Dodaj do ulubionych

a Czechom gratulujemy...

IP: 213.199.196.* 20.06.04, 09:55
świetnej druzyny piłkarskiej :)
Cudowny mecz. Brawo Czech Republic!
Obserwuj wątek
    • Gość: nurek Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 10:18
      taaa brawa dla Czechow (Czechom gratulujemy budweisera) :)))) Pozdawiam
      • Gość: Marucha Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 20.06.04, 13:44
        Ja nie oglądam mistrzostw, nie widziałem jeszcze ani jednego spotkania, ale do
        wczoraj. Jakimś trafem widziałem ten mecz. Już mam swoich faworytów i nie
        opuszczę ani jednego ich spotkania. Brawo Czesi - są zarąbiści. Nie wiem jak
        wygląda sytuacja z poziomem gry innych zespołów, ale Czesi muszą wygrać. A ten
        kudłaty jest suuper. On tak wali w ta piłę, że współczuję wszystkim bramkarzom.
        • Gość: nurek Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 14:13
          tak jest Nedved rzadzi.Tez mysle ze Czesi zdobeda puchar europy, poniewaz na
          tych mistrzostwach nie maja sobie rownych. No i jeszcze ten BUDWEISER :))))
          POZDRO
          • Gość: $ Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.rozanka.wroc.pl 20.06.04, 14:47
            Chyba że Dania albo Anglia ich zatrzyma.
            • Gość: nurek Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 14:53
              no nie wiem.Moim zdaniem jesli nie Czesi to moze Szwedzi :))) Pozdro
    • Gość: oranje Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 17:44
      Przeciez Holandia tez swietnie grala!

A ja takiego meczu sluchalem w radiu...
      • Gość: Rafis wszyscy ładnie graja ale wygrają... IP: 213.199.196.* 20.06.04, 18:06
        Niemcy :) jak zawsze ;)!
    • Gość: nurek Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 18:18
      ta niemcy powinni z grupy nie wyjsc.Ja nie wiem jakiego oni musieli miec
      farta:),ze zdobyli wicemistrzostwo swiata :))) Pozdro
    • Gość: kornblumenblau Re: a Czechom gratulujemy... IP: 62.87.128.* 20.06.04, 19:28
      ...konsekwencji, odwagi, walki do końca, mądrości - także w piłce nożnej.
      Brawo Czechy!
      • Gość: oranje Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 19:37
        mam nadzieje, ze Holandia wygra z Lotwa, a Czechy co najmniej zremisuja z
        Niemcami, co da awans Czechom i Holandii
        • Gość: magician Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.lo5.wroc.pl 21.06.04, 10:47
          niemcy buuuuuuuuuuuuu
          bramkarz z mordem w oczach ;))

CZECHY!!!
    • Gość: oranje Czechom gratulujemy jeszcze raz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 22:46
      !
    • Gość: nurek Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 23:11
      i znow naleza sie wielkie gratulacje zespolowi z Czech :))) w rezerowym
      skladzie pokanali niemcow, ktorzy jak kazdy wie nie potrafia grac w pilke
      nozna :))) GRATULACJE CALEMY TEAMOWI Z CZECH pozdro (niemcy nawet z grupy nie
      wyszli ) :)))))))))))
      • Gość: Pit JAK TO JEST??? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 08:43
        Czesi mają niespełna dziesięciomilionowy naród, a potrafią zorganizować tak
        świetną drużynę. Polska ma czterdzieści milionów mieszkańców i co z tego?
        Jedynie wymęczony remis z Wyspami Owczymi:):):);)

Przy najbliższym piwku wszyscy jedno zdrówko za Czechów!!!:):):)
    • drom75 Re: a Czechom gratulujemy... 24.06.04, 09:29
      przydalo by sie zby ktos to puscil na jakies czeskie forum z tlumaczeniem lub
      bez - lubie jak okazuje sie taka niezobowiazujace, bezinteresowna i szczera
      sympatie innym :-) to budujace - zdrowie !!! :-D
    • Gość: kibicWKS A ja wiem jak w Polsce zbudować taką drużynę IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.06.04, 14:00
      A więc...
      Trzeba tworzyć szkółki piłkarskie. Najlepiej osiedlowe tak aby dzieciaki miały
      gdzie trenować. Oczywiście muszą być boiska, najlepiej oświetlone bo na jesień
      wieczorami można spokojnie jeszcze trenować.
      Jak już będziemy mieli szkółki i boiska to teraz przydaliby się fachowcy. Nie
      pedofile tacy jak w Głogowie tylko ludzie, którzy znają się na piłce. Tacy,
      którzy potrafią wypatrzyć uzdolnionych piłkarzy i będą chcieli z nimi pracować
      nie przez kilka miesięcy ale przez kilka lat. Do każdej grupy młodzieży jest
      potrzebny również psycholog aby mógł pokierować młodym człowiekiem który jak
      wiadomo narażony jest z każdej strony na wiele pokus i może zboczyć w złą
      stronę. A później to już tylko zachęcać dzieci do kopania piłki.
      I teraz najważniejsze. Do tego wszystkiego potrzebne są pieniądze. Trzeba
      zapłacić trenerom specjalistom i psychologom. Trzeba dbać o infrastrukturę
      piłkarską. Trzeba pomóc młodym ludziom, którzy chcą i potrafią grać w piłkę ale
      z różnych względów mają tylko jedną parę butów na jesień, wiosnę i lato, do
      szkoły, kościoła i na boisko. Tak, tak to jest problem. Nie można odrzucać
      zdolnych piłkarzy tylko dlatego że ich rodziców nie stać na trampki i spodenki.

Nie może być tak jak we Wrocławiu, że stadion Ślęzy oddaje się słoniom a
      Polonii Wrocław odcina się jedyne źródło finansowania skazując na pewną śmierć.
      Jeśli już tak musi być to trzeba zaoferować coś w zamian. Bo tak jak Inkopax
      przeniosą się do Kątów Wrocławskich.

Zwracam się do firm. Nie musicie sponsorować wielkimi milionami znanych drużyn
      piłkarskich. Stwórzcie swoje własne młodzieżowe kluby. Niech grają pod nazwą
      Waszej firmy. Niech powstanie liga młodzieżowa. Niech grają między sobą ku
      chwale waszych przedsiębiorstw a w przyszłości ku chwale naszej reprezentacji
      Polski.

I jeszcze jedno. Smutna konieczność. Z młodymi ludźmi oprócz tego że stworzy
      się im warunki do rozwoju trzeba podpisywać kontrakty na długie lata. Aby
      wyszkolony przez Was Kowalski nie wyjechał do Niemiec i nie zasilił ich
      reprezentacji. Wiadomo tam większa kasa. Ale jak zatrzymać wyszkoloną młodzież
      to już w tym głowa Waszych prawników ;)

Jak teraz zaczniemy szkolić młodzież to za 10 lat, kto wie........

Serdecznie Pozdrawiam! ;)))
      • Gość: Pit Re: A ja wiem jak w Polsce zbudować taką drużynę IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 14:14
        Wszystko prawda, tylko musi zmienić się mentalność. Nie wyszkolić zawodnika i
        myśleć tylko jak dobrze na nim zarobić, sprzedając do zachodnich klubów, ale
        trzeba tworzyć atmosferę wokół zespołów. W Polsce mecz piłkarski kojarzy się
        tylko z zadymami (bo nie ma co przecież oglądać na boisku). Jestem kibicem
        Zagłębia Lubin (mieszkam we Wrocławiu) i nie obchodzą mnie, najdelikatniej
        mówiąc, nie najlepsze stosunki Śląska i Zagłębia (liczy się gra na boisku i tam
        powinno się udowadniać swoją wyższość). A kluby myślą tylko o tym, jak
        zabezpieczyć mecz przed szajbusami (bo przecież jest ich pełno zarówno po
        stronie Śląska jak i Zagłębia).

Piłka ma się kojarzyć tylko z czystym sportem! Byłem na meczu Zagłębia z
        Polarem we Wrocławiu. Przecież to była parodia! Polar grał jak słupki przy
        egzaminie z prawa jazdy, a Zagłębie jak piąta liga okręgowa i wygrali 4:0. I
        zapłaciłem za bilet 15 zł!!!

Kibic WKS ma rację, oprócz szkółek i sponsorów trzeba jednak zmienić prawo,
        wyeliminować szajbusów - zakompleksionych degeneratów i skupić się na grze
        (monitoring na stadionach). Jako kibic Arki nie mogłem nawet zobaczyć spokojnie
        meczu gdynian we Wrocławiu. Skandal.

Ale wszystko zależy przecież na początku tego łańcuszka od... mentalności
        prezesów klubów... a z tym nie jest najlepiej...
      • Gość: oranje Re: A ja wiem jak w Polsce zbudować taką drużynę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 14:28
        > Jak już będziemy mieli szkółki i boiska to teraz przydaliby się fachowcy. Nie

Nie ma takich ludzi w Polsce!
        Juz ktos pytal retorycznie: czy w Czechach rodzi sie wiecej talentow
        pilkarskich? A czy w Jugoslawii albo na Litwie rodzi sie wiecej talentow
        koszykarskich?
        Oczywiscie, ze nie, w Polsce szkolenie lezy i co gorsza nie ma widokow na poprawe.
        • Gość: Rafis Re: A ja wiem jak w Polsce zbudować taką drużynę IP: 213.199.196.* 24.06.04, 14:41
          Najwazniejsza jest mentalnosc :)
          Talenty mamy o czym swiadcza wyniki polskich druzyn młodzieżowych które co
          jakis czas cos zdobywaja. Potem rozchodza sie do druzyn seniorskich i tam
          zaczynaja chlac...
      • apa1980 Młodzież nie będzie grać w piłkę bo~... 25.06.04, 19:40
        Młodzież nie będzie grać w piłkę, bo np. na podwórku przy ul. Białowieskiej 14
        (na Popowicach) administracja postawiła tabliczkę z zakazem ... gry w piłkę
        nożną!!!
        Obok są ławki, więc niech sobie młodzież posiedzi i napije się piwka i zapali
        kiepa. To jest Polska właśnie!
        • Gość: Rafis Czechy do tocho :) IP: 213.199.196.* 27.06.04, 23:06
          Skandynawia do domu! :)
          • mock do toHo!!!!!! 27.06.04, 23:21
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=5542633&a=5542633
            zarchiwizowali mi wątek, ale się z nim przypominam. ;))))) Czesi do boju!!!!
      • Gość: kibicWKS Re: A ja wiem jak w Polsce zbudować taką drużynę IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.04, 08:22
        Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

> I jeszcze jedno. Smutna konieczność. Z młodymi ludźmi oprócz tego że stworzy
        > się im warunki do rozwoju trzeba podpisywać kontrakty na długie lata. Aby
        > wyszkolony przez Was Kowalski nie wyjechał do Niemiec i nie zasilił ich
        > reprezentacji. Wiadomo tam większa kasa. ...

O tym właśnie pisałem :(
        www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/378735.html
        WKS stracił bodaj najbardziej obiecującego juniora, 16-letniego reprezentanta
        Polski, w swojej kategorii wiekowej Macieja Wilusza, który podpisał 3-letnią
        umowę z Heerenveen. - Ten czołowy holenderski klub ma świetną szkółkę i właśnie
        tam będzie się rozwijał Maciek. Ma zapewnioną także szkołę. Holendrzy zapłacą
        Śląskowi niewielki ekwiwalent, gdyż chłopak nawet nie miał podpisanej z kluby
        umowy przedwstępnej z klubem – powiedział nam Łukasz Becella, trener juniorów
        WKS-u.

• Gość: b Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 23:30
      Final: *Czechy* - Holandia ;)
      • Gość: Rafis Re: a Czechom gratulujemy... IP: 213.199.196.* 27.06.04, 23:38
        finał Czechy-Portugalia :)
        • Gość: b Re: a Czechom gratulujemy... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 14:05
          *Czechy* - Holandia :)

Ole, Cesi do toho! Cechy mistr! Kdo neskace neni Cech. Hop hop hop!

srdcni zdravim :)
    • Gość: Bono Vox Re: a Czechom już dziękujemy... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.04, 15:18
      • Gość: Rafis jak sie przeklina po czesku? IP: 213.199.196.* 02.07.04, 17:10
        bo tylko to przychodzi mi na mysl po meczu.
        • Gość: kibicWKS Re: jak sie przeklina po czesku? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.07.04, 17:25
          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> bo tylko to przychodzi mi na mysl po meczu.

sakra ?
    • Gość: kornblumenblau Re: a Czechom gratulujemy... IP: 62.87.128.* 04.07.04, 16:17
      Karamba!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka