Dodaj do ulubionych

Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ...

15.05.12, 07:22
To szybko się domyślili, że czesi przyjadą i pojadą, grecy co mają problemy z kasą nie będą walić drzwiami i oknami, podobnie z rosjanami.

Podnieśli ceny cóż dla 'biednych' nie starczy. Lot też swoje kosztuje.

Pazerność nie popłaca. Doszli do tego trochę za późno.
Obserwuj wątek
    • czechofil Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 07:32
      Pisałem o tym od razu po losowaniu, ale widać że państwo hotelarze nie zaglądają na forum GW albo zlekceważyli kompletnie głosy ludzi, którzy na ten temat mają jednak coś do powiedzenia...

forum.gazeta.pl/forum/w,72,131266884,131272352,Re_Czesi_po_losowaniu_na_Euro_pojedziemy_za_mie.html
      • mpp29 Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 07:43
        Czechofilku - w tej kwestii zgadzam sie z Twoja wypowiedzia w calej rozciaglosci.
        Co mnie interesuje natomiast - sposob, w jaki owa porazka (nazywajmy rzeczy po imieniu) zostanie przeksztalcona demagogicznie w sukces.
        • Gość: posełpierdzistołek Wszak Euro to mega sukces :) IP: 194.251.119.* 15.05.12, 07:56
          Włącz telewizor. Tam politycy i inni twierdzą, że to wielkie sportowe święto, czas radości itp farmazony. Koniec kropka i już. W końcu trzeba uzasadniać wydatki na poziomie setek mln zł na to "święto" i utwierdzać tępy lud że jest właśnie tak a nie inaczej....
          Tak z ciekawości ciekawe co będzie z kolejnym "silnikiem napędowym Wrocławia" jak ESK?
          • Gość: magik Euro to miał być sukces władzy, ale nic z tego IP: *.klodzko.hypnet.pl 15.05.12, 12:11
            Wrocław da sobie radę i te zmartwienia każdego dnia wyrażane na łamach ... to durnowata nagonka na miasto. To wie każdy. Inną sprawą jest to, że Polacy mają to całe euro w d. A kryzys? Szary, tyrający ciężko człowiek go nie wywołał, a Grek też takim leniem nie jest, jak się go wrabia. Jednak złe rządy i pazerność cwaniaków od koryta musi dźwigać właśnie ten tyrający za grosiki. Jakoś nie widać oszczędności przy żłobach, ci, którzy nabroili nadal się pasą, a do tego pohukują na naród, bredzą w mediach. Nie zrobią na siłę wielkiej imprezy, nikt głodny i zadłużony nie poleci na ich mecze, a to dotyczy nie tylko Polaków.
            • na100procent Wehikuł finansowy 15.05.12, 14:48
              Wehikuł finansowy zawiózł kolegów gdzie powinien :)
            • Gość: zdziwko Re: Euro to miał być sukces władzy, ale nic z teg IP: 91.90.161.* 15.05.12, 15:14
              grecy rozkradli własne panstwo i ukradli pieniadze europejskie, magiku drogi. oni nawet zmarłych nie zgłaszali do urzędow, bo pobierali latami za nich świadczenia.
              • mpp29 Re: Euro to miał być sukces władzy, ale nic z teg 15.05.12, 21:00
                i ty radosnie twierdzisz, ze w dobie informacji nikt o tym rozkradaniu nie wiedzial, tak? Za prawde - znajac sytuacje znajomych grekow (roznych zawodow, przynajmniej kilku) - to nie standardowy Grek ma teraz problem. Problem lezy zupelnie w innym miejscu. I ty tez na niego zaplacisz. Fakt - ilosc zamowien podobno nieco im spadla, ale w zadnym przypadku zaden z nich nie mowi o kryzysie.
      • Gość: Anna Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.opera-mini.net 15.05.12, 08:38
        Faktycznie, we Wrocku to wygląda nienajlepiej, ale juz np. Poznań na obłozenie nie narzeka. Moze dlatego,ze mają ciekawsze mecze /Włochy, Irlandia i Chorwacja/, a moze bo w Strefie Kibica zaoferują ponad 40 koncertow, niebiletowanych... A wystąpią min.: Die Anwoord, Alphaville, Ray Wilson /Genesis/, donGURALesko, Hurt, Wilki, Raz Dwa Trzy, Elektryczne Gitary, Małgorzara Ostrowska, The Ploy, 52 Dębiec, Mezo iinni
        • garym Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 09:22
          Gość portalu: Anna napisał(a):

> ale juz np. Poznań na obłozenie
          > nie narzeka. Moze dlatego,ze mają ciekawsze mecze /Włochy, Irlandia i Chorwacja
          >

Euro w Poznaniu ma dwie zalety dla hotelarzy:
          - po pierwsze nie grają tam Polacy, których kibice raczej nie będą zostawać na dłużej
          - po drugie mają aż 3 drużyny, które rozegrają po 2 mecze w Poznaniu. I to przynajmniej dwie których kibice przyjadą masowo. W dodatku są to kraje na tyle daleko położone, że przyjazd tylko na dzień meczu jest nieopłacalny. Tak patrząc na rozkład drużyn w poszczególnych miastach to Poznań może ściągnąć najwięcej kibiców.

A Wrocławiowi odbije się czkawką ściągnięcie meczu Polaków. Gdyby Polacy grali tylko w Warszawie, to we Wrocławiu, podobnie jak w Poznaniu po dwa mecze grałyby trzy drużyny. Być może nawet Czesi by zostali we Wrocławiu, jako punkt wypadowy do Warszawy.
          • niebieskie.oko Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 15:29
            Radzilabym sprawdzic dokladnie to "oblozenie hoteli" w Poznaniu....
            Pracuje i mieszkam w Irlandii podpytuje wszystkich Irlandczykow z ktorymi pracuje i sie spotykam i jakos, po sprawdzeniu cen, nikt sie do Poznania nie wybiera. W Irlandii kryzys i kazde euro przed wydaniem oglada sie kilka razy. Grupa kibicow skrzyknela sie w necie i zabukowali sobie hostel w Toruniu, gdzie ceny byly OK a i latwiej dostac sie takze do Gdanska, gdzie takze maja mecze. Nie rozsmieszajcie mnie darmowymi koncertami Wilkow czy Malgorzaty Ostrowskiej. Kto tu o nich slyszal? Kolega z sasiedniego dzialu sprawdzal jeszcze w lutym na booking. com ceny hoteli w Poznaniu i Gdansku i wraz z cena przelotu + ceny wejsciowek na mecze wyszlo mu ponad 4000 euro za pobyt w Polsce. Dalem sobie spokoj-powiedzial.
            • Gość: Adam Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.echostar.pl 15.05.12, 21:36
              Też radziłbym sprawdzić. Od lutego ceny w Poznaniu na EURO spadły, właśnie po tym, jak kibice zaczęli rezerwować miejsca w Toruniu.

Pocieszajcie się tak dalej, że niby w Poznaniu jest gorzej. Macie beznadziejną grupę, bo chcieliście mieć Polskę.
    • Gość: ~ Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.geogr.uni.wroc.pl 15.05.12, 07:52
      Miasto też nie osiągnie spodziewanych dochodów? Mamy się spodziewać kolejnej podwyżki cen biletów MPK? Tym razem minimum na 3.80?
      • Gość: + Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.static.korbank.pl 15.05.12, 07:56
        podwyżek to nie, ale od września cięcia w komunikacji wielce prawdopodobne.
        • Gość: czumasz? Re:Inna tradycja IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.12, 08:09
          >czeska kolej uruchomi nawet po trzy dodatkowe pociągi.- W każdym będzie zorganizowana strefa fanów, gdzie czescy kibice będą przygotowywać się do dopingu swojej drużyny. To ma dodatkowo uatrakcyjnić im podróż - mówi Rafał Jurkowlaniec

U nas w pociągach inna tradycja- nie ma stref fanów tylko CAŁY pociąg jest ich…
          To dopiero atrakcja !

Swoja drogą, skąd czeska kolej wytrzasnęła takie wagony, że strefe fanów można zorganizować?
          Cza zmieszczą się na polskich dworcach?
          • Gość: eren Re:Inna tradycja IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 10:07
            Czesi przygotowali specjalne nowe składy, do których zaprzegli najnowsze lokomotywy. Generalnie jak to wjedzie na nasze dworce, to będziemy mieli powody do wstydu, chyba że sami postawimy koło nich naszych "Husarzy" ze składami IC.
            • januszz4 Re:Inna tradycja 15.05.12, 11:01
              Gość portalu: eren napisał(a):
              > Czesi przygotowali specjalne nowe składy, do których zaprzegli najnowsze lokomo
              > tywy. Generalnie jak to wjedzie na nasze dworce, to będziemy mieli powody do ws
              > tydu, chyba że sami postawimy koło nich naszych "Husarzy" ze składami IC.

Wjadą do Polski eleganckie składy, wyjadą pobazgrane grafitti z wytłuczonymi szybami.
              • nazimno Czy bedzie to "wklad do kultury Europy" 2012 ? 15.05.12, 11:08
                Obys sie mylil.
                Niestety - dzicz rzadzi sie swoimi prawami.
    • piotr_ze_wsi Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 08:04
      A nie tak dawno czytaliśmy coś takiego:
      EURO 2012 to niewątpliwie jedno z największych wydarzeń nie tylko dla Polski, ale także dla całej Europy. Do Polski przyjadą turyści z całego kontynentu i będą słono za wszystko płacić. O ile jednak Niemców, Włochów czy Anglików stać na gigantyczne ceny, to co mają powiedzieć Polacy?
      Jak się dowiadujemy, w hotelach, restauracjach, pubach czy sklepach ceny wzrosną nawet o ponad 500 procent. We Wrocławiu doba w hotelach kosztowała do tej pory 280 zł, w czasie EURO zapłacimy już ok. 1860.

No to może niech ci przerażeni hotelarze podniosą ceny o 1000%?
    • kklement Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwienie ? 15.05.12, 08:23
      Przez ostatnich parę lat miałem wrażenie, że ten cały kraj się ostro naćpał. Igrzyska polegające na tym, że przez parę tygodni kolesie w krótkich gatkach będą kopać piłeczkę na trawie urosły do miary chrztu Polski skrzyżowanego z wiktorią wiedeńską i wyprawą na Marsa. Drogi, lotniska, hotele, stadiony, tramwaje etc. - wszystko dla ludzi, którzy przyjadą na kilka dni tę kopaninę obejrzeć. Normalnie jeden zbiorowy amok i histeria, od lumpenproletariatu po świat polityki. Myślę, że potomni będą na to patrzeć kręcąc głowami z niedowierzaniem.

A tymczasem jedno było pewne, pewne jak diabli - po wszystkim zostanie ciężki kac i ogromny debet na koncie. Wygląda na to, że kac się właśnie zaczyna....
      • krasnaladamu Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie 15.05.12, 08:52
        > Drogi, lotniska, hotele, stadiony, tramwaje etc (...)
        > Myślę, że potomni będą na to patrzeć kręcąc głowami z niedowierzaniem.

Nie, potomni będą z tych dróg, lotnisk itp. korzystać, bez wgłębiania się w historię.
        • divak2 Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie 15.05.12, 09:14
          Zobaczymy, czy oni w ogóle dokończą te drogi - zasuwali, żeby zapewnić "przejezdność" na euro i ta "przejezdność" zostanie. Już poprzesuwano niektóre terminy nawet do 2020r. Bo przecież w kasie debet, a do tego jeszcze kryzys.
        • r1234_76 Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie 15.05.12, 12:48
          z jakich dróg? przecież większość z nich się rozleci zaraz po euro, bo budowane je w takim pośpiechu.

poza tym, drogi należało zbudowaćbo generalnie się przydają. tyle, że należało to zrobić dobrze, a nie napinać się na jakieś igrzyska..
      • Gość: czester Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie IP: *.static.tvk.wroc.pl 15.05.12, 11:16
        > Przez ostatnich parę lat miałem wrażenie, że ten cały kraj się ostro naćpał. Ig
        > rzyska polegające na tym, że przez parę tygodni kolesie w krótkich gatkach będą
        > kopać piłeczkę na trawie urosły do miary chrztu Polski skrzyżowanego z wiktori
        > ą wiedeńską i wyprawą na Marsa. Drogi, lotniska, hotele, stadiony, tramwaje etc
        > . - wszystko dla ludzi, którzy przyjadą na kilka dni tę kopaninę obejrzeć. Norm
        > alnie jeden zbiorowy amok i histeria, od lumpenproletariatu po świat polityki.
        > Myślę, że potomni będą na to patrzeć kręcąc głowami z niedowierzaniem.

Przecież głosowałeś na tych ludzi, którzy te bajki wciskali.
        Skok cywilizacyjny można było zrobić, ale nie z tą ekipą:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wPz7zAawOE8#!
        • kklement Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie 15.05.12, 15:23
          Ponawiam pytanie, może w końcu mi odpowiesz - na kogo i dlaczego akurat na nich głosować ?
          • Gość: czester Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.05.12, 22:59
            Za rok. Jak zlicytuje cie komornik, w służbie zdrowie będzie już prawdziwa katastrofa i dostaniesz kopa w dupę od swoich idoli, z którymi tak bardzo związałeś swoje nadzieje.

Na razie jest za wcześnie. Jeszcze jesteś za bardzo otumaniony.
            • kklement Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie 19.05.12, 02:21
              To muszę cię zmartwić. Komornik mi nie grozi, a wręcz przeciwnie. A nadzieje wiążę ze sobą samym, ze swoimi umiejętnościami i pracowitością - i jak na razie mnie nie zawodzą. Taki mam fach, że zawsze i wszędzie będzie potrzebny. I dobrze opłacany. Od polityków wymagam tylko tyle, żeby jak najmniej wtrącali się do mojego życia i jak najmniej dostrzegali moje istnienie :)
              Z racji wykonywanego zawodu nie mogę zagłosować na Twojego, jak się domyślam, idola. Zamiast mojego głosu bardziej potrzebowałby ode mnie recepty...
              • Gość: czester Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie IP: *.static.tvk.wroc.pl 19.05.12, 12:56
                Fach na pewno będzie potrzebny. Bardzo dużo lemingów niedługo będzie potrzebowało pomocy. Obserwuję te frustrację z bliska. Nie jestem jednak pewien czy będą w stanie zapłacić za wizytę :))

Niewątpliwie nie ulega natomiast wątpliwości, że twój idol DT potrzebuje pilnej pomocy. Z tego co wiemy psycholog opiekuje się nim już od 2005, od momentu przerżnięcia przez niego wyborów prezydenckich. Od tej pory trwa szaleństwo tego typa.

Wystarczy go tylko poobserwować: rozbiegane oczka, widoczny na twarzy obłęd, nerwowe ticki, przygarbiona sylwetka (wróble ćwierkają w Platformie, że to początki choroby alkoholowej). Nigdy nie jest w stanie utrzymać kontaktu z rozmówcą przez dłużej niż chwilę, zawsze ucieka wzrokiem. Tu nawet nie potrzeba specjalistycznej wiedzy, tylko prosta analiza komunikacja niewerbalnej.

Myślę, że twój idol jest już na skraju załamania nerwowego. Jego wczorajszy pokaz kupowania biletu na IC w kasie przewozów regionalnych (sic!) i pokaz kasowania biletu (przecież jako poseł jeździ za darmo) dowodzi, że chłopcy pogubili się już w tym stresie. No i ten cudowny obrazek z dziećmi, z którymi premier pokapał piłkę. Niedługo PRemier już tylko w towarzystwie dzieci będzie czuł się bezpiecznie :)))

Myślę też, że jak na lekarza psychiatrę jesteś zwyczajnie zdrowo pie...ięty, co udowodniłeś na tym forum wielokrotnie przy okazji omawiania wypadków komunikacyjnych. Wiemy także - bo tutaj zostałeś przez paru ludzi obnażony - że gustujesz w bardzo prymitywnych dowcipach.

Rozumiem zatem, że miesza ci się normalność z nienormalnością i w nienormalnych widzisz normalnych :))
                • kklement Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie 20.05.12, 16:16
                  Well, chciałem dać ci szansę na pogadanie ludzkim głosem. Niestety, znowu skowyt i warczenie. Co z wami pisuarami jest nie tak ?? Inaczej niż agresywnie i po chamsku się nie da ? Choroba prezesa wszystkim wam się udzieliła ? Miałem kiedyś takiego kolegę, który jak się dowiedział, że głosowałem na PO, zaczął mnie zasypywać jakimiś coraz bardziej napastliwymi i coraz bardziej oderwanymi od rzeczywistości filipikami. W końcu miałem go zbanować. Ty cierpisz na to samo, człowieczku. Ciśnie cię od środka ? To napisz do władz Platformy, pójdź do biura poselskiego czy coś w tym duchu. Rozrzucanie gnoju na forum tylko obnaża twoją obsesję (nie zauważyłem, żebyś kiedykolwiek napisał coś na inny temat).
                  Nie zamierzam w przyszłości odpisywać na twoje posty, bo jesteś poniżej pewnego poziomu kultury dyskusji. Poza tym umówmy się - za rozmowy z ludźmi obarczonymi problemami takimi jak twój zwykle biorę honorarium, a ty najwyraźniej chcesz załapać się na "białą sobotę" ;)))
                  • Gość: czester Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie IP: *.static.tvk.wroc.pl 20.05.12, 16:39
                    Jest takie powiedzenie. Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś świnia, możesz to zignorować. Jeśli dwie, można się zastanowić. Jeśli trzy, trzeba się zastanowić. Jeśli cztery, czas wyjść z chlewu. To dokładnie dotyczy ciebie na forum Wrocław. Nie sądzę, by na forum Wrocław pisała druga taka osoba jak kklement, która budzi takie lekceważenie.

Ten rząd nie wybrał się sam. Wybrali go ludzie o mentalności pospolitego żula i karierowicza. Na szczęście te złudzenia nie potrwają już długo, góra pół roku do momentu rozsypania się tego cyrku.

PS. Żarty z czyjejś śmierci są zawsze czymś podłym. Dlatego twoja mentalność to własnie mentalność żula. Żule wybrały żuli do rządzenia. Co widać, słychać i czuć.

Myślisz, że zamierzam tracić na kogoś takiego jak ty czas? Masz chyba przerost ego, jesteś nudny jak flaki z olejem i inteligenty jak zlewozmywak.

A spadaj żulu w buraki. Tam twoje miejsce.
                  • Gość: czester Re: Ha ha ha, czyżby już teraz przyszło otrzeźwie IP: *.static.tvk.wroc.pl 21.05.12, 11:01
                    I jeszcze takie pytanie.
                    tY poszedłeś na psychiatrę ponieważ już we wczesnym dzieciństwie zacząłeś podejrzewać u siebie zaburzenie osobowości i uznałeś, że zdobyty warsztat pozwoli cI na autoterapię czy sfiksowałeś już na praktyce?
    • wojtas71 Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 08:28
      i co Dutkiewicz, skromności zabrakło co. Stadion na 43000 ludzi zamiast na 20000, a tu taka klapka.
      • Gość: benek Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 09:04
        Masz głupku i nie błaźnij się więcej.Debilki nic nie przeczytają i robią z siebie jeszcze większych debili.Tak @wojtas71,to o takich jak ty.

Pojemność stadionów
        Stadiony muszą mieć odpowiednią minimalną "pojemność" (chodzi o miejsca siedzące, w których nic nie zakłóca pola widzenia, w tej klasyfikacji nie liczy się miejsc poświęconych na stanowiska komentatorskie, prasowe oraz tzw. sektorów buforowych, czyli tych, które nie mogą być użytkowane ze względów bezpieczeństwa; na ogół tak rozumiana pojemność to ok. 90% wszystkich miejsc):

mecze grupowe (poza meczem otwarcia): 30 000
        ćwierćfinały i półfinały: 40 000
        mecz otwarcia i finał: 50 000

Przynajmniej trzy stadiony muszą mieć pojemność 40 000 i jeden 50 000.

stadiony.net/publikacje/dokumenty_fifa_i_uefa/warunki_zgloszenia_kandydatury_do_organizacji_mistrzostw_europy_w_pilce_noznej_2012_wybrane_czesci
        • dydelf1973 Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 09:25
          wiesz generalnie masz rację ale jakoś nie zauwazylem żebysmy mieli mieć ćwierćfinał? Skorygujci emnie jeśli sie mylę ale od początku plany były takie że u nas tylko grupowe. Fakt że coś tam bąkano, że chcielibyśmy ćwierćfinały ale to błyskawicznie zostało ucięte. No to 13.000 x cena krzesełka (nie pamiętam ile ktoś to juz policzył) = parę złotych tanje by za ten moloch wyszło.
        • Gość: vladito Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: 217.27.38.* 15.05.12, 10:09
          No to sie nazywa wlasnie brak logiki myslenia.

Trzeba bylo wybudowac stadion na 30000 od razu odpuscic cwiercfinal i mysle ze daloby sie wybudowac stadion za spokojnie 500-600 milionow Mysle ze byloby to calkiem rozsadne i bylaby mozliwosc zarabiania na tym.

Co ciekawe w turynie najnowoczesniejszy wloski stadion ma 41 tysiecy pojemnosci czyli jest mniejszy niz stadion wroclawski. Nie musze chyba nikomu tlumaczyc jak ma sie wroclaw do turynu, bo to chyba oczywiste.
        • Gość: w Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.gdcw.pl 15.05.12, 10:10
          haha debilku z magistratu juz tlumaczysz sie pokretnie dlaczego zmarnowano miliard zlotych tak? czy my mamy polfinal albo cwiercfinal? a moze zobaczylbys jak to zrobili oszczedniejsi w Austrii i Szwajcarii 4 lata temu, kiedy to dolozyli tymczasowe trybuny, tak ze po Euro maja stadiony ładne na 20 000 kibicow?

czy dutkiewicz zastanawial sie chociaz przez chwile, jak utrzymac ten stadion po Euro? tak tak, wehikul finansowy. szkoda ze zaden bank w to nie uwierzyl bo to stek bzdur.

dlaczego dutkiewicz tak walczyl zajadle o mecz Polakow we Wroclawiu, jednoczesnie tak promujac Wroclaw o kibicow zagranicznych, przeciez to sprzecznosc. lepiej bylo wywalczyc cwiercfinal albo i polfinal.
          • Gość: brs Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 23:25
            No widzisz. Banki nie uwierzyły w galerię, a obecnie istniejące jak Pasaż Grunwaldzki i Magnolia Park się powiększają i każdej z nich przybędzie prawie tyle co ma cała Galeria Dominikańska. Sądzisz, że inwestorzy topiliby kasę gdyby w tym nie miało być zarobku? Banki zapewne nie dały kredytu, bo Solorz kupował Polkomtel i miały obiekcje z przyznaniem kredytu komuś, kto miał w planach zadłużyć się na 16 miliardów. Trudno uwierzyć, że taka galeria i z taką lokalizacją by nie zarabiała. Nawet jeżeli rynek jest u nas nasycony to raczej byłby tu odpływ z innych centrów handlowych na korzyść galerii śląska.
        • Gość: Piotr Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.internetia.net.pl 15.05.12, 11:00
          I wszystko w temacie, Beniu.
        • Gość: www Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.internetia.net.pl 15.05.12, 13:14
          Benek to jakiś naczelny debil tego forum. Jak nie pisze rowerach, to o stadionie.

Stadion, drogi Benku, jest drogą fanaberia. Ja nie piszę, ze niepotrzebną, ale nas na niego nie stać.
          W sumie żadnych koncertów tu nie będzie, bo gwiazdy mają jeden termin na Polskę i wybiorą zawsze Warszawę albo Sląsk. Chyba, ze magistrat bedzie dopłacał z naszych podatków do każdej imprezy?

Z Euro trzeba było zrobic jak Austriacy. Tymczasowe trybuny i tyle.
          • Gość: posełpierdzistołek Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.static.korbank.pl 15.05.12, 16:20
            Tymczasowe trybuny? Herezja. U nas to mogą być tymczasowe (kontenerowe) przedszkola, albo tymczasowa przejezdność niedokończonych autostrad. Wszak to by było obniżanie rangi "święta":)
      • sverir Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz 15.05.12, 10:26
        Klapy ze stadionem, w kontekście wypełnienia na Euro, nie ma. Problem dotyczy kibiców (a miało być ich ze sto tysięcy).
      • Gość: Piotr Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.internetia.net.pl 15.05.12, 10:52
        Wojtasz weź już skończ tę rozmowe z nieobecnym tutaj prezydentem Wrocławia. Gdyby był to stadion na 20 tyś to żaden mecz by sie na nim nie odbył przy okazji mistrzostw europy.
        • Gość: w Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.my-it-solutions.net 15.05.12, 13:45
          skad ta wiedza ze zaden mecz by sie tu nie odbyl? mam dosc szantazu UEFA przy kazdej okazji, co to oni sa, bogami, ze wszystkim rzadza i dziela? Jakos w Austrii mozna bylo stadiony mniejsze wybudowac.
    • topix Polska mentalność, zedrzeć z ludzi jak jest okazja 15.05.12, 08:50
      zamiast zarabiać swoje, to zawsze współczynnik chytrości skacze, władze robią impreze za publiczne pieniądze, żeby rózne burdele prywatne mogły zarobić, szkoda tylko, że zamiast pozyskiwać środki unijne, paru notabli wybiera rodzinną spółkę, bo tak może łatwiej zaksięgować łapówkę, i zamiast na te cele co śa dopłaty unijne to na jakieś beznadziejne stadiony poszła kasa, zamiast na metro na stadion. pomnik głupoty Polaków.
      • cyklista Hotelarze stracą dwa razy, 15.05.12, 09:02
        Hotelarze i Wrocław stracą dwa razy:
        - raz, bo mało ludzi przyjedzie na Euro
        - dwa, bo nikt nie przyjedzie po Euro, bo Wrocław bardzo drogi.
        Trzeba było Euro traktować jak reklamę i inwestycję w przyszłość, tylko że w Polsce nikt tak nie myśli.
        • najlepszygeorge Re: Hotelarze stracą dwa razy, 15.05.12, 10:40
          To hotelarze sami sobie są winni, bo podnieśli ceny kilkukrotnie i w ich ciasnych główkach nie mieści się fakt, że w dobie internetu ceny można sobie szybko sprawdzić i porównać. W W-wie jest pełno ogłoszeń o wynajmnie mieszkań na euro za 20 tys. zł za miesiąc.
          • Gość: ya Re: Hotelarze stracą dwa razy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 10:45
            w Polsce jest mentalnosc oskubania klienta, bo pewnie nie wroci. a nie wróci, bo czuje sie oskubany. no, moze z wyjatkiem kierowcow na stacjach benzynowych.
            • najlepszygeorge Re: Hotelarze stracą dwa razy, 15.05.12, 11:30
              A najciekawsze jest to, że jakoś panie z agencji cen na Euro nie podnoszą, a jeszcze mobilizują dodatkową siłę roboczą.
    • cyklista Olewam Euro, 15.05.12, 08:55
      ale widzę, że parę rzeczy na które normalnie miasto czkałoby 50 lat, jednak ruszyło do przodu. Kiedyś podobnie było z wizytą papieża, po której został nam wspaniały Rynek. W Polsce działa się od akcji do akcji, inaczej jest syf, marazm i malaria.
      • Gość: posełpierdzistołek Re: Olewam Euro, IP: 194.251.119.* 15.05.12, 09:05
        Powtarzasz utarty slogan niewiele mający wspólnego z rzeczywistością. W wielu miastach Polsk i to nie organizujących Euro2012 też wyremontowano drogi, czasem coś wybudowano,kupiono jakiś tramwaj czy autobus.
        Ale jeśli chcesz dalej trwać przy swoim twierdzeniu to OK. W takim razie te drogi,tramwaje są przepłacone bo należy doliczyć koszty organizacji mistrzostw.
        • cyklista Re: Olewam Euro, 15.05.12, 09:11
          Drogi i tramwaje są przepłacone, ale są. Gdyby nie Euro, nie mielibyśmy tańszego tramwaju i obwodnicy, po prostu nic byśmy nie mieli. To mi się bardzo nie podoba, ale we Wrocławiu tak się działa - Zdrojewski i Dutkiewicz to mistrzowie picu i promocji.
          • pleple.pl Co to znaczy "tańszy tramwaj"? 15.05.12, 09:20
            Skoda nam rabat dała? Banki się nad MPK ulitowały? Trasa/torowisko/droga w promocji była budowana?
          • Gość: WK Re: Olewam Euro, IP: 156.17.73.* 15.05.12, 10:01
            Owszem, gdyby nie Euro i TERMIN!, to po otrzymaniu zawyżonych ofert można byłoby przetarg anulować i rozpisać ponownie. Jagiellonia Białystok zbudowała stadion kilkakrotnie taniej niż Wrocław (też spełnia wymogi UEFA). AOW była już w pełni przygotowana do budowy przez Euro.
            Wrocław popłynął co najmniej na miliard złotych (licząc przepłacony stadion i T+). To tylko "głupie" prawie 2 tysiące złotych (+ odsetki) na wrocławianina.
          • Gość: w Re: Olewam Euro, IP: *.gdcw.pl 15.05.12, 10:13
            gdzie ty widzisz jakis tanszy tramwaj bo ja dzis zaplacilem 3zl za bilet.
            a obwodnica jest oplacona ze srodkow rzadu w Warszawie i Dutkiewicz grosza nie dolozyl.
      • wari Re: Olewam Euro, 15.05.12, 12:42
        cyklista napisała:

> ale widzę, że parę rzeczy na które normalnie miasto czkałoby 50 lat, jednak rus
        > zyło do przodu. Kiedyś podobnie było z wizytą papieża, po której został nam wsp
        > aniały Rynek. W Polsce działa się od akcji do akcji, inaczej jest syf, marazm i
        > malaria.

Bzdury. Drogi by i tak budowali, bo to wyłącznie kwestia kasy z UE, a nie żadnym Euro. A z innych rzeczy wywalono sporo kasy na kredyt. Wrocłąw tonie w długach. Dutkiewicz spłacać tego nie będzie, tylko durnie, którzy nawet nie zauważają, że płacą za czyjąś karierę polityczną. Dutkiewicz tylko naśladuje Zdrojewskiego, tamten wypłynął na czystym PR (polatał śmigłowcem nad zalanym Wrocławiem i nauczył się na pamięć wrocławskich ulic oraz miał "parcie na szkło").
    • dydelf1973 Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 09:01
      "- Ceny noclegów podczas Euro powinny być wyższe niż na co dzień, ale jeśli będą za wysokie, to nikt nie przyjedzie."

No tom sie ubawił z rana setnie. POWINNY być wyższe. Jakieś nowe prawo uchwalono? Że ceny w trakcie imprez masowych (a może tylko EURO) muszą być wyższe?

• cyklista Kompromitacja Magdaleny Piasecka i Convention Bure 15.05.12, 09:08
        Magdalena Piasecka i Convention Bureau skompromitowali się swoją niekompetencją i wypowiedziami. Skompromitowali się, zawalili sprawę a teraz opowiadają głupoty. Potraktowali Euro jak zjazd chirurgów albo konwencję hodowców - co za palant zlecił im tę robotę?
        • Gość: Mika Re: Kompromitacja Magdaleny Piasecka i Convention IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 11:29
          To prawda, probowalam wynajac mieszkanie 50m2 za uwaga: 60zł od osoby za noc jest pokoj dzienny w ktorym mozna spac i duza sypialnia, wpisalam ze dla dwoch osob, choc spokojnie dla 4 w pelni wyposazone w trzyletnim dwupietrowym budynku Jot Be totalnie mnie olalo, ani sie dposiac na maila ani dodzwonic, rozumiem ze najpierw wynajmują swoje mieszkania bo z tego maja czysty zysk, ale zeby nazywac ich oficjalnym organizatorem wynajmu prywatnych apartamentów?! Przeciez chodzi tylko o ICH (jot betu) mieszkania.
          • najlepszygeorge Re: Kompromitacja Magdaleny Piasecka i Convention 15.05.12, 12:17
            Bo takich jak Ty są setki i w dodatku zarobek z Ciebie nieduży. Pani z firmy mówi przecież, że tylko 30% wynajmujących wynajmnie swoje mieszkania i firma próbuje wynająć te 'koncerty życzeń' po 100 euro za dobę.
        • Gość: arte Re: Kompromitacja Magdaleny Piasecka i Convention IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 11:30
          co się dziwisz, wiadomo że kazda magda to blondynka
    • krzysztofczyz Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 09:03
      Zaczyna się liczenie strat i darcie szat. Jeśli hotele liczą straty przy euro to co robią na codzień. Winna jest wizja Wrocławia kreowana przez MNP. Ludzie nie są winni, chcieli mieć lepiej.
    • pleple.pl Może dlatego JNP zaczął bredzić o ESK? 15.05.12, 09:26
      Skoro już wiadomo, że Error2012 pociągnie Wrocław w dół, to trzeba lemingom jakieś światełko w tunelu pokazać... I udowodnić, że dalsze ( monstrualne ) wydatki są koniecznie niezbędne, żeby kolesiom żyło się lepiej a rodzina się bogaciła...

• Gość: @ UEFA bierze wszystko, Ukraina straci 6-8 mld $ IP: *.internetia.net.pl 15.05.12, 09:32
      finanse.wp.pl/kat,72914,title,Euro-2012-przyniesie-miliardy-euro-strat,wid,14204295,raport_specjalny.html?ticaid=1e739
      "konfitury" nie dla wszystkich:

piotrjakucki.salon24.pl/397758,euro-2012-w-warszawie-wygra-uefa
      • Gość: ya Re: UEFA bierze wszystko, Ukraina straci 6-8 mld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 10:52
        ci, ktorzy wpakowali nas w prywatne interesy firmy zwanej UEFA wiedząc, ze przyniosą straty, a przyniosły wszedzie na swiecie, powinni zostac rankiem wyprowadzeni z łozek przez CBA. ale Donek- wielki piłkarz i Schetyna- promotor sportu nigdy do tego nie dopuszcza.
    • der1974 Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 09:41
      A ja sie ciesze, że hordy kibiców zapijaczonych nie będą biegać po mieście.

Niby co z tego mają mieszkańcy miasta?
      • pleple.pl Re "Niby co z tego mają mieszkańcy miasta?" 15.05.12, 09:50
        Długi?
        Mauzoleum, generujące kolejne długi?
        Podwyżki, wywołane długami?
      • Gość: vroclower Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.opera-mini.net 15.05.12, 09:58
        Kto miał zarobić, już zarobił
        Mistrzostwa w kopaniu piłki to jedna z wielu imprez, i to wcale nie najważniejsza.
        Żadna satysfakcja że nie będzie sukcesu.
        Za 2 miesiące zaczniemy powoli o tym zapominać. Ale pojawią się wtedy rzeczywiste problemy spłaty długów, organizacji imprez i imprezek na Stadionie, wymycia i wyczyszczenia obsranego i zalanego moczem całego centrum miasta. Nie zazdroszczę bywalcom Ratusza tej słodkiej woni letniego rozkładającego się mocznika :(
        Jak będzie, czas okaże. Jak zawsze, mądry Polak po szkodzie.
    • herbapol Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 10:11
      Czy Euro będzie klapą? To zależy o kim się mówi i myśli.Jedno jest pewne:Platini i jego mafijna firma zarobią.Cała reszta może już zacząć podliczać straty.
    • wrd6611 Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 10:14
      Prawdziwym sukcesem beda mistrzostwa w Katarze. Kazda kobieta wychodzaca ze stadionu bez chusty i w towarzystwie znajomego dostanie po 20 batow.
    • Gość: qwerty Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.12, 10:16
      No cóż... Z jednej strony można się smucić, że miasto nie będzie miało ogólnoeuropejskiej promocji na Zachodzie (ale to samo losowanie wypadło źle i miasto nic tu nie może zrobić), ale z drugiej nie ma nad czym płakać. Drogi nam już wybudowali, lotnisko mamy nowe, wielkie sprzątanie pewnie zaraz się zacznie, stadion (choć za duży i brzydki) też jest. W dni meczowe na pewno będzie tłok i dobra zabawa. Ruscy przyjadą na 100% niezależnie od cen, Greków i Czechów można olać, bo ani to kasy nie zostawi w knajpie, ani interesów nie ma po co z nimi robić (za mały potencjał).
      • Gość: ya Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 10:55
        przykro mi, ale piszesz jak idiota, ktory zaplacił za samochod podwojnie ale cieszy sie, ze chociaz jezdzi.
    • serwolatka5 Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 10:28
      ta joj co to bedzie - a było się chwalić, że Wraclaw to drugi Lwów ?
      • ludendorf nie pitol 15.05.12, 22:18
        > ta joj co to bedzie - a było się chwalić, że Wraclaw to drugi Lwów ?

Ch*owa grupa ot cała tajemnica. Grecja tonie w długach Czesi mają za blisko żeby zostać tu na dłużej a Rosjanie grają też w Warszawie
    • Gość: thinking Re: Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjaz IP: 94.42.140.* 15.05.12, 10:48
      Dlatego właśnie kompletną głupotą i kretynizmem był zachwyt komentatorów po losowaniu, jaką to mamy grupę, modlenie się w trakcie wyciągania piłeczek o Grecję i Rosję. Nie organizujemy imprezy, żeby osiągnąc sukces sportowy, bo z niego nic nie wynika, polska piłka i tak leży i nigdy nie wstanie. Nawet jak Polska zdobędzie mistrzostwo to nic z tego nie wyniknie, tak jak z mistrzostwa Grecji w 2004. Wydaliśmy miliardy, żeby na tym zarobić, wypromować kraj, a nie żeby garstka kopaczy osiągnęła niebotyczny sukces w postaci wyjścia z grupy! Właśnie lepiej byłoby, gdybyśmy dostali grupę śmierci, przegrali wszystkie mecze 0-10, ale żeby przyjechało dwa miliony kibiców, niż coś takiego, co jest teraz.
      Podobnie jako głupotę należy ocenić starania magistratu o mecz reprezentacji Polski i przedstawianie tego jako sukces - to od razu wyeliminowało z naszej grupy Holendrów i Hiszpanów, czyli bardzo atrakcyjne pod każdym względem - sportowym, komercyjnym, turystycznym - zespoły. W ten sposób Poznań i Gdańsk już dawno wiedziały, że dostaną albo mistrzów świata, których każdy chce obejrzeć, albo Holendrów z tabunami swoich kibiców, co jest skazane na komercyjny sukces.
      Sygnałem co będzie była oficjalna platforma odsprzedaży biletów UEFA.com - do samego końca na mecz Grecja-Czechy było dostępnych mnóstwo biletów, bez żadnego losowania, na pozostałe mecze rozgrywane w Polsce trzeba było polować. To są wymierne dane, które powinny być analizowane w magistracie, to był portal na który należało było codziennie wchodzić i wyciągać z tego wnioski, zamiast wróżyć z fusów. Jedyny plus - na mecz Rosja Czechy bilety rozchodziły się bardzo szybko, więc może faktycznie trochę Rosjan przyjedzie. natomiast na meczu Grecja-Czechy większość na trybunach stanowić będą Polacy i to będą w dużej mierze bilety z konkursów od sponsorów - to też mozna przeanalizować w regulaminach tych konkursów, nagle pojawił się ich wysyp i głównie są bilety na ten właśnie mecz - bo one się po prostu nie rozeszły.
      Zazdroszczę mieszkańcom Przemyśla, Rzeszowa, którzy po bezproblemowym kupnie biletów na najatrakcyjniejszą grupę, wyjadą sobie po sąsiedzku do Lwowa na porządne meczyki.
    • janusz_pali_kota Wrocek jest słabo znany. Przylecą do Wawy i Kraka 15.05.12, 10:54
      Poza Niemcami i Czechami Wrocka nikt nie kojarzy, więc kibice wybiorą bardziej znane miasta. A do takiego Poznania to pewnie już pies z kulawą nogą nie zajrzy
      • Gość: Anna Re: Wrocek jest słabo znany. Przylecą do Wawy i K IP: *.opera-mini.net 15.05.12, 11:27
        I tu się mylisz bo Poznań ma bardzo dobrą sprzedaz noclegów z racji tego, ze mial swietna promocje za granica/ w panstwach, ktorych reprezentacje tam zagraja czyli we Włoszech, Irlandii i Chorwacji/, ale i np. w Niemczech, z ktormi łaczy ich wygodna autostrada Wielkopolska a z Berlina do Poznania jest zaledwie 200km. Do tego maja dobry program Strefy Kibica, ponad 40 koncertow bez biletow min. Alphaville, Die Anwoord, The Ploy, Ray Wilson, Wilki, Raz Dwa Trzy, Sokół i inni
        • najlepszygeorge Re: Wrocek jest słabo znany. Przylecą do Wawy i K 15.05.12, 11:34
          Poznań ratuje lokalizacja i dobra promocja. Ze stolicą jest słabo, bo już od dawna stolica uchodzi za bardzo drogie miasto i słusznie cudzoziemcy zakładają, że w czasie mistrzostw będzie jeszcze drożej.
        • janusz_pali_kota Włosi przyjadą na Wilki i na Raz Dwa Trzy??? 15.05.12, 11:42
          Popatrz, ile biletów wykupili Włosi - myślisz, że kupią je w czerwcu? Większość Włochów zostanie w Krakowie, gdzie ich drużyna będzie się przygotowywać i będą oglądać mecze na telebimach.
          • janusz_pali_kota Co do Irlandii i Chorwacji to też nie wierzę. 15.05.12, 11:46
            Irlandczycy przylecą samolotem, a do Poznania nie ma dobrych połączenia, poza tym w ich świadomości Poznań nie istnieje - jest Kraków i Warszawa. A Chorwaci przyjadą autokarami, a do Krakowa mają dwa razy bliżej. Zarówno Irlandczycy jak i Chorwaci też biletów kupili niewiele. Może co do Berlińczyków masz rację - część z nich przyjedzie autostradą, ale to nie zapełni stref kibica
    • gabkamski Euro będzie klapą? Nie ma chętnych na przyjazd ... 15.05.12, 10:57
      Ale to było do przewidzenia od początku. Propaganda PostGierkowsdka PO i ich popleczników jest agresywną wersją przeznaczoną dla zwolenników i obserwatorów Tuskamatołków...Wielkie pompowanie trwało przez cały czas budowy- a chodziło po prostu o kasę- uzasadnienie jej wydania - przepłacono za Stadion jakieś 180 mln zł. Ale co tam, suzeren Dutkiewicz ma to głęboko. Po to ma ludzików we Wrocku, żeby ich doić jak mszyce!!! Wielkie NIC, i fatalna organizacja. Brud we Wrocławiu nawet gdy go pozamiatać pod dywan, zawsze wyjdzie na jaw...Brak toalet w mieście, brak budek z taniki fast-foodami, centrów informacyjnych rozsianych w różnych punktach miasta - to tylko wierzchołek góry lodowej!!! A kto za to płaci i będzie płacić - najbiedniejsi niewolnicy zwani potocznie mieszkańcami tego bantustanu
    • Gość: l [...] IP: *.play-internet.pl 15.05.12, 11:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: WK Wyluzuj! IP: 156.17.73.* 15.05.12, 11:31
        Zauważ:
        1. W Krakowie zamieszka kilka drużyn, z czego będą regularne relacje telewizyjne do ich krajów.
        2. W związku z 1. do Krakowa ściągną kibice tych drużyn.
        3. Kraków nie wywalił miliarda na stadion miejski a ma odremontowane treningowe stadiony na koszt pobytu Anglii, Holandii.
        Słowem: Kraków będzie mieć z Euro kasę a Wrocław - długi.
        I o co się złościć?
    • balcer-kiewicz Zbiorowa histeria... 15.05.12, 11:08
      Dziś kupowałem ketchup. Dopiero czwarty, który wziąłem do reki nie miał znaczka Euro2012.
    • pazza.eu Czytry dwa razy traci! 15.05.12, 11:17
      Przesadzili i to baaaardzo z cenami - to mają!
      A juz widze nastepcow: ceny piwa w centrum tez z dnia na dzien szybuja do nieba.
      Skisnie im to piwsko, bo kto kupi rozcienczony kufelek w cenie butelki wina?
      Przyniesie z soba i basta.
      Potem beda plakac, ze EURO im sie nie udalo!
      I bardzo dobrze! :)))))))
      • greges58 Re: Czytry dwa razy traci! 15.05.12, 13:28
        Nie przyniesie !!!
        Do " Strefy Kibica " ( nieważne gdzie ) nie wniesiesz NIC !!!
        Najbardziej stracą restauratorzy na zachodniej i południowej pierzei Rynku - za płotem.
        Ani tam nie dojdziesz, ani spokojnie nie usiądziesz ?

Zarobi jedynie UEFA i sponsorzy mistrzostw ;)
    • dupasiepali Euro będzie klapą!To było akurat aksjomatem! 15.05.12, 11:18
      I jeszcze dodatkowo współczuję tym którzy przyjadą bo ani na dworcu co się zowie Główny, ani na "rolce srajtaśmy" nie ma jakiejkolwiek gastronomii i nie będzie - a będzie to wyglądało tak:
      1)Po kilku/kilkunastu godzinach podróży wysiada "eurokibol" z pociągu i co?... i jak nie zrobił kanapek i nie wziął wałówy to kichy chcą go zamordować a dupa właśnie zjada gacie...
      2)Jak wpadnie w szał i zacznie penetrować okolice dworca to się przekona, że nie ma czego zwiedzać w tej okolicy - i to będzie druga myśl po tym jak się wk..... że nic nie może zjeść.
      3)Jak który wytrwalszy i stwierdzi, że na "rolce srajtaśmy" na pewno się popasie i będzie ok.' - w końcu nikt nie powiedział, że podróż do tego zaścianka jakim jest w chwili obecnej Wrocław będzie łatwa i przyjemna, i krótka..... - to zdziwi się, może nawet i podwójnie jak usłyszy od współbraci kiboli, że w sumie dobrze że, nie szukał wcześniej bo i tak nic by nie znalazł!
      Zatem wydaję się, że rozgrywki są zagrożone trawa na "rolce srajtaśmy" rośnie powoli......dla wszystkich nie starczy.......
      No magistrackie tęgie głowy macie pole do popisu !! Już widzę jak Wasi "znajomkowie" stawiając budy z knyszami i takimi innymi i zasyfią pół miasta i całe Pracze!!!
      SMACZNEGO!!!
    • astygmatyk Kto chce oglądać ten kraj? 15.05.12, 11:48
      Jeszcze niedawno trąbilo się do upadłego, że Euro 2012 to jedyna w swoim rodzaju, wyjątkowa szansa na promocję Polski, szansa jaka długo się nie powtórzy więc nie czas żałowacć kasy. Teraz wszyscy (patrz komentarze większości na forum) próbują tłumaczyć, że to nieodpowiednie mecze itp.itd. i że w Poznaniu/Gdańsku etc.etc będzie lepiej. Ale prawda jest taka, że Polska nie ma dobrej marki i jest omijana przez turystów szerokim łukiem. Klapa będzie wszędzie nie tylko we Wrocławiu. Okazało się, że choć ledwo ledwo ale pod batem UEFA umiemy zorganizować mecze. Organizacja promocji jednak zupełnie nam nie leży, nawet nie rozumiemy co to jest nie mówiąc już o tym czemu się nie udało.
      • najlepszygeorge Re: Kto chce oglądać ten kraj? 15.05.12, 12:12
        Problem jest jeden i podstawowy: tu nie ma nic atrakcyjnego czy to w Krakowie czy w W-wie, no może poza tanim piwem i dziewczynkami.

A gości na Euro zszokują ceny, manadaty za picie piwa na ulicy oraz nasi 'rodacy' pragnący wyrównać rachunki za krzywdy historii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka