była ich a nie jego wina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 Re: Bardzo wyważony, rozsądny wywiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 21:39 Tak samo jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert1454 Re: Bardzo wyważony, rozsądny wywiad 08.09.12, 12:47 idiotę to robisz z siebie Ty Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualistom 18.03.12, 08:52 Pan Harłukowicz zbyt często używa kciuka Cezara zabarwiając swe artykuły. Dalekie to od obiektywnego przedstawiania świata. Może powinien przestawić się na pisanie felietonów. Wtedy można by z nim pogadać o tym co jak widzi. Wysmarował artkuł, który spowodował burzę w internecie i dziwi się ,że ktoś zwany wychowawcą mu przygadał. We Wrocławiu jest taka ilość klubów promujących tolerancję, że chyba nigdzie tylu nie ma. Rzucę rękawicę panu redaktorowi - więcej tolerancji dla Kościoła Katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rat Singer Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.12, 14:07 Rękawicę to możesz rzucić swojej polonistce ortograficzny jełopie - pisze się Kościół katolicki, "katolicki" z małej. Nieźle cię katabasy wytresowały, debilu... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 18.03.12, 17:46 Nazwa własna - nie ma błędu Odpowiedz Link Zgłoś
hubert1454 Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 08.09.12, 12:56 na pedofilię, sianie nienawiści czy przekręty z kasą? Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualistom 18.03.12, 08:53 "Wiem, że Stary Testament jest historią przemocy i wojen. Ja się nie odcinam od Starego Testamentu, ale dzięki Jezusowi weszliśmy na inny pułap. On nauczył nas miłować bliźniego, nadstawiać drugi policzek" Przejawem tej miłości bliźniego była działalność ks. Piotra Skargi patrona roku 2012. "Obrazowo porównywał zbawienie heretyka-grzesznika do ratowania tonącego, którego przecież można chwycić za włosy, aby wyciągnąć z wody. Gdy nieprzytomny opiera się wybawcy, ten może go nawet ogłuszyć silnym uderzeniem, aby łatwiej dopłynąć do brzegu. Środek to brutalny, ale konieczny i usprawiedliwiony. Podobnie z grzesznikiem, na którego można wywrzeć niekiedy także i nacisk fizyczny (więzienie, tortury), szkodzący tylko ciału, które i tak ze swej natury przeznaczone jest na zagładę. Wzywał więc biskupa Jerzego Radziwiłła: „Bądźże na heretyki zaostrzonym słupem,/ Na te bezecne ludzie, które zabijano/W inszych krainach, i tu aby ich cierpiano,/Niegodni są zdrajcowie, więc tak z nimi czynić,/Do najmniejszego wybić.” Pochwalał przymusowe nawracanie, gdyż jego zdaniem: „bywa, iż co się z musu pocznie, miłością się kończy”. cyt. za www.luteranie.org/?p=3304 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 18.03.12, 08:59 O czym ty człowieku piszesz. Ksiądz wspomina Nowy Testament i co jest w nim napisane a nie co mówili inni ludzie. Promocja nienawiści była i po stronie protestantów. Potępiaj niby nauczycieli ale NT nie ruszaj jesli nie masz powodu. Weź się a Koran o którym ksiądz wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hayu Nowy Testament też wzywa do przemocy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.03.12, 09:16 Mateusz 10: 34-37 (34) Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. (35) Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; (36) i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy. (37) Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. w innej symbolicznej historii, nikt nie ma wątpliwości, że autor słów to Jezus, pan rozkazuje swoim sługom, że przyprowadzili tych, którzy w niego nie wierzą i go zabili... Łukasz 19:27 Nieprzyjaciół zaś moich, tych, którzy nie chcieli, żebym nimi rządził, przyprowadźcie tu i zabijcie na moich oczach. jest i o nastawieniu drugiego policzka itp. itd., ale to dowód na "jakość" tej książki, dziennikarzu, jak idziesz na rozmowę z takim wyszczekanym księdzem, to warto się douczyć Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 18.03.12, 09:24 > Weź się a Koran o którym ksiądz wspominał. Szkoda że się z nim wcześniej nie zapoznał. Wyczytywanie tylko o tysiącu dziewic za śmierć w obronie wiary to właśnie jak wyciąganie praw o kamieniowaniu niewiernej ze Starego Testamentu - tak, ono tam jest, ale zauważanie tylko tych fragmentów to wypaczanie istoty świętych ksiąg religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.03.12, 08:56 Odezwał się następny tolerancyjny, który albo jest idiotą, albo próbuje zgrywać idiotę, co całkiem nieźle mu wychodzi. Per Pan, możesz mówić do swojej mamy. Poza tym odnoszę wrażenie, że nie przeczytałeś całego wywiadu a zgrywasz komentatora. Nie ma i nie będzie zgody, na promowanie homoseksualizmu!!! Ksiądz mówi prawdę! Najbardziej zadziwiające jest to, że tzw. zwolennicy i piewcy tolerancji, równouprawnienia, najbardziej atakują osoby mające odmienny punkt widzenia, szczególnie księży katolickich. Hipokryzja do kwadratu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 09:05 Spokojnie, nie ma co się znizać do poziomu polit-pożytecznego idioty, który uważa,ze największym szczęściem dla Wrocławia jest zalania miasta kolorowymi i gejzerami. Niech sobie tak myśli, jest demokracja. Zdecydowana większość ludzi uważa inaczej i tak trzymać. Patologie zawsze były, różnica jest taka, że dziś są często promowane bardziej nachalnie, ale to wciąż nie oznacza,że większośc je akceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 18.03.12, 09:31 > Nie ma i nie będzie zgody, na promowanie homoseksualizmu!!! Ksiądz mówi prawdę Promowanie może i nie, ale chociaż brak nienawiści i agresji dla "kochających inaczej"? Czy Jezus nie nakazał kochać bliźniego swego, mimo różnic? A przypowieść o dobrym Samarytaninie znasz? Równie dobrze mogłaby to być przypowieść o dobrym pedale - bo to, że ktoś ma inne preferencje seksualne nie znaczy od razu, że nie udzieli ci pomocy gdy będzies potrzebował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rat Singer Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.12, 14:12 Proponuję utworzyć we Wrocławiu getto dla największych społecznych szkodników - kiboli i katabasów. Obowiązujący strój - sutanna, czapeczka WKS i do wyboru: szalik albo stuła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 16:40 Getta nie buduje się dla większości :) Można by natomiast zbudować coś dla zacietrzewionych forumowych troli - bo widocznie w ZOO lub na Kraszewskiego mają już komplet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss-kup Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.fbx.proxad.net 18.03.12, 10:01 Zastanow sie co bredzisz. Jak mozna promowac homoseksualizm??? Czy ktos namawia hetero do bycia homoseksualistami??? Tu chodzi tylko o tolerancje, ze tacy ludzie tez sa wsrod nas. Ja mieszkam we Francji w bardzo malej gminie (okolo 180) i zyja tu miedzy nami dwie pary lesbijskie. Nikt ich palcami nie wytyka, zyja posrod nas i sa czescia naszej spolecznosci a jesli mamy jakies gminne imprezy one sa na nich rowniez mile widziane...i nikt nic tu nie promuje. Polactwo musi po prostu wykonac nastepny skok cywilizacyjny, ktory nazywa sie **tolerancja odmiennosci** ale jak widac jeszcze mu bardzo do tego daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.03.12, 19:40 Siedź w tej Francji i nie wpieradlaj swojego nosa w sprawy około wrocławskie. Co mam tolerować? Coś takiego? my.opera.com/Annapasi/blog/2009/06/29/gay-parade-berlin-2009 Zjebany idioto???!!!Mam wyjść z dziećmi na ulicę, żeby zobaczyły degeneratów i dewiantów??? Pytam się? Czy moje małe dzieci mają coś takiego oglądać?!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.12, 22:10 "Polactwo" jak ładnie wyrażasz się o swoich rodakach;] O jakim skoku cywilizacyjnym mówisz?? Jasne, że jak muzułmanie dopominają się o meczety w Warszawie, to wszyscy przyklaskują i użalają się nad mniejszością, ale jeżeli pojawia się temat Kościoła Katolickiego, to już pojawia się medialna nagonka, bezkarnie można oczerniać i wszystko zrzucić na karb zacofania i ciemnogrodu... Myślę, że ten "skok cywilizacyjny" ta "tolerancja odmienności" powinna obowiązywać w dwie strony. Dlaczego nikt nie mówi o tym jak atakowani są katolicy? Dlaczego nie promuje się chrześcijańskich wartości na równych zasadach? Najbardziej dziwi mnie to, że żyjąc w katolickim kraju największym wyzwaniem jest bycie katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 18.03.12, 12:49 Gość portalu: DW napisał(a): > Nie ma i nie będzie zgody, na promowanie homoseksualizmu!!! Z tym się akurat zgadzam. Można promować perfumy marki X albo zdrowy tryb życia, ale nie homoseksualizm. Nie da się bowiem promować właściwości biologicznej. Homoseksualistą się jest niezależnie od tego czy żyje się w Iranie czy w Polsce. Po prostu jakaś część populacji ma taką cechę. To sprawa biologii, a nie moralności. Tak to jest rozumiane w wielu krajach w Europie, Polska i kilka innych krajów wschodniej Europy to mentalny skansen i Wrocław jest taki jak reszta tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz84 Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 16:52 Jeżeli to kwestia genetyczna, to chyba możliwości przekazywania "genów homoseksualizmu" powinna być z natury ograniczona, bo ciężko żeby nosiciel przekazał je dalej. A jednak przez wieki towarzyszą nam homoseksualiści, a ich populacja ciągle się zwiększa... Cuda? Bynajmniej, po prostu homoseksualizm to kwestia społeczna, a nie genetyczna. Społeczne przyzwolenie na różne dewiacje ma po prostu wpływ na ich prewalencję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.12, 17:44 Taaa, jeszcze ciekawsze dlaczego od wieków rozmnażają się księża homoseksualiści i pedofile. To dopiero zagadka. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis 18.03.12, 09:21 Pan ksiądz zaczął by myśleć, a nie powtarzać propagandowe teksty z jakiejś katolsko-faszystowskiej (nazistowskiej?) gazetki. "Koran nawołuje do przemocy, Biblia do miłości" Koran tak samo nawołuje do przemocy, jak Biblia nawoływała do zabijania Arabów w trakcie świętych wojen czy do torturowania w ramach świętej inkwizycji. Do przemocy nawołuje nie żadna religia, ale fanatyzm religijny tak silny, że wyznawcom (fantatyzmu, nie religii) totalnie rzuciło się na mózg i zapomnieli, co powiedział ich bóg. Co do nawiązywania Biblii do miłości, to jej działanie widzimy choćby po pracy księdza Rydzyka czy księdza Natanka "Zresztą nie jestem pewien, czy sam umiałbym się powstrzymać od jakiejś niepoprawnej uwagi. Może uległbym pokusie..." Ksiądz który sam przyznaje się, że dla żartu poośmieszałby innowierców? Też mi "miłość Boża". Z pewnością nie przejmowałby się, gdyby skończyło się tak jak z samobójczynią z Gdańska, która w wyniku właśnie ośmieszenia jej zdecydowała się na tak drastyczny krok, a dla katechety największym grzechem była próba samobójcza a nie jej przyczyna. Więc może przytoczę dwa teksty dotyczące grzechu z katechizmu: 5. Nie zabijaj zgrzeszyłem uczynkiem, myślą, MOWĄ, zaniedbaniem "[b]W Koranie zaś mamy wezwania wprost: "chwytajcie i zabijajcie niewiernych, uderzcie mieczem po szyi bałwochwalców" A w Biblii to niby co, nie ma? A ciągłe nawoływania do kamieniowania niewiernej żony, itp.? "jego bezcenną wartością jest Dekalog, prawodawstwo porządkujące ówczesny świat" Dodajmy, że tam też jest nawoływanie do zabijania, które oczywiście cywilizacyjny postęp kazał nam odrzucić. Lecz co to za wiara, która ze świętych ksiąg sobie wybiera to, co jej pasuje? Przecież to właśnie takie wybieranie pasujących nam tekstów i odrzucanie reszty powoduje fanatyzm religijny, który widzimy choćby w islamie. "Jednak są tacy, którzy właśnie w imię Koranu posuwają się do okropności, na które nie zdobyłby się żaden chrześcijanin. " Vide: święta inkwizycja, święte wojny. Na mniejszą skalę, ale tylko ze względów technicznych i mniejszego zaludnienia, a nie z powodów humanitarnych. Że w ciągu ostatniego stulecia... bo się społeczeństwo świecko ucywilizowało i ograniczyło tą brutalność. "Tylko Jezus powiedział nam, że przynosi nowe prawo" Mt 5, 17-18 " 17 Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. 18 Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. "" "Bo my, księża, próbujemy przekraczać naturę." Aha, czyli jak ktoś wybierze inne opcje seksualne (celibat) to "przekracza naturę", ale już homoseksualizm to już "niemożność życia w zgodzie z naturą". I on jeszcze potem śmie powiedzieć, że on współczuje, ale bez poczucia wyższości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks po raz pierwszy od wielu lat przeczytałem w GW IP: *.finemedia.pl 18.03.12, 09:41 po raz pierwszy od wielu lat przeczytałem w GW normalny, obiektywny artykuł z prezentacją poglądów drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.180.225.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.12, 09:58 cha cha cha , chadzający na stadiony księciunio gawędzi, że w ostatnim stuleciu chrzescijanie nikogo nie zabili, wow Odpowiedz Link Zgłoś
prigoda przeraża mnie myślenie tego Pana 18.03.12, 10:00 Szkoda że osoba która ma być pasterzem prawi takie rzeczy. Jak można mówić że koran nawołuje do krwiożerczych działań. To pokazuje jak ubogą wiedzą na temat przesłania koranu ten Pan się tu popisuje. Prawda jest taka że i tzw. chrześcijanie w imię Jezusa robią straszne rzeczy i taks samo tzw muzułmanie robią w imię Allaha straszne rzeczy. Ani jedni ani drudzy z Bogiem nie mają nic wspólnego i ten oto ksiądz powinien to wiedzieć. A co do współczucia to ksiądz mógłby sobie darować to tak jak homoseksualista by współczuł księdzu że nie może założyć rodziny. I proszę tu nie mówić o powołaniu (to też w naturze nie istnieje) bo jeśli ktoś tu jest bliżej swojej natury to na pewno homoseksualiści a nie ludzie żyjący w celibacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak nie pana tylko księdza IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.12, 11:28 zresztą z tego co napisałeś widac że jesteś strasznym przeciwnikiem kościoła, podobnie jak Twoja wybiórcza. Mnie przeraża podejście tego "dziennikarza". No ale to wybiórcza więc normalni są tam tylko w dziale sportowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: nie pana tylko księdza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.12, 12:31 Księdzem to sobie go nazywajcie w swojej sekcie. Chociaż jednak pan dla tego gościa to za wiele kurtuazji. Klecha, katabas to właściwe nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Re: nie pana tylko księdza IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 19:25 Jesteś bardzo prostym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: przeraża mnie myślenie tego Pana IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.03.12, 20:28 Niesamowity wykład! Ty!!!! A Ty tam też taki mądry byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny.klecznik ksiądz chyba czegoś nie zrozumiał 18.03.12, 10:24 Ksiądz trochę chyba nie rozumie dokładnie problemu, albo nie chce go zrozumieć, albo stara się go pomniejszyć. Jeśli się nie mylę, te dzieci nie były ubrane karykaturalnie, przebrały się natomiast w taki sposób, żeby wyglądać naturalnie. Przykład księdza z doczepionymi rogami to coś trochę z innej bajki, to przykład prowokacji, która owszem, też spotyka się z reakcjami ludzi, ale reakcjami innego typu. To nie jest reakcja na mniejszość religijną/kulturową, ale reakcja na kontrowersję, to jest reakcja na próbę jakiegoś zamachu na godność, w takim przypadku, osoby kościelnej. Tymczasem te dzieci spotykały się z reakcją nie na stroje kontrowersyjne, ale na stroje typowe dla pewnych kultur. Negatywne reakcje na tak przebrane dzieci można porównać do reakcji na negatywne reakcje na na przykład księży noszących swoje typowe dla siebie sutanny. Dziwię się, naprawdę dziwię się, że redaktor nie spróbował tego jakoś sprostować, tylko poszedł w dziwnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ksiądz chyba czegoś nie zrozumiał 18.03.12, 10:29 > Przykład księdza z doczepionymi rogami to coś trochę z innej bajki, Dodajmy, że to właśnie w imię religii chrześcijańskiej robi się szopki z doczepianiem sobie rogów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertbor Re: ksiądz chyba czegoś nie zrozumiał IP: 156.17.104.* 19.03.12, 07:55 To był własnie pokaz przebierańców ubranych w egzotyczne stroje kulturowe, ale i stereotypowe. Równie dobrze mogli się przebrać za Indian Prerii, Eskimosów, buddyjskich mnichów lub w japońskie kimona. Efekt byłby taki sam. Eksperyment był skrajnie infantylny, az mi trudno uwierzyć że pomysłodawcami byli ludzie dorośli i wykształceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comentator Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 10:25 Pan ksiądz chyba nie czytał dokładnie ani Koranu, ani Biblii skoro ma takie zdanie. Są może na forum jacyś muzułmanie, którzy poczuli się urażeni jego słowami? Złóżcie pozew zbiorowy o obrazę uczuć religijnych. Każdy ma uczucia religijne, nie tylko katolik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz84 Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 16:57 Zawsze mnie śmieszy bajdurzenie laików i prawnych analfabetów na temat pozwów zbiorowych, znieważenia, zniesławienia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Tytuł i zajawka nadają się do Rady Etyki Mediów... 18.03.12, 11:35 Temat mnie co prawda zgrzewa, ale nie mogę swobodnie przejść do porządku dziennego nad żałosnym postępowaniem pseudoautora tego artykułu. Pan Harłukowicz pokazał dobitnie jakim jest manipulatorem i jak niskie są jego dziennikarskie standardy. Czy tylko ja widzę, że treść rozmowy zupełnie nie przystaje do zajawki i tytułu? Domyślam się, że gdyby nie był w formie rozmowy, w której cytuje się wypowiedzi, to autor odstawiłby taką szopkę "parafrazując" słowa swojego rozmówcy, że ze spokojnego i liberalnego księdza, zrobiłby kato-oszołoma i zwolennika inkwizycji. Wstyd Panie Harłukowicz! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Tytuł i zajawka nadają się do Rady Etyki Medi IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.12, 11:53 Ten ksiądz jest pełen frustracji, złości i żalu. Pewnie miał jakieś złe doświadczenia w dzieciństwie. Powszechnie znana historia jego brata też to pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamWłasneSumienie Re: Tytuł i zajawka nadają się do Rady Etyki Medi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 12:19 Gadasz głupoty, najwyraźniej nie znasz księdza Wojciecha. To człowiek, który bardzo dużo daje do społeczności, jest bezinteresowny i nie raz pomagał mi pomagać innym. Odpowiedz Link Zgłoś
grubator Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualistom 18.03.12, 12:44 Tak sie składa, ze znam obu tych panów i serdecznie pozdrawiam, choc... uwazam, ze jeden nie ma pojecia o tolerancji a drugi o Koranie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
easy-joncio Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualistom 18.03.12, 14:48 Ciekawe, czy to właśnie przykazanie o miłości bliźniego inspirowało inkwizytorów do podpalania stosów. Czy księżulo i na to pytanie ma odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualistom 18.03.12, 15:46 tak się składa że poznałam księdza ok 10 lat temu. nasza "znajomość szkolna" trwała 6 lat. (gimnazjum+liceum) z żalem stwierdzam, że z księdzem jest coraz gorzej... jeszcze 10 lat temu był otwartym i wesołym człowiekiem. po ok 6 latach widać było lekką psychozę dotyczą szkolnych związków (kto z kim itp) potem jakimś sposobem zaczął silnie zwalczać wszystkich, którzy myśleli inaczej. szkoda, jego początki jako katechety były bardzo optymistyczne. no cóż, celibat chyba jednak szkodzi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
babajednajaga A może jednak należy księdzu podziękować ;) 18.03.12, 17:49 Podziękować, ponieważ wszystko wskazuje na to, że takie tradycyjnie betonowe podejście szkolnych katechetów tylko przyśpiesza laicyzację polskiego społeczeństwa. Jak na ironię, po części właśnie dzięki katechezie w szkołach to już ostatnie pokolenie tego rządu dusz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Re: A może jednak należy księdzu podziękować ;) 18.03.12, 18:01 > Jak na ironię, po części właśnie dzięki katechezie w szkołach to już ostatnie p > okolenie tego rządu dusz. Odnoszę, że cieszysz się ze złej kondycji kościoła. Jeśli nie oni to kto i dla czego? Może prawdą jest, że satanizm przejmuje rząd dusz. Czy w/g ciebie będzie to dobre? Luka zostanie zapełniona w ten czy inny sposób. Wypowidź księdza jest bardzo umiarkowana skąd ten atak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: A może jednak należy księdzu podziękować ;) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.12, 18:53 Jeżeli nie oni to nikt. Tak jak w większości cywilizowanych krajów gdzie kościół a już zwłaszcza katolicki jest zupełnie zbędny do funkcjonowania normalnego państwa i zdrowego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
babajednajaga Re: A może jednak należy księdzu podziękować ;) 18.03.12, 19:02 Spotkałam w życiu bardzo wiele dobrych, uczciwych, szczodrych, opiekuńczych, moralnych i etycznych osób wychowanych w kulturach opartych o różne religie lub też bez żadnej zadeklarowanej religii. Życie duchowe jest jedną z najbardziej osobistych warstw naszego ja. Wiele osób woli, jeśli w tą sferę życia nie ingeruje ani państwo ani żadna instytucja i to właśnie dlatego w większości nowoczesnych krajów istnieje scisły rozdział państwa i religii. Czy Polska stanie się krajem mniej etycznym lub moralnym jeśli Kościół Rzymsko-katolicki utraci swoją uprzywilejowaną pozycję? Zupełnie się o to nie obawiam. Niestety, mimo dominującej obecnie religii, jest w Polsce więcej pospolitej kradzieży i pijaństwa niż w krajach "mniej religijnych". To szkoda, że z ambony tak rzadko słyszy się o tych prawdziwych i nagminnych plagach naszego społeczeństwa. Niestety, kościół zmarnował swój rząd dusz na ingerencję (często grubiańską) w politykę i w sfery życia osobistego, do których powinien się zawsze odnosić z najwyższym szacunkiem i dyskrecją. Dlatego zmniejszającą się rolę zorganizowanej i na poły państwowej religii przyjmuję jako znak zdecydowanie pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmk Re: A może jednak należy księdzu podziękować ;) IP: 31.178.125.* 18.03.12, 21:26 "Księdzem to sobie go nazywajcie w swojej sekcie. Chociaż jednak pan dla tego gościa to za wiele kurtuazji. Klecha, katabas to właściwe nazwy." "Proponuję utworzyć we Wrocławiu getto dla największych społecznych szkodników - kiboli i katabasów. Obowiązujący strój - sutanna, czapeczka WKS i do wyboru: szalik albo stuła." "Ten ksiądz jest pełen frustracji, złości i żalu. Pewnie miał jakieś złe doświadczenia w dzieciństwie. Powszechnie znana historia jego brata też to pokazuje." Te trzy wypowiedzi to prawdziwa lekcja ateistycznej tolerancji. Bo hasło to oznacza dziś najczęściej kompletną akceptacją wszyskich zachowań bez możliwości żadnej debaty. Obrażanie katolików, czy osób starszych już oczywiście nie jest nietolerancją - nietolerancyjnym możńa być tylko wobec homoseksualistów albo osób o innej kolorze skóry. A księża, któzy co prawda ogłaszają, że ackeptują wokół siebie innosć, ale posługują się cytatami z Koranu by pokazać niektóre przesłania Islamu, to klechy katole i oszołomy. Wiem akurat, że Ksiądz Zięba przeczytał Koran, co pewnie nie udało się żadnenu z tu wypowiadających się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: A może jednak należy księdzu podziękować ;) IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 21:39 Jak na dłoni widać na tym forum,że osobniki z poważnymi problemami psychicznymi i do tego agresywni i durni to sami tzw. ateiści. Smutne, bo osobiście znam kilku ateistów i sa normalnymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
pirks0 Deregulacja!!! 18.03.12, 22:11 Bardzo proszę ministra Gowina o deregulację zawodu księdza. Opanowanie kilku gestów i cytowanych tekstów zajmie z miesiąc/dwa, a szansa na godne życie z obiecywania życia wiecznego kusi. I można bez żadnego przygotowania naukowego indoktrynować i obrażać (jak w czasie dyskusji o krzyżu) młodzież za państwowe pieniądze. Ja też chcę!!! Tylko żeby nie studiować u np. Paetza w Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Deregulacja!!! IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 23:25 Najpierw skończ szkołę podstawową a potem zgłaszaj swoje żałosne pomysły, które nawet śmieszne nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
babajednajaga szaman tylko z certyfikatem ;) 19.03.12, 01:26 Wiesz, to wszystko zależy od powołania. Podobno mierne stopnie w liceum bardzo w tej kwestii pomogają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyrchewsky Re: A może jednak należy księdzu podziękować ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 21:55 Jak wszystkie komentujące osoby tutaj nie miałeś/aś styczności z ks. Ziębą, ani nie miałeś/aś żadnego wglądu w projekt prof. Tryczyka. A prawda jest taka, że jest on absurdalny i z mojej perspektywy wygląda na próbę wyłudzenia pieniędzy z kasy miejskiej. Mój wygląd zewnętrzny na to nie wskazuje, ale chodzę na religię z ks. Ziębą, bo uważam, że jest to jeden z naprawdę niewielu nauczycieli światłych, ciepłych, z którym można porozmawiać na każdy temat i opowiedzieć mu o swoich problemach. Tymczasem gdy powiedziałem, że nie zgadzam się z "ideami" prof. Tryczyka (bo uważam chociażby, że lepiej aby pieniądze na jego projekt, zostały przeznaczone np. na załatanie dziury w chodniku o którą się wyj***łem), usłyszałem, że jestem faszystą. To uważasz za normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Współczuje lewakom IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.12, 18:46 Haha ale się uśmiałem. W Polsce są już takie miejsca ... Nie no żenada ... XVI wiek w Bolandzie. Gdzie są takie miejsca, w których leczy się z homoseksualizmu, oświeć mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Ksiądz, który bardzo współczuje homoseksualis IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 00:18 Nie wiem skąd w wielu z Was tyle nienawiści. Jeśli Wam nie pasuje w Kościele to nikt Was tu nie trzyma, możecie odejść z Kościoła. Niestety w większości przypadków Waszej odwagi wystarcza na atakowanie i obrażania, a dalej zostajecie w tej wspólnocie. Dla mnie i pewnie dla wielu Polskich Katolików nie musicie na siłę nosić znamienia katolików. Kościół jest słaby bo są w nim tacy ludzie jak Wy. Bez Was kościół byłby silny, spójrzcie na Duszpasterstwa akademickie, to jest młody Kościół! Tak więc Bracie odwagi!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: jak ja sie ciesze... IP: *.play-internet.pl 19.03.12, 09:15 Mylisz się-nie ma takiej opcji jak "nie bycie". Skoro miałeś chrzest to już jesteś do końca nawet jeżeli mówisz inaczej. Takie są fakty i taka doktryna, dlatego księża z pobłażaniem patrzą nawet na te osoby, które dokonały oficjalnej apostazji. Pamiętaj-w księgach parafialnych ZAWSZE będziesz wpisany i nie masz możliwości żadnych,żeby to usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: jak ja sie ciesze... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.12, 21:47 nie ma się z czego cieszyć... jest raczej nad czym płakać Odpowiedz Link Zgłoś
fokkusu Moralność kościoła to najczęstszy oksymoron... 19.03.12, 14:45 Kościół nie ma nic wspólnego z moralnością. Słuchanie nakazów i zakazów moralnych, organizacji, która ma tyle ofiar na sumieniu nie jest już nawet śmieszne... Polecam: www.homopedia.pl/wiki/Kościół_katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
fokkusu Moralność kościoła to najczęstszy oksymoron... 19.03.12, 14:49 Kościół nie ma nic wspólnego z moralnością. Słuchanie nakazów i zakazów moralnych, organizacji, która ma tyle ofiar na sumieniu nie jest już nawet śmieszne... Polecam: www.homopedia.pl/wiki/Kościół_katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: Moralność kościoła to najczęstszy oksymoron.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.12, 21:57 Jakie ofiary na sumieniu? Mówisz o tych palonych na stosach w średniowieczu? To właśnie jest śmieszne; takie bezsensowne przytaczanie bezwartościowych "argumentów". Kościół nic nikomu nie zakazuje, ani nie nakazuje; to twoja sprawa jak do tego podchodzisz. Mówimy o tolerancji, ale jeżeli chodzi Kościół Katolicki, to już taki termin nie obowiązuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huragan Zalosny eksperyment-ci ktorzy tak niby pragna IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.12, 17:27 tolernacji pokazali jak ja stosuja n.p. przy demonstracjach przeciwko Krzyzowi w Warszawie.Starsi ludzie byli opluwani i kopani,a organizatorzy przemawiali pod transparentem "Mochery na stos"(oryginalna pisownia jakiegos lewackiego analfabety),ktore niczym nie rozni sie od hasla "Zydzi do gazu". Dalszy pokaz dale zorganizowane przez niby pragnacych tolerancji lewackie niemieckie bojowki przy Marszu Niepodleglosci i wrzeszczaca przez megafon Szczuka zachecajaca te bojowki do blokady i lamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś